Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
C1REX
Ja swoją kupiłem w Londynie i jest po polsku.
To chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Sasori
Nie, wszystkie wątpliwości rozwiewa mój post, bo w Londynie mogłeś kupić przecież wersję pizzafione biggrin.gif

Anyway, kwestia ta była poruszana w tym temacie jakiś pierdyliard razy, parę osób (w tym i moja osobista osoba osobiście) kontaktowało się nawet z BioWare. Wszystkie wersje, w których hablają po angielsku, mają polskie napisy.
signap
Czy acziv przejsc 2 razy gre bedzie sie liczyl jesli graja 2 osoby w gre?
Gooralesko
CYTAT(signap @ 2 08 2008, 21:11) *
Czy acziv przejsc 2 razy gre bedzie sie liczyl jesli graja 2 osoby w gre?

Jak 2 osoby? A zresztą nieważne.

Przejdź dwa razy grę na tym samym gamertagu i dostaniesz achiva.
signap
1 GT zas 2 osoby grajace w ME, jeden jakis Inzyznierem drugi zas Zolnierzem i kazdy zapisuje sie na swoich save'ach
Gooralesko
CYTAT(signap @ 2 08 2008, 21:40) *
1 GT zas 2 osoby grajace w ME, jeden jakis Inzyznierem drugi zas Zolnierzem i kazdy zapisuje sie na swoich save'ach

Przecież to jest oczywiste, że to gamertagowi jest przypisywany achiv. Ale masz sucharski problem. Jakbyś przez chwilę pomyślał to byś doszedł do tego sam.
signap
Jednak mi gra nie spodobala sie choc liczylem ze bedzie inaczej. Mam wrazenie ze gra zostala mocno okrojona z takich waznych rzeczy. Kazdy pancerz jest taki sam jest z wygladu, rozni sie statsami, 4 broni ktore o dziwo strzelaja b. dobrze (shotgun... no ale to przyszlosc), zas gdzie lasery, plazmy,itp? Te powery upy tez sa te same az sie prosi o wiecej i znacznie roznych podobnie z gunami. Tutaj mamy bronie z normalnymi pociskami jakich uzywamy obecne dzisiaj a niby to kosmos. Duzo lazenia, gadania zas malo grania, a tego nie lubie.
adi
CYTAT(signap @ 6 08 2008, 21:58) *
Jednak mi gra nie spodobala sie choc liczylem ze bedzie inaczej. Mam wrazenie ze gra zostala mocno okrojona z takich waznych rzeczy. Kazdy pancerz jest taki sam jest z wygladu, rozni sie statsami, 4 broni ktore o dziwo strzelaja b. dobrze (shotgun... no ale to przyszlosc), zas gdzie lasery, plazmy,itp? Te powery upy tez sa te same az sie prosi o wiecej i znacznie roznych podobnie z gunami. Tutaj mamy bronie z normalnymi pociskami jakich uzywamy obecne dzisiaj a niby to kosmos. Duzo lazenia, gadania zas malo grania, a tego nie lubie.

Pancerze różnią się również wizualnie,na dodatek jest ich sporo rodzajów,Wiadomo że np Feniks I i Feniks III,róznią sie tylko statsami,ale już każdy pancerz innego gatunku rózni się wyglądem.
Power-upów jest od groma i nie są wcale takie same.Pocisków również masz wiele rodzajów(kriogeniczne,zapalajace,plutonowe,mini-granaty,chemiczne....)Ech.....co Ty wogóle za herezje tu wypisujesz tongue.gif

Thomas_PL
CYTAT
Tutaj mamy bronie z normalnymi pociskami jakich uzywamy obecne dzisiaj a niby to kosmos.

175 lat w przyszłość i odrazu musi być broń plazmowa dla każdego soldata? Dobrze wiedzieć.
C1REX
QUOTE(Thomas_PL @ 6 08 2008, 23:07) *
Tutaj mamy bronie z normalnymi pociskami jakich uzywamy obecne dzisiaj a niby to kosmos.

