CassSept
27 04 2006, 17:57
W dniu dzisiejszym Nintendo podało nazwę swojej konsoli. Oficjalna nazwa Revolution to "Nintendo Wii"
http://revolution.nintendo.comOMG, po prostu n/c...
jay jay
27 04 2006, 18:02
Nintendo trzeba oddac jedno . Odwagi im nie brakuje
szczurek
27 04 2006, 18:11
heh mam nadzieje, ze to kolejny zart. W koncu przez jakis czas DS takze nazywal sie rownie glupio - Nitro. A jezeli tak zostanie na stale to...bez komentarza..
CassSept
27 04 2006, 18:11
QUOTE(szczurek @ 27 04 2006, 19:11)

heh mam nadzieje, ze to kolejny zart. W koncu przez jakis czas DS takze nazywal sie rownie glupio - Nitro. A jezeli tak zostanie na stale to...bez komentarza..
Nitro był dla "DS" tym samym czym Revolution jest dla "Wii".
Moja pierwsza reakcja - ze co ? To tak jakby nazwac swoje dziecko Kryspin , moze ci sie wydawac ze to dobre imie ale wszyscy beda bic twoje dziecko w szkole ...
Z drugiej strony jesli przyjrzec sie nazwom istniejacych konsol - Play Station , Game Boy czy Game Cube ,moze nasunac sie refleksja ze praktycznie wszystkie konsole maja gejowskie nazwy( szczegolnie Game Boy).Po miesiacu wszyscy sie przyzwyczaja i juz nie beda o tym myslec.Tym nie mniej Revolution bylo idealne moim zdaniem...
MasterShake
27 04 2006, 19:41
wireles interactive interaction czy co?
imo świetna nazwa
Nightmare90
27 04 2006, 19:41
Ale chyba prezesom Nintendo naprawde odbiło tak to bym mowił kumplom "idziemy pograc na Revo" a tak to powiem "idziemy grac w Wii" to wogole nie pasuje do zadnej konsoli
MasterShake
27 04 2006, 19:46
ale brzmi krótko i zwięźle, szybciej wypowiesz wii niż xbox trzystasześćdziesiąt albo playstation trzy
Boshe co oni kombinują

Żeby zmieniać na Wii, bo się ludziom będzie kojażyło, przecież mogli zmienić Revolution na Revo by było lepiej IMHO;)
No ale w sumie o tym też pomyśleli a na przykład Sony nie wysiliło się zbytnio nazywająć "TRZY" albo "3". W sumie nie musieli...
Mam tylko nadzieje że ta nazwa rówinież bedzie odzwierciedlała ich zamiary w kwesti online i że zafundują w Virtual Console coś powalajacego.
Witek.bielsko
27 04 2006, 20:41
Nie wydaje mi się żeby "wii" pozostało nazwą ostateczną, przecież w firmie twórców choćby Legend of Zelda muszą być jacyś w miarę mądrzy ludzie. Mnie "Revolution" i skrócik "Revo" się podobały i myślę, że mogły by już zostać. Ktoś kiedyś, bodaj na tym forum mówił o "Nintendo On", w sumie też byłoby niezłe, a od "wii" lepsze na pewno...
wortigern
27 04 2006, 20:48
Po-ye-ba-lo
im naprawde odpierdala, nintendo Wii (O M G), dobrze ze nie nintengo shit
Butcher
27 04 2006, 21:30
Goodbye Revolution.... wii wiill miss you...
"Mum, I finished my homework. Can I play with my Wii some more?"
"Hey Mom, Roger's bringing his Wii over. We're going to connect his Wii to my Wii and then wii'll play all night."
Nintendo do konkurencji: "wii will, wii will, rock you!"
To wszystko jakieś... wiird...
Szkoda, że to niestety nie żart. Ale przynajmniej bedzie zabawnie
...and now play some Weeeeeee!
Wolak10
27 04 2006, 23:05
Nazwa jest po prostu bajeczna ,jak dla mnie rewelacja ,Wii to brzmi jak okrzyk podjarania (łii) .Super nazwa .
OsciBosci
27 04 2006, 23:10
"Nintendo has officially anounced the name of its next generation, code-named "Revolution" console, it is called Nintendo Wii [pronounced "we"]. Wii symbolizes the unique controllers and the image of a person playing it. The console will have 512MB built-in Flash memory, wireless LAN, SD memory card slow and 2 USB 2.0 ports; its Virtual Console function is backward compatible with Famicom/NES, SFC/SNES, Nintendo 64, Mega Drive/Genesis and PC-Engine/Turbografx."
Pewnie Nintendo doszło do wniosku ze ich konsola to zadna rewolucja i tyle
;P
crash555
28 04 2006, 09:29
Dobra wchodze na forum patrze a tam zamiast działu revolution jest wii pierwsza myśl przeglądarka mi się (pipi)ie kuna a tu nie bo to nowa nazwa dla revolution.Przyzwycziłem się do nazwy revolution lub revo wolałbym żeby jednak mi się przeglądarka zrypała.
wolałbym żeby jednak mi się przeglądarka zrypała.
xD
A tak serio, nazwa konsoli ma tyle do jej sukcesu co bateria do kamyka. Co z tego, że Wii czy inny Shii - jak wyjdą dobre gry to może się nawet nazywać "GameMan"
racja, popieram kermita w 100%
OsciBosci
28 04 2006, 11:55
Tez niewiem co sie ludzie tak podniecaja. Co za roznica jak się nazywa konsola??
Zdecydowanie wolałem REVO. Choć na początku nazwa revolution też mi nie dokońca pasiła.Może poprostu trzeba się przyzwyczaić.Oby.
Goodbye Revolution.... wii wiill miss you...
"Mum, I finished my homework. Can I play with my Wii some more?"
"Hey Mom, Roger's bringing his Wii over. We're going to connect his Wii to my Wii and then wii'll play all night."
Nintendo do konkurencji: "wii will, wii will, rock you!"
To wszystko jakieś... wiird...
Szkoda, że to niestety nie żart. Ale przynajmniej bedzie zabawnie biggrin.gif

