ohoho to moze ja cos dodam od Siebie.
Po pierwsze Tuby czyli CRT to juz przeszlosc i nikt o zdrowym rozsądku nie zainwestuje kasy w taką technologie, ktora juz na starcie jest przestarzała i tylko jednym czym moze przyciagnac to ceną ale niczym wiecej. To było dobre 2 lata temu ale nie teraz. W Europie te TV sa praktycznie w ilosciach sladowych i nigdy ich juz nie bedzie poniewaz ich rynkiem docelowym były stany itp. Za czasow jak tam wchodziło HDTV a plazmy byly bardzo drogie.
W tej chwili PLAZMY i LCDeki dopiero zaczynają u Nas podbijac rynek. Ale tu sie kryje kolejna pułapka. Praktycznie wszystkie Plazmy i LCDeki jakie sa szczegolnie te z super wyprzedazy typu 7tysi za 42 LG itp itd mozna se rozbic o kant du,py ponieważ nie posiadają one złącz takich jak trzeba a w szszegolnosci HDMI co za tym idzie juz na starcie są przestarzałe ponieważ podłączenie do nich PS3 mozna bedzie wlozyc sobie miedzy bajki. Z Xem niewiadomo jak bedzie ale zapewne tez wypuszcza kabel HDMi albo bedzie Component tak jak teraz sie laczy z HDekami. Poprostu prawie wszystkie te TViki nie maja kompletu złącz ktore beda wykorzystywane za rok, dwa, trzy. Kupujesz TV a potem sie okazuje ..ojej ale on niema DVI....nie ma componentu....nie ma HDMi to jak jak podlacze moja konsole. A wydalem tyle kasy

Wiec 95% TV w tej chwili to chybiony zakup poniewaz nie sa one jeszcze przystosowane do tego co bedzie. A w sklepach ladnie sciemniaja i wciskaja kit. A potem bedzie płacz bo kasa w błoto poszła.
Ja sam kupowałem nie dawno takiego Samsunga (sic akurat samsunga;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52748494I tu wlasnie widac jaka jest roznica pomiedzy syfem tanim, duzym ale bez złącz, bez nowoczesnej technologi a wlasnie tym TV ktory posiada wszystko co bedzie potrzebne za 2 lata. HDMI, DVI, Component czyli nie zaskoczy mnie nic i kogokolwiek ktory nabywa TV wlasnie z takimi parametrami a nie daje sie zwieść wielkością i tanią ceną. Przy kupnie TV w tej chwili w pierwszej kolejnosci trzeba patrzec jakie ma złącza bo okazuje sie ze tylko Pionner, LOEWE i Samsung (są wyjątki u innych ale sladowe) posiadaja komple złącz i są w pełni przystosowane do przyszłości.
Według mnie jak ktos nie ma gotowki to glupotą jest teraz kupowanie Plazmy lub LCDi(tych tanich a duzych) poniewaz po wakacjach HD DVD startuje wiec i SONY i inni producenci zaczną Europe atakowac swoimi nowoczesnym produktami. Wtedy juz beda posiadaly te TV HDMi itp i nie bedzie tego problemu co teraz. Chyba ze ma sie kase to mozna smialo kupowac pioneera PDP albo Samsunga albo cos z oferty LOEWE. Inwestujac w te TV ma sie pewnosc ze wystarcza na lata a nie na pol roku
Aha LCD>PLAZMA>CRT to tak gwoli scislosci. CRT wogle nie licze bo tego sie nie bierze w dzisiejszych czsach pod uwage(ktos widzial zeby gdzies pokazywano gry na tubach?lol) natomiast jezeli chodzi o: LCD czy Plazma to sprawa jest prosta. Masz kase? Kupuj LCD bo to nowoczesniejsza technologia. LCDeki sa dozywotnie a Plazmy sie wypalaja chociaz te najnowoczesniejsze plazmy sa juz tak obliczone ze kilkanascie lat powinny swiecic tak samo jak od nowosci. Ale fakt jest faktem ze sie wypalaja.(jak ktos kupil plazme 5 lat temu to teraz juz mu kiepsko swieci a kasa poszła.....) Pozatym LCD jest matowy i jak ogladamy TV to sie nie odbijamy w nim;))) a plazma dziala jak lustro. A jakosc jest taka sama. Chodzi o wytrzymalosc i trwalosc. Ale LCD czym wieksze niestety tym bardziej odstraszaja cena. Ale niestety koszt wytworzenia LCD jest duuuuzo wiekszy niz plazmy stad 42 nowoczesne sa niestety za 30tysi. Ale za jakosc sie placi.
W listopadzie za 5tysi(albo i taniej i raczej napewno taniej) to juz spokojnie beda LCD 32 ze wszystkim co trzeba. Ceny leca jak zwariowane w dół. A teraz nie mozna sie dac zwiesc tym marnym promocjom...te TV szczegolnie SONY, Panasonici, LG itp mozna se wsadzic za przeproszeniem w tyłek z tymi parametrami...ale jakos muszą sie pozbyc tego. Wiec lepiej omijac TV bez HDMI, DVI, Componentu a szczegolnie gowien z rodziałką ponizej 1024x768 bo to nawet nie jest HDTV TV (vide LG w media w promocji chociaz mowia ze sa

