Dokładnie ARcade zero realizmu
jakiś update gry sie pojawił, wie ktoś o co lotto i co on zawiera?
Hmm,czy wersja PES6 na xboxa 360 rozni sie czyms od tej na PS2?chodzi mi o gameplay/fizyke/dostepne opcje itd.
Matriks_1111
23 11 2006, 17:01
Z tego co słyszałem, to gra na X360 to port z PS2 (albo na odwrót) z "podbitą" grafiką i tyle jak chodzi o różnice.
Bardzo przepraszam ale czy w pro evo sa achievementy ?? Jakos nie mam nic na liscie w dashboardzie, ani nie moge tego sprawdzic w grze. O co chodzi ?? Gra bez achiwow ??
Są za wygrywanie pucharów.
P.S gral ktos na HDTV? mam dziwny efekt, przy szybkim przesuwaniu sie ekranu (long pass itp), wszystko sie rozmazuje.
Tak ma być? czy coś trzeba przestawić? w innych grach tego nie zauwazylem.
Pozdrawiam
El Loco Chocko
24 11 2006, 17:22
P.S gral ktos na HDTV? mam dziwny efekt, przy szybkim przesuwaniu sie ekranu (long pass itp), wszystko sie rozmazuje.
Tak ma być? czy coś trzeba przestawić? w innych grach tego nie zauwazylem.
A grasz na LCD?Jesli tak to smuzenie daje znac o sobie a na to nie poradzisz.
Ja mam HDTV 37 cali i nic nie zauwazylem wszystko chodzi pieknie i plynnie

PS: Kiedy rusza polska liga PES'a??
Hmm,wciaz mam male watpliwosci(co do mojego pytania kilka postow wyzej),w psx extreme wyczytalem slowa "okrojona wersja na x boxa 360 w porownaniu do ps2" ?co takiego okroili?
Mastah27
24 11 2006, 19:42
A nie pomyślałeś Szerloku, że różnice są wypisane w recenzji? No ale tak to jest, jak się tylko oceniaczki przegląda

.
Czytalem w empiku dorywczo:P Nie stac mnie narazie na nowy numer bo nie bede mial na gre:D
orion50
24 11 2006, 19:57
Witam. Zamierzam nabyć XO na gwiazdke i może uda mi się też qpić PES6. Narzekacie na grafike bardzo. Czy jest gorzej niż na Current genach ? Prosze o opis grafiki na zwykłym TV.
Serdecznie dziękuje i pozdrawiam
Velius, ta, na gre nie bedziesz mial, lolz, zal Ci 8 zeta ? a jakbys umial czytac to bys sie dowiedzial z tego tematu wszystkiego, bylo opisane co jest okrojone itp.
no offence
QUOTE(KheeD @ 24 11 2006, 21:14)

Velius, ta, na gre nie bedziesz mial, lolz, zal Ci 8 zeta ? a jakbys umial czytac to bys sie dowiedzial z tego tematu wszystkiego, bylo opisane co jest okrojone itp.
no offence
lol,najpierw mnie obrazasz sugerujac ze nie umiem czytac,a potem "no offence"
Niekiedy kazdy grosz sie liczy,i tak zal mi CHWILOWO 9 zl,bo moze to przesadzic o wielu sprawach,nie kazdy tu ma kasy po brzegi albo rodzice mu wszystko funduja,wiec radze sie zastanowic 3 razy zanim kogos obrazisz dziecinnymi odzywkami.
Zadalem kulturalnie pytanie i chcialbym uzyskac odpowiedz.
El Loco Chocko
25 11 2006, 11:00
No gra wyglada mi raczej tak jak by wersje demo zapakowali i pomylkowo wyslali do sprzedazy.
Mi najbardziej doskwiera brak mozliwosci zmian nazw druzyn, brak sklepiku, mala ilosc stadionow i wqrwiajacy kolesie w rankingu.Gram sobie wygrywam 3:0 75 minuta karny dla mnie a o wchodzi do opcji i mimo ze czas sie skonczyl na zmiany to on nie wychodzi z opcji przez godzine az ja wylanczam gre i co?I dostaje walkowera

