Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Hela
Nowe screeny:
http://www.xboxyde.com/news_3986_en.html
Matriks_1111
Nigdy nie przepadłem za RPG'ami, ale Mass Effect zakupię na pewno. Ta gra jest po prostu piękna! Ciekawe, kto jeszcze kupi tą gierke głównie ze względu na prezentowane efekty graficzne? Bo ja nie ukrywam, że w 75% to jest główny powód zakupu w moim przypadku. No i kto wie... może się nawrócę na RPG'i? tongue.gif
the_m
Dla tej gry kupuje XO smile.gif Ja ja musze miec!!!1 slinotok.gif stretcher.gif ME zabija grafika, klimatem bijacym z trailerow/screenow (mam nadzieje ze w samej grze bedzie jeszcze lepszy klimacik ). Kazdy screen czy trailer coraz bardziej mnie nakreca na ta gierka, do tego RPG to moj ulubiony gatunek i nie moge przegapic TAKIEGO hitu... ja chce juz zagrac...
kratos_
Kinowa lokalizacja !!!

http://xbox.centrumxp.pl/Aktualnosci/2733,...kalizowany.aspx
Hela
QUOTE(kratos_ @ 8 02 2007, 15:45) *

Mimo że wole anglojęzyczne wersje, to jest to świetna wiadomość dla naszego rynku.
Maciomaniak
A najlepsze jest to że będzie po POLSKU. Ta informacja zwaliła mnie z nóg. Tak wspaniały RPG, w dodatku zlokalizowany.

Nie wiem jak wy panowie, ale ja musze mieć X360 dla tej gierki biggrin.gif
Matriks_1111
No to odpadłem, Next Gen pełną gębą i do tego w PL biggrin.gif Gdzie można pre-ordery składać? tongue.gif
zolwik777
I oby na napisach lokalizacja się zatrzymała. Co jak co, ale lokalizacje zabijają klimat. Jedynie Baldurek był wyśmienicie zrobiony.
Ech... co ja bym dał żeby to BioWare zrobił Fallouta 3. Nic nie mam do bethesdy, ale oni się nie nadają do takich gier.
Sasori
Bioware rządzi. Kocham wszystkie ich erpegi, a ten zapowiada się wręcz niesamowicie.

Premiera polskiej wersji dopiero w maju więc kij z nią. Kiedy wyjdzie wersja angielska? Patrzyłem na stronie oficjalnej i jakoś nie znalazłem daty, na gamefaq jest tylko tyle, że będzie w 2007 a na gametrailers twierdzą, że gierka wyszła czwartego lutego 2006.

Kiedy? Kiedy? Kieeeedy?! Muszę to mieć jak najszybciej ;]
the_m
ZAJE.BISCIE!!!! wub.gif dance.gif ME po polsku, kocham M$... eee znaczy nie nie kocham ale jestem wdzieczny wink.gif

Sasori...eh czytanie ze zrozumieniem chyba Ci nie do konca wychodzi. ME ma podobno miec premiere w maju - wersja angielska + PL smile.gif

BioWare! [382]bow.gif No i mamy kolejny kroczek do przodu pierwszy RPG na konsoli po naszemu biggrin.gif
Sasori
Jakie problemy z czytaniem? W tym linku jest tylko o wersji polskiej, a te, jak wiemy (zwłaszcza w przypadku erpegów), wychodzą czasem nawet kilka miesięcy po premierze wersji oryginalnej.

Jak to ma być maj dla całego świata to dół, no ale cóż, uzbroję się w cierpliwość...
Covall_Ps2
Po polsku? Ale jaja, czegos takiego na konsolach jeszcze nie bylo, oby tak dalej smile.gif

No chodzilo mi wlasnie o dziedzine rpg tongue.gif
Matriks_1111
W dziedzinie RPG nie było, ale w innych grach tak (patrz Viva Pinata, DoA: Xtreme 2, nadciągający Crackdown). Najgorsze jest to, że jak się przyzywczaimy do lokalizacji, to każdy nowy tytuł bez PL będzie traktowany jak trędowada produkcja tongue.gif
zolwik777
^Albo będziemy je omijali szerokim łukiem. dry.gif
YETI
QUOTE(kratos_ @ 8 02 2007, 17:45) *

WSPANIALA wiadomosc, bravo Microsoft!
Sasori
Tam zaraz "wspaniała", uczyć się języków, a nie ;P
YETI
QUOTE(Sasori @ 9 02 2007, 12:32) *

Tam zaraz "wspaniała", uczyć się języków, a nie ;P

Tu chodzi mi bardziej o to ze dzieki takiemu zabiegowi gra ma szanse bardzo dobrze sie sprzedac w naszym kraju.
Wszystko wskazuje na to ze gra bedzie warta aby wydac na nia te 250zł.
Sasori
Dobrze prawisz. Im większa sprzedaż tym lepiej, głupio byłoby, gdyby taki ambitny projekt przepadł w czeluściach bezlitosnego marketingu (tak jak "Planescape: Torment", który odniósł porażkę bo był "przegadany", tjaaa).

