Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fable 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zeratul
sadzicie ze bajeczki piotrusia zostana chociaz w jakiejs czesci czy dostaniemy prawie taki sam produkt tylko ladniejszy graficznie?
Soul
Mysle ze tym razem nas nie zawiedzie X360 ma mu tyle do zaoferowania ze nie powinien narzekac;)
kermit
Wywiad z piotrusiem na ign.com na temat Fable 2.
Niby nic konkretnego - tajemniczy sie zrobil ;]
Ale wygadal ze powstaje jeszcze jedna gra od Lionhead - ale nie wiadomo czy na 360 czy na PC confused.gif
Zeratul
jeszcze chodzily plotki o konwersji black & white 2... fajnie by bylo smile.gif

a co do fable, to mam nadzieje, ze fabule jakas dobra napisza, bo w jedynce byla slabiutka...
Psychonaut
Dla mnie Fable to jedna z najbardziej pociagajacych gier na Xa... Wiadomo w jakich aspektach rozczarowywala. Piotrus to ogolnie taki koles, ktory lubi sie bawic w Boga wink.gif. Oby tym razem nie uczynil z drugiej bajki tak ograniczonego produktu jak jedynka.

Jak narazie Bajka 2 jest dla mnie powodem do zakupu XO.
Hela
QUOTE(Psychonaut @ 15 05 2006, 18:00) *
Jak narazie Bajka 2 jest dla mnie powodem do zakupu XO.

Mocne slowa biorac pod uwage, to ze gra pratycznie nie zostala zaprezentowana. Bo ten trailerek nie mowi nic oprocz tego, ze gra bedzie miala podobny styl, ale bedzie moze troche mroczniejsza.
W sumie to dobrze, ze przy okazji drugiej czesci Piotrus znowu nie obiecuje gruszek na wierzbie, bo przynajmniej sie nie rozczarujemy tak jak w przypadku pierwowzoru.
Psychonaut
Trailerek? Moze bys zarzucil linkiem, niektorzy tutaj nie maja czasu i mozliwosci na lowienie takich kaskow w czelusciach netu... maja za to czas, by popierdzielic bzdury na forum i od czasu do czasu poprosic o link. A wiec prosze ladnie smile.gif.

A dlaczego tak bardzo ciagnie mnie do Fable 2? Jedynka cos w sobie miala... Wszyscy znamy jej wady, ale dla mnie ta gra miala pare zalet, jakich nie miala dla mnie zadna inna. Fable jest dla mnie jakies... soczyste wink.gif.
Hela
Tu masz trailer:
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2669
Mastah27
I już się wydało, co Piotrek miał na myśli mówiąc, że na widok tego zesramy się w gacie wink.gif:

http://www.gamespot.com/news/6156154.html

Oczywiście Molyneux wypiera się, że to ma cokolwiek wspólnego z Fable 2, ale kto by mu tam wierzył biggrin.gif. Piotrek chce stworzyć system walki mniej powtarzalny, bardziej dramatyczny i wymagający używania tylko przycisków ataku oraz bloku. W zależności od tego, czy postać będzie walczyła w wąskim korytarzu, na schodach, czy też na otwartej przestrzeni, walka ta będzie wyglądała zupełnie inaczej. Dużą rolę będzie odgrywało także otoczenie, którego umiejętne wykorzystanie będzie przydatne w walce - za przykład może tu posłużyć uczepienie się żyrandola i poczęstowanie przeciwnika butami (to mi akurat przypomina Stranglehold biggrin.gif). Wspomnę jeszcze tylko o braku interfejsu i zgonach po pierwszym ciosie i mamy przed sobą obraz tego, co najprawdopodobniej ma być siłą napędową Fable 2.
kermit
PIERWSZE SCREENY (?)

http://www.onthexbox.com/forum/showthread.php?t=2410
Salwador
QUOTE(kermit @ 1 10 2006, 16:06) *

