Odsyłam was na gametrailers.
Ten trailerm mnie doszczetnie ROZJE/BA/Ł
jeżeli naprawdę to się będzie tak ruszac podczas gameplayu to kurde mamy mały przełom w dziedzinie animacji!
neospiderman
9 05 2006, 08:40
No trailerek spoko, fajne hoolywoodzkie akcje, animacja postaci tez super.
Jakim to zobacz jak sie rusza nowa gra Naughty Dog (i znów konkretne pie/rdol/niecie

)
Widziałem widziałem.. też szoker ale nie taki jak przy tym tytule. Kurcze naprawde świetnie to wyglądało

Szkoda że Killzonea nie pokazali. E3 w sumie się jeszcze nie zaczęło więc może?
Obsolete
9 05 2006, 09:25
akcje "niby z gry", przeplatane ewidentnie z renderowanymi wstawek (sorry, ale jakos nie wierze, ze jak bedziemy postacia robic jakies akcje, to bedzie sie non stop wlaczala renderowana wstawka, jak bohater wskakuje przez okno, czy cos podobnego. Calosc jest rezyserowana i moga co najwyzej mowic, ze to bylo na silniku gry/taka jest wizja gry co nie ma KOMPLETNIE zadnej wartosci). Zmeczyly mnie prezentacje robione przez sony, co prawda HS wyglada oblednie, ale to nie znaczy, ze tak ma wygladac wszystko. Jak pokaza czysty gameplay i goscia, ktory w to gra, to uwierze
Widze, ze ludzie dalej lubia sie renderami podniecac. No coz...
dante2003
9 05 2006, 09:44
Gra masakruje O____OOOO
Widzieliśmy już wcześniej jej fragmenty: wybuchająca stacja benzynowa rok temu i niszczony samochód na E3. Dlatego sądzę że grafika na filmiku była real-time, choć oczywiście reżyserowana.
Panowie, a czy 8 Days jest pokazywany na standach w grywalnej wersji?
... Again, ja bardzo prosze bez powrotu do rozwazan 'render/nie render. Nikomu nie jest to do szczescia potrzebne.
peknietypaznokiec
9 05 2006, 18:05
przy pierwszych prezentacjach HS tez kazdy mowil ze to redner a co sie okazalo kazdy wie .
QUOTE(peknietypaznokiec @ 9 05 2006, 19:05)

przy pierwszych prezentacjach HS tez kazdy mowil ze to redner a co sie okazalo kazdy wie .
oby tu sytuacja sie powtorzyla
Ryo-San
10 05 2006, 12:47
QUOTE(peknietypaznokiec @ 9 05 2006, 19:05)

zobacz sobie animacje glownej bohaterki z trailera rok temu i ta z grywalnej wersji z tegorocznych targow..rok temu animacja czerwnowlosej suczki byla 10 krotnie lepsza(mniej wiecej taka jak w 8 Days)..teraz wszystko oczywiscie wyglada KAPITALNIE ale postac rusza sie tak jak ruszają sie postacie z gier...rok temu ruszala sie ultra mega kosmicznie plynnie..a dzisiaj rusza sie plynnie, ale za to mamy 100% gameplay i to sie liczy..
Ogladnolem ten filmik z 15 razy i stwierdzam ze jest rewelacyjny , wlasnie tylko szkoda ze to tylko filmik :| jak na gre to za bardzo wygladzone krawedzie sa na wszystkim nie ma slabych tekstur itd. tak ze albo mamy nowych geniuszy kodu (zaraz po critorians i capcom ) albo to po prostu render dajacy zludzenie jakby ktos gral
Jak dla mnie to przedewszytkim tym co sprawia wrażenie prerenderu to to, ze na obiektach nie nie widać kantów. Spójżcie chocby na palce czy inne obiekty z bliska. Podobnie jak koła czy nadkola w samochodach. To nierealne w świecie polygonów. Skoro nawet w grach wyścigowych (np. PGR3) widać w nadkolach, czy na samych kołach kanty. Analogicznie z postaciami (wyglądają sztucznie ale ten brak widocznej budowy polygonalnej powoduje, że jestem na 99% przekonany, że to prerender).
A obiekty na renderach to z czego tworzą? Z kopytek? Też z polygonów. Panowie, to jest next-gen, a 8-days to exclusive. Takiej grafiki trzeba wymagać. Możliwe że trailer po wygenerowaniu był przepuszczony przez jakieś wydajne filtry, sprawiające brak aliasingu.
Ale mi nie chodzi o aliasing. Nawet na dobrych prerenderach widać miejsca w których kończy się dany trójkąt a tu nie. Dlatego twierdzę że nie ma takiej opcji żeby to było z gry. No chyba, że Killzone będzie też wyglądało jak na E3 '05 a przechwałki Sony to w 100% prawda

