Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Stron: 1, 2, 3
chrno-x
Po co komu Hands-On jak człowiek już wszystko widział po filmikach biggrin.gif i nie moge już się doczekać długich wędrówek po Hyrule,normalnie to będzie gra roku 2006
loki777
No, ja bardziej czekam na nowego metroida, ale zelda.... trochę zmartwiło mnie mniejsze wykorzystanie atutów pnowego pada sad.gif
Hela
QUOTE(loki777 @ 29 06 2006, 16:35) *

No, ja bardziej czekam na nowego metroida, ale zelda.... trochę zmartwiło mnie mniejsze wykorzystanie atutów pnowego pada sad.gif
Jakie mniejsze wykorzystanie? Ze niby czego sie spodziewales po wersji z GameCube'a przeniesionej na Wii?
chrno-x
Dokładnie różnica premiery na GaCka a Wii wyjdzie gdzieś miesiąc lub coś w tym stylu więc nie było od razu co wymyślać jakie pad Wii da zastowowanie w Zeldzie(sam sie spodziewałem że sobie pomcham porządnie przed tv a tu lipa)fajnie że jest takie zarąbiste celowanie bo teraz to można odczuć że dłonie Linka to są twoje dłonie ale nie ma czy sie tak cieszyć to dopiero początek biggrin.gif sam nie wiem czy mi się uda w premierze kupić Wii może uda mi się pred świętami go kupić to sobie pogram do bulu a jak nie,to Zelda na GC jest tak samo spoko...z różnicą obrazu bo ma 4:3 zamiast 16:9 no i że będzie się grało zwykłym GaCkowym padem tongue.gif
ogqozo

Dokładnie różnica premiery na GaCka a Wii wyjdzie gdzieś miesiąc lub coś w tym stylu więc nie było od razu co wymyślać jakie pad Wii da zastowowanie w Zeldzie(sam sie spodziewałem że sobie pomcham porządnie przed tv a tu lipa)fajnie że jest takie zarąbiste celowanie bo teraz to można odczuć że dłonie Linka to są twoje dłonie ale nie ma czy sie tak cieszyć to dopiero początek biggrin.gif sam nie wiem czy mi się uda w premierze kupić Wii może uda mi się pred świętami go kupić to sobie pogram do bulu a jak nie,to Zelda na GC jest tak samo spoko...z różnicą obrazu bo ma 4:3 zamiast 16:9 no i że będzie się grało zwykłym GaCkowym padem tongue.gif

Tak dokładnie, to wersja GC jest już gotowa i wyszłaby na Gwiazdkę 2005, gdyby nie chęć jednoczesnej premiery Wii i Twilight Princess. Kijowo, ale cóż - chcą zapewnić Wii najmocniejszy launch w historii. Zresztą, wiele osób ("doświadczeni Gracze" - tak się nazywają) już teraz narzeka, że głupio będzie grać w Zeldę machając ("poważna gra, a ja mam machać jak idiota") - zobacz choćby tekst w ostatnim PE. Nintendo wie, że myśli tak wiele osób, dlatego ograniczyło wykorzystanie pilota (np. zrezygnowano z pomysłu "machania mieczem" na rzecz "wciskania B").
Prawda jest taka że gra jest już gotowa i czas do zimy zleci, podobnie jak w przypadku Metroid Prime 3, na szlifach.
chrno-x
Fajnie by było ją mieć już teraz ale jeżeli są jeszcze jakies niedociągniecia to mam nadzieje że je usuną i że to będzie ostatnio...ale najlepszy tytuł na GaCka a na Wii będzie to jeden z atutów do kupienia konsoli(jeżeli ktoś nie ma GaCka)i tylko szkoda że jak wyjdzie Zelda to będzie rok szkolny closedeyes.gif i będzie trzeba siedzieć przy (pipi)ch książkach zamiast sobie beztrosko grać icon_twisted.gif i uważam że na GaCka warto mieć tą Zelde
ogqozo
Nic nie trzeba, dziecko, nic nie "trzeba". Ja nigdy przy książkach nie siedziałem i jakoś żyję. Olewaj szkołę, młodość jest zbyt krótka by ją marnować na takie bzdety!
chrno-x
A weź przestań o ty nie siedzisz i to jest twój problem,ja tam wole przykuć i coś umieć a nie później w przyszłości żałować że się za łepka nie uczyłem,po drugie przynajmniej Zelde będe miał na długi czas a nie będe tak siedział po 22 h przy konsoli tak jak teraz siedze przy Fire Emblem biggrin.gif, no i mam nadzieje że z side-questami i innymi pierdołami będzie mozna na spokojnie posiedzieć ze 120 h bo jak nie to się zdenerwuje
wozek
confused.gif
dorosniesz zrozumiesz, ze czerwony pasek na swiadectwie nic cie w zyciu nie kupi. dzisiaj wiedza sie nie wyzywisz, nie oplacisz mieszkania czy pradu... chcesz miec robote - znajomosci.

