Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: potrzebne tytuły gier starych . . .
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
simian raticus
Może ktos jest w stanie mi pomóc bo bym sobie pograł w te starocie ale jakoś się na nie nie natknełem jeszcze . . . censored2.gif
MaciejPŃ
3. odp Bignoose czy jakoś tak. na allegro czasem jest na carcie złota 4 gdzie jest min. micro machines i chyba dizzy
Berion
QUOTE(MaciejPŃ @ 28 04 2006, 11:20) *

3. odp Bignoose czy jakoś tak. na allegro czasem jest na carcie złota 4 gdzie jest min. micro machines i chyba dizzy

Jeśli chodzi o ścisłość:

Big Nose Freak Out, Big Nose The Caveman, Ultimate Stuntman i Fatnastic Adventures of Dizzy.
simian raticus
QUOTE(Berion @ 28 04 2006, 11:26) *

Jeśli chodzi o ścisłość:

Big Nose Freak Out, Big Nose The Caveman, Ultimate Stuntman i Fatnastic Adventures of Dizzy.

Niestety to nie Big Caveman ani Adventure of island :-)
zduniacz
QUOTE(simian raticus @ 13 05 2006, 19:19) *

QUOTE(Berion @ 28 04 2006, 11:26) *

Jeśli chodzi o ścisłość:

Niestety to nie Big Caveman ani Adventure of island :-)

Gry wymienione przez Beriona były zdaje się na składance 5in1 (dochodzi do tego jeszcze Micro Machines), natomiast jeśli myślimy o tym samym kartridżu 4in1, to była tam gra(bardzo fajna notabene smile.gif), w której rzucało się bumerangami, nazywała się Boomerang Kid. Oprócz niej na kartridżu znajdował się jeszcze Go Dizzy Go!, Robin Hood i jakiś Soccer.
Elvis20
Podczepie się pod ten temat smile.gif
Poszukuję tytułu gry na NESa w której chodziło się takim jakby małym hindusem (chyba miał jakiś znak na czole).
Jego bronią była taka jakby strzała/włóczna/oszczep. Gdy się dłużej przytrzymało przycisk ataku to on wypuszczał tą włócznię i ona do niego wracała. Można było na nią skoczyć.
Pamiętam też, że po zabiciu jakiegoś potwora/przeciwnika leciały w naszą stronę monety. Jak się w taką monetę uderzyło to ona stawała się większa. Jak była duża i za dużo razy sie w nią uderzyło to znikała.

Kiedyś też widziałem hack tej gry że zamiast hindusa był pokemon charizard.

Będę wdzięczny za pomoc.
red2000
kiedy sam jeszcze bylem malym szkrabem pogrywalem na nesie i mialem pewna gierke na nia tyle ze nie pamietam jej tytulu ;/ jedynie co z niej pamietam bylo to :
-przycisk a to byla reka,b to kop a a+b to kop z wyskoku jak liu kang ;>
-kierowales kowbojem
-szlo sie w prawo ;p
-byly specjalne misje w ktorych jezdziles jeepem i musiales skrecac w lewo badz prawo jezeli dobrze pamietam byly rozne przeszkody jak np helikopter itp
-twoje zycie to byly serduszka ;p
-oczywiscie byla to nawalanka =]

moze ktos kojarzy cos podobnego? tongue.gif jezeli nie to moze ktos zna jakas stronke z spisem wszystkich gier na nesa razem z fotami,moze ja znajde ;p
z gory dziekuje za pomoc
Rotting carcass
QUOTE(Elvis20 @ 6 08 2006, 19:11) *

Podczepie się pod ten temat smile.gif
Poszukuję tytułu gry na NESa w której chodziło się takim jakby małym hindusem (chyba miał jakiś znak na czole).
Jego bronią była taka jakby strzała/włóczna/oszczep. Gdy się dłużej przytrzymało przycisk ataku to on wypuszczał tą włócznię i ona do niego wracała. Można było na nią skoczyć.
Pamiętam też, że po zabiciu jakiegoś potwora/przeciwnika leciały w naszą stronę monety. Jak się w taką monetę uderzyło to ona stawała się większa. Jak była duża i za dużo razy sie w nią uderzyło to znikała.

