Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Telewizor do 360tki
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
magelan84
Cześć.
Sądze , że istotną kwestią w nowym xboxie jak i ps3 , bedzie odpowiedni odbiornik zdolny wyswietlać gry w hdtv.
Proponuje aby w tym temacie rozpocząć dyskusje nad ceną, dostępność, jakością: telewizorów plazmowych ,lcd, projektorów , i inych typów tv wspierających hdtv.
Na początek :http://www.samsung.com/pl/products/television/slimtv/index.asp
Telewizor Samsunga specjalnie zaprojektowany do X w dodatku w względnie przystepnej cenie.
I jeszce filmik pokazujący grę w rozdzaiłce 720p (filmik z gry Dead to Rigts jest prawie na samym dole )
ttp://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/ContentShowcase.aspx

ps przeczytajcie przed ściagnieciem wymagana minimalna konfiguracje kompa (jest na samym dole strony) co by poźniej się nierozczarować jak filmik nie pojdzie:)
Wymagania dosyc spore:(
Jak ktoś posiada urzadzenie tego typu niech opisze jak jakos co lepsze projektor czy Tv itp.
ps2: Mam nadzieje , ze mimo wszystko temat tu pasuje.
dee
IMO za wcześnie na taki topic.Zanim Xbox 360 trafi do Polski i stanie się jako tako popularny,wszystko co się napisze do tej pory i tak będzie o kant tyłka rozbić.Zmiany cen,postęp technologii etc w branży RTV jest na tyle dynamiczny,że po prostu szybko to się wszystko zdezaktualizuje.A pisać po to by pisać?Trochę daremne :[
Zresztą jak ktoś chce niech pisze-i tak topic zdechnie śmiercia naturalną (jak go nie zamkną.)
Ryo-San
topic jak najbardziej ok..zamykac go nie będę...bo widac ze po prezentacji obu konsol ludzie zaczynają na HD'ki patrzec juz tak hmmm bardzie realniej, TVki tanieją w oczach..nowe konsola "lada dzien"...
dee Xbox360 zapewne trafi do Polski momentalnie...taką samą drogą jaką trafil do Polski pierwszy Xkloc..po naszym forum tez widac ze jest sporo ludzi, ktorzy kupia konsole tuz po premierze..i wlasnie potem zaczną sie rozglądac za "sensownym" TVkiem..
a zaintersowanie topikiem powinno byc spore..a jak nie to spadnie na dol..a za jakis czas ktos go "ożywi"

p.s najlepiej jakby temat byl zarowno dla przyszlych posiadaczy PS3 jak i X360..tylko nie mam pojecia do jakiego dzialu go przeniesc..
magelan84
QUOTE(dee @ 1 06 2005, 22:17)
IMO za wcześnie na taki topic.Zanim Xbox 360 trafi do Polski i stanie się jako tako popularny,wszystko co się napisze do tej pory i tak będzie o kant tyłka rozbić.Zmiany cen,postęp technologii etc w branży RTV jest na tyle dynamiczny,że po prostu szybko to się wszystko zdezaktualizuje.A pisać po to by pisać?Trochę daremne :[
Zresztą jak ktoś chce niech pisze-i tak topic zdechnie śmiercia naturalną (jak go nie zamkną.)
*

Ok masz racje ale uzbierac kase na taki sprzet troche to potrwa , a lepiej mieć jakieś pojęcie wcześniej co wybrać. Jeżeli inni forumowicze niepodzielają mojego zdania to jak mówisz temat upadnie i tyle:)
A zapytać zawsze można.
magelan84
QUOTE(Ryo-San @ 1 06 2005, 22:24)

topic jak najbardziej ok..zamykac go nie będę...bo widac ze po prezentacji obu konsol ludzie zaczynają na HD'ki patrzec juz tak hmmm bardzie realniej,[..]

Otóż to pamietam jak ps 2 wychodził to cięzko było kupić odtwarzac dvd poniżej 1 000 a czysta plyta kilkadziesia zł kosztowała.
Sądze , że teraz podobnie konsole pomogą spopularyzować hdtv . Konsol spredza sie dziesiątki milionów aniech tylko co 10 użytkownik pomyśli o odpowiednim TV, to i tak bedzie bardzo dużo:)
A.Z.BEST
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/ca...guide/index.jsp

guide nt. nowych technologii TV. Przyda się.
Maiden
A wide variety of visual display screen sizes and technology platforms from Samsung Electronics (LCD, Plasma, Micro Display—DLP, and Slim Fit HDTV CRTs) combined with the incredible new Xbox console will give gamers unprecedented realism and intensity in their gameplay. The new 23" Samsung LCD TV (LNR238W) to be paired at retail with the new Xbox console offers a super-fast 12 millisecond pixel switching speed, which will enable intense action while overcoming any motion artifacts.

http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/pr...=LNR238WX%2fXAA

Co o tym sadzicie ?? ... Ja nie wiem ...ale to jest LCD ...Nie plazma...
A.Z.BEST
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/pr...TXP3275HX%2fXAA

Ponoć mimo wszystko nadal CRT produkują najlepszą jakość obrazu. 900$, 32 cale i śmiga do 1080i, czyli takie coś bym sobie chciał...
Maiden
Ale KOLOS , popatrz ile on wazy , i mierzy . MS mowi ze ten TV ktory ci podalem wyzej bedzie maxymalnie wykorzystywac mozliwosci X'a...
Ja sie ku niemu sklaniam happy.gif
magelan84
http://hdtv.com.pl warto zobaczyc jest tam nawet wątek na forum o trzystasześćdziesiątce:)

Zwłascza zobaczcie tu:http://hdtv.com.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=285

A tu omawiany Tv:http://monitory.idg.pl/news/77867.html
Mój faworyt:), sądze że stanowi solidną alternatywę dla drogich plazm ,lcd.

A tu filmik prezentujący ten telewizor:http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/product/b2c_product_subtype.jsp?eUser=&prod_path=%2fAudio+and+Video%2fTV%2fSlimFit+HDTV
Trzcina
100x bardziej wolalbym miec te 32 cale CRT niz 23 plazmy... ;] 900$x3.15 zl daje jakies 3 000 zl. Nie jest zle... moze za rok, albo poltora bedzie mozna sobie sprawic cos takiego.

http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/pr...=TXR2765X%2fXAA

A ten to juz w ogole jest superwypasny biggrin.gif

449 $. No taka cena to ja ROZUMIEM smile.gif))
lavatekk
słuchajcie, bo się nad tym zastanawiałem, jak to jest z monitorami komputerowymi LCD z wbudowanymi tunerami TV, posiadają wejście analog RGB a rozdzielczość 1280x1024 (mi taka w zupełności by już wystarczyła), czy jak się podłączy X360 to będziemy mieli obraz w takiej rozdzielczości? 17 calaków Samsunga kosztuje teraz tylko około 1400 zeta

np.

