Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GTA: Vice City Stories
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mastah27
Nie ma co już zwlekać z założeniem tego tematu. Rockstar Games oficjalnie zapowiedział wydanie GTA: Vice City Stories, które ponownie będzie tworzone przez Rockstar Leeds przy pomocy Rockstar North i ukaże się jako exclusive (hmm... kiedyś to już chyba słyszeliśmy) na PSP 17 października w USA i 20 października w Europie. I takie krótkie oficjalne info:

Grand Theft Auto: Vice City Stories to nowa gra w serii GTA z całkowicie nowym scenariuszem, nowymi misjami i gameplayem, który dostarczy niesamowitych wrażeń. GTA: Vice City Stories oferuje interaktywne środowisko Vice City z profesjonalną obsadą podkładającą głosy postaciom, zróżnicowanym soundtrackiem oraz możliwościami, z których słynie seria.

Oficjalna stronka:
http://rockstargames.com/vicecitystories/

Czego oczekujecie od GTA:VCS? Ja przede wszystkim chcę jeszcze więcej muzy disco z lat 80 (dajcie Village People - Born to be Alive, plis), jakiegoś Niemca prowadzącego stację radiową, więcej porytych misji i gadek w radyjku oraz powrotu Tommy'ego (chyba sami przyznacie, że to największy twardziel spośród bohaterów 3 części GTA w 3D, pomijając GTA:LCS). A co na 99% zobaczymy? Helikopterki, bo w "dużym" Vice City także się one pojawiły. I niech zamydlą Wam oczu gadki Rockstara o tym, jakie to ograniczenia techniczne miało PSP, że nie dało się zamieścić w GTA:LCS maszyn latających, bo jakoś dziwnym trafem pojawił się wkrótce mod, który nam to umożliwiał (i nie tylko to). A te "ograniczenia" to po prostu lenistwo pracowników R*, bo ja dobrze pamiętam, że w GTA3 większość budynków nie miała solidnych dachów i podobnie było w Liberty City Stories - po prostu nie chciało im się tego robić biggrin.gif. Nie wiem jak inni, ale ja już czekam na Opowieści z Vice City, bo ta właśnie część na dużych konsolach swoim klimatem mnie po prostu zabiła (Miami, disco, te sprawy). Do zobaczenia za 5 miesięcy!
palo
heh, takie chwile umacniają mnie w przekonaniu, że sprzedaż PSP była słusznym posunięciem... może i te zapowiedzi są fajne dla graczy, którzy nie mają PS2, ale ja swego czasu zrobiłem 100% Vice City i teraz nowy bohater, misje etc - to wszystko w sumie odgrzewany kotlet dla mnie...

szczytem będzie natomiast VCS na PS2, ale wcale bym się nie zdziwił taką zapowiedzią
Pawel1992
Co ty gadasz wydanie na psp najlepszej czesci gta to dobre posuniecie. Oby tylko te same radia zachowali. Kupil bym nawet gdyby bylo zupelnie to samo co na stacionarnych konsolach! Ta gra to cud i miod.
ShtaS
Vice City z całej sagi, najbardziej przypadło mi do gustu. Gównie ze względu na fabułe klimat i muze, kta na tetn klimat wpływala.

A VCS? Świetny pomysł, chociaż ne powiem, że nie wolałbym czegoś nowego. Niemniej jednak, po VCS oczekuje jakichs nowosci. Dodanie samych helkopterow, to bedzie stanowczo za malo. Może możliwość pływania, skakania przez siatki jak to było w SA? tak żeby w VCS dało się robić rzeczy, których w nomlnym VC wykonanie było niemożliwe.

A fabułarnie, to sam nie wiem. Vice City, ściśle naśladowała fabułe Scarface'a. jeżeli teraz bohater straciłby wszystko i musiał zaczynać od nowa, gra byłaby pod tym aspektem kalką powastającej właśnie scarface the world is yours. Jeżeli zaś nadal posiadałby swój majatek to komicne i pozbawione logiki byłoby wykonywanie misje dla innych (wkoncu na koniec VC Tommy trzymał w łapach całe miasto). Nowy bohater? No nie wiem. TOmmy był charekterstyczyny, podobny do Montanny troche : ) Ciekawe co wymyślą jajogłowi z R*
palo
QUOTE(ShtaS @ 13 05 2006, 12:20) *

A VCS? Świetny pomysł, chociaż ne powiem, że nie wolałbym czegoś nowego.

dokładnie o to mi chodzi, ale wiem, marudze smile.gif
ShtaS
Rockstar robi te same miasta bo

a) pracuje nad GTA IV i zapewne nie ma czasu/checi na design nowego na PSP.
b) wie, ze i tak ludzie łykną takie konwersje

a co do exlcusive to bullshit, pewnie zrobia jak LCSa smile.gif
Artix
Przecież to nie jest konwersja Vice City, tylko nowa gra w realiach znanych z VC z PS2. To oczywiste, ale niektórzy to chyba średnio pojmują.

