Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Gooralesko
Dokładnie jest tak jak Thomas napisał. Za drugim podjeściem w pewnym momencie zauważyłem, że mam... 8mln z kawałkiem zielonych (czy tam kredytów jak zwał tak zwał) i patrząc na taką ilość gotówki roześmiałem się jak sobie przypomniałem o moich rozważaniach z pierwszego przejścia gry. Dotyczyły one zdobycia achievementu za uzbieranie miliona zielonych. Jest to (jak się okazało) łatwe ale czasochłonne. A receptą jest granie i zdobywanie kolejnych poziomów. Kasa sama wpada, za każdą czynność praktycznie.
ArkejD
CYTAT(2razyjot @ 4 01 2008, 08:59) *
@ ArkejD - dobry z matematyki jestes, lol!

Nie rozumiem, nie istnieje taka liczba jak 50025 ? (ironia ?)

Sorka za offtopic. Bede miał gierkę w przyszlym tygodniu ! Nie mogę się już doczekać, jak będę miał to dorzuce coś od siebie na jej temat.
Slupek88
Jeszcze jedno pytanie, z kasą i doświadczeniem mieliście racje, szybko idą w góre. Ale z kolei gdzie można kupować nalepsze pancerze, omni klucze, to znaczy jeżeli chodzi o bronie i pancerze dla Sheparda, to nie mam problemu ale, dla dwóch moich kompanek : Liary i Tali, nie moge nic ciekawego znaleść, szczególnie omni kluczy.
Sasori
Dobre pancerze dla Quarian mają z reguły Hanarowie (z Noverii i Cytadeli). Liara wciąga na siebie lekkie pancerze ludzkie, więc nie powinieneś mieć większych kłopotów.

A omniklucze? Erh, znajdują się same. Zresztą jak cała reszta, forsa, doświadczenie, whatever. Naprawdę nie ma się co tym wszystkim przejmować.

A jeżeli koniecznie chcesz jakiś konkretny sprzęt znaleźć, to kup jak najwięcej licencji różnych zbrojowni (po przekroczeniu 36lvl masz dostęp do wszystkich, polecam sklepy w Okręgach), przekrocz 1mln (wtedy dostaniesz licencję na sprzęt Widm) i po zaliczeniu jakiejś głównej planety stań przed kwatermistrzem, zrób save, sprawdź jego ofertę - jeśli nie znajdziesz tego, co chcesz - reload i do skutku.
Slupek88
Dzięki, kompletnie nie wiedziałem, że po przekroczeniu 36 lvl. masz dostęp do każdego sprzętu, ale o sprzęcie dla widm, ku... jeszcze troche siana brakuje mi, no ale szybko wpada. Swoją drogą gra jest niesamowita, wciągająca jak cholera, nie pamiętam jaka ostatnio gra mnie tak wciągnęła, szkoda czasu na pisanie, wracam dopaść Sarena hehe.
szymen
Mam takie pytanie. Czy w Mass Effect można wymaksować wszystkie statystyki ? Bo jestem teraz na 54 lvl. i troche punktów do uzupełnienia mi brakuje a przy awansie dodaje tylko jeden.
Sasori
Policz puste kratki, odejmij od uzyskanej sumy 6 i sobie odpowiedz.
szymen
Sprawdzałem już wcześniej i mi wychodziło że nie można wymaksować. Chciałem tylko się dowiedzieć czy na pewno.
Tommo
jak rozwalic tego robala na tej planecie gdzie trzeba znalezc typiare co prowadzi jakies wykopaliska or something?
jakies 3-4 h grania

tym pojazdem skacze i strzelam i to nic nie daje
jak musze naprawic pojazd, uzywam Y i jak jest koncowka naprawiania te cos wali atak i musze od nowa zaczynac
wolek92
EEEE a może strzelasz z przycisku RT, a nie z RB. Bo ja na początku strzelałem z RT (zwykły ogień) winner_first_h4h.gif
Raiven2
Gra jest niesamowita, szkoda zaliczyłem ją w 20-25 godzin nie pamiętam dokładnie smile.gif Gdyby nie potrzeba snu grałbym całą noc smile.gif Usiadłem do niej o 8:30 skończyłem o 13 obejrzałem zakończenie i ze smutkiem odłożyłem na półke sad.gif Ale nie trwało to długo, po pół godziny wrzuciłem ją do napędu i powiedziałem sam sobie że zalicze ją jeszcze raz... Czekam na drugą część smile.gif
Radiell
Mass Effect rpg pelna geba no ale niestety obrzydliwie krotki (jak na rpg)

