Miejmy nadzieję, bo pochlastany szarym mydłem będę chodził.
QUOTE(Sasori @ 26 02 2007, 10:18)

Ech, ten news o książkach nie wróży niczego dobrego. ME nie może wyjść wmaju, skoro wtedy wydają książkowy prequel i to pierwszy tom. Drugi ma być w lecie... Chyba oczywistym jest, że wydadzą prequele przed grą, więc ziemia obiecana przesuwa się z maja na lato

Pochlastam się szarym mydłem chyba

bredzisz, książka ma tylko zarobić kudosy i termin jest nieistotny - fan kupi bo fan chce
a prequel bo pewno nie chcą sobie blokować w żaden sposób opcji fabulanych w kolejnych częściach
Prime Hunter
28 02 2007, 21:59
Dobrze, że prequel bo dzięki temu jak ktoś będzie zainteresowany będzie mógł dowiedzieć się więcej o fabule gry

Nic na siłę i w przyjemnej formie.
Na gamespocie i gamefaq pojawiła się data premiery: 22 maja. Jakie są wasze doświadczenia z tymi sajtami, można im ufać?
Na stronie oficjalnej echo, ostatni news sprzed miesiąca
QUOTE(Sasori @ 2 03 2007, 08:58)

Na gamespocie i gamefaq pojawiła się data premiery: 22 maja. Jakie są wasze doświadczenia z tymi sajtami, można im ufać?
Na stronie oficjalnej echo, ostatni news sprzed miesiąca

To w praktyce te same strony, a ufać nie można nawet oficjalnej dacie premiery.
zolwik777
2 03 2007, 11:59
Och, to cierpienie, ta męka wyczekiwania! Okrutny świecie, dlaczego info o tej grze dotarło do mnie tak długo przed premierą?

Pięknie wyglądają te screeny. Tak się przyglądam Sheppardowi i zastanawiam się, jak bardzo będzie można sobie skustomizować jego wygląd. Autorzy mówią o wyborze płci i dopasowywaniu wyglądu twarzy, ciekawym jestem jak daleko to pójdzie - fryzurka, tatuaże, szerokość kurde brwi i głębokosc uszu, jak w niektórych grach sportowych?

Im więcej tym lepiej.
Niedługo składam wniosek o urlop w drugiej połowie maja. Powód: ratowanie galaktyki ;f
Gooralesko
2 03 2007, 12:18
Screeny fajne ale na niektorych wyraznie widaqc brak antyaliasingu. Czyzby moc konsolki sie na tej grze skonczyla ze musieli obciac AA?
QUOTE(zolwik777 @ 2 03 2007, 11:59)

OMG
wlasnie miedzy innymi dlatego czekam na ten tytul
szkoda tylko ze ni widu ni slychu

a patrz o kustomizacji zapomnialem bo caly czas tego szeparda tylko wciskaja
Generalnie ca?kiem fajnie to zrobili - zawsze b?dziemy gra? Shepardem, zaleznie od naszego wyboru pani? lub panem Shepard. Wybieramy sobie tylko imi?. Wygodny myk, bo nazwisko Shepard jest w pytk? i kojarzy si? z paroma fajnymi postaciami z t?d i ow?d (serial Firefly, gierka Jagged Alliance II), a wszystkie postaci b?d? mog?y nazywa? nas po nazwisku - a nie, jak to zwykle bywa?o "Exile", "Chosen One" czy inny "Stranger".
Swoj? drog? te? mnie ciekawi, dlaczego si? tak uwzi?li na jeden model Sheparda w materia?ach przedpremierowych...
Zeby gra byla bardziej rozpoznawalna?
A sam kombinezon nie jest rozpoznawalny? Albo ten gadopodobny obcy?
Pewnie im bedzie blizej premiery, tym wiecej wersji Shepardów sie pojawi ;]
No ale taki gość jest na okładce, wiadomo że gra musi być kojarzona z taką właśnie postacią.
Wywalilo mi posta a byl dlugi i nie pamietam co pisalem

QUOTE(Diabeu @ 28 02 2007, 21:50)

QUOTE(Sasori @ 26 02 2007, 10:18)

Ech, ten news o książkach nie wróży niczego dobrego. ME nie może wyjść wmaju, skoro wtedy wydają książkowy prequel i to pierwszy tom. Drugi ma być w lecie... Chyba oczywistym jest, że wydadzą prequele przed grą, więc ziemia obiecana przesuwa się z maja na lato

bredzisz, książka ma tylko zarobić kudosy i termin jest nieistotny - fan kupi bo fan chce
a prequel bo pewno nie chcą sobie blokować w żaden sposób opcji fabulanych w kolejnych częściach
Zgadzam sie Diabeuem - ta ksiazka to zwykly skok na kase fanow/graczy/maniakow ME, tyle. data remiery tej ksiazki w najmniejszym stopniu nie wplynie na date wydania gry bo to bezsensu - gra wyjdzie jak ja skoncza i beda zadowolenie z efektu. BW to perfekcjonisci sadza po grach od nich

mmm... fajniutkie screenki. Gra wyglada genialnie, a kolejne porcje skrinkow zwiekszaja apetyt na nia

