Matriks_1111
23 12 2006, 15:48
W sumie... chyba się skuszę, ale dopiero po świętach

Na razie moim priorytetem są inne gierki, a jak coś to mam demko PES'a więc mam w co grać
konstant
23 12 2006, 21:24
Dzis zagralem kilka meczy przez Live.. ktore skutecznie wybily mi z glowy granie online..
7 meczy, 7 porazek, bramki 3-23.
I nie spodziewalem sie ze gra bedzie az tak slaba, gorzej tych 130zl wydac nie moglem.
Ja pykam sobie w single,online jak i granie na jednej konsoli to dla mnie zawsze byla slaba strona PES jak i kazdej gry pilkarskiej,staje sie ona wtedy taka...no ble poprostu.Dlatego leje na tryb online,gram czasami z kumplem od niechcenia i tyle.
A teraz co do trybu single,rozplywam sie,miodzio i jak dla mnie najlepsza czesc serii,wracam zaraz sie w to zagrywac:D
PES6 na XBL jest z balaszony po maxie
Dlaczego ?
Jeszcze nie sprawdzalem, ale o co chodzi ? Dla mnie na multi to jedna z najlepszych gier, chociaz na Live jeszcze nie testowalem...
Wlasnie zagralem 2 mecze - rankingowy przegralem 2:1, towarzyski wygralem 2:1. Czasami sa drobne lagi, ale w caloksztalcie to nie przeszkadza. Nie rozumiem zbytnio w czym jest problem - z tym, ze trafiacie na za mocnych przeciwnikow ?
Kazdy ma inne gusta,kazdy inaczej reaguje na dane elementy gameplayu a jeszcze inni uznaja gre za glupia jak nie moga sobie z nia poradzic(note: nie odnosze sie do postow powyzej,tylko ogolnikowo).
Mi sie gra niesamowicie podoba,ale boli mnie okrojenie opcji w stosunku do wersji na PS2,konami dalo tu mocno (pipi)
Matriks_1111
24 12 2006, 10:04
Widzieliście to?
LINKPowiedzcie, że oni do PL też wysyłają
El Loco Chocko
24 12 2006, 17:00
Nie wysylaja

a wczoraj bylem w tym sklepie akurat i widzialem ta cene ale to byla druga reka z tym ze w tym linku o tym nie pisze wiec nie wiem na 100%
QUOTE(Velius @ 24 12 2006, 05:45)

Kazdy ma inne gusta,kazdy inaczej reaguje na dane elementy gameplayu a jeszcze inni uznaja gre za glupia jak nie moga sobie z nia poradzic(note: nie odnosze sie do postow powyzej,tylko ogolnikowo).
Mi sie gra niesamowicie podoba,ale boli mnie okrojenie opcji w stosunku do wersji na PS2,konami dalo tu mocno (pipi)
Ale to, ze ktos jest slaby w dana gre nie oznacza, ze sama gra ssie...
Jezeli ktos pisze, ze rozgrywka online jest do (pipi), niech napisze od razu dlaczego, bo argument, "ze wszyscy mnie ogrywaja" do mnie w ogole nie przemawia.
PS. jakby ktos chcial pograc online to niech uderza - gamertag - easye PL
Widzieliście to? LINK
Powiedzcie, że oni do PL też wysyłają biggrin.gif
Wysyłają, sam tam czasem zakupy robię.
Matriks_1111
24 12 2006, 20:15
No to się w końcu zdecydujcie, czy wysyłają czy nie

No i jeszcze raz zapytam czy ze sklepu Play.com wysyłają do PL za darmo czy odpłatnie?
Ze wszystkich brakow w tej grze najbardziej brakuje mi mozliwosci zachowywania replay'ow.
konstant
24 12 2006, 23:58
Przydala by sie tez edycja nazw klubow brrr.
Czy ktoś już grał mecze rankingowe z oszustami?? tzn. chodzi mi o osoby, które gdy przegrywają to wychodzą z gry nie tracąc punktów?? Szczególnie chodzi mi o frajerów z czołówki. Nie dosyć tego że wychodzą z gry to jeszcze nieuczciwie nabijają sobie punkty w rankingu

