Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
PePeP
Incubation bylo fajne, to prawda. Ale system turowy (+ przemieszczanie sie po planszy) w tej formie jest zbyt męczący i frustrujący - dla mnie przynajmniej. Weź pod uwage charakterystyke tamtej gry - tam turowa walka była WSZYSTKIM, całą misją (niczym w starym UFO:EU), a w RPG ma być przerywnikiem, ożywieniem od poznawania fabuły (jak w FF X czymś wiecej tylko w przypadku walk z bossami) lub jeśli występują czesto jak w AD&D też nie powinna być zbyt męcząca. Jak zwał, tak zwał - mi się podoba system z FF X i z Oblivion. Mam nadzieje że przyszłe RPG będą je powielać, conajwyżej z lekkimi zmianami. A system z Inqubation zostawiłbym grą w taktycznej walce (i tylko niej) się specjalizujących.
kermit
NOWE SCREENY Z X'06

http://xboxyde.com/news_3618_en.html

...masakra

http://images.xboxyde.com/gallery/public/4305/904_0002.jpg - ten zrył beret.
Uzny
http://www.gamevideos.com/video/id/5014

Od siebie dodam ze filmik miazdzy blink.gif IMO najlepiej zapowiadajaca sie gra na 360ke (KOTOR jak dla mnie byl genialny, z tego co dotychczas widzialem to z ME nie bedzie inaczej).
Mastah27
Screeny:

http://www.xboxyde.com/news_3649_en.html
walek
QUOTE(Uzny @ 1 10 2006, 00:35) *

http://www.gamevideos.com/video/id/5014

Od siebie dodam ze filmik miazdzy blink.gif IMO najlepiej zapowiadajaca sie gra na 360ke (KOTOR jak dla mnie byl genialny, z tego co dotychczas widzialem to z ME nie bedzie inaczej).

Masz stary, kubeł zimnej wody: http://www.gametrailers.com/player.php?type=wmv&id=1

Nie ma to jak gameplay. Zawsze niweczy wysiłki ekipy tworzącej wstawki FMV oraz trailery smile.gif

po kiego grzyba dales link do Enter The Matrix?/Ryo
Hela
Nowe screen'y.
http://www.xboxyde.com/news_3663_en.html
Timmy
Nowy filmik dla MTV click. Powiem tylko tyle <wow>.
ememiks
No poprostu gwalt wzrokowy az mam mokrutko.
Hela
Swietnie to wyglada, ale bardzo malo RPG'owo, raczej jak taktyczny shooter z jakimistam elementami rpg i to mi zdecydowanie przeszkadza.
kermit
im więcej widze na temat tej gry tym bardziej nie moge w to uwierzyć jaka bedzie genialna ohmy.gif
nie widać już zwolnień animacji, widać patent z aktywną pauzą i dowodzeniem oddziałem "w locie"..
tutaj WSZYSTKO jest wspaniałe blush.gif
raulos
ostatni trailer mnie zabil !!!!! MASS EFFECT I GOW ! niemaja konkurencji, te gry beda wspaniale ! ME to jak widac bardzo oryginalna RPG smile.gif podoba mi sie biggrin.gif
inteligent
OMFG!
ohmy.gif

Szykuje się hit! Może w moim prywatnym rankingu przebije KotORa rolleyes.gif

Ten cuś co go rozwala główny bohater, to chyba jedna z tych starożytnych maszyn-zabójców, na których opiera się główny wątek.
OsciBosci
omg omg omg dopiero przed chwila to obejrzalem... blink.gif
Lord Tidek
hmm wygląda smakowicie tongue.gif może polubię RPG biggrin.gif
inteligent
QUOTE(Tidusus @ 25 11 2006, 22:29) *

hmm wygląda smakowicie tongue.gif może polubię RPG biggrin.gif

To właściwie mix gry akcji TPP i RPG, o czym można się przekonać patrząc na GIF'a powyżej.
opall
pytanie: kiedy europejska ( lub region-free) premiera tego tytulu??
Blim
QUOTE(opall @ 28 11 2006, 23:02) *

pytanie: kiedy europejska ( lub region-free) premiera tego tytulu??

