Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Soul
LOL niby czemu X360 miał by nie pociągnąć takiej grafy?! mellow.gif huh.gif To dopiero początek wink.gif ps Giera wygląda obłędnie no ale w końcu to "Unreal3"
RaselPL
smacznego opall biggrin.gif
mord00k
Opall, spokojnie - wraz z czasem Xbox 360 odkryje swoje prawdziwe możliwości, wtedy doznasz szoku wink.gif ale fakt, wygląda to pięknie i nie da się tego ukryć. A już screen z Shep'em w roli głównej to czysta słodycz, ta gra na pewno zmasakruje grafą. Mam tylko nadzieję na dobrą fabułę smile.gif
zolwik777
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=162430

Mass Effect opóźniony na Wrzesień. sad.gif
Lipa w ch.uj, ale lepiej by go dopracowali i wypuścili grę na miare Baldura czy Fallouta.
the_m
CYTAT
Lipa w ch.uj, ale lepiej by go dopracowali i wypuścili grę na miare Baldura czy Fallouta.
IMO ME nie zostal przesuniety ze wzgledu na dobracowanie produktu tylko to jest raczej odpowiedzi M$ na "Sonowski Wrzesien/Sonowska Jesien". Sony szykuje killery na jesien a MS chce od nich odwrocic uwage swoimi killerami. No ale zamiast sie zastanowic czy Halo 3 nie przeszkodzi ME w dotarciu do graczy, przeciez wiadomo ze to H3 w tym okresie bedzie numero uno... Eh no nic ja i tak mam zamiar zagrac w ME a nie w Halo smile.gif
Soul
Wiedziałem że tak będzie gdzie mass efect na lato laugh.gif Nie było takiej opcji ;]
Crakeer
A mówili, że na E3 nie będą pokazywać ME, bo gra wyjdzie przed targami happy.gif. Cóż, nie pozostaje nic innego jak tylko czekać. We wrześniu ma wyjść też Blue Dragon, więc będzię to miesiąc RPG'ów rolleyes.gif.
easye
Tak patrze na te screeny i sie zastanawiam, czy o tej samej grze mowicie, na ktora patrze. Wypowiedzi typu: Czy X to pociagnie. hahahaha - przecietna karta graficzna na rynku to pociagnie, bo na screenach nie widze nic, co mialoby mnie przyprawic o szybsze bicie serca.
Wiadomo, ze gra zarzadzi, bo to BioWare, ale zeby az tak grafika sie podniecac...
ranaghar
Kijowo, że wyjdzie dopiero we wrześniu. Myślałem, że pogram sobie we wakacje (student nie ma tyle czasu podczas semestru) ;(
zolwik777
CYTAT(easye @ 23 04 2007, 18:54) *
Tak patrze na te screeny i sie zastanawiam, czy o tej samej grze mowicie, na ktora patrze. Wypowiedzi typu: Czy X to pociagnie. hahahaha - przecietna karta graficzna na rynku to pociagnie, bo na screenach nie widze nic, co mialoby mnie przyprawic o szybsze bicie serca.

Jasne to jest wRPG i w dodatku od BioWare, grafa nie jest ważna. Jednak pokaż mi grę, która wyciąga chociaż by takie tekstury twarzy jakie ma Shepard. Dla przypomnienia: http://xboxyde.com/news_4184_en.html
Trzcina
Czy wrzesien to termin dotyczacy zarowno wersji PC jak i X360? Pytam w tym temacie bo nie chce mi sie tworzyc nowego, dla jednej informacji... A mam zmiar pod koniec roku kupowac nowa karte graficzna i tak na dobra sprawe to ten tytul bylby swietnym jej testem smile.gif

Powiem szczerze ze jako posiadacz PS3, tej gry zazdroszcze wlascicielom x360 najbardziej... smile.gif Zwlaszcza ze ostatnio znow mnei naszlo na i gram w oba kotory (naraz ;p) smile.gif
Prime Hunter
CYTAT(Trzcina @ 23 04 2007, 23:32) *
Czy wrzesien to termin dotyczacy zarowno wersji PC jak i X360? Pytam w tym temacie bo nie chce mi sie tworzyc nowego, dla jednej informacji... A mam zmiar pod koniec roku kupowac nowa karte graficzna i tak na dobra sprawe to ten tytul bylby swietnym jej testem smile.gif

Powiem szczerze ze jako posiadacz PS3, tej gry zazdroszcze wlascicielom x360 najbardziej... smile.gif Zwlaszcza ze ostatnio znow mnei naszlo na i gram w oba kotory (naraz ;p) smile.gif

