Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mercenaries 2: World in Flames
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4
Emet
Z pewnoscią będzie to dobra gra i prezentuje sie całkiem ciekawie. Destrukcja niby cakiem niezła, wybuchy świetnie wręcz ale... niektóre elementy niszczą się bardzo nienaturalnie i "czerstwo" jak choćby most na jednym z filmików. Poza tym często widać jak obiekty albo wyskakują przed nosem, albo się przed nosem zmieniają na wersje "high-detail" (że tak je nazwę wink.gif) confused.gif Poza tym np odbicia w wodzie.. podstawy mostu nagle zmieniają się w jakieś kwadraty, potem znowu są ok wtf.gif Myślę, że do czasu premiery jakoś się z tym uporają. Ciekawy jestem też czy to nie jest wina X'a360 (na którym odbywały się prezentacje). Nie mam zamiaru mu uwłaczać, lecz musimy mieć na uwadze, że gra musi działać także bez dysku i te wyskakujące obiekty mogą być winą dogrywania z płyty.
YETI
Emet, ale oni jeszcze przy tej grze pracuja. Jestem przekonany ze pełna wersja bedzie bez tego typu bugow.
A ten filmik z rafinerja i porwaniem tira, naprawde swietny :0
YETI
http://www.ps3site.pl/terror-w-siedzibie-pandemic

MEGA ROTFL!
_Blizzard_
już podoba mi się "brodacz" wiele osób, się z nim "utożsami" lub choć "poczuje" jego historie, a to duży + dla gry, oraz zniszczalność otoczenia smile.gif
Kwapi
Chociaż fakt, że wygląda jak Techno-Wiking, no ale taka już otoczka tej gry. Jedynka mnie napaliła bardzo, ale niestety wątpie, żebym ją dokończył (nigdzie nie można jej dostać). Dwójkę kupie już na next-gena biggrin.gif Ciekawe czy będzie split-screen ? To by była masakra.
rkBrain
Opóźnienie premiery sięga już 9 miesięcy. Ciekawe czym jest to spowodowane?
Hela
10 nowych screenów:
http://www.gamersyde.com/news_6682_en.html
systematyk
jak zobaczyłem gameplay, to ja się trochę zawiodłem, prawdę mówiąc. jedynka była świetna i przyjemna w graniu, ale to było x lat temu. a tutaj widzę tylko podbicie grafiki o parę poprzeczek wzwyż i nic więcej. gameplay ten sam, AI to samo... wtórne to to będzie mocno.
rozumiem, że devil may cry 4 ustanowił jakiś standard w braku innowacji.

pojmuję, że nie każdego stac na stworzenie gta4, ale chyba można się trochę wysilic.
ech.
xylaz
jeszcze pare miesiecy i zapomne jak bardzo kiedys czekalem na ta gierke...
signap
jeszcze troche czasu maja i pewnie doszlifuja tytul co tez na niego czekam i nie chce sie rozczarowac jak GTA4
Wiolku
http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featured fajny wybuszek, u mnie opad szczeny ohmy.gif
xylaz
nowe filmy z gameplayem:
Helicopter Cam Gameplay
Tank Cam Gameplay

oba warto zbadać smile.gif
XM16E1
Bedzie coop/split screen na jednej konsoli? Czy tylko online?
YETI
chyba tylko online
Yabollek007
Mam pytanie: czy mowione bylo, czy w grze bedzie tryb online? (nie chodzi mi o coop na pare osob, tylko o rasowy tryb multi).
rkBrain
Co-op wygląda nieźle. Tylko co z tego. Trzy czwarte osób nie umie grać z czego połowa nie jest tego świadoma. Szkoda.
Ta gra może zgarnąć najwyższe noty. Jedynie animacja kuleje. Praktycznie jej nie zmienili. Gra powstaje/powstała na prawie wszystkie platformy. Jest pewne ryzyko, że czegoś nie dopracowali. Z drugiej strony gra miała się ukazać równo rok temu więc raczej powinno wszystko być jak należy.
xylaz
GC 2008: Zero Rules Co-Op
wygląda na to, że całą kampanię będzie można przejść w coopie.
xylaz
z tą okładką mogli się bardziej postarać, zamiast tego dali ryj techno-vikinga na całe pudełko tongue.gif
ta czapa z preordera też nie prezentuje się za dobrze na zdjęciach huh.gif
mimo wszystko chyba się skuszę smile.gif

