Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mass Effect
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Hela
Mass Effect Impressions
http://www.gamespot.com/e3/e3story.html?si...0171&pid=930279

"We were impressed by what we saw, not only by the interesting story, characters, and gameplay mechanics, but by the amazing graphics as well."
kermit
film z e3 konferencji ukazuje boska grafe, o klimat i grywalnosc sie nie martwi e bo to bioware - gra na 10/10 smile.gif
Hela
Jaki film? Gdzie mozna go dorwac?

edit: Dzieki Ryo, ja jakos na to nie zwrocilem uwagi...
Ryo-San
konferencja Microsoftu - 19 minuta i 30 sekunda - jest krociutki pokaza gameplayu
Milo
Jedna z lepiej wyglądających gier na X360 naprawde B.ładna grafika!!Z grywalnośćią pewnie tez będzie niezle wkońcu to Bioware
Ryo-San
Gra numer 2 tegorocznych E3 wg IGN'u(1 wsze miejsce to Bioshock) - czytajac hands'on z dema ktore dostepne bylo niestety za zamknietymi drzwiami widac jak na dloni ze gra niezle pozamiatala redaktorami doslownie wszystkich serwisow..

btw Butch miales moze okazja pograc albo chociaz zobaczyc to demo na targach?
Ryo-San
4 fotki z tego nieszczesnego zamknietego pokazu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
twarz na pierwszym planie doslownie miazdzy!! przez chwile dalem sie nabrac i myslalem ze to jakis koles stoi przed TV i zaslania ekran : o

Hela
Ta gra zapowiada sie cudnie pod kazdym wzgledem. Jedyne co budzi moje watpliwosci to elementu FPS'a w tym coby nie mowic RPG'u. Nie spodziewalem sie, ze Bioware pojdzie w strone mainstream'u za szalem na strzelanki. Oczywiscie moga to jakos dobrze rozwiazac, ale do czasu, az nie zobacze filmow z gameplay'a jak to wyglada i jak bardzo trzeba tego uzywac (moze da sie ustawic, zeby postac strzelala tak jak te w kotor'ach) to uwazam ten motyw za najwieksza wade gry, bo juz mi sie strzelanki solidnie przejadly.
Ryo-San
IGN pisal ze fabula dorownuje grafice(a ta jaka jest kazdy widzi : o ) - pozatym to Bioware..jestem spokojny o głebie tej gry
Hela
Zle mnie zrozumuiales... Mi nie chodzi o to, ze z elementami FPS'a gra bedzie miala slaba fabule, bo w fabule nie watpie, ale za to powiatpiewam w ten strzelankowy system. Jak ktos nie lubi strzelanin, a lubi RPG, to moze miec ciezki orzech do zrgryzienia z Mass Effect.
Jakim
byc może powstanie cos na kształt Deus Ex
Hela
QUOTE(Jakim @ 28 05 2006, 23:01) *

byc może powstanie cos na kształt Deus Ex

Wlasnie mam nadzieje, ze nie...
Jakim
ja tez, choć w D-E grałem jakiś czas.
kermit
Grafa miażdży wszystko co widziałem (twarz)...
to ma wyjść w tym roku? O_O
Jakim
polecam oblukac trailer na GT. Może i krótki ale prznajmniej widac grę w ruchu. O_o!
YETI
krotki...to chyba trwa z 10 sekund ;P
ale mozna smiało stwiedzić...najładniejsza gra na X360!!!
kermit
No bo to po biedzie wycieli po prostu z tego montażu który był na konferencji - nic nowego. Lepiej popatrzeć na te screeny z zamkniętego pokazu...
Tako_O
Diabeu
http://www.xboxyde.com/news_3167_en.html