Czy jest na nich jakaś recepta?? Jako przykład podaje gracza o nicku SeeSoSeeSo z którym mój brat rozegrał kilka meczów
Poszukaj polakow do meczy rankingowych. Dlatego gram mecze towarzyskie, tam wszyscy graja do konca...
JuveFan
25 12 2006, 15:51
ja od niedawna czekam. na poczatku szlag mnie trafial i sie rozlaczalem. Ale teraz jak widze ze kolo leci w pręta to najpierw sie grzecznie

pytam typa czy bedzie gral czy moge sobie kawe zrobic. Oczywiscie zero odpowiedzi, wiec ide sobie kawe zrobic, siadam przy PC, dłubie w nosie, cokolwiek. Koles sie rozlacza tak po 15 minutach czekania.
Nie ma innej metody - chyba ze chcesz zgarnac disconnecta na konto ...
nie chodiz mi o zawiecha(laga),ze trzeba czekac az jeden zrezygnuje nie raz czekalem po kilka godizn czasem sie rozlaczali czasem nie ,chociaz prawie wszystkie meczy wygrywalem ponad dwoma bramkami(dlatego mam 53 disconety-ilez mozna czekac) ale nie o to chodzi gram z kolesiami ktorzy potrafia wyjsc z gry i nie tracic punktow ani nie zostaje odnotowana porazka dla nich,ja dostaje punkty,ale oni utrzymuja sie w rankingu na tej samej pozycji bez jakiejkolwiek straty-bezsensu....!!!!

(napisał to Dan PL- brat wlasciciela tego konta)pozdrawiam
JuveFan
25 12 2006, 19:49
ponad 100 meczy online - ani razu nie mialem czegos takiego.
Jak cos - to to co opisalem wyzej
konstant
25 12 2006, 20:14
W trybie League gra sie jedna czy dwie rundy?
ja zagralem ponad 600 meczow i mialem sporo takich przypadkow-graj z ludzmi z pierwszej 50 to sie przekonasz:/ jestem w rankingu 177 i ciezko na to pracuje,zeby sie piac w gore za porazke trace ponad 200 punktow za zwyciestwo zdobywam okolo 40 ... a co niektorzy potrafia tak przerwac mecz,ze nie odejmuje im to punktow ani nie dodaje porazki przyklad: seesoseeso jest 23 w rankingu ,spróbujcie z nim wygrac i sie przekonacie pozdrawiam DanPL
Pewnie predzej czy pozniej cos na to wymysla, chyba ze pod tym gamertagiem ukrywa sie sam Shingo 'Seabass' Takatsuka
konstant
26 12 2006, 13:40
QUOTE(konstant @ 25 12 2006, 20:14)

W trybie League gra sie jedna czy dwie rundy?
Dwie
Ps. Wrzutki ze skrzydel w tej czesci sa tragiczne - czy 1xB czy 2x to wrzuta leci nie na srodek boiska tylko na drugie skrzydlo

.
Da sie cos z tym zrobic? Moze z trigerami wrzucac ? Etc
Wydaje mi sie, ze to zalezy skad wrzucasz. Czesto strzelam bramki wlasnie z dosrodkowan...
A mi sie wydaje ze z tymi oszustwami Konami nic nie zrobi... Oni maja po prostu w d.upie tryb online, i ogolnie Xboxa (juz pisalem to wczesniej ale to co zaprezentowali w PES6 na Xboxa to zwykłe złodziejstwo).
No i wezcie pod uwage fakt ze jednak ci najlepsi w PES-a to graja jednak na PS2... I, co trzeba przyznac, mimo wszystkich zalet Xboxa to do serii PES zaden pad nie jest lepszy od Dual Shocka.
A tak swoją drogą- zna ktoś jakiś tutorial do PES6, lub ogólnie serii PES? Chodzi mi o te bardziej złożone numery, jak strzał wewnętrzną stroną stopy, strzał po ziemi itd... Jest coś takiego? Bo szukałem w necie i jakoś nic nie znalazłem...
A przecież człowiek chciałby się trochę szlifować, nie opierając się tylko na strzale i podaniu ;]
QUOTE(pebe86 @ 26 12 2006, 20:18)