btw sorry za beszczel offtopa
Hela
side-questami i innymi pierdołami będzie mozna na spokojnie posiedzieć ze 120h
Ta...pińcet godzin. Nie ludzilbym sie co do przekroczenia bariery 100h.
chrno-x
tu nie chodzi czy mam czerwony paek bo tak się nie ucze żeby go zdobyć,tylko bez wykształcenia cię w dobrej firmie czy w innej pracy nie przyjmą,no i też się zgadzam że trzeba miec znajomości smile.gif
szczurek
konczycie gadanie o szkole (o_O) czy maja smigac warny?

Ja tam pewnie i tak kupie TP na Kjuba, jakos mnie nie przekonuje granie w to to na pilocie. Ot poprostu...
chrno-x
Ja tam na 100 kupie go jeszcze na GaCka bo jest różnica miesiąca (może nawet dwóch)między wersją na GaCka a wersją na Wii (co nie znaczy że na Wii go nie kupie)rozczarowałem się tym że nie można w pełni machać padopilotem,i różnica taka jaka może być to wyświetlany obraz(na GaCka ma być tylko 4:3 a na Wii będzie 16:9)i to możliwa będze jedyna różnica,wiec nie ma mowy o tym że na Wii jest tak znacznie lepsza niż na GaCka,bo to z myślą o GaCku miała wyjśc Zelda TP a nie Wii,nikt się przecież jej na Wii nie spodziewał
Hela
jest różnica miesiąca (może nawet dwóch)między wersją na GaCka a wersją na Wii
Jaka roznica? Przeciez obie wersje wychodza tego samego dnia.
chrno-x
Co ty gadasz zacznijmy od tego że Zelda na Gacka ma wyjśc na jesien tego roku czyli moze wyjśc już nawet we wrześniu lub kilka/kilkanaśćie dni przed premierą Wii i Zeldą na Wii więc to też jest różnica

P.S. po drugie pokaż mi gdzie piszą że one wyjdą tego samego dnia?gdyby tak było to każdy serwis zmieniłby na listopad a nie ciągle jest pokazane jesień w wersji na GaCka
szczurek
Nintendo wypusci obie wersje jednoczesnie na start Wii. Bezsensem by było, aby ludzie musieli czekać na wersję na Wii skoro juz dawno mogliby grać na Gacku...
Hela
Mowili na konfernecji Nintendo na E3, ze premiera wersji na Wii i GC odbedzie sie tego samego dnia. W koncu chca, zeby Zelda sprzedala kilkadziesiat tysiecy sztuk Wii, wiec jaki byl by sens w tym, ze wydali by Gackowa wczesniej i ludzie wtedy by wladnie kupili ta wersje? Pomysl.
chrno-x
Ja i tak nadal sądze że wersja na GaCka wyjdzie wcześniej,głupio by było gdyby wypuścili je równocześnie,jeżeli wiadomo że to na Wii będzie więcej wykupionych Zeld(moge sie mylić tongue.gif i to by pokazało że ludzie się nie odwrócili od GaCka )
ogqozo
O ile dobrze pamiętam to tekst brzmiał mniej więcej tak:
"obie wersje będą dostępne w dniu premiery Wii".
"both versions will be available at Wii launch date".
Więc nie można z tego nic więcej wyciągnąć - albo wersja GaCkowa wyjdzie przed Wii, albo równocześnie. Samo Nintendo jeszcze się pewnie nad tym zastanawia. Premiera i Wii, i Zeldy to jesień 2006, co daje pewną swobodę.
chrno-x - przecież Wii nie ma potwierdzonej daty startu na listopad, tylko na jesień właśnie
Hela - "kilkadziesiąt tysięcy sztuk"? jak na produkcję takiego kalibru (3 lata hype'u) chyba jednak zbyt nisko wyceniasz sprzedaż (popatrz na sprzedaż DS-a i hitów na niego...)
chrno-x
No np.na IGN jak i ogólnie NInny podali Launch Wii na listopad i Zelda TP na Wii ma albo napisane 4Q 2006 albo November gdzie z kolei Zelda na GC ma albo 3Q2006 albo Fall
ogqozo
Nintendo of Europe ogłosiło datę premiery na czwarty kwartał (dokładna data ma być podana we wrześniu) i rozwiało wątpliwości.