Fajny jest jaszczuro-gado-dinozauro podobny gosciu z pierwszego obrazka.
Swoja droga tez mnie ciekawi, dlaczego sie tak uwzieli na jeden model Sheparda w materialach przedpremierowych...
Strzelam ze to jakis default i od tego moedelu bedziemy wychodzic przy tworzeniu swojego wlasnego o glebokich uszach
Mnie najbardziej meczy fakt ze nigdzie nie pokazali zadnej broni bialej, wszyedzie wieksze czy mniejsze guny, a zero mieczy czy innych. Chociaz miecze...
Albo walące prądem paralizatory, takie jak w Fallout. Genialna broń, przysuwasz pacjentowi do czoła i bzyyyt, leci na ścianę. Dobry argument przy pertraktacjach.
zolwik777
6 03 2007, 22:57
http://www.onthexbox.com/forum/showthread.php?t=7306God damn.
Jeszcze tak daleko... ;(
To jest poprostu zbyt piękne by było możliwe.
Już widzę te achievementy w ME:
- Eat at least one meal a day
- Get an 8 hour sleep at least once during the play
i takie tam :D
Marzec jakoś zleci na masterowaniu tego, co się ma, kwiecień będzie plecień, ładna pogoda, alkohol w krzakach - jakoś się przepęka. A maj to będzie przestępowanie z nóżki na nóżkę. Nie jest źle, o ile nie przesuną premiery z maja na kiedy indziej to powinienem jakoś to przetrwać.
Ale głód jest straszliwy, no nie, chłopaky?
Prime Hunter
7 03 2007, 09:59
Ale będzie zabawnie jak spitolom to
zolwik777
7 03 2007, 11:33
Nawet nie kracz.

Ja tam w sumie BioWare ufam. Coś mi się wydaje, że szykuje się instant-classic. Gra na miare Baldurs Gate!
Free will (100)
Turn off the console, after the very first 20 minutes of play.

EDIT:
http://xbox360.ign.com/articles/770/770896p1.htmlHands on Mass Effect. Ciekaw rzeczy opowiadają. Wybierać face expressions? Niektóre reakcje będą zależne od backgroundu postaci. Ta gra zarządzi. Halo 3 niech się faka, ME będzie Game of the Year.
CYTAT(zolwik777 @ 7 03 2007, 11:33)

Halo 3 niech się faka, ME będzie Game of the Year.
Oj ostro powiedziane
choc sam tez bardziej czekam na produkt BioWare pierwszy KotOR dal nam niezly pokaz mozliwosci teraz bedzie juz tylko lepiej
I wlasnie Prime Hunter nie kracz
Prime Hunter
7 03 2007, 13:49
Dobra żartowałem

To jest BioWare, a oni nie robią złych gier.
Mastah27
7 03 2007, 15:28
Sokolov
11 03 2007, 13:37
Nie bardzo orjentuje sie w temacie, bo dopiero niedawno sie zaczałem interesowac ta gra. Czy trzeba będzie płacić za granie Live? Czy bedzie tak jak w przypadku FFXI?
zolwik777
11 03 2007, 13:49
Nie będzie grania Live. To jest gra tylko single-player. Coś na zasadzie Knights of the old republic czy Jade Empire.
FlyJ4ck
11 03 2007, 21:41
Grafika przycmi to wszystko co widzielismy do tej pory. Super moce itd, tworca Kotora maczal w tym palce, to bedzie cos

zapka mass effect na x360world.info
Eee na grafike az tak by nie liczyl, owszem pewnie bedzie super ekstra ale nie przycmi wszystkiego ja satwiam na 9 / 9+ za grafe w PE

CYTAT
In Mass Effect, you'll assume the role of Commander Shepherd, a human whose history, gender, appearance, and skills are all customizable and will have an impact on your experience.
Czyli wszystko sie sprawdzilo
CYTAT
These conversations are a noteworthy feature because there will be a huge number of them, and they're far more interactive than those that we can think of in any other game.

