Pytanie do raulos'a:
Da się bez problemu grać na xboxowym krzyżaku? Jakbyś porównał to do gry na dualowym krzyżaku?
mi sie gra przyjemnie bezproblemowo na krzyzaku gram nim bo latwiej mi sie drybluje
wg mnie ten pes jest przecientny ;/ taki kur..wa fifkowaty ;/ tzn nie do konca ale fifka mi troszke zalatuje ;/ gra sie dziwnie

i nawet troszke trudno ale mnie denerwuje jedna rzecz jak gram i jestem on line to jak sie pojwiaja ksywki na dole ekranu to gra troszke zwalnia da sie te ksywki tzn wyswietlanie ich wylaczyc ??
Witam nowe spostrzeżenia dotyczace PS6 edług mnie jest to najgorsza z części, piłka krąży bardzo wolno zawodnicy bardzo szybko biegaja co stwarza tzw klepke bardzo trudne,lepiej sie jest kiwać niz grać piłka -totalny absurd,kolejna sprawa bardzo osłabiono siłe strzału dzieki czemu trudno jest strzelic bramke z 20 metrów >Grałem sobie mecz gdzie odałem 20 strzałow z 20 metrów -gosciu sie bronił ustawił obrońców gesto przed bramkarzem i 1 napastnika ronaldo miałem posiadania piłki 80 pr i 25 strzałow i tak przegrałem koles zrobił akcje ronaldo bieg przez całe boisko czytał przepychał sie z moim obrońcom i przy polu karnym podwoiłem 2 obrońcom co spowodowało ze wpadli na siebie a ronaldo strzelił bramke ABSURD taki szkopułów jest wiecej ronaldo wbiega na pole karne a obrony sie od niego odbijaja istny bilard i przepycha sie i strzela bramke,gra jest bardzo arcadowa jak pes4 liczy sie przedewszystkim dobra kiwka .
Mam pes'a pare dni i juz mi w glowie go wymieinc.... wymecze tylko 1000 pts
Powiem tak - gra jako ze nie ma konkurencji dostaje ode mnie 7/10
W rankingu pes/we/iss all time - 4/10 (WE6:FE 10/10

)trzeba by bylo zadac pytanie konami po cholere jest ten pasek sily strzalu/wrzutki , skoro i tak np nie moge dosrodkowac lekko na pierwszy slupek ( pasek ZAWSZE w min stopniu bedzie sie ladowal do 1/2 polowy i autoaimem pojdzie do napastnika) , tak samo jest z strzalem nigdy ni cholery nie wiadomo jak poleci futbolowa .Smiechem jest rownierz proba odebrania pilki A (nie wiem czy tylko ja tak mam ze dziala on w identyczny sposob jak ten odpowiedzialny za podwojenie - pamper leci na chama autoaimem na posiadacza pilki) normalnie byl on chyba odpowiedzialny za wyciagniecie nogi i probe przechwytu.
Szkoda mi troche tej pilki za czasow ps2 z komplami jak zaczelismy turniej u jednego na bazie to zakonczyl sie on 2 dni pozniej (gralismy wlasnie w winninga 6 Final Evolution)byla miazga ...ten komentator...te bramki,nerwy z kazdym meczem chcailo sie grac wiecej, tutaj mam odwrotnie z kazdym nastepnym gra mnie odpycha coraz bardziej, a szkoda skopac cos co bylo prawie perfekt......
Dali by Arcade Game z np ISS Evolution na PSX-a a tak serio to ten pes mnie wku.wia ;/
Info od Konami:
"Konami Digital Entertainment GmbH in Europe is aware of problems with the online elements of its Pro Evolution Soccer 6 titles. Konami apologise for any problems that some people might experiencing at times, and can reassure fans of the series that we are currently investigating the situation in order to present solutions as quickly as possible."
Gram od trzech dni ,narazie odczucia mieszane. Cos nie moge się znaleść w menu, gdzie są wszystkie stadiony, opcia edit jakaś okrojona. Mógłby mi ktoś wyjaśnić
Nie ma co wyjasniac, PES6 na X360 to jedna wielka wersja demo, choc nie taki lol jak FIFA:RtWC
Co za Geje z Konami