P.S. Jestem prawie pewien, że dadzą nowego bohatera (zapewne jakiegoś starego znajomego).
ShtaS
lol, leze na podlodze i dusze sie ze smiechu. nowa gra w realiach VC biggrin.gif jak już to stara gra z owa fabuła. Chyba ze wyznacznikiem nowosci gry jest historia, a pozostale lementy w tym otoczenie moze byc bez zmian smile.gif Nie oszukujmy sie, to jest remake'a : )

a co do bohatera, to moze ten grubas ktoremu posiadlosc w VC zabieramy i ktorego zabijamy smile.gif
Pawel1992
Chodzi ci o Diazza ?tongue.gif Nieno skoro jest trupem to nie może być. Jak już cośto ktorys z kumpli toniego albo zleceniodawców ktorego tonny wykiwał było kilka takich przypadków.
ShtaS
dlaczego nie ?smile.gif skoro gra podobnie jak i LCS miala opowiadac historie wczesniejsza to Diazz by pasowal smile.gif ale to i tak nierealne bo gra dzieje sie w latach 80 confused.gif a diazz wtedy za stary byl biggrin.gif
Artix
@ShtaS
Nie udusiłeś się wink.gif? Remake to identyczna gra bardzo delikatnie podrasowana (vide Chrono Trigger na PSXa). Tak więc Liberty City Stories to nie remake, ale taki swoisty mission pack z nową fabułą. Podobnie będzie zapewne z VCS. Zresztą, olać terminologię, każdy wie, czego się spodziewać po tej grze.

A propos dywagacji o bohaterze - Diaz? Wątpię, straszny grubas, już widzę te ucieczki sprintem przed policją ;p. Może dadzą Lance'a (w końcu była chyba jakaś wzmianka o jego przeszłości w Vice City) albo Sonny? Pożyjemy, zobaczymy.
ShtaS
Sonny chudszy od Diazza nie byl biggrin.gif lance bylbym dobrym rozwiazaniem smile.gif A wracajc do tamtego tematu, to teraz sie z toba zgodze, vice mozna anzwac mission packiem, ale nie tak jak to wczesniej okresliles nowa gra:)
Mastah27
Z braku laku i ślina dobra, więc wrzucam info może nie w 100% o VCS, ale na pewno przybliżające w dużym stopniu niektóre sprawy związane z tą grą.

As far as Vice City Stories goes, it is not clear when we'll be getting the first info and media for it. Last year publications got exclusive previews for LCS at the E3 convention in May, and was then available in the middle of June. However, Rockstar Games has confirmed that nothing was shown GTA-related at this years event.

So it's unclear when magazines will be publishing previews of the game, as in the past magazines were the first to get them months before it hit the web on large gaming websites. When that time comes though, you'll be sure to see them here.

W skrócie - nie wiadomo kiedy pojawią się pierwsze infosy, screeny lub trailery Vice City Stories. W zeszłym roku różnej maści periodyki sporządziły ekskluzywne zapowiedzi na targach E3, które potem zostały opublikowane w połowie czerwca. Jednak po E3 2006 Rockstar Games potwierdził, że w tym roku nic takiego miejsca nie miało. Więc nie wiadomo kiedy czasopisma opublikują jakieś zapowiedzi, a nalezy pamiętać o tym, że robiły to kilka miesięcy wcześniej niż duże portale o grach.

The Penny Arcade Expo today sent out a press release, claiming that Rockstar Games will appear at their upcoming expo in August.