175 lat w przyszłość i odrazu musi być broń plazmowa dla każdego soldata? Dobrze wiedzieć.

Snajperka strzela plazmą, ale przez to szybko się przegrzewa.
Thomas_PL
Gdzie niby pisze że strzela plazmą?
Gooralesko
CYTAT(signap @ 6 08 2008, 21:58) *

Pozwolisz, że ci tak z rana - po bardzo spokojnej nocy w robocie - odpowiem.

1. Każdy pancerz nie jest taki sam z wyglądu. Musiałeś grę wręcz przelecieć, ze nie zauważyłeś.
2. Jakbyś czytał leksykon a nie zapi.erdalał przez kolejne planety głównego wątku to byś wyniósł ciakawą wiedzę na temat tego "czym" strzelają pukawki w ME. I nie jest to plazma, laser czy konwencjonalne naboje. Mała podpowiedź. Wszystko w wizji przyszłości stworzonej przez Bioware opiera się na jednym zjawisku - efekcie masy. Broń działa na zasadzie microakceleracji masy a magazynkiem jest metalowa sztaba, z której sa wycinane przy każdym pociągnieciu spustu kawałki metalu i przyspieszane do takich prędkosci aby mogły zadawac znaczne obrażenia.
3. Dużo łażenia i gadania bo to RPG. Pomyliłeś gatunki. Jak nie chcesz gadać i łazić to se zagraj w CODa, Halo, GOW czy innego shootera. ME z pewnością nim nie jest.
signap
Aha, dobrze wiedzec. Jak mowilem ten gatunek to nie dla mnie niestety confused.gif choc lubie sobie killowac, zdobywac expa, kupowac nowe bronie,itp
adi
Na czym polega zdobywanie achiewów Krogan,Asari,soldier,Sentinel.....ally?Przeszedłem całą grę majac w składzie Wrexa i Ashley,a mimo to nie dostałem ani Krogan,ani Soldier ally
milekp
CYTAT(adi @ 7 08 2008, 10:32) *
Na czym polega zdobywanie achiewów Krogan,Asari,soldier,Sentinel.....ally?Przeszedłem całą grę majac w składzie Wrexa i Ashley,a mimo to nie dostałem ani Krogan,ani Soldier ally

Musisz przejść z nimi chyba ponad 75% gry, biorąc ich od początku (od kiedy są dostępni) i nie wymieniając na innych ani razu.
Thomas_PL
CYTAT
nie wymieniając na innych ani razu.

Etam, można zmieniać na 1-3 sub-questy tongue.gif
Sasori
Problem wielokrotnie poruszany.

Towarzysza, za którego chcemy acziw, trzeba wcielić do drużyny ASAP, tj. wypełniając tylko te questy, które są konieczne do pozyskania danego towarzysza. Kiedy już go mamy, wypełniamy każdego questa i sidequesta w grze.

Tutaj znajdziecie spis wszystkich questów.

Acziwy NIE są zbugowane. Problemy większości graczy polegają na tym, że spora część sidequestów jest przez nich przegapiana.

(Zly)Seba
kazde mass efect to wersja pl ? czy nie tzn , jak wloze mass efecta do konsoli gdzie wszystko ladnie smiga w pl to bede mial polska wersje jezykowa, czy musze trafic akurat na polski egzemplarz gry ;]?
Gooralesko
Angielskie wersje też maja napisy PL. Tylko w ustawieniach konsoli musisz wybrać lokalizację Polska.
Albert Wesker
ale juz wloska i niemiecka nie, wiec na te uwazaj
Drantzell
To ta wersja z full spolszczeniem jest też na 360-ke? (a nie tylko na pecety)
tk
nie-e. na x0 masz tylko napisy spolszczone.
Drantzell
bubu =(
Albert Wesker
nie masz czego zalowac, poogladaj sobie filmiki z polskiej wersji na youtube... beznadzieja
Drantzell
Ale podobno pod jakaś postać podkładał mój ulubiony polski głos. Mikołajczak (ten od Bezimiennego w Gothicu) ;D
Kiler8888
Wiadomo coś o jakiś nowych dodatkach? Głowy nie dam sobie uciąć, ale słyszałem coś o dodatku razem z updatem dasha.
Mam nadzieję że to będzie ostatni, bo chciałbym puścić grę w obieg smile.gif