Aha, jeśli jeszcze nie widzieliście, to na wii.ign.com są nowe screeny i artworki. Masakryczne!
chrno
jeżeli widze każdy to mówi to znaczy że wszytko się okaze na TGS bo to on jest organizowany we wrześniu smile.gif
chrno-x
No dokładnie to prawda tongue.gif
ogqozo
Raczej: zamiast TGSu, bo Iwata jak zwykle wypiął się na tokijski show i w tym samym czasie zrobi własną konferencję.
Wiadomo natomiast, że na TGSie będą Kutaragi i Yoichi Wada, ale to taki off-top.
chrno-x
NIe pamiętam ostatnio skąd ale przecież mówiono że NInny pojawi się tego roku na TGS,wkońcu to będzie wtedy prakytcznie premiera ich konsoli(no może za miesiąc tongue.gif)no ale może być tak jak mówisz ale wolałbym aby pojawili się na TGS
ogqozo
Bo to będzie w czasie TGSu, tylko nie tam.
Mastah27
O tym jak sprawuje się Wiilot w Zeldzie:

http://www.gamespot.com/wii/action/thelege...p;mode=previews
adam-skrzypek
jeśli ktoś jest zaciekawiony nowościami z gatunku trailery do gier na konsolę Wii i nietylko to chętnych zapraszam na stronkę www.gametrailers.com gdzie można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy zapraszam smile.gif

ciekawostki odnośnie zeldy na GCN i Wii:

*obie wersje gry zostały odbite lustrzane
*w wersji na Wii Link będzie praworęczny smile.gif
*a w wersji na GCN będzie leworęczny smile.gif

to wsio biggrin.gif

P.S.: jeśli ktoś nie wie o co chodzi odnośnie odbicia lustrzanego to oto screen wyjaśniający to zagadnienie:

http://zelda.gry-online.pl/newsy/lustro/ze...76e51e752270211 WARTO DLA CIEKAWSKICH
RSX
fajnie to wymyślili:D
adam-skrzypek
aha jeszcze jedno. zaciekawiła mnie dość interesująca informacja. do rzeczy:

Ile czasu zajęło by Wam przejechanie na Eponie w Ocarinie of Time mapy głównej z jednej strony na drugą?

*cosik około 2 do 3 minut

a jak donosi serwis ign.com przejechanie mapy świata z jednego końca na drugi (na koniu!) w Twilight Princess ma zająć 45 prawdziwych(!) minut. blink.gif

nie wiem jak wy, ale na mnie to działa szokująco smile.gif
konrado0905
czy ty wczoraj sie urodziles?? a moze wczoraj dostales neta?? podajesz newsy ktore sa znane 2 miesiace i reklamujesz strony ktore wszyscy znaja. nie odkryles ameryki znajdujac w necie www.gametrailers.com czy www.wiiarena.xt.pl
adam-skrzypek
co do neta mam juz sporo czasu a jak cosik Ci nie pasi to nie czytaj, bo są tutaj z pewnością osoby co nie znają tej stronki.lol
Halcos
intro i trailer z zeldy
Paczek
Mam takie pytanie nigdy nie gralem w Zelde a chcialbym na launch w jakas fajna gierke zagrac. Czy polecacie ja ?? Czy to jest typowy RPG czy bardziej przygodowka, duzo moich kumpli sie nia zachwyca.
szczurek
Elementów RPGowych jest naprawdę mało, jeżeli w ogóle jakieś są. Całość jest raczej przygodowa ze sporą eksploracją i walkami w czasie rzeczywistym.