Seattle, Washington - June 23, 2006 - Penny Arcade Inc today announced that exhibit space is now sold out for its upcoming Penny Arcade Expo (PAX) gaming culture fest slated to invade Washington State this August 25th-27th. On the exhibit floor PAX '06 attendees can expect to get hands on with yet-to-be-released games and products from the likes of exhibitors Microsoft, Nintendo, Nvidia, ArenaNet, America's Army, Turbine, NCSoft, Ubisoft, Mythic, Sabertooth Games, Foundation 9, Rockstar, Flying Lab, Creative Labs, The Behemoth, Garage Games and Red Octane among others.

Rockstar Games has a number of titles currently in development. So what they'll be showing at the expo can be anything from their upcoming PS3 western title (Red Dead Revolver 2?), the recently announced PSP title that's based on a Rockstar Games premier brand (Manhunt, Max Payne?), and of course GTA IV and Vice City Stories.

It's unlikely for Rockstar Games to openly show a playable GTA game at an expo like this, but they might launch the first Vice City Stories trailer, as around August is normally the time of them doing that. We'll just have to wait and see.

Ja stawiam na trailer Vice City Stories, bo zgadzam się z autorem tego newsa, że sierpień był zawsze miesiącem, w którym R* publikował pierewsze trailery GTA. Jednakże mam nadzieję, iż na screeny nie będziemy musieli tyle czekać i już w lipcu to i owo wpadnie w nasze łapska happy.gif.

A źródło tych newsów to oczywiście www.gtaportable.com
lechu
Ciesze się na myśl o Vice City na PSP ale bardziej intryguje mnie czy panowie z Rockstar posuna się dalej i stworzą San Andreas Stories na PSP wink.gif
Dragoov
Taaaaaaaaaak, w Vice City panował cool klimat i czekam na tą gierke z niecierpliwieniem wink.gif. Już zacieram ręce na San Andreas Stories biggrin.gif. Pożyjemy, zobaczymy co do Diaza, Lance'a i Sonny'ego smile.gif Pewno, że ich dadzą (jakiś nowy desing) bo inaczej byliby gupi biggrin.gif
hair_of_the_dog
Jak wyjdzie San Andreas Stories (a mysle, ze wyjdzie) to sprzedaje PS2 i kupuje PSP biggrin.gif
Reven
Jeśli będzie SanAndreas Stories (SAS hehe) to musimy się spodziewać dużych cięć. Przecież tam świat jest OGROMNY. Gra była strasznie rozbudowana i długa. Wątpię by PSP to utrzymało. ;]
Pawel1992
No i co z tego ,że jest ogromny dry.gif Na ps2 wyeliminowano loadingi i zastosowano ciągły doczyt danych tu mogli zrobić by to samo przez co było by ciągłe pixelowanie etc jakiś problem?
Reven
Problem chociażby w nośniku danych i jego pojemności
Pawel1992
Gta na psp zajmowało coś ponad 2 gb przy rozdziałce psp spokojnie się zmieści w 1.8 gb.
GraphIQ
QUOTE(Reven @ 29 06 2006, 17:53) *

Jeśli będzie SanAndreas Stories (SAS hehe) to musimy się spodziewać dużych cięć. Przecież tam świat jest OGROMNY. Gra była strasznie rozbudowana i długa. Wątpię by PSP to utrzymało. ;]

Trzeba wziąć pod uwage, że ekran TV/komputera jest troszkę wiekszy i zeby stworzyć "wmiarę wyglądającą" grę - jakości GTA potrzeba wiecej przestrzeni dyskowej. Przy rozdzielczości ekranu psp tych detali może być mniej bo nawał ich spowodowałby nieczytelnosc i chaotyczność. Wiadomo, że na jakości muzyki nie można przeprowadzić cięć wiec tworcy wezmą się za grafike. Najłatwiej pogorszyć wielkość/rozmiar/jakość tekstur, szczegółowość modeli oraz prerenderowanych wstawek (których w gta nie ma) Można też wprowadzić kompresje tekstur co troszke spowalnia doczytywanie grafiki ale zmniejsza wielkość gry. Osobiście sądzę, że jeżeli R* zdecyduje sie na wydanie GTA:SA na nośniku UMD przeprowadzi cięcia tylko i wyłacznie w szczegółowosci/jakości grafiki i wszystko spokojnie się zmieści. A tak btw: świetnym posunieciem było dodanie do GTA:LCS "custom tracks" i liczę na podobną opcję w GTA:VCS pomimo doskonałej orginalnej muzyki.