SAMSUNG SyncMaster 17" 710MP
-gmeru-
ohoho to moze ja cos dodam od Siebie.
Po pierwsze Tuby czyli CRT to juz przeszlosc i nikt o zdrowym rozsądku nie zainwestuje kasy w taką technologie, ktora juz na starcie jest przestarzała i tylko jednym czym moze przyciagnac to ceną ale niczym wiecej. To było dobre 2 lata temu ale nie teraz. W Europie te TV sa praktycznie w ilosciach sladowych i nigdy ich juz nie bedzie poniewaz ich rynkiem docelowym były stany itp. Za czasow jak tam wchodziło HDTV a plazmy byly bardzo drogie.
W tej chwili PLAZMY i LCDeki dopiero zaczynają u Nas podbijac rynek. Ale tu sie kryje kolejna pułapka. Praktycznie wszystkie Plazmy i LCDeki jakie sa szczegolnie te z super wyprzedazy typu 7tysi za 42 LG itp itd mozna se rozbic o kant du,py ponieważ nie posiadają one złącz takich jak trzeba a w szszegolnosci HDMI co za tym idzie juz na starcie są przestarzałe ponieważ podłączenie do nich PS3 mozna bedzie wlozyc sobie miedzy bajki. Z Xem niewiadomo jak bedzie ale zapewne tez wypuszcza kabel HDMi albo bedzie Component tak jak teraz sie laczy z HDekami. Poprostu prawie wszystkie te TViki nie maja kompletu złącz ktore beda wykorzystywane za rok, dwa, trzy. Kupujesz TV a potem sie okazuje ..ojej ale on niema DVI....nie ma componentu....nie ma HDMi to jak jak podlacze moja konsole. A wydalem tyle kasy ninja.gif Wiec 95% TV w tej chwili to chybiony zakup poniewaz nie sa one jeszcze przystosowane do tego co bedzie. A w sklepach ladnie sciemniaja i wciskaja kit. A potem bedzie płacz bo kasa w błoto poszła.
Ja sam kupowałem nie dawno takiego Samsunga (sic akurat samsunga;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52748494

I tu wlasnie widac jaka jest roznica pomiedzy syfem tanim, duzym ale bez złącz, bez nowoczesnej technologi a wlasnie tym TV ktory posiada wszystko co bedzie potrzebne za 2 lata. HDMI, DVI, Component czyli nie zaskoczy mnie nic i kogokolwiek ktory nabywa TV wlasnie z takimi parametrami a nie daje sie zwieść wielkością i tanią ceną. Przy kupnie TV w tej chwili w pierwszej kolejnosci trzeba patrzec jakie ma złącza bo okazuje sie ze tylko Pionner, LOEWE i Samsung (są wyjątki u innych ale sladowe) posiadaja komple złącz i są w pełni przystosowane do przyszłości.

Według mnie jak ktos nie ma gotowki to glupotą jest teraz kupowanie Plazmy lub LCDi(tych tanich a duzych) poniewaz po wakacjach HD DVD startuje wiec i SONY i inni producenci zaczną Europe atakowac swoimi nowoczesnym produktami. Wtedy juz beda posiadaly te TV HDMi itp i nie bedzie tego problemu co teraz. Chyba ze ma sie kase to mozna smialo kupowac pioneera PDP albo Samsunga albo cos z oferty LOEWE. Inwestujac w te TV ma sie pewnosc ze wystarcza na lata a nie na pol roku ohmy.gif

Aha LCD>PLAZMA>CRT to tak gwoli scislosci. CRT wogle nie licze bo tego sie nie bierze w dzisiejszych czsach pod uwage(ktos widzial zeby gdzies pokazywano gry na tubach?lol) natomiast jezeli chodzi o: LCD czy Plazma to sprawa jest prosta. Masz kase? Kupuj LCD bo to nowoczesniejsza technologia. LCDeki sa dozywotnie a Plazmy sie wypalaja chociaz te najnowoczesniejsze plazmy sa juz tak obliczone ze kilkanascie lat powinny swiecic tak samo jak od nowosci. Ale fakt jest faktem ze sie wypalaja.(jak ktos kupil plazme 5 lat temu to teraz juz mu kiepsko swieci a kasa poszła.....) Pozatym LCD jest matowy i jak ogladamy TV to sie nie odbijamy w nim;))) a plazma dziala jak lustro. A jakosc jest taka sama. Chodzi o wytrzymalosc i trwalosc. Ale LCD czym wieksze niestety tym bardziej odstraszaja cena. Ale niestety koszt wytworzenia LCD jest duuuuzo wiekszy niz plazmy stad 42 nowoczesne sa niestety za 30tysi. Ale za jakosc sie placi.

W listopadzie za 5tysi(albo i taniej i raczej napewno taniej) to juz spokojnie beda LCD 32 ze wszystkim co trzeba. Ceny leca jak zwariowane w dół. A teraz nie mozna sie dac zwiesc tym marnym promocjom...te TV szczegolnie SONY, Panasonici, LG itp mozna se wsadzic za przeproszeniem w tyłek z tymi parametrami...ale jakos muszą sie pozbyc tego. Wiec lepiej omijac TV bez HDMI, DVI, Componentu a szczegolnie gowien z rodziałką ponizej 1024x768 bo to nawet nie jest HDTV TV (vide LG w media w promocji chociaz mowia ze sa wink.gif)))))

A tu dobry text goscia na temat tej tuby wlasnie zacytuje go:

"Ten telewizor ładnie wygląda i pewnie na tym się kończą jego zalety.
Niedawno widziałem obraz generowany na monitorach Samsunga (CRT) i to co zobaczyłem jest najnormalniej żałosne. Geometria jest paskudna! Co z tego, że monitor ma ładne kolory, bardzo dobrą ostrość, skoro wyświetlana linia prosta jest jakimś łukiem? Myślałem, że bawiąc się ustawieniami można to skorygować. Niestety, jest to niemożliwe!
Producenci zbyt daleko posunęli się w wyścigu o najniższą cenę produktu. Nie można obniżać ceny, kosztem jakości... do tego stopnia w dodatku!
Ale tak to jest, gdy za projektowanie biorą się ekonomiści, zamiast inżynierowie..."

Taka jest prawda a oni jeszcze sciemniaja i wprowadzaja to jako nowosci;//// Ale cena cena cena trzeba jakosc przyciagnac ludzi....

QUOTE(lavatekk @ 3 06 2005, 00:06)
słuchajcie, bo się nad tym zastanawiałem, jak to jest z monitorami komputerowymi LCD z wbudowanymi tunerami TV, posiadają wejście analog RGB a rozdzielczość 1280x1024 (mi taka w zupełności by już wystarczyła), czy jak się podłączy X360 to będziemy mieli obraz w takiej rozdzielczości? 17 calaków  Samsunga kosztuje teraz tylko około 1400 zeta

np.

