z2djtkose
10 11 2007, 17:24
CYTAT(Gooralesko @ 10 11 2007, 13:28)

Czy książka dodawana do edycji kolekcjonerskiej to ta sama która wprowadza nas w świat ME. Wiecie ta która jest w sklepach od kilku miesięcy (Zapomniałem nazwy tejże książki)
Masz na myśli "Revelations"? Tą powieść?
Nie, nie będzie jej w edycji kolekcjonerskiej. Będą album graficzny i coś w rodzaju encyklopedii świata ME.
Gooralesko
10 11 2007, 19:47
Jak tylko przetłumaczą Revelations na polski to kupuję te książkę.
3 filmiki + 2 nowe prezentujące w akcji specjalizacje Adept class i Vanguard class.
http://www.gamersyde.com/news_5507_en.htmlSzczerze nie mogę się już doczekać tego Ghost Recona w świecie Star Warso - podobnym
Trochę bogate to menu zmiany broni w Vanguard class.
Mam nadzieję, że z tymi napisami nie będzie tak, jak w przypadku Dead Rising, w którym połowy napisów na CRT-ekach nie da się rozczytać.
Temat ten był kilkukrotnie poruszany na ichnim forumku. Zarzekają się, że testowali grę na najróżniejszych telewizorach, (szajsowatych również) i że w ich grach błąd Capcomu nie ma prawa być powtórzony itede itepe.
dla tych co pytali o jezyk PL
w wersji NTSC (USA) sa napisy PL wiec reszte mozna sobie samemu dopowiedziec
CYTAT(Juchy @ 12 11 2007, 19:11)

... że community manager huga tam wie?

A co, ktoś wyszarpał kopię z K-Martu? Niezła historia. W niektórych supermarketach tej sieci można było kupić gierkę już od jakiegoś czasu, ponoć e-bay zalały oferty ME w dwukrotnej cenie.
rafal180
12 11 2007, 19:36
CYTAT(Sasori @ 12 11 2007, 12:20)

Temat ten był kilkukrotnie poruszany na ichnim forumku. Zarzekają się, że testowali grę na najróżniejszych telewizorach, (szajsowatych również) i że w ich grach błąd Capcomu nie ma prawa być powtórzony itede itepe.
Wersja NTSC ma tylko angielski tak wszędzie piszą ponoć
CYTAT(rafal180 @ 12 11 2007, 19:36)

CYTAT(Sasori @ 12 11 2007, 12:20)

Wersja NTSC ma tylko angielski tak wszędzie piszą ponoć
przepszarapszam ale nie wyłapałem związku między postami...
pośledźcie inne fora, torrentowcy mówią, że polski jest od razu wbudowany
nie no, sorry, ale chyba od dawna było wiadomo że ME będzie miało polską wersję językową...
no chyba że pytanie dotyczy ogólnie wersji z całego świata, a nie tylko z polskiej dystrybucji to przepraszam
tak, właśnie o to chodzi, z tego co wiem to to w co aktualnie pomykają piraci to wersja ntsc, która ma język polski
CYTAT(Sasori @ 12 11 2007, 19:18)

CYTAT(Juchy @ 12 11 2007, 19:11)

... że community manager huga tam wie?

chodzilo mi raczej: jesli wersja NTSC na USA ma jezyk PL to tym bardziej wersje PAL europejskie ten jezyk beda mialy

chociaz mozna brac i wersje NTSC-USA bo i tak jest region free...
Gooralesko
15 11 2007, 15:28
Gra rządzi! Jak usiadłem wczoraj późnym wieczorem to grać skończyłem o 6 rano.

Co najważniejsze spisali się polscy tłumacze i naprawdę fajnie im ta kinowa wersja wyszła. Nie tłumaczyli przykładowo nazw własnych jakichś organizacji wprost tylko starali się żeby to dobrze brzmiało. Zbyt dużo jeszcze nie widziałem, bo kiedy dotarłem do Cytadeli to ludzie zaczęli mnie zaczepiać i bawiłem się w rozwiązywanie zadań pobocznych zamiast fabuły. Niestety czasem gra lubi przyciąć, ale nie przeszkadza to specjalnie (gorsze jest momentami zamrażanie ekranu na kilka sekund jak jakiś większy obszar musi się załadować).
Moze cos o systemie napiszesz?
Slupek88
17 11 2007, 12:24
A jak sprawa wygląda, większosć jest tylko strzelania, czy są elementy przygodowe, to znaczy jakies zadania, nie polegajace tylko eksterminowaniu wrogów.
CYTAT(Slupek88 @ 17 11 2007, 12:24)