Zeby nierobic OT:Raiven2 zaliczyles mass effecta z kazda misja poboczna etc?
Gooralesko
Wy dwaj (do panów na "R" mówię wink.gif ) nie czujecie bluesa z tym tytułem. Obrzydliwie krótki to on nie jest. 45 godzin i masz wszystkie dostępne misje zaliczone za pierwszym podejściem. Wprawedzie ten czas sie skraca jak gramy po raz drugi (mi zajeło 38 godzin) ale i tak kilkugodzinna zabawa na każdy z wieczorów a nie np. na jeden wieczór (COD4, Uncharted itp).
Slupek88
OBRZYDLIWIE KRóTKI ???? Przeciesz z pobocznami questami, tak jak Góralesko pisze to jest jakies 50 godzin, tylko to zależy od podejścia do gry, takich nie przechodzi się jak najszybciej, bo to nie wyścigi. Co do samej gry to: to jestem po Noverii, Ferosie, po uratowaniu Liary, mam zrobione dosłwonie wszytstkie możliwe sidequesty i mam niecałe 50 godzin na liczniku, wiem że dużo mi nie zostało do końca. Ale to i tak imponujący czas, w porówaniu do dzisiejszych produkcji jedno-wieczorowych.
Soul
Przy takim FF 50h to mało ;) ale jak dla mnie w sam raz ,w FFX miałem jakieś 270 h grania (jedno przejście) .
Hela
CYTAT(Gooralesko @ 13 01 2008, 01:15) *
Wy dwaj (do panów na "R" mówię wink.gif ) nie czujecie bluesa z tym tytułem. Obrzydliwie krótki to on nie jest. 45 godzin i masz wszystkie dostępne misje zaliczone za pierwszym podejściem. Wprawedzie ten czas sie skraca jak gramy po raz drugi (mi zajeło 38 godzin) ale i tak kilkugodzinna zabawa na każdy z wieczorów a nie np. na jeden wieczór (COD4, Uncharted itp).

W jaki sposób wykonanie wszystkich questów zajęło ci 45godzin przy pierwszym podejściu? Ja to zrobiłem poniżej 20 i wcale się jakoś specjalnie nie śpieszyłem, odwiedziłem wszystkie układy/planety itd. idp.
t3xz
Pierwszy raz ME przeszedłem poniżej 15 godzin, nie śpiesząc się zbytnio i wypełniając tak mniej więcej 1/2 pobocznych zadań (nie celowałem w achievementy).
Drugie przejście co dziwne też zajęło mi 15 godzin - znałem już rozstawienie subquestów, oblatywanie planet odbywało się w sposób mechaniczny, questy na Cytadeli poszły szybciutko, sam główny wątek fabularny ruszałem dopiero po zdobyciu achieva za 75% misji w grze. Odpowiednio dopakowanym Shepardem w klasie żołnierza i snajperką z mini granatami rozwalenie go zajęło ok. 4 godziny.
Naprawdę nie wiem jak można przy jednej sesji siedzieć 50 godzin o_O. Co wy tam robicie? Patrzycie w gwiazdy?
Raiven2
Dobra widze że wasze czasy też są małe więc ja się przyznam za pierwszym razem 13 i pół godziny z 1/2 questów pobocznych smile.gif Ale zaliczam drugi raz i tym razem postaram się zrobić wszystko co możliwe w tej grze.... Bo mimo wszystko ominąłem dość dużo tych quescikow smile.gif Teraz celuje że zajmie mi gra jakieś 25 godzin smile.gif
Radiell
50h to chyba chodzac i przygladajac sie kazdej scianie po kolei, jest niestety tak jak wiekszosc osob twierdzi tzn ten rpg ze wszystkimi pobocznymi questami starcza na 20-30h. Niestety teraz nawet rpg sa krotkie...
Orange
ja mam troche chyba powyzej 20h i jestem moze gdzies w polowie,wiec mysle ,ze zajmie mi ta gra jakies 40-45h.Nie wiem jak mozna ta gre przejsc w czasie ponizej 20h z wszystkimi sidequestami.Moze troche zalezy to tez od tego ile czlowiek czyta tekstow zawartych w grze no ale to i tak nie daje +20h.
Radiell
No kazdy roznie gra jedni biora misje leca ja robic wracaja i biora sie za kolejna misje, a inni biora misje ida ja zrobic przy tym rozgladajac sie po zakamarkach szukajac niewiem no np skrzyni jakiejs itp. No i oczywiscie zalezy czy ktos czyta dokladnie te tony tekstu w rpgach.
Slupek88
CYTAT(Soul @ 13 01 2008, 08:55) *
Przy takim FF 50h to mało wink.gif ale jak dla mnie w sam raz ,w FFX miałem jakieś 270 h grania (jedno przejście) .