A mi sie wydaje ze z tymi oszustwami Konami nic nie zrobi... Oni maja po prostu w d.upie tryb online, i ogolnie Xboxa (juz pisalem to wczesniej ale to co zaprezentowali w PES6 na Xboxa to zwykłe złodziejstwo).
No i wezcie pod uwage fakt ze jednak ci najlepsi w PES-a to graja jednak na PS2... I, co trzeba przyznac, mimo wszystkich zalet Xboxa to do serii PES zaden pad nie jest lepszy od Dual Shocka.
A tak swoją drogą- zna ktoś jakiś tutorial do PES6, lub ogólnie serii PES? Chodzi mi o te bardziej złożone numery, jak strzał wewnętrzną stroną stopy, strzał po ziemi itd... Jest coś takiego? Bo szukałem w necie i jakoś nic nie znalazłem...
A przecież człowiek chciałby się trochę szlifować, nie opierając się tylko na strzale i podaniu ;]
Podlaczam sie do prosby,tez szukalem i nic nie znalazlem,a przydalaby mi sie taka wiedza(moze opublikuja w kaciku sportowym w PE?) jak robic te wszystkie zwody i sztuczki.
A co do pada,rzecz gustu,ja preferuje do PES pad od x 360,gra sie o wieeele lepiej niz na dual shocku.
DualShock jest najlepszy, ale bez przesady - nowy pad X'a nie jest taki najgorszy. Rozumiem, gdybys gral na starym balonie, badz na S'ce, ale wprowadzenie buttonow nad trigerami bylo strzalem w 10tke jezeli chodzi o ta serie. Sam wczesniej nie wyobrazalem sobie gry bez DS, ale teraz gdyby nawet zrobili przejsciowke, zastanawialbym sie, czy w ogole oplaca mi sie inwestowac.
Co do Konami, to wydaje mi sie, ze 6 tworzyli w takim pospiechu, ze polowy nie zdazyli zrobic, ale spojrz na poprzednie czesci. Chyba nie twierdzisz, ze PES 4 i 5, byly lepsze i plyniejsze na PS2 niz na Xboxie ?
To, ze najlepsi graja na PS2 nic dla mnie nie oznacza.
W ogole to czy na PS2 mozna grac przez siec ? i czy roznica w rozgrywce jest duza ?
Zeratul
27 12 2006, 04:36
moj szwagier nigdy nie mial pada w reku... jego zycie to myszka i klawiatura... dalem mu pograc na Xbox, Xbox 360 i PS2... i stwierdzil mi wczoraj, ze najlepszy pad mam xbox 360... jego newbowskie zdanie, z ktorym sie osobiscie zgadzam... DS byl prawie zawsze najlepszy i dalej jest najlepszy jesli chodzi o np. mordobicia... ale wszystko inne pad 360 niszyczy... to juz moje prywatne zdanie...
pad od pierwszego kloca obojetnie w jakiej wersji byl do bani, chociaz najgorsze pady to ma Nintendo...
Co do Tutoriala to kup sobie ksiazke o pes 6 i tam jest wszystko i tez jest plytka dvd co pokazuje te wszystkie nowinki

Official Guide to PES 6
il capitano
27 12 2006, 09:35
QUOTE(Zeratul @ 27 12 2006, 04:36)

pad od pierwszego kloca obojetnie w jakiej wersji byl do bani, chociaz najgorsze pady to ma Nintendo...
chyba masz za dużo w du.pie. pad do iXa1 "eSka" był do bani? właśnie DS jest do bani - brak spustów to wielki minus a sequel DS2 ma jakieś tam spusty ale to można je sobie wsadzić w, no właśnie.
Pewnie chodzilo mu tylko i wylacznie o PES'a. Niestety, ale pierwszy pad do X'a w ogole sie nie nadawal do tej gry, wlasnie przez to, ze mial tylko spusty.
il capitano
27 12 2006, 09:50
Gdy wyszedł PES na iXa to już dawno balonów nie było - "S" jest dobra - teraz gram w PES6 na pc na padzie hybrydy DS i za cholere nie mogę sobie poradzić z tymi 4 LKami - brak spustów i czarnego przycisku doskwiera.
Przestańcie zaśmiecać temat jakimiś gdybaniami na temat padów

To chyba temat o PES 6 na Xboxa 360
il capitano
27 12 2006, 12:13
QUOTE(wi666 @ 27 12 2006, 12:09)

