Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: F.E.A.R
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Ryo-San
Vivendi oficjalnie zapowiedzialo F.E.A.R'a na 360tke..za konwersje zabierze sie Day 1 Studios(ziomy od MechAssault 2) - gra zostanie zaprezentowana na E3 i blablabla

ja osobiscie zajebiscie(rym niezamierzony) sie ciesze, bo F.E.A.R od swojej premiery na PieCu byl na mojej liscie most wanted - a moj komp niestety nie jest w stanie tej gry udzwignac..wiec dla mnie bomba..

i niczego sobie screenik

aby zobaczyc shoota w pelnej rozdzialce - kliknijcie na niego raz a pozniej drugi raz oo

http://xboxyde.com/news_2867_en.html
kermit
Superek - ja na PC nie grałem bo nie trawie to raz, a dwa to to, że nigdy by mi nie ruszył smile.gif
Jak takie konwersje z PC to ja chcę hyh.gif
-gmeru-
No wkoncu : > jestem bardzo ciekaw tej konwersji...mam nadzieje ze nie zwalą (eh boje się ze i tak moze cos być nie halo jak to zwykle bywa....) bo sama gra to podobno rewelka biggrin.gif Zeby tylko nie spartolili ; /
Alpha Trion
to jest bardzo dobra wiadomosc dla posiadaczy x360 , F.E.A.R to jeden z najlepszych shooterow w jakie gralem , rzeczywiscie komputera potrzebowala ta gra dosc silnego , ale grafika po prostu tego wymagala
osobiscie nie bawiac sie w pol-srodki podlaczylem sobie kompa do tv przez s-video na mojej karcie i gra
wygladala lepiej niz na lcd smile.gif , tv fajnie zmiekcza obraz i usrednia animacje dzieki czemu bylo duzo lepiej

ale wrocmy do gry , po pierwsze pod zadnym pozorem nie grac mi w to w dzien , tylko ciemna noc+dobre naglosnienie = FEAR , gra niesamowicie buduje atmosfere horrorku , czerpiac calymi garsciami z kultowych
filmow idealnie wpasowujac to w genialna fabule . Seria resident evil czy silent hill to przy FEAR teletubisie
, niektore wstawki po prostu miazdza filmowymi zagraniami , a ostatni level jest po prostu mistrzostwem swiata- Oskar dla developerow co najmniej sie za to nalezy . Gra oferuje tryb spowolnien (podobnych do max payne) , ba nawet wlacza sie sam podczas waznych momentow fabularnych , bez tego przejscie niektorych leveli byloby bardzo trudne o ile wogole realne , dodatkowo mozna w grze wykonywac kopniecia
z wyskoku lub podciecia , warto to opanowac gdyz nie dosc ze efektywne to jeszcze zazwyczaj zabija przeciwnika na miejscu (oczywscie tych lekko opancerzonych) .

Bardzo udane sa wszelakie odwzorowania fizyki , zachowan przeciwnikow ( na wyzszych poziomach trudnosci AI jest jedno z lepszych i bardziej inteligentnych jakie zdarzylo mi sie widziec w grach wogole)
, krew i flaki rozbryzguja sie na prawo i lewo (zwlaszcza jak lubimy sie bawic shotgunem) , i jest bardzo sugestywnie oddana .

Wada jest to ze jest za krotka , i dla niektorych tryb slow mo moze zbytnio upraszczac rozgrywke ale z drugiej strony nikt nie kaze go uzywac , mozna isc hardcorowo majac za sojusznika tylko wlasny refleks
inna wada jest to ze gra ma malo outdoorowych lokacji (wszystko zazwyczaj odbywa sie w budynkach)
i mala roznorodnosc przeciwnikow (zazwyczaj to klony) ale uwaga , jak juz pojawia sie nowy rodzaj przeciwnika to naprawde jest wprowadzony w gre w niesamowity sposob i wykonanie naprawde zasluguje na okaski a jakie to stwory napotkamy to radze sie samemu przekonac , to jeden z niewielu fpp w ktorym nie nalezy spoilerowac a odkrywac fabule samemu .