Tu się z Tobą zgodze Soul, w porównaniu do rpg takich jak Finale, to jest krótko, ale porównując do współczesnych gier.

Co do przejścia gry w 15 h, za pierwszym razem, to troche dziwne, fakt Mass Effect, nie jest grą trudną, albo grą w której można się "zaciąć" ale w 15 godzin, chyba nie robiąć żadnych sidequestów, przewijać wszytskie dialogi, nie znając chyba kompletnie fabuły. Takie przechodzenie chyba nie ma sensu, szczególnie w rpg.
POK
Jeśli ktoś czyta wszystkie wpisy do leksykonu i opis każdej planety to spokojnie (robiąc wszystkie zadania poboczne) za pierwszym razem wyjdzie mu ponad 40h.
Raiven2
Lol, ja przeczytałem wszystkie teksty w całej grze bo dopiero pod koniec(na ostatnie 2 godziny) dowiedziałem się że X pogania teksty :| confused.gif
OsciBosci
Co mam zrobić jeżeli ciagle w tym samym miejscu gra mi sie wyłacza ( mam wyczyscic płyte i ponownie wlaczyc konsole)?? Dzieje mi sie to zawsze w tym samym miejscu na poczatku gry po rozmowie z Garrudem w budynku rady... Czyszczenie płyty nic nie daje.
Xymek
Ja wczoraj zakonczylem przygode z Mass Effectem. Jak ja oceniam? Tak max 8 bym dal tej grze, nie jest to zaden przelom jezeli chodzi o RPG, tak jak niektorzy go nazywaja. Głowny watek fabularny jest masakrycznie krotki i przewidywalny, niby sa misje poboczne i jest ich calkiem sporo. Ale nudza sie bardzo szybko, i wszystkie sa do siebie bardzo podobne. Gre ratuje ciekawie rozwiazany system dialogow, i muzyka, ktora jest najmocniejszym elementem tej pozycji. Niestety nie moge chlopakom z BioWare wybaczyc takiego spartaczenia stronych technicznej gry, drastyczne spadki fps'ow sa nie do przyjecia, o masakrycznie dlugo ladujacych sie texturach nie bede wspominal. Ogolne wrazenia mam bardzo fajne, ale gra znudzila mi sie po 10h...
t3xz
CYTAT(Slupek88 @ 13 01 2008, 14:51) *
Co do przejścia gry w 15 h, za pierwszym razem, to troche dziwne, fakt Mass Effect, nie jest grą trudną, albo grą w której można się "zaciąć" ale w 15 godzin, chyba nie robiąć żadnych sidequestów, przewijać wszytskie dialogi, nie znając chyba kompletnie fabuły. Takie przechodzenie chyba nie ma sensu, szczególnie w rpg.

No wiesz. U mnie było ok. 13 godzin, kiedy wyskoczyła mi misja, po której nie można już powrócić do wypełniania subquestów (na Ilos czy cuś). Jak się tym sposobem nie zna gry, to mimo wszystko można skończyć szybciej niż się planowało.
wolek92
Mi jakoś dziwnie zaliczyło achivmenta. Robiłem sobie questa i go skończyłem, wskoczyło mi 'Sentinel Ally' wszystko OK bo to jest achiva za przejście jakieś tam częsci gry biorąc do zespołu tego biotyka. Przypadkiem nie powinno mi razem zaliczyć jeszcze Soldier Ally i Completionist ? Dodam, że od początku do zespołu ZAWSZE biorę Kaidana i Ashley. Pomóżcie
Gooralesko
Wolek graj dalej to znaczy kończ kolejne questy mając ze sobą Ashley i tego achieva również dostaniesz. Musiałeś w jednym queście wziąść inna posatć zamiast Ashley i dlatego jednocześnie go nie dostałeś.
Specu
19 godzin.
czas na kolejne podejście hyh.gif

btw. bo jest achiev bodajże "strategist" za jeden z wyborów pod sam koniec gry, czy jak loadne sejwa sprzed tego momentu, i wybiore co innego, to również zaliczy mi achiev czy dopiero jak rozpoczne nowa kampanie?
Gooralesko
Strategist to bodajże achievement za skończenie walki z Sarenem mając więcej pkt zycia niż pkt tarczy. Tak bym to na nasz język przetłumaczył. Czyli jeśli masz sejwa przed walką z Sarenem to owszem ponowne przejście tak jak gra tego wymaga pomoże w zdobyciu tego achievementu.
Specu
aha... no to sorry, bylem za leniwy by przeczytac za co go dostalem wink.gif
myslalem ze to za dokonanie jednego z wyborów czy flota ma chronić radę, olać ich czy skupić się póki co na Suwerenie
wolek92
CYTAT(t3xz @ 13 01 2008, 19:03) *
CYTAT(Slupek88 @ 13 01 2008, 14:51) *