A jak sprawa wygląda, większosć jest tylko strzelania, czy są elementy przygodowe, to znaczy jakies zadania, nie polegajace tylko eksterminowaniu wrogów.
Mocne pytanie.
wrog, napisz plz coś o poziomach trudności. Słyszałem, że gra jest dość łatwa i miałem plana od razu na hardzie iść.
Ja zaszalałem i ustawiłem sobie najwyższy dostępny na starcie poziom (weteran bodajże), z auto-aim obniżonym na "normalny". Za łatwo to nie jest, gram szpiegiem (snajperka + pistolet) i pojedynki z - nazwijmy ich tak - bossami do prostych nie należą. Przynajmniej dla mojej klasy, gdzie trzeba jednak mieć trochę miejsca, by oddać dobry strzał. Bywa ciężko, ale jak dla mnie, to tak w sam raz. Zwykłe pojedynki z jakimiś gethami nie stwarzają mi problemów, bo zazwyczaj 1-2 strzały i leżą (mam 23lvl). Do tego w razie co są specjalne ataki i śmigam w grupie z kroganem (ten największy brzydal) i turianinem.
Swoją drogą przygoda, na starcie sporo przegadana, jest coraz ciekawsza. Bawiłem się też trochę wątkami miłosnymi i grałem na dwa fronty, z czasem ta dwójka do mnie przyszła i kazali wybrać, bo chcą mieć pewność co do moich uczuć lol
Jacobss
18 11 2007, 14:40
Jeszcze apropo wersji językowych. Czy jeżeli nabędę grę w Niemczech to będę mieć również wersję PL do wyboru? Oczywiście nie stanie się nic złego jeżeli nie będzie Pl wersji, bo niemiecki znam, lecz chciałbym sprawdzić wersję Pl...
PolishJaser sprzedawał w Pchlim Targu sklepową wersję z Niemiec, miała tylko jeden język (pewnie USK grzebało przy grze).
Jacobss
18 11 2007, 15:10
CYTAT(wrog @ 18 11 2007, 14:59)

PolishJaser sprzedawał w Pchlim Targu sklepową wersję z Niemiec, miała tylko jeden język (pewnie USK grzebało przy grze).
Dzięki za info. No cóż, nie dziwi mnie to. USK lubi wsadzać ręce tam gdzie nie powinno. Wystarczy spojrzeć na Dead Rising, które zostało w Niemczech zakazane i skonfiskowane przez Policję. No cóż, będę grać po Niemiecku z cenzurą pewnie

wrog, powiedz mi jedną rzecz: Czy gra przypomina Kotora? Oczywiście chodzi mi o klimat takiego kosmosu. Gra ma momenty w których przypomina Star Wars?
Krótki filmik z przejażdżki po jednej z pustych planet -
http://www.youtube.com/watch?v=s5ShR4p5VbM .
@wrog - jak się ma sprawa planet? Wszystkie są takie rozległe?
Czytałem na IGN wywiad z jakimś gościem z BioWare i mówił, że część jest taka, a część podobna do tych z KOTOR.
No i właściwie ile jest planet, które można zeksplorować?
Gooralesko
19 11 2007, 10:58
Napisz coś także o achievementach. Nie jest to ważna sprawa ale chce już wiedzieć za jakie rzeczy twórcy nagradzają gracza GS-ami. Mam tylko nadzieje, że nie ma ich 99 jak w Orange Box :E
A graficznie jak Mass Effect wypada ?
Gooralesko
19 11 2007, 11:22
No to dziękówa Iras
CYTAT(suli @ 19 11 2007, 11:19)