SAMSUNG SyncMaster 17" 710MP
*

I trzeba pemiatac: Plaski TV to nie HDTV trzeba patrzec jakie ma złącza po nich wiadomo co on moze obsluzyc.

Jak kogos interesi HDTV na aktualnych konsolach to polecam: http://www.hdtvarcade.com/ wszystko jest napisane jasne i zwiezle co i w jaki rodzialkach chodzi.

Nie nie bedziesz mial zadnej rodzielczosci bo do tego monitora nie ma jak podlaczyc konsoli. HDtv masz albo przez komponent albo DVi albo HDMI (w tym wypadku takze DD5.1 idzie w jednym malym kabelku stad jego przyszlosciowy sukces) a w tym LCD masz tylko analogowe zlacze wiec tylko 480i nic wiecej. Czyli kicha TV bez zadnej przyszlosci. W dodatku obraz z TV analogowej czy tam Syfry plus tongue.gif jest zalosny ale tego sie nie da przejsc poki beda nadawac w niskiej rozdzialce.
Ryo-San
niezly tekst gmeru..teraz dopiero zobaczylem ze tak naprawde sa HD'ki i HD'ki...te prawdziwe i te pseudo oczywiscie..czyli faktycznie te mega promocyjne ceny mają niestety haczyk;/
wiekszosc ludzi pewnie rzuci cie wlasnie na te psudo TV, ktore za jakis czas zapewne będą w kosmicznie niskich cenach - juz widze te reklamy w Media "HDTV super hiper extra najlepszy - za jedyne 999zł Lucas Raty 999x1zł"
no nic trzeba bedzie dluzej poczekac i zainwestowac w cos naprawde dobrego i wartego swojej ceny.
A.Z.BEST
Gmeru, a co powiesz o RPTV? Stosują one nieco inną technikę generowania obrazu i nie są takie klockowate tongue.gif.

To samo o microdisplay TVs.

Jeno normalne CRT, plazmy i LCD to niejedyne HDTVki.
Trzcina
No w specyfikacji tego CRT do ktorego pdoalem linka, jest napisane ze obsluguje 1080i... Wiec albo ja czegos nie rozumiem, albo twoje uwielbienie do LCD jest troche zbyt duze ninja.gif
magelan84
. HDtv masz albo przez komponent albo DVi albo HDMI (w tym wypadku takze DD5.1 idzie w jednym malym kabelku stad jego przyszlosciowy sukces)

Czy to znaczy , że obecnych zestawow 5.1 nie bedzie sie dalo podlaczyc np:http://www.tomshardware.pl/video/20040120/index.html + http://www.tomshardware.pl/video/20031222/speaker-15.html ???

Prosze Gmeru jeślo możesz o odp. Swoją drogą po Twoim poście w końcu coś można zrozumieć nie to co plotą w sklepach.
SQN
z tego co wiem jedną z najlepszych firm odbiorników TV jest niemiecka firma LOEWE...jest takim porshe wśród telewizorów,z tego co sie orientuje co posiada wszystkie po3ebne złącza(nawet te next-gen.) i jest towarem z wyższej półki...podobno można je kupić w MM prawda li to?

chociaż sharpa lcd też są niczego sobie
-gmeru-
QUOTE(A.Z.BEST @ 3 06 2005, 03:32)
Gmeru, a co powiesz o RPTV? Stosują one nieco inną technikę generowania obrazu i nie są takie klockowate tongue.gif.

To samo o microdisplay TVs.

Jeno normalne CRT, plazmy i LCD to niejedyne HDTVki.
*

No spoko. Bo wogle to jezeli juz gadac o innych TV niz Plazmy i LCD to własnie o telewizorach projekcyjnych (naprawde CRT i HDTV to u nas abstrakcja i tak bylo i bedzie i nigdy sie juz u nas nie spopularyzują (wogle w Europie) ze wzgledu na to jak szybko ceny plaskich TV leca w dół) ktore jak zwykle maja swoj plus: cena (chociaz wcale nie nieska jakos strasznie).... http://www.samsung.com/pl/products/televis...iontv/index.asp znowu wrzuce samsunga przyklad bo akurat u nas w sklepach mozna czesto spotkac ten model 50 calowy dokladnie :
SP-50L7HX
Nagroda EISA 2004/2005
50 projektor wizyjny
Format 16:9
cena: 18 999 zł
Widzialem go..jest ok. Tyl jest dosyc mały a obraz tez wporzadku ale fakt ze lecial z DVD wiec nie mozna za wiele wywnioskowac bo z DVD to tylko niska rozdzieczosc....ale jak sie przez HDMI by podlaczylo albo jakims innym odpowiednim kablem to napewno obraz bylby super (ale minus jest taki ze spod kata malo widac a w Plazmie czy LCD np. widzisz wszystko nawet jak staniesz na skraju ekranu 160 stopni)
Reszta jest duzo tansza ale znowu te ceny tez jakos strasznie nie sa atrakcyjne. Moim zdaniem po co sie ladowac w TV projekcyjny skoro w podobnej cenie mozna nabyć Plazme Pionnera z serii PDP albo LCD LOEWE czy Samsunga ktore też są duże i maja HDMI. (No troche drozsze ale skoro kogos stac na 18tysi to i wyda 22;))) zeby miec super plaski ekran. Poprostu ja bym sie niecofal i nieladowal tyle kasy w TV projekcyjny O_o i kazdy Ci tak powie siedzący w temacie. Jakos nikt nie promuje takich telewizorow juz w dzisiaj bo to bezsensu...pamietam kiedys to ludzie mieli zajawki na TV projekcyjne bo byly ogromne a plazmy wogle byly abstrakcja ale teraz...... w listopadzie to LCD i Plazmy bedą w takich cenach ze nawet nie spojrzy juz nikt na takie projektory ktorych juz wogle nie bedzie...bo jak teraz wchodzisz do media czy euro to zobacz ile jest TV projekcyjnych....albo zero albo jakies sladowe ilosci... SAME PLAZMY I LCDeki. I nie ma oczym dyskutowac - to przyszlosc i za dwa lata to juz prawie kazdy bedzie mial plaski TV a nie jak teraz ze to jeszcze spore wow.
Ostatnio byla promocja w Saturnie za TV projekcyjny 44 cale 4tysiące. I tak wlasnie będą kusić zeby sie ich pozbyc. Ale cena spoko nie? 44 cale:D tylko trzeba miec miejsce:)hehe ale za tą kase pod koniec roku napewno juz beda takie odpowiedniki ale plaskie. Notabene oczywiscie ten TV niemial HDMi itp....