Na brytyjskim Amazon jest taka informacja: 1 Luty 2007. Jeszcze nieco ponad 2 miesiące! happy.gif
Timmy
Nowy gameplay . Coś wspaniałego smile.gif
OsciBosci
QUOTE(Timmy @ 8 12 2006, 22:48) *

Nowy gameplay . Coś wspaniałego smile.gif

Niezupelnie nowy bo z X06, ale teraz mozemy obejrzec go w 720p. No niewiem sam co powiedziec, ta gra wyglada jeszcze lepiej od GoW. Poprostu zakochałem sie...
Blim
Wygląda obłędnie, ale bije od tego jakaś sztywność.
Ryo-San
nie wiem Blim czy miales wczesniej okazje pograc w produkcje od Bioware ale niestety ta sztywnosc jest u tego developera wadą wrodzoną. Nie ustrzegło sie tego cudowne Jade Empire(gram od wczoraj dopiero ale gra mnie POCHLONELA - ma cos w sobie z...Shenmue wink.gif, jak i dwie czesci KOTOR'a..
Mimo wszystko o tej sztywnosci zapomina sie juz w pierwszym kontakcie z grami Bioware...dlatego badz spokojny...ci kolesie to wizjonerzy...czuje w kosciach ze Mass Effect będzie jedym z najmocniejszych kandyatow do game of the year 2k7 - you will see;)
Blim
Ryo, tu mnie masz wink.gif Nie grywam z gry z tego gatunku, ale szczerze zainteresowałem się Mass Effect, bo lubię klimaty science fiction. Swoją drogą jest to trochę dziwne - twarze postaci są odwzorowane mistrzowsko, a jednak brakuje im tego czegoś, jakby płomyka który by ożywił ich reakcje na to co się dzieje na ekranie. smile.gif Oglądając scenki w Lost Planet czy Dead Rising (oba od Capcom) można się złapać na to, że postacie są z krwi i kości. Jeżeli o to chodzi to Bioware może się wiele nauczyć od Japończyków wink.gif.
Limak122
Na trailerze gra strasznie klatkuje, pewnie jest mniej niz 30FPS , mogliby wyrzucić te brzydkie softshadows i byłoby 10fps w góre.
Mikes
ajajaj, zmiażdzył mnie ten filmik, teren działania jest po prostu PRZEOGROMNY O_O
czuje w kosciach ze Mass Effect będzie jedym z najmocniejszych kandyatow do game of the year 2k7 - you will see;)

zgadzam się, nie może nie być hitem
Prime Hunter
Szczerze mówiąc jestem ciekawy jak jedno DVD sobie poradzi, masa światów cudna grafika. A to wszystko na jednym DVD? smile.gif
Salwador
Może wydadzą to na paru..Np:Na ilu wyszedł Blue Dragon??smile.gif
Prime Hunter
BD wyszedł na 3 płytach. Może tu będzie podobnie, liczę na dłuuugą grę smile.gif
Matriks_1111
Nie tylko Ty smile.gif Ogólnie przydał by się taki mega pożeracz czasu na konsole (ostatnio TD:Unlimited jest dla mnie takim produktem). Swoją drogą... szkoda, że producent nie pomyślał też o wydaniu gry na HD-DVD... było by to IMO prostsze wink.gif
Prime Hunter
Na gry w HD-DVD przyjdzie jeszcze czas, lub nie smile.gif Osobiście liczę, że kiedyś będzie do wyboru np: 2 DVD lub jeden HD-DVD.

Naturalnie tylko w przypadku jak okaże się, że jedne DVD to za mało.
Matriks_1111
Wiem, że odbiegnę od tematu, ale może nikt mnie za to nie zbije hyh.gif