Przestańcie zaśmiecać temat jakimiś gdybaniami na temat padów

To chyba temat o PES 6 na Xboxa 360

co się tak (pipi)isz userze z 4 postami? sam śmiecisz.
pady to ważna kwestia. Pograj sobie w PESa na gackowym padzie, wtedy coś powiedz.
PES6 to doskonała pozycja dla graczy takich jak ja. Gdzie grywalność jest bardzo wysoka z każdą częścią, miałem to szczęście zagrać w wersję na XO i jestem mile rozczarowany, choć dziwi brak kliku istotnych opcji, cóż oby następna edycja była - lepsza, po prostu. Cudów nie wymagam bo to zawsze będzie gra, jak chcę symulacji to pójdę na boisko sam pokopać.
No to widzę że rozpętałem niezłą dyskusję o padach...
W tym przypadku chodziło mi tylko o serię PES, ale skoro został już poruszony ten temat, to i ja się na ten temat wypowiem.
Otóż niech nikt się nie mądrzy na temat Sixaxisa, jak nie miał go w rękach, bo coś mi tu śmierdzi fanboystwem. Miałem okazję grać na PS3 i powiem szczerze że ten pad, chociaż grałem koło godziny, oceniam bardzo pozytywnie. Czy lepszy od pada do X360? To tylko i wyłącznie kwestia gustu, ale moim zdaniem tak. Ale podkreślam że to moje indywidualne zdanie, a przed X360 miałem i PS2 i Xboxa.
Po prostu w pewnych grach lepiej się sprawdza Dual, w innych pad od iXiego (swoją drogą to on się jakoś nazywa? bo nie wiem...)
Jeśli chodzi o PES to moim zdaniem lepszy jest Dual. Dlaczego? Jest precyzyjniejszy. Dużo łatwiej jest uderzyć tak jak się chce, gałki są precyzyjniejsze i moment "wciśnięcia" można płynniej wyczuć. A mam porównanie, bo na PS2 grałem dosyć długo, ale gram też już na tyle długo na X360 że mogę mieć w miarę obiektywne zdanie.
Nie twierdzę że pad od Xboxa jest zły- gra się na nim bardzo wygodnie, lepiej leży w dłoniach niż DS, ale akurat w serii PES lepiej sprawdza się Soniak. Takie moje prywatne zdanie.
A pisząc że najlepsi grają na PS2 a nie na Xboxie nie miałem na myśli tego, że PS2 jest lepsze do tego. Ale wszystkie turnieje w PES są rozgrywane właśnie na PS2

A co do trybu online- nie grałem przez sieć na PS2, ale tak- ponoć ten tryb na ps2 jest bardziej rozbudowany, umożliwia tworzenie własnych pokoi itd.
A następna edycja PES na Xboxa musi być lepsza, bo już gorsza od tej po prostu być nie może. No chyba że chcą naprawdęzrazić do siebie graczy, co i tak już po tej edycji nastąpiło...
Wracając do tutoriali- ktoś tu palnął o tej książce o PES6- nie będę bulił 40 zł plus koszty przesyłki za takową pozycję, bardziej miałem na myśli jakieś tutoriale w internecie, na forach itd. A w PSX Extreme taki poradnik naprawdę by się przydał, wszak byłby wspólny dla Xboxa i PS2. I na pewno bardzo wielu graczy by z tego skorzystało.
Jest wiele tutoriali na necie tylko trzeba chceiec poszukac, a ksiazka jest przydatna ale ja nie kupowalem jej dla szlifowania swoich umiejetnosci. Kupilem ja bo ksiazka fajnie wydana i kolekcjonuje je
konstant
28 12 2006, 20:41
Rwwwwwaaaaa, moze mi ktos powiedziec jak najlepiej strzelac?
Czasami ta gra maxymalnie irytuje - Messi idzie sam na sam, kiwa bramkarza, podaje do Crespo a ten z 10m wali z kaziora na pusta bramke 4m nad poprzeczka.
Litosci
El Loco Chocko
28 12 2006, 20:46
Messi idzie sam na sam, kiwa bramkarza, podaje do Crespo
Trza pierw strzelic hyhy a nie sam na bramke i podajesz

a tak serio to ja nie widze reguly.Za wiele jest czynnikow ktore maja wplyw na strzal.
konstant
30 12 2006, 15:39
Nosz kurrrrww, czy zawsze gdzie chce zloadowac option file itd to musze wybierac "storage device" ??
Maxymalnie to wk.urwia
To ze trzeba wlaczac konsole zanim pograsz tez co nie?
konstant
30 12 2006, 17:38
He?
Widziales w innej grze zeby przy kazdym save'ie lub loadzie trzeba wybrac storage device ?
Rozumiem, jak mial bym memorke + hdd..
QUOTE(konstant @ 30 12 2006, 17:38)

He?
Widziales w innej grze zeby przy kazdym save'ie lub loadzie trzeba wybrac storage device ?
Rozumiem, jak mial bym memorke + hdd..

Saints Row?
Zeratul
31 12 2006, 10:39
w co drugiej grze trzeba to wybrac... z tego przy grach od EA, ta opcja rzadzi... _-_
Słuchajcie tak sobie ostatnio sprawdziłem czołówkę PES 6 na X360 w rankingu, i... nie wydaje się Wam że ten koleś co prowadzi to ostro ściemnia? Popatrzyłem na jego 5 ostatnich wybieranych zespołów, a to zawsze Szkocja... W dodatku średnia strzlonych bramek to 3.0.... Coś mi tu smierdzi samymi walkowerami... Bo nie wierze żeby koleś grając Szkocją był w stanie każdego ograć... Odważę się stwierdzić że grając Anglią a on Szkocją to bym go ograł, chociaż zajmuję miejsce coś ok. 9000