FeelTheGame
QUOTE(GraphIQ @ 30 06 2006, 12:47) *

Trzeba wziąć pod uwage, że ekran TV/komputera jest troszkę wiekszy i zeby stworzyć "wmiarę wyglądającą" grę - jakości GTA potrzeba wiecej przestrzeni dyskowej. Przy rozdzielczości ekranu psp tych detali może być mniej bo nawał ich spowodowałby nieczytelnosc i chaotyczność. Wiadomo, że na jakości muzyki nie można przeprowadzić cięć wiec tworcy wezmą się za grafike. Najłatwiej pogorszyć wielkość/rozmiar/jakość tekstur, szczegółowość modeli oraz prerenderowanych wstawek (których w gta nie ma) Można też wprowadzić kompresje tekstur co troszke spowalnia doczytywanie grafiki ale zmniejsza wielkość gry. Osobiście sądzę, że jeżeli R* zdecyduje sie na wydanie GTA:SA na nośniku UMD przeprowadzi cięcia tylko i wyłacznie w szczegółowosci/jakości grafiki i wszystko spokojnie się zmieści. A tak btw: świetnym posunieciem było dodanie do GTA:LCS "custom tracks" i liczę na podobną opcję w GTA:VCS pomimo doskonałej orginalnej muzyki.

Po raz pierwszy jakas inna okladka. Szczerze przyzwyczailem sie do tamtych (te mini obrazki)..... Ta jest troche bez klimatu confused.gif
Hela
Po raz pierwszy jakas inna okladka.
Wklejona na zdjecie photoshopem...
FeelTheGame
QUOTE(Hela @ 30 06 2006, 23:24) *

Wiedzialem, ze to FAKE !!!
Toreno
lol, dobry jesteś biggrin.gif

btw, mogliby wypuścić GTA:San Andreas Stories na 2 UMD ;>
gdzieś już słyszałem takie pomysły.
GraphIQ
QUOTE(Hela @ 30 06 2006, 23:24) *

Jesteś o tym 100% przekonany że to wklejka? Też mnie to zdziwiło, że nie ma komiksowego stylu ale obraz zaczerpnięty został z tej strony: http://rockstarwarehouse.stores.yahoo.net/grthauvicist.html Zresztą okładki są rożne. Tak samo jak na xboxa zestaw GTA III i Vice City w jednopaku - logo GTA bylo na srebrnym tle. Myślę, że kwestia okładkito najmniejszy problem smile.gif
Toreno
loooooool.

r* zawsze pokazuje takie okładki jak jest długo przed premierą :X
Mastah27
QUOTE(Pawel1992 @ 30 06 2006, 12:03) *

Gta na psp zajmowało coś ponad 2 gb przy rozdziałce psp spokojnie się zmieści w 1.8 gb.

Ekhm... WTF blink.gif? Możesz dokładniej wytłumaczyć o co Ci chodzi?

Co do zapowiedzi GTA: Vice City Stories w czasopismach to na razie na żadną się nie zanosi.
Artix
Jemu chodziło chyba o to, że "GTA:SA na PS2 zajmował ponad 2GB, ale przy rozdzielczości PSP spokojnie się zmieści na 1,8GB (dysk UMD)". wink.gif
Mastah27
No właśnie chyba nie, bo San Andreas na PS2 zajmowało coś powyżej 4 GB, a na Xboxie (czyli z lepszymi teksturami itd.) powyżej 2 GB. Dlatego chcę usłyszeć o co mu chodziło, bo zastanawiałem się nad tym dobrych kilka godzin i nie mogłem się pokapować blink.gif.
Artix
Też mi coś nie pasowało z tymi 2GB. Widocznie koleś się pomylił.
Pawel1992
Uwierzcie mi gta zajmuje niespełna ponad 2 gb TOC płyty ma ponad 4 gb. Toc to takie sztuczne zapełnienie płyty. Jak wklejałem sa na dysk i ucinałem TOC to własnie tyle uzyskałem.
Dragoov
QUOTE(FeelTheGame @ 30 06 2006, 23:13) *

QUOTE(GraphIQ @ 30 06 2006, 12:47) *

Po raz pierwszy jakas inna okladka. Szczerze przyzwyczailem sie do tamtych (te mini obrazki)..... Ta jest troche bez klimatu confused.gif

Leże na podłodze, bo przed chwilą wypie*doliłem się z kszesła ze śmiechu laugh.gif. Sorry za tą ironie, ale wszyscy wydawcy gier dają taką okładke. Nazwa gry i białe lub czarne tło. Napewno dadzą komiskowe obrazki.

