Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Zeratul
wstepnie 9/10 ode mnie...
wkurzaja loadingi i dropy animacji....
plus znalazlem pierwszego babola w tlumaczeniu...
Gooralesko
Ale loadingi i dropy animacji wkurzają dlatego, że wogóle są czy dlatego, że przeszkadzają bardzo w rozgrywce?
Iras
Ktoś odwołał preorder w Ultimie, z nadzieją, że w weekend kupi w sklepie?

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=38098

rolleyes.gif

Te dropy to poważne?
JacekW
CYTAT(Iras @ 23 11 2007, 07:27) *

rolleyes.gif

Te dropy to poważne?

w takich momentach mam ochote przerobic konsole wielkie fcuki dla polsiego microsoftu popisaliscie sie barany znowu ranting.gif ranting.gif
blantman
heh to teraz się cieszę iż zamówiłem w gram.pl smile.gif wysyłka jest jutro więc w Poniedziałek NA PEWNO będę miał tongue.gif

chyba że cd projekt coś jutro sknoci ...
Zeratul
CYTAT(Gooralesko @ 22 11 2007, 21:15) *
Ale loadingi i dropy animacji wkurzają dlatego, że wogóle są czy dlatego, że przeszkadzają bardzo w rozgrywce?

dlatego, ze sa...
koso
Dropy są bardzo poważne. Momentami (zbyt często) animacja spada do jakichś 10 klatek na sekundę. Często w nieuzasadniony sposób, gdy na ekranie są 2 postaci. Prawdziwy koszmar i niestety powód tego, że gra nie zasługuje na maksymalną ocenę. confused.gif
Zeratul
zauwazyliscie, ze prawie wszystkie laski wygladaja tak samo...

za to zauwazylem cos co mna potargalo... shepardowi powoli rosnie zarost!!
wrog
CYTAT
Dropy są bardzo poważne. Momentami (zbyt często) animacja spada do jakichś 10 klatek na sekundę. Często w nieuzasadniony sposób, gdy na ekranie są 2 postaci. Prawdziwy koszmar i niestety powód tego, że gra nie zasługuje na maksymalną ocenę.

Bardziej denerwuje to, że każda z planet od sidequestów różni się praktycznie tylko ukształtowaniem terenu i kolorkami. Do tego na każdej jest jeden z trzech rodzajów budynków - kopalnia, laboratorium podziemne albo budynek zwykły. Wszystko takie same, różnią się co najwyżej tym jaką rasę przeciwników tam spotkamy i ustawieniem skrzynek...
Sasori
CYTAT(JacekW @ 22 11 2007, 22:57) *
CYTAT(Iras @ 23 11 2007, 07:27) *

rolleyes.gif

Te dropy to poważne?

w takich momentach mam ochote przerobic konsole wielkie fcuki dla polsiego microsoftu popisaliscie sie barany znowu ranting.gif ranting.gif

Jaja sobie robią... No co za [litania przekleństw] kraj [litania przekleństw].

Weekend na Carcassone mam spędzić?

Ehhh...
Fader
O rany przecież to tylko trzy dni... Wy tak serio się wkurzacie? Wygląda to trochę na lekkie uzależnienie od grania. Zastanówcie sie nad sobą i idzie sobie w weekend na spacer...
YETI
CYTAT(wrog @ 23 11 2007, 10:30) *
CYTAT
Dropy są bardzo poważne. Momentami (zbyt często) animacja spada do jakichś 10 klatek na sekundę. Często w nieuzasadniony sposób, gdy na ekranie są 2 postaci. Prawdziwy koszmar i niestety powód tego, że gra nie zasługuje na maksymalną ocenę.

Bardziej denerwuje to, że każda z planet od sidequestów różni się praktycznie tylko ukształtowaniem terenu i kolorkami. Do tego na każdej jest jeden z trzech rodzajów budynków - kopalnia, laboratorium podziemne albo budynek zwykły. Wszystko takie same, różnią się co najwyżej tym jaką rasę przeciwników tam spotkamy i ustawieniem skrzynek...

