Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
the_m
CYTAT
Czy będzie największym erpegiem ever? Bardzo możliwe, trzymam za to kciuki.
Spokojnie jeszce przynajmniej dwie czesci ME przed nami (nie liczac tegorocznej) a znajac BW to jedna bedzie lepsza od drugiej biggrin.gif Takze jako best RPG na XO obstawiam ostatnia czesc ME wink.gif
POK
Moim zdaniem ME to najlepsza gra jaka wyjdzie niedługo na Xa (i jaka do tej pory wyszła biggrin.gif ). Oby tylko znowu nie przesuneli premiery wallbash.gif Gierke pewnie już mają ukończoną, ale w tak wielkim świecie łatwo o tony bugów, no i animacja na obecnym etapie prac lubi często zwalniać dry.gif
Kotora i JE przeszedłem po parę razy, a ME wydaje się grą o kilka dlugości lepszą. Jeszcze tylko cztery dłuuugie miesiące...
wrog
Developerzy mówili, że mają już skończony build i teraz zostaje im dopieszczanie. Chyba wyrobią się na listopad smile.gif
Salwador
http://gametrailers.com/player/22840.html <--najnowszy trailer..:)
Mastah27
Screeny i artworki przedstawiające Sarena:

http://www.gamersyde.com/news_4741_en.html
koso
Gorąco polecam powieść "Mass Effect: Revelation, prequel do wydarzeń z gry. Przeszłość Sarena jest tam fajnie nakreślona, a i ogólnie można całe uniwersum poznać i odpowiednio nastawić się do gry. Ja tym bardziej nie mogę się jej doczekać smile.gif
Zeratul
a gdzie ten prequel znalezc mozna?
Lucek
w ksiegarni
Sasori
CYTAT(Zeratul @ 31 07 2007, 14:18) *
a gdzie ten prequel znalezc mozna?

Co jak co, ale ty problemów z dostaniem tego nie powinieneś mieć ;)

Nie znalazłem tego w polskich księgarniach ani na polskich serwisach aukcyjnych, ale wystarczył sms do siędzącej w Dublinie siostry i sru, od kilku dni kniga w mych łapkach.
MichAelis
QUOTE(koso @ 31 07 2007, 14:06) *
Gorąco polecam powieść "Mass Effect: Revelation, prequel do wydarzeń z gry. Przeszłość Sarena jest tam fajnie nakreślona, a i ogólnie można całe uniwersum poznać i odpowiednio nastawić się do gry. Ja tym bardziej nie mogę się jej doczekać smile.gif

Masz jakiegos ebooka czy cos? wink.gif
QUOTE(Lucek @ 31 07 2007, 14:22) *
w ksiegarni

Gdzie?
Zeratul
CYTAT(MichAelis @ 31 07 2007, 22:12) *
CYTAT(koso @ 31 07 2007, 14:06) *

Masz jakiegos ebooka czy cos? wink.gif
CYTAT(Lucek @ 31 07 2007, 14:22) *
w ksiegarni

Gdzie?

W US, albo Irlandii...
MichAelis
Ma ktos namiary na cos tanszego niz 10 funtow z bookshop.blackwell.co.uk?
MaxVarEmreis
CYTAT(MichAelis @ 31 07 2007, 22:57) *

Amazon.com ??
Ja tam zamawiałem ( 8$ + koszty), zadnych problemów nie było.
Lucek
CYTAT(MichAelis @ 31 07 2007, 22:12) *
CYTAT(Lucek @ 31 07 2007, 14:22) *
w ksiegarni

Gdzie?

to byla odpowiedz do Zeratula, u nas nie mam pojecia gdzie sad.gif
MichAelis
QUOTE(MaxVarEmreis @ 31 07 2007, 23:26) *
QUOTE(MichAelis @ 31 07 2007, 22:57) *

Amazon.com ??

tylko amazon dowala straszne koszty na polske z UK to ponad 8 funtow.
MaxVarEmreis
CYTAT(MichAelis @ 1 08 2007, 20:45) *
CYTAT(MaxVarEmreis @ 31 07 2007, 23:26) *
CYTAT(MichAelis @ 31 07 2007, 22:57) *

Amazon.com ??

tylko amazon dowala straszne koszty na polske z UK to ponad 8 funtow.