A co do obecnego topicu, nawet jeśli wydaliby Gta: SAS na 4 płytach to i tak mi to wisi, ważneby wydali
Mastah27
31 maja 2006 roku Rockstar Games zarejestrował domenę thedarknessisspreading.com, czyli można z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, że będzie to jedna z teaser website gry Vice City Stories. Szkoda tylko, że na jakiekolwiek info trzeba będzie jeszcze poczekać, ale dla klimatu Vice City jestem w stanie to zrobić icon_twisted.gif.

http://www.gtaportable.com

Jak to

QUOTE(Pawel1992 @ 8 07 2006, 10:12) *
Uwierzcie mi gta zajmuje niespełna ponad 2 gb (...) Jak wklejałem sa na dysk (...)

ma się do tego

QUOTE(Pawel1992 @ 30 06 2006, 12:03) *
Gta na psp zajmowało coś ponad 2 gb (...)

I właśnie do tej nieścisłości się przyczepiałem.
konrid22
Ja sobie nie wyobrazam gry typu GTA na 2 plytkach UMD.... rozumiem wydac w ten sposob jakas np. strzelanine (czesc leveli na UMD1 czesc na UMD2) ale SA? Jedziesz do San Fierro a tam ,,insert San Andreas UMD 2'' dry.gif

Dla mnie tez Vice City to najlepsza klimatem czesc GTA, a wiec nie moge sie doczekac VCS...
ciesze sie ze wybralem PSP zamiast X-a 360.... poki co dry.gif
ShtaS
z czego się cieszysz? biggrin.gif na boxa będzie GTA za rok, nowe gta -,-
konrid22
No dzieki stary tongue.gif
Doszedlem do wniosku z rozmiar SAS nie jest (chyba) przeszkoda...
Ile zajmowalo GTA 3? Bo ISO. GTA:LCS na torrencia wazy niespelna 700mb... dry.gif
no chyba ze ripowane ale to i tak spora roznica icon_twisted.gif
ShtaS
hmm na dobrą sprawe, to ja bym łyknął San Andreas Stories bez cutscenek
konrid22
Wg. mnie wszystko sie zmiesci bez obcianania waznych elementow, bedziesz mial i cutscenki smile.gif
Mastah27
W końcu pojawiły się pierwsze szczegóły dotyczące GTA Vice City Stories:

Okładka:

http://www.gtaportable.com/images/news/072...3_vcsboxart.jpg

W zeszłym tygodniu kilka magazynów otrzymało pierwsze screeny pochodzące z Vice City Stories. Z wiarygodnego źródła wiadomo także, że Mitch Baker z Vice City pojawi się w grze, a głos pod tę postać być może ponownie podłoży Lee Majors (znany z Six Million Dollar Man). Zapowiedzi wraz z 15 screenami ukażą się w przyszłym miesiącu.

Na okładce widzimy, że powraca Infernus, czyli samochód bazujący na Lamborghini Countach. Jeśli chodzi o czas akcji gry wygląda to na późne lata 70 lub wczesne 80. Koleś po prawej jest podobny do Umberto Robiny, a w prawym, górnym rogu widnieje jeden z członków gangu Mitcha Bakera.

http://www.gtaportable.com

http://www.gamespot.com/news/6154573.html

Wydaje mi się, że w GTA:VCS będziemy mieli do czynienia z wojnami latynoskich gangów, co można przypusczać po ilości latino thugów na okładce. Ale nadal nie wiadomo kto będzie głównym bohaterem gry, gdyż wątpię w to, abyśmy kierowali poczynaniami Umberto Robiny (koleś był gruby, zdeczka tępy i bojaźliwy - ja takim kimś nie chciałbym grać). Dobra, jeszcze tylko kilkanaście dni, napięcie sięga zenitu icon_twisted.gif.

edit:

Głębsza analiza okładki poprzedzona przeczytaniem niejednej wypowiedzi na zagranicznych forach:

Lewy górny róg: Helikopter, czyli chyba nic nie muszę dodawać - na 99% w VCS będzie możliwość latania tymi maszynami, a więc mętne tłumaczenia R* o ograniczeniach sprzętowych można spokojnie odłożyć do szuflady.

