Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Neverhood Skullmonkeys
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Ostatnio przeglądałem sobie moją kupkę gier na psx'a i znalazłem tego platformera.
Gra jest ogólnie dziwna, śmieszna, a nawet obrzydliwa wink.gif po co poradzić na to że Klayman je fasolke z puszki ustami i oczami ? laugh.gif a potem puszcza soczystego "Bąka" włosem który znajduje się na czubku jego głowy, potem w ten wielki opar wchodzi małpa, i aż czaszka się jej rozpuszcza (coś musiało byc w tej fasoli tongue.gif ), taaaa
A jeśli chodzi o grę, to jest zrobiona w 2D, idzie się przed siebie, i skacze na małpy by je zabic, to wszystko, ale momentami ma to swój urok tongue.gif
Jest jeszcze pierwsza część o tytule The Neverhood Chronicles.
Aha, wszystkie postacie w grze są zrobione z plasteliny/modeliny:P

tk
klayman do dla mnie postac kultowa - oprocz tej platformowki spotkalem sie z nim w point'n'click'u na pieca - neverhood (grafika w takim samym stylu). a co do samej gry - do taki humor wlasnie do mnie trafia - a opisana przez ciebie scenka to istny majstersztyk (przypomina mi sie jeszcze filmik ze spieprzaniem przed czyms na wzor wilkolaka). ciekawa grafika, niezly klimacik, konkretny design przeciwnikow i swietna grywalnosc tworza ze skull monkeys naprawde konkretnego platformera. dla wielbicieli takich pokreconych tytulow jak znalazl.
STIVI
ta gra jest piękna ;p 5 razy przeszedłem
Pavlus
Mialem stycznosc z nia tylko na pieca i powiem ze tak jak w waszym przyapdku humor do mnie trafil smile.gif Moment kiedy klayman zjadal jablka z drzewa, po kazdym kolejnym dluzej bekal - po czwartym bodajrze jego bek stawal sie nieskonczony biggrin.gif
Dragoov
My z kolegami wymyślaliśmy różne "przezwiska" na tą gre np.

Plastek
Klayman Klayman
Skullmonkeys
itd.
Ja również miałem styczność z tą grą ale na PieCa. Gra była lekko zawalona. Fajnie nazywał sie ten gostek co wymyślił ten świat: HomeWork biggrin.gif
Jarula71
Skullmonkeys wypas na maxa... a piosenka w bonusowych levelach?? to miszcz nad miszcze... "pi-pa-pou..."
Nitro
Ja grałem Neverhood'a na PCta. Bardzo fajna gierka... smile.gif Tylko szkoda że w pewnym momencie zaciołem się (Po odblokowaniu drzwi i wypuszczeniu wody z jeziorka). Ta plastelina jest prawdziwa!!!
helveg
wlasnie dorwalem skullmonkeys! masakra, jakis czas temu przeszedlem neverhood na pc, zagadki konkretne, muzyka to mistrzostwo, no i klayman, klimat pierwsza liga, na razie troche w skullmonkeys gralem ale juz widze ze klimat ten sam, grywalnosc bardzo fajna, humor i muzyka mistrzostwo!

klayman trafia do grona bohaterow z lekka innych cos tam, obok m.in. twinsena z innej kultowej serii little big adventure...

muzyka!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.