Nie wydaje się wam, że wydanie gry na HD-DVD pozwoliło by na niekompresowane tekstury i tym samym jeszcze szybsze i płynniejsze działanie gier? No chyba, że się mylę... No i ciekawe jak rozwiążą sposób zmiany płyt w gierkach. Nowa galaktyka i nowy DVD? Oby to miało ręce i nogi wink.gif
Zeratul
swiat obliviona jest ogromny a zmiescil sie na jednej... a Mass Effect bedzie moim zdaniem blizszy Oblivionowi niz BD... ale time will tell... Anyway...mogliby wydawac gry na DVD i na HD-DVD... zeby dac ludziom mozliwosc wyboru, ale to by zas wiecej kosztowala bla bla bla
Salwador
Napęd i płyty hd-dvd są tańsze niż blueray..Co do płynności itd..jedynie myślę ze długość loadingów mogłaby być wolniejsza niż zwykłych dvd..Z tego co czytałem hd-dvd miał służyć również do gier...Ale napewno z czasem to się wykorzysta..Ta gra myślę że jeśli nawet wyjdzie na 5ciu plytach i bedzie kosztowac 1/4 ceny wiecej to i tak napewno się w nią zaopatrze..Wierze że jej twórcy nie dadzą ciała:)
Nexus-6
Również nie sądzę aby pojemność DVD była tu jakimś problemem - końcu ta galaktyka prawdopodobnie będzie tylko umowna, coś w rodzaju mapki, a i lokacje tak naprawdę do wielkich nie będą należeć. Mam tylko nadzieję ze bedzie ich wystarczająco dużo i wystarczająca będzie ilość questów i interakcji z NPC-ami żeby stworzyć przekonujące wrażenie wielkiego growego świata (czy raczej wszechświata).
YETI
(IGN) New Mass Effect Screens, Interview, and Art smile.gif
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=138892

CUDO!
Hela
Calkiem ciekawy wywiad, szkoda ze nie pojawia sie w nim chocby przyblizona data premiery...
Dorian Gray
Ja chcę więcej takich gier na X0. Blu Dragony, Lost Odyseje i inne gierki o emo niech zostaną w kraju automatów z majtkami. Fallout 3 anyone ?
Kali
No ja tylko przypomne, ze Frontier zajmowal jedna dyskietke smile.gif .
MaxVarEmreis
QUOTE(Hela @ 20 01 2007, 11:33) *

Calkiem ciekawy wywiad, szkoda ze nie pojawia sie w nim chocby przyblizona data premiery...

Na oficjalnym forum ludzie pracujacy w BioWare mówią o 1Q badz 2Q 2007 roku. Oficjalną date podadzą dopiero jak gra osiągnie status gold.
Ryo-San
QUOTE(MaxVarEmreis @ 20 01 2007, 14:54) *

Oficjalną date podadzą dopiero jak gra osiągnie status gold.

pierwszy raz sie z czyms takim spotykam - troche to takie bym powiedzial malo marketingowe - przeciez gre od statusu gold do premiery dzieli max kilka tygodni:F
MaxVarEmreis
QUOTE(Ryo-San @ 20 01 2007, 15:01) *

QUOTE(MaxVarEmreis @ 20 01 2007, 14:54) *

Oficjalną date podadzą dopiero jak gra osiągnie status gold.

pierwszy raz sie z czyms takim spotykam - troche to takie bym powiedzial malo marketingowe - przeciez gre od statusu gold do premiery dzieli max kilka tygodni:F

Wiesz, pewnie o to chodzi, że w momencie podania dokładnej daty nie ma miejsca na odwrót. Nawet kilkudniowe opóźnienie będzie zle przyjęte ( pamiętasz Obliviona ?? ). A tak mają pewne "widełki". Mogą przedłużyc developing o kilka dni i nikt im za to głowy nie bedzie chciał urwac. Skoncza gre, beda pewni, ze wszytko gra, to dopiero ogłosza dokładna date premiery ( status gold najczesciej ogłasza sie na 4-6 tygodni przez wydaniem).
opall
hmmm jestem zgrzany na ta gre jak nie wiem co ale.... ale dwie sprawy:
1) boje sie ze bedzie tak jak z perfect dark- tzn zbyt plastikowe postacie i wszystko blyszczace jak psie jajca
2) framerate... bioware jakos w tej dziedzinie nie wypada najlepiej

t3xz
QUOTE(opall @ 20 01 2007, 22:02) *

hmmm jestem zgrzany na ta gre jak nie wiem co ale.... ale dwie sprawy:
1) boje sie ze bedzie tak jak z perfect dark- tzn zbyt plastikowe postacie i wszystko blyszczace jak psie jajca
2) framerate... bioware jakos w tej dziedzinie nie wypada najlepiej