Exclusive Developer Diary: Destruction
YETI
trailer
http://www.ps3site.pl/mercenaries-2-trailer/
rkBrain
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1602647
Temat dla osób, które mają zamiar grać co-op online.
xylaz
Zastanawia mnie jak będzie rozwiązany ten coop. Wiadomo że mercenaries mają długą kampanię i mało kto będzie mógł spędzić tyle czasu przy konsoli naraz. W singlu są sejwy, a tutaj? Poza tym znana zmora - problemy z połączeniem, jeśli kogoś wywali to czy będzie mógl z powrotem dołączyć do tej samej gry?
Bez tego ani rusz...
rkBrain
Jeden z graczy robi save. Rozgrywka wygląda tak, że do gry w każdym momencie może dołączyć inny gracz. Ciekawe czy będą jakieś problemy techniczne typu lagi itp.
PS. Czekam na recenzje. Musi być 10 jaki nic.
Yabollek007
Ciekawe, czy bedzie mozna pisac za pomoca klawy (nie kazdy przeciez ma headset).
Burth
W OPM UK gra dostala 7...
xylaz
szkoda że nie zdażyłem zobaczyć skanów tej recenzji na forum gametrailers... czytał ktoś?
rkBrain
To jakaś pomyłka. Gra, która była dodatkowy rok w produkcji nie może zebrać tak niskich ocen. Poniżej ósemki nie powinna zejść. Albo znów jakieś szykanowanie jak w przypadku Lair albo kolejna zbiorowa paranoja, pomroczność jasna jak w przypadku GTAIV.

Ja już nie mam wyboru bo grę kupiłem jakieś trzy dni temu. Jak do mnie dotrze to sam ocenię. Serwisy internetowe jakoś nie śpieszą się z recenzjami. Do premiery dwa dni a na ten czas nic nie ma.
Burth
Wiele rzeczy wskazywalo ze szału nie bedzie, ja nie jestem zaskoczony. Zresztą nie robmy paranoi 7 to nie tak zle, jak ktos lubi jedynke to na pewno warto zainwestowac.
xylaz
youtube review 1
youtube review 2
Burth
http://www.slashgamer.com/2008/08/30/full-...-mercenaries-2/ oh no you didn't do sciagniecia smile.gif
YETI
IGN 7.9/10
xylaz
Recenzja nie napawa optymizmem. Liczyłem na coś więcej niż samą rozwałkę, a podobno tylko ta część gry dobrze się spisuje. Jeśli rzeczywiście pięści są bardziej zabójcze od broni palnej, jeśli ai jest tragiczne, a różne bugi dają się we znaki to pozostaje ściana sciana_.gif
Dziwne że nie ma żadnego porównania do mercenaries 1: lepiej? gorzej? tak samo? Od razu wiadomo byłoby na czym się stoi. O dupe potłuc takie recenzje tongue.gif Trzeba będzie samemu sprawdzić.
diolek
wlasnie doczytalem ze gierka ma byc wydana po polsku ! ,nawet otym niemialem pojecia

http://www.gram.pl/prod_8QPrGu6_Mercenarie..._in_Flames.html
rkBrain
Ja bym się tak nie martwił. Wszystkie złe aspekty, które wyliczył IGN aż tak nie raziły w pierwszej części. Nie wydaje mi się, żeby spieprzyli coś co mieli już opracowane. A że te aspekty nie były idealne to inna sprawa. Recenzent pewnie leciał na pałe, żeby wyrobić się w terminie. Również od gracza zależy jak potoczą się wydarzenia na polu walki. Najważniejsze, że poprawili model jazdy. Przy GTA ten bezkolizyjny rajd po szynach nie prezentowałaby się zbyt ciekawie.

diolek: To chodzi pewnie tylko o instrukcje. Z resztą po co do takiej gry tłumaczenie. Swoją drogą nieźle sobie policzyli za ten tytuł. Pewnie jakiś "błont" czy cuś bo ja zamówiłem preordera za cenę o 100 zł niższą. Więc na zadane przez nich pytanie - "Grasz ?", odpowiadam - "Pocałujcie mnie w du..."
Yabollek007
CYTAT(xylaz @ 31 08 2008, 20:57) *
Recenzja nie napawa optymizmem. Liczyłem na coś więcej niż samą rozwałkę, a podobno tylko ta część gry dobrze się spisuje. Jeśli rzeczywiście pięści są bardziej zabójcze od broni palnej, jeśli ai jest tragiczne, a różne bugi dają się we znaki to pozostaje ściana sciana_.gif
Dziwne że nie ma żadnego porównania do mercenaries 1: lepiej? gorzej? tak samo? Od razu wiadomo byłoby na czym się stoi. O dupe potłuc takie recenzje tongue.gif Trzeba będzie samemu sprawdzić.

