MasterShake
3 05 2006, 19:37
ok,tu wrzucać newsy o konsoli i grach(bo jak ktoś wspomniał topicu nie mamy własnego:] )
i co na dzień dzisiejszy wiadomo
szczurek
3 05 2006, 21:45
No to dajemy na początek:
Activision przygotowywuje kolejną odsłonę Tonego Hawka o podtytule Downhill Jam także na Wii. Ostatnio do internetu "wyciekł" pewien filmik. Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=kkisSSUAyJo&search=nintendoNiestety nie wiemy czy jest to demo techniczne (a na takie wygląda), czy robota jakiś zapaleńców. Nie wiemy także z jakiej konsoli jest ten filmik (chociaz niektore ptaszki ćwierkają, że właśnie z Wii). Przekonamy się na E3, ale oświetlenie daje rade!
Tylko, ze to jest filmik z xboxyde...
szczurek
8 05 2006, 20:33
Uwaga, tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
http://www.jeux-france.com/news15663_tony-...se-devoile.htmlScreeny z nowego Tonego Hawka.
Fuuuuuuuuuuuuu
Nie zwracajcie uwagi na Tony'ego Hawka.

Square Enix ma pokazać na swojej konferencji dwie gry. Jedna to prawie bankowo kolejna część FF: Crystal Chronicles, a druga ma podobno coś wspólnego z DQ.
Ostatnio SE zarejestrowało nazwy: The Crystal Bearers i Ring of Fates. Może chodzi właśnie o te.
nie smiga mi wbija mi na glowna strone i nic
edit
juz smiga wyglada paskudnie bez kitu