gracze PC juz ostrza sobie zeby na sequel ( fabula bedzie dalej pociagnieta , mniam! smile.gif ) , a posiadaczom
x360 polecam ta gre , zwlaszcza dla tych ktorzy lubia klimaty horrorka
KheeD
"Seria resident evil czy silent hill to przy FEAR teletubisie" e no troche przesadzasz ;/ ja sie bardziej balem grajac w serie SH niz w Fear'a ; ale i tak gierka miazdzy choc krotka ... tak jak wiekszosc dzisiejszych gier ;/
Piasecznik
Mam FEAR na PC, i moim zdaniem Condemned jest znacznie lepszy jeśli chodzi o klimat.
FEAR jest super przez parę początkowych poziomów, potem napięcie spada, aby już całkiem przyklapnąć na końcu.
Komp mi spoko ciągnął wszystko na maks detali.
Mastah27
Wrażenia z trybu single-player:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/fea...tml?sid=6155362

-dodano oświetlenie HDR, ulepszono efekty cząsteczkowe oraz zaimplementowano tekstury w wyższej rozdzielczości

-w konwersji zobaczymy po jednej sztuce nowej broni i misji
Firekage
Gratuluje konsolowcom tej gry,ale samemu mi sie nie podobala,porownujac do calego szumu jaki wokol tej pozycji zrobiono. Mam go na PC i gralem w to bez problemow(dobry komp itd) ale im dalej tym ogarnialo mnie coraz wieksze znuzenie. Fantastyczny model fizyczny i mega przyjemnosc ze strzelania w bullet time,ale po pewnym czasie wkrada sie nuda. Dopiero pod koniec robi sie lepiej, bo zaczyna nam to cos przypominac Deusa...Sam osobiscie wolalem Far Cry.....ale sa gusta i gusciki.

Kazdy w prasie branzowej gardlowal o super fabule(pytam sie gdzie ona jest,bo do Deusa to jej daleko), dobrym gameplayu( strzelanie mimo ze dobrze wykonane po pewnym czasie nudzi, to nie Far Cry) i zachwycano sie grafika.Tutaj to mam najwieksze zastrzezenia.Lazi mi to na maxa i pytam sie...gdzie ta wypasiona grafika. Mam wrazenie ze HL2 mial lepsza i dokladniejsza grafike. Natomiast ten co jest odpowiedzialny za dizajn plansz i leveli powinien wisiec. Sa ubigie w "sprzety" biedne graficznie i po prostu monotonne...biuro..szafka...krzeslo. Ludzie krtzyczeli ze Doom 3 wyglada biednie....Wedlug mnie dizajn plansz w Doomie 3 zasluguje na pochwale w przeciwienstwie do S.T.R.A.C.H.A.Tam nie ma podobnym monotonnych plansz i obiektow. Dobrze i ciekawie zaprojektowano to....

W sumie nie powiem abym martwil sie strata 80 zl, ale po takim tytule spodziewalem sie wiecej....a wiecej radochy mialem grajac w duzo starszego Far Cry....

TAKIE INFO O MULTI NA PC
Juz niedlugo bedzie dostepne i moza zassac za free po zarejestrowaniu sie.
KheeD
F.E.A.R na max'a wyglada slabiej niz hl2 ? to Ty chyba jednak nie miales wszystkiego na full, a zeby grac plynie ze wszystkim max, on etc. to naprawde trzeba miec poteznego kompa ;
Diabeu
to nie temat o edycji pc, paszli stąd
Mastah27
Kolejna zapka (tym razem o nowej broni i trybie Instant Action):

http://www.gamespot.com/xbox360/action/fea...6&mode=previews
Mastah27
17 screenów:

http://www.xboxyde.com/news_3343_en.html
Mastah27
Gameplay:

http://www.xboxyde.com/news_3385_en.html
Ryo-San
pogralem troche w demko (z gory zaznaczam ze nie mialem okazji pograc w wersje na PC...)
tak wiec zacznijmy od tego ze F.E.A.R pod wzgledem grafiki wypada bardzo przecietnie...modele broni lekko ponizej sredniej a animacja samej broni wola o pomste do nieba;/ jedyne co mozna dobrego powiedziec w sprawach uzbrojenia w F.E.A.R to totalny power jaki daje kazde pociagniecie za spust...czuc jak cholera ze strzelamy z pumpa, gnata czy karabinu maszynowego - szczegolnie ten ostatni ma naprawde koorewsko mocne kopnięcie..
no a teraz to co mi przypadlo do gustu ;]
framerate - stale 30 fpsow - jedynie tuz na samym poczatku gry jak schodzimy po drabinie animacja spadla chwilowo na leb na szyje..
jak juz na wstepie wspomnialem o sredniej(mocno sredniej) grafie to warto tez dodac ze animacja wrogow prezentuje sie bardzo bardzo dobrze...a ich dizajn wypada pierwszoligowo...ogolnie to jakos przy tej grafice - przeciwnicy(od strony technicznej) sa jakby z innej bajki(czyt. gry) : o
slow motion daje rade, klimacik tez niczego sobie - ot taki fppik na 7 gora 8 sie zapowiada....