QUOTE(Trzcina @ 3 06 2005, 10:03)
No w specyfikacji tego CRT do ktorego pdoalem linka, jest napisane ze obsluguje 1080i... Wiec albo ja czegos nie rozumiem, albo twoje uwielbienie do LCD jest troche zbyt duze ninja.gif
*

Ej Trzcina jasne ze obsluguje i wszystko gra. Ale ma on TYLKO dwa wejscie komponentowe...zero VGA, DVI, HDMI (czytalem instrukcje jego)...czyli bedzie problem...komponent to tylko analogowe wyjscia pomimo ze wlasnie z nich uzyskasz 1080i ale PS3 ma HDMI wiec tam juz sie nie pobawisz cyfrowa jakoscia obrazu. A X360? Niewiem jak to bedzie ale komponent moga tez zastapic juz HDMI i wtedy zonk. Ale kurcze w listopadzie napewno juz za ta kase beda Plazmy i LCDi wiec nie trzeba bedzie sie zastanawiac;) A ten 23 calowy Samsung ma wszystko HDMI, itp wiec logicznie ze to jednak trafniejeszy wybor na dzien dzisiejszy...ale po co na dzien dzisiejszy skoro X360 niema..chyba ze do Xboxa:) A warto. Bo obraz przez komponent jest mistrzowski. Taki Soul Calibur w 720p huh zrywa beret..ale nic niewazne juz bo to mozna pisac i pisac. Ja bym czekal zamiast inwestowac w takie klocki kiepsko wyposazone.
A do LCD mam taki sam stosunek jak do plazm. Wiec czy wybierasz Plazme czy LCD to bez znaczenia. Liczy się co ten TV ma do zaoferowania. Plazmy są tańsze z racji tanszego wykonania. Ale wiesz za kilka miesiecy to wszystko sie bardzo zmieni. Bo pol roku w tej dziedzinie to masa czasu. Chodzi mi o ceny:) Wiec LCDi pewno juz beda tez tanie te wieksze i do tego czasu czyli do listopada to cos czuje że za cene tej 23 kupisz bez zadnego problemu 32 a moze i wiecej;) Wiec czy Plazma czy LCD to kwestia gustu;) Wybor jak miedzy dobrej klasy samochodami. Ten albo ten. Ale zawsze miej na uwadze ze kupujac telewizor LCD masz tą technologie co sie nie zużywa. Wiec warto wydac troche wiecej kasy i miec tą swiadomość. Bo tak ciagle myslisz: trzeba zgasic juz TV;))) bo bezsensu ze chodzi;))) Niechce sie chwalic ale przynajmniej popieram to jakims tam doswiadczeniem ale moi rodzice u Siebie w domu maja od pol roku wlasnie Plazme Pionnera PDP 435 i naprawde jest to w tej chwili najlepszy TV na rynku. A sklada sie na to: Cena, wielkosc, Złącza, Jakość. Ale zawsze są podtexty...szkoda ze to nie LCDi...tylko ze taki LCD by kosztowal ze 40tysiecy a nie 20. I to jest wlasnie bariera. Warto czekac... bo mozna duzo zaoszczedzic.
QUOTE(magelan84 @ 3 06 2005, 18:42)
. HDtv masz albo przez komponent albo DVi albo HDMI (w tym wypadku takze DD5.1 idzie w jednym malym  kabelku stad jego przyszlosciowy sukces)

Czy to znaczy , że obecnych zestawow 5.1 nie bedzie sie dalo podlaczyc np:http://www.tomshardware.pl/video/20040120/index.html   +   http://www.tomshardware.pl/video/20031222/speaker-15.html   ???

Prosze Gmeru jeślo możesz o odp. Swoją drogą po Twoim poście w końcu coś można zrozumieć nie to co plotą w sklepach.
*

Da się, jasne ze sie da bo by bylo to wszystko bezsensu. HDMI wymyslili po to zeby bylo poręczniej. W malutkim kabelku idzie cyfrowy obraz oraz dzwięk. Wszystko w jednym malym kablu a nie duzym i klocowatym DVI oraz do tego odzielnie dzwiek. Ale X360 pewno tak samo jak X bedzie mial hub optyczny i sobie wetkniesz optyka i juz. TO samo PS3 ma wyjscie optyczne wiec tez luz. Wyprowadzisz dzwiek do dekodera creativa tak jak to sie robi teraz w PS2 czy Xie i juz. Gwarant.
Wiesz w media czy Saturnie czy Euro to (pipi) wiedza bo skad maja wiedziec jak tam chlopaczki pracuja z przypadku. Dobrze sie znaja nawet w Klinice Dzwieku itp sklepach specjalistycznych. Ale w tych wielkich hybrydach to moze co najwyzej samemu poogladac. Szkoda tylko ze oni czesto glupoty gadaja i starsi ludzie to łykaja;/////
QUOTE(SQN @ 3 06 2005, 21:00)
z tego co wiem jedną z najlepszych firm odbiorników TV jest niemiecka firma LOEWE...jest takim porshe wśród telewizorów,z tego co sie orientuje co posiada wszystkie po3ebne złącza(nawet te next-gen.) i jest towarem z wyższej półki...podobno można je kupić w MM prawda li to?

chociaż sharpa lcd też są niczego sobie
*

Tak tez sie zgadzam. Ale najlepsze jest to ze jak zadzwonisz do roznych sklepow typu Klinika dzwieku itp to wszedzie uzyskasz rozne odpowiedzi i oponie. Jeden chwali tą firme a drugi mowi ze LOEWE jest gorszy od Pioneera np. itp itd. Jedyną wadą tych TV jest wysoka cena. Sa (pipi) drogie:) Ale jak piszesz maja wszystko co trzeba lacznie z HDMI. Mam nawet katalog przed soba z cennikiem bo tez sie nimi kiedys interesowalem. Jak ktos sie zna i zobaczy w salonie w domu LOEWE to bedzie wiedzial ze to zaj,ebista firma. A jak sie niezna to go olac:PPPP bo pewno pomysli ze to jakas tania podrobkowa firma;))))
Sharp robi tez mistrzowskie TV są naprawde zej,ebistej jakosci. Ale trzeba czekac az wypuszcza nowsze modelu z HDMI bo te co widze w media nie maja.
MaxVarEmreis
Gmeru naprawde fachowe teksty. Chciałem tylko jedno wtrącić, (tak czarno na białym) że właściwie wejście HDMI nie jest w 100% konieczne. Wystarczy DVI. No i oczywiście przejsciówka do tego. Straty na jakości praktycznie nie będzie.
Mi się podoba LCD 32" JVC C50. Można go teraz łyknąć za ok 8000 zł. Naprawde warto, w tej klasie trudno lepszego znaleść.
-gmeru-
QUOTE(MaxVarEmreis @ 3 06 2005, 22:41)
Gmeru naprawde fachowe teksty. Chciałem tylko jedno wtrącić, (tak czarno na białym) że właściwie wejście HDMI nie jest w 100% konieczne. Wystarczy DVI. No i oczywiście przejsciówka do tego. Straty na jakości praktycznie nie będzie.
Mi się podoba LCD 32" JVC C50. Można go teraz łyknąć za ok 8000 zł. Naprawde warto, w tej klasie trudno lepszego znaleść.
*