Ale też mnie wkur..... te całe disconnecty. Gram z kolesiem, wygrywam 4:0 a ten się rozłącza. Potem patrzę na jego profil a tu 62 porażki i.... 56 disconnect'ów!!!!!! Powinni robić coś takiego że jak się wygrywa to po prostu dodać do obecnego wyniku 3 bramki, a jak się przegrywa i koleś się rozłączy to wtedy 3:0.
Mam nadzieję że PES 7 będzie znacznie bardziej dopracowany jeśli chodzi o grę online...
Inna sprawa, ze przez disconnecty Ty zyskujesz chyba mniej punktow niz bys wygral grajac caly mecz. Mnie najbardziej wkurza, jak z kims wygrywasz i nagle gierka zalicza zwisa. Mimo tego,ze to Ty sie dolanczales to i tak masz walkowera.
dlatego robie chwilowa przerwe. Nie dosc ze kolesie spi.ep.rzaja z gry to jeszcze po reputacji jada.
Ostatnio gram z jakims angielskim młodocianym fanatykiem Liverpoolu.
Po 1 połowie wygrywam paroma bramkami, wiec mowie do typa : wystaw dudka, bo reyna dzis ma kiepski dzien. Po kolejnej bramce koles nie wytrzymal i sie rozlaczyl.
Walkower na moje konto poszedl.
Dziecinada.
ps. easy sorka ze nie skorzystalem wtedy z inwajta...ale mialem meczyk wtedy na tapecie
A ja mam takie dosc dziwne pytanie....czy to normalne ze w PES6 boiska wygladaja no hm...brzydko?kolory wyblakle,trawa wyglada jakby biegalo po niej stado zubrow i ogolnie boiska to nie przypomina.Choc przypuszczam ze to wina tego ze gram na monitorze.
QUOTE(JuveFan @ 5 01 2007, 16:04)

dlatego robie chwilowa przerwe. Nie dosc ze kolesie spi.ep.rzaja z gry to jeszcze po reputacji jada.
Ostatnio gram z jakims angielskim młodocianym fanatykiem Liverpoolu.
Po 1 połowie wygrywam paroma bramkami, wiec mowie do typa : wystaw dudka, bo reyna dzis ma kiepski dzien. Po kolejnej bramce koles nie wytrzymal i sie rozlaczyl.
Walkower na moje konto poszedl.
Dziecinada.
ps. easy sorka ze nie skorzystalem wtedy z inwajta...ale mialem meczyk wtedy na tapecie

Ale czasami zdarzaja sie ludzie godni podziwu. Nie jestem najlepszy w ta gre - bo w rankingu klasyfikuje sie zawsze mniej wiecej na 4 tysięcznej pozycji i czasami zdarza mi sie rozegrac mecz z osobami, ktore po raz pierwszy w to graja. Pozytywnie potrafią rozwalić. Gram z kolesiem, ktory dostaje 7:0 i sam zaczyna zartowac, ze to bedzie dlugi mecz dla niego, po czym strzela dow(pipi)mi, to sa naprawde pozytywni gracze
Co do invita, to nie ma sprawy - pewnie jeszcze nie raz zagramy.
Goldi69-PL-
6 01 2007, 01:16
Ja nie moge (pipi)an,,, portow odblokowac i mam caly czas statut Strict przez co nie moge grac z polowa znajomych

Jednak ta gra jest momentami strasznie wqrv,,, gram z jakims noob'em ze normalnie powinienem go lyknac 3:0 najmarniej a przegrywam mecz 7:0 bo temu 7 na 7 strzalow wchodzi (gra oczywiscie Brasylia i 5 z 7 strzela Adriano - ktory jest max przegiety)
konstant
6 01 2007, 12:52
Moglby mi ktos poradzic jak najlepiej odbierac pilke?
Ja zawsze uzywalem kombinacji A+X, ale grajac na poziomie regular konsola robi mnie jak chce..
A gdy ja wpadne napastnikiem w pole karne to padaka, moment i nie mam pilki, obroncy b. latwo mnie przepychaja.
hełp
@ goldi
Dlatego hostuj gry i zezwalaj na gre tylko klubami. Albo dostaniesz ibre i adriano (inter), albo grubasa i wielkiego holendra (sreal), albo MrColgate i Etoo (katalonia).
Mniej osob bierze ManU, Chelsea, Bayern ....
Ogolnie ja zaniechalem juz granie reprezentacjami. Moja italia i wszyscy graja brazylia. Szlag człowieka trafia ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.