myslalem ze grafa nie ma takiego znaczenia no ale bez przegiec
Ja mysle, ze to skriny z TH na PSP powiekszone znacznie...
OsciBosci
8 05 2006, 23:55
Przeciez te screeny prezentuja poziom Dreamcasta...albo co gorsza PS
[quote name='killer-san' date='9 05 2006, 00:55' post='882067']
Przeciez te screeny prezentuja poziom Dreamcasta...albo co gorsza PS
IT'S 2 Wii-CKED 4 ME przeciez nawet tony 2 na dreamcasta wygladal bardziej apetycznie mam tylko nadzieje ze to jakies tanie fake-i a tymczasem wypijmy za blendy hehe
skiny z Wii na bank:/ Na jednym jest pokazana babka trzymająca pilota POZIOMO a obok screen z tego brzydactwa:/
szczurek
9 05 2006, 09:05
Garść nowych informacji:
- planowana cena konsoli to $249.
- sprzęt zawsze będzie online, nawet po wyłączeniu.
- kontroler zawierał będzie dodatkowy głośnik, który wydawać będzie odgłosy podczas gry.
- gry z Wirtualnej Konsoli nie będą miały polepszonej grafiki. Cena gier to „kilka dolarów” za gry NESowe, $5 za gry z SNESa i $10 za N64. Gry 1st-party z TG16 dostępne będą już na samym początku – reszta dojdzie później.
- Wii będzie miał więcej ekskluzywów 3rd-party niż GameCube.
- Twilight Princess ukończona jest w 80 procentach. Opóźnienia spowodowane były polepszaniem grafiki i dodawaniem unikatowych funkcji dla Wii.
- atakowanie w nowej Zeldzie nie będzie odbywało się poprzez machanie kontrolerem, ale za pomocą przycisku. Nintendo stwierdziło, ze byłoby to zbyt męczące.
- grając na Wii Zeldy przedstawiona będzie w „wide-screen”. Mówi się o opcji online – nie wiadomo, co to będzie, ale na pewno nie chodzi o walkę jeden-na-jednego. Jako ekskluzywna postać na Wii pojawi się Navi.
- dwie nowe gry od Atari zostały zapowiedziane – Godzilla i Snopy vs. The Red Baron.
- data wydania Super Smash Bros. została potwierdzona na jesień wraz z nowym Mario. Metroid Prime 3 ukaże się dopiero w przyszłym roku.
Pozatym screeny z Zeldy, Red Steel, Raymana 4 i Tennis [to ostatnie może być niezłe]
http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2837
MasterShake
9 05 2006, 09:19
sony zapier****o pomysł z padem
Pad Sony to dalej będize DS tylko że na usb...
Obsolete
9 05 2006, 09:47
no jezeli ktos opiera cala strategie marketingowa konsoli na padzie, to dziwne, ze nie przewidzial, ze ktos to po prostu skopiuje. Trudno mi uwierzyc, ze Nintendo jest az tak glupie i naiwne. To jest po prostu smiech na sali. Niby co oni maja teraz do zaoferowania? Wspaniale gry typu Tony Hawk? Ja wiem, ze modne jest byc fanem nintendo i zaslaniac sie, ze bedzie masa zabayw przy konsoli dzieki starym tytulom na nesa, ale bez przesady z oszukiwaniem samego siebie. Kto przy zdrowych zmyslach wyda 249 dolcow, by pograc w stare gry i nowe w grafice vide TH...
Jezeli Nintendo niczego nie pokaze na konferencji, co naprawde przykuje uwage, to zarowno firmie, jak i fanom pozostaje plakac i narzekac na zle i niedobre Sony, ktore skopiowalo pomysl z padem (ojej...pomysl, ktory wcale nie wymyslilo nintendo..) i oszukiwac samych siebie (bo w koncu przy kupowaniu sprzetu o takiej cenie zawsze wlacza sie w glowie self-defence, ze wcale sie nie zrobilo z siebie idioty wydajac tyle kasy na (pipi)), ze nintendo ma feeling i oh oh jacy jestesmy niszowi i fajni, ze lubimy nintendo, a nie mainstreamowe sony i m$, a w ogole to gierki na nesa sa przewspaniale i wole wydac 1000 zl, by na nich pograc niz sciagnac je za darmo z netu, bo przeciez "granie na klawiaturze to nie to samo". Taaa...wewnetrzne potrzeby udowodnienia sobie, ze jest sie kims wyrozniajacym sie z masy szarego tlumu przybieraja czasem komiczne postacie...Lepiej, zeby Ninny COS pokazalo na tej konferencji.
Szanse jakas ma, bo sony wypadlo blado na swojej.
Obsolete ma w 100% racje, ale dalej wieże, że oni pokażą coś co będzie szokiem;) I still belive, oraz że konsola będzie dużo mocniejsza niż zakładamy
MasterShake
9 05 2006, 19:44
[quote]
Jezeli Nintendo niczego nie pokaze na konferencji, co naprawde przykuje uwage, to zarowno firmie, jak i fanom pozostaje plakac i narzekac na zle i niedobre Sony, ktore skopiowalo pomysl z padem (ojej...pomysl, ktory wcale nie wymyslilo nintendo..)
[/qoute]
ale to nintendo wprowadziło go na masową skalę, analoga też sony wymyśliło? Poza tym, dalej chcesz coś dodać o tym jaka to konferencja nintendo cienka? Bo przyjęcie ludzi w porównaniu z tym na konferencji sony było baaaaaaaaardzo entuzjastyczne
żeby nie było-nie jestem fanbojem żadnym, tylko oceniam fakty
Obsolete
9 05 2006, 19:58
QUOTE(StasiuZeWsi @ 9 05 2006, 20:44)

Poza tym, dalej chcesz coś dodać o tym jaka to konferencja nintendo cienka?
rotfl, jak moglem cos napisac, ze konferencja jest cienka skoro pisalem tamten post DUZO przed ta konferencja? Hah, gdzie ty widzisz jakies zdanie o tym, ze uwazam ja za cienka? 0o
Z tego co zaslyszalem (czas na obejrzenie tej konferencji znajde pozniej), Nintendo jednak zaprezentowalo sie pozytywnie i pokazalo COS. Nie zwyklem byc omylny i moj poprzedni post jest tego dobrym przykladem.
MasterShake
9 05 2006, 20:14
nie napisałeś-wiem, ale pisałeś na zasadzie-jeśli czegoś nie pokażą to mogą iść do domu i i tak każdy zwali na sony
i kto tu sobie udowadnia że ninny jest cudne?
RE rowniez na Wii:
"Capcom announced that a Resident Evil game is currently in development for the Wii."
http://www.gamespot.com/news/6150075.htmledit: rzeczywiscie szczurek, sorry za blad
szczurek
10 05 2006, 17:24
gdzie wyczytales, ze to bedzie RE5?