Tylko co ja biedny będę robił do maja?
Kris77
Na tą wiadomość czekałem... Grałem kiedyś w Baldura na moim iMacu ze słownikiem i szukałem słówek których nie znałem. Dać grać się dało, ale przyjemności z gry trochę niestety ubywało.
mord00k
Wreszcie się postarali biggrin.gif dla większości nas będzie to zbędne ale pewnie jakiejś tam grupie się przyda (wink.gif) IMO jest to wspaniała wiadomość ale żeby na napisach się zatrzymało... jakoś wolałbym słyszeć oryginalne głosy dry.gif

W dziedzinie RPG nie było, ale w innych grach tak (patrz Viva Pinata, DoA: Xtreme 2, nadciągający Crackdown). Najgorsze jest to, że jak się przyzywczaimy do lokalizacji, to każdy nowy tytuł bez PL będzie traktowany jak trędowada produkcja tongue.gif

Zanim się przyzwyczaimy jeszcze "trochę" czasu zapewne upłynie tongue.gif
Sasori
Idę o zakład, że głosy zostawią w spokoju - gra wygląda na zbyt wielką, by opłacało im się psu... eee usprawniać i ten jej aspekt.
Matriks_1111
Przecież będzie kinowe spolszczenie (jest napisane jak wół), czyli napisy. Głosów nikt tykał nie będzie...
Sasori
Pozostajemy w sferze gdybania, bo cholera wie, co im tam odbije przez te kilka miesięcy do premiery ;]
Matriks_1111
Komu niby będzie się chciało tą grę w pełni polonizować? No i kto miałby niby to robić? Fronczewski czy może Pazura blink.gif
Sasori
Mniej więcej własnie z tych powodów napisałem powyżej, że mogę iśc o zakład hyh.gif
jaszczoor
Tylko co to za zakład jak już jest oficjalnie podane. Ludzie...
Sasori
Taki zakład to tak zwana figura retoryczna, ale dobrze, napiszę to językiem prostym "ja szczerze nie sądzić, że oni ruszyć głosy w grze".

Teraz dobrze?
zolwik777
QUOTE(Matriks_1111 @ 9 02 2007, 12:57) *

Komu niby będzie się chciało tą grę w pełni polonizować? No i kto miałby niby to robić? Fronczewski czy może Pazura blink.gif

Od Fronczewskiego to się odczep. closedeyes.gif Moim zdaniem świetnie się do Baldurka wpasował, mimo iż wielu na niego narzekało.
signap
spolszczenie bedzie kinowe
TomisH
Panowie, spamik się robi... I to ostry. Poproszę o konkretniejsze wypowiedzi, a nie powtarzanie tego co wiadomo już od kilku(nastu) postów.
Kali
Nam strzelac nie kazano... ale warny moga poleciec biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Prime Hunter
Czy wiadomo ile będzie w sumie planet i jak będzie każda z nich duża?
the_m
Czy wiadomo ile będzie w sumie planet i jak będzie każda z nich duża?
Top Secret!
Wiadomo ze bedzie duzo duzych ale nie za duzo wink.gif
MichAelis
Na Golu jest informacja. Ze watek fabularny to 40h, a dodatkowe misje to 30h. Jak dla mnie to troche mało, jak na tak "rozległy" swiat! Czyli te galaktyki to bedzie po prostu zludzenie.
maciek88
bite 70h to nie takie zludzenie. poza tym kto sie tak szczerze napalal na jakis kosmos? z reszta z czasem pewnie beda wypuszczac jakies dodatki w postaci nowych terenow. cud jesli chociaz jedna planeta bedzie wielkosci Cyrodill w Oblivionie. niepokoi mnie tylko troche perspektywa niewidzialnych scian...
czy ta gra bedzie posiadac tryb multi?
the_m
Na Golu jest informacja. Ze watek fabularny to 40h, a dodatkowe misje to 30h. Jak dla mnie to troche mało, jak na tak "rozległy" swiat! Czyli te galaktyki to bedzie po prostu zludzenie.
To jest RPG na wątku fabularnym sie gra nie konczy. Zaloze sie ze bedzie massa rzeczy do zrobienia.

