Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dark Messiah of Might & Magic
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Trzcina
Ok, wlasnie jestem po 'lekturze' trailera ktory jest gdzies tam na gametrailers. U musze powiedziec jedno. REWELACJA biggrin.gif

Jest to gra fpp co prawda. Ale toczona w swiecie M&M co oznacza oczywiscie klimat fantasy. Nie jest to zaden shooter, ale ocs wyjatkowego... Moznaby to przedstawic jako god of war w fpp wink.gif

Trailer przedstawia postac glownego bohatera, walczaca na rozne sposoby z przeciwnikami. Tylko ze on robi to glownie za pomoca elementow otoczenia... Np wiszacebale drewna ktore montuja wielkiemu trollowi stuna, po czym podbiegami do niego i walimy mu mieczem prosto w oko... Rwelacyjnie to wyglada biggrin.gif

Rewelacyjne jest tez AI przeciwnikow. Wspomniany troll nie daje sie zbyt latwo oszukac, gdy schowamy sie pod kamieniem, gdzie on z racji rozmiaru dojsc nei moze. To nie bedize proznowal i probowal nas dosiegnac lapa wystawiajac sie na ataki, tylko podniesie kamien! i rzuci go gdzies dalej zeby nas dorwac. Wygl;ada to naprawde rewelacyjnie.

Ogolny klimat gry jestzgola odmienny od fpp ktore serwuje sie nam ostatniio... Mamy oczywiscie czary (cosnajmniej 4 rozne) jest fireball jest zamrazanie (i kop z buta rozwala na kawali ;P). Jest specjalny pasek ktory napelnai sie jak bijemy stworki, a gdy napelni sie do konca to dostajemy krotkiego power upa. System walki wyglada na podobny jak w oblivion, ale z pewnymi zmianami (na lepsze). Nie ma juz nieustajacego hit, stun, attack. Jest duzo ciekawiej z wykorzystaniem wiekszej ilosci elementow.

Grafika... robi SPORE wrazenie. Silnik z Half Life 2 pozwolil na to by otoczenie gralo razem z nami. Design stworkow jest 'standardowy' ale... w sumie pokazano tylko 2 rodzaje wiec ciezkopowiedziec cos wiecej.

Ja uwielbiam gry w takich klimatach (M&M) a ta gra zapowiada sie na cos troche innego, wiec czekam na to jak glupi.

Premiera ma byc bodajze w listopadzie tego roku...

Daje link do trailera HD (180 MB) ale to jesthot link, wiec nei wiem czy bedzie dzialal... Bo kazdy wie jak wyglada sciaganie z gametrailers.

http://trailers.gametrailers.com/gt_vault/...6_demo_h264.wmv
estel
Obejrzalem trailerka i jestem zachwycony. Zauwazylem, ze w ostatnim kwartale tego roku wyjda najlepsze gierki. Gothic3, wlasnie Dark Messiah, The Witcher, NwN2 (chyba). Bedzie w co mlocic. W trailerku zniszczyl mnie motyw z kopnieciem wozka i podpaleniem strzaly ;] Czekam zniecierpliwiony
Obsolete
hmm w sumie przespalismy zalozenie tematu PC E3;p a bylo kilka fajnych gier;]
Dante
Z tego co piszesz zapowiada się bardzo ciekawie. Musze zaciagnąć trailer i obczajić te akcje.
Trzcina
O yeah! biggrin.gif

Pojawilo sie demo (zajmuje 1.4 GB!!!) na necie biggrin.gif Ja zasysam, ale sprawdze pewnie dopiero jutro, bo nie bedzie mi sie chcialo czekac trzech godzin tongue.gif

W kazdym razie, dzisiaj lego star wars 2 (przepierdoona gierka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jedna z lepszych w jakie gralem, naprawde!) a dzisiaj dark messiah biggrin.gif O jak w pyte tongue.gif
Mikes
Jakie to to ma wymagania?