.
ogolnie srodowiso gry nie zachwyca , pustkowie to i wymagania niewielkie , jeden budynek ktory sypie sie w mak , hmm ale mimo wszystko jakby byly kanty na tych palcach to uwierzylibysmy ze to gra

, a tak serio jezeli to gra to dlaczego model jazdy jest tak dziwaczny na tym fimiky

taki jakis kanciasty bez polotu , widac to zwlaszcza w czsie wmijania ciezarowki...
ListuniO
10 05 2006, 22:32
masakra...najbardziej irytujący są ci którzy od razu piszą że to render...że to nie gra...itd....przeciez ewidentnie widac że grasz kawałek a kolejny kawałek to film...teraz na obecnej konsoli jest tak że grasz a zanim pojawi się render jest przerwa a tutaj to wyeliminowano...grafe podkręcono do takiej żeby jakoś była jak z filmu...czy nie własnie tego oczekujemy pod next genie...i jeszcze jedno...juz teraz mamy podobne sytacje przy okazji QTE...dajmy na to RE 4...tylko tutaj nasz udział ogranicza się tylko naciśnięca przycisku lub kombinacji dwóch naraz...ale NEXT GEN do wciskania jednego lub dwóch przycisków naraz dorzucił do tego możliwośc strzelania...biegania..skakania...wielkie HALO...
jesteście ignoranci!!! (ci co nie docieniają)
A co za problem render zrobić w kamerze za plecami bohatera i dodać w rogu ikonkę pistoletu? Żaden. Dlatego nikt nie może być póki co pewien, czy ten film pokazywany na konferencji to pre-render, real-time czy może gameplay.
Trzcina
11 05 2006, 01:19
Ok, po warnie.
ListuniO
11 05 2006, 08:47
jasne...poczekamy zobaczymy...ale chętnie za jakis czas jak gra się ukarze zadam pytanie " czy stwierdzenie A NIE MÓWIŁEM jest jak najbardziej na miejscu??"
pozdrawiam
Dobrze wiedzieć, że niektórzy moderatorzy tworzą na forum epokę komuny

. Za wyrażenie własnej opinii dostaje się warna. LOL. Chyba forum jest do tego?
No, no - kilkam mimo wszytko powinien być
Zabójcza broń, Tango & Cash i praktycznie każdy film akcji z lat 90.
Oby chociaż częściowo utrzymać klimat tego, vo można zobaczyć na trailerze.
Trzcina
11 05 2006, 17:57
Jakiej kuzwa komuny? Ty chyba W OGOLE nie wiesz co chciales powiedziec? To po pierwsze.
Po drugie, WYRAZNIE napisalem ze KONIEC biadolenia render'nie render. wsytarczylo go w zeszlym roku i przez caly ten czas i juz wiecej go na forum nie potrzeba. Jesli ktos tego nie mzoe zrozumiec to znaczy ze jest zbyt glupi na to zeby sie w ogole na forum udzielac.
I na przyszlosc jesli chcesz cos napisac to rob to na PM'ce a nie na forum, bo za twojego posta powininies dostac warna, za spam.
Proste? Proste. Jak cos sie nie podoba to istneije PM'ka.
Ryo-San
11 05 2006, 18:13
tak sobie obejrzalem ten trailer jakies XXX razy..pieknie zmontowany..wypas totalny...daj boze zeby tak wygladaly gry..tylko mam kilka zastrzezen
- skoro masakrują nam czyms takim to dlaczego na scenie nie moze stanac jakis elo pan z padem w reku i postawic kropke nad i??
przeciez skoro to byl gameplay - a HUD wlasnie mial nas w tym upewnic - to w czym problem?

