Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wii Sports
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
szczurek
Zbiór 3 gier, golfa, baseball'a i tennisa. Zapowiada sie naprawde mega miodnie [kto widzial jak sie Shigsi grał w tennisa ten wie o co biega]. Dla mnie napewno jedna z gier dla ktorych kupie Wii, a jezeli dadza mi jeszcze opcje on-line to..... MUST HAVE.

http://wii.nintendo.com/i...g_wiisport3.png
http://wii.nintendo.com/i...pg_wiisport.png
http://wii.nintendo.com/i...g_wiisport2.png

http://wii.nintendo.com/games_wiisport.html
Hela
Gra zapowiada sie wspaniale...ale raczej tylko jak sie ma z kim grac w multi, bo grajac samotnie na poczatku bedzie fascynacja mozliwosciami nowego pada, a po dniu juz zacznie nuzyc, cos jak Eye Toy.
szczurek
Dlatego tez licze, ze bedzie opcja online. Wtedy to beczki miodu i ubaw na maksa.
HunterX
No właśnie mi to wygląda na coś a'la EyeToy - dwa dni ostrej zabawy a potem na to patrzeć już nie można. Jak narazie nic specjalnego jak dla mnie.
MasterShake
dla mnie też, tenisa jako takeigo wolę w real life, jeśli będzie multi przez net to może dać rade
CassSept
Jak narazie te trzy są potwierdzone, jednak Nintendo powiedziało że to tylko wstępne dane i gra zostanie poszerzona o dodatkowe sporty smile.gif
Lord Tidek
Jeżeli będzie opcja grania online to super, jak nie to będziemy mieli fajowską Party Game i na tym bym skończył, dlatego mam nadzieje że się da ciurać po sieci happy.gif
Krasus
Moim zdaniem ten Wii-lot genialnie będzie się spisywać przy platformerach, FPP itd. ale czy w sportach? Toć to będzie machanie na całego (zwłaszcza że siłe zamachu też wykrywa). No cóż ludzie z małymi pokoikami czy popierdułkowatymi przedmiotami porozstawianymi wkoło zrezygnują odrazu...
Ciekawe czy gwarancja od Ninny bedzie obejmować ewentualności:
1.Pad wyślizgną się podczas zamachu z reki.
2.Pad niefortunnie przywalił (on tylko obtarł!!!) w element umeblowania.
biggrin.gif
naruto1991
Myślę, że pomysł z zastosowaniem "pilota" w grach sportowych to strzał w ?9?.
Dlaczego w 9? Ponieważ gracz po ciężkim dniu nie będzie chciał już zasuwać z pilotem w ręku po całym pokoju... no dobra może nie po całym, ale taka gra wiąże się ze zmęczeniem fizycznym i znużeniem psychicznym. Rozumiem można pograć 3-4 godzinki, ale na dłuższą metę po prostu nam się tego odechce. Ja osobiście wolałbym posiedzieć z pilotem. Chociaż jestem nastolatkiem i nie pracuję.... biggrin.gif Lubię usiąść w fotelu ze szklaneczką..... wody mineralnej i rozkoszować się grą w PES5:)
Myślę, że napisałem wszystko na ten temat.
Dzięki ninja.gif
Marlon
zwykla po(pipi)ka bazujaca tylko i wylacznie na nowym kontrolerze - znudzi sie po jednym dniu ostrej zabawy

nawet w tym kierunku nie patrze, zreszta w ogole wii jak na razie mnie nie interesuje i watpie czy kiedykolwiek zacznie
zephon
QUOTE(naruto1991 @ 6 07 2006, 16:02) *

Dlaczego w 9? Ponieważ gracz po ciężkim dniu nie będzie chciał już zasuwać z pilotem w ręku po całym pokoju... no dobra może nie po całym, ale taka gra wiąże się ze zmęczeniem fizycznym i znużeniem psychicznym. Rozumiem można pograć 3-4 godzinki, ale na dłuższą metę po prostu nam się tego odechce. Ja osobiście wolałbym posiedzieć z pilotem. Chociaż jestem nastolatkiem i nie pracuję.... biggrin.gif Lubię usiąść w fotelu ze szklaneczką..... wody mineralnej i rozkoszować się grą w PES5:)
Dzięki ninja.gif

Święta racja, dla mnie to jest jedyny minus Wii, nie tylko w grach sportowych.
chrno-x
Widze że każdy utwierdził że granie na Wii to nie wiadomo jaka katorga jakoś i w Metroidzie i Red Steel i Elebits nie mach się tym pilotem jak potłuczony ledwo co się nadgarstkiem rusza a każdy kto jest na nie gada ze zaraz się cżłowiek zmecyz po 2/3 godzinach grania,a co do Wii Sports to też uważam że jeżeli będzie opcja Online to będzie dopiero jatka pograć sobie wspólnie w takie party game biggrin.gif
Dragoov
Gra to samo co Eye Toy. Kilka dni podniety ekstremalnej a potem tylko patrzysz na ten tytuł i ziewasz confused.gif. Jeśli będzie tryb muli przez siec to mniam. Jeśli go nie będzie to błe biggrin.gif.

