Wrazenia z trailera:
http://psp.ign.com/articles/706/706880p1.htmlJa nie mam pytan...dla tej gry zapewne poswiece w przyszlosci swoj soft 2.0...
Coś pięknego. Nie mam pytań. Poprzednie MGSy (Acid) na PSP mi się niezupełnie podobały (nie ukrywam, że głównie z powodu prezencji), ale to co teraz widzę - kosmos. Coś pięknego.
szczurek
10 05 2006, 15:34
Wygląda całkiem nieźle, drażnią jedynie słabe tekstury podłoża i te cholerne ząbki. Mam nadzieje, ze zdaza to dopracować. No i w koncu to MGS, wiec kazdy wie jak bedzie [pewnie po dwojce dostali niezlego kopa w ryj]. Nie będzie dżungli?.....
Trailer jest do pobrania na
http://www.konami.jp/kojima_pro/e3_2006/ . 15 mb, dobry serwer.
Wlasnie obejrzalem trailer i bedzie cudownie. Prawdziwa kampania na jednego gracza z kontynuacja tragicznej historii Big Boss'a, wyjasnienie przeszlosci FOXHOUND...normalnie cudo. Do tego jeszcze multiplayer zapowiadajacy sie na znacznie bardziej rozbudowany niz ten z MGS3:S. Swietna grafika (pomijajac zabki), animacja (snake rusza sie jak na PS2) i to wszystko na mala przenosna konsolke Sony juz ten zimy... CUDO.
Jedyne co mi nie przypadlo do gustu to fakt, ze niektore scenki robione sa tak samo jak w MGS Digital Comic, a nie na silniku gry, ale moze to sie jeszcze zmieni.
Wygląda na must have, faktycznie dla tej gry jestem w stanie poświęcić 1.5.
Troszkę w oczy kolą ząbki oraz słabsze tekstury na dużych powierzchniach, ale w ruchu pewnie będzie dużo lepiej. W końcu Acid wyglądał całkiem ładnie, więc MGS też powinien dać radę. No i wkurzają te cutscenki zrobione z komiksu, fajnie że go wydają, ale to osobna pozycja, więc tu chciałbym standartowo jak w innych częściach.
radzimisz
11 05 2006, 14:38
witam..jak sciagnac ten trailer??nie ma tam zadnej opcji download ani nic w tym stylu..pozdrawiam...
ech, łakomy kąsek dla fanów

w końcu 'normlany' MGS, a nie karcianki;
MGS to no 1 z zapowiedzi na E3, które na PSP nie przytłaczają ilością
A tyle było gadania, że na PSP "normalny" MGS się już nie ukaże

... Ech, naprawdę świetna zapowiedź, na coś takiego w temacie PSP na tych targach czekałem

. Szkoda tylko, że tych świetnych zapowiedzi tak mało...
Pejas123
14 05 2006, 18:22
nurtuje mnie jedna sprawa
Po obejrzeniu trailera wydaje mi sie ze nie bedzie to 100 % mgs tylko gra podzielona na misje nie widac tam zadnych kut scenek trzymajacych w napieciu jak w kazdej innej poprzedniej czesci ( nie licac karcianek ) obym sie mylil i giera zeby wymiatala jak 3ka np
ListuniO
14 05 2006, 21:19
kocham mgs...bardzo bardzo mocno...ale chyba to co ma być na psp nie będzie już tak kręcić...tak jakby to już było...nic szczególnego...troche za bardzo leją wode...owszem mgs to brazylijska fabuła... niezła ,ale nawet to co dobre może się przejeśc...chyba jednak trzeba świeżości którą da mgs4...takie jest moje zdanie po obejrzeniu trailera....co wy na to?? pozdrawiam
brazylijska fabula to fabula nudna, bez zadnych zwrotow akcji, pozbawiona jakiejkolwiek glebi intelektualnej, a na dodatek nużąca. Ma jednak jeden w spolny punkt z fabula mgs