co do animacji glownego bohatera ktora jest kosmiczna..ba koles biega, zachowuje sie jak w 100% czlowiek i teraz powiedzcie czy taka ciagla plynnosc tak nieprawdopodobnej animacji jest do osiagniecia na padzie, ktory jaky nie patrzec przeciez ma swoje ograniczenia..zwrodzcie uwage na motyw gdzie koles biegnie i strzela - IMO taka na padzie nie da sie tak poruszac postacią..
no ale moze czegos nie wiem..
niepokoi mnie tez developer - chlopaki od Gateway - kilka lat temu juz nam niezle nasciemniali..no ale sadze ze grzechy zostaly im odpuszczone i juz nas nie będa tak dymac...
czekam z jezykiem na brodzie na dalesze info odnosnie 8 days bo jak nie ma tutaj ani sekundy sciemy to na kolana

..a jak jest to do pieca
QUOTE(YETI @ 12 05 2006, 01:33)

Link nie dziala, pls podaj jeszcze raz bo jeszcze tego na oczy nie widzialem.
Obsolete
12 05 2006, 12:26
dziala, dziala;f wylaczasz reklame, za ktora chowa sie napis download i juz;p
QUOTE(Obsolete @ 12 05 2006, 13:26)

dziala, dziala;f wylaczasz reklame, za ktora chowa sie napis download i juz;p
tyle to ja wiem z tym ze mi laduje sie kawalek strony (pusta) a pozniej zmieni sie adres na :
http://www.megaupload.com/?... i dupa, czyli tez pusto
Biorąc pod uwagę poziom wykonania tytułów, które (rzekomo ;p) mają się ukazać na launchu PS3, to od premiery Eight Days dzieli nas jeszcze spory kawałek czasu (przyjmując, że to nie kolejna szopka ściemniaczy od Getaway)
Ostro

:D:D naprawde miazga!!:D
QUOTE(Cerb @ 12 05 2006, 11:32)

Link nie dziala, pls podaj jeszcze raz bo jeszcze tego na oczy nie widzialem.
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2644
ładnie ładnie to wygląda, Killzone rok temu też ładnie wygladało

fajnie czasem sobie popatrzeć na takie filmiki i pomyśleć, że za x lat gry tak będą wyglądać
QUOTE(palo @ 13 05 2006, 11:05)

ładnie ładnie to wygląda, Killzone rok temu też ładnie wygladało

fajnie czasem sobie popatrzeć na takie filmiki i pomyśleć, że za x lat gry tak będą wyglądać

To samo ludzie pisali o Heavenly Sword
Ryo-San
13 05 2006, 12:15
ale juz YETI musisz przyznac ze Motorstorm "lekko" zweryfikowal pojecie trailerowo-renderowych klamstewek..
o animacji HS tez pisalem i naprawde wystarczy obejrzec zajawke sprzed roku aby podzielic moja opinie...
nie ma co sie napalac bo mozna sie rozczarowac..a chyba lepiej byc milo zaskoczonym....niesadzisz?
ListuniO
14 05 2006, 10:24
trzcina...dałeś mi mi warna...za co??? za toże pisze na forum...nikogo nie obraziełm....a twoje damskie nakazy o tym żeby nie dyskutować czy to render czy nie render mnie nie interesują...proponuje tobie wycofać ostrzeżenie...jeśli z kolei dasz mi kolejne to cię najnormalniej w świecie zakabluje...i zajmie się tobą ktoś bardziej kompetentny niż ty sam...z dzieciakiem nie masz do czynienia...przyszedłem tu na forum żeby wyrażąć swoje własne opinie...i sam dobrze wiesz co ci do tego...i jeszcze w taki głupi sposób mnie teraz sprowokowałeś...żal mi ciebie...
Trzcina
14 05 2006, 10:36
... Po pierwsze 'dzieciaku' czytaj co sie pisze na forum. Napisalem wyraznie juz emetowi ze wszelkie wonty to na PM a nei tutaj na forum publicznym. Po drugie moje damskie nakazy MUSZA cie interesowac, bo jako moderator pilnuje tutaj porzadku i czy ci sie to podoba do tego rodzaju nakazow musisz sie stosowac a jak nie to warn..
Prosze cie bardzo, nademna sa admini zglos do nich problem powiedz jak to neisprawiedliwie dalem ci warna (a wlasciwie to dwa, bo drugiego dostajesz teraz za spam) i czekaj na reakcje...