lukasik85
ja za to skonczylem na PC(medium detale bez cieni)i jak zagralem na xie to zadnej roznicy w grafie nie widze procz cieni,gdzies czytalem ze na xie sa max detale plus jakies dodatkowe efekty czasteczkowe i super plynna animka, jakos tego nie widac. dry.gif
ranaghar
Może ktoś wie czy wersja na X360 bedzie zawierać dodatek Extraction Point (niedługo na PC), bo póki co nic o tym nie słyszałem?
Yaxa
QUOTE(ranaghar @ 25 09 2006, 18:46) *

Może ktoś wie czy wersja na X360 bedzie zawierać dodatek Extraction Point (niedługo na PC), bo póki co nic o tym nie słyszałem?

Nie bedzie.
Diabeu
a ja znowu czytałem że będzie go zawierać (bodajże na Eurogamer)

demko zgwałcone, te kilka akcji z dziewczynką dawało radę a do tego rozpierducha w slo-mo - świetny jest efekt jak podczas strzelania slo-mo się kończy

otoczenie zdeka sterylne, architekturą przywodzi na myśl Condemned ale bez tego całego gruzu i syfu tam panującego

sterowanko przyjemne, wsio się buja a celowniczek się "ślizga" lekko

dobrze jest, ale bez jakichkolwiek podniet

żal jedynie opcji multi, mogła by być w demko bo krótkie one jest dosyć
Mastah27
Wrażenia z dema:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/fea...reviews;story;0

Zeratul
Przelazlem demko i sie rozczarowalem... niby nie mozna oceniac gry po demie, ale graficznie w ogole nie przypadl mi do gustu... jeszcze te zwolnienia animacji i sama animacja w stanie tym dziwnym ble...klimatu nie wyczulem... condemned zdecydowanie lepszy
Maiden
Powiem krótko: Kupa.
*-dka
no te broie to wyglądaja jak kupa ale gra mi sie calkeim fajnie smile.gif nawet raz sie przestraszylem jak sie taki gosciu pojawil i znikł smile.gif heeh za 70 zl kupie smile.gif
JacekW
Lipa straszna nawet nie sredniak...
Matrox
QUOTE(Maiden @ 28 09 2006, 07:59) *

Powiem krótko: Kupa.

Bzdury gadasz, to nie kupa, to K.U.P.A wink.gif liczylem na naprawde przyzwoita gre, a z tego co widze po demie to bedzie z tego najwyzej sredniak. Gra nie warta uwagi w obliczu innych tytulow ktore maja wyjsc w podobnym przedziale czasowym.
Mastah27
Trailer:

http://www.xboxyde.com/news_3640_en.html
cureman
ludzie dajcie siana oceniac gre po demie/ktore jest niezle / censored2.gif
Maiden
QUOTE(cureman @ 13 10 2006, 18:56) *

ludzie dajcie siana oceniac gre po demie/ktore jest niezle / censored2.gif

blink.gif Dema są wypuszczane po to by cię zachęcić do kupna pełnej wersji gry.
Des
Wszyscy macie racje. Grałem w F.E.A.R u kolegi. JEZUS MARYJA! Omal zawału nie dostałem!

Dema są wypuszczane po to by cię zachęcić do kupna pełnej wersji gry.

Jeśli takie jest demo to ja nie chce miec nic wspólnego z pełną wersją!
Diabeu
jeśli multi będzie takie jak F.E.A.R. Combat na piecu to ja to chcę - klamka na stalowe kołki jest przeurocza (brzdęk typa za ryj do ściany)
piecia
Pojawiła się recka na IGN'ie. I ocena 9.1!!!!! Zresztą sprawdźcie sami:
Recka