mogli sobie darowac wydajac tego balasa
ojoj, troche mnie wystraszyliscie-biorac pod uwage ze mam zamiar w piatek kupic PES6 czy moze zrobie jednak lepiej jak kupie za 5 razy taniej PES5 na X1 i w tego bede gral na X360 ?
witam niech ktos mi a dobra rade jak odebrac w pes6 piłke wpada gościu na pole karne i przepycha wszystkich zagrywa siaty konami cos ty uczyiła ja chcę WE6 i nic wiecej TRAGEDIA
normalnie zrob wslizg albo wciskaj a lub X dla twardszej gry
Powiem tak ten pes jest trudny i to jest fajne tzn na profesjonalu to jest taki normalny zwykly pes jak pes5 a na Top Ten ( chyba tak sie nazywa) to jest juz prawdziwa pilka

nie podasz y przez pol bosika

nie zrobisz jakiegos byle jakiego balansu cialem

jest Trudno
no ale tan live zeby poprawili

aa a zeby potwierdzic ze pes jest trudny to gram wlasnie w Master Lidze 3-ci zeson w Dywizji 2 i chyba nie awansuje a jedyny moj sukces to 3 miejsce w lidze i 1/2 pucharu ;/ a np. w Pes5 na 5-ej Gwiazdce za pierwszym razem wygrywalem lige i puchar
Żaden wyczyn :}
PES5 na 5 gwaizdce naprawde nie był trudny..
Bardzo dobrze że teraz jest większy poziom - gra będzie dłużej cieszyć.
Byle poczekać do patcha poprawiającego gre w LIVE :>
Tak o ile w singlu gra sie normalnie tao przez live gra sie diametralnie inaczej wslizg ok ,ale ten x jest bezurzyteczny zawodnicy potrafia na siebie wpaść mam tylko taki problem ,że grałem odbierałem piłke nie wciskajac generalnia zadnego guzika ,wyczuwałem kolesie ,ale przez live nie idzie bo gosciu mnie przepchnie badz zatrzyma sie na chwile na mnie ale nie ma zadnego opużnienia i znowu mi zabiera i takim sposobem koles wpada w pole karne na chama i przechodzi w ten sposób 3 obrońców i strzela bramke.Druga sprawa sprint jest za łatwy gościu biegnie na szybkości zatrzymuje sie w miejscu zmienia kierunek błyskawicznie itp.Co do realizmu zero najlepsi wykonawcy głowek to owen i Runej przeskoczom tiurama i innych wielkolódów paranoja>ALE grając w singla tego nie stwierdziłem czy kltos ma podobne odczucia
Matriks_1111
4 11 2006, 10:39
Mam pytanko. Nie wie ktoś, czy bedzie demo PES'a na X360? Bo miotam się w wyborze między fifą (która wygląda nader dobrze, jak na serię odgrzewanych koltetów

), a nowym PES'em... ja wiem, że każdy powie (albo prawie każdy

), że PES rządzi, ale ja wolę się sam o tym przekonać

Chyba, że ktoś ma obie gry, albo chociaż demko FIFY i full PES'a w KrK i odważy mi się je pokazać, to może wtedy się przekonam
Matriks_1111
4 11 2006, 12:36
W sumie cenowo wychodzi taniej na fifce, natomist PES od zawsze cieszył się u mnie większym powodzeniem (obojętnie, czy to PC, czy PS2) natomiast nowa fifa jak dla mnie miazga...
Pytanko - jak z grafiką w Fifie? Bo widziałem filmiki w HD, a na moim moniotrze CRT 19" ta gierka nie wygląda aż tak cudownie graficznie - why?
El Loco Chocko
4 11 2006, 22:16
Heh ja tez lekko zawiedziony jestem.Podania jakies nijakie, strzaly to wogole nie wiem o co chodzi bo albo wali panu bogu w okno albo tak lekko ze po kawe zdaze skoczyc.Mimo tego gra sie jakos zmierzle.Dzisiaj tak wpadlem do Virgina i spedzilem kolo 3h grajac z jakimis angolami

ci to serio miaja przezywke z tym co sie dzieje na ekranie.
Btw wie ktos gdzie znajde aktualne nazwy druzyn i zawodnikow?
Master_Lukas
4 11 2006, 23:18
QUOTE(evil_dick @ 4 11 2006, 22:16)