Narazie tylko wiadomo, ze bedzie to gra z serii RE.
nie żebym nie chciał piątki na Wii, bardzo chetnieCzesciowa lista gier przygotowywanych aktualnie na WiiSequel Duck Hunt na Wii
a wcześniej mówili ludziska z Havocu, że raczej tam nie będzie bo za słaba konsol;) czy to coś może znaczyć? Może taki słabeusz to nie będzie?
Definitywny brak wsparcia HD w Wii.
"Miyamoto defended the decision not to include HD technology with the Wii, but added that the company's next system would be HD compatible.
http://revolution.ign.com/articles/707/707800p1.html
Lord Tidek
13 05 2006, 18:22
To akurat chyba nie przeszkadza, niech Nintendo sie nie śpieszy z tym HD tak jak reszta
szczurek
14 05 2006, 15:07
Lord Tidek
14 05 2006, 15:29
Co sie dziwic, Wii będzie najtańsze i najbardziej innowacyjne/grywalne a PS3 bedzie najlepsze graficznie. J
szczurek
15 05 2006, 21:48
Sensor bar, który będzie wychwytywał wszelkie ruchy padem
http://www.rewiredmind.com/news/150506/wiisensorbarindetailmały i zgrabny, i dobrze...
szczurek
16 05 2006, 20:36
http://www.cubed3.com/news/5219W skrocie:
W Wiisports zobaczymy o wiele wiecej gier, prawdopodobnie takze te na motocyklach, quadach, etc.
Miyamoto mowi o pomysle wyslania swojej facjaty na WiiConnect24, aby pozniej mozna bylo jej uzyc chociazby w Wii Tennis [tak jak na konferencji mordki Iwaty, Shigsiego i Reggiego].
czy my skądś tego nie znamy?Pozatym troche belkotu o Animal Crossing Wii.
szczurek
19 05 2006, 08:35
Lord Tidek
19 05 2006, 22:18
Jeżeli będzie w miare przystępnej cenie patrz. 1200 zł góra to może coś odłoże i zakupie choć nadal obawiam się tego "pilota" i teego ,że znowu nie będzię za wiele tytułów na tą konsolke. Największy plus ma za to ,że Nintendo nie boji się wprowadzić jakiś nowości. Nareszcie jakiś postęp w tej dziedzinie. Oczywiście ,że nie będzie to biło graficznie PS3 czy X360 ale liczy się czasami wygoda i przyjemność grania.
ja i tak doszedłem do "psychicznego kompromisu"

w kwestii Grafiki
a, wiiii kuipe dla relaksu, zabawy, do odreagowania od pracy, dla... sportu:DDD jupi, aż nie moge się doczekać wiii!
ta marka (mam nadzieje) da mi coś czego IKS i PS3 nie dadzą mi razem wzięte:)
szczurek
24 05 2006, 09:29
QUOTE(szczurek @ 24 05 2006, 10:29)

I prawidlowo, bo walka na miecze az sie prosila o truskajaca na ekran juche
Znamy cene WII
http://www.gameonly.pl/newsy/9115Co myślicie dla mnie rewelka
hmmm całkiem dobra cena, jak specyfikacją będzie 3x Gamecube to biore po 3 miechach od premiery:) Wiadomo, że może wyjść jakiś bubel, więc nie warto ryzykować.
Ciekawe co będzie w standardzie?
Ej bez kitu. Przecież to jest niemożliwe!

tyle to ps2 niedawno kosztował...jakaś ściema...niecałe 700 zeta...
a co w tym nie możliwego? Trza się cieszyc, a nie płakać

ale, znając realia Polski to cena bedzie okolo 1000, gdyż... hmm no właśnie czemu tak się dzieje? Grrrr
Nie mówię, że się nie cieszę. Wręcz przeciwnie. Jestem very happy

tylko, że...no właśnie. tylko, że co. Jak już sam zauważyłeś u nas to będzie ok. 1000 (albo i więcej). Już z resztą Ultima tyle chce