Nie spodziewałem się(mając w pamięci demko) aż tak dobrej oceny blink.gif .
slonik
Grafa żeczywiście beznadziejna , ale gra sie ''wtoto'' bardzo przyjemnie. Strzelanie daje mase radości - iskry , tynk i inne bzdety ładnie latają koło głowy przy każdym oddanym strzale . Giwery mają w sobie power , no i przeciwnicy całkiem ładnie kombinują.
RavenRuLeZ
Powiem wam tak.Grafe jakby polepszyli co wnioskuje ze polepszą ,bo grafa jest straszna ;/ Anty Aliasing tylko daje jej uroku ,bo tak to by wygladało jak na PS2 ;/ ale w gierke gra sie przyjemnie znaczy w demko ^^ fajnie zrobiona odgrzewany kotlet z PC ale przyjemna gierka smile.gif
Ryo-San
dokladnie F.E.A.R. ma w sobie to "cos" co sprawia ze gra sie w to naprawde z wielka przyjemnoscią...grafa slabiutka to fakt - ale jak juz pisalem wczesniej przeciwnicy i ich AI to pierwsza liga...wazne ze jest miodnie...i ze samo granie w ten tytul daje funa...ciekaw jak multi wypadnie...
chociaz nie powiem ocena z IGN jestem "lekko" zaskoczony...liczylem na max 8, moze z plusikiem..ale 9.1 i to od IGNu - hoho trzeba bedzie ustrzelic fulla na Allegro - ale to jak cena spadnie do poziomu Farc Cry'a ; )
ranaghar
QUOTE(RavenRuLeZ @ 1 11 2006, 01:24) *

Powiem wam tak.Grafe jakby polepszyli co wnioskuje ze polepszą ,bo grafa jest straszna ;/ Anty Aliasing tylko daje jej uroku ,bo tak to by wygladało jak na PS2 ;/ ale w gierke gra sie przyjemnie znaczy w demko ^^ fajnie zrobiona odgrzewany kotlet z PC ale przyjemna gierka smile.gif

Wiecie co? Myśle, że wam się w tyłkach już poprzewracało. Przeszłem te gierke na PC rok temu. Ustawienia miałem na high (nawet nie jakieś very high, a w wersji na X360 dali lepsze textur i HDR). Jest to najlepszy FPS w jaki grałem (przynajmniej na singla), moim nr 2 jest cały czas FarCry na kompa (z tym, że FarCry jest graficznie conajmniej klase niżej od FEAR). Przecież grafika jest tam świetna, o co wam chodzi?! Podczas jatki z kilkoma przeciwnikami robi się konkretna zadyma: tynk leci ze ścian, dymu, że nic nie widać, ranni się wycofują, walą fuckami, np. wybuch granatu może rozwalic gościa na kawałki. Ktoś się też czepiał efektu slowmo - moim zdaniem to najlepiej wyglądający bullet time w grze komputerowej (zobaczie np. jak wygląda wybuch granatu podczas slowmo). Jaki FPS na X360 z tych dostępnych w chwili premiery FEAR wygląda lepiej (CoD 2? Na pewno nie). No i jeszcze te momenty, gdzie mamy straszenie a'la azjatycki horror smile.gif Jedyna wada tej gry to, wg mnie, brak otwartych przestrzeni (co jest częściowo uwarunkowane fabularnie). Jak dla mnie, to więcej takich "odgrzewanych kotletów z PC".
JuveFan
IMHO prey wyglada duzo lepiej niz DEMO fear ... ale moze to dlatego ze cholernie klimat prey mi przypadł do gustu ...
Fakt faktem - demo powinno zachecac, a w tym przypadku gracz sie waha ... hyh.gif
ememiks
OK wiec tak w pelnej wersji nie polepszyli grafy!! Grafika lipna pusto ale i tak bylo na pc tyle ze duzo lepsze tekstury ale levele strasznie puste itp. Ogolnie gra zadzila na PC tu nie jest nawet namiastka. Poprostu fear mial swoje dni ale to co dzis zobaczylem i stwierdzilem ze do takiego GRAW to on moze tylko pozostac w cieniu. Moja rada omijajcie ten tytul szerokim lukiem!
WildFirePL
ja powiem tak, gra jest przecudna, jest to jedna z najlepszych gier na PC ostatnich lat. na xboxa dostała ocene 9,1 i nei bez przyczyny, poprostu demko nie oddaje klimatu gry, a jest on pzrecudny, przeszedlem 2 razy, pzrejde na xie 3-ci smile.gif
ememiks
Jestem juz po paru misjach i jednak klimatu nie stracila ale nie wiem co jest czasami sa klopoty ze sterowaniem tzn poruszanie postaci jest jak na lagu czasami z polaczeniem kolizji z przedmiotem co daje nam efekt samoczynnego chodzenia jak i truptania w miejscu czy w czasie strzelania niekontrolowany obrut w prawa strone? nie jest to czesto ale gra ma chyba bledy.
Dick Inferno
w piatek premiera razem z call of duty 3 . Chyba rzuce prace , czy cos .
Dick Inferno
nikt sie nie jara ? ohmy.gif Przeciez to ma drugi najlepszy deathmatch zaraz po gowie ! Jedna z lepszych gier jakie wyszly na 360! Graficznie c zasem super , czasem tak sobie , ale kliat i akcja trzymaja przy konsoli godzinami !Nie gralem w to na pc , ale warto na 360 . Porzadna , oldskoolowa rabanka w biurach piwnicach , fabrykach etc.
WildFirePL
Wiem, przeszedłem 2 razy na PC na Xboxie tez przejde ale jak stanieje
qazar
nie wiem co wam sie podba w tej grze raz przeszedlem i juz szukam chetnego na sprzedaz biggrin.gif