z reszta z czasem pewnie beda wypuszczac jakies dodatki w postaci nowych terenow. cud jesli chociaz jedna planeta bedzie wielkosci Cyrodill w Oblivionie.
Oni juz na samym poczatku zapowiedzieli, ze beda dorzucac nowe planetki z nowymi questami. Ja sie bym nie martwil, gra bedzie dobra.
Co do wielkosci planet to nie mozna sie spodziewac ze wszystkie beda potezne albo, ze kazda bedzie wilkosci przeciatnego terenu calej gry w jakis innych Rpg. Ludzie czego wy oczekujecie?

niepokoi mnie tylko troche perspektywa niewidzialnych scian...
Jakich scian, grales w ta gre, ze wiesz ze beda niewidzialne sciany. Pewnie ograniczenia terenu w jakis inny sposob zamaskuja.

Ja nie moge. Czego wy oczekujecie od tej gry? W ME szykuja wam kosmos do zwiedzania, prawdopodobnie z mnustwem planet (na pieciu sie raczej nie skonczy i pewnie bedzie to najwiekszy kosmos jaki do tej pory zrobiono w grze). a wy na to - kosmos? pewnie beda jakies ograniczenia? phi! Od poczatku zapowiadali, ze beda rozbudowywac gre dodatkami, a wy - dodatkowe godziny gry? A dlaczego ta planeta nie ma powierzchni calego kontynentu z gry XXX? phi! Poprostu masakryczni jestescie. Wystarczy zagarc w jakies RPG od BioWare i bedziecie mieli obraz tego czego mozna sie po ME spodziwac. Przywolam przyklad Neverwinter Nights, gre mozna bylo ukonczyc spoko w 40h podazajac tylko z glownym watkiem (mi zajelo to sporo wiecej) ale to nie przeszkodzilo byc NWN rozbudowana gra i wystarczyc na wiecej niz te 40h dobrej zabawy. To co ze watek fabularny to 50h, przeciez to RPG, a te gry zazwyczaj przyciagaja jeszcze czyms innym niz glowna os fabularna.
Podobnych malkontentow bylo pelno przed premiera Rogue Galaxy na ps2, a ze kosmos maly, a ze skoro robia kosmos to powinno byc wiecej swobody, a to ze planet nie za duzo. teraz jak gra juz jest wszyscy (wiekszosc) pieja z zachwytu.
Wstrzymajcie sie z gwizdami do premiery. Ta gra jeszcze zaskoczy wszystkich marudzacych ze bedzie "zludzenie kosmos", a co maja odwzorowac caly kosmos. Puknijcie sie w czolo i jeszcze raz pomyslcie smile.gif

Multi narazie to niewiadoma ale sadzac po grach od BW pewnie jakies zrobia. Jeszcze Multi nie zapowiedzieli. No chyba ze mnie cos ominelo wink.gif
Dorian Gray
Dżizus Chrajst giera na 70 godzin a wy narzekacie że mało. Ludzie życia nie macie czy co ? To jest bite 3 doby grania non stop bez przerw na siusiu i papu. Jak ktoś tak jak ja może pograć około 10 godzin tygodniowo to czeka go prawie 2 miechy zabawy. Rozmiar tej gry powiem szczerze trochę mnie przeraża.
the_m
Dla narzekajacych na mala ilosc planet stary filmi z X06
tutaj w HD
tutaj zwykly
To tak jakby ktos nie widzial tego smile.gif
Kali
Cos tutaj strasznie wszyscy maja duzo do powiedzenia na temat czegos, co jszcze nie wyszlo. Poczekajmy z takimi dysputami, az gra wyjdzie - a nie z miejsca zarzucimy/bedziemy bronic oskarzenia o to, ze jest krotka (i jak jest z watkami pobocznymi).
lavatekk
dla mnie to jest oczywiste, że na każdej planecie bedzie tylko kilka konkretnych miejsc do zwiedzania, tak jak to było w KOTORACH, nie chce połaci terenu tak jak w Oblivinie czy Just Case gdzie wszystko wyglądało podobnie, wole za to sprawnie zrealizowane miejscówki tak jak w Kotorze a 40godzin gry to dla mnie i tak bardzo dużo jeżeli gra przed ten czas nie pozwoli mi się nudzić
Sasori
Do czego należy zapewne dorzucić kolejne jedno albo dwa przejścia gry, przeca najpierw trzeba będzie być złym, potem dobrym, a na końcu szarpać na dwa fronty ;] Bioware już mnie do tego przyzwyczaił, każdy ich erpeg to minimum dwa ukończenia gry.
the_m
Tylko trzeba pamietac ze wg tego co zapowiadali w sposob w jaki skonczymy - tzn jacy bedziemy, co zrobimy, bedzie zalezal ksztalt kosmosu w nastepnych czesciach ME.
smile.gif
Sokolov
W to bym wątpił wink.gif . A co jak ktos nie grał w pierwszą część?
Sasori
QUOTE(Sokolov @ 21 02 2007, 13:49) *

