Poprzednie czesci wydawaly mi sie calkiem przyjemne mimo ze nigdy nie bylem specjalnym fanem komiksow.Zbliza sie powoli premiera trzeciej czesci i wypuszczono wlasnie 7 minutowy preview :
http://thelaststand.dell.com.edgesuite.net...peek/large.htmlWyglada przyzwoicie.
neospiderman
12 05 2006, 17:11
Osobiście bardzo liczę na ten film. Mam nadzieje ze bdzie naprawde dobre kino akcji z x-menami.
Pierwsza czesc była spoko, po drugiej byłem w szoku bo imo była duzo lepsza niż poprzednia. Teraz mam nadzieje że ta czesc mnie pozamiata i ze bedzie przynajmniej tak dobra co druga.
Czekam z niecierpliwościa
No Maciek
12 05 2006, 17:15
Jedynka była dobra, dwójka lepsza, pojawiło się więcej mutantów i wygląda na to, że tym razem będzie ich jeszcze więcej ;]
Widziałem wcześniejszy trailer, pojawią się Angel, Beast i...JUGGERNAUT!!! Na razie trudno mi sobie wyobrazić molocha ale coś czuję, że będzie potężnie ;p
MasterShake
12 05 2006, 18:06
też mnie to zastanawia a jeszcze tyle czekania
Pabelek
14 05 2006, 20:19
Właśnie JUGGERNAUT to jest dla mnie mega rozczarowanie kto czytał komiksy czy chociaż oglądał kreskówkę wie jak powinien wyglądać, a tu co

co to ma być? Jugernuat powinien być wielki (w X3 kurdupel) z hełmem (w X3 "kociołek a nie hełm) powinien mieć masywną "gangsterską" zbroję (w X3 klata i wszystko jasne)

. Ale za to Beast wygląda genialnie Henry jak się patrzy, sentiel też OK, Woren (ten with skrzydła

) też OK. Ogólnie tylko Juger kuleje z postaci, sam bardzo czekam na ten film, oby był dobry
2razyjot
14 05 2006, 21:10
QUOTE(ansem @ 12 05 2006, 18:15)

Widziałem wcześniejszy trailer, pojawią się Angel, Beast i...JUGGERNAUT!!! Na razie trudno mi sobie wyobrazić molocha ale coś czuję, że będzie potężnie ;p
Nie zapomne TM SEMIC i ich spolszczenie juggernauta - "wladca murow" ... lol ... xD
W x-menow wbijam, nie podchodzi mi ten komiks a tym bardziej film; wolalbym zeby juz historie volviego zrobili na przyzwoitym poziomie, wszak 'weapon x' to swietny komiks ...
No Maciek
15 05 2006, 09:35
molocha wziąłem z kreskówki ;]
hm a miały być osobne filmy poświęcone Loganowi i Magneto, nie wiem czy to prawda z Magnusem ale bardzo mozliwe, że film o broni x powstanie, Jackman w tej roli spisuje się idealnie a sama postać to przekozak i najpopularniejszy z x-menów więc kto wie
X3 może być niezły ale i tak wolałbym filmik o histori Rosomaka. Tylko że materiału z jego życia jest na nie jeden film.
MasterShake
15 05 2006, 20:32
ech, widziałem wczoraj w kinie długi trailer
leci leci, na ekranie pkazuje się logo Marvela a tu pod nim placy je przetłumaczyli - CUD
no sorry, troche mózgu ? :|
Trailery jakos nie podnoszą mi ciśnienia. Po tym, co się działo w X2, zajawki trójki to takie ciche popierdywanie. Ktoś się orientuje jaki budżet miała ta część ?
Ponoć w tym filmie ma grać Jessica Simpson (ciekawe kogo niby miałaby grać o_O). To może jeszcze Paris Hilton ? xD
powinna być konkret zadyma, Phoenix po stronie Magneto - totalna wojna
trailerek z XBL robi pozytywne wrażenie - zobaczymy jak nowy reżyser sobie poradzi
Weapon X, ehhh, tylko i wyłącznie wierna adaptacja wchodzi w grę - tylko czy ktoś to widzi? prawie zero dialogów, oniryczna oprawa - taaaaak, ja to widzę
2razyjot
23 05 2006, 12:48
_Milan_
23 05 2006, 21:02
Racja,klimat ekranizacji WEAPON X, musialby byc bardzo ciezki, ostatnia scena ucieczki gdy Logan "zarasta" kolcami bylaby tak psychodeliczna ze ludzie by wychodzili z kina. Scena z wilkiem,albo niedzwiedziem? nie przeszlaby...
Zaden rezyser nie uchwycilby tego klimatu,bo jak niby przelozyc kreske Windsora-Smitha na ekran?
Jeszcze wieksza klapą byloby zekranizowanie Silver Surfera Moebiusa...
nie-wy-ko-nal-ne
2razyjot
24 05 2006, 09:07
QUOTE(Milaneze @ 23 05 2006, 22:02)