filmik z e3, dostępny tu jak i na MP
YETI
W koncu ukazał się trailer z E3.
Po pierwsze, postacie w grze wyglądaja NIESAMOWICIE 0___o, naprawde wyglada to świetnie i robi ogromne wrażenie. Mimika twarzy stoi także na bardzo wysokim poziomie. Postacie z takiego Obliviona wyglądają smiesznie przy tym co prezentuje Mass Effect.
Druga sprawa, fragmenty ukazujące czysty gameplay, grafika już nie robi az tak znakomitego wrazenie, lokacje wyglądają "tylko" dobrze, postacie jak i przeciwnicy poruszaja się dosc dretwo (widac ze animacja jeszcze wymaga sporo poprawek)
Tak poza tym to czekam na ta gre bo to będzie murowany HIT.
komar737
Czy może mi ktoś powiedzieć, na jakim silniku jest robiona ta gra? UE3?
Ryo-San
QUOTE(komar737 @ 13 07 2006, 13:13) *

UE3?

yep
Trzcina
Ciekawy jestem czy jest wplanach wersja na PC. Ktos wie cos na ten temat?
Ryo-San
biorac po uwage wydawce - czyli Microsoft Games Studios - na wersje PCtowa bym nie liczyl - przynajmniej w najblizszym czasie - gdyby gra miala wyjsc na Pieca zostala by zapowiedziana na Viste juz w maju - podobnie jak Alan Wake
ME to killer app pelna gebą - Microsoft musialby byc idiota zeby wydac ta gre na inne platformy -
Trzcina
Hmpf... tos mnie zasmucil ryjek. Sadzilem ze skoro gre robi bioware to gra na PC sie pojawi... Bioware robil jedne z fajniejszych gier RPG... a W kotory zagrywalem sie jak glupi ;P

No coz, nie ma sie co smucic w koncu gre wydaje m$ a to oznacza ze mimo wszystko jest szansa na to ze gra sie na pc pojawi wink.gif Oni bardzo czesto zabijaja swoje exy konwersjami na PC. tongue.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(Ryo-San @ 13 07 2006, 13:20) *

QUOTE(komar737 @ 13 07 2006, 13:13) *

UE3?

yep

A czy czasem to nie jest ich własny silnik?? Masz moze jakiegos linka do tego??
Ryo-San
stary niusik ale:
http://xbox360.ign.com/articles/655/655694p1.html

X05: BioWare Announces Mass Effect

October 4, 2005 - One of the many announcements coming out of X05 today was a new IP from developer BioWare.

In September, BioWare announced it had licensed Epic's Unreal 3 engine for use in its next RPG. At that time, everyone began speculating about the possibility of a first-person shooter RPG from one of the most respected developers in North America. When asked if BioWare would ever consider making a first-person shooter RPG, the response was, "It's inevitable."
At X05 today BioWare announced that the title of this game is Mass Effect and that it is currently in development for Xbox 360. We received the first screens of this newly announced IP today, so be sure to check them out on the media page.
Diabeu
pewnie tylko mnie to mierzi ale czy oni do cholety strzelają? zero emocji w walce, bzzzzzt bzzzzzzzzt przeciwnik leży - do luftu takie bronie - w sumie to walka w całości mi nie wchodzi

no i głos tej "laski" w barze blink.gif
styxq
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 07 2006, 10:50) *

pewnie tylko mnie to mierzi ale czy oni do cholety strzelają? zero emocji w walce, bzzzzzt bzzzzzzzzt przeciwnik leży - do luftu takie bronie - w sumie to walka w całości mi nie wchodzi

o walki w grach bioware bym sie nie martwi(chociaz pojscie w strone bardziej zręcznosciową moze niektorych martwic) no i mi tez wygląda to dosyc sztywno, ale niespecjalnie sie martwie bo bioware nigdy mnie nie zawiodło. popracuja nad tym, a do premiery jeszcze troche zostało icon_wink.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(styxq @ 16 07 2006, 11:39) *

o walki w grach bioware bym sie nie martwi(chociaz pojscie w strone bardziej zręcznosciową moze niektorych martwic) no i mi tez wygląda to dosyc sztywno, ale niespecjalnie sie martwie bo bioware nigdy mnie nie zawiodło. popracuja nad tym, a do premiery jeszcze troche zostało icon_wink.gif