)))))
A tu dobry text goscia na temat tej tuby wlasnie zacytuje go:
"Ten telewizor ładnie wygląda i pewnie na tym się kończą jego zalety.
Niedawno widziałem obraz generowany na monitorach Samsunga (CRT) i to co zobaczyłem jest najnormalniej żałosne. Geometria jest paskudna! Co z tego, że monitor ma ładne kolory, bardzo dobrą ostrość, skoro wyświetlana linia prosta jest jakimś łukiem? Myślałem, że bawiąc się ustawieniami można to skorygować. Niestety, jest to niemożliwe!
Producenci zbyt daleko posunęli się w wyścigu o najniższą cenę produktu. Nie można obniżać ceny, kosztem jakości... do tego stopnia w dodatku!
Ale tak to jest, gdy za projektowanie biorą się ekonomiści, zamiast inżynierowie..."
Taka jest prawda a oni jeszcze sciemniaja i wprowadzaja to jako nowosci;//// Ale cena cena cena trzeba jakosc przyciagnac ludzi....
QUOTE(lavatekk @ 3 06 2005, 00:06)
słuchajcie, bo się nad tym zastanawiałem, jak to jest z monitorami komputerowymi LCD z wbudowanymi tunerami TV, posiadają wejście analog RGB a rozdzielczość 1280x1024 (mi taka w zupełności by już wystarczyła), czy jak się podłączy X360 to będziemy mieli obraz w takiej rozdzielczości? 17 calaków Samsunga kosztuje teraz tylko około 1400 zeta
np.
SAMSUNG SyncMaster 17" 710MPI trzeba pemiatac: Plaski TV to nie HDTV trzeba patrzec jakie ma złącza po nich wiadomo co on moze obsluzyc.
Jak kogos interesi HDTV na aktualnych konsolach to polecam:
http://www.hdtvarcade.com/ wszystko jest napisane jasne i zwiezle co i w jaki rodzialkach chodzi.
Nie nie bedziesz mial zadnej rodzielczosci bo do tego monitora nie ma jak podlaczyc konsoli. HDtv masz albo przez komponent albo DVi albo HDMI (w tym wypadku takze DD5.1 idzie w jednym malym kabelku stad jego przyszlosciowy sukces) a w tym LCD masz tylko analogowe zlacze wiec tylko 480i nic wiecej. Czyli kicha TV bez zadnej przyszlosci. W dodatku obraz z TV analogowej czy tam Syfry plus

jest zalosny ale tego sie nie da przejsc poki beda nadawac w niskiej rozdzialce.