W najgorszym wypadku jest to Mercenaries Playground of Destruction w lepszej oprawie, a nawet w takim wypadku gra jest godna polecenia, bo 1sza czesc byla ekstra biggrin.gif
rkBrain
Nic nie dorówna tej grze!!! Snake może się schować... w beczce lub kartonie. Opłaciłem już kilku najemników, żeby rozprawili się z tymi wszawymi recenzentami. A jak to nie pomoże to nalot dywanowy. Niech się modlą, żeby to były perskie dywany.
karol885
Gierka jest naprawde bardzo dobra, gralem ok 2h. Rozwalka jest calkiem fajna , sterowanie intuicyjne grafa tez prezentuje sie bardzo ladnie,

Niestety potem wlaczylem Resistance i padla mi moja ukochana maszynka sad.gif

Wiec w najblizszym czasie to ja sobie nie pogram confused.gif
Emet
Na GameTrailers jest porownanie wersji na PS3 i X360. Wersja na PS3 wyglada i chodzi zauwazalnie lepiej.
Linka nie dam bo pisze z PS3.

EDIT: Link dla leniwych wink.gif
http://www.gametrailers.com/player/39321.html
xylaz
CYTAT(Yabollek007 @ 31 08 2008, 21:36) *
W najgorszym wypadku jest to Mercenaries Playground of Destruction w lepszej oprawie, a nawet w takim wypadku gra jest godna polecenia, bo 1sza czesc byla ekstra biggrin.gif

No nie wiem, IGN wersję na PS2 oceniło na 3.9 (BAD), a Mercenaries 1 otrzymało kiedyś 9.1 (OUTSTANDING). Trochę duża różnica...
video recenzja IGN mercenaries2 ps3
a poza tym gra już do mnie jedzie... może chociaż czapka będzie dobra tongue.gif
_Blizzard_
CYTAT(xylaz @ 4 09 2008, 23:45) *
CYTAT(Yabollek007 @ 31 08 2008, 21:36) *

No nie wiem, IGN wersję na PS2 oceniło na 3.9 (BAD), a Mercenaries 1 otrzymało kiedyś 9.1 (OUTSTANDING). Trochę duża różnica...
video recenzja IGN mercenaries2 ps3
a poza tym gra już do mnie jedzie... może chociaż czapka będzie dobra tongue.gif

To jest video recenzja z Xboxa360, no chyba, ze na ps3 jest "A" etc. zamiast "X" etc., pozatym napisane jest "PLAYSTATION 3 review" - pomyłka ? powinno byc xbox 360 again xD
xylaz
no już mniejsza o to, wersje ps3 i x360 chyba za bardzo się nie różnią...
recenzent wersji australijskiej dał 8.0
xylaz
Pograłem chwilę biggrin.gif
Chciałbym więcej, ale nie mam już teraz czasu. Dwie pierwsze misje są wprowadzeniem i dopiero później pojawiają się możliwości wyboru działań, baza operacyjna itp. Dziwne że po przejściu tych 2 misji, co zajęło jakieś 10-15 minut bez pośpiechu, pojawiło się już 7% ukończenia gry...
Gra jest bardziej zabawna od pierwszej części. Śmiganie samochodami i motorami daje dużą radochę biggrin.gif Drzewa i różne mniejsze konstrukcje nie stanowią już przeszkody nie do pokonania. Trochę denerwuje uszkadzanie się czołgu przez lekkie stuknięcię w metalową zaporę, podczas gdy równianie z ziemią budynków odbywa się bezboleśnie. AI wroga jest słabe, ale takie samo było w pierwszej części i nikt z tego powodu nie płakał - przecież ich rola to mięso armatnie i spisują się w niej bardzo dobrze. Fabuła bardziej mi się podobała w pierwszej części - tam był konflikt wojenny - tutaj zemsta za postrzał w dupsko... cóż...
Największy minus jaki zauważyłem do tej pory w grze to celowanie. Wiadomo jak wygląda celowanie w GTA4, Uncharted itp. Tutaj twórcy postanowili ustawić kamerę po swojemu i... widzimy plecy najemnika na środku, na cały ekran... WTF??? Jeśli przejdziemy w tryb celowania mając za plecami jakąś przeszkodę, na ekranie nie widać nic poza wielkim zoomem na plecy...
Janczes
Grał ktoś na wersji azjatyckiej ntsc w co-op z wersją palowa?
Kupiłem wczoraj w świecie gier i podczas testów gierki kumple pisali do mnie, że nie widza mojej gry a swoje widza... na dwa dni wyjechałem teraz z domu, jutro dopiero sprawdzę czy to nie był po prostu problem z netem u mnie, choć cały czas byłem zalogowany do PSN sad.gif jeśli wiecie coś na ten temat podzielcie się wink.gif albo mnie uspokoicie albo upewnicie że będe musiał się z nimi użerać by mi wymienili, bo w tą grę grać bez co-op to porażka sad.gif