Dlaczego zrecznościowa walka?? Czy w KotOR miales zrecznościową walke?? Tu bedzie podobny system, z "aktywną pauzą". Ja bym sie tym elementem nie martwił.
Hela
Ale w KOTOR'ze nie musiales celowac w przeciwnika jak w FPS'ie, co?
MaxVarEmreis
QUOTE(Hela @ 16 07 2006, 12:20) *

Ale w JE już musiałes celowac ( oczywiscie nie z pistoletu smile.gif )
Hela
QUOTE(MaxVarEmreis @ 16 07 2006, 12:23) *

Celowac w JE? A celujesz w Tekken'ie? W JE wystarczylo podejsc do pzeciwnika i wciaskac "A" (a moze 'B', nie pamietam ;p). Celowaniem tego nazwac nie mozna.
Chociaz w sumie z drugiej strony, fajnie ze BioWare nie stoi caly czas w miejscu i co chwile urozimaica system w swoich grach (chociaz ten z Kotor'ow byl IMO duzo lepszy od tego z JE).
MaxVarEmreis
QUOTE(Hela @ 16 07 2006, 12:28) *

Celowac w JE? A celujesz w Tekken'ie? W JE wystarczylo podejsc do pzeciwnika i wciaskac "A" (a moze 'B', nie pamietam ;p). Celowaniem tego nazwac nie mozna.
Chociaz w sumie z drugiej strony, fajnie ze BioWare nie stoi caly czas w miejscu i co chwile urozimaica system w swoich grach (chociaz ten z Kotor'ow byl IMO duzo lepszy od tego z JE).

Pewnie bedzie to połaczenie tych dwóch systemów. Głownym herosem bedzie sie sterowac niczym w JE ( tylko ze tutaj bedziemy miec wiecej skilli, a tym samym napewno sie przyda aktywan pauza aby przebrnac przez gąszcze tabelek, a przynajmniej mam taka nadzieje ), a pozostałymi członkami bedzie sterowac konsola i niczym w KotOR bedziemy mogli im dokładnie wydac polecenie co rodzaju ataku czy tez innej umiejetności ( w JE naszym pomagierem w zasadzie nie dało sie sterowac ). Mysle, że nie bedzie zle.
styxq
QUOTE(MaxVarEmreis @ 16 07 2006, 12:35) *

QUOTE(Hela @ 16 07 2006, 12:28) *

Pewnie bedzie to połaczenie tych dwóch systemów. Głownym herosem bedzie sie sterowac niczym w JE ( tylko ze tutaj bedziemy miec wiecej skilli, a tym samym napewno sie przyda aktywan pauza aby przebrnac przez gąszcze tabelek, a przynajmniej mam taka nadzieje ), a pozostałymi członkami bedzie sterowac konsola i niczym w KotOR bedziemy mogli im dokładnie wydac polecenie co rodzaju ataku czy tez innej umiejetności ( w JE naszym pomagierem w zasadzie nie dało sie sterowac ). Mysle, że nie bedzie zle.

na filmiko wyglądalo to troche jak gears of war a nie jak rpg (bo to rpg tak ?) moze uzyli tam raz czy dwa jakiegos skilla ale walka wyglądała typowo fpsowo. ale bioware lubi eksperymentowac z systemem walk i to mi sie u nich podoba moze JE nie mialo takiego fajnego i zroznicowanego systemu jak kotory ale mial swoj wlasny przez co nie sposob go pom,ylic z innym rpgiem.
Trzcina
Hmm kto mowi o aktywnej pauzie? Jest taki 'feature' brany pod uwage? Bo jakos nie za bardzo mi na to wyglada confused.gif

Wlasciwie to walka to jedyny element ktory mi nie pasuje. Jednak gralem w sporo gier bioware i wiem ze koniec koncow byl 'veru fun' neimniej jednak, nie chce oblivion z pistoletasmi zamiast miecza. Pomimo tego ze oblivion byl bardzo fajna gra.