Btw wie ktos gdzie znajde aktualne nazwy druzyn i zawodnikow?
Wiele od PES-a 5 sie nie pozmienialo wiec sklady mozna brac stamtad. Np. www.gameonly.pl/pes. Szkoda tylko ze nie mozna w 6. na XO zmienic nazw druzyn
Matriks_1111
5 11 2006, 02:35
To wiem, że tak trochę nie na temat, ale co proponujecie: Fifa 2007 czy PES 6? Tylko jakieś w miarę logiczne argumenty proszę
a czy w Master Lidze mozna miedzy sezonami zmieniac stopien trudnosci jak to bylo w pes5 ??
casper300
5 11 2006, 16:40
Mam pewien problem związany z grą po sieci. Już pięć razy zdarzylo sie tak, że podczas meczu online wszystko stanelo w miejscu i już nie chciało ruszyc. Zeby bylo smieszniej, sama konsola nie zalicza zwisu, bo jest mozliwe wyjscie do dashboardu, zobaczenie wiadomosci itp. Po prostu zawiesza się sam mecz. Wam tez sie tak zdarzylo kiedys? Najgorsze jest to, ze gram mecze rankingowe, a po takiej akcji konsola od razu zalicza mi walkowera 0:3

. O co chodzi?
QUOTE(casper300 @ 5 11 2006, 16:40)

Mam pewien problem związany z grą po sieci. Już pięć razy zdarzylo sie tak, że podczas meczu online wszystko stanelo w miejscu i już nie chciało ruszyc. Zeby bylo smieszniej, sama konsola nie zalicza zwisu, bo jest mozliwe wyjscie do dashboardu, zobaczenie wiadomosci itp. Po prostu zawiesza się sam mecz. Wam tez sie tak zdarzylo kiedys? Najgorsze jest to, ze gram mecze rankingowe, a po takiej akcji konsola od razu zalicza mi walkowera 0:3

. O co chodzi?
wkrótce bedzie patch poprawiający gre online.. bugów jest troche i obiecują to poprawić.
casper300
5 11 2006, 17:00
QUOTE(kermit @ 5 11 2006, 18:56)

QUOTE(casper300 @ 5 11 2006, 16:40)

. O co chodzi?
wkrótce bedzie patch poprawiający gre online.. bugów jest troche i obiecują to poprawić.
Myślisz, że może to mieć związek z tymi bugami? A może coś nie tak z moją konsolą/łączem?

Mam Neo 1GB, Xa podłączyłem do routera, więc nie ma szans, żebym coś źle skonfigurował. Nie daje mi to spokoju, bo cały czas tracę cenne pkty rankingowe
Master_Lukas
5 11 2006, 18:14
Mi tez pare razy gra sie zawiesila ale nie podczas meczu tylko gdy wyszukiwalem dostepne gry. Oby patch wyszedl jak najszybciej i poprawil gre online.
Matriks_1111
5 11 2006, 18:20
A ja mam pytanko, jak graficznie oceniacie tą gierkę? Bo sam gameplay to jedno, ale grafika przy X360 też ma niebagatelne znaczenie
graficznie tragedia jak na mozliwosci x'a
Czy mozna zmieniac poziomy trudnosci miedzy sezonami w Master LIdze ??
Master_Lukas
5 11 2006, 21:17
No grafika nie powala, ale to dopiero pierwszy PES na XO. Miejmy nadzieje ze przy 7. czesci juz to poprawia
Wiadomo ze gdyby zrobili lepsza PES6stke to nie mieli by duzo pracy przy PES7. A tak wiadomo przynajmniej ze ta czesc bedzie na bank miec lepsza grafike i ludzie i tak ja kupia (nawet jesli bedzie malo zmian w gameplayu do czesci 6). To tylko marketing i proba wyciagniecia kasy od wiernych graczy.
witam co do zawieszania sie gry w czasie meczu mam podobny problem ,szczególnie jezeli klijent z którym gram wchodzi do menu w drugiej połowie.Co do grafy cienizna ,ale trzeba wziąć pod uwage ,że kiedys gierka wychodziła tylko na psx a teraz praktycznie na wszystkie platformy oj KCET ma duzo roboty.Mam pytanko jak zagrać z kumplem na 1 konsoli przez net,czy jest taka mozliwość,jak tak to prosze o pomoc z góry dzięki.
El Loco Chocko
6 11 2006, 22:32
Jesli chcesz zagrac z kumplem utworz gre (NIE rankingowa) zaznacz w okienku ze chcesz grac z kims z listy przyjaciol i wystartuj.Po pojawieniu sie komunikatu ze konsola czeka na przeciwnika wejdz do listy przyjaciol, wybierz delikwenta i wyslij zaproszenie.
Oooo moment teraz czytam ze na jednej konsoli z kumplem przeciwko komus chcesz grac przez neta.Obawiam sie ze to niemozliwe.
PS.Raulos dzieki za meczyki:) te 5-0 kluje mnie jeszcze, ale odkuje sie nastepnym razem
Master_Lukas
6 11 2006, 22:35
QUOTE(evil_dick @ 6 11 2006, 22:32)

