Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rayman
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Taaa, tego bochatera wspominam bardzo miło... pierwsza częśc miała świetna grafike 2D, normalnie miodzio, grałem w nią dośc dawno temu i nie przeszedłem jej całej, bo była dla mnie(jak na tamte czasy) za trudna wacko.gif , potem jak zakupiłem częśc 2, to dopiero masakra, normalnie ze 10 razy ją przeszedłem, świetny platwormer biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, potem częśc 3... grałem na kompie, nie na ps2, ale to ponoc to samo (tyle że na kompie pełna polska wersja biggrin.gif )gra była bardzo dobra, ale 2 według mnie nic nie przebije biggrin.gif grałem jeszcze w rayman rush, ale ta gra jest strasznie monotonna i strasznie szybko się nudzi... confused.gif
STIVI
ja w 1 na pc grałem 2 na pc przelazłem i 2 razy na psx 2 część
grałem w rayman m na pc ale to jakieś ruskie... 3 na pc tez ^^ ale jakoś mi sie znudziło... na gba bardzo mi sie podoba
Mikes
taa.. 1 jedynkę grałem na PSX'a, byłem gnojek wtedy, strasznie trudna była, 2 też była za*ebsita a 3 do dzisiaj rządzi(grafa wogóle sie nie zestarzała, troszku gorsza od Psychonautusa, no i Serce Świata, jeezu jak to wyglądało!!
Rayman 3 no komórce to jedna z najlepszych gier w jakie grałem na komórce. widzieliście screen z 4? IMo fake, kompletnie nie-Raymanowski styl

http://www.consolenetwork.com/public/immag...ngrabbids_1.jpg
Tytek
Co sadzicie o grze Rayman 2 na PS2? Oplaca sie brac?
szeni
W jedynkę grałem lata temu na informatyce, dwójkę ukończyłem z tego co pamiętam na 100% (na PC), oprócz tego skończyłem jeszcze wersję Raymana na GBC. I uwielbiam tę grę.

Tytek - Rayman 2 na PS2 nosi tytuł Rayman Revolution. Wiesz co bym zrobił na twoim miejscu? Dwójkę załatwił sobie na kompa (naprawdę niskie wymagania, w końcu ma już swoje lata), w ostateczności na PSXa albo DC, a na PS2 kupił Rayman 3: Hoodlum Havoc (może być też na PC).
C1REX
Rayman na psxa był cudny. Potem kupiłem wersję na Dreamcasta i grafa mnie zniszczyła. Najlepszy cellshading jaki do TEJ pory widziałem (DC miał rewelacyjny anty-aliasing). Normalnie jak kreskówka wyglądała. Teraz planuję kupić wersję na x360, jaka została zapowiedziana.
SzC
Jedynka była bardzo fajna, następne części niestety już takie sobie.
daredevil
ja grałem we wszystkie części ale najbardziej lubię część szalone króliczki za humor w niej zawarty i za pomysł z tańczeniem (seria minigierek), słyszeliście coś o nowych częściach tego przezabawnego stworka, zapowiedzi, screeny czy coś ? Jeśli ktoś ma soundtracka z R:RR to prosiłbym o przysłanie linków na maila: firecat@wp.pl
D'y
Rayman to moja ulubiona pozycja smile.gif Najlepsza IMO czesc to Rayman 3, szczegolnie spolonizowana wersja, w której aktorzy starali się oddać głupawą fabułę pozycji.