W to bym wątpił wink.gif

Niekoniecznie. Pamiętacie, jak to było rozwiązane w KOTORze II? Kilka luźnych pytań na temat tego, jak graliśmy w jedynkę - czy byliśmy kobietą czy mężczyzną, ciemna czy jasna strona latarki itepe. Nic nie stoi na przeszkodzie, by pomysł rozwinąć w ewentualnej serii gier ME i stworzyć kilka mniej lub bardziej ogólnych wersji scenariusza, kilka smaczków, które niewiele wnosiłyby do historii, ale pozwoliłyby nam poczuć ciągłość czasu i konsekwencje naszych czynów. Dla przykładu - powiedzmy, że zaleźlismy komuś za skórę w części pierwszej. Wtedy w części drugiej taka postać może mieć po prostu nieco inny dialog, którym nas poczęstuje. Albo jakaś mała stacja kosmiczna, którą w jedynce mogliśmy zniszczyć lub nie - w dwójce może byc ta sama lokacja i zależnie od tego, co zrobilismy wcześniej - być ruinami do zbadania lub dalej małą stacją, w której dostaniemy jakiegoś subquesta. takie smaczki, nic wielkiego (a może i wymyślą coś bardziej skomplikowanego, nie obraziłbym się, ale na gorąco kombinować kiepeły nie mam)

QUOTE(Sokolov @ 21 02 2007, 13:49) *

A co jak ktos nie grał w pierwszą część?

A to juz proste, będzie jakiś 'default' i tyle ;]
Prime Hunter
"Does “Mass Effect” fit on one disc?

Yep, but just barely. This is a monstrous game. In fact, there was a time – not too long ago – when we pretty much scoffed at the idea of fitting onto one disc. But, there’s an art to optimizing the data that goes on a disc – plus we have a few programmers that seem to pull off magic tricks right when we need them. "

http://blogs.ign.com/BioWare_Games/2007/02/23/47642/
the_m
Mam nadzieje ze te magic tricks nie odbija sie na samej grze, z drugiej strony strasznie cieszy mnie fakt ze gra bedzie na jednym dysku - strasznie nie lubie gier wieloplytowych.

TUTAJ zapowiedz ME na stronie polskiego wydawcy.
Hela
336 stronicowa książka-prequel do Mass Effect:
http://xbox360.ign.com/articles/767/767397p1.html
Gooralesko
Panowie ja doprawdy nie rozumiem niektorych co narzekaja, w tym temacie, na system walki w ME. Przecie to jest zywcem wziety styl jak w shooterach bo skad mieliby czerpac wzorce skoro w ME sie strzela a nie macha mieczem. Graliscie w GRAW? ME wlasnie przypomina ta gre pod wzgledem widoku postaci i strzelania. Jedyne co je rozni to fakt ze w grze firmy BioWare bedzie jakis sucharski system autocelowania (w demku bylo widac) - to jest glupota mam nadzieje ze da sie to wylaczyc.
Sasori
Ech, ten news o książkach nie wróży niczego dobrego. ME nie może wyjść wmaju, skoro wtedy wydają książkowy prequel i to pierwszy tom. Drugi ma być w lecie... Chyba oczywistym jest, że wydadzą prequele przed grą, więc ziemia obiecana przesuwa się z maja na lato confused.gif

Pochlastam się szarym mydłem chyba confused.gif
Blim
QUOTE(Sasori @ 26 02 2007, 10:18) *

Ech, ten news o książkach nie wróży niczego dobrego. ME nie może wyjść wmaju, skoro wtedy wydają książkowy prequel i to pierwszy tom. Drugi ma być w lecie... Chyba oczywistym jest, że wydadzą prequele przed grą, więc ziemia obiecana przesuwa się z maja na lato confused.gif

Pochlastam się szarym mydłem chyba confused.gif

Niekoniecznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.