A co do Wii-lota i Dual-fly'ea (fajne ookreślenie nie?)to glupi pomysł. Wii-lot to jeszcze przejdzie, ale Dual-Fly to już debilizm. Wymachanie tylko na boki? Pff. Przychodze do domu zmęczony i ma mi się chcieć wymachiwać kawałkiem plastiku? Ziew.
s-a-m
To jak ty dajesz ruszać myszką od kompa?? nie męczysz się?? kto wam naopowiadał takich bajek że cza biegać z pilocikiem?? on działa podobnie jak myszka wystarczą lekkie ruchy a to raczej nie jest męczące..
Artesal
Święta racja.
ogqozo
W większości gier oczywiście, ale... grać w baseball małymi ruchami? Niee, o tym nie ma mowy. W tym konkretnym wypadku granie jako bierny odpoczynek odpada. Zostaje odpoczynek aktywny. Nintendo (i inni!) przygotowuje bardzo zróżnicowane pod względem sterowania pozycje i to jest właśnie wspaniałe.
Mastah27
Wrażenia z Wii Sports Bowling:

http://www.gamespot.com/wii/sports/wiispor...p;mode=previews
perlas
Zastanawiam sie czy kupic Wii w dniu premiery (jak tylko pojawi sie w polskich sklepach), jest duzo plusów, ale tez troche wad, niewiem czy bedzie mi sie chcialo machac łapami przed tv po calym dniu szkoły wink.gif zastanawiam sie czy Wii czy moze poczekac (czyt. przyoszczedzic) i X360 ...

Plusem jest gra dolaczana do kazdej konsoli WiiSports, zachecaja filmiki wrzucone przez nintendo ... ale jak to bedzie chyba wszyscy bedziemy musieli poczekac do oficjalnej premiery .... smile.gif
damianekmic
Osobiście uważam tego typu sterowanie za rewolucję w grach. A dlaczego? Bo po raz pierwszy będzie można sterować w takim wymiarze, jak przestrzeń. Klawiatury, myszki i pady mają to ograniczenie, że opiearają się na ruchach w jednej płaszyźnie lub poprostu wciskając klawiasz. A przecież ponad 20 lat w ten sposób wszyscy grają. Tego typu odmiana bardzo dobrze wpłynie na ewolucję rynku gier video. Bez względu na to, czy trzeba będzie zamaszyście i energicznie machać, czy też delikatnie wychylać sterownik. Czekam z niecierpliwością na kolejne pomysły wykorzystujące możliwości kontrolera Wii.
Yano
nie chce przesadzac ze sceptycyzmem bo sam liczyłem ze wii da czadu

ale ostanio na gametrailers.com jest sporo nowych filmikow z wii , miedzy innymi wii sport .. i niestety wogole mnie to nie podnieca ;/ liczylem na jakis wypas ale wogole nie widze tego zeby ruchy pilota przekladaly sie dokladnie na gre.. narazie widze opoznienie i bardzo male skomplikowanie..

kręgle - z tego co zauwazylem ustawienie ludzika (prawo - lewo) robi sie guzikiem a cała gra to 1 machnięcie pilotem ... nie czegos takiego sie podziewalem..

ale mam nadzieje ze ze wii zdąży dać czadu ze złożonością polota zdechnie ;p
konrado0905
a czego wy sie spodziewacie po grze dodawanej "gratis" do konsoli??
Yano
milo by bylo gdyby zachęcały do kupna a nie odwrotnie tongue.gif

wiem ze wilu ludzi sie podnieca i moze ja sie myle, sam bym wolał zeby okazało sie ze jednak wii daje czadu, jednak narazie ja tego nie widze, moze za pare miesiecy wyjda lepsze gierki..
dureń
A właśnie jak wykonać takiego b. mocnego serwa? Raz mi się udało. W tennisie .
Help mellow.gif ninja.gif
jiloo
QUOTE(dureń @ 14 12 2006, 09:47) *

A właśnie jak wykonać takiego b. mocnego serwa? Raz mi się udało. W tennisie .
Help mellow.gif ninja.gif

musisz trafic pilke w tzw. momencie szczytowym, czyli kiedy jest w najwyzszym punkcie.
timeing, timeing i jeszcze raz timeing.

QUOTE(naruto1991 @ 6 07 2006, 15:02) *

Dzięki ninja.gif

a ja mysle, ze piszesz tylko co Ci sie wydaje bo nie miales okazji sprobowac tego na zywo.
sprobowalem ze wrzesniu i wiedzialem, ze chce tej konsoli. i nie mam zamiaru naprowadzac Ciebie na 'jedyna i sluszna sciezke', bo przeciez nie kazdemu musi to odpowiadac.

NIEprawda jest, ze trzeba machac jak najety. w tenisa gram siedzac (moja dziewczyna tez), a baseball, kregle i golf mimo, ze wymagaja stania nie sa meczace. jedyna gra ktora spowodowala, ze sie niezle spocilem to boks (i DDR, ale to inna bajka).
najpiekniejsze jest to, ze moja dziewczyna choc probowala grac na GC to stroni od tego, a pada od X360 wrecz, jak to powiedziala, sie boi. bo przeraza ja obsluga. zarowno z samym Wii, jak i oczywiscie Wii sports nie ma tych problemow. sterowanie jest intuicyjne (oczywiscie nie zawsze) i radzi sobie z tym bez problemu, a wrecz sama do grania zacheca.

grajac w zelde, obie rece trzymam na udach i podnosze prawa tylko wtedy kiedy musze w cos przycelowac, lub lekka ja unosze zeby machnac mieczykiem. ale jak sie ktos uprze to cios mozna tez zadawac przyciskiem 'A'. w red steel podobnie, rece na udach i tylko prawa reka steruje delikatnie, a odrywa sie od ciala do strzelania. obie rece zas do krotkich wal na miecze.

i ciekawe jest to, ze o 23 wracam z treningu i zasiadam zeby pograc z dziewczyna w tenisa ze 1-2 godzinki.
ale to ja. chociaz nastolactwo mam juz za soba dawno.

ps. chcialbym zobaczyc jak Ty to robisz. w jednej rece trzymasz szklaneczke, a druga grasz w PES. ;-)
pim
Ciekaw jestem czy ktoś z was gra w golfa w wii sports. Jeśli tak, to napiszcie jaki macie handicap w 9 - hole game. Mój rekord to -7.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.