Cos sie na te funty tak uwziął smile.gif
Jest tez amerykanski Amazon i o nim mówiłem.
Tak czy siak, koszt sprowadzenia ksiazki do Polski to ok 45-50 zł.
MichAelis
Dzieki, wlasnie tam zamowilem. Rzeczywiscie duzo mniej wyszlo. Niecale 50 zł. Ile Ci szlo bo jeszcze z Amazonu nie bralem nic? A przewidywany czas dostawy dali mi max 10 wrzesien, dlatego pytam xD
Widzialem ze w zapowiedziach jest jakies wydanie kolekcjonerskie strategy guide, dla takiej gry chyba zrobie sobie mala kolekcje wink.gif
MaxVarEmreis
CYTAT(MichAelis @ 3 08 2007, 22:00) *
Ile Ci szlo bo jeszcze z Amazonu nie bralem nic? A przewidywany czas dostawy dali mi max 10 wrzesien, dlatego pytam xD

Ja bym sie uzbroił, na Twoim miejscu, w cierpliwość smile.gif Mass Effect szło mi dośc długo. Nie pamiętam juz dokładnie ile.
W tej chwili mija ponad 2 tygodnie jak czekam na kolejna przesyłke z Amazonu ( ksiazki Halo).
Po przeczytaniu Mass Effect:Revelation, hype skoczy Ci o 100%. Ostrzegam smile.gif
koso
CYTAT(MaxVarEmreis @ 4 08 2007, 13:29) *
Ja bym sie uzbroił, na Twoim miejscu, w cierpliwość smile.gif Mass Effect szło mi dośc długo. Nie pamiętam juz dokładnie ile.
W tej chwili mija ponad 2 tygodnie jak czekam na kolejna przesyłke z Amazonu ( ksiazki Halo).
Po przeczytaniu Mass Effect:Revelation, hype skoczy Ci o 100%. Ostrzegam smile.gif

Zgadzam się z obydwoma wątkami - z Amazona wszystko leci długo (za każdym razem obgryzam paznokcie ze zniecierpliwienia), a sama książka podbija hype na maxa. Jak na sci-fi nie jest to nic niesamowitego, ale bardzo spodobało mi się wykreowane uniwersum - ma sensowne odniesienia do współczesności, wyjaśnia podstawy świata z Mass Effect, no i przede wszystkim rzuca światło na Sarena (czy też Serana, jak wolą w Neo wink.gif ). Ja jestem ciekaw, czy Anderson, główny bohater książki, pojawi się w grze.
MaxVarEmreis
CYTAT(koso @ 4 08 2007, 13:39) *
Ja jestem ciekaw, czy Anderson, główny bohater książki, pojawi się w grze.

No ba. Pojawia się na niejednym trailerku. Myslisz, ze kim jest ten czarnoskóry kapitan, który zleca zadanie Shepardowi?? smile.gif
Widać go np tu.
koso
Widzę że umknął mi kolor skóry Andersona zatem wink.gif

Jeśli ktoś chciałby próbkę, to tu znajdzie prolog:
http://masseffect.bioware.com/galacticcode...rologue_01.html

A tutaj 9. rozdział:
http://masseffect.bioware.com/galacticcode...hapter9_01.html