wciaga jak nic innego. A ta gra? no cóż bedzie pewnie podzial na misje, co dla konserwatywanego afna mgs moze byc na pcozatku dziwne. Jesli jednak historia bedzie stala na poziomie tej z 3 to moze byc naprawde dobrze.
A świeżość? no wlasnie PO wprowadzi swiezosc

dowodzenie dodzialem, tryb multi to chyba dobre argumenty na potwierdzenie swiezosci w serii
Mnie sie raczej MGS'y nie przejadly i nie przejedza. Czekam bardzo na ta zupelnie nowa gre na PSP, ktora razem z MGS4 wyjasni wszystkie watpliwosci serii. Kojima nas na pewno zaskoczy prezentujac nieznae jeszcze fakty z zycia Big Boss'a i poczatki Fox Hound, czy cos czego zdecydowanie brakowalo. Do tego wszystkiego dostaniemy wiekszosc znanych z wczesniejszych gier akcji + kilka zupelnie nowych rzeczy w gameplay'u.
Wiec zapowiada sie solidny soft na prznosna maszynke Sony.
Butcher
17 05 2006, 08:39
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale gameplay MGS: PO ma być silnie zależny od dostępu naszej PSP do sieci. Jeżeli ktoś uważa ten tytuł za "zwykły", kieszonkowy MGS to jest w błędzie - to kolejny zakręcony pomysł Kojimy, który w naszych warunkach może róznie wypalić - zależy jak duże będą owe zależności...
Przy kampanii singleplayer raczej dostep PSP do sieci nie bedzie mial zadnego znaczenia. Bedzie mozna sobie w niej rekrutowac postacie, ale przeciez nie przez net, tylko normalnie w grze. A ze PO bedzie mial rozbudowany tryb multi to inna sparawa.
Butcher
17 05 2006, 10:44
Nie do końca jestem przekonany, że będzie tak prosto jak myślisz. AFAIK dostęp do sieci oznacza tutaj rekrutację nowych żołnierzy, odkrywanie postaci kluczowych dla fabuły i potyczki z innymi Graczami jako niezbędne składniki SINGLA. To własnie ten nowy pomysł Kojimy - integracja singla z multi.
Pierwsze slysze i mam nadzieje, ze sie mylisz.
Dragoov
23 06 2006, 21:04
Karcianki były niezłe, normalny MGS będzie sper. Pięknie? To za mało. Szkoda, że niema Jungle, ale lepsze to niż nic. Zwala z nóg. :dead:
Solidny (pan)
24 08 2006, 16:03
QUOTE(YETI @ 24 08 2006, 16:35)

"It can't be!"
Czyżby... Fox?
nie jest to potwierdzone ale tez mi sie tak wydaje
Mastah27
24 08 2006, 19:09
Nie ma cut scenek bo konami nie mialo gdzie wepchnac dialogow audio na umd ? Takie wrazenie odnosze.
"ten Ninja, cóz Grey fox nie miał szarych włosów i nie wyglądał jak Rikimaru. No w czasach MGSO był jeszcze dzieciakiem, a Ninja wygląda na duzo starszego, mniejwiecej w wieku BB"
Sandking
25 08 2006, 18:57
"Inny" Metal Gear Solid na PSP?Znalazłem na gry.wp.pl
taką o to informację Wśród nich jest nowy MGS, czyżby trzecia część serii AC!D?
Nowy trailer - połowa ściągnieta z pierwszego, dopiero po minucie pokazują trochę więcej gameplayu. W tym tajemniczego shinobi - jestem ciekawy czy to jest Grey Fox