Jasne ze mozna wink.gif chociaz to pojdzie sam obraz ale wkocu dzwiek to sie i tak liczy z amplitunera a nie z TV wiec przejsciowka jak najbardziej...ale zawsze to przejsciowka ( i jakas tam mała strata chociaz dla przecietnego widza nie zauwazalna i zajety port DVI:( a ciagle zagladac za TV zeby raz podlaczyc kompa albo tuner satelitarny HD a raz konsole to troche meczace. Ale DVI w TV tez musi obslugiwac HDMI a nie wszystkie to maja (tez trzeba bacznie sprawdzic bo znowu mozna sie nadziać;p). JA zawsze jestem za tym zeby bylo jak najwiecej cyfrowych zlacz bo czym wiecej sie ma urzadzen to nie ma gdzie podlaczyc i trzeba wachlowac kablami ; / Ja sam jade teraz na roznych hubach bo zeby podlaczyc 3 konsole i kazda ma komponent to trzeba specjalne switche bo troche niefajnie 15 kabli (sic!) ciagle wlaczac i odlaczac...na lik sangu taki fajny maja, juz go podawalem kiedys w temacie o HD w PS2. Chociaz jak np. widze ze podlaczam taki monster kabel super hiper jakis beztlenowy itp do tej przejsciwki to troche kicha wiec i tak siedzi bezposrednio w TV...bo XBOX ciagle chodzi hehe a inne sie kurzątongue.gif ale to inna bajka
Ładny JVC : - )
Trzcina
Hmm... to ja nie kumam... czyli do 1080i potrzeba HDMI? Normalne wyjscie nie pozwala na cos takiego?

Z drugiej strony napisales ze ten telewizor posiada HDMI

Ej Trzcina jasne ze obsluguje i wszystko gra. Ale ma on TYLKO dwa wejscie komponentowe...zero VGA, DVI, HDMI (czytalem instrukcje jego)...czyli bedzie problem...

Ale wymieniles trzy confused.gif I kurcze ja jestem troszke skolowany (nie znam sie na tym w ogole smile.gif ) tak wiec jak mozesz to wyjasnij o do biega.

Co wiecej, z tego co pamietam Ps3 ma miec jedno wyjscie normalne (czyli analogowe z tego co rozumiem) oraz dwa wyjscia HDMI czyli bedzie je mozna podlaczyc i tak i tak do telewizorow.

Teraz pytanie, czy tym normalnym bedzie mozna osiagnac 1080i? (wlasciwie to pytanie jest czysto teoretyczne, bo watpie zebym posiadal telewizor ktory to osiagnie... ).

PS. a co z 1080p ktore ps3 tez powinno oblusgiwac?

PS2. Czy kabel component o ktorym piszesz, to po prostu zwykle RGB? Bo ja nie pamietam zebym w sklepach widzial jakikolwiek specjalny kabel do ps2... Tak wiec sie pytam wink.gif

PS3. Bylbym widzeczny za odpowiedz, wiem za forum to ciezko jakos opisac, ale jak masz czas to skroobnij, ewentualnie kiedys wezme twoj nr gg, to mi wyjasnisz co i jak w bardziej przystepny sposob. ;]
-gmeru-
QUOTE(Trzcina @ 4 06 2005, 10:32)
Hmm... to ja nie kumam... czyli do 1080i potrzeba HDMI? Normalne wyjscie nie pozwala na cos takiego?

Z drugiej strony napisales ze ten telewizor posiada HDMI

Ej Trzcina jasne ze obsluguje i wszystko gra. Ale ma on TYLKO dwa wejscie komponentowe...zero VGA, DVI, HDMI (czytalem instrukcje jego)...czyli bedzie problem...

Ale wymieniles trzy confused.gif I kurcze ja jestem troszke skolowany (nie znam sie na tym w ogole smile.gif ) tak wiec jak mozesz to wyjasnij o do biega.

Co wiecej, z tego co pamietam Ps3 ma miec jedno wyjscie normalne (czyli analogowe z tego co rozumiem) oraz dwa wyjscia HDMI czyli bedzie je mozna podlaczyc i tak i tak do telewizorow.

Teraz pytanie, czy tym normalnym bedzie mozna osiagnac 1080i? (wlasciwie to pytanie jest czysto teoretyczne, bo watpie zebym posiadal telewizor ktory to osiagnie... ).

PS. a co z 1080p ktore ps3 tez powinno oblusgiwac?

PS2. Czy kabel component o ktorym piszesz, to po prostu zwykle RGB? Bo ja nie pamietam zebym w sklepach widzial jakikolwiek specjalny kabel do ps2... Tak wiec sie pytam wink.gif

PS3. Bylbym widzeczny za odpowiedz, wiem za forum to ciezko jakos opisac, ale jak masz czas to skroobnij, ewentualnie kiedys wezme twoj nr gg, to mi wyjasnisz co i jak w bardziej przystepny sposob. ;]
*

Cholerka mam to do Siebie że zdania tworze dość chaotycznie confused.gif ale to dlatego ze chce duzo powiedziec w małej ilości zdan i (pipi) wychodzi potem wiec chodziło mi w tym zdaniu pogrubionym ze:
Ten samsung ma dwie sztuki wejść komponentowych ORAZ brak wejść: VGA, DVI, HDMI.(słowo zero oznaczało BRAk wink.gif)))))) Czyli jest dość ograniczony ale jasne że by wystarczył. Dlaczego? To najpierw powiedzmy o tym komponencie. Tu masz przykład kabla, który akurat ja sobie kupiłem kiedyś: http://www.gamestop.com/product.asp?cookie...oduct_id=801259 Kabelek taki ma 5 końcówek. 3 są od wizjii ( czerwony, niebieski, zielony oraz 2 są od dźwięku: biały i czerwony).
Tu masz fotke tyłu tego TVika. Zaznaczyłem tam te wejścia.

