Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Platformówki od Disney'a
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Prawie każda gra bazująca na którejkolwiek bajce disneya, to platformówka...
Ja grałem w Toy Story 2, Tarzan, Lion King, Atlantis, ale wiem że jest jeszcze baaardzo duzo tytułów, w które nie grałem. Ale może wy graliście, więc powiedzcie w co, i jak oceniacie te gry ?
ja uwarzam że są śrenie tongue.gif
RoL
Z platformowek na podstawie filmow Disneya polecam przede wszystkim te starsze. Warto zagrac przede wszystkim w takie tytuly jak:
- Duck Tales 1 i 2 (glownie druga czesc) - NES,
- Chip n' Dale: Rescue Rangers 1 i 2 (IMO zdecydowanie lepsza byla jedynka) - NES,
- Mickey Mania (levele na bazie wazniejszych filmow z Mickey Mouse) - m. in. SNES,
- Maui Mallard - MD i SNES,
- QuackShot: Starring Donald Duck (polaczenie platformowki i prostej przygodowki; klimat to miks Indiana Jones'a i wspomnianej juz gry Duck Tales) - Mega Drive,
- Darkwing Duck - NES,
- Aladdin (kultowa gra, ktora zostala wydana na niemal wszystkie liczace sie wowczas platformy) - rozne platformy (ja gralem w wersje na MD, SNES i PC),
tk
najbardziej w pamieci utkwilo mi toy story 2 na psx'a - swietne zadania, plansze, calkiem fajna grafika - polecam.

pamietam jeszcze (tyle ze gralem na piecu) tarzana - calkiem przyjemna platformowka w 2,5d wink.gif
VHO
Tarzan (PSX) to jedyna "disneyówka" którą skończyłem tongue.gif Bardzo sympatyczna gierka.
MasterShake
lion king-kapitalne,kiedyś wydawało mi się że grafika jest dokłądnie jak w filmie ;]
tale spin - cooperative na smd - i grało się cudnie hyh.gif
Siara_iwj
Hercules na PSX-a, pamiętam, że dobrze sie przy tym bawiłem jeszcze na 1002...
KOMODO
QUOTE(Siara_iwj @ 6 07 2006, 17:45) *

Hercules na PSX-a, pamiętam, że dobrze sie przy tym bawiłem jeszcze na 1002...
O! Herkules swego czasu rozwalil mnie o glebe. To byly moje pierwsze chwile z PSXem (1997 chyba), a Herkules, mimo, ze w 2D wygladal cudownie! Niemal jak w filmie, co po prostu bylo nie do pomyslenia dla mnie:D. Z Disneyowek bardzo dobre bylo Toy Story 2 - naprawde porzadna gra. Sympatyczne choc liniowe i schematyczne bylo tez Buzz Lighhtyear of Star Command - cel shading i motywy dopiero pozniej wykorzystane w Jaku oraz R&C dawaly rade.
desden
Miałem swojego oryginalnego Herculesa w platynie jak był, kupiłem go i mi sie baaardzo podobał wtedy(r.99). Zainspirowalo mnie jego demo w "demo one" na plycie wiec dla tego sie na niego koniecznie porwałem.
W tarzana gralem tez demo, ale nie byl taki dobry, Toy story gralem na kompie w cz.1 wiec nie wiem jaki byl na psx'a.

ps. ale jakbym znowu w niego mial grac wolałbym cos innego niz disney np. crash B. wink.gif
STIVI
przelazłem Toy Story i Tarzana pare razy na 100% biggrin.gif polecam je
na psx'ie również grąłem w Herkulesa ale to straszne badziewie i nie polecam

Na gba gram w Donald Duck Advance - (pipi)iaszcza gierka biggrin.gif
michal000123
Ha, pamiętam, jak się jarałem przejściem Alladyna (chyba mówimy o tym samym RoL) i Lion Kinga. Grałem w to na pieca i nie mogłem zapisywać gry, ale przeszedłem te gry mając jekiś 8 lat!!!

A na PSX-ksie grałem w Herculesa - zarąbista giera, trochę secretów... i wystarczy, żeby się dobrze bawić. rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.