Racja,klimat ekranizacji WEAPON X, musialby byc bardzo ciezki, ostatnia scena ucieczki gdy Logan "zarasta" kolcami bylaby tak psychodeliczna ze ludzie by wychodzili z kina. Scena z wilkiem,albo niedzwiedziem? nie przeszlaby...
Zaden rezyser nie uchwycilby tego klimatu,bo jak niby przelozyc kreske Windsora-Smitha na ekran?
Jeszcze wieksza klapą byloby zekranizowanie Silver Surfera Moebiusa...
nie-wy-ko-nal-ne
Sin City tez sobie ludzie mogli wyobrazic dopuki nie zobaczyli i nie opadly im szczeki, hehehe.
Wracajac do topicu - czytalem dzisiaj w gazetce w tramwaju ze nowych x-menow promuje Paris Hilton, no zesz normalnie pedze do kina ... xD
QUOTE(Tokar_Sama @ 19 05 2006, 16:55)

...
Ponoć w tym filmie ma grać Jessica Simpson (ciekawe kogo niby miałaby grać o_O).
skąd ty takie info wytrzasnąłeś? nie widnieje na liście więc jak już to epizodzik trzaśnie (circa 3 sekundy na ekranie)
MasterShake
24 05 2006, 14:55
QUOTE(_Diabeu_ @ 24 05 2006, 13:11)

QUOTE(Tokar_Sama @ 19 05 2006, 16:55)

...
Ponoć w tym filmie ma grać Jessica Simpson (ciekawe kogo niby miałaby grać o_O).
skąd ty takie info wytrzasnąłeś? nie widnieje na liście więc jak już to epizodzik trzaśnie (circa 3 sekundy na ekranie)
nawet w tłumie się pewnie nie przewinie-ja nigdzie info o jej roli znaleźć nie mogę, tokar-masz jakiś link?
Właśnie przeczytałem, że ma grać jakąś Dazzler (nie kojarzę typiary) i że ma to być rólka epizodyczna. Uff ;]
http://scoop.diamondgalleries.com/scoop_ar...?ai=5761&si=128
hmm Dazzler..fajna sztuka:) nie występowala często w X-Men.Wzięła udzial w The fall off the mutants
Później związała się z Longshotem i miala przygody razem z nim w wymiarze Mojo:)
Alison Blaire
Zdolności:
Alison potrafi przetwarzać każdy rodzaj fal dźwiękowych w światło, tworząc m.in. materialne hologramy, promienie lasera, pola siłowe, pulsy fotonowe.
_Milan_
24 05 2006, 17:46
with all respect

-co za bzdury,hehe.
Juz widze jak Jim Lee siadal po whiskaczu i wymyslal te zdolnosci

wymiar Mojo?
To nie Jim ją wymyślił
A reszte długo można by tłumaczyć i pisac co i jak,
polecam stronkę
http://www.x-men.pl/ tam można znaleźć ciekawe rzeczy dotyczące X-Men
Informacja dla tych co sie wybieraja do kina : z relacji ktore czytalem wynika ze po napisach jest dodatkowa scena ,wiec warto zostac troche na sali po zakonczeniu.
_Milan_
24 05 2006, 18:50
no bylem tam kiedys,dobra stronka dla fanow X-menow,ale ja za nimi nigdy nie przepadalem,banda cwokow ktorzy podczas walki wymieniaja monologi w ilosciach hurtowych,haha.
No i te zdolnosci,hahaha,na tej stronce jest pelno rodzynkow,"czlowiek dywan" included
Logan i jego historia to prawdziwa wisienka tego komiksu.
Wlasnie zczailem ze ktos mi zaje.bal Weapon'a X
Obsolete
24 05 2006, 19:35
QUOTE(Tokar_Sama @ 24 05 2006, 15:58)

Właśnie przeczytałem, że ma grać jakąś Dazzler (nie kojarzę typiary) i że ma to być rólka epizodyczna. Uff ;]
http://scoop.diamondgalleries.com/scoop_ar...?ai=5761&si=128Dazzler pojawila sie juz w 1 numerze polskich X menow i byla przewodnia bohaterka znacznej czesci tegoz odcinka komiksu;p
No co by nie było, do najpopularniejszych Xmenów, to ona nie należy. Bardziej widziałbym w X3 Gambita albo Psylocke.
Obsolete
25 05 2006, 01:07
QUOTE(Tokar_Sama @ 25 05 2006, 01:54)