Kobieta oparta o Infernusa - Prawdopodobnie Laura Shrub, żona kongresmena Alexa Shruba (polecam lekturę 4 strony instrukcji Vice City, wypisz wymaluj ona). Tak poza tym to trochę przypomina ona Michelle Pfeiffer z filmu Scarface.

Lewy dolny róg - Najprawdopodobniej na łódce płyną pułkownik Cortez (to ten z lornetką) i jego pomagier, Gonzales, który jak wiemy zginął w Vice City, a więc mogę się założyć, że akcja Vice City Stories będzie się rozgrywać kilka lat wcześniej niż przygody Tommy'ego Vercetti.

I taka ciekawostka - porównajcie sobie okładkę VC i VCS. Wyglądają znajomo, prawda? W górnych rogach widnieją helikopter i motor, w lewym dolnym łódź, trochę wyżej facjata bossa w mieście (w VC był to Diaz, teraz będzie to być może Umberto Robina), mamy też motyw z Infernusem i ponętną babeczką. Czyżby brak pomysłów na stworzenie czegoś nowego rolleyes.gif?
Emet
Cały pic tkwi zapewne w tym, że obrazy płyt an PS2 zajmują znacznie więcej (zazwyczaj) niż gra faktycznie zajmuje. Jest wile takihc przypadków, że gra zajmuje faktycznie np 2GB a obraz płyty zajmuje 4GB (lb więcej). Możliwe że jest to spowodowane tym, że niektóre rzeczy na płycie są wypalane 2 razy, ale nie wiem czy to jest powód (w końcu skąd PC wie co nagrać jeden a co 2 razy?).
neospiderman
Obraz płyty jest wiekszy dlatego że poroducenci gier dodają fałszywe pliki po to zeby te prawdziwe "wypchnac" na zewnatrz płyty gdzie jak wiadomo odczyt z płyty jest szybszy niz na jej wew. stronie.
Gornet
Ja liczę przede wszystkim na nową fabułę i oprawę audio ,w której jak ktoś wspomniał ,mogli by dać radyjko prowadzone przez niemca ,który by zapuszczał w swoich audycjach Modern Talking ,CC Cath i inne nie-amerykańskie formacje z tamtych lat smile.gif (coś się należy europejczykom tongue.gif) Co jeszcze ? nowe woziki ,troszkę zmienione miasto skoro historia ma się dziać przed wydarzeniami z Tommy Vercetti smile.gif MIAMI ,HAWAJSKA KOSZULA ,KABRIOLET I MUZA Z TAMTYCH LAT biggrin.gif TO JEST TO CO KOCHAM biggrin.gif
Mastah27
Redaktor http://planetgrandtheftauto.gamespy.com/ skontaktował się z Youngiem Maylayem, czyli osobą która podkładała głos pod CJa w San Andreas, i jak się okazało jeszcze nikt z R* z nim nie rozmawiał na temat ponownego użyczenia głosu. Wychodzi więc na to, że w GTA:VCS prawdopodobnie nie ujrzymy CJa.

Wiemy także, gdzie pojawiły się pierwsze na świecie szczegóły nt. gry, jej zapowiedź i wywiad z twórcami - chodzi tu o australijski magazyn GamePro (okładka), który ukaże się już jutro. Z krótkiej notatki, którą umieszczono na ich stronie, wiadomo tylko tyle, że w GTA:VCS znajdą się bracia Lance i Victor Vance (oboje zginęli w Vice City), co tylko potwierdza wcześniejsze przypuszczenia o akcji gry rozgrywającej się przed wydarzeniami z Vice City.

Zaczyna się icon_twisted.gif.
Mastah27
Fabuła gry:

Victor ma za zadanie zmienić swojego brata z drobnego złodziejaszka w grubą rybę znaną przez wszystkich w mieście.

Główne postacie w grze:

Victor (Vic) Vance:
Główny bohater gry jest bratem Lance'a Vance'a. Świetnie zbudowany, ogolony na łyso i posiadający brodę Vic jest także 28-letnim żołnierzem US Marine, który przed przeniesieniem do Guantanamo odpoczywa w Vice City pracując na niezbyt wymagającym wysiłku stanowisku.

Lance Vance:
Z ulicznego złodzieja awansuje w ciągu gry na szanowanego przez wszystkich kryminalistę.

Brian Forbes:
Współpracownik braci Vance, okazał się być tajniakiem.