Na sam początek świetna rzecz. Sam do GameCube'a na start wziąłem Zelde:WW a wcześniej grałem tylko w A Link to the Past [a i to niewiele;].
chrno-x
Ogólnie Zelda ma pod gatunek Action-Adventure-RPG więc wszystko jakby po trochu i na pewno ja również ci ją polecam,możesz z miejsca ją brać do swojej konsolki
Hela
Action-Adventure-RPG
RPGowych jest naprawdę mało, jeżeli w ogóle jakieś są
Ja tam po Ocarinie, Majora's Mask i Wind Waker zaczalem sie mocno zastanawiac z jakiej okazji w gatunku zeldy wszedzie pisza RPG, bo te gry z RPG nic wspolnego nie maja...
nigdy nie gralem w Zelde a chcialbym na launch w jakas fajna gierke zagrac. Czy polecacie ja ??
Zdecydowanie tak. Zelda to jedna z najlepszych serii gier w historii, a TP zapowiada sie duzo lepiej niz kazdy poprzednik.
chrno-x
Ja już ci Hela moge powiedzieć RPG dlatego jest gdyż zbiera się przez całą gre różne bronie i inne duperele jak w RPG jak i np.w WW jest maska która pokazuje pasek energii przeciwników,dlatego nie jest tylko Action-Adventure tylko Action-Adventure-RPG,jednak co najbardziej mi się podoba to że teraz Zelda jest na Launch najnowszej konsolki Big N,kurde no nie moge się doczekać aby w nią zagrać biggrin.gif i moge ja polecić każdemu po raz kolejny żeby kupił Zelde TP na starcie!!
aux
Średnia na Gamerankings: 98% winner_first_h4h.gif piwo.gif song.gif
Oczywiście najbardziej liczące się serwisy jeszcze nie dały ocen, ale raczej nie będą się różnić.

Fragmencik z Lawrence.com:

Good: Brilliant dungeons, great new weapons, beautiful art style, best story in the series, variety of enemies, soundtrack, sound effects, epic boss fights

Bad: Visually, you can tell it was made for the Gamecube

Definitely: One of the greatest gaming experiences of all time

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/928519.asp
AbraHAM
http://www.gamespot.com/wii/action/thelege...lda/review.html pierwsze recenzje
ogolnie w rankingach wyzej niz Gear of War ninja.gif , czyzby gra perfekcyjna ?!? , szkoda ze grafa w niskiej rozdzialce , IGN zaprezeowal screeny w lepszej jakisci ( gra pewnie zostanie oceniona za desajn leweli bo grafa a zwlaszcza te zabki bija po oczach) http://media.wii.ign.com/media/748/748589/imgs_1.html
s-a-m
czyzby gra perfekcyjna ?!?

To było do przewidzenia...Zelda była zawsze świetną seria..ale najnowsza odsłona zapowiadała coś innego perfekcje i dzieło doskonałe...i chyba tak będzie to dla wielu gra roku...i pewnie tak będzie...każda ocenia poniżej MAX jest rozczarowaniem... happy.gif
Kenshin
No i to jest gierka ktora spowodowala ze nabralem checi na Wii , elegancko wymyslili efekt lustra biggrin.gif przynajmniej obie wersje sie czym roznia biggrin.gif
chrno-x
O taaaak i na to czekałem dla mnie to jest gra roku nie bez powodu czekałem na nią 3.5 roku aby teraz mnie zawiodła,to jest coś!!! Już nie moge się doczekać położyć swoje łapki na Wii i na Zeldzie biggrin.gif
szczurek
Heh, mi przez cały ten czas oczekiwania Zelda wisiała, ale teraz wzbiera we mnie coraz wieksza chcica na ten tytuł;] Szczegolnie po obejrzeniu live testu Wii na GameSpot'cie
s-a-m
I dziwiliście się czemu N przedłużało wydanie nowej Zeldy...oni wiedzieli że to będzie hicior...i system seller...mało poważnych serwisów zrecenzowało ta grę narazie same średniaki ale już oni piszą że pod wieloma względami to najlepsza częśc serii...jako nowa Zelda nie zostanie grą roku będę srodze zawiedziony... happy.gif
AbraHAM
QUOTE(YETI @ 18 11 2006, 10:15) *

O_O omg to jest jakis zart , bardzo glupi i nie smaczny zart
http://wii.ign.com/articles/746/746691p1.html
jednak gra nie przebila LOZ : OOT
OsciBosci
"The Bad: Wii-specific elements feel tacked on; graphics and sound sometimes go from nostalgic to dated." by GameSpot

Jak widac to bardziej wina Wii niz samej gry, na GC ocena napewno bedzie wyzsza, a ogolnie jak widac narazie gry na Wii beda raczej srednie, wielkie Red Steel ktore mialo byc czarnym koniem konsoli na starcie otrzymalo mierne 5,5

aux
GameSpot jak zwykle musiał błysnąć, no ale wiadomo że Tony Hawk 3 jest najlepszą grą świata smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.