U mnie szło by jakieś 2 dni więc muszę mieć pewność że pójdzie laugh.gif
Trzcina
Ciezko powiedziec, na stronie z ktorej ja sciagam demo nie ma opisu wymagan...

Ale na stronie sklepu ubi, przy preorderze na pelna wersje jest cos takiego :

RECOMMENDED

3 GHz CPU
1 GB RAM
256mb dx9 video card
6+GB HDD Space

MINIMUM

2.2 GHz CPU
512 GB RAM
128mb video card
6+GB HDD Space

Oczywiscie demo zajmuje duzo mniej miejsca, ale reszta raczej sie nie zmieni.

Co do karty, to ciezko okreslic... zalezy kto sie czym zadowala wink.gif Ale moze cos ten konfig pomoze tongue.gif
Mikes
laugh.gif Juz sobie pograłem, taaa... kocham komputery.
A szkoda, bo gra prezentuje sie zacnie, oj tak
Trzcina zdaj DOKŁADNĄ relacje tongue.gif
LegionPolski
QUOTE(Trzcina @ 9 08 2006, 01:14) *

Ciezko powiedziec, na stronie z ktorej ja sciagam demo nie ma opisu wymagan...

Ale na stronie sklepu ubi, przy preorderze na pelna wersje jest cos takiego :

RECOMMENDED

3 GHz CPU
1 GB RAM
256mb dx9 video card
6+GB HDD Space

MINIMUM

2.2 GHz CPU
512 GB RAM
128mb video card
6+GB HDD Space

Oczywiscie demo zajmuje duzo mniej miejsca, ale reszta raczej sie nie zmieni.

Co do karty, to ciezko okreslic... zalezy kto sie czym zadowala wink.gif Ale moze cos ten konfig pomoze tongue.gif

ehehehe smile.gif AŻ takie duże? :>
ktos sie niezle pier.dolnal na stronce oficialnej biggrin.gif
Alpha Trion
jedna z fajniejszych gier jakie ostatnio wyszla wogole

filmik prezentujacy zajefajna fizyke i gre magiem

http://video.google.com/videoplay?docid=-3459405695400353395

kod gry w pyteczke co prawda mam dobry sprzet ale chodzi dobrze tez na slabszych wiec nie jeczec a probowac grac:)
Trzcina
Jak gierktore wyszly ostatnio? tongue.gif Przeciez pojawilo sie tylko demo... chyba ze ja o czyms nei wiem (a wydaje mi sie ze wiem, bo trzymam reke na pulsie) tongue.gif

Gra faktycznie, tak jak half life chodzi naprawde bardzo dobrze, nawet na slabszych sprzetach... Nie przeszkadza to jednak jej miec swietna grafike. Ja jestem bardzo zadowolony, chociaz poziom oblivion oczywiscie to nei jest (ale oblivion wymaga 2x mocniejszego sprzetu, a grafa nie jest 2x lepsza wink.gif ).

Samo demo jest MAKSYMALNIE BEZNADZIEJNE... Mowao demie,nie o grze. W sumie przejscie go zajmuje niespelna godzine a i to pod warunkiem zabawy z przeciwnikami. MAmy dwa levele, pierwszy tutoraiolwy do przejscia w 10-15 minut. Drugi to level ktory mozna bylo zobaczyc na trailerze o ktorym pisalem w pierwszym poscie. JEdnak bez najciekawszego elementu w tym levelu... blah!.

Demo wiec zalosne na maksa. 1.4 G niczego... JEdnak sama gra wydaje sie byc naprawde bardzo fajna. System walki meiczem podobny jak w oblivion, jednak duzo dyamiczniejszy i nei wymaga parowania non stop, oraz nei trzeba azs tak uwazac na ciosy (gdy zablokuja to nie ma sie takiego stuna jak tam). Strzelanie z luku jest bardzo fajne, w przeciwienstwie do obka strzala leci caly czas prosto przed siebie i robi to BARDZO szybko... wiec jest przyjemniej. Za to przy napietym luku celownik nam lata gora, dol wink.gif

Z kolei mag wydal mi sie bardzo slaby... 4 firebolt nie zabily stworka O_o Ale mozliwe ze cos 'popsulem', a jestem takzdrazniony tym demem ze nie chce mi sie go wlaczac znowu.