I nie pieprz mi o wymainei opinii, bo ja doskonale wiem doc zego to forum sluzy. Ostrzegalem wyraznie o skonczeniu BREDNI, max wyeksploatowanego tematu 'render/nie render' jezeli nie skutkuje prosba, to moze zadziala grozba.
EoT. Radze nie odpisywac w tym temacie bo to sie bedize konczylo kolejnymi warnami...
QUOTE(Ryo-San @ 13 05 2006, 13:15)

o animacji HS tez pisalem i naprawde wystarczy obejrzec zajawke sprzed roku aby podzielic moja opinie...
kompletnie sie z toba nie zgodze,
zauwaz ze na tym rocznym trailerze zaprezentowane sa tylko "specjalne" akcje, gra rusza sie tak samo jak rok temu
ok wracamy do temtu ;P
Gra zapowiada się genialnie. Oby tylko nie było to drugie Pursuit Force - które z kolei na PSP zapowiadało się mega-ciekawie, a okazało się kupą. No, ale Eight Days jednak to coś innego, więc zobaczymy. Niemniej jeżeli ta gra będzie wyglądać tak jak na filmiku (a na 100% były w nim fragmenty gameplay'u), to ten tytuł ma szansę zdeklasować GTA o kilka długości - przynajmniej jeśli chodzi o grafikę i możliwości destrukcji. Tak czy inaczej, jeżeli ta gra będzie tytułem startowym (w co niestety wątpię), to będzie to pozycja obowiązkowa. Ech, chciałbym PS3 mieć już dziś

.
Litwin25
19 05 2006, 07:12
Zdeklasowac GTA?Ale chyba tylko pod względem graficznym i to te z PS2,bo jeszcze nie wiadomo co pokażą na PS3?Lepiej sie nie wypowiadac,bo mogą zszokowac tak jak z GTS3;p
Butcher
19 05 2006, 12:20
Sorry, ale czy tylko mnie ten HUD i scenki "gameplay'u" wydają się wielką ściemą ?
Nie tylko tobie, ale ja wole nic nie pisać bo zaraz sie kłótnia zacznie.
Mała podpowiedź - dachowanie auta niby w real time :|
no ale ja nie chcę brać udział w dyskusji bo to mnie nie dotyczy...
Mastah27
22 06 2006, 21:05
Zdaję sobie, że pewnie rozpętam kolejną wojnę i najpewniej dostanę za to warna, ale mam to gdzieś, bo po tym co właśnie przeczytałem i przeanalizowałem, po raz kolejny srogo zawiodłem się na Sony.
Celownik:
http://www.gamespot.com/ps3/action/8days/s...9927&pid=932982Przez cały filmik pozostaje on w jednym miejscu, za wyjątkiem momentu kiedy koleś wysiada z auta, jednakże już po chwili wraca on do poprzedniego stanu.
Znikające naboje:
http://www.gamespot.com/ps3/action/8days/s...id=m-1-28754843Tego już chyba nikt nie może obalić. Poza tym zauważyłem, że w czasie skoku przez okno znika także jeden magazynek. Nawet gdyby kolesiowi udało się wymienić go w powietrzu, to stan naboi powinien wynosić 14 lub też jak to było pierwotnie 15. No chyba, że założymy, iż po pierwszym strzale kolejne dwa odgłosy wystrzałów (bo takowe słychać) pochodzą z naszej broni, ale wtedy pojawia się pytanie: dlaczego nie znajduje to odzwierciedlenia w HUDzie? Specem od broni nie jestem, ale coś mi tu śmierdzi i to nie jestem ja.
Mam tylko nadzieję, że grafika Eight Days dorówna temu renderowi (chyba już nie ma co się oszukiwać) i gra nie podzieli losu Motorstorm, który wątpię, aby w dniu premiery posiadał grafę jaką na zaprezentowano na filmiku podczas E3 2005.
Podzielam opinię (za co wcześniej dostałem (jaki lol) warna).
Jezeli ten nowy tytuł od NaughtyDog wygląda tak fenomenlanie to nie widze przeszkod aby Eighty Days prezentował taki poziom graficzny.
NaughtyDog Game
http://img89.imageshack.us/img89/1827/nd8dv.jpgEighty Days
http://media.ps3.ign.com/media/748/748494/img_3581752.htmlCzy ktos tu widzi jakąś duzą roznice w grafice ?
bo ja nie
Moim zdaniem gra ND wygląda ładniej, ale widać, ze jest real-timeowa. O co mi chodzi? Widać, ze obiekty są zbudowane z polygonów (z normalnej ich ilości, a nie takiej do której wykorzystuje się super sprzęty np. do tworzenia obiektów w filmach)..