Całkiem nice..wink.gif..widać że coś chyba poprawili...oby gra okazała się mniejdzym rozczarowaniem niż jej poprzednik... blush.gif
kermit
Ja na 1 część sie nie napalałem (czyt. nie słuchałem żadnych wywiadów, domysłów i innych pismaków) a jak zagrałem to wpadłem.
Gra naprawdę na 9. A Fable 2 oczywiście będzie na 10 tongue.gif
Na screenach co zapodałem fajnie wypada las z ogromymi drzewami.
Soul
Bedzie dobrze juz niemoge siedoczekac jakiegos gameplaya cool.gif
kermit
ZAPKA FABLE 2

http://previews.teamxbox.com/xbox-360/1470/Fable-2/p1/
raulos
pogralem troche w 1 nawet spoko ale nic specjalnego, ale jestem pewnien ze 2 bedzie swietna (grafa) ! mam nadzieje ze bedzie taki klimat jak we wladcy pierscieni w 1, jak w tej wiosce Bugginsow tongue.gif czaicie o co mi chodzi ?biggrin.gif
il capitano
Ja np. nie chce żanych klimatów Pierścieni, kto nie zagrał w Fable ten du.pa. Albo inaczej, mnie ta gierka powaliła - dlaczego? bo nie napalałem się na cuda niewidy. Ta gra ma to "coś" i uwielbiam w niej grzebać, doszukiwać się rzeczy niemożliwych. A kto tylko zaliczył bo.. "zaliczył" to wiele stracił.

Ja już odliczam dni do premiery Fable 2.
Prime Hunter
NOWE INFORMACJE smile.gif

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=31948

* Bohaterowie prowadzeni przez gracza będą dysponować umiejętnością odbywania stosunków płciowych, dzięki której możliwe stanie się uzyskanie potomstwa;
* Jeśli prowadzona przez gracza bohaterka odbędzie stosunek płciowy, zajdzie w ciążę, co będzie miało wpływ na dalsze zmagania. Molyneux twierdzi, że to pierwszy taki przypadek w długoletniej historii gatunku RPG;
* W Fable 2 nie uświadczymy mapy! Jakby tego było mało, ekran nie będzie zaśmiecony przez interfejs użytkownika. Zapomnijcie o jakimkolwiek wyświetlaczu, ikonach, itp.;
* Nasz bohater posiada towarzysza w postaci wiernego psa, nad którym jednak nie będzie mieć jakiekolwiek kontroli. Za realistyczne zachowanie zwierzaka odpowiadać będzie sztuczna inteligencja;
* W związku z brakiem jakiegokolwiek wyświetlacza, gracz będzie musiał polegać na tym, co sam zobaczy na ekranie. W orientacji pomoże nam przede wszystkim pies – zostaniemy zatem zmuszeni do wyciągania wniosków na temat tego, co nasz pupil zobaczy, usłyszy i wywęszy;
* Pies będzie aktywnie reagować na nasze poczynania. Jeśli napotkamy bandziorów i wyciągniemy broń palną, będzie to sygnał do ataku. Zwierzak zaatakuje najbliżej stojącego przeciwnika.
Mastah27
Dwa filmiki z prezentacji:

http://youtube.com/watch?v=vEFXyOCSmSg

http://youtube.com/watch?v=Dt9ZTWwrMO4
Soul
Będzie za(pipi)iście ,mimo wszystko Kochałem Fable i uważam go jako nr 1 RPG na starego iXa, a ten mnie po prostu zniszczy mocno wierze w tą produkcję happy.gif Czekam na nowe wiadomości filmiki itp itd !!!! smile.gif
Covall_Ps2
CYTAT(Prime Hunter @ 7 03 2007, 10:26) *
* Pies będzie aktywnie reagować na nasze poczynania. Jeśli napotkamy bandziorów i wyciągniemy broń palną, będzie to sygnał do ataku. Zwierzak zaatakuje najbliżej stojącego przeciwnika.