w (pipi)e taki ranking mam
JuveFan
25 11 2006, 13:23
dokladnie. Czekasz czekasz i szlag Cie trafia. I kolejnego disconnecta masz na koncie i 3:0 w plecy.
Ehh...szkoda ze nie mam takich akcji jak przegrywam mecz

tylko zawsze jak sie wygrywa ...
Zeratul
11 12 2006, 03:04
Lol... chcialem sobie kupic PES 6, bo mnie naszlo zeby pilke jakas kupic, a Fify juz za zadne skarby nie kupie, za akcje z bramkarzem wysp salomona... no i szukam i szukam i szukam i szukam... ebay.com nie ma, gamestop.com nie ma... to wchodze na ign.com patrze... premiera w US January 2007... ladna kapa... normalnie to skandal, ze US musi czekac na ta gre!!!
Za to sobie sprawilem THP8 ;p
To warto w koncu kupowac PES'a na Xbox'a, czy nie ?
Albert Wesker
11 12 2006, 11:38
za ta kase ktora kosztuje NIE
tresor82
11 12 2006, 13:02
Ja też POLECAM ,
Panowie mam pytanie jak się zmienia nazwy klubów w PES 6 (X360) , bo w edit jest tylko zmiana nazw zawodników ale , klubów nie widze.
Pozdro
Master_Lukas
11 12 2006, 13:09
QUOTE(tresor82 @ 11 12 2006, 13:02)

Ja też POLECAM ,
Panowie mam pytanie jak się zmienia nazwy klubów w PES 6 (X360) , bo w edit jest tylko zmiana nazw zawodników ale , klubów nie widze.
Pozdro
Nie mozna

To jest wlasnie jeden z minusów.
Gra ma troche okrojone opcje(xbox360) ale cholernie warto,zwlaszcza na panoramicznym monitorze bosko to wyglada.
Ja narazie nie moge sie przyzwyczaic do trybu gry i na "regular" cpu jedzie ze mna rowno,w sensie nie potrafie okiwac przeciwnikow,wziac ich na szybkosc nawet szybkim napastnikiem bo mi sie jakims cudem wwalajac akurat w trase pilki,no i mam tez problem z odbieraniem im pilki,jakos inaczej jest w porownaniu ze starszymi czesciami ale mam nadzieje ze szybko sie naucze.
A pozatym realizm,realizm i jeszcze raz realizm.
omg ;p realizm x3, znowu inny uzytkownik pisze, ze full arcade ;p
QUOTE(KheeD @ 11 12 2006, 19:20)

omg ;p realizm x3, znowu inny uzytkownik pisze, ze full arcade ;p
Moze "inny uzytkownik" poprostu nie zna pojecia slowa arcade,bo jezeli ktokolwiek uwaza PES6 za arcade to ja sie ze smiechu nie pozbieram.
Gramy coś dziś ??

:D:D
Matriks_1111
11 12 2006, 20:47
Ja podpiszę się pod realizmem, bo jako posiadacz FIFY mogę powiedzieć, że ta jest w 100% arceade'owa. PES ma w sobie to, co sprawia, że bardzo chętnie kupię tą gierkę
kuki2007
15 12 2006, 08:32
widziałem pes 6 i fife 07. fifa 07 jest lepsz na xboxie 360
Matriks_1111
15 12 2006, 08:45
W czym jest niby lepsza? Podaj jakieś konkretne przykłady
Beregond
15 12 2006, 09:31
Jako że kolega nie podaje argumentów pewnikiem jest, że kupił ową grę i teraz próbuje sam siebie przekonać że wybrał lepiej.
Matriks_1111
15 12 2006, 12:09
Sam mam Fifę i mogę powiedzieć tylko tyle, ze zła nie jest, ale PES jest po prostu lepszy i nie ukrywam tego... pomimo tego, że go nie mam
QUOTE(Matriks_1111 @ 15 12 2006, 12:09)

Sam mam Fifę i mogę powiedzieć tylko tyle, ze zła nie jest, ale PES jest po prostu lepszy i nie ukrywam tego... pomimo tego, że go nie mam

