Chciałem się zapytać was (xboxowej braci ; ) czy na Xboxie można znaleść jakieś gry podobne to ostatnich PeeS dwójkowych superprodukcji.
Ot po niezliczonej liczbie FPS`ów i wyścigów pograł bym w coś podobnego do Kingdom Hearts, Dragon Quest , Finali, Suikodenów czy czegoś na ten wzór.
Lotr Third Age. System niby oparty na Finalowym.
Phantom Dust - co prawda nie rpg ale można przyciąć.
To chyba wszystko co zauważyłem ciekawego. Ale na twoim miejscu zorganizowałbym sobie Monkey Balla Deluxe. Świetna odskocznia od xboxowych tytułów.
sudeki mialo podchodzic pod japonskie rpegi ale kupa wyszla
jest castlevania jedna, dynasty warriors jakies...
Od Fatal Frame nawet czuć zapaszek Japonii...
A czy Xbox jako sporo silniejsza maszynka od PS2 doczekał się jakiegoś w miarę sprawnie działającego emulatora tej drugiej?
NE DA SE !!;] czyli sie niedoczeka !!
Otogi (1 i 2) to stricte japońszczyzna, rozwałka tpp pierwszorzędna
No faktycznie Otogi ma klimacik,zwlaszcza muza
LOTR mi nie przypasil,gram w stare RPGi na emulatorze SNESa
LOTR TA rzeczywiście jest shitowy no i po za tym iż system walki zrzyna z Finala - żadnych podobieństw do japońskich gierek nie ma. Więc jeżeli chodzi o jRPG czy cos na ten wzór to na Xie nic nie znajdę? Prócz nadzwyczaj przeciętnego Sudeki... szkoda. No i emulowanych suikodenów,finali, dragon questów z PSX. ;]
Metal slugi zdaje sie też są z Japonii....
No dobra za japońskie można na pewno uznać bijatyki jak seria DoA czy Soul Calibur 2 ale odchodzę tu od tematu

.
A marginesem ktoś wie jaki zespół gra motyw z filmiku Dead or Alive Ultimate? No i jak ta piosenka się zwie - normalnie mnie wciągnęła ale puszczać filmik za każdym razem żeby odsłuchać to lekka przesada.

No dobra Krulik ale na tych napisach nie słyszy się przy okazjii innych gadek (japońskie pitolenie w moim wypadku) no i nie trzeba przez 2min ogladać Warnings ktorych nie można pominac by usłyszeć. =]
Ah czemu, wiesz ile razy oglądałem napisy z Prince of Persia WW? Dużo.
sugerujesz Godsmack czy jak?
QUOTE(_Diabeu_ @ 17 05 2006, 19:19)

sugerujesz Godsmack czy jak?

Tak, podczas tych napisów leci jedna z trzech piosenek Gdsmacka które mi siedzą.
No dobra problem z nieznanym tytułem piosenki rozwiązałem ale wciąż zostaje ten braku jRPG na X`a. Hmm... jaki emulator PSX na X`a byście polecili? Taki dynks by rozwiązał ten problem na jakiś czas.
dryndryn
30 05 2006, 07:48
jesli nie slyszales jeszcze o shenmue to najpierw idz sie wyspowiadaj a pozniej zabierz nocnik cos do szamania jarania i picia, nie ma cie dla nikogo przez 10h : )
Z japońsko podobnych można zaliczyć
Dynasty Warriors 4 & 5
Samurai Warriors
Ale gry są typowymi nawalankami i troszke ameryką mi smierdzą więc nadal najlepsze wydaja się tyytuły podane kilka postów wyżej.
a dynasty warriors 3 to już nie???
shenmue 2 jest najabrdziej 9japońskie) no i można w pewnym siensie podciągnąć pod rpg, symulator życia, bijatyke. Full wypas dla każdego
Maniaczek
4 06 2006, 09:45
Nie zapominajmy o wydanej na Xbox'a - "Genma Onimusha" - czyli pierwszej części sagi. IMO warta zaliczenia, a bardziej w japońskich klimatach być już chyba nie może

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.