teraz trzeba każdemu tematowi nazwę zmieniać
sentinel
28 04 2006, 15:44
szczurek
28 04 2006, 16:06
heh, zamieszanie juz sie odbilo na rynku. Akcje Nintendo poszły w góre, Sony zaś w dół....
http://bin.4chan.org/v/src/1146235349480.png
Mi się nazwa bardzo podoba. Oryginalna i nie tak debilne, jak Stacja Zabaw, Gierkowy chłopczyk, czy X pudełko.
mi tez sie podoba a co:P fajna jest
Zeratul
28 04 2006, 17:48
nazwa brzmi bardzo dziecinnie, ale w koncu to ma byc konsola dla dzieci...
Grzehoo
28 04 2006, 18:06
Fakt, nazwa trochę dziecinna. BTW: czytamy 'wii' czy 'łii'?

Ale szkoda, bo Revo - to brzmiało dumnie.
OsciBosci
28 04 2006, 18:52
QUOTE(Zeratul @ 28 04 2006, 18:48)

A gdzie tak dorosły mężczyzno wyczytałes??
Wolałem bardziej revolucyjną nazwe ale zobaczymy jak ta się przyjmie.
MasterShake
28 04 2006, 19:53
QUOTE(killer-san @ 28 04 2006, 19:52)

QUOTE(Zeratul @ 28 04 2006, 18:48)

A gdzie tak dorosły mężczyzno wyczytałes??
też się chętnie dowiem, może w dorosłym magazynie playstation czy coś

by me
Zwyrodnialec
28 04 2006, 23:14
Nazwę może mieć byle jaką , nawet "bij kaczora". Liczą się tylko gry.
Lord Tidek
29 04 2006, 01:10
QUOTE(Zwyrodnialec @ 29 04 2006, 00:14)

Nazwę może mieć byle jaką , nawet "bij kaczora". Liczą się tylko gry.
Fakt liczą się gry, chociaż do Nintendo "PlayMan" bym się trochę bał podeść
No ale zamiast tego mamy Wii

( teraz wszyscy razem Łiiiiiiiiiiii !!!