Nie ta gra nie wychodzi na PC. Tylko na X360
opall
CYTAT(easye @ 23 04 2007, 18:54) *
Wiadomo, ze gra zarzadzi, bo to BioWare, ale zeby az tak grafika sie podniecac...

chodzilo mi tylko i wylacznie o screen o ktorym wspomina zolwik... chodzilo mi o szczegolowosc twarzy sheaparda i mowilem ze galy mi wyskacza z orbit jezeli wszystkie postacie in game beada mialy takie detale jak shep na tym screenie
Trzcina
O_o

Teraz to mnie zaskoczyles, czy mi sie przywidzialo ze to ma wyjsc na PC?? Wlasnie sprawdzilem baze danych GF i faktycznie jest tam tylko wersja na x360... Szlag confused.gif No nic... moze uda sie jakos pozyczyc konsole... smile.gif
opall
na pc pewnie wyjdzie ale z takim samym opoznieniem jak jade empire czy poszczegolne czesci halo... marna to pociecha ale zawsze.
Sasori
Wrzesień-sresień:
Oficjalne stanowisko oficjalnego producenta na oficjalnym forum oficjalnej strony.

Tam i tylko tam ukaże się oficjalna data premiery, reszta to tylko sianie zamętu i torturowanie oczekujących.

A tutaj szerzej o tym konkretnym przypadku kolejnej ploty.
the_m
Spoko fajnie smile.gif Tyle ze to nie wyklucza wrzesnia tongue.gif IMO najblizszym mozliwym terminem jest koncowka maja lub czerwiec - o ile oczywiscie nie bedzie to jednak jesien smile.gif
Sasori
Wykluczać - nie wyklucza, ale oszczędza nam szarpania nerwów i gorączkowego szperania w sieci w poszukiwaniu potwierdzenia lub zaprzeczenia danej ploty.

Staram się już nie mieć żadnych nadziei ani oczekiwań co do daty premiery, siedzę cicho, z wyciszonym umysłem trenuję spokojną cierpliwość i od czasu do czasu wskakuję na oficjalne forum ME.

Zespół BioWare zarzeka się, że to wcale nie o marketing idzie, ino o szlifowanie gry - informacja byłaby może i dobra, gdyby takie gadki rzeczywiście pokrywały się z prawdą. Przecież do marketingu nikt się nie przyzna, no nie? Także laska na to, będzie kiedy będzie i tyla hyh.gif

A spekulować można, że takiego kilera puszczą razem z Halo 3 na obronę szturmu PS3, że wcale nie puszczą na obronę szturmu PS3, bo wejdzie kilerowi Halo 3 w drogę, że puszczą na święta, a nie w sezon ogórkowy, że puszczą właśnie w sezon ogórkowy, bo aż do września na kloca nie ma kilerów itede, itepe... Do bani takie spekulacje, bo na pierdyliard babka wróżyła. Trzeba nam cierpliwie czekać i urlopy rezerwować, mesese.

I pomyśleć, że jeśli pierwsza plota byłaby prawdziwa, juz od kilku dni mielibyśmy to cudo w czytnikach...
Prime Hunter
Dla takiej gry mogę poczekać smile.gif Ale mam dziwne wrażenie, że ta plotka się nie sprawdzi i już trochę wcześniej sobie pogramy wink.gif
YETI
Mogą ten tytuł wypuscic nawet w grudniu, oby był tylko 110% dopracowany smile.gif
the_m
O dopracowanie nie ma co sie martwic - ja wierze w Bioware i mam nadzieje ze sie nie zawiode (pierwszy raz boli najbardziej) smile.gif Z reszta zgadzma sie z Yetim ja moge do grudnia czekac byleby ta gra byla tak mocarna jak nadzieje ktore w niej pokladam hyh.gif
Sasori
Powieść z gryzmołem autora do wygrania tutaj.
Hela
Trochę nowego info:
http://blogs.ign.com/BioWare_Games/2007/05/03/53888/
the_m
Nowe OBRAZKI. Nic szczegolnegoale lepsze to niz ciagla cisza smile.gif

(z tego njusa)
Lord Tidek
Hmm do początku czerwca ? Miejmy nadzieje, choc coś mi tu śmierdzi dry.gif
Sasori
Plotka z tym czerwcem.

BioWare nie podał żadnej daty, miesiąca, ba, kwartału nawet. Wszystko, co wiadomo, to rok 2007 - reszta to domysły.