Sprzedaj fife(jak sie ktos na to zlapie;D) i kupuj PES'a
El Loco Chocko
17 12 2006, 12:28
Dobra ja powiem teraz swoje.
Zanim dostalem PESa zapisalem sie do ligi online.Po pograniu chwilke w pileczke stwierdzilem ze nie byl to najlepszy pomysl.Gralo sie conajmniej dziwnie.Do tego mocno zubozone opcje i obraz rysowal sie w ciemnych kolorach.
Ale...
Nadszedl czas grania ligi i jako ze nie mam zwyczaju rezygnowac z danych obietnic przystapilem do rozgrywek.Bez zbytniego optymizmu bez werwy bez nadziei.Jednak im wiecej meczy sie zagralo tym bardziej ta gra zdobywala moje serce.Zapomnialem o braku edycji, o malej ilosci stadionow zobaczylem wreszcie potege gameplayu.Teraz juz za chiny ludowe bym nie odlozyl tej gry na poleczke.
Polecam z czystym sercem i bije sie w klate za moje wczesniejsze zle slowa na temat tej genialnej gierki.
Moze jakis meczyk ,evil?
konstant
17 12 2006, 18:07
http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...03891/151038916Moze mi ktos powiedziec co to za brzydki ch.uj w czerwonej koszulce jest na okladce ?
-__-
A ja powiem tak- od początku serii gram regularnie w PES, wcześniej ISS, i rzeczywiście gra jest (pipi)ista, spedzam przy tej serii 70% czasu przy konsoli. I od zawsze marzylem zeby moc grac w PES-a online na konsoli

Dlatego PES6 juz kupilem, bedzie u mnie prawdopodobnie we wtorek, ale wczesniej duzo przeszedlem na PS2.
I powiem ze to co zrobilo Konami zasluguje tylko i wylacznie na porzadnego kopa w ich japonskie dupsko (sorry za jezyk). Jak mozna tak oszpecac gre wzgledem konsol starszej generacji??? Placisz prawie 200 zl za gre, a masz tylko kilka stadionow, za reszte bedziesz musial zabulic, nie mozesz edytowac klubow, i to co najwazniejsze- nie ma naprawde udanego trybu International Challenge... Przeciez to jest skandal!!! Taka wersje to powinni sprzedawac po 99 zl...
Wielu pewnie sie zapyta to po co ja kupuje? No wlasnie, dobre pytanie... Chyba po prostu z zamilowania do tej serii. Ale jesli przy PES7 wytna podobny numer, to ja juz na to nie pojde.
Szczegolnie ze Fifa 2007 jest naprawde solidnie wykonana gra, w paru aspektach nawet przewyzszajaca serie PES (jak gra cialem, zastawianie i przepychanie sie, o animacji juz nie wspominam).
I niech wyznacznikiem mojego obiektywizmu bedzie to, ze zawsze bylem za seria Konami, a jeszcze rok czy dwa lata temu w Fife po prostu nie moglem grac bo dla mnie tak prymitywna byla...
PES6 ciagle jest lepszy jesli chodzi o grywalnosc, ale z kazdym rokiem moim zdaniem ta roznica maleje.
I niech sie Konami wezmie w garsc, bo Fifie juz naprawde niewiele brakuje do PES-a...
A to, co najbardziej mnie jara w PES6, to wlasnie gra online...
I jakby ktos chcial sie ustawic na jakies meczyki online to niech da znac

Mam transfer 4 MB wiec problemow nie powinno byc
Jak rozumiem w pes6 na x 360 nie uracze dobrze przedstawionego treningu ani zapisywania replayow?bo nie widze tu czegos takiego.
Gdyby nie gameplay to bym zjadl taboret ze zlosci jak porownalem z wersja na PS2;p
Ja sie osobiscie zastanawiam nad kupnem tego PES'a, jako ze jestem wielkim fanem od pierwszej czesci..
moze okrojone mozliwosci da sie jeszcze przebolec, ale chcialbym sie dowiedziec, jak jest z gameplayem? czy ten ulegl jakims znaczacym zmianom wzgledem wersji z ps2? czy jest tak samo (zaczepiscie)?
Niby jakim cudem gameplay mialby sie roznic od tego z PS2 -.- Przeciez to ta sama gra,tylko okrojone opcje.
Pes coraz tanszy w GB

www.play.com jak ktos nie chcial duzo bulic za ta gre to teraz za polowe ceny

Polecam-najbardziej miodna gra !!
Matriks_1111
18 12 2006, 18:15
To w sumie tanio. Tylko pytanie, czy te 142 zł są z przesyłką, czy bez