Ja gdzies wyczytalem ze pies ma atakowac przeciwnika ktory wyda mu sie najbardziej niebezpieczny, np z bronia palna...
Niestety nie moge znalesc tego linka confused.gif
Soul
He ja znowu usłyszałem z tego co mówił Pan Piotruś , że pies będzie atakował przeciwnika który znajduje się najbliżej nas... huh.gif Filmiki w lepszej jakości znajdziecie na gametrailers... i z tego co Piotruś gada z tym psem będzie inaczej niż przypuszczałem smile.gif
Zeratul
nowy filmik jest na VM
Fable jedynka mnie nie wciagnela... glownie ze wzgledu na brak fabuly... i w ogole jakie tos to niemrawe bylo... chociaz graficznie genialne. Akcja z psem moze zarzadzic... po filmiku dostepnym na VM jestem nastawiony pozytywnie, ale time will tell
Salwador
http://www.gametrailers.com/player.php?id=19956&type=mov <--reportaż oraz widać skrawki gameplyu:p
Ozi
CYTAT(Zeratul @ 26 05 2007, 04:21) *
nowy filmik jest na VM
Fable jedynka mnie nie wciagnela... glownie ze wzgledu na brak fabuly... i w ogole jakie tos to niemrawe bylo... chociaz graficznie genialne. Akcja z psem moze zarzadzic... po filmiku dostepnym na VM jestem nastawiony pozytywnie, ale time will tell

A mnie to średnoi kręci... Piotrek podnieca się na tym filmie, że nie ma żadnego przycisku odpowiedzialnego za kontrole nad psem, krótko mówiąc psa trzeba własnym, konkretnymi akcjami do siebie "przywiązać"; jak to Piotrek powiedział "trza go w sobie rozkochać" czy jakoś tak. Oprócz psa zachwycają się tym jak to inne postacie w grze będą reagować na to co my będziemy robić... standardowe brednie na kółkach.

Mnie tam średnio jara czy npc będzie mnie lubił bo mu dałem kwiatka czy też nienawidził bo naplułem na podłoge. Ma być dobry system walki, dużo lokacji do zwiedzania, masa itemów + fajna grafa. Czego więcej chcieć od RPG-a? Psa??? No litości...

A na Fable2 czekam bo jedynka miała taki klimat który w erpegach bardzo lubię, krótkie migawki z F2 potwierdzają zresztą że to własnie klimat będzie największym plusem tej gry.
ogqozo
CYTAT
Mnie tam średnio jara czy npc będzie mnie lubił bo mu dałem kwiatka czy też nienawidził bo naplułem na podłoge. Ma być dobry system walki, dużo lokacji do zwiedzania, masa itemów + fajna grafa. Czego więcej chcieć od RPG-a? Psa??? No litości...

Niektórzy jednak czasem myślą podczas grania i bardziej ich cieszą nowatorskie rozwiązanie scenariusza niż ciągłe chodzenie po lokacjach, siekanie i zbieranie przedmiotów... Dla mnie pies to najciekawsza rzecz w tej grze, chodzenie po lokacjach i zbieranie itemów to nawet w Diablo jest.
Uriziel
Z dostępnych filmików i trajlerów widać że gra będzie liniowa, że będziemy chodzili tylko po ścieżkach wyznaczonych przez twórców ( straszliwa liniowośc bolączka poprzedniej części ) a pies to chyba tylko mydlenie oczu. Da się też zauważyć chamską mgłę w oddali ( mam nadzieję że to wina wczesnej wersji ) jedyne co mi się narazie podobało to fajny projek miasta w jednym z fragmentw trajlera. Oj cienko widzę to Fable 2. papa.gif

Ozi
CYTAT(ogqozo @ 29 05 2007, 12:43) *
CYTAT

Niektórzy jednak czasem myślą podczas grania i bardziej ich cieszą nowatorskie rozwiązanie scenariusza niż ciągłe chodzenie po lokacjach, siekanie i zbieranie przedmiotów... Dla mnie pies to najciekawsza rzecz w tej grze, chodzenie po lokacjach i zbieranie itemów to nawet w Diablo jest.