A graficznie jak Mass Effect wypada ?
Graficznie prezentuje się bardzo ładnie, niby nie ma żadnego przełomu, ale trzyma wysoki poziom. Jedyne co im nie wyszło, to włosy, które wyglądają jakby je wrzucili w ostatniej chwili bez sprawdzania jak będą się prezentować.
podobno za pół godziny pojawić się ma recka na IGN... 6AM czasu PST (pacific standart time)
edyta:
Recka na Xbox Evolved 9.8 :]
edyta2:
Recka na IGN 9.4 :]]
Zeratul
19 11 2007, 16:02
a ten watek milosny.... mozna zostac lesba?
Gooralesko
19 11 2007, 16:04
Pobrałem reckę z GT, obejrzałem i... WOW. No po prostu WOW. Wady owszem posiada ale jak dla mnie one wogóle nie istnieją, no może poza loadingami.
Sasori - te pacany z Ultimy mi napisały, że nie wiedzą kiedy wyślą mój egzemplarz więc anulowałem zamówienie. W piątek lecę do Empiku zobaczyć czy mają. Zresztą pojeżdze po Poznaniu i sprawdzę gdzie mogę dostać swoją kopię.
CYTAT(Zeratul @ 19 11 2007, 16:02)

a ten watek milosny.... mozna zostac lesba?
Tak, ze smerfetką się można posmyrać.
Czezare
19 11 2007, 17:06
Recenzje i skrajnie wysokie oceny robią wrażenie.
O ile wcześniej nawet nie zaglądałem do tego tematu, tak teraz niemal na bank zaopatrzę się we własny egzemplarz tej gry.
Master JIN
19 11 2007, 17:46
duzo jest side questów?
Gooralesko
19 11 2007, 17:56
Mam pytanie czy oferta sklepu PSX Extreme
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...de42fdbf205d1a6 dotyczy egzemplarzy z polskimi napisami? Nic w opisie na ten temat nie jest napsiane.
CYTAT(Gooralesko @ 19 11 2007, 16:04)

Sasori - te pacany z Ultimy mi napisały, że nie wiedzą kiedy wyślą mój egzemplarz więc anulowałem zamówienie. W piątek lecę do Empiku zobaczyć czy mają. Zresztą pojeżdze po Poznaniu i sprawdzę gdzie mogę dostać swoją kopię.
Też się tego obawiam. Wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że Ultima zacznie to rozsyłać najszybciej w piątek, co znaczy doręczenie gry w poniedziałek albo wtorek. Jestem w podgorączkowym stanie ciężkiej szajby na punkcie tej gry i te kilka dni zwłoki (no i WEEKEND wśród nich) może rzeczywiście zaważyć na tym, że w piątek po robocie oblecę za ME pół Poznania (Empik, MediaMarkt... coś jeszcze z tych głównych typów?). Jak złapiesz to daj znać (i może lepiej na priwa, bo zaraz nas tu jakiś szeryf warnami po żebrach przejedzie).
Pytanie do wszystkich - czy lepiej daść się ponieść szajbie, anulować preordera i polatać po mieście (ryzykując brak gry no i rezygnując z wersji limitowanej) czy też cierpliwie czekać?
Ach, w takich chwilach jak ta uwielbiam być graczem :f
Z tego co ludzie piszą, to _każda_ wersja ma polskie napisy.
Meanthord
19 11 2007, 18:51
Nareszcie jakis killer - bedzie w co grac po sredniackim AC

. Ultime jako sklep "premierowych tytulow" juz od dawna mozna olac, licza sie tylko wybrane, pojedyncze sklepy.
CYTAT(Meanthord @ 19 11 2007, 18:51)

Nareszcie jakis killer - bedzie w co grac po sredniackim AC

. Ultime jako sklep "premierowych tytulow" juz od dawna mozna olac, licza sie tylko wybrane, pojedyncze sklepy.
Czy możnaby te wybrane, pojedyńcze sklepy wskazać paluchem?

A empiki i inne mediamarkty jak wypadają w temacie "dostępność w dniu premiery"? Obsuwy to norma czy mam pewność, że dostanę?
W electronic dreams maja zwykle w dniu premiery, a nawet dzien wczesniej.
lyzwina
19 11 2007, 19:29
Witam
Orientuje sie ktos moze czy mass effct w wersji ntsc posiada blokade regionalna??
Gooralesko
19 11 2007, 19:33
yaczes - chciałeś powiedzieć, że ten sklep którego nigdy na oczy nie widziałem ma sswoją filię w Poznaniu? Bo jeśli nie do nas (mnie i Sasoriego) była kierowana ta wypowiedź to nam raczej nie pomogłes
Master_Lukas
19 11 2007, 19:39
CYTAT(lyzwina @ 19 11 2007, 19:29)

Witam
Orientuje sie ktos moze czy mass effct w wersji ntsc posiada blokade regionalna??
Mass Effect jest Region Free
http://forum.xbox-sky.com/xbox360_regional...tibility_guide/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.