(ps. dzisiaj będzie ostatni acziw biggrin.gif)
(Zly)Seba
hej jak wysiasc ze statku an ktorym pietrze sie wysiada bo nie wiem dolecialem juz na noverie i biore na mapie galaktyki laduj i za nic w swiecie nie moge wysiasc. macie jakies pomysly ? dziwne pytanie ale mam na tym zacinke heheh jestem juz widmem ;] i jest to pierwsza misja wlasnie po dostaniu statku w swoje rece smile.gif
ArkejD
Jak to jak wysiąść ? Tak samo jak wszedłeś na statek, musisz dojść do drzwi xD Są one obok mapy galaktyki o ile dobrze pamiętam, po prawej stronie statku.
Sasori
OMG :D

Idź do Jokera, odwróć się do niego tyłkiem, postąp kilka kroków przed siebie i skręć w prawo.
Raikoh
Dokładnie tak jak mówi Sasori. Statek nie jest jakiś wielki i opanowanie wszystkiego -co i gdzie zajmuję chwilkę
(Zly)Seba
no dzieki panowie wink.gif
Kiler8888
heh, ja na początku nie miałem znaleźć portu w Cytadeli ;]
Gooralesko
CYTAT(Kiler8888 @ 7 10 2008, 13:36) *
heh, ja na początku nie miałem znaleźć portu w Cytadeli ;]

No ładnie wink.gif To wszystko przez te windy.
Kiler8888
dokładnie, no bo kto by pomyślał że dojściem do portu będzie winda w siedzibie SOCu ;p?
Gooralesko
Ale przyznaj się mapy to żeś nie używał do nawigacji? wink.gif
milekp
CYTAT(Kiler8888 @ 7 10 2008, 14:15) *
no bo kto by pomyślał że dojściem do portu będzie winda w siedzibie SOCu ;p?

no wiesz, kto przylatuje musi przejść przez ochronkę wink.gif
(Zly)Seba
wiecie co mnie czasami wkurza takie bieganie tam i tam i szukanie czegos , wiec lubie takie gry przejsc po oposie tak,ze jak sie zatne to za pol minuty wiem gdzie co jest i z tegoz powodu sprawilem sobie poradnik xtreme , jednak mam pytanko jestem w noverii, i jest kwestia,ze wszystkie windy nie dzialaja , dojechalem tym smiesznym samochodem na koniec drogi , rozwalilem robale i musze sie zkonsultowac z jakims wii na stacji , ale jakiej stacji ? benzynowej Q**a ? biegam tak i sie wpieniam tongue.gif hehe poradzcie cos ... pozdro
BartX
Jak przechodziliście walkę z Torianem? Gdy walczę z pierwszym klonem cały oddział ma mało życia (nie mam już żadnych medi-żelów), a czeka mnie jeszcze walka z drugim klonem. Chodzi o ten moment, gdzie trzeba strzelać z macki Toriana poprzyczepiane do ścian.
Larou
Lecz się auto-doktorem między kolejnym piętrami. Na którymś poziomie będzie szafka z medi-żalami. Co do samej walki, grając biotykiem zostawiałem swoją drużynę kawałek wcześniej, a sam zwabiałem klona i zombiaki. Kiedy zaczną do ciebie biec, leć do swojej drużyny i kończ ich pojedynczo, jak się za bardzo zbliżą, to użyj rzutu (jak masz) lub wal kolbą (zawsze zaliczają wtedy glebę). No i lepiej na początku wykończyć klona - podniesienie lub osobliwość + ten skill do szybszego strzelania.
Cyjus
(Zly)Seba, Nie do konca ci wytlumacze jak tam dojsc - tego sie sam domyslisz - zreszta powienines znalezc to bez problemu. Idziesz do takiego pokoju w ktorym na obkolo ciebie jest tak jakby panel komputerowy, masz tam guzik - zejdz do rdzenia - tam winda zjezdza na dol i masz aktywowac zepsuty rdzen - za pomoca X Y B przenosisz klocki z X'a do B lub Y. Tyle - potem ci sie WI uaktywnia i masz kolejne zadania do wykonania chytry_.gif
Gooralesko
CYTAT((Zly)Seba @ 7 10 2008, 16:25) *
wiecie co mnie czasami wkurza takie bieganie tam i tam i szukanie czegos , wiec lubie takie gry przejsc po oposie tak,ze jak sie zatne to za pol minuty wiem gdzie co jest i z tegoz powodu sprawilem sobie poradnik xtreme , jednak mam pytanko jestem w noverii, i jest kwestia,ze wszystkie windy nie dzialaja , dojechalem tym smiesznym samochodem na koniec drogi , rozwalilem robale i musze sie zkonsultowac z jakims wii na stacji , ale jakiej stacji ? benzynowej Q**a ? biegam tak i sie wpieniam tongue.gif hehe poradzcie cos ... pozdro