Ja też nie mam nic do psa jako takiego tylko na Boga niech Piotrek nie trąbi przy każdej możliwej okazji, że to przełom w historii nie tylko RPG-ów ale i całej growej rozrywyki... I tak jest lepiej z tym trąbieniem niż w przypadku pierwszego Fable ale jak to mówią smród pozostał i wszelkie takie przechwałki o przełomowości może se wsadzić. Poczekamy, zobaczymy.

Co do myślenia podczas grania - bawi Cię hodowla wirtualnych zwierzątek to kup se tamagochi, też trzeba karmić, głaskać, karcić i w ogóle. Też mi myślenie, bez IQ powyżej 100 się nie obędzie...
Zeratul
CYTAT(Ozi @ 28 05 2007, 21:39) *
CYTAT(Zeratul @ 26 05 2007, 04:21) *
nowy filmik jest na VM

A mnie to średnoi kręci... Piotrek podnieca się na tym filmie, że nie ma żadnego przycisku odpowiedzialnego za kontrole nad psem, krótko mówiąc psa trzeba własnym, konkretnymi akcjami do siebie "przywiązać"; jak to Piotrek powiedział "trza go w sobie rozkochać" czy jakoś tak. Oprócz psa zachwycają się tym jak to inne postacie w grze będą reagować na to co my będziemy robić... standardowe brednie na kółkach.

A na Fable2 czekam bo jedynka miała taki klimat który w erpegach bardzo lubię, krótkie migawki z F2 potwierdzają zresztą że to własnie klimat będzie największym plusem tej gry.

Bede mial Eternal Sonate i Blue Dragona na to... w Fable pobawie sie w bycie (pipi)a...
btw. jak gralem w Black & White, to obojetnie jakbym sie nie staral zawsze konczylem jako zla osoba...
Raiven2
Czy wiadomo już czy Fable 2 będzie posiadać wersje PL??
Lord Tidek
CYTAT(Zeratul @ 29 05 2007, 22:55) *
Bede mial Eternal Sonate i Blue Dragona na to... w Fable pobawie sie w bycie (pipi)a...
btw. jak gralem w Black & White, to obojetnie jakbym sie nie staral zawsze konczylem jako zla osoba...

No to wysuwa sie wniosek że jesteś zły biggrin.gif

Ja mam nadzieje że tym razem Piotrek nie będzie tak przesadzał i dostaniemy więcej niż zwykle z jego planów itp. wink.gif

PS. Dla mnie Next gen RPG nie musi miec super grafy itp. ale swiat przez duze Ś. wielki zyjacy swiat z potężną dawką przygody ! smile.gif
Salwador
Osobiście po obejrzeniu reportażu padłem prawie na podłogę i turlałem sie ze śmiechu...po tym jak on opisywał oraz przeżywał tego psa..;)..Ważne aby gra miała głębię i była czasochłonna:p..przynajmniej jak tak twierdze..a nie zabawa z psem..:)..Jak dla mnie jedynka była rozczarowaniem a dwójka zapewne będzie kolejnym..Oby Piotrek się nauczył nie przechwalać..;/
ArkejD
CYTAT(Raiven2 @ 30 05 2007, 10:26) *
Czy wiadomo już czy Fable 2 będzie posiadać wersje PL??

O ile mnie pamięć nie myli to tak, kiedyś zapowiadano polską wersję.
Raiven2
No to kupie napewno smile.gif Jak RPG to tylko po polsku smile.gif
ogqozo
CYTAT(Salwador)
Osobiście po obejrzeniu reportażu padłem prawie na podłogę i turlałem sie ze śmiechu...po tym jak on opisywał oraz przeżywał tego psa..wink.gif..Ważne aby gra miała głębię i była czasochłonna:p..przynajmniej jak tak twierdze..a nie zabawa z psem..smile.gif.

IMO to jest właśnie głębia. Nie chodzi o zabawę z psem, ale prawdziwą przyjaźń. Jak to określa Peter, kluczowa w Fable 2 ma być "bezinteresowna miłość". Mnie ten patent rozwala - możesz traktować pupila okrutnie i się na nim wyżywać, a on i tak będzie do ciebie wracał.