Troche szkoda ze jest dosc malo skilli... no alew koncu to nie jest rpg pelna geba. Postac jest opisana iloscia HP, many, damagem i armorem,moze wyekwipowac cztery itemki i robic duzo innych rzeczy. Wiec jest ok.

Jednak ktos kto oczekuje gry ala oblivion, srogo sie zawiedzie. To jest gra akcji z BARDZO rozwinietymi elementami rpg+kombinowanie z otoczeniem (naprawde swietnie sie to sprawdza w praniu). I w sumie mi sie to bardzo podba.

Czekam na pelna wersje, a tymczasem zaglebiam sie dalej w lego star wars smile.gif
Alpha Trion
demo to demo - reklama:)

ja obejrzalem tony filmikow z messiaha i to cos idealnie dla mnie smile.gif
mila odmiana od tych wszystkich Oblivionow o ktorych wspomniales gdzie wlasciwie tylko grafika jest
mnie oblivion znudzil tak ze nie dotrwalem do konca nawet a kiedy juz ladne widoczki mi sie opatrzyly

no prey jeszcze ostatnio mnie wciagnal - ale jest za krotki

a messiah to chociaz cos swiezego w miare , nie ma to jak rozdeptac karzelka albo pociagnac z kopa w plecy:)

musze tez obczaic to Lego SW skoro tak zachwalasz:)
xdeadly
No ok już mam i testowałem trochę, Gera wypas, sporo akcji i skradania się, fajnie są kopniaki hehe, Grafa jest Cool i gra chodzi bardzo ładnie na moim kompie z full detalami, łacznie z HDR. Pare screenów prosto z dema. Peace

Trzcina
Offtopic.

Lego star wars, to jedna z najlepszych gier przygodowo, platformowo, logicznych (z duza dawka logiczno platfromowych) do tego FENOMENALNIE opracowana i pomyslana. Polecam szczerze sciagnac demo czesci drugiej, ktore sie niedawno pojawilo na necie. Np tutaj

http://www.gamershell.com/download_14908.shtml

A teraz ontopic.

Z tym HDR jest tak ze wlaczany jest tylko w nietkorych lokacjach. Nie wiem w ktorych i nie wiem czy w demie to dziala, ale wlasnie w ten sposob jest to opisane w opcjach wink.gif

Po pograniu chwilki dluzej stwierdzam ze rgafa jest naprawde swietna smile.gif I podoba mi sie bardziej niz w prey... ale byc moze kwestia designu tutaj przemawia na korzysc DM.
xdeadly
HDR jest włączony ciągle, tylko wiadomo przeciez że hdr ci będzie żadko występował w ciemnych lochach gdzie mało kiedy można uświadczyć trochę światła, co innego jak już się wyjdzie z lochów, wtedy grafa z hdr zrywa berety. Peace
Alpha Trion
ta jak zobaczylem ta twierdze cyklopow to szczeka mi pizgla o ziemie , te swiatla..
genjuro
Mam pytanie : Czy ta gra to skradanka? Widziałem na trailerze jak bohater zabija sztyletem z ukrycia...
mario87
gra ma elementy skradanki bo w grze jest klasa assasin
genjuro
gra jest czadowa, nawet zadźgałem dwóch z ukrycia biggrin.gif . Brakowało tego typu gry ( fpp fantasy) a nie ciągle tylko te karabiny i wyrzutnie rakiet. Mam tylko jeszcze jedno ale...nie wiem dlaczego ale nie chodziły u mnie filmiki ( logo ubi softu itd., no i ten filmik na końcu). Po prostu miałem czarny ekran przedzielony białą kreską po ukosie. Wy też tak mieliście?
estel
Nie
estel
Gra pojawila sie w pewnej sieci internetowych darmowych "sklepow", ktorych nazwa zaczyna sie na T i na ta sama litere sie konczy hyh.gif

Premiera europejska chyba jutro. Jak w koncu to dorwe to napisze recenzje ;]
Trzcina
Chapter 3 - Warehouse... i powiem tylko tyle.