Spójrzcie w miejsce z numerkiem 1: Tu widać na nadkolu miejsca łączenia się polygonów.
Teraz na miejsce z numerkiem 2: Tu widzimy IDEALNIE gładki łuk.
Wniosek: Trailer był w podstawach tworzony na silniku gry jednak dodatkowo podpicowany, ponieważ stworzenie takiego obiektu jak auto w pierwszym planie jest na dzień dzisiejszy (dla domowych sprzętów) niemożliwe. Tymbardziej, ze w grze jest masa innych rzeczy a nawet w np. PGR3 na X360 widać mocno kanty w takich miejscach jak nadkola, czy same koła.
Tearz oczywiście część osób będzie twierdzić inaczej, a ja dostane warna (za to, że mam racje

)

.
Mastah27
22 06 2006, 22:53
QUOTE(YETI @ 22 06 2006, 23:35)

Jezeli ten nowy tytuł od NaughtyDog wygląda tak fenomenlanie to nie widze przeszkod aby Eighty Days prezentował taki poziom graficzny.
NaughtyDog Game
http://img89.imageshack.us/img89/1827/nd8dv.jpgEighty Days
http://media.ps3.ign.com/media/748/748494/img_3581752.htmlCzy ktos tu widzi jakąś duzą roznice w grafice ?
bo ja nie
Tu nie chodzi o to, czy Eight Days może mieć taką grafę jak na tym renderze (wierzę, że będzie takową posiadał), ale o to, że Sony po raz kolejny mami wszystkich renderem. Pół biedy, gdy na trailerze nie ma HUDa (Killzone, Motorstorm) i wtedy można przypuszczać, że to jednak nie był pokaz gry, ale gdy widzę ikonki broni, a tu się okazuje, że po głębszej analizie wychodzi na to, iż to jednak jest render, to mnie złość bierze.
Każdy orze jak może, ale mi ten traktor się nie podoba.
Don_Pedro
22 06 2006, 22:57
To tez w duzej mierze zalezy od talentu developera... nie kazdy ma talent. Ale Eight Days zostanie pociagniete w takiej grafie przez PS3 z palcem w... pupie? Lekko, wystarczy przyrownac ten tytul do jakiejkolwiek innej gry z ps3...
Yeti - moim zdaniem gra od ekipy Naughty wyglada znacznie lepiej anizeli Eight Days... A do premiery jeszcze multum czasu!
QUOTE(Emet @ 22 06 2006, 23:52)

Spójrzcie w miejsce z numerkiem 1: Tu widać na nadkolu miejsca łączenia się polygonów.
Teraz na miejsce z numerkiem 2: Tu widzimy IDEALNIE gładki łuk.
Wiesz co to jest LOD? Tzw. level of detail - obiekty na pierwszym planie posiadaja znacznie wiecej szczegolow niz te oddalone od 'widza'.
Current graphics hardware can render procedurally shaded objects in real-time. However, due to resource and performance limitations, interactive shaders can not yet approach the complexity of shaders written for film production and software rendering, which may stretch to thousands of lines. These constraints limit not only the complexity of a single shader, but also the number of shaded objects that can be rendered at interactive rates. This problem has many similarities to the rendering of large models, the source of extensive research in geometric simplification and level of detail. We introduce an analogous process for shading : shader simplification. Starting from an initial detailed shader, shader simplification automatically produces a set of simplified shaders or a single new shader with extra level-of-detail parameters that control the shader execution. The resulting level-of-detail shader can automatically adjust its rendered appearance based on measures of distance, size, or importance, as well as physical limits such as rendering time budget or texture usage. We demonstrate shader simplification with a system that automatically creates shader levels of detail to reduce the number of texture accesses, one common limiting factor for current hardware.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.