Jesli chcesz zagrac z kumplem utworz gre (NIE rankingowa) zaznacz w okienku ze chcesz grac z kims z listy przyjaciol i wystartuj.Po pojawieniu sie komunikatu ze konsola czeka na przeciwnika wejdz do listy przyjaciol, wybierz delikwenta i wyslij zaproszenie.
Oooo moment teraz czytam ze na jednej konsoli z kumplem przeciwko komus chcesz grac przez neta.Obawiam sie ze to niemozliwe.
PS.Raulos dzieki za meczyki:) te 5-0 kluje mnie jeszcze, ale odkuje sie nastepnym razem

Jemu chodzilo o to czy mozna pograc online na 1 konsoli, ze On + kumpel vs jakis typ. Ale chyba nie ma takiej mozliwosci.
El Loco Chocko
7 11 2006, 16:52
A czy ja tak nie napisalem?
D1WASSYL
8 11 2006, 19:03
jak dla mnie to grafa jest okej , podoba mi sie ! ! ! nie ma jakiejs rewelacji jak na next gena ale tragedi tez nie ma ! ! ! moze gracie na jakis slabych tv albo monitorach i dlatego narzekacie. ja kupilem do konsolki plzme samsunga HD i na kablu komponet sa takie zywe kolory i grafika jest (pipi)ISTA ! ! !
jak by ktos chcial zagrac jakis sparing to moj gt: D1WASYL
Matriks_1111
8 11 2006, 20:01
QUOTE(D1WASSYL @ 8 11 2006, 19:03)

jak dla mnie to grafa jest okej , podoba mi sie ! ! ! nie ma jakiejs rewelacji jak na next gena ale tragedi tez nie ma ! ! ! moze gracie na jakis slabych tv albo monitorach i dlatego narzekacie. ja kupilem do konsolki plzme samsunga HD i na kablu komponet sa takie zywe kolory i grafika jest (pipi)ISTA ! ! !
jak by ktos chcial zagrac jakis sparing to moj gt: D1WASYL
Ja wiem, że to głupio zabrzmi, ale mógłbyś zrobić zdjęcia cyfrówką i wrzucić je tutaj? Bo bardzo mnie ciekawi jak ta gierka wygląda, a screenom z neta, to ja z zasady nie wierzę
D1WASSYL
8 11 2006, 20:36
to co na screenach czy w gazetach zdjecia to nie to samo co na zywo ! ! ! najwazniejszy jest w konsolach next gen telewizor , musi byc konkretny HD zeby wyswietlil ci kozak grafe ! a nie jakies tanie badziewia z pseldo hd. dobry kabelek i wszystko gra. przejdz sie do MM i sobie zobacz na zywo jak wygladaja gierki na kozackim odbiorniku !
Matriks_1111
8 11 2006, 21:39
A monitor CRT + kabel VGA nie wystarczy? Bo na HDTV mnie nie stać, a w MM w Krakowie nie mają jeszcze PES'a
Genzo Ozora
9 11 2006, 20:50
Bardzo przepraszam ale czy w pro evo sa achievementy ?? Jakos nie mam nic na liscie w dashboardzie, ani nie moge tego sprawdzic w grze. O co chodzi ?? Gra bez achiwow ??
Juz znalazlem, ale opcja sprawdzenia to tylko chyba w dashboardzie bo w grze nie znalazlem listy...!!
Genzo Ozora
10 11 2006, 12:12
Jak jest z lagami w necie, wybiera sie graczy z jedna zielona kreska czy trzema ?? Bo gralem mecza z kolesiem z trzema zielonymi i mialem doslownie slideshow!!
QUOTE(Genzo Ozora @ 10 11 2006, 12:12)