Piekna gra, niesamowita gra, swietna gra... nie chce mi sie strzelac 'recenzji'. jedyne co mnie boli to megadlugie loadingi... idzie sie pochlastac.
stona
A jak chodzi? Bo mam radka 9600 256mb i 512MB ramu i nie wiem czy tracić te kilka GB limitu wink.gif Oblivion mi działa w miarę. Zaznaczam że nie boję się rozdzielczości 800x600 wink.gif
Trzcina
Dziala... w miare smile.gif Z wieksza iloscia detali wyciagam podobne efekty jak w obku. Tylko ze gra ma nieprawdopodbne tendencje do przycinania, tuz po zaladowaniu danego levelu... Jeszcze noe obczailem czemu tak sie dzieje wink.gif Nie jest to raczej kwestia ustawien graficznych.

Anyway, jak sie nie boisz 800x600 to pewnie paru innych rzeczy tez sie nei bedziesz bal, wiec wydaje mi sie ze mozesz zaatakowac wink.gif Tylko ramu troche malo ;P
Sizzzu
Wczoraj dopadlem Messiaha, i powiem szczerze ze czekalem na niego z niecierpliwoscia, oczekujac cudow na patyku... Doczekac sie doczekalem, ale moich oczekiwan nie spelnil (co wcalen nie oznacz ze jest zla gra). Pierwsze co rzucilo mi sie w oczy to grafika, silnik graficzny wydaje mi sie niedopracowany, niby mam wlaczone wszystkie efekty na High ,tekstury na Medium i 1024x768 a jednak gra nie zachwyca i do tego czesto przycina. Obliviona ustawiam tak samo (wszystkie efekty high, tekstuty medium i 1024x768) a wyglada lepiej i chodzi lepiej, ale przeciez nie grafika czlowiek zyje powiedzialem sobie. Liczy sie dobra zabawa , a tej w Messiahu nie zabraknie hyh.gif Sama fizyka pozwala juz sie swietnie bawic wykorzystujac kazdy element otoczenia do zabicia wroga, rzucanie skrzyniami , talerzami itp. A do tego spychanie przeciwnikow z dachu , wrzucanie ich w ogien czy na krate wypelniona kolcami hyh.gif Nice !! Fizyka w tej grze bawie sie bardziej jak w Half Lifie 2 ! Oprocz swietnej fizyki mamy tez troszke lamiglowek, troszke gimnastyki palcow w sekwencjach platformowych, fajne walki ktore w porownaniu do Obka sa mega dynamiczne i efektowne hyh.gif Elementy RPG tez tu wystepuja, ale w bardzo malym stopniu, ogolnie to opieraja sie tylko na wybieraniu nowych umiejetnosci dla naszego bohatera. Wykonywaniu questow i otrzymywaniu za nie skill pointsow, szkoda chcialem wiecej (moze grze wyszlo by to na dobre)!! Tak poza tym to mamy tez jakas fabule, ktorej jeszcze dobrze nie poznalem ale zapowiada sie dosc sztampowo ...
No nic jest dobrze ale napewno moglo byc duzo lepiej !! Tak to wyszla nam ciekawa sieczka ze swietna fizyka w klimatach fantasy, mozna sie odprezyc po ponad 100 godzinach gry w Obka hyh.gif
stona
Właśnie dopadłem demko. (pipi)ISTA (gra, bo demko KRÓTKIE confused.gif )!!! Kurde, ile zabawy może dać wrzucanie ciał do ognia biggrin.gif Hehe, no wypas. Gra chodzi u mnie lepiej niż Oblivion ( O_o) nie wiem dlaczego. W każdym bądź razie jutro sobie "kupię" ninja.gif