EDIT: A przepraszam, ślepy jestem

nie zauważyłem Free delivery for everything
z przesylka, wszystko tam jest dosc tanio

polecam ten sklepik

W Game tez jest tanio ale chyba nie wysylaja do PL. www.game.co.uk
Mam problem- otóż wie ktoś jak w PES6 rozegrać meczyk ze znajomym? Obaj jesteśmy na Xbox Live, wchodzę w to menu ale "invite to game" jest nieaktywne... Próbowaliśmy różnych sposobów- raz z dasha, raz z gry... Chat również jakoś szwankuje... Widzimy się, ja widzę że on jest online itd...
Dlatego byłbym wdzięczny za jakieś porady.
A tak swoją drogą od wczoraj mam PES 6, od razu zacząłem grać w sieci (hehe, i to od razu mecze rankingowe) i póki co mam 4 zwycięstwa, 2 remisy i 1 porażkę. Ale muszę stwierdzić że w PES6 znacznie lepiej gra się na Dual Shocku niż na padzie od Xboxa 360... Trochę muszę się jeszcze przestawić ;]
Master_Lukas
20 12 2006, 13:09
Do meczow rankingowych nie mozna zaprasza. Musisz zalozyc Playe Match, wybrac opcje: Mozliwosc grania z przyjaciolmi. Dajesz Next i pozniej wysylasz zaproszenie.
Ściągnąłem filmik z Marketplace i jak dla mnie to ta gra wyglądą strasznie słabo, FIFA07 ją deklasuje pod względem grafy całkowicie.
Akurat w pilkach noznych grafika sie az tak bardzo nie liczy,a PES6 zabija fife gameplayem.
Z tego co wiem to PES jest grą bardziej skomplikowaną, z dużo większym repertuarem zagrań, ale z drugiej strony wymaga to pewnie długiego treningu i gra jest zapewne przez to gorsza jeśli gramy na dwa pady z kolegą.
Może się mylę, w końcu nigdy jeszcze nie kupiłem sobie żadnej gry piłkarskiej i większość mojego doświadczenia pochodzi z grania w demka.
Matriks_1111
20 12 2006, 23:47
Powiem tyle, mam Fifę 07 i jedyne co mnie trzyma przed sprzedaniem tej gry, to to, że chcę z niej wycisnąć trochę Gamescore i fakt, że nie mam żadnej piłki jako substytutu
CHINDOOS
21 12 2006, 16:24
Grałem dzisiaj chwilę w Media Markcie i PES6 na 360 nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia:/ Gameplay + ten joypad do mnie nie przemawia a grafika oprócz tego że mega płynna i z podbitą rozdziałką to koło nexgenowej nawet nie leżała.
Matriks_1111
22 12 2006, 00:20
Dziś miałem okazję również w MM oglądać PES'a na X'ie oraz na PS2. O dziwo na tej drugiej konsoli grafika wydała mi się przyjemniejsza... No nic

Pytanie, czy warto kupować wersję z bundle packa (tej dodanej do X'a przy zakupie)? W sumie mogę kupić za niewiele ponad 120 zł - warto? Czy może lepiej polować na wydanie sklepowe?
Dzisiaj dostalem swoja kopie i gra mnie zmiarzdzyla gameplayem. Grafika nie jest next genowa, jest malo stadionow no i nie ma sklepu, ale wiecie co - MAM TO GDZIES !
Nie ma lepszej pilki noznej. FIFA to totalne dno w porownaniu z PES'em. Zmienilem calkowicie zdanie. Za cene 120-140zl mozecie lykac w ciemno !
Matriks - wersja bundle z normalnym wydaniem roznia sie tylko okladka...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.