To cos jak w Oblivionie, Wszedzie takie same lokacje, różniące sie kolorystyką i wrogami confused.gif
Sasori
CYTAT(Fader @ 23 11 2007, 11:22) *
O rany przecież to tylko trzy dni... Wy tak serio się wkurzacie? Wygląda to trochę na lekkie uzależnienie od grania. Zastanówcie sie nad sobą i idzie sobie w weekend na spacer...

Dla mnie to tydzień, bo przez robotę nie mogę sobie spokojnie pykać wieczorami. Poza tym premierę przesuwają już od kwietnia.

A trzydniowe spacery mnie nie jarają.
wrog
CYTAT
To cos jak w Oblivionie, Wszedzie takie same lokacje, różniące sie kolorystyką i wrogami confused.gif

W Oblivionie miałeś chociaż inny układ tuneli, różne pomieszczenia - tutaj wszystko, za każdym razem jest takie same. Nie dość, że cztery rodzaje tych lokacji, to jeszcze zróżnicowanie oparte na innym rozkładzie skrzynek i innej rasie przeciwników. Szkoda słów.
Gooralesko
wrog - jak tekstury wypadają? Bo po filmach nie bede wniosków wyciągał. Nigdy nie wiadomo czy jakośc filmu nawet w 1280-720 nie jest słaba i wtedy się wydaje że gra również słabo wygląda.
DaBig
A mam takie pytanie, pewnie noobowskie, ale jakoś odpowiedzi nie znalazłem. Czy w tej grze jest tryb multi?
Gooralesko
Nie ma multi. Jest tylko i wyłącznie świetny singiel. Dokładnie tak jak w Bioshocku. Takie gry to ja lubię.
wrog
CYTAT
wrog - jak tekstury wypadają? Bo po filmach nie bede wniosków wyciągał. Nigdy nie wiadomo czy jakośc filmu nawet w 1280-720 nie jest słaba i wtedy się wydaje że gra również słabo wygląda.

Kiedy się już doczytają to wyglądają ładnie smile.gif
Gooralesko
Doczytywanie tekstur to jeden z tych problemów silnika UE3 który nie został nigdy wyeliminowany. A może nie są w stanie już go wyeliminować? W Gears of War i Bioshocku było dokładnie to samo.
El Loco Chocko
Gra juz na polce lezy...ale poczeka.Najpierw Ace Combat smile.gif
A teksturami az tak sie nie bede przejmowal.Sadze ze sa wazniejsze rzeczy w tej grze i na to tylko licze.
Keymaker
Co do premiery, to chciałbym tylko powiedzieć, że w warszawskim Pempiku w Arkadii już jest smile.gif
BiSoN
doczytywanie tekstur to masakra huh.gif czasami trzeba sie chwile zatrzymac bo az sie patrzec nie chce hyh.gif
Zeratul
heh i co udalo wam sie nie zabijac wreksa? Bo mnie tak... yuupi smile.gif sympatyczna z niego istota smile.gif
BiSoN
Chodzi Ci o tą wielką żabe ? jesli tak to dolaczyl sie do mnie biggrin.gif chyba ze myle kogos
Hela
CYTAT(BiSoN @ 24 11 2007, 17:09) *
Chodzi Ci o tą wielką żabe ? jesli tak to dolaczyl sie do mnie biggrin.gif chyba ze myle kogos

To Bioware stworzyło takie wielkie, ciekawe uniwersum sci-fi, a w nim kilka znacznie odmiennych od typowych szablonów ras, a Ty Kroganów nazywasz żabami...lol.
W każdym razie zeratulowi chodziło raczej o późniejsze stadium gry, gdy rozwija się wątek genophage
POK
W Ultimie premiera edycji kolekcjonerskiej jest datowana na 7.12.07, a w sklepie PSXE, czy gram.pl w ogóle nie można zamówić. Wie ktoś jak jest faktycznie i czy będę musiał czekać kolejne 2 tygodnie, aby wreszcie zagrać w ME?
YETI
Miałem zamówiona gierke w ultimie, ale zrezygnowałem z zakupu, poczekam na kolejne opinie. Obecnie za duzo narzekania.
PS. Jak im wyszła polska wersja, tłumaczenie na poziomie?
Zeratul
tylko 10 razy juz o tlumaczeniu byla mowa w tym temacie...