Taki kabel jest wlaśnie do PS2, XBOXa i GCN. Kupujesz taki kabelek, podłączasz do tego TV i masz HDTV. A fajne jest to ze ma dwa takie wejscia wiec mozna zawsze miec podlaczone dwa sprzety czyli mniej wachlowania kablami.
A co do PS3 i X360? Nom więc HDMI w PS3 odpadnie to juz wiadomo no bo ma on tylko komponent ale zapewne te kable od PS2 będą kompaktybilne czyli zapewne (pisze ciagle zapewne bo trudno powiedziec bo PS3 nie ma jeszcze wiec nie ma jak sprawdzic.) jak podepniesz PS3 przez komponent to tez powinno wszystko działać. To samo z X360. Wynika ze bedzie mial on wlasnie komponent wiec tez powinno być ok. Więc komponent to nie to co RGB tylko 5 chinchy i niestety nie ma ich w naszych sklepach więc trzeba się ratować ebayem, liksangiem itp itd. U nas niestety dżungla ; - ) Ja zeby załatwić te kable to się ostro na(pipi)alem zeby je zdobyc wiec troche to utrudnione jest ale jak juz wyjda nowe konsole to tym razem juz w Europie beda oficjalnie wspierac HDTV wiec i kable będą legalnie u Nas ; )

Co do 1080p to narazie kilka telewizorów na krzyż obsluguje to na świecie więc to naprawde jest nowinka i to bedzie zapewne się pojawiać w przyszłych telewizorach ale fakt ze z tym to SONY przegielo biggrin.gif TO JUZ JEST ULTRA NOWOCZESNE i nawet X360 tego niema O_o i akurat to bedzie efekt ktory napewno niewiele osob zobaczy u Siebie w domu. Bo 1080p to narazie czysta obstrakcja. No i cena takiego TVika co to obsluguje napewno zwali z nog jak się zaczną pojawiać juz na dobre.

Edit: Kwiecie 2005: pierwszy TV Samsunga 1080p http://www.hometheatermag.com/directviewan...tvs/405samsung/

Nom więc ogolnie z tym TVikiem przezylbys spokojnie ale jak mowie za ta cene juz niedlugo spokojnie bede cienkie TV wiec dlatego go tak jade i niepolecam bo po co sie ladowac w cos takiego : ) Ale przezyc sie da wink.gif

Pozatym w odpowiednim czasie napewno bedziemy sobie tu dyskutowac nad konkretnym problemem bo strasznie ciezko napisac tu wszystko w jednym poscie....to jest takie szerokie ze musi byc jakies problem : ) wtedy bedziemy dzialac : )
A.Z.BEST
QUOTE(-gmeru- @ 6 06 2005, 00:35)
Co do 1080p to narazie kilka telewizorów na krzyż obsluguje to na świecie więc to naprawde jest nowinka i to bedzie zapewne się pojawiać w przyszłych telewizorach ale fakt ze z tym to SONY przegielo  biggrin.gif  TO JUZ JEST ULTRA NOWOCZESNE i nawet X360 tego niema O_o i akurat to bedzie efekt ktory napewno niewiele osob zobaczy u  Siebie w domu. Bo 1080p to narazie czysta obstrakcja. No i cena takiego TVika co to obsluguje napewno zwali z nog jak się zaczną pojawiać juz na dobre.
*

Niestety z 1080p Sony już pociska w jaja na maksa. Taka rozdzielczość wymagałaby ze 20MB pamięci wbudowanej w samego GPU... Albo gry będą śmigały ok. 10fps. Ściema, 1080p można sobie między poślady włożyć. GPU Xa ma wbudowane 10MB pamięci, aby zmieścić obraz o rozdzielczości 720p (1080i chyba też wejdzie, ale 1080p wymaga 2 razy więcej pamięci na ramkę obrazu).

Więc... teoretycznie PS3, czy nowy Xior wyciśnie każde niebotyczne rozdzielczości, ale wpłynie to drastycznie na płynność wyświetlanej grafiki i nie jest to kwestią mocy procesora, a tego jak duży obrazek może z siebie wydusić dalej - i tylko tego. Gry będą w 720p, może czasem w 1080i.

No a ja już się rozglądam za LOEWE (praktycznie każdy ich LCD ma wszystkie złącza :}). A jak ma się sprawa z Phillipsami i rozreklamowanym Pixel Plus II?

Acha... może w Niemczech taniej niż na Allegro w PL? tongue.gif
Trzcina
Ok, thx gmeru, teraz juz duzo lepiej widac o co chodzi ;]

Swoja droga bylem pewien ze zwyczajny kabelek RGP (z wyjsciem euro) wystarczy... troche lipa ze nie tylko trzeba miec tv, ale jeszcze kabel (ktorego nie ma w polsce) zeby zmajstrowac u siebie w domu HDTV ;P

Azbest a czy normalny x nie pociska czasem 720p? Bo z tego co pamietam ogladalem kiedys screeny z soul calibur 2... i byly w takiej wlasnie rozdzielczosci (chyba ;P ).
magelan84
Hej a co sądzicie o projektorach przedewszystkim mam na myśli jakość ( bo ograniczona żywotnośc to raczej oczywista sprawa) np:http://www.merkator.pl/oferta.php?k=15&p=1735
Pierwszy z brzegu jaki znalazłem z obsługą hdtv.
Jest duża róznica w obrazie miedzy tv a tym (uwzględniając całkowicie zaciemniony pokó i odległość tak 3,5m)??
Frank Jaeger
QUOTE(Trzcina @ 6 06 2005, 09:15)
Azbest a czy normalny x nie pociska czasem 720p? Bo z tego co pamietam ogladalem kiedys screeny z soul calibur 2... i byly w takiej wlasnie rozdzielczosci (chyba ;P ).
*

Pociska, pociska.. Enter the Matrix obsługuje nawet 1080i..
emik
No wlasnie! Jak wyglada sprawa z projektorami?! Sa tansze a przekroj ekranu daje rade.
A.Z.BEST
Ale rzecz jasna musisz grać w ciemnościach żeby była ostrość. Musisz przygotować sobie odpowiednią ścianę, blablabla. Co kto lubi, ale projektory to nie telewizory po prostu.
Jakim
Dobra co powiecie o tym? Tani i wogóle ale przydatny?
TV LCD
Apollo302
No tak wszyscy gadaja o plazmach a nikt nie wspomnial ze sa strasznie pradnozerne ok 3oo watt 3 razy wiecej od zwyklego tv ...to moze nie jest jakos specjalnie problem ale trzeba sie liczyc ze zwiekszonymi rachunkami..
Diabeu
a ja wbijam na razie w te tiviki

drogie krowy są, i doją tyle nrg co księstwo Monako zapewne

zresztą muszę wpierw spłacić ten co mam, a jak co to prędzej na jakiś rzutnik się rzucę - mam warunki by z tego szitu korzystać porządnie
Maiden
JAKIM : Ja bym sie w to nie pokawal , Grundig juz nie produkuje nowych modeli TV , tylko czesci . Nie wytrzymali konkurencji . ( Chyba ze pomyliem firym ale watpie )
Diabeu
nie pomyliłeś, i daltego ich sprzęt (dobry) jest tańszy
Jakim
ale jak padnie to mamy kłopot confused.gif

