Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ultima Online
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Dabman
Witam, niewidzialem tematu z ta gra wiec postanowilem zrobic takowy, mam pytanko co sadzicie o tym rpg? swgo czasu gralo w niego wiele osob, teraz coraz mniej slysze o tej grze...

BTW: ma ktos pomysl na historie postaci? bo jakos od kilku lat pisze i wysylam i odpowiedz zawsze negatywna... cl i inne takie:/
Guados lord
Czas swietnosci tej gry minol niestety juz dawno temu...
Druga sprawa ze w polsce nie ma specjalnie ngdzie w to grac (nie mowie o ilosci ale o jakosci shardow:P)
estel
Poczekaj az na CL wejdzie pol96. Wtedy napewno bedzie gdzie grac hyh.gif
Guados lord
CL nigdy nie zalezalo do tych na ktorych warto grac...
estel
A jakie serwery wg. ciebie nalezaly? jaja-uo? ;]
Guados lord
Moongate swojego czasu (kiedy byl jeszcze dosc liberalny i gainy mial ludzkie, czty. jakies 2 lata temu) z reszta moja przygoda z UO skonczyla sie jakis rok temu i wracac raczej nie zamiezam, to sie zwyczajnie nudzi w kazdej formie:P
estel
No skoro uwazasz ze moongate to rzeczywiscie nie mamy o czym rozmawiac. Szukamy czegos zupelnie innego w tej gierce ;]

PS: Moongate nie ma 2 lat ;}
Guados lord
Racja szukamy czegos zdecydowanie innego:) (te 2 lata to podalem tak orientacyjnie, mniej wiecej wtedy w to gralem dosc sporo i taki shard na polskiej scenie pamietam....)

Nigdy jakos nie trafialy do mnie wszelkie proby przeniesienia klimatu papierowek na lono tej gry (no moze poza krotkim czasem gry na NV), powod prosty takie cos da sie zrobic w obrembie gildii czy malej spolecznosci ale juz przy ok 100 graczach zaczyna sie jadka i rozne ograniczenia, czesto sluszne w zalozeniu ale jednak nie spelniajace swojej funkcji tak jak powinny... Wniosek z tego jeden, papierowka to niedorownuje wiec jak chce taki rodzaj zabawy to siegam po nie a nie po UO:]
Futsch
www.dm-uo.pl Tam jestem koxem 9x/8x gram prawie 3lata ^^.
Ghouligh
wyobrazcie sobie gre, ktora ma najbrzydsza grafike na swiecie. pozniej sobie wyobrazcie mechanicznie zabugowana gre. to jest wlasnie freeshard ultimy online. co to jest freeshard? to darmowy server gry za ktory nic nie musisz placic i mozesz sie bawic z innymi online. teraz sobie wyobraz swiat, prosty swiat z kilkoma miastami, ale na tyle duzy ze twoja wyobraznia nie moze go objac calego i widzisz tylko kilka charakterystycznych lokacji na raz. teraz sobie wyobraz ze w tym swiecie jako gracz mozesz byc kimkolwiek tylko zapragniesz. wybrales swoja ulubiona rase, chcesz ja troche zmodyfikowac? prosze bardzo, nowa nazwa? nie ma problemu. wybierz jej profesje. znow wojownik? pomysl kim bys chcial byc naprawde. druid? szaman? wilkolak? wampir? paladyn? rycerz? barbarzynca? nekromanta? a moze zbrojmistrz? stolarz? alchemik? rybak? lucarz? no to kim chcialbys byc? dobra. stoisz po srodku miasta, zapomnij na chwile o glupim klikaniu w myszke i pustym patrzeniu sie w monitor, tego bedziesz mial dosc pozniej. wyobraz sobie co ci sie nie podoba, chcesz to zmienic? prosze bardzo. nie ma twojej ulubionej klasy postaci lub rasy? chcialbys zeby byla? prosze bardzo. chcialbys miec swoj, oryginalnie zrobiony dom, w ktorym trzymalbys dobro? prosze bardzo. wlasna gildia z przyjaciolmi? prosze bardzo. chcialbys wreszcie znalezc gre, w ktorej nie bedzie rotfl, lol, afk i brb? prosze bardzo. masz w koncu pelen asortyment. chcialbys wreszcie znalezc sie w takim swiecie? prosze bardzo - www.uo-dm.pl. gdzie tak pedzisz? spieszy ci sie gdzies? nie zamykaj jeszcze, tyle juz przeczytales to zobacz jeszcze to: http://dm-uo.pl/?pg=2

mam nadzieje, ze pomyslnie przejdziesz wszystkie testy zwiazane z podaniem o konto i juz niebawem spotkamy sie w tym swiecie. a moze wolalbys bysmy sie nie spotkali?
Crono
Grałem na dwóch shardach DM (Dream Masters) i ZŚ (Zaginiony Świat)

Pierwszy z nich miał całkiem spora populacje ale z klimatem (czyli motorem napedowym freeshardów stawiajacych na Role-playing) było bardzo róznie. ŻŚ swietny klimat, ogromny wkład GM w gre ale na serwerze srednio grało około 50 osób, ciut przesadzali z selekcja. Czas ultimy sie skonczył a obecne MMO ida w zupelnie innym kierunku... szkoda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.