Szykowana jest już druga powieść, łykam w ciemno.
POK
Wiadomo coś o składzie wersji kolekcjonerskiej?? Może właśnie książka ME:Revelation będzie w zestawie. Jestem za biggrin.gif
Sasori
Nowy, długi futedż z ME. Zobaczymy wreszcie tworzenie wyglądu postaci (w tym parę loli z Obliviona).
the_m
Filmik widzialem i naszly mnie zle przeczucia.
Wiadomo jedno glowna intryga w grze to 10-20. To jest akurat ok jezeli subquestow bedzie sporo tak jak obiecywali, w tedy mam nadzieje ze gra "fabularnie" starczy na ok 40 godzin.
Podoba mi sie tworzenie postaci, moze troch przesadzili z iloscia suwaczkow ale ok.
Natomiast jak tak sluchalem tego wywiadu to opuszczalo mnie takie poczucie mistycznosci jakie mialem kiedy ogladalem/czytalem cos o tej grze. Wiem ze to bedzie przynajmniej bardzo dobra gra ale ta marketingowa gadka tworcow pozbawila ja mistycyzmu (w moim odczuciu oczywiscie smile.gif ), jakos tak mainstreamowo zaczelo mi to wygladac. Pif-paf tu, pif-paf tam, troche pojezdzimy samochodem, pozarywamy kosmiczne laski. No ale moze ja jestem dziwny (nie zeby mial cos do zarywania lasek tongue.gif )
Keymaker
To tylko kilka dni, a jak wszyscy dobrze wiedzą, grze przyda się ostateczny szlif i optymalizacja.
Zeratul
plotka... fingus juz sie dokopal na forum, ze to plotka... smile.gif

http://masseffect.bioware.com/forums/viewt...4&forum=104
Soul
Na gametrailer , 3 nowe filmiki , giera zapowiada się kapitalnie:) Graficznie cudownie:) W życiu lepszej twarzy nie widziałem , póki co:)
POK
Jeszcze nigdy nie było tak "filmowej" gry. W sumie wszystko w tej grze stoi na najwyższym poziomie. Dla mnie to właśnie Mass Effect będzie grą roku, a resztę pozostawi daleko w tyle. Po prostu nie mogę się doczekać tej gry, a z każdym filmikiem oczekiwanie staje się coraz trudniejsze. Szkoda tylko, że w trailerach pojawia się coraz więcej spoilerów.
Sasori
Właśnie, po obejrzeniu pierwszego z tych filmików rzuciłem kurtyzaną i wyłączyłem, bo po co mi wiedzieć, że jeden z moich kompanów ma na starcie skryptowany zgon?

A co do gry, to nie będzie gra roku, ni huhu. To będzie gra dekady. Najchętniej straciłbym przytomność na najbliższe 3 miesiące, bo czekanie na to cudo aż boli...
Mastah27
CYTAT(Ryan z forum N+)
Widziałem Mass Effect. Gra ma bardzo dużo graficznych glitchy. Można przełknąć, ale polecą za to oceny. Całość nastawiona jest na rozmowy i walkę. Jest rozbudowany system ekwipunku i zdolności specjalnych a sama gra ma wyraźny element taktyczny. Większość to jednak gra społeczna - wybór drogi postaci przez dialogi. Możesz szalonego doktorka uspokajać albo poczęstować pięścią. Niektóre późniejsze reakcje postaci nie są takie super jeśli wybierzesz opcję, która bardzo odbiega od średniej. We wspomnianym przykładzie z doktorkiem, czy go rozdepczesz czy przytulisz, pani profesor (być może jego żona, może znajoma tylko) na koniec dialogu powie czule: "powodzenia, uważaj na siebie" nawet jeśli 5 sekund wcześniej darła ryja z powodu piąchopiryny dla doktorka. Co ciekawe podwładni też się buntują jak się odgrywa buca. Bez wątpienia jak na RPG grafika jest bardzo mocna, bez wątpienia dialogi są mocne. Z pewnością fabuła będzie ryła beret, ale mimo wszystko czuć, że gra jest pospiesznie składana do kupy. System dialogów jest bardzo dobry - wybierane opcje dają Ci pojęcie o nastawieniu, jakie zaprezentuje postać, ale nie mówią co dokładnie powie/zrobi. Coś jak wybór: "przyjazny/litościwy/obojętny/sukinkot" zamiast właściwego tekstu.