Vice City:

-boom budowlany, który w GTA: Vice City się kończył, tutaj ma swój początek
-kilka znanych budynków z GTA: Vice City jest ukończonych dopiero w połowie, lub prowadzi się na nich prace renowacyjne
-różnica pomiędzy biedotą i bogactwem w mieście stale się zwiększa, dzięki czemu pojawiają się przestępcy tacy jak bracia Vance
-miasto z Vice City Stories jest o wiele większe od tego z GTA:VC
-w grze znajdziemy kilka nowych lub zmienionych budynków i lokacji
-Vice City jest 2 razy większe od Liberty City
-w Vice City Stories znajduje się o wiele więcej wnętrz niż w poprzednich częściach, możesz także w nich robić więcej rzeczy

Pozostałe informacje:

-akcja gry rozgrywa się 2 lata przed wydarzeniami z GTA: Vice City, czyli w 1984 roku
-pojawiła się znana z San Andreas umiejętność pływania głównego bohatera
-cały świat w GTA:VCS nieco przewyższa GTA:VC pod względem ilości polygonów na mapie
-dystans widoczności został znacząco zwiększony, ponadto jednocześnie na ekranie wyświetlanych jest więcej różnego rodzaju pojazdów i przechodniów
-pojawią się nowe efekty pogodowe jak być może huragany
-znacznemu skróceniu uległy loadingi, teraz są one nieco dłuższe od zapauzowania gry
-animacje podczas przerywników filmowych są bardzo realistyczne, a ich dramaturgia i ładunek emocjonalny także stawiają znaczący krok naprzód w serii
-na plażach pojawią się ratowniczki
-w grze raczej nie pojawią się edycja ubioru postaci, tuningowanie samochodów i wspinanie się znane z San Andreas
-gdy zostaniesz złapany przez policję lub zabity podczas wykonywania misji, pod komisariatem/szpitalem będzie czekała na Ciebie taksówka, która odwiezie Vica na miejsce, gdzie otrzymał zlecenie
-podczas w(y)chodzenia do/z Ammu-Nation, w przeciwieństwie do Liberty City Stories, gra będzie musiała wczytać wnętrze tego sklepu, więc będziesz świadkiem krótkiego loadingu
-będziesz mógł przejechać się na diabelskim młynie, z którego wydarzenia obserwujesz w widoku z oczu bohatera
-gra posiada znacznie bogatszą paletę kolorów, dzięki czemu takie rzeczy jak wschody i zachody słońca są jeszcze piękniejsze i bardziej realistyczne
-widoczni na ekranie ludzie są teraz bardziej zróżnicowani

Multiplayer:

Tryb ten w Vice City Stories będzie podobny do tego, jaki oferowało GTA: Liberty City Stories, oczywiście wraz z wieloma usprawnieniami.

Misje:

-tym razem misje nie będą polegały już np. na dotarciu z punktu A do punktu B, ale będą bardzo rozbudowane i podczas ich wykonywania będziesz musiał używać wielu umiejętności

Say Cheese
Vic chce zarobić dodatkowe pieniądze, więc zgadza się na propozycję wystąpnienia jako kaskader w reklamie czekolady. Udaje się więc do studia filowego w GTA: Vice City kręcono tam filmy porno), gdzie wsiada na skuter wodny i płynie po wyznaczonej trasie, będąc jednocześnie filomowanym przez operatora lecącego na pokładzie helikoptera. Wykonujesz kilka spektakularnych skoków zanim nie dotrzesz do brzegu. Tam przesiadasz się na motocykl, którym kontynuujesz filowany pościg po ulicach miasta.

Jump Ship
Brian Forbes, współpracownik braci Vance, okazał się być tajniakiem. Lance porywa Forbesa i dowiaduje się od niego, że w dokach odbędzie się sprzedaż dużej ilości narkotyków. Twój brat postanawia wybrać się na miejsce, jednak prosi Cię o obserwowanie wszystkich wydarzeń z odległości. Udajesz się więc na pobliski dach, gdzie używając lornetki śledzisz poczynania wszystkich uczestników spotkania. Niestety, Lance schrzania sprawę i zostaje porwany. Schodzisz więc na dół i udajesz sportowym wozem w pościg za łodzią, na której jest Twój brat. Jedziesz równolegle z płynącą motorówką aż do ogromnego zacumowanego tankowca, przed którym nabierasz prędkości, wybijasz się z rampy i lądujesz na pokładzie statku. Lockujesz się na kolesiu i ładujesz w niego kolejne naboje z Uzi. Po wszystkim wchodzisz do wnętrza statku. Na korytarzach zabijesz kilkunastu przeciwników, zanim dotrzesz do hali, gdzie torturowany jest Lance. Wybijasz wszystkich z M16, po czym wychodzisz na zewnątrz, przy okazji zdejmując kilku kolejnych kolesi, i wchodzisz na sam szczyt statku po narkotyki. Następnie wsiadasz na motor i wyskakując z rampy opuszczasz pokład tankowca.