Używaj narzędzi, które ci twórcy gry udostępnili np. mapy wink.gif A swoją drogą eksploracja to sól erpegów więc czemu się denerwujesz na ten aspekt grając właśnie w erpega?
Raikoh
Popieram gooralesko ,bo wlasnie w rpg o to chodzi,by weszyc gdzie sie da i wchodzic w kazdy kat
szymen
Węszyć gdzie się da, włazić w każy kąt tak, ale nie w mako!!! Do szału mnie doprowadza jeżdżenie tym pożal się boże pojazdem i szukanie minerałów i anomalii. Gdyby ekplorację planet rozwiązano inaczej to może i przyjemnie by się to robiło, ale jeżdżenie w tą i z powrotem po tych wertepach to nie jednak nie to.
Raikoh
Tak to bylo troche irytujace i nudzilo po pewnym czasie.
TheBesTia
Nikt ci tego nie każe zbierać.
Gooralesko
CYTAT(szymen @ 8 10 2008, 18:45) *
Węszyć gdzie się da, włazić w każy kąt tak, ale nie w mako!!! Do szału mnie doprowadza jeżdżenie tym pożal się boże pojazdem i szukanie minerałów i anomalii. Gdyby ekplorację planet rozwiązano inaczej to może i przyjemnie by się to robiło, ale jeżdżenie w tą i z powrotem po tych wertepach to nie jednak nie to.

A po co zbierałeś minerały i anomalie tuż po tym jak ci się ta czynność znudziła? Żeby się zirytować? Chyba ci się udało wink.gif
Raikoh
Ja tam zbieralem to wszystko dla pieniedzy i roznych sprzetow bojowych, ktore jezdzac mozna bylo znalezc. Jednak gdyby to bylo lepiej rozwiazane chodzi mi o jakas roznorodnosc to byloby ok,a tak bylo meczace i pozniej nudzilo.
TheBesTia
Pieniędzy w grze jest pod dostatkiem , a te same sprzęty i przedmioty można znależć w innych miejscach , lub zwyczajnie kupić. Także nadal twierdze , że zbędne było to " troche irytujace" eksploarowanie planet.
Gooralesko
Bestia ma absolutnie rację. Nie trzeba było latać po planetach zbierać każdego minerału, dysku protean czy medalionów bo poza mała ilością expa nic to nie dawało. A siana było tyle, że 9999999 miałem już pod koniec pierwszego podejścia.
ragus
W związku z tymi darmowymi punktami z tych samochodów pobrałem Bring Down The Sky. No i właśnie, jak to odpalić? Dodatek ściągnąłem na konto USA a grać chcę na koncie europejskim.

EDIT: Aha, i jak po pokonaniu ostatniego bossa można zacząć grę od nowa ze starym levelem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.