XM16E1
Te nowe zdjęcia nie prezentuja się zbyt okazale i mi się wydaje że albo bioware ustali premiere na koniec 2007(co było by równoznaczne z pojedynkiem z takimi hitami jak HALO3 i GTA4) albo na początku przyszłego roku cool.gif
Sasori
Kilka dni temu (podobno, nie znalazłem dokładnej daty) ESRB wystawiło rating ME. gierka dostała 'M', za przemoc, krew, częściową goliznę i seksualne aluzje. Całkiem nieźle :f

Pytanie do wyjadaczy marketingowo-growych: czy rating ESRB może być jakąkolwiek wskazówką co do bliskości daty premiery?

A tak na marginesie, jutro rocznica D-Day, więc powstają już pewne teorie spiskowe (na cześć tamtych wydarzeń statek Sheparda nazwano 'Normandy')... Oj, nie tylko mnie już palma strzela od tego czekania ;]
Sasori
Artykuł o Kroganach na IGN. W ramce obok są jakieś radosne daty wydania, ale czy prawdziwe, to już mi szczerze mówiąc koło wafla lata.
Salwador

OMG....!!!jak to wygląda.... ohmy.gif
the_m
No naprawde niezle sa te nowe screeny! biggrin.gif Ta gra pozamiata, dla mnie to jedna z najlepiej zapowiadajacych sie gier na nowe konsole! Oby tylko nie trzeba bylo sie wahlowac DVD podczas gry (taka grafa i rozbudowanie jakie obiecuje BW na 1 DVD nawet 2warstwowym - to bedzie mistrzostwo smile.gif ) - mogl MS zainwestowac w jakis nowy nosnik, a nie na DVD jechac i jedno zmartwienie by odpadlo dry.gif
fingus
CYTAT(the_m @ 17 06 2007, 17:05) *
Oby tylko nie trzeba bylo sie wahlowac DVD podczas gry

Bez obaw, nie będzie żadnego wachlowania - gra jest na jednym DVD - twórcy już potwierdzali to kilkukrotnie na forum.
Joocker
Mass Effect - nowe, efektowne screeny!
http://giery.eu/Xbox360/Newsy/Mass-Effect-...ne-screeny.html
the_m
CYTAT(Joocker @ 18 06 2007, 18:14) *

Obrazki juz byly i juz zdazyly powalic. Patrz kilka postow wyzej wink.gif
Te screeny zadziwiaja mnie za kazdym razem jak na nie patrze - ta gra jest przepiekna wub.gif wub.gif wub.gif Jak dla mnie wyglada lepiej niz jakakolwiek inna gra! Glownie dla niej kupie XO!
Salwador
Jedynie na co mogę narzekać obecnie już zanim zacznę przy tym zacierać rączki..to martwię się a raczej zapewne tak będzie iż będę grał cały czas tym samym bohaterem..;/
Sasori
CYTAT(Salwador @ 20 06 2007, 18:39) *
Jedynie na co mogę narzekać obecnie już zanim zacznę przy tym zacierać rączki..to martwię się a raczej zapewne tak będzie iż będę grał cały czas tym samym bohaterem..;/

blink.gif
Salwador
Mam w skrócie na myśli to iż..po ostatnim ich hicie Jade Empire...marzyłbym aby przy rozpoczęciu gry można było by wybrać np rasę...płeć itd..;]...
the_m
Salwadorze drogi, jakbys czytal wszystko dokladnie widzialbys ze postac bedzie w pelni "kustomizowalna", tzn bedzie mozna sobie wybrac wszystko (plec tez) oprocz rasy (czlowiek) i nazwiska (Shepard) wink.gif
Zeratul
nowy filmik
http://www.gametrailers.com/game/2211.html
the_m
Ktory z nich jest nowy bo jakos sie nie dopatrzylem? chytry_.gif
Sim
przeczytalem na onlinecenter ze ci ktorzy zlozyli preorder w siec game dostali maile ze bedzie obsowa do stycznia 2008 ninja.gif no ladny (pipi) pani basiu

link do sklepu

ciekawe jak to sie teraz potoczy
Sasori
Chłopaki z BioWare'u oficjalnie potwierdzili obecność swoją i Mass Effect na tegorocznym E3 (10-13 lipca). Gość od public relations twierdzi, że możemy spodziewać się czegoś "very, very cool" na tych targach - spekulacje trwają, równie dobrze czymś bardzo chłodnym okazać się może data premiery jak i garść multimediów.