Gry bioware mialy swoj specyficzny mega(pipi) system walki w ktorym jedyne co sie robilo to wybieralo abliities/spell/action a nie wykonywalo sie samemu (nei gralem w JE) i kurcze to sie sprawdzalo.

No nic, poki co ciezko jest cos wiecej powiedziec ale ufam ze nie spartola tego ;]
MaxVarEmreis
QUOTE(Trzcina @ 16 07 2006, 19:01) *

Hmm kto mowi o aktywnej pauzie? Jest taki 'feature' brany pod uwage? Bo jakos nie za bardzo mi na to wyglada confused.gif

Kiedyś w jakimś tekscie było o tym pisane, ale watpie abym teraz go znalazł.
heaven
Ta gra miażdzy slinotok.gif Mam tylko nadzieje ze upchną ją na jedną płyte dvd dry.gif
Diabeu
3cina, ten twój mega wypas system w Kotora to ordynarne AD&D, dla mnie porażka

aktywna pauza jest (kto to wymyślił? lol) ale co z tego skoro w walkach nie ma powera? kto więcej razy błyśnie latareczką - tak to teraz wygląda

<womit>
Pyton

nie tylko Tobie smile.gif ta gra jest bez polotu grafa owszem jest na poziomie ale bronie to jakies pierdółki confused.gif po obejrzeniu gameplayu zaczynam watpic zeby to usprawnili sad.gif chociaz jeszcze maja sporo czasu bo te bronie to porazka reszta moze byc wink.gif
Trzcina
Nei wiem czy to jest AD&D wiem ze w grach komputerowych chyba tylko gry bioware 'obsluguje' sie w ten sposob (nei tylko kotory) i mi sie ten sposob bardzo podoba smile.gif

Pominawszy to o czym pisalem wczesniej, czyli strzelanie jak w fps.

Ogolnie to grafika jest przepiekna, ale animacja jak niestety w wiekszosci pozycji juz nie wyrabia az tak bardzo i pewnie stad wrazenie malej dynamiki i efektownosci walk.

Ale trzeba pamietac ze to rpg ;] Wazne zeby system byl, akcje na ekranie nei musza byc AZ TAK widowiskowe (choc lepiej zeby byly ;] )
Diabeu
rpg gdzie pomykam ekipą to wolę w wersji turowej, bez pseudo realtime itp.
AD&D jest "super" - 1 lvl uderzasz raz, 2 lvl uderzasz 2 razy, 3 lvl uderzasz 4 razy

tępe do bólu i łatwe do wykorzystania aby stworzyć potwora
Trzcina
Wiesz,ja w kotory gralem na maksymalnych turach, tak samozreszta w oba Baldury, tura po kazdej czynnosci, w kazdym mozliwym momencie. Ja tez zdecydowanie bardziej wole tury niz real time (chyba ze gra jest strice action rpg jak KH).

Jesli o mnie chodzi to Kotor byl calkiem fajnie wywazony i podobalo mi sie to co tam widzialem.

Dlatego obawiam sie tego co widzialem w Mass Effect. Pomimo tego ze jestem zwolnikiem szukanai nowych rozwiazan i ciekawych patentow, to zawsze mysle czy to aby nie popsuje rozgrywki.

Akurat fps BARDZO rzadko mi podchodza i nawet pomimo tego ze czasami lubie sobie postrzelac, to rzadko zaglebiam sie bardziej w taka gre.