Radek 9800 a prawie wszystko na HIGH biggrin.gif (ta, wiem że "prawie" robi różnicę wink.gif )
mario87
Gra naprawdę chodzi lepiej niż oblivion, chociaż wszystkiego na maxa nie można ustawiać, chyba textury muszą być na medium, bo przy high gra się wieszcza, oczywiście i z ustawieniami na medium gra nie jest zbyt stabilna, co jest chyba ostatnio bolączką ubisoftu(np. Double Agent), albo po prostu dopracowali kod tak że wyciska ostatnie soki z większości kart co niestety prowadzi do sporego nagrzewania się kart graficznych i zwiech wink.gif

Do tych co grali tylko w demo, w ostatecznej już wersji gry ten level który mamy jest znacznie przemodelowany co mnie np. miło zaskoczyło smile.gif
stona
Dlatego napisałem "prawie' - textury idą na medium smile.gif No kurde napaliłem się na tę gierkę jak żul na tanie wino wink.gif Mam nadzieję że fabularnie też daje radę.
mario87
fabuła ujdzie, niejest to nic powalającego i wciągającego, jest raczej na normalnym poziomie
Pablo el
Bardzo sie zawiodlem na tym tytule. Ot taka tam radosna siepanina bez fabuly na engine HL2. Najbardziej zasmuca totalny brak klimatu i sterylnosc lokacji sad.gif

Nie wspomninam nawet o elementach rpg w tej grze - takowych duzo wiecej mial nawet Deus Ex2 nie wspominajac nawet o jedynce.

Podsumowujac - trzeba sie pozadnie zbakac i grac na full detalach zeby tego nie wylaczyc po 30 minuatch sad.gif

A moglo byc tak pieknie.
Matt3o
Ja to mam zawsze szczęście z kompami... biggrin.gif

Niewiem na co wy narzekacie koledzy...
może mam zaje,bistą wersję ale mi myka super! detale na High wszystko włączone i chodzi w 45fps spoko.
Gra wczytuję mi sie szybko w porównaniu do Gothica 3 czy Obliviona ok. 45sek.
Jestem bardzo zadowolony z gry mam : P4 3Ghz ,1gb DDR , GF 6600... i gitara mówie wam!!!
Jestem już w siudmym epizodzie i bawie się świetnie gra oferuję spory wybór broni, animacja wywijania tym żelastwem jest imponująca,przy walce czy biegu bochater kiwa się jak bańka wstańka ralizm....
Grafika ustępuję nieznacznie Oblivionowi, ale pożalić można się na system rozwoju bochatera który jest słabo rozwinięty i nie daję dużego wyboru spożytkowania zdobytych punktów w dodatku że by mieć coś musisz dopakować w coś czyli zmiejsza to pole manewru.
Kopniak jest w grze moją tajną bronia to świety sposób na agresorów,podchodzisz pod krawędź parujesz cios zapalasz kopa burakowi i ten ląduję na skałach 40m w dole.
stona
Gdybyś czytał WSZYSTKIE posty to byś wiedział że co poniektórzy byli MILE zaskoczeni płynnością działania gry. Wg. mnie grafa jest LEPSZA niż w Oblivionie (na moim sprzęcie).
Wg. mnie to bardziej FPP w świecie fantasy niż RPG.
signap
mimo ze to silnik Source gra wyglada gorzej i dziala wolniej na HIGH niz normalny HL2 na HIGH...

ale nie otym bede mowil gdyz mam problem - wczoraj wieczorem zainstalowalem DM - ukonczylem prolog i zawisil sie w polowe wczytywania 2 mapy, wiec sciagam patcha, instaluje i juz gra sie zawiesilla przed wczytaniem menu... Gdy wyczyscilem kompa gra sie uruchomila lecz mam takie zolte jakby to nazwac artefakty (rozne figury geo w zoltym kolorze confused.gif) i po chwili sie wiesza podobnie wczesniej mialem w CSS ale HL2/DM tego nie mam confused.gif sterowniki 169.21

z tym sobie poradzilem ale po zawieszcze gra nie chce wczytywac savow confused.gif fak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.