.
EDIT: No tak, przecież ten nowy MGS to interaktywny komiks ^^''.
Tak, na psp wyjda dwa metale:
Metal Gear Solid: Bande Dessinee
Metal Gear Solid: Portable Ops
Metal Gear Solid: Portable Ops zostalo ocenione (juz?) przez japonski magazyn Dengeki: 70 / 75 / 75 / 60
Zrodlo:
http://kontownia.blog.pl/
0_O
????
PRZECIEZ TA GRA MIAłA WYJSC JAKOS POD KONIEC ROKU
Chyba nastapiła jakas pomyłka.
Mastah27
7 09 2006, 18:52
Tu zdecydowanie chodzi o Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel (Metal Gear Solid: Bande Dessinee w Japonii), który wychodzi właśnie we wrześniu.
http://www.gamefaqs.com/portable/psp/data/931233.html
ach ta wirtualna polska : )
0_O
????
PRZECIEZ TA GRA MIAłA WYJSC JAKOS POD KONIEC ROKU
Chyba nastapiła jakas pomyłka.
Tu zdecydowanie chodzi o Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel (Metal Gear Solid: Bande Dessinee w Japonii), który wychodzi właśnie we wrześniu.
Faktycznie, w Dengeki oceniło Digital Novel. ^^'' Ale nie ja jeden popełniłen ten błąd. Mea culpa. :) Nie miałem pojęcia że Bande Dessinee to podtytuł, ot moja ignorancja. W każdym razie, w środę pojawiło się info że Famitsu zrecenzowało MGS: PO i ta otrzymała 32/40. Co mnie zupełnie wyprowadiło na manowce.
Pytanie za 100 punktow, co to za gosc w lewym dolnym rogu?
Sandking
22 09 2006, 18:52
Ten gość w lewym dolnym rogu to Roy Cambell? O.o
chyba tak

takie przypomnienie jak wyglada pierwszy trailer z maja tego roku
http://www.gamevideos.com/video/id/3978kocham tą muzyke, a ostatnie sekundy... Big Boss i Fox Hound
czekam na ten tytuł bardzije niz na GTA:VCS
Trzcina
25 09 2006, 07:48
To sa jeszcze ludzie ktorzy czekaja ja kolejna 'CZESC' (lol..) GTA?? Nieprawdopodobne...

Anyway, wracajac do tematu. MGS:PO uwazam za strzal w 10, mowie o kwestiach fabularnych, o okresie ktorego gra bedzie sie tyczyla. Bo jednak mimo wszystko MGA to nie byl ten feeling... rownie dobrze glownym bohaterem moglbybyc pies pluto ;P Co nie znaczy ze gra jest zla, o nie, jest bardzo dobra, jednak snake musi sie skradac i skrecac karki, a nie korzystac z kart ;P
No właśnie, włączam się do powyższej racji. Karty popsuły klimat MGS-a a tury... no comment, przecierz wyeliminowało to ten element zaskoczenia, dawało czas na przemyślenie wszystkiego co przy skradance raczej nie oto chodzi.
Don_Pedro
8 10 2006, 11:07
Wiecie cos moze na temat Grey Foxa? Czy pojawi sie w Portable OPS??????
Data premiery MPO w Ameryce Północnej
http://mgs.imro.pl/mgs,827.htm
http://www.metalgearsolid.org/show_news.php?id=856 zobaczcie TO
Ja już sę ślinie...Jezeli wyjdzie taki zestaw w polsce (czy to mozliwe?) odazu kupuje, a swoje PSP sprzedam xD nie ma bata
mi szczególnie podoba się ta nowa skarpeta : ) mam nadziej, ze bedzie na allegro ; p
mord00k
14 11 2006, 14:25
xD uwielbiam ten zestaw. Kupuję i stawiam ołtarzyk xD
mord00k
29 11 2006, 19:24
Zobaczyłem gamespotowy trailer i.... nie mam pytań. Podkład głosu mniam, grafa O___0 wow, no i multi

Już się ślinię.
Sebo1993
30 11 2006, 07:52
robi się smacznie, rzeczywiście ślinka cieknie.
Dobrze że zrezygnowali z gry Turowej, przyjemniej będzie się teraz grało
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.