Kiedyś też widziałem hack tej gry że zamiast hindusa był pokemon charizard.

Będę wdzięczny za pomoc.

Jest to mitsume ga tooru cool.gif
kulak4
red2000 ----> chodzi o "Bayou Bill", fajny misz-masz (3 w 1) od...KONAMI!
Sam miałem ją i preszedłem na Pegasusie (bez savestatów...po prostu koszmar, szczególnie etapy "chodzone" - w kółko kapienie skokiem z wyskoku i ucieczka...).
Kruhol CPE
A ja mam pytanko. Chodzi mi o dwie gry na NES'a. Nie znam ich tytułów, ale postaram sie je opisać to moze ktos mi napisze ich nazwy, bo chciałbym sobie w nie pograc wink.gif

1. Sterowało się łodzią podwodną. Była do wglądu "mapa świata" i na ekranie poruszaliśmy się za pomoca kursora myszki. Można się było przełączać miedzy ekranami tj. peryskop, szkic łodzi, pokład, mapa świata (jakiś ocean).

2. Futurystyczna strzelanka/platformówka, w której po zabiciu bossa otrzymywało sie jego moc, (mozna sie było przeobrazac w robota, który umie pływac, latac itp. (na okreslony czas)). I to nie jest Megaman/Rockman/Castlevania. Ta o którą mi chodzi jest bardziej "powazna"

Za podanie tytułów z góry dzięki smile.gif
Danilo1972
1. Sterowało się łodzią podwodną. Była do wglądu "mapa świata" i na ekranie poruszaliśmy się za pomoca kursora myszki. Można się było przełączać miedzy ekranami tj. peryskop, szkic łodzi, pokład, mapa świata (jakiś ocean).

Silent Service 1 i 2 - ulubiona gra mojego teścia, jak ciorał na NESie.
canabis
Właśnie mi sie przypomniała taka fajna gierka na pegaza (NES), to był wyscig , w których brało udział bodajże 4 "ludków" w którym nie było zasad biggrin.gif Biegliscie sobie i mogliście się obrzucać tym co znajdziecie po drodze , butelkami itp, grafika była taka sama jak w Goal 3 chyba. Bym pograł w to ale nie pamietam tytułu sad.gif
kubicz
Downtown Nekketsu Koushinkyoku Soreyuke Daiundoukai
Zobacz jeszcze to <klik>
canabis
Dzięki kubicz o to mi chodziło, hardkorowa gierka hehe
Di
Była taka gierka na NES-a, w której większość czasu szło się w lewo. Po każdej stracie życia był czarny ekran, na górze punkty, a na środku nasz bohater, który szybko kopał.
O ile dobrze pamiętam, to gostek miał koszulkę i spodnie w tym samym kolorze - chyba niebieskim lub zielonym, a po zebraniu gwiazdek jego kolor zmieniał się.
Po zabiciu każdego przeciwnika ten rozpadał się i jego kawałki odlatywały w 4 rogi ekranu.
Do drzwi wchodziło się wciskając górę. Na pierwszym poziomie trzeba było chyba wejść do pierwszych albo drugich drzwi (nie pamiętam który to był budynek), a w środku do dalszych, gdzie spotykało się od razu bossa.
Bossem na 2. albo 3. poziomie był klon naszej postaci, miał inny kolor.
Grafika - postacie wykonane bardzo słabo, otoczenie też przeciętne. Muzyka - monotonna, lekko przytłumiona. Oprawa to było coś między Atari a NES-em tak naprawdę wink.gif
kubicz
Hokuto No Ken ? Jesli nie, to sprobuj podac wiecej szczegolow smile.gif
Polecam tez odwiedzic strone EMU-NES #PL oraz tamtejsze forum EMU-NES #PL FORUM. Chlopaki z tego serwisu (oraz z forum) maja wielka wiedze i pomoga znalezc tytuly gier z NESa/pegaza.

Di
Dokładnie o to chodziło, dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.