Ciekawi mnie cena i jakośc takich telewizorów za powiedzmy.. 2 lata (wtedy zamierzam nabyć).
Diabeu
Grundig solidny stuff robił, a jako że serwis nadal mają to w sumie to nie jest taka głupia opcja, jak ma się średnią ilość gotówy
Maiden
No tak ale za te cene masz lepszy televizor samsunga . ( patrz moj post na pierwszej stronie )
bolo1lolo
The Xbox 360 comes standard with both composite and component video connections to hook up to a TV. There are also optional connections for S-Video and VGA, and the console supports some SCART-type adapters used in Europe.

to jak w koncu bedzie sie podlaczalo do tv nowego X'a ?? są wymienione sposoby: composite, component, s-video,vga, scart - juz sie w tym pogubilem wacko.gif

cytat ze strony: http://electronics.howstuffworks.com/xbox-three-sixty4.htm
RosTo
Major Nelson kładzie trochę miodku na serca mniej zamożnych graczy.
What type of TV will you need for the Xbox 360?
MichAelis
no i dobrze, bo troche dziwnym posunieciem bylo by cos takiego, ze nie daliby mozliwosci podlaczenia nowgo Xa do zwyklego Tvika. Wiadomo ze nikt nie oczekuje wejscia antenowego laugh.gif
bolo1lolo
gmeru, a co myslisz o takim tv?? lcd 23" teraz w sklepach po 2999 - do swiat stanieje - no i ma HDMI, wymieniales takie cos happy.gif

http://www.samsung.com/pl/products/televis...tv/le23r51b.asp

???
pozdrawiam
-gmeru-
QUOTE(bolo1lolo @ 12 06 2005, 08:59)
gmeru, a co myslisz o takim tv?? lcd 23" teraz w sklepach po 2999 - do swiat stanieje - no i ma HDMI, wymieniales takie cos  happy.gif

http://www.samsung.com/pl/products/televis...tv/le23r51b.asp

???
pozdrawiam
*

no baa juz nawet gadaliśmy o tym TViku na poprzedniej stronie, tam M@iden go zarzucał no i on jest EXTRA ; - ) ) Całkowiecie wart swojej ceny i będzie ready na wszystko w przyszłości. Ma wszystko wszystko wszystko co potrzeba
biggrin.gif
bebbop
Czy moglby ktos wyjasnic o co chodzi z kontrastem i jasnoscia w telewizorach LCD?
Wartosci te miedzy poszczegolnymi modelami bardzo sie roznia. Nalezy wybierac wyzsze czy nizsze wartosci? Czy mocno one wplywaja na jakosc ogladanego obrazu?
Bardzo prosilbym o odpowiedz smile.gif
bolo1lolo
chlopaki, zaraz bedzie ze sieje zamęt ale ten co podał M@aiden to LN-R238W a ten ode mnie to LE23R51B. Hmmm.. wygladaja identycznie, tylko nazwy sie nie zgadzaja, ale jak zauwazylem nazwy na stronce z tv od M@idena wogle sie nie pokrywaja z nazwami na polskiej stronie Samsunga, wiec moze to sa te same... mam nadzieje bo tv jest wypasiony, a cena rewela

bebbop jak widzisz totalny amator ze mnie dry.gif ale mam nadzieje ze dobrze wnioskuje i im wieksza liczba przy kontrascie i cd/m2 tym lepiej smile.gif

pozdrawiam
pudi
Czesc gmeru
Widze ze nareszcie ktos posiada odpowiednia wiedze na tym forum ;]
Od 2 lat siedze w Angli i obserwuje sobie rynek, tak jak wszyscy mam swira na punkcie technologi i czekam sobie na mojego X360, a ze do premiery niedlugo wiec miesiac temu wlasnie kupilem sobie ten modelik o ktorym pisales na pierwszej stronie czyli Samsung SP-50L7HX
http://www.samsung.com/pl/products/televis...v/sp_50l7hx.asp
(tu ceny sa nieporuwnywalnie nizsze ja za swojego dalem 1900F czyli jakies 11,5 tys zl, a nie 19tys zl jak w polsce, tak jest ze wszystkim)
"Poprostu ja bym sie niecofal i nieladowal tyle kasy w TV projekcyjny O_o i kazdy Ci tak powie siedzący w temacie. Jakos nikt nie promuje takich telewizorow juz w dzisiaj bo to bezsensu...pamietam kiedys to ludzie mieli zajawki na TV projekcyjne bo byly ogromne a plazmy wogle byly abstrakcja ale teraz...... w listopadzie to LCD i Plazmy bedą w takich cenach ze nawet nie spojrzy juz nikt na takie projektory ktorych juz wogle nie bedzie...bo jak teraz wchodzisz do media czy euro to zobacz ile jest TV projekcyjnych....albo zero albo jakies sladowe ilosci... SAME PLAZMY I LCDeki. I nie ma oczym dyskutowac"