IMO Mass Effect to gra na 8-8.5. Nie wiem czy fabuła zrekompensuje pewne niedociągnięcia, które są widoczne i już. ME to must have dla miłośników KotORa, bardzo mocna pozycja dla miłośników RPG z toną dialogów i różnorodnymi wyborami i słabe RPG dla miłośników levelupowania. Nie jest to gra dla wszystkich i ma techniczne wzloty i upadki. Widziałem w niej bugi a do wydania gry już niewiele. Nie wiem jak Bioware pracuje na crunch time'ie, ale nie spodziewajcie się dopracowanej w 100% gry.

Keymaker
Ktoś tam gada jak potłuczony biggrin.gif
the_m
Jakos nie premawia do mnie opinia tego Ryana. Moze gral w jakas starsza wersje. Z doswiadczenia wiem ze Bioware nie wydaje niedopracowanych gier wiec dlaczego tym razem mialby byc inaczej? Pozyjemy zobaczymy. Po tych nowych prezentacjach gameplayu moge powiedziec ze gra jest sliczna biggrin.gif Moja uwage zwrocil napis loading tuż przed wlaczeniem sie dialogu co moze swiadczyc, wlasnie, o wczesnej wersji gry hyh.gif
Zwirz
Nie wierze w to, że BioWare wyda gry na 8,5 tongue.gif Mass szykuje się na niezły hicior biggrin.gif A fabuła na pewno będzie wciągająca =] Tak czytając tą opinie to mam takie wrażenie, że Ryan oczekiwał jakiegoś shootera TPP z ograniczoną liczbą dialogów. I ten tekst "Nie spodziewajcie się doprawocwanej w 100% gry". Chyba każdy liczy się z tym, że gra będzie miała pewne niedoróbki i będzie postawiona na rozmowy. W końcu to ma być RPG, a w RPG jest najważniejsza fabuła i dialogi między postaciami. A to, że mają mało czasu... z Kotorem też pracowali do końca, to widać i czuć. I nic nie zepsuli =]
POK
Twórcy mają jakieś 2 miesiące na dopracowanie wszystkich szczegółów, więc nie ma się czego obawiać (gierka od jakiegoś czasu jest skończona, teraz tylko eliminują bugi). Już widać znaczną poprawę jeśli chodzi o framerate. Poza tym nie podawali dokładnej daty, aby z łatwością wyrobić się na czas (premiera ME może nastąpić na początku, lub pod koniec listopada). Inna sprawa, że po KotORze i JE jestem pewien sukcesu tej gry.
Sasori
ME ma już oficjalną, dokładną datę premiery.

Jakie miejsce polecacie do złożenia pre-ordera?
the_m
23 listopad ... a kiedy M$ wypusci XO z nowymi procesorami? smile.gif Chcialby zagrac w ta gre zaraz po premierze ale chyba mi nie wyjdzie;/
kilka nowych obrazkow:
http://www.gameonly.pl/news/2007-08-30/126...28d9d4c2f63.jpg
http://www.gameonly.pl/news/2007-08-30/126...38a0b92382.jpg
http://www.gameonly.pl/news/2007-08-30/126...87e4b5ce2fe.jpg
http://www.gameonly.pl/news/2007-08-30/126...679a2f3e71d.jpg

CYTAT
Jakie miejsce polecacie do złożenia pre-ordera?
Ulrima (240,-), gram.pl (230,-)?
Salwador
na http://www.gametrailers.com jest sporo nowych filmikow..i niech ktos mi powie ze to nie nextgen!!!!!!!!???....
Gazi
Świetny te nowe filmiki . Stare jakoś mnie nie przekonywały ale te ... smile.gif .
Hela
Zawartość edycji kolekcjonerskiej:

* Fiction Book: Galactic Codex: Essentials
* Mass Effect Art Book: A Future Imagined
* 2nd DVD with exclusive videos about Mass Effect (Art of Mass Effect, Interactive Storytelling of Mass Effect)

http://www.pro-g.co.uk/news/03-10-2007-6592.html
Sasori
CYTAT
Posted 10/03/07 21:57 (GMT) by Chris Priestly

Sorry, but we do not have any information about a Limited Collectors Edition (LCE) at this time.

icon_evil.gif

Gość z PR od BioWare'u zdementował i tę plotkę.

"Nothing's official until it's official", jak już zdążyli nas przyzwyczaić panowie z BW.
raulos
Czekalem na ta gre bardzo, ale teraz jest mi obojetna wydaje mi sie jakas sztuczna, voice acting itd...
Gooralesko
CYTAT(raulos @ 7 10 2007, 16:05) *
Czekalem na ta gre bardzo, ale teraz jest mi obojetna wydaje mi sie jakas sztuczna, voice acting itd...

A co cie urzekło wtedy gdy byłeś grą zauroczony? Coś się od tamtego czasu zmieniło w głównych założeniach gry czy tobie się po prostu odmieniło?
the_m
Wiesz raulos tak mi sie wydaje ze od pierwszych filmikow wszystkie gadki i system dialogowy wygladal tak samo i z tego co kojarze to nic sie w tym aspekcie nie zmienilo wiec nie rozumiem co cie tak nagle odrzucilo.
Mniejsza o to, niech juz ta gre wydadza chce zobaczyc to cudo biggrin.gif
Orange
Pierwsza recenzja - Gameinformer - 9.75/10

wybrane cytaty:

"Concept: One of the greatest science fiction stories ever told, and a new benchmark for video game storytelling"

"Graphics: Every second of gameplay offers the visual quality you have come to expect from Final Fantasy cutscenes"

"Sound: One of the most memorable and unique soundtracks in gaming. It's inspired by '80's sci-fi, yet sounds like nothing you've heard before. The game also features an amazing ensemble of voice actors"

"Playability: Fun and functional, but something always seems to be amiss with the AI and Balancing"

"Entertainment: An expansive quest (18 to 30 hours) that toys with your emotions and keeps you engaged"

"Reply Value: High"

"Mass Effect shares a similar design to Bioware's previous work on Star Wars: Knights of the Old Republic and Jade Empire. However, by comparison, both of these remarkable games now seem like test runs."

"The gameplay is certainly fun, and it controls admirably, but it doesn't live up to the large stage the story sets

"You'll want more from it, but by no means does it hold the experience back, nor does it make you wish you were playing something else. In fact, I think you'll agree that Mass Effect is one of video games' greatest treatures."

"It sounds like a perfect game. And it comes damn near close. The one thing that might turn a few people off is the combat, which has a lot of little nuisances that take a while to get used to. When they all come together the action is breathtaking."

"Bioware's epic also has the richly detailed environment of Gears of War, the deep exploration of Oblivion, and a fictional universe almost as compelling as Star Wars"

"Characters convey realistic emotions, their lip-syncing is perfect to the point that they don't seem like CG creations, and they all have little quirks that you attribute to being alive."
raulos
Nie wiem, moze to po prostu ja blink.gif chcialbym zoabczyc demo najpierw smile.gif
Hela
EA wykupiło BioWare i ma prawa do kolejnych części Mass Effect.
http://www.gameonly.pl/newsy/12937
Orange
z tymi prawami to prawda bo jakos nie ufam takim serwisom a nigdzie indziej sie z tym nie spotkalem ?
Sasori
Prawda, prawda:
Wywiad z Rayem Muzyką i Gregiem Zeschukiem na Gamespocie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.