Oczywiście, Fable Pierwsze mnie zawiodło, więc nie jestem pewien, czy to wszystko będzie tak, jak obiecuje Molyneux. Ale miło, że ktoś próbuje iść w tym kierunku, a nie tylko bardziej realistyczna grafika i większe rozbudowanie. On chce postawić na emocje - jak w starych RPG-ach japońskich. To się chwali.
Tak w ogóle, to już od czasu Ocarina of Time czekam na jakąś grę, w której byśmy mieli jakiegoś prawdziwego pupila. Agro w Colossusie był wspaniały, Nintendogs też jest kapitalne, chcę więcej takich rzeczy.
ArkejD
Ma ktoś konto ign insiders ? Bo pojawił się filmik w HD w którym piotruś przedstawia tą walkę "jednym przyciskiem".... nigdzie indziej go nie widziałem ;/
MaxVarEmreis
CYTAT(ArkejD @ 17 07 2007, 00:50) *
Ma ktoś konto ign insiders ? Bo pojawił się filmik w HD w którym piotruś przedstawia tą walkę "jednym przyciskiem".... nigdzie indziej go nie widziałem ;/

Jest dostępny na Marketplace.
Soul
http://www.gameonly.pl/trailer.php?id=22561

Polecam , prawie to samo co na MP choć nie do końca :)

Developer Diary #2

Gra zapowiada się wybornie!
Mastah27
3 artworki:

http://www.gamersyde.com/news_4904_en.html
Mastah27
Kiedy premiera? Pietrek rzecze: "Być może wtedy, gdy liście mają delikatny odcień brązu, ale nadal są na drzewach" - chyba o jesień mu chodziło ohmy.gif:

http://xbox360.ign.com/articles/838/838818p1.html
Zeratul
pazdziernik 2008
zwierzakX360
W fable Grałem na komputerze i ga mnie urzekła klimatem i fabułą... Rozgryzłem w niej chyba wszystko.. oD zostania Alfonsem ,Developerem mieszkan i Homoseksualistą.. Na drugą część czekam.. i z jej powodu kupiłem x0..biggrin.gif
Yahoosh
Peter M. obiecuje rózne rzeczy ale jeśli gra będzie miała nextgen'owa grafikę, proste sterowanie i fajną fabułe (może przyjemny multiplayer ?) to bez względu na obiecywanki gra dostanie od 7 do 9, nie możliwe zeby wyszedł crap. Miło by było widzieć to co było w Fable 1 + poprawę i dodanie paru rzeczy, może zmiany ukrztałtowania terenu (rolnidztwo) ? Może znaki czasu na ludziech z różnych miast ? (robi się początkowo zadanie dla dziewczynki a po paru latach wracasz a ona np. ma już męża i dwójkę dzieci, a może jest babcią/prababcią ?
Ważne by dali otwarty całkowicie świat, w Fable 2 było pieknie ale chodzenie ograniczało się do szlaków turystycznych (jakby nie mógł przeskoczyć metrowego płotku by np. pójść na skróty.
tomaszek_m
http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=48

zapowiada się coraz ciekawiej, ten pomysł z psem też mi się coraz bardziej podoba.
Brolly PL
30 maja w sprzedaży? Prawda czy fałsz?
http://xboxsite.pl/News/Bajka-predzej-niz-...podziewamy.html
Soul
Nie ma takiej opcji.
keetiv
http://www.gametrailers.com/#newest_anchor

Filmy z GDC 2008. Uživajte!

Jak na razie, nie mogę włączyć pierwszego filmiku. Może to kwestia czasu i przeciążonych serwerów.
tk
pierwsza część mnie zawiodła, ale nie zmienia to faktu, że i tak dostarczyła mase zabawy. na forumie była tęga rozkmina zaraz po premierze i doczekaliśmy się nawet osobnego kilkudziesięciostronnicowego tematu wink.gif. licze, że nie inaczej będzie w tym przypadku. z całą pewnościa warto czekać.
Soul
Kosmos nie mam pytań i kto tu pisał że X0 na nic więcej nie stać ? masakra !!!! GoW 2, NG 2 Fable 2 !!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.