Jakoś w przypadku gry, która ma atakować umysł gracza zupełnie innymi rzeczami jak wielkość świata, niesamowite AI i prowadzenie konwersacji w sposób zupełnie Customizowalny, te elementy są naprawdę marginalne znaczenie. Tak. Całkowicie marginalne.
Choć framerate jak pokazywano gameplay trzyma się stało, więc nie wiem skąd te obawy? A postacie? Plastikowe? laugh.gif Najbardziej naturalne w swojej klasie. Czegoś takiego świat jeszcze nie widział! wub.gif
the_m
QUOTE(IGN)
You can create a female Commander Shepard, you can decide everything about the way you look, and you can even decide how you got to be that kind of a character by choosing different kinds of your back story. So you're really choosing all of these different things that customize your character. But because we at least have that aspect of a persona to this character, we can give you a really intense experience that is of a kind of flavor that you've never had before.

Milo ze bedzie mozna sobie stwozyc postac. W ogole to bradzo mi sie podoba ten pomysl BW zeby mimo, ze posatc bedzie miala dowolny wyglad bedzie posiadac spora przeszlosc ktora to podobno sami sobie bedziemy mogli po czesci skonstruowac i nie bedzie to zwykly tekst o ktorym wie tylko gracz, a z tego co zrozumialem ma to oddzialywac w grze smile.gif
Jestem tez ciekawy jak im wyjdzie to z tymi rozmowkami miedzy bohaterami w czasie biega, pogawedkami NPCow miedzy soba i reszta party, moze na prawde im przelomowa gra pod tym wzgledem wyjdzie, a jak nie to trudno, przezyje wink.gif

QUOTE(IGN)
There are a lot of conventions that we're trying to avoid. Like you're running through an open area but up ahead you can see a character that looks like their purpose in life is that they will stop you and talk to you when you get close.[...]Whereas in Mass Effect, you can run past that character and they may call out to you with something that entices you to go over and talk to them. But we avoid having that character pull you into a conversation without you being able to just run past it. We want to make everything a result of decisions that you've made.
Mam nadzieje ze na checiach sie nie skonczy wink.gif
QUOTE(IGN)
quite often, battles will take quite a bit longer than what you're seeing there and they're going to be a lot more tactical
Czyli walkie beda glownie krotkie... czyli tak jak to bylo na trailerach, rozstawiamy pomocnikow, pif-paf i do przodu? hmmm<_<

Gra bedzie wielka!!! Jak nie to sie zalami i nie kupie XO!;)
IMO premiere bedzie miec albo kolo kwienia,maja albo dopiero we wrzesniu nie sadze zeby wakacje wchodzily w gre. ninja.gif
rkBrain
Nie lubię Star Treka bo jest kiczowaty. Nie lubię Star Wars z powodu mało charyzmatycznych postaci i nudnawej fabuły. Ale na grę taką jak Mass Effect czekam już kilka lat. Interaktywne dialogi, klimat, postacie, grafika, oraz możliwość poruszania się po całej galaktyce wbijają w ziemię.
Zapowiedziano również mocny support dodatków, oraz stworzenie trylogii. To ostatnie zależy jednak od sprzedaży;) Właśnie takich gier brakuje PS3.
(Niech moc będzie z tobą młody patafianie... czy jakoś tak biggrin.gif )
Spiderman
Biorąc pod uwagę, że twórcy tej gry to twórcy:
Baldur's Gate I/II
Jade Empire
MDK 2
Neverwinter Nights I/II
Star Wars: Knights of the Old Republic

To ta gra jest dla mnie jedną z najciekawszych zapowiedzi na następne miesiące happy.gif
Hela
Okładka:
http://www.gameonly.pl/newsy/10951
Mikes
Klimatyczna nie powiem.

Swoją drogą, napis ONLY ON 360 ostatecznie zaprzecza nadziejom pecetowców ze ta gra wyjdzie na PC, np chyba że za kilka lat.
Matriks_1111
Wiesz, przy Gears Of War też jest taki napis, a jakoś gierka jest też w (teoretycznym) planie wydawniczym dla blaszaków wink.gif
the_m
Enchanted Arms tez mialo napis Only no XO a teraz zmierza na PS3, takie napisy to bardzie marketing niz dowod na cos wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.