No, no, no czyzby na prawde mala rewolucja w gatunku i od tej pory rozmowki z NPCami beda bardziej realne?
CYTAT
Which of the six classes your playing as
Wiadomo jakie to klasy?
Nie moge sie doczekac i zgadzam sie z zolwik777: fuck Halo 3, ME Game of the Year (on XO)
MaxVarEmreis
12 03 2007, 08:11
CYTAT(the_m @ 12 03 2007, 02:19)

CYTAT
Which of the six classes your playing as
Wiadomo jakie to klasy?
Soldier – Soldiers are Combat specific characters.
Engineer – Engineers are Technology centered characters.
Adept – Adepts are characters especially skilled with Biotic abilities.
Infiltrator – Characters who blend their Combat and Technical abilities.
Sentinel – Characters who balance using Biotic abilities and Technology.
Vanguard – Characters who mix their skills at Combat with their Biotic abilities
zolwik777
12 03 2007, 09:59
Kim planujecie zacząć? Ja zacznę najprawdopodobniej inżynierem, jeśli będzie to taka profesja jak mi się wydaje, jak nie to adept. Te połączonka zbytnio mi się nie widzą, wole być dobry w jednej dziedzinie niż średni w dwóch.
Sentinel brzmi interesująco..
Krotko Soldier ja typowo na sile
Będę się zastanawiał nad Inżynierem albo Wtyczką (luźne tłumaczenie "Infiltrator"). Połączenie żołnierza i inżyniera może być fajne, ale wysoka specjalizacja inżyniera może przynieść owoce w postaci naprawdę wyczesanych gadżetów... Chyba jednak inżynier - bo w KOTORach inżynier miał najciekawiej ;]
A potem inna płeć, inna profescja, inna moralność, inny charakter, inna kolejność zwiedzania... Chłopaky, ja w tą grę będę grał latami. Od maja rezygnuję z usługi Live :]
Zdecydowanie adept, uwielbiam postacie posługujące sie magia.
mord00k
12 03 2007, 15:11
Na początek sentinel na 100%
a potem więcej, więcej...
ta gra zarządzi, nie ma słów.
stanowczo ME>HALO 3
co ty p... przeciez to screeny sprzed dwoch tygodni...
Sory tak cos czulem ze bedzie wtopa

Hi BTW
Prime Hunter
22 03 2007, 21:30
Opis trzech z sześciu dostępnych charakterów w grze.
http://xbox360.ign.com/articles/774/774769p1.html
"Charakterów" :D
A przez chwilę przeszedł mnie dreszcz, że trzeba będzie określić swój charakter jak w WFRP czy D&D. Anyway thx za linkolca, Prime, umili mi czas w pracy :]
zolwik777
3 04 2007, 13:33
Te nowe fotki mają znacznie gorszy quality od reszty. wtf?
I Shepard ma nieco inny ryj niż ten 'defaultowy'. Zapewne jest to jakiś nieoficjalny wyciek...
zolwik777
3 04 2007, 13:40
No, pewnie racja. Jakieś testy w poszukiwaniu błędów na Telewizorach bez HD. Przynajmniej mam taką nadzieje.

W każdym bądź razie i tak kupie.
Bankowo. Dla mnie toto może mieć nawet last-genową grafę, nie za to zamierzam płacić - dobra grafa będzie jedynie dodatkiem do strony merytorycznej

Niechże już oni ogłoszą datę premiery, chcę złożyć preordera na limitowaną wersję, zaklepać sobie urlop i skreślać dni w kalendarzu...
Fakt wyglada troche inaczej jakby z jakiejs alfy bety albo iinej omegi
"News" z Centrum XP Xbox 360
CYTAT
Nowe obrazki z Mass Effect są jak woda potrzebna suchej ziemi, dlatego z radością witamy ich kilka w naszej galerii.
Firma Bioware przedstawiła screeny na których zobaczymy część gry, bardziej skierowaną na akcję.
Nie przejmujcie się także słabym wyglądem głównego bohatera, gdyż pochodzi on jeszczcze ze starej wersji build'u.
Miejmy nadzieję, że autorzy przyłożą się to trybu zręcznościowego bo za część fabularną powinniśmy być spokojni
zolwik777
6 04 2007, 15:16
Tekstury twarzy Sheparda kopią dupe nawet Marcusowi.
Pewnie wypuścili te obrazki, po tym jak ludzie zaczęli plotkować, że BioWare musiał downgrade grafy zrobić.
Ostatni raz byłem taki podekscytowany grą i każdą informacją o niej, gdy miał wyjść... Chyba jednak nic nie dorównuje temu podekscytowaniu.

Ja to już chce.
Jeszcze tylko niech bethesda nie spierdzieli Fallouta 3 i nic mi więcej do szczęścia nie będzie potrzebne. No, może 48 godzinna doba.
Prime Hunter
6 04 2007, 19:03
Zatkało mnie
Nowy trailer
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2211 ---> Battle Transmission Cinema HD
Pytania ?
hahahaha ( oblokanczy smiech ) to niemozliwe.... w zyciu bym nie uwierzyl ze x360 pociagnie taka grafe... ja wiem wiem wizualia nie sa najwazniejsze... szczegolnie w rpg'u ale OMFG!!!! jak shepard wyglada na tym zblizeniu to jakas masakra Panowie

jak to bedzie jeszcze wszystko w miare plynnie chodzilo i bedzie tak wygladala jak na screenach to zarzekam sie tu i teraz ze wydrukuje ten post i zjem kartke...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.