Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Moto GP
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Piasecznik
Zassałem, odpalam, odpalam, loading, loading.........
ciągle loading....
zobaczyłem http://video.google.com/videoplay?docid=-4...&q=loading+time
THQ i wszystko jasne.
sentinel
QUOTE(Piasecznik @ 12 05 2006, 14:59) *
i wszystko jasne.

nie do końca bo:
a) co idiotyczny, pełny przekłamań filmik z psp ma wspólnego z tym tematem
b) można nie zdawać sobie sprawy, że przygotowane dla xbl marketplace demo zoptymalizowane jest pod kątem objętości (wszystko maksymalnie spakowane) a nie wydajności/czasów ładowania, ale mimo to... - żeby oceniać czasy loadingów na podstawie przygotowanego na e3 dema... litości.
Piasecznik
a) Ma THQ wspólnego.
b) Jeśli myślisz że 890MB demo MotoGP jest "zoptymalizowane" i "przygotowane" pod E3, to gratuluje optymizmu.
Gry produkuje się w takim morderczym reżimie czasowym że czasu na kibel nie ma, nie mówiąc już o "optymalizacji" i "przygotowaniu" dema.
Kroi się to co jest, do postaci grywalnej i tyle.
sentinel
o rly? wiesz złociutki - niektórzy mają możliwość wglądu w pliki i sprawdzenia co i w jakim stopniu jest spakowane, więc mi tu optymizmu nie gratuluj. ;-> a o loadingach gier thq na psp możesz podyskutować w odpowiednim - a więc nie tym - dziale.

zamknąć/skasować/wyczyścić...
Diabeu
a mi śmiga bez kłopotu, więc o so chosi?
bartiz
Jedyny problem jaki zauważyłem to wieszająca się konsola w momencie sprawdzania Leaderboards a następnie kliknięcie na Friend Times (czy jakoś tak ;->)

Ogólnie to demko bardzo mi się spodobało - można pojeździć w singlu i na livie w 2 klasach. W HD gra prezentuje się bardzo ładnie, w jednym momencie mi gra mocno chrupnęła ale myślę, że to poprawią.

Co mi się nie podoba to w ogóle nie zmienione menusy względem poprzedniej cześci jeszcze na Xbox'a starego przydałby się jakiś powiew świeżości.

MotoGP to chyba najlepsza gra o tej tematyce w jaką grałem i nie mogę się doczekać pełnej wersji.
Diabeu
gierka jest bomba ale ja tam więcej walczę by nie spaść z machiny niż z przeciwnikami icon_twisted.gif

graficznie to na zwykłym tv prezentuje się kapitalnie - zwłaszcza kamerka z kasku
PePeP
Mi się tylko nie podobają w kwestii grafiki 2 rzeczy. Po pierwsze brak jest jakiegokolwiek filtrowania anizotropowego, przez co cudowna tekstura asfaltu juz pare metrów przed naszym motocyklem zamienia się w oblesną ciapke (widać to najbardziej po "białych pasach"). Co z tego że asfalt jest cudowny na zbliżeniu, skoro polowe ekranu wypełnia mipmapa o żenująco niskiej wyrazistości.
http://media.xbox360.ign.com/media/774/774...mg_3663814.html
Do tego tekstury obrotomierza i prędkościomierza są na serio niskiej jakości, większość ludzi i tak gra na widoku zza pleców, niemniej skoro autorzy usdostępnili widok zza kierownicy powinno to wyglądać zdecydowanie lepiej.
http://media.xbox360.ign.com/media/774/774...mg_3663816.html
raulos
ogolnie jak miodnosc ? gameplay ?
*-dka
ja gralem w demo i jest strasznie srudna smile.gif
Zeratul
tez gralem w demo i jak dla mnie kiszka...
lukasik85
QUOTE(Zeratul @ 19 06 2006, 14:28) *