W przypadku MS jednak, nei bedzie to fundamentem gry wiec jakiekolwiek 'wonty' czy tez 'marudzenie' zachowuje gdy zobacze jak to sie sprawdza i nie spodoba mi sie. Bo istnieje szansa i to calkiem spora ze bioware stworzy jeszcze lepszy system gry niz w dotychczasowych swoich grach. smile.gif
Yaxa
Chcialem tylko zaznaczyc, ze to nie bedzie fps tylko widok zza plecow taki jak w RE 4. Widac na filmikach, ze framerate mocno szfankuje jak narazie ale mysle, ze spokojnie to poprawia. Oby nie bylo tez zbyt action bo w RPG zdecydowanie wole posiedziec bez stresu i pokombinowac, taki ze mnie wolno myslacy czlowiek smile.gif
Mikes
gra bardzo fajna acz te dialogi które chyba miały być naturalne wyszły do kitu.
Rozmowa z barmanem.
Barman nie chce powiedzieć gdzie jest dziewczyna. Mja 5 sekund ciszy wybieramy opcje "postrasz" gośc wyciaga bron, straszy go, on mówi ze dziewczyna jest na górze, dialogi się wylączają barman dalej robi to co robi jakby nigdy nic.

dziwne to z leksza Oo'
kermit
Przyzwyczajony chłopak do swojego zawodu biggrin.gif, po grze nie oczekuj takiego realizmu.. może za lat ładnych pare
Maiden
QUOTE(Mikes @ 17 07 2006, 21:07) *

gra bardzo fajna acz te dialogi które chyba miały być naturalne wyszły do kitu.
Rozmowa z barmanem.
Barman nie chce powiedzieć gdzie jest dziewczyna. Mja 5 sekund ciszy wybieramy opcje "postrasz" gośc wyciaga bron, straszy go, on mówi ze dziewczyna jest na górze, dialogi się wylączają barman dalej robi to co robi jakby nigdy nic.

dziwne to z leksza Oo'

iiii tam, w Kotorze miałeś lepsze akcje. Mi sie tam podoba smile.gif
Diabeu
QUOTE(kermit @ 17 07 2006, 21:31) *

Przyzwyczajony chłopak do swojego zawodu biggrin.gif, po grze nie oczekuj takiego realizmu.. może za lat ładnych pare

takiego czyli jakiego? wystarczyłaby zmiana tonu głosu barmana - już byś miał "realniej"

w laserach itp. do luftu jest to że nie czuć ich siły,m to nie kula rwąca ciało
Hela
ME oficjalnie ukaze sie w pierwszym kwartale 2k7.
http://xbox360.ign.com/articles/730/730609p1.html
PePeP
Co do laserów to prawda, że wydają się bez powera - ale z drugiej strony ktoś tutaj mówił o realizmie, a laser tak właśnie działa (tzn wiązka laserowa nie ma żadnej "siły odrzutu" ani nic w tym stylu - po prostu wszystko przepala). Co do rozmów z barmanem to jest to typowy lekki klimat ze Star Wars. Kto widział epizod 3 ten wie o co chodzi - Obi-wan zabija kolesia co podskakiwał, cały bar na sekunde zamiera patrząc co się stało, a potem wszystko wraca do normy, troche jak na wiejskich dyskotekach ;-) ). Mi się tam takie poczucie humoru podoba... Co do samego systemu walki to uznaje za najlepsze 2 systemy - albo całkowita turówka dokładnie taka jak w FF X (bez przemieszczania sie postaci itp.) albo coś w czasie rzeczywistym wymagające troche zręczności (Oblivion). Nic mnie bardziej nie wkurza niż system z AD&D gdzie stoje 1 metr od kolesia i 80% moich uderzeń czy strzałów to "miss". Taka gra jest pozbawiona i taktyki (wszystko polega na przygotowaniu sobie apteczek i jakis power-up'ów przed cięższymi walkami) i zręcznosci - pauza, klikniecie na wrogu i tak w kółko. Dlatego na Mass Effect czekam z niecierpliwością - walka bardziej zręcznościowa, ciekawa fabuła, dialogi i klimat Star Wars.
Diabeu
trudno uznać system z FFX za "turówkę" - attack, heal, attack, heal, magic, attack, heal - Incubation miało zacny system turowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.