No co by nie było, do najpopularniejszych Xmenów, to ona nie należy. Bardziej widziałbym w X3 Gambita albo Psylocke.
a zdziwisz sie;p zapomnialem, ze to przy okazji sucz/zona Longshota z wymiaru Mojo i mieszala w polskich x menach czesto (zapomnialemo tym ,bo potem zmienila imydz;]). W sumie w czworce mogliby Mojo dorzucic, ale Apocalypsem bym nie pogardzil;]
Gdzieś czytalem ze Psylocke będzie w X3 ale tylko przez chwilkę..
A co do Mojfajnie byłoby zobaczyć tego grubasa:D i stanąłby przeciw niemu blondasek-Longshot(wcześniej mógłby go zagrać ten gość co gra McGaywera ale teraz to juz chyba za stary jest) Psylock też miała związki z Mojo więc wszystko byłoby ok.
No Maciek
25 05 2006, 15:07
QUOTE(Obsolete @ 25 05 2006, 02:07)

QUOTE(Tokar_Sama @ 25 05 2006, 01:54)

a zdziwisz sie;p zapomnialem, ze to przy okazji sucz/zona Longshota z wymiaru Mojo i mieszala w polskich x menach czesto (zapomnialemo tym ,bo potem zmienila imydz;]). W sumie w czworce mogliby Mojo dorzucic, ale Apocalypsem bym nie pogardzil;]
Oo to będzie 4 część? Z tego co wiem to jest koniec serii, trylogia. Byłoby miło gdyby Collosus i Iceman odegrali jakieś ciekawsze, większe role bo o ile ten pierwszy w dwójce pojawił się tylko raz (kozak większy od Logana imo) to Bobby był w obu częściach ale praktycznie pokaz jego możliwości skończył się na zrobieniu lodowej ściany, ugaszeniu ognia i zamrożeniu herbaty ;/ A znaczącą rolę ma w tej części odegrać ponoć Storm.
Solidny (pan)
25 05 2006, 18:48
QUOTE(ansem @ 25 05 2006, 16:07)

A znaczącą rolę ma w tej części odegrać ponoć Storm.
Nic dziwnego, Halle Berry (Storm) podobno powiedziała twórcom, że jeżeli nie będzie mieć poważniejszej roli to nie będzie grać w filmie
No to pewno będzie motyw z klaustrofobią ;p
Widziałem.
Może krótko i na temat, bo nie ma się co rozpisywać.
- WIDOWISKOWE. Jedna naprawdę zajebista scena z mostem Golden Bridge zapada w pamieć, podobnie jak szalejąca Phoenix.
- EFEKCIARSKIE. Przyjemne efekty użycia mocy.
Scenariusz jest bardzo nierówny. Ma naprawdę kilka ciekawych momentów, ale niestety przeważająca większość to niweczy. Z pewnością wiele osób odniesie podobne wrażenie, co ja - mogło być znacznie dramatyczniej, bardziej porywająco, wgniatająco w fotel ... jest dość średnio, ale znośnie, jak dla filmu tego typu.
Ogólnie: mozna zobaczyć, jeśli lubisz ekranizacje Marvela i szukasz efekciarskiej rozrywki w stylu sci-fi.
Takiego efektu końcowego mogliśmy się spodziewać, w końcu to Holywood. Film wybitny nie jest ale dla fanów Marvela "must see".Koniec.
Odrobinkę gorsze, ale nadal lepsze od jedynki, więc jeśli widziałeś dwójkę i ci się podobało, idź śmiało na "ostatni bastion". Niektóre sceny naprawdę warte są spacerku
Film zarobił w pierwszy weekend w USA 107 mln $ - b. dorby wynik (dla porównania - Da vinci miał 70, a Silnet Hill 20). Czy nie będzie sequela/prequela???
P.S. Kto zgadnie jakie gry pokazano na X360 i PS2 ???
No Maciek
1 06 2006, 18:14
Ten Juggernaut wygląda komicznie, ktoś wcześniej pisał że powinien być wielki, potężny a tu wyskoczyło takie dziwadło z miską na głowie, śmiać mi się chciało, spie,przyli jedną z lepszych postaci ;/ Przynajmniej Warren i Beast świetni ;]
Z tym Juggernaut'em to ja pisałem