)
Nintendo wyjaśnia na stronce dotychczasowo Revo - "Wii sounds like 'we' which emphasizes this console is for everyone" czyli wiemy już... Wii czyli "my" a wiec po raz kolejny Big N dorabia jakies ideologie do swojego nowego produktu :
http://revolution.nintendo.com/Am
Olafelum delfin Um
29 04 2006, 11:46
Czy wyglad i bebechy konsoli tez sie zmienily ?
specyfikacji jeszcze nie podano, a wygląd będzie taki sam...
Lord Tidek
30 04 2006, 12:50
Za kilka dni będzie już chyba wiadomo wszystko o specyfikacji, cenie, dacie premiery itp.
Moralio
30 04 2006, 12:56
Łi łi łi łi... brzmi jakby się jakaś maszyna ksztusiła. Ale uważam, że lepsza niż Revolution - to brzmiało mi zbyt górnolotnie.
Psychonaut
30 04 2006, 14:42
O ile Revolution brzmi gornolotnie, to Wii brzmi juz mocno dolnolotnie. Jesli jeszcze ktos probowal kontrowac zarzuty, ze GCN/ Nintendo staje sie dziecinne, to teraz watpliwosci co do tego jest znacznie mniej.
6-8 latki dzierzace zabawne piloty przed telewizorem i krzyczace: "Łiiii łiiii łiiiii".
Sorry, najgorsza nazwa konsoli jaka slyszalem. Tylko w Japonii :>.
Tak dziecinnej i absurdalnej nazwy konsoli jeszcze nie bylo :>. Niby jest w tym jakis sens "we", "wii will rock you" etc. Ale te konsole kupilbym chyba dzieciakowi, nie sobie...
Ale ta nazwa ma głębszy sens. Oprócz wymowy ("we"="my"), dwie literki "i" koło siebie symbolizują nowe kontrolery "ludzi grających wspólnie" (kropki to łebki), a "ii" podobno w języku japońskim znaczy "dobry".
loki777
30 04 2006, 19:09
A mi się nazwa podoba. Wnioskując z filmiku na ich stronie i to pad
Zabawna nazwa. Mi leży
Choć moim zdaniem lepiej by było "Vii"
dziki_dziku
30 04 2006, 22:44
QUOTE(Arcadio @ 30 04 2006, 20:37)

Zabawna nazwa. Mi leży
Choć moim zdaniem lepiej by było "Vii"
o ile "Wii" jeszcze ma jakieś przesłanki w postaci takiej samej wymowy co "We", to "Vii" jest już kompletnie odrealnione
Lord Tidek
1 05 2006, 10:22
Ej no ludzie, nie mozna dyskryminować konsoli po jej nazwie wystarczy trochę poczekac i wszyscy się przyzwyczają, a poza tym nie liczy się nazwa tylko soft i zabawa
Widzę, że większość z was nie przyjrzała się postom Butcher'a i Sentinel'a.
Dlatego powiem wprost: w slangu "wee" znaczy "kutas" albo "pisiorek".
Więc niech nikt nie wyskakuje z takimi genialnymi myślami jak: "nazwa zupełnie nie ma znaczenia".
Swoją drogą zawsze miałem Japończyków za najinteligentniejszy naród świata, ale widać, że mądrzy ludzie z Nintendo nawet nie zrobili rozpoznania na rynku. Świat jest po prostu piękny.
Inna sprawa, że konsola będzie się sprzedawać, z tą nazwą nie tak dobrze jak mogłaby, ale będzie.
QUOTE(imp @ 3 05 2006, 13:42)

Widzę, że większość z was nie przyjrzała się postom Butcher'a i Sentinel'a.
Więc niech nikt nie wyskakuje z takimi genialnymi myślami jak: "nazwa zupełnie nie ma znaczenia".
Swoją drogą zawsze miałem Japończyków za najinteligentniejszy naród świata, ale widać, że mądrzy ludzie z Nintendo nawet nie zrobili rozpoznania na rynku. Świat jest po prostu piękny.
Inna sprawa, że konsola będzie się sprzedawać, z tą nazwą nie tak dobrze jak mogłaby, ale będzie.
A dla ciebie Gameboy ( gra chłopca ) lub Gamecube Gra Pudełko, gra w pudełku to nie mniej kretyńskie nazwy?
Jedno jest pewne. Za sprawą nazwy o konsoli już przed E3 jest jescze głośniej.
Witek.bielsko
3 05 2006, 17:14
Tak se przypomniałem kurdupla z Jackass'a- pamiętacie jak on się zwał ??? Wee-Man
Zwrot "ide pograć na kutasie" nabierze nowego znaczenia
Revolution is dead... Wiiiiiiiiiiiiii !!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.