dlamnie ta gra jest kiepska, nei porywa scenariusz,graficznie jest przecietnie ,patenty zastoswane po czasie mecza, totalny sredniak<zaznaczam nie gram na live>

Goldi69-PL-
qazar za ile chcesz sprzedac?

ja gralem wczoraj w multi u DaX'a i nawet idzie pograc, w pierwszym meczu w zyciu, ugralem 212pkt, nastepny po mnie mial 160, a na koniec meczu 6 kolesi ze snajpy pociagnalem, bylem co najlepsze juz po 10 lufach, rano jak wlaczylem to ani jednego typa ze snajpy nie trafilem smile.gif
ranaghar
Wie już ktoś czy w wersji na X360 jest dodatek "Extraction Point"? Wersja podstawowa na PC kończyła sie:
spojler:
na końcu był fimik, na którym odlatywaliśmy helikopterem razem z tą laską i gościem z oddziału, ale na pokład właziła "znajoma" dziewczynka/kobieta (takie ciąg dalszy nastąpi)
qazar
no taki jest koniec smile.gif tej gry

sprzedaje za 130zl smile.gif
Goldi69-PL-
sprzedajesz cyz masz do sprzedania bo jak masz to biore wink.gif
Butcher
QUOTE(Dick Inferno @ 10 12 2006, 01:04) *

nikt sie nie jara ? ohmy.gif Przeciez to ma drugi najlepszy deathmatch zaraz po gowie (...) Porzadna , oldskoolowa rabanka w biurach piwnicach , fabrykach etc.

Mówisz o tym wyjątkowo rozbudowanym, taktycznym i rzadko spotykanym DM w stylu "kto-złapie-mocniejszą-giwerę-i-j.eb.nie-drugiemu-w-twarz-mijając-go-w-pełnym-biegu", zawierającym unikalny ficzer "respawn-co-5-sekund" ??? Faktycznie - podniecające... dawno się tak dobrze nie bawiłem online blink.gif Dokładnie od czasu, gdy Quake 3 przykuł mnie... śmiechem do gleby, na widok skaczących pomyleńców z rakietnicami... icon_twisted.gif
KheeD
eee, jakich pomylencow z rakietnicami ? oO Q3 dla mnie do tej pory ma jeden z najlepszych DM, ale mowie o graniu PRO, a nie o jakis noobowskich szpilach, czy tam granie na jakis kosmicznych modach etc.
Dick Inferno
QUOTE(Butcher @ 11 12 2006, 10:22) *

QUOTE(Dick Inferno @ 10 12 2006, 01:04) *

nikt sie nie jara ? ohmy.gif Przeciez to ma drugi najlepszy deathmatch zaraz po gowie (...) Porzadna , oldskoolowa rabanka w biurach piwnicach , fabrykach etc.

Mówisz o tym wyjątkowo rozbudowanym, taktycznym i rzadko spotykanym DM w stylu "kto-złapie-mocniejszą-giwerę-i-j.eb.nie-drugiemu-w-twarz-mijając-go-w-pełnym-biegu", zawierającym unikalny ficzer "respawn-co-5-sekund" ??? Faktycznie - podniecające... dawno się tak dobrze nie bawiłem online blink.gif Dokładnie od czasu, gdy Quake 3 przykuł mnie... śmiechem do gleby, na widok skaczących pomyleńców z rakietnicami... icon_twisted.gif

Tak , mam na mysli ta klasyczna napierdalanke w stylu fire'n'forget w biurach etc. pozwalajaca sie odstresowac po calym dniu uzerania sie z idiotami . Calkiem jak w zyciu . Kto kogo mocniej (pipi)nie ten wygrywa . smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.