...a to do piero początek...tak czy siak...nie mogę się doczekać machania "padem" przed telewizorem, nawet za 1000 zł
Błąd. Ultima strzelała w ciemno, zakładając że cena nie będzia wyższa od tysiaka. Przy czym z drugiej strony, Japonia zawsze ma lepiej. Jednak cena powinna wynieść 225-230 euro maksimum. I nie liczyłbym na przebicie - w końcu GC kosztuje w Europie 99 euro, a DS - 150 (już obniżyli do 130?) euro i popatrz za ile idą w Polsce - kurs spokojnie 4.00 zł za euro. Myślę, że jeśli to naprawdę będzie sprzęt dla każdego (a tak wskazują sondaże), to moze Media Markt szarpnie się na zestawy konsola + gra za 1000 zł, a cena wyniesie 899.
w media to ty sprzętu nie kupuj, dobrze Ci radze:)
a, wii bedzie regin free?
totencham
27 05 2006, 11:49
Nie wiem, czy było, ale:
Opera dla Wii,
a konkretnie
tu.
crash555
27 05 2006, 19:28
news o wii pochodzi z świataN ale niby jest potwierdzony więc może to nie fake
http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2913
szczurek
27 05 2006, 19:43
ostatnio N zarejestrowalo nazwe "Wii Karaoke" wiec jak dla mnie to baaardzo prawdopodobne.
http://news.gaminghorizon.com/media2/1148683620.4248.htmlwiekszosc to pewnie odnosniki do nintendo.com [a w przyszlosci do wiiconnect24], ale jest pare rodzynkow pokroju "WiiCooking", "WiiKaraoke" i "WiiSports".
Jedna z domen to ShallWii.com

Shigeru potwierdza mozliwosc walniecia swojej facjaty w WiiSports
http://www.thewiire.com/news/338/1/Wii_Sports_Custom_Faces
No, Shigeru mówił że Wii kryje jeszcze tajemnice - stawiam że wiilot będzie miał mikrofon, kamerkę, depilator, szczoteczkę do zębów, bankomat i paralizator. Shall wii dance?
Pierwsze dość szczegółowe info nt. WiiWywiad usunięto na prośbę Ubisoftu

Czyżby 'N' nie było zadowolone z takiego obrotu sprawy?
Although i cannot give you exact numbers at this time i can give you a rough idea about the power of the machine. I would compare the graphics chip to somewhere inbetween the ATI Radeon X1400 and the Radeon X1600, and the CPU to between the AthlonXP 2400+ and the AthlonXP 3000+.
No cuż, taki slaby to nie będzie, ale demon prędkości też nie, tylko, że przy zamkniętej architekturze, dużą różnice pomiędzy nowym x, a Wii zobaczymy tak pewnie za 1,5 do 2,5 - 3 lat. Kiedy to gry będą wykozystywać w pełni 3 rdzenie iksa.
Jednak wydaje mi się, że na taką platforme (o takiej wydajności) będzie nam dane zobaczyć bardzo ładną grafike, w połączeniu z bardzo fajnym sterowaniem

Nie zapomninajmy, że w Athlon XP 3000 takty były
niższe, ale one wydajnością odzwierciedlały
P4 3.0 ghz.
Działo, się tak, kiedy to Amd(
teraz z resztą też) nie goni jak głupia za liczbami(jak to robi
Intel), a za technologią. Więc procek w Wii o wydajności 2,5 ghz(
Amd Athlon), może nieźle nas zaskoczyć

oby...
Ten wywiad wygląda naprawdę dość sztucznie, a skoro go usunięto to założę się, że ktoś to sobie po prostu wymyślił. Ten gość z Francji to szycha Ubisoftu i raczej nie rzucałby 'ot, tak sobie' takimi danymi. Mnie ciekawi, czy developerzy popracują nad specjalnymi wersjami gier na potrzeby targów w Lipsku i czy będą one nadal koncentrować się nad grywalnością, czy będą już bardziej zaawansowane graficznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.