I jak już wiesz jestem tego samego zdania co ty. Jugger wzrostu wolverina

ehh i ten "hełm", załamka. Ale z drugiej strony może reżyser wyszedł z założenie, że nikt tego nie zauważy (taaaa) albo nie wie jak wyglądać powienien pożądny Juggernaut. Osobiście jeszcze trochę mi Colossus w opancerzonej formie nie pasuje, strasznie się świeci za bardzo rtęciowata ta organiczna stal.
No Maciek
1 06 2006, 23:09
Juggernaut schrzaniony kompletnie, Warren świetnie "stworzona" postać szkoda tylko ze taką marną rolę odegrał w całym filmie pojawił się raptem 3-4 razy, Beast chyba najlepiej wypadł. Widać, ze Berry zrobiła im niezły dym że prawie co chwilę na ekranie pojawia się jej śliczna buźka ;P Logan jakoś "znormalniał" i mnie zwierzęcy się zrobił, szkoda xD No i iceman w koncu w swojej calkowcie "lodowej" formie, świetne ;p
Może teraz trochę na spokojnie napiszę jak wrazenia ;] Ogolnie film średni, scena z GoldenGate jakoś mnie nie zachwyciła, akcji jest sporo ale jakoś tak bez wyrazu, zdecydowanie za krótko! Sam się dziwiłem na końcu jak oni to wcisneli w 1,5h ;/ Spodziewałem się czegoś lepszego, efekty owszem dają radę ale nic poza tym, historia taka sobie (wiem, ze film na podstawie komiksu). Jeden moment jest naprawdę świetny i o dziwo zaskakujący, mam głęboą nadzieję że to jest ostatnia część X-menów, jak sie złapią za następne niewiadomo co z tego wyjdzie, kolejny tasiemiec z masą efektów i niczym więcej.
Zdecydowanie X2 pozostaje dla mnie najlepszą czescią serii. I właśnie czekam na "Wolverine", ktory ma się ukazać ponoć juz w przyszłym roku a to druga część najlepiej chyba pokazała Logana (szczegolnie te fragmenty jak budzi się w szklanym zbiorniku i zakrwawiony ucieka z Alkali Lake) jezeli ten film utrzyma klimat Jamesa to będzie dobrze
Zły nie był film ale niedosty pozostał..dwie pierwsze części podobały mi sie a ta..
Juggernaut mutantem

, "pozbycie sie" sie czołówki szkoly..niee nie pasuje mi..ale Phoenix moglabyć
w ogóle efekty specjalne udały sie im.Tylko co dalej???
Ja przez cały film myślałem, że nic dalej, ale jak zobaczyłem ostatnią scenę, to obowiam sie, że dalej bedą naciągane bzdury z odzyskiwaniem mocy i może jakieś zmartwychwstania ;p
EDIT: Po obejrzeniu sceny po napisach jestem tego absolutnie pewiem xD
freak.4
27 07 2006, 17:04
Widziałem tą scene po napisach ale nie zrozumiałem jej bo gadali tam po hiszpańsku

Co dokładnie tam się dzieje?
QUOTE(freak.4 @ 27 07 2006, 18:04)

Widziałem tą scene po napisach ale nie zrozumiałem jej bo gadali tam po hiszpańsku

Co dokładnie tam się dzieje?
SPOILER :
Panienka : Good morning !
Ktoś : Hello Moira (?)
Panienka : ... Charles ?!
To chyba tak szło
freak.4
27 07 2006, 18:30
ło w morde
A jakbyś jeszcze nie skumał, to Xavier przenióśł swój umysł do ciała tego gościa, który urodził się bez wyższych funkcji mózgu, o którym była mowa podczas lekcji na początku
Nawet nieźle pomyślane. W końcu nie od dzisja wiadomo, że w komiksach marvela nikt nie ginie na stałe ;]
freak.4
27 07 2006, 19:01
spoko spoko tokar

skumałem odrazu, nie bez powodu było to "ło w morde'
Ja moze tak lekko zmienie temat, ale ostatnio dorwałem OST z X3 i musze przyznac, ze niektore utwory są wręcz genialne o.O.
W kolko słucham Dark Phoenix's Tragedy. Naprawde polecam.
W ogóle według listy płac z imdb, w The Last Stand pojawiła się Jubilee. Widział ją ktoś ? o_O
Ta sama lista płac uzmysłowiła mi, że ta azjatka z denaturatem na włosach, bujająca się z Calisto i tą drugą piczą, to miała być Psylocke xD
Problem tej części to trochę zbyt duże nagromadzenie drugo i trzecioplanowych mutantów, których na dobrą sprawę mogłoby nie być.
No i ten dobór aktorów. Calisto murzynką, Spike latynosem
Freeload
5 10 2006, 21:09
QUOTE(Tokar_Sama @ 31 07 2006, 19:51)

W ogóle według listy płac z imdb, w The Last Stand pojawiła się Jubilee. Widział ją ktoś ? o_O
Początek filmu

Siedzi na wykładach u Profesora X obok Jones'a
tendencja Xmena jest taka ze im kolejna czesc to pobija poprzednika i tak tutaj bylo i oczywiscie bedzie X4 a nawet Wolverine
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.