3 dzien z rzedu bede naparzal ponad 10h... nie da sie przestac...
IMO ocena wroga na OC jest za niska... IMO 9-9.2/10
Fabula i gameplay niszcza 10/10
grafa 8.5/10 - jest pieknie, ale tekstury sie dorysowuja i sa zwolnienia.
dzwiek 10/10 - glosy postaci... JA CHCE OST!!
przekozacka jest akcja ze zwiedzaniem wszechswiata... chyba 2 po prostu sobie latalem i czytalem opisy poszczegolnych planet w galaktyce. Bioware stworzylo wszechswiat ktory IMO przebija uniwersum HALO... kazdy opis dokladnie sobie studiuje... w AC sie bawilem, tutaj gre studiuje... ucze sie jej... kocham historie, a tu poznaje historie przyszlosci... orgazm!! A co rozszerza mojego banana na pysku? To ze dostaniemy trylogie!
Meanthord
Gierka jest po prostu super smile.gif. Ma pewne wady (skaczaca miejscami animacja, minimalne wpadki przy tlumaczeniu), ale nie stanowia w znaczacy sposob o wartosci gry. Po slabym i zawodnym AC mamy wreszcie killera - grac! Taka mala wprawka przed Falloutem 3 tongue.gif.
Iras
A na ilu planetach możemy wylądować?
Zeratul
nie liczylem, ale na parunastu... w kazdym gwiazdozbiorze masz pare ukladow slonecznych, w kazdym ukladzie mozesz wyladowac na jednej-dwoch
Hela
CYTAT(Iras @ 24 11 2007, 21:43) *
A na ilu planetach możemy wylądować?

Średnio na jednej w każdym układzie planetarnym.
blantman
Parę planet się znajdzie smile.gif MAm problem jedynie z głupimi sądami na niektórych niezbadanych planetach jako iż głupi żołnierz jestem i w inżynierkę się nie bawię nie mogę ich hakować smile.gif
Zeratul
ja mam wiekszy problem bo szturmowcem jestem i nie dane mi bylo nauczyc sie obslugi karabinu i snajperki, o owym hakowaniu nie wspominajac...
Hela
CYTAT(Zeratul @ 24 11 2007, 23:04) *
ja mam wiekszy problem bo szturmowcem jestem i nie dane mi bylo nauczyc sie obslugi karabinu i snajperki, o owym hakowaniu nie wspominajac...

W sumie nie przyszło mi to wcześniej do głowy, ale nie można tego zrobić np. posiadając w drużynie Tali, która jest specjalistka od elektroniki? Może ktoś już coś takiego próbował, bo nie chce sprawdzać ;p
Zeratul
no mam i dalej jest napisane, ze mam za niski stopien...
wrog
Hela, nie da się. Możesz korzystać z ich ataków biotycznych itd., ale przy rozwalaniu szyfrów musisz liczyć tylko na swoje umiejętności.
Zeratul
hyh.gif

koles z fajnym polskim akcentem mowi smile.gif
EDIT

http://youtube.com/watch?v=FgzcdpGqjvU
laugh.gif

EDIT

"bastard" przetlumaczono jako sku.rwiel - nie wiem kto jest odpowiedzialny za tłumaczenie, ale trafił 100% w mój gust jak tłumaczenie powinni wyglądać hyh.gif
Hela
CYTAT(wrog @ 25 11 2007, 01:28) *
Hela, nie da się. Możesz korzystać z ich ataków biotycznych itd., ale przy rozwalaniu szyfrów musisz liczyć tylko na swoje umiejętności.

To trochę bezsensu, bo nie dość, że gra narzuca Ci konieczność grania gównianą klasą postaci jeśli chcesz wykonać wszystkie questy, to jeszcze robi z Tali postać całkowicie bezużyteczną.
wrog
Ja gram jako Szpieg i mogę hakować wszystko, mam napakowaną na maksa deszyfrację. Nie tylko inżynier może to robić.
JacekW
Dla wszystkich zainteresowanych z trojmiasta gra do kupienia w electro world na matarni jeszcze nie ma jej na regale wiec pytajcie sprzedawcy:)
blantman
CYTAT(Hela @ 25 11 2007, 11:58) *

To trochę bezsensu, bo nie dość, że gra narzuca Ci konieczność grania gównianą klasą postaci jeśli chcesz wykonać wszystkie questy, to jeszcze robi z Tali postać całkowicie bezużyteczną.