Mam kilka gier w wersji azjatyckiej (np Bad Company) i nigdy nie miałem problemów z grą po sieci...
froniu
z tego co mi wiadomo i piszą ludzie na rożnych forach to jest blokada tak jak w Army Of Two czyli mogą grac ze sobą online osoby tylko posiadające tą samą regionalną wersje gry wiec dla tego nie udało ci sie połączyć z osobami co mają w PAL
Janczes
CYTAT(froniu @ 9 09 2008, 13:07) *
z tego co mi wiadomo i piszą ludzie na rożnych forach to jest blokada tak jak w Army Of Two czyli mogą grac ze sobą online osoby tylko posiadające tą samą regionalną wersje gry wiec dla tego nie udało ci sie połączyć z osobami co mają w PAL

To lipa sad.gif tyle dobrego, że zadzwoniłem do sklepu i powiedzieli, że w czwartek wymienią bez kłopotu... zobaczymy jak będzie ermm.gif
Soniak
Zakupiłem, pograłem chwilę i mogę napisać że:
grafika jest średnia, mogło być lepiej
wybuchy prezentują się fenomenalnie smile.gif
model jazdy i kolizje to kpina
POSZUKUJĘ OSÓB DO GRY ONLINE NA CO-OP smile.gif
Tyle na temat gry
t3xz
Początki są średnie. Praktycznie dopiero od momentu wkroczenia do akcji Alied Nations i Chin wszystko wydaje się dopiero preludium przed sprzętem, który tym samym zostanie nam udostępniony. W końcu łatwo jest zginąć wink.gif
xylaz
Gierka daje rade smile.gif
Jeszcze dużo przede mną więc wstrzymam się z ogólną oceną.

główne błędy lub niedociągnięcia jakie zauważyłem:
- nieśmiertelni cywile, za każde zabicie nieśmiertelnego cywila płaci się karę a on za chwile wstaje i można go znowu zabić.
- znikający cywile, wystraszony cywil zaczyna uciekać i krzyczeć by za chwile rozpłynąć się w powietrzu.
- dźwięki silników samochodów i motorów nie mające żadnego związku z faktycznymi obrotami silnika. np. jadąc z pełną prędkością wystarczy zdjąc nogę z gazu i przycisnąć znowu bez utraty prędkości, by usłyszeć rozpędzający się od nowa silnik i wrzucanie kolejno wszystkich biegów.
- model jazdy zwłaszcza szybkich pojazdów, ale i tak jest lepiej niż w Mercenaries 1.
- ten sam schemat dostępnych misji w kolejnych frakcjach. Jeśli w dalszej części gry to się nie zmieni to będzie poważny minus względem Mercenaries 1.

Przytrafił mi się ciekawy bład. Jednostki przestały strzelać z broni, zanim zauważyłem o co chodzi przeszedłem tak 2 misje smile.gif Wróg podjeżdzał i się gapił, nawet wrogie frakcje nie atakowały się wzajemnie. Można było przejść całą grę bez draśnięcia, jednak nie miało to sensu więc uruchomiłem ponownie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.