Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sonic The Hedgehog
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
RoL
Co sadzicie o serii Sonic The Hedgehog, jednej z najwazniejszych w historii platformowek? Ktora czesc najbardziej przypadla Wam do gustu? Czy Sonic w 3D bawi tak samo jak oldskulowe, dwuwymiarowe czesci? Jaka jest Wasza ulubiona postac? Jaka lokacja najbardziej zapadla Wam w pamieci? Zapraszam do dyskusji.

Jesli chodzi o mnie, to przeszedlem wszystkie czesci wydane na Mega Drive (oprocz Sonic 3D blast), gralem rowniez w wersje na Master System, Game Gear, GBA oraz w Knuckles Chaotix na 32X. W czesci z Dreamcasta gralem bardzo malo, wiec sie nie wypowiadam, ale jesli chodzi o normalne, dwuwymiarowe edycje, to IMO te na Mega Drive sa o wiele lepsze niz na GBA. Oczywiscie na GBA jest lepsza oprawa, ale sama gra zostala troche wyprana z klimatu, ktory byl obecny w wersjach na MD (nawet design postaci zmienil sie moim zdaniem na gorsze).

Moj ranking:
1. Sonic 2 (SMD)
2. Sonic (SMD)
3. Sonic 3 (SMD)
4. Sonic & Knuckles (SMD)
5. Sonic CD (Mega CD/PC)
6. Sonic (SMS/GG)
7. Sonic Advance (GBA)
8. Sonic Chaos (SMS/GG)
9. Sonic 2 (SMS/GG)
10. Knuckles Chaotix (32X)
11. Sonic Triple Trouble (GG)
12. Sonic Advance 2 (GBA)
13. Sonic Advance 3 (GBA)
14. Sonic Blast (GG)

Aha, co do postaci to moim ulubiencem jest Knuckles wink.gif
_One_
Mnie sonic bardzo przypadł do gustu, i bardzo go lubię. biggrin.gif
pierwszy raz w przygody sonica zagrałem na konsoli sega megadrive, był to "Sonic The Hedgehog 2"
potem dorwałem 1 częśc, i następna w jaka zagrałem to sonic Advance 2
Najlepsza postac to dla mnie oczywiście Knuckles. hyh.gif
A najlepsza plansza, to niewazne w którym Sonicu, ale zawsze ostatnia mi się najbardziej podoba biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*-dka
ja tez uwielbiam sonica i ten na B-gage tez był fajny smile.gif
STIVI
jak na mega-driv'ie sie ciało ooo potem na dreama też był fajny szkoda że teraz takie kichy wychodzą jak np. Sonic Herose albo Shadow The Hedgehog
Aem
Seria daje rade, ostatnio pogrywając w drugiego Sonica na Mega Drive nie raz dostawałem oczoploąsu wink.gif
Jest to oldschoolowa platformówka, aż do bólu - a takich teraz brakuje !!
STIVI
na GBA jest dokładnie taki sam sonic jak na MD
RoL
QUOTE(STIVI @ 5 05 2006, 15:36) *

No nie bardzo.
LiShinron
CYTAT(STIVI @ 5 05 2006, 16:36) *

SONIC ADVANCE nie jest zły, ale wygląd samego sonica jest do bani!... wygląda jak jakiś szczur! a spin w miejscu (dół+fire) to już totalna porażka... no wiadomo że sonic z MD jest najlepszy! pozdro dla fanów jeża smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.