Zespół Quality Assurance zajmujący się tematem ME opuścił jego szef (Bob McCabe). QA zajmuje się wałkowaniem produktu i zatwierdzaniem jego kolejnych aspektów (kod, wizualia, scenariusz, playability itede, itepe). Mówi się, że nie zdarza się rozwiązywanie zespołu QA przed ukończeniem etapu produkcji - Bob McCabe skomentował ten domysł "Nie mówię tak, nie mówię nie, ale to sprytna obserwacja".

Tyle plotek. Na oficjalnym forum atmosfera dość napięta, BioWare musi ostro lawirować między coraz bardziej wkurzonymi fanami a obowiązującym ich milczeniem (nakazy PR od M$?).

Anyway, czekamy cierpliwie :]

edyta: Który ze zgRedów jedzie na E3? Niech no złapie tam Priestley'a czy innego BioWare'owca, przyciśnie mu kolanem klatę i nie puszcza, dopuki nie usłyszy daty premiery :]
Sasori
Nowy trailer.

Ponadto, wreszcie ogłosili oficjalną (cokolwiek jednak niedokładną) datę premiery. Listopad. Jednego możemy być pewni - nie będzie obsuwy, bo cały ten cyrk z nieujawnianiem daty miał na celu uniknięcie kwasów związanych z obsuwami.

Co najmniej kolejne cztery miesiące czekania :/

Dodatkowo jeszcze nowy kawałek gameplay.* I to ponoć jeszcze nie koniec dobrotek z E3. Przed nami jeszcze dłuższe demo (najprawdopodobniej rozwinięcie tego powyżej plus komentarze) oraz wywiad z twórcami (w piątek).

*Fajnie wygląda unik wykonany łazikiem, a poniewieranie krogana to już czyste Gwiezdne Wojny skrzyżowane z Crackdownem ;)
Sasori
Kolejny, jeszcze bardziej smakowity trailer. Chyba się zahibernuję do tego listopada...

A tak ogólnie, czy tylko mnie serce bije szybciej na myśl o tej produkcji? Coś cicho siedzita, chłopcy.
Sarge
CYTAT(Sasori @ 12 07 2007, 12:02) *
A tak ogólnie, czy tylko mnie serce bije szybciej na myśl o tej produkcji? Coś cicho siedzita, chłopcy.

Może zbierają szczenę po obejrzeniu kolejnego trailera z Mass Effect biggrin.gif ?

A poważnie, to te E3 jest potwierdzeniem na to, że kto na ME czekał, ten jeszcze cierpliwie poczeka sobie te cztery miesiące wink.gif . Mnie jakoś RPG'i od BioWare nigdy szczególnie nie interesowały (Jade Empire jedynie zdołał mnie na nieco dłużej przyciągnąć) - wiem, niektórzy postrzegają tę grę jako jedną z najbardziej oczekiwanych produkcji w tym roku, a ja tu takie farmazony prawię smile.gif . Ale mimo wszystko czekam na Mass Effect (bez zbytniego napalania się) i spokojnie zobaczę podczas premiery, co z tego też wyjdzie wink.gif .
Soul
http://www.n4g.com/News-51419.aspx

15 minut demka.
the_m
CYTAT
Oj tak wub.gif
CYTAT
Może zbierają szczenę po obejrzeniu kolejnego trailera z Mass Effect
Dokladnie wub.gif

ME bedzie wielki! Juz sie nie moge doczekac. Kurde, trudno cos nowego napisac poprostu killer, co tam jakies Halo, Mass Effect bedzie gra roku na XO (w kazdym razie ja tak uwazam wink.gif ) Jedyny minus to to ze chwilowo brak mi XO a nie sadze zeby do listopada pojawily sie nieawaryjne wersje ;(

Osobiscie uwielbiam BioWare za ich RPG a ten moze byc najwiekszym z nich! biggrin.gif slinotok.gif
Sasori
Czy będzie największym erpegiem ever? Bardzo możliwe, trzymam za to kciuki. Bombowy jest kierunek, w którym podąża ze swoimi RPG BioWare - do rozbudowanej fabuły i możliwości odgrywania postaci dorzucają elementy zręcznościowe (Jade Empire, teraz ME). Nie ma to jak spokojnie sobie rolplejować, a kiedy trzeba, samemu złapać za spluwę i kosić tych, na których nie podziałała dyplomacja hyh.gif

CYTAT
Jedyny minus to to ze chwilowo brak mi XO a nie sadze zeby do listopada pojawily sie nieawaryjne wersje ;(

Tja, sam się zastanawiam, czy mój złom dociągnie do listopada...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.