tez gralem w demo i jak dla mnie kiszka...i

dla mnie tez kicha straszna, obrotomierza nie widac praktycznie bo tekstura jest strasznie rozmazana, szyba kanciasta, asfalt tez jakis beznadziejny.Jedyne co "wyglada" jakos w tej grze to modele motorow.Wydaje mi sie ze MGP 2 na xa wygladalo lepiej przynajmniej z widoku fpp.
kermit
Beznadziejna moim zdaniem, moto gp 2 na xboxa było lepsze, a tutaj... hmm confused.gif
Graficzka brzydka, i naprawde prosty gameplay (nie mowie że wygrywanie jest proste).
Jakoś mnie nie rajcuje.
-gmeru-
Słuchajcie ma ktoś z Was fulla? Bo właśnie zastanawiam się nad kupnem tej gry. Czy demo a full wyglądają tak samo? Wogle jakoś mało opinii a recke tylko na IGN czytałem i tam piszą, że bardzo dobra. Zwykle nie zadaję takich pytań ale tutaj zadam bo temat widzę bardzo malutki jest a i w gazetkach jeszcze opinii brak.
wrog
Ja mam fulla gmeru i gram już od jakiegoś czasu. Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś lepszego. Niby jest co tam robić, ale już po paru wyścigach gra trochę nuży. Nawet tryb Extreme za bardzo tego nie poprawia. W sumie masz 34 trasy (17 dla GP i 17 dla Extreme), tryb Grand Prix i dodatkowo trzy klasy Extreme: 600, 1000, 1200. Wizualnie też nie jest jakoś oszałamiająco, ale ja gram na zwykłym TV i to dość słabym smile.gif . Motorki wyglądają nieźle, ale już otoczeniu czegoś brakuje. Według mnie w PGR3 jest ładniej. Krótko mówiąc, jeśli szukasz tylko dobrej gry, to możesz łykać śmiało. Ja bym osobiście dał tej grze maks 7/10.
lukasik85
pgr3 przy tej grze to kosmos jesli chodzi o oprawe wizualna. Ja gralem na HD i bida straszna otoczenie to jakies smieszne bitmapy albo tekstury.
PePeP
No grafika jest taka sobie, chociaż trasy w trybie extreme na HD są całkiem ładne. Grafika w grze jest troszke "bajkowa" ale w takim otoczeniu się to sprawdza. Natomiast brak fotorealizmu jest dobijający w trybie GP - tam taka sztuczna grafika nie bardzo się sprawdza przez co "całościowe wrażenie" jest przeciętne. Zdecydowanie by sieprzydała jakieś filtry itp. żeby całość w odbiorze przypominała PGR3 albo chociaż GT4 lub TT na PS2. Sam gameplay jest natomiast OK. JA czekam jednak na ładniejszą, płynniejszą, bardziej dopracowaną wersje (może MotoGP 08 wink.gif )
Bandi
Demko mnie totalnie odrzuciło od tej pozycji.

Spodziewałem się wypasionej grafiki - dostałem to co miałem rok temu w wersji na PC (jak nie dalej)

Sterowani chyba też się zmieniło na gorsze, albo wyszedłem z wprawy od czasu poprzednika na Xboxa 1
Sarge
Jeśli ktoś grał w Moto GP 3 na X'a to w tej grze nie ma czego szukać, bo poza uaktualnioną licencją na rok 2006 właściwie niczego nowego tu nie znajdzie.

Z oprawą jest kiepsko, na pewno jeszcze sobie poczekamy, aż pojawią się jakieś naprawdę next-genowe "motorki". Tutaj nic (może poza, całkiem przyzwoicie wykonanymi, modelami motorów i zawodników) nie zachwyca, otoczenie wygląda biednie, w dodatku animacji zdarza się przyciąć (szczególnie przy "odkopywaniu się" na piasku po niefortunnym manewrze tongue.gif ).

Poza tym wiadomo że to dalej najlepsza tego typu pozycja na konsolach i póki co nie zanosi się, żeby coś jej takie miano odebrało.
ping
zbyt sterylnie to wszystko jak dla mnie wygląda. A gra ma wyśrubowany poziom trudności
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.