Nie umniejszajac twojej wiedzy ale tu sie OGROMNIE mylisz, telewizory projekcyjne to jest wlasnie przyszlosc dla mas na przynajmniej najblizszy rok, ja przed kupnem swojego TV przez ostatnie 4 miesiace czytalem prase zajmujaca sie tym tematem (samych miesiecznikow jest czyba 4, najwieksze angielskie) plus net itd wiec wiedzy mam az za duzo ;] (a nie mam tyle czasu by sie bardziej rozpisac) wiec moze tak streszcze w Angli jest zupelnie innaczej SKY (janwiekszy dostawca TV satelitarnej zaczyna nadawac juz w listopadzie w HD 720p wiec wszyscy juz szaleja) tu rynak HD jest ogromnie rozwiniety masa TV wszelakiej masci, i rozmiarow, LCD, Plazmy, Projekcyjne DLP, ludzie tak jak w polsce pierwsze na co patrza to cena i na tym polu wlasnie wygrywaja TV projekcyjne tylko oczywiscie te nowe na DLP engine Texas Instruments HD2+, wszystkie nowe modele sa zgodne z HD i oferuja przekatne nawet ponad 70", ja sam rozwazalem zakup http://www.themescene.tv/ts/datasheet_dlptv.asp?SKU=630506
65" !! (widziales kiedys takie cos? na zywo) ale mial tylko DVI a nie chcialo mi sie czekac na nastepna generacje, ale cena 3,200 F czyli 19tys zl jest nawet do zaakceptowania dla dogatego polaka, w najlepszych modelach jakosc brazu jest taka sama (a nawet lapsza) jak w najlepszych Plazmach czy LCD, ostatni test w magazynie "What Home Cinema" (najwiekszy Angielski) telewizory HD test 16 modeli do 3 tys F, trzy pierwsze miejsca telewizorty projekcyjne biggrin.gif stary 2 dni temu byle w Londku na Oxford Street w "Selfridges" takie ogromne centrum handlowe very posh ;] tak jak Harrods, dolne pietro z TV myslalem ze umre z wrazenia 62" 65" 71" calowe plazmy i LCD !!! przy nic 42" wygladaly jak mrowki ;D firmy SIM, Loewe, Bang & Olufsen, 71" Bang & Olufsen 15 tys F, 90 tys zl lol ;] i gadalem z takim fajnym mlodym sprzedawca, zapytalem sie gdzie maja projekcyjne TV, a on mi na to ze tam w rogu ;] i znalazlem tego mojego samsunga i 61" Toshibe za 2600F, (btw reszta TV w tym centrum nie schodzila ponizej 3,500F jakas najtansza plazma Pioneera lol) i po chwili zapytalem sie dlaczego nie promuja projekcyjnych, a on ze jakosc obrazu jest taka sama na tym samsungu jak na tej super plazmie Pioneera za 4 tys, a roznica to tylko 10 cm glebokosci i 2 tys F, mowi ze ludzie nie wiedza ze nowe TV projekcyjne to bedzie to i jeszcze za przystepna cene, przychodzi taki angol i widzi plazme Loewe za 6 tys i jak mu powiesz ze taka sama jakosc obrazu ma projekcyjna toshiba za 3 tys tylko innaczej sie nazywa i nie ma tego super designerskiego wygladu ;] Czytajac najnowsze gazety widze wlasnie ze wszyscy najwieksi producenci zaczynaja wypuszczac TV projekcyjne (chyba tylko Pioneer sie zaparl) to tylko 10cm roznicy (no i moze jeszzce ten lekki szum wentylatorow, w moim w nocy w zupelnej ciszy jednak lekko slychac) tansze w produkcji DHReady duze przekatne, a z tego co zaczynaja w newsach pisac jak na poczatku sierpnia wyjdzie nowa generacja projekcyjnych na enginie DLP Texas Instruments HD4 to bedzie pozamiatane, bo co do ceny i jakosci to im nic nie podskoczy, zobaczymy we wrzesniu ;] tobra wracam do pracy ;] za wszelkie literowki i bledy przepraszam ale sie strasznie spieszylem ;D
Trzcina
TV projekcjne? WTF is that? tongue.gif Jakis link, bezposredni? tongue.gif Bo ten od pudiego jakos srednio mi zadzialal ;P
bolo1lolo
projekcyjne sa calkiem fajne biggrin.gif tylko ze ( no oprucz ze mnie nie stac ) sa, co by tu nie mowic, gabarytowe i ciezkie (ten od pudiego wazy 56,9kg blink.gif ) i zaczynaja sie od 40". A jak ktos jest biednym studentem, mieszka w malym pokoju, to LCD 23, 26" + sciana= to-co-tygryski-lubia-najbardziej dry.gif

of cozz gdyby mnie bylo stac bralbym 71" tongue.gif

ps. gmeru masz wiadomosc na PW happy.gif
pudi
QUOTE(bolo1lolo @ 17 06 2005, 15:21)
projekcyjne sa calkiem fajne  biggrin.gif  tylko ze ( no oprucz ze mnie nie stac ) sa, co by tu nie mowic, gabarytowe i ciezkie (ten od pudiego wazy 56,9kg  blink.gif  ) i zaczynaja sie od 40"
*

Hm 46" Toshiba HDReady juz za 1200F idzie, to jakies 7,2 tys zl, w tej chwili, wiec powiedz mi ze za rok nie bedzie na nia stac wiekszosci oszczedzajacych ;] A z tym ze sa duze i ciezkie to sie nie zgodze, no sa glebsze to ok bo niektore plazmy maja po 15cm a najwezsze projekcyjne 25cm, qfa ale 10cm co to za roznica, a waga co ty gadzasz moj TV ma 57kg ale on jest razem z tym ogromnym aluminiowo szklanym stendem ktory sam wazy 20 kg, a na TV zostaje 37kg czyli tak jak inne Plazmy czy Lcd, nic co ma 50" nie moze byc lekkie ;] ten link powinien dzialac

http://www.johnlewis.com/Shopping/Product....97&source=17219

lub ten

http://www.avwow.com/acatalog/Televisions....&OVMTC=standard

Nie mylcie starych telewizorow projekcyjnych (to nie te ogromne szklane) takich np jak tu
http://www.lxdirect.com/rf/navigation/prod...Y115&SNu=pca_id

z nowymi Rear DLP Projection TV's.

QUOTE(bolo1lolo @ 17 06 2005, 15:21)
of cozz gdyby mnie bylo stac bralbym 71"
*

Ehh i nowy dom do niego ;D wiesz ze min odleglosc z jakiej komfortowo oglada sie czy gra na TV 50" to 3m (sam sprawdzilem) ;] a do 71" to 5m ;] 71" i hala sportowa zamiast salonu ;D
Pozdr
-gmeru-
pudi biggrin.gif cool.gif

Spoko masz racje moze za bardzo pojechalem z tym textem ze ich nie ma juz hehe itp itd. Fakt ze narazie beda jeszcze rynki podbijac bo cena cena cena sie bardzo liczy a taka plazma czy O ZGROZO LCD(cenaaaaaa) wielkosci 50 cali i wiecej to zdecydownie duzo wieksza cena niz TV projekcyjnego tej wielkosci wiec NARAZIE tak bedzie jak mowisz przez rok przynajmniej no bo pozniej to sila rzeczy i rozwoju beda juz same cienkie ;-) Tylko tak jak mowicie: nie zawsze lezy problem ze sie nie ma kasy tylko kurcze no do takiego 50 calowego kolosa trza miec pokoj bo ja u Siebie jakbym wsadzil taki to by mi oczy z orbit wyszly ; ) ) ) ) najpierw SALON potem sprzet; ) Notabene ten samsung co masz to gitara :-) Z tej generacji nowoczesnej to spoko wszystko ma, jest duzyyyy smile.gif U nas tez wlasnie one stojąsmile.gif

Ps. wiadomo OXford Circus wink.gif))))))) Picacadilly Circus raj raj raj tylko wejsc i nigdy niewychodzic z tych sklepow tam
biggrin.gif
Jak bylem u wujaszka 2 lata temu w Londynku to bylismy tez wlasnie po sprzeta do niego to kurde O_______o tam to masa i przedewszystkim ceny sa milion razy lepsze na kieszen anglika i sobie moga kupowac:) On przecietniak a projektorek, amplitunerek, dvd i wieszaczek biały smile.gif po luzaku o_o
bolo1lolo
znalazlem wlasnie fajną strone, na ktorej jak na dloni podane sa parametry telewizorow, wiec, mam nadzieje, juz nikt nie bedzie sie glowil czy interesujacy nas tv ma dvi, hdmi, komponenty happy.gif ( bo wiadomo - nawet na stronach producentow czasem ciezko cos znalezc na temat danego modelu... )

http://prices.cnet.co.uk/televisions/0,200...0760995p,00.htm

na tablicy 32" lcd samsunga, ktory DAJE RADE biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.