No wiesz. U mnie było ok. 13 godzin, kiedy wyskoczyła mi misja, po której nie można już powrócić do wypełniania subquestów (na Ilos czy cuś). Jak się tym sposobem nie zna gry, to mimo wszystko można skończyć szybciej niż się planowało.

No gram dalej, po wskoczeniu achivmenta zrobiłem jeszcze ze 2 questy i też achiv nie wpadł. Dziwne też, że Compecionalist nie wpadł. OK gram dalej. jeśli jakieś propozycje czemu to osiągniećie nie wpadło to pisać smile.gif
Hlipo
Musisz skończyć grę z większymi obrażeniami tarczy niż życia, a drugi achiev nie wpadł, bo pewnie za mało questów zrobiłeś.
wolek92
CYTAT(Hlipo @ 16 01 2008, 17:00) *
Musisz skończyć grę z większymi obrażeniami tarczy niż życia, a drugi achiev nie wpadł, bo pewnie za mało questów zrobiłeś.

Nie no wskoczyło mi Sentinel Ally i wydaje mi się, ze w tym samym czasie powinno wpaść Soldier Ally bo zawsze brałem do oddziału tych dwój pacholaków... No nic gram dalej. Zrobiłem znowu kilka questów i jeszcze nie wpadło. Mimi wszystko gra wymiata =D

wolek92
O co chodzi ? Zrobiłem 46 zadań pobocznych i nadal nie mam Completionist i Soldier Ally.

Co myślicie ?
Gooralesko
A gdzie w wątku głównym?
wolek92
46 misji pobocznych, a teraz jestem na Virmirze
Gooralesko
Ile planet skończyłeś z głównego wątku bo to, że jesteś na Virmirze nic nie znaczy. Nie zauważyłeś jeszcze, ze można na każdą planetę (z głównego wątku) polecieć kiedy się chce?

EDIT: Inaczej - jak skończysz cztery planety gł. wątku to powinien wpaść achiev.
wolek92
No to ten Epilog, Cytadelia, Noveria, Therum, Feros i teraz Virmir ;/ (tzn. w trakcie Virmiru)
Gooralesko
Skończysz Virmir i wylądujesz na Ilos achievment powienien być zaliczony. Jeden jak i drugi.
wolek92
OK tak zrobię, dzięki smile.gif
Hlipo
Za Krogana i Asari wpadł mi po zaliczeniu czterech planet w momencie, gdy byłem na Cytadeli (pojawią się tam jeszcze dwa nowe questy)
HOT D-O-double_G
Szybkie pytanko - jestem wlasnie po skonczeniu misji na ksiezycu (tej w ktorej musimy rozbroic poligon) i........... co mam zrobic zeby wrocic na statek? mellow.gif Misja zrobiona, wszystkie dzialka zniszczone, jezdzilem praktycznie wszedzie, na mapie zadnego punktu nie mam zaznaczonego i powoli zaczyna mnie k***** strzelac. Bede wdzieczny za pomoc.
Tommo
odpalasz mapke i X na padzie
Hlipo
wystarczy aby sam x
hacik
CYTAT(HOT D-O-double_G @ 19 01 2008, 15:15) *
Szybkie pytanko - jestem wlasnie po skonczeniu misji na ksiezycu (tej w ktorej musimy rozbroic poligon) i........... co mam zrobic zeby wrocic na statek? mellow.gif Misja zrobiona, wszystkie dzialka zniszczone, jezdzilem praktycznie wszedzie, na mapie zadnego punktu nie mam zaznaczonego i powoli zaczyna mnie k***** strzelac. Bede wdzieczny za pomoc.

Czasami pomaga przeczytanie instrukcji do gry smile.gif
elsaint360
Mam dwa pytania?
Ile zajełoby mi przejscie ME na łatwym poziomie?
Ile gamerscora bym łyknął?
Sandking
Na pałę, to tak z 5 godzin i łyknąłbyś z 350 GS.
Soniak
Witam!
W grę gram od dziś, w związku z czym mam 2 pytania:
Gdzie znajduje się księżyc
Jak wyjechać pojazdem kołowym ze statku
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.