Drugi na liście jest Rayman: RR ale na DS lub Wii. Na inne platformy to zwykły party-game i tyle.

wi3wiorqa
Od Raymana zaczełam tongue.gif Jedynki w pewnym momencie nie mogłam przejsc sad.gif (i nadal pewnie bym tego nie zrobiła). 1 jest z deka trudnawa pózniej ale ogolnie bardzo przyjemna. W 2 grałam ale w jednym miejscu zwieszała mi sie (bo pirata miałam sad.gif ).
Pajonk
moze troche sie spoznilem ale napisze. druga czesc byla (i jest) najlepsza a juz 3 oraz nowo wydane
czesci z krolikami (raving rabids czy jakos tak) to juz gry bezbarwne a najnowsze to nawet nie platformowki. szkoda ze prawdziwy tworca Raymana, Michel Ancel, zostawil ten swiat. klimatu Raymana mozemy szukac w jego produkcjach jak Beyond Good and Evil ale to oczywiscie nie to samo.
taka smutna puenta
Dr.Czekolada
Zabawne jest to że Rayman - wydaje się być kultowy (Cóż dla mnie to prawdziwy bohater paltformówek, przed samym Mario biggrin.gif), ale jego przeszłość nie jest wcale aż tak bogata. Rayman zaczął jako gra edukacyjna (na PSX wyszedł Rayman: Junior - to nic innego jak PC-towy Rayman: Uczy Angielskiego) platformówka naprawdę niezwykła, nie była Bóg wie jak skomplikowana, sympatyczna - miała ten niesamowity klimat. Rayman 2 - To platformówa z krwi i kości, rzadnych głębszych skomplikowań - po prostu platformówa - biegamy, skaczemy, plywamy
Raymanem (i staramy się opanować sterowanie rakietą, ale w wersji na PC to mnie wkur** smile.gif), też miałem ten feeling jak przy jedynce. Rayman 3 - najbardziej wyczesana mogłoby się zdawać, klimat jej się zmienił - stał się bardziej taki ... baśniowy ?, poważniejszy ??, doroślejszy ??? (co nie oznacza że gra jest poważna tongue.gif), i to może niektórym nie odpowiadać. Jak dla mnie magiczna seria, prawdziwa platformówka ! (a nie jakieś tam Ratchety, Jack&Daxtery tongue.gif).

BTW - Pamiętam reklamy w TV z Raymanem !, pokazywali zwykłych ludzi tylko że... mieli przegrodę przy ramieniach, nogach, głowach. Zupełnie jak Rayman, była to reklamówka bodaj Raymana 2 z tego co pamiętam (tego z PSX), naprawdę zastanawiam się gdzie ulotnił się ten stary klimat tego potworka-helikopterka tongue.gif .... ?.
Kozera
CYTAT(C1REX @ 29 01 2007, 06:42) *
Rayman na psxa był cudny. Potem kupiłem wersję na Dreamcasta i grafa mnie zniszczyła. Najlepszy cellshading jaki do TEJ pory widziałem (DC miał rewelacyjny anty-aliasing). Normalnie jak kreskówka wyglądała. Teraz planuję kupić wersję na x360, jaka została zapowiedziana.

C1REXie,
Przecież Rayman 2 na Dc nie był w cellshadingu.
kotlet_schabowy
Na dużą skalę pykałem tylko w Rayman 2 na PC, grę prawie skończyłem, porzuciłem ją przed ostatnim bossem (etap, w którym bezwładnie zjeżdżamy w dół po takiej jakby siatce), ogólnie to gierka wtedy wydawała mi się ciężkawa, ale graficznie mnie miażdżyła. Na klawiaturze trochę sztywno się sterowało. Może kiedyś jeszcze ją zainstaluję i skończę.

Raymana 3 skończyłem na telefonie komórkowym, gierka rozbudowana i ładna graficznie, aż zdziwiło mnie, że śmiga na moim telefonie (T630). Kilka poziomów, różne umiejętności, gdyby nie niska animacja na moim telefonie to byłoby super. Naprawdę warto sprawdzić tę gierkę.
Mikes
Szkoda ze nic nie słychac o nowym Raymanie ;/ Dla mnie to nr. 2, zaraz po Spyro, RRR mam głęboko w (pipi)e a ta seria jest po prostu genialna. Nic nie ma takiego klimatu jak 3 czesc serii. Mogli by tez przy okazji zrobic wersję na PSP trójki.

No i GENIALNE tłumaczenie Wierzbięty, gierki niestety nie skonczyłem, za ciezko na klawiature, kiedys podepne pada do PCta i skoncze, trzeba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.