Jak jest z lagami w necie, wybiera sie graczy z jedna zielona kreska czy trzema ?? Bo gralem mecza z kolesiem z trzema zielonymi i mialem doslownie slideshow!!
W ksiazeczce od Pes 6 masz napisane ze trzy zielone paski to idealne warunki by grac bezlagowo(raczej tylko z takimi gram

)
to zdecydowanie najlpeszy pes z serri ! na poczatku wkurzaja niektore rzeczy - jak jescze niegrasz za dobrze, niewczules sie w nowego pesa, ale po 2-ch porzadnie rozegranych sezonach ML na proffesional zaczynasz ta gre kochac
*-dka - kazdy zna juz Twoje zdanie

Nie musisz tego powtarzac w kazdym temacie i w co drugim poscie

Dla mnie PES6 jest inny niz pozostale, ale to nie znaczy ze gorszy. Jesli chcialbym cos takiego samego jak PES5, to bym go kupil w wersji na xbox'a, a tak, to zawsze jest ciekawiej.
*-dka i raulos... co to jest do urwy nędzy? Shoutbox???
Jeszcze jedna wymiana takich jednozadaniowców w tym topicu i dostaniecie po warnie; a teraz powstrzymuje sie tylko dlatego, że macie po 80%.
Nie odpisujcie na ten post, nie przepraszajcie, nie obiecujcie poprawy. Po prostu się dostosujcie.
Dopiero dzisiaj testowałem nowego PES'a. Zmian w gameplayu jest dużo, trzeba troche czasu na dostosowanie sie do nowego systemu. Lepsza fizyka wymusza inną grę w obronie. Grafa bez rewelacji ale trzyma poziom. AI jest naprawdę dobre. Gameplay po rozegraniu około 10 meczy i dostosowaniu sie sprawia naprawdę dużo radochy. Realizm maks.
Według mnie de best. Polecam.
PES 5 był bardziej arcadowy - moje zdanie. Tu już jest realizm.
Do tej pory na xboxie 360 gralem prawie tylko w Fife 07 choc Pes'a posiadam 1 dzien dluzej

dzisiaj cos mnie tknelo zeby zagrac sobie master league i tak po paru grach zobaczylem o co tu chodzi, w nowym pesie chodzi o realizm

Zgadzam sie z opisniami ze PES 5 byl bardziej arcadowaty ale wlasnie mi sie ten realizm podoba

nawet na necie zagralem pare meczykow, pozdro dla kolesia z polski nie pamietam nicka

polecam te gre chociaz Fifka tez jest super. Teraz obie gry oceniam tak samo

PS: Co z ta polka liga?? ucichla sprawa??
JuveFan
15 11 2006, 09:05
drazniaca sprawa: po meczyku online nie ma opcji "rematch" czy cus w tym stylu. Jak komus sie chce nakopac w rewaznu trzeba wyszukiwac kolesia, ehh...
No i rwie animacja przy rzutach wolnych/roznych.
Pozatym ... wypas
wg mnie ta gra jest extra super fajna i co tu tu jeszcze moge napisac ;/ ahh az mnie ciarki przechodza jak gram w ta gre ;/ mysle ze moze spotkamy sie kiedys i po podnicamy sie razem co nie chlopki ??
no juz nie moge sie doczekac pes7

oh ah jakie to jest boskie
Ludzie realizm co wy piszecie -zero realizmu powtarzam gra piłką nie ma sensu zobaczcie jakimi ustawieniami graja goście onnline ,takimi że w normalnym meczu nie mają racji bytu -powtarzam zawodnicy za szybko biegną z piłką gram brazylią i klijent gra brazylią biegnie kaką od swojego pola karnego w lini prostej przy lini autowej i nie mogę go dogonic pytam sie o co chodzi(szczałki zielone),normalnie taki zawodnik by zawału dostał o tu w grze potrafi takich rajdówz 15 zrobić paranoja,co jeszcze strzały z dystansu to totalna padaka za lekie 90 meczy na boisku sa strzelane bramki z 24m a w iss6 oj ciężko -zagracie z dobrym gosciem to przyznacie mi racje jedyne wyjscie to wrzutki i liczenie na samobuja
ta pes6 realizm rotfl, pes5 to byl realizm, a pes6 arcade ;p
Tez tego nie rozumiem i zastanawiam sie ile czasu pograliscie 5 czesc. Dla mnie 6 to powrot do bardziej arcadowego stylu gry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.