Taking the Fall
Lance ma porachunki z lokalnym gangiem motocyklowym, dlatego prosi Victora o pilotowanie helikoptera, podczas gdy on zajmie się strzelaniem do członków gangu. Lecimy na miejsce ich przebywania i staramy się utrzymać helikopter w miejscu, dzięki czemu brat może spokojnie zabijać kolejnych kolesi. Następnie lecimy na plac budowy, aby wykończyć gang, jednak w śmiesznej scence okazuje się, że Lance został otoczony przez całe tabuny gangsterów. Musimy więc wylądować na ziemi i utorować sobie shotgunem drogę do brata.

Turn On, Tune In, Bug Out
Misja zaczyna się za zewnątrz bogatej rezydencji braci, skąd następnie udajemy się do miejsca, gdzie kupujemy wyrzutnię rakiet. Naszym zadaniem jest zniszczenie systemu łączności w policyjnych sklepach na terenie całego miasta. Oprócz tego, czekają Cię jeszcze sekcje jazdy samochodem, latanie helikopterem,
a nawet strzelanina z komandosami na dachu budynku.

Pojazdy:

-w grze znajdzie się wiele nowych pojazdów
-podobnie jak i w GTA:VC, tak i w GTA:VCS będziemy mogli latać helikopterami
-jazda na skuterze wodnym jest bardzo przyjemna, głównie za sprawą modelu jazdy i efektu rozbryzgiwania się wody
-model jazdy motocyklami i samochodami został poprawiony, dzięki czemu świetnie się nimi jeździ
-zniszczenia pojazdów zostały znacznie poprawione

Lista pojazdów:

-Infernus
-Cuban Hermes
-Comet
-Sandking

-PCJ 600

-Sparrow

-skuter wodny
-Squalo
-Jetmax

Bronie:

-w GTA:VCS będziemy mogli skorzystać z wielu debiutujących w serii broni

Lista broni:

-Uzi
-M16
-shotgun

-lornetka

Stacje radiowe:

-w GTA:VCS powróci kilka stacji radiowych znanych z GTA: Vice City

Gangi:

Nazwa: ???
Terytorium: ???
Pochodzenie: ???
Ubrania: ???
Pojazdy: motocykle
Bronie: ???
Główni członkowie: ???
Informacje: Mają porachunki z Lance'em Vance'em.

Skany:

http://www.gtaportable.com/images/news/080...28_scan1_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...01_scan2_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...59_scan3_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...26_scan4_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...44_scan5_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...13_scan6_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...52_scan7_wm.jpg
http://www.gtaportable.com/images/news/080...03_scan8_wm.jpg
http://i63.photobucket.com/albums/h144/GTAFGFX/Scan10008.jpg

Kurde, nie byłem tak podekscytowany od ukazania się pierwszych informacji i screenów z San Andreas. Będzie zaje/biście icon_twisted.gif.
Sandking
Brzmi przesłodko smile.gif

Vice City jest moją ulubioną częścią serii, mam nadzieję, że VC Stories także nią bedzie wink.gif
McDriv3r
Zal mi dupe sciska jak na to wszystko czytam.Nie ma bata.Mam ok 200 zl wiec musze dozbierac sobie.Choc mialbym kupic uzywanego to musze miec PSP.A tyle gier mnie czeka biggrin.gif
lechu
Jeszcze Tekkena nie mam a tu kolejne dwie stówki mniej w portfelu za sprawą VCS... ale nie narzekam bo napewno będzie warto. Nic tylko czekać
ShtaS
DMC3:SE poczeka, MGS3: SUb poczeka, MGS:PO poczeka, VCS NIE poczeka icon_twisted.gif zamawiam preorder od razu jak się pojawi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.