Wiesz to daje tylko bonusy w postaci zbroi w jakiejś skrzynce etc smile.gif Można tez troszkę inaczej przejść jakiś quest ale do tej pory nie znalazłem questa którego nie udało mi się przejść smile.gif

Małe pytanko :
SPOILER

Czy u was też Asch i Liara się biły o sheparda smile.gif ? Nie wiedziałem że nie można na 2 fronty grać ... wybrałem ziemniaka bo liara za niebieska dla mnie była ;P
Hela
CYTAT(blantman @ 25 11 2007, 15:37) *
CYTAT(Hela @ 25 11 2007, 11:58) *

Wiesz to daje tylko bonusy w postaci zbroi w jakiejś skrzynce etc smile.gif Można tez troszkę inaczej przejść jakiś quest ale do tej pory nie znalazłem questa którego nie udało mi się przejść smile.gif

Nie? Tu chodzi o te starożytne pozostałości na niektórych planetach, nie sądzę żeby w nich były zbroje.
kicek_
CYTAT(Hela @ 25 11 2007, 12:58) *

Mozna deszyfrowac używając skilli od reszty teamu, tylko potrzeba mieć odpowiedni poziom skilla ąeby zacząć deszyfracje. Dla medium tak około połowe paska a dla hard full smile.gif
Zeratul
no i skonczylem po raz pierwszy. Gra mna potargala!! Fabula miazdzy i rozgniata kuleczki miedzy nogami. IMO story jest lepsze niz w HALO, ale mowie to po swiezym przejsciu gry, wiec emocje musza jeszcze opasc. Dawac mi druga i trzecia czesc JUZ. Takiej epickiej opowiesci jeszcze nie bylo. Kocham Bioware, nie bylem wielkim fanem KOTORa bo nie podobal mi sie nigdy uniwersum SW, ale to co panowie zrobili tutaj tworzac wlasny swiat, to mistrzostwo galaktyki. Wszystkie pieknie ladnie pokazane i przedstawione jak na dloni!!
Gra pozamiatala mna na calego, cudowny gameplay, przecudowna opowiesc, jedynie do czego sie moge doczepic to wspomniany framerate, dorysowujace sie tekstury i loadingi. Reszta IMO jest doskonala. Masa subquestow. Dialogi, mozliwosc negocjacji, nasze decyzje. Geniusz!!

Acha ide sie dalej nia bawic!!
kicek_
Gra jest genialna, ale zamiast kolejnych czesci wolał bym "Mass effect mmorpg". Działanie w teamie, masa questów, ekwipunku i skilli, kilka ras do wyboru, i rozległy swiat.. chyba bym sie posikał ze szczęścia wink.gif
Iras
Pewnie się doczekasz KOTOR MMO. Jak dla mnie nawet lepiej - miecze świetlne wub.gif
Meanthord
LOL, ja to chyba mam farta do znajdowania bugow, moglbym pracowac jako tester tongue.gif. Po filmiku z bugiem w AC czas na ME biggrin.gif.
http://www.youtube.com/watch?v=G569TKJNpLw
Druzyna zaczela "drzec", zablokowali mnie w rogu pomieszczenia, nie dalo sie NIC zrobic, oprocz wydania polecenia ataku - dopiero wtedy odbiegli na pewna odleglosc i odblokowali moja postac smile.gif.
AbraHAM
Albo mi sie wdaje albo glosu i twarzy jako randomowa posac uzyczyl ten gostek co gra brata Mikela z ,,Prison Brake'' smile.gif ?!!? przynajmniej z flmikow tak wnioskuje...
Hela
CYTAT(AbraHAM @ 25 11 2007, 23:25) *
Albo mi sie wdaje albo glosu i twarzy jako randomowa posac uzyczyl ten gostek co gra brata Mikela z ,,Prison Brake'' smile.gif ?!!? przynajmniej z flmikow tak wnioskuje...

Commander Shepard - Mark Meer
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect#Cast
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.