Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Just Cause
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Uzny
Juz jakis czas temu pokazane zostaly 1sze screeny, pomyslalem sobie: nic takiego... Dzis zobaczylem filmik z xboxyde i SZOK. Co prawda widac jak teren "nabiera" szczegolow itp. ale przy tak OGROMNEJ przestrzeni ciezko miec mu to za zle rolleyes.gif Akcje tez niczego sobie (spadochron rzadzi). Zreszta, najlepiej jest sie przekonac ogladajac filmik samemu smile.gif

http://xboxyde.com/news_3000_en.html

Kiedy koles pokazuje cala mape na koncu to spadlem z krzesla ninja.gif

Diabeu: tak wiem, ale w calkowita "naprawe" tego nie wierze, cos za cos.
Diabeu
teren "nabiera szczegółów" bo to jeszcze wersja mocno robocza, etap szlifowania obejmie tego typu kwiatki i je usunie
Ryo-San
po tym co zobaczylem na tym blisko 4 i pol minutowym filmku jestem lekko wstrzasniety...gra prezentuje sie wspaniale...kapitalny motyw ze spadochronem..freefall rzadzi...obszar nie jest duzo tylko G I G A N T Y C Z N Y
ten tytul naprawde moze zarzadzic...

elementy otoczenia ktora czasami potrafia wyskoczyc przed samym nosem to
IMO wina bety..
Ryo-San
w grze bedzie do przejscia 21 misji glownego scenariusza i..314 misji pobocznych xD
teren na jakim bedziemy sobie hasac to 250 tys stop kwadratowych co po szybkim przeliczeniu daje nam wynik 23 tys 225 km kwadratowych..czyli wielkosc duzego wojewodztwa : o
premiera w Europie to 30 wrzesien...no poprostu nie moge sie doczekac
wortigern
ze jak ? ile km2 mialo san andreas?
kermit
O_O

Ta gra z pewnością zarządzi w moim 360...
do premiery GTA4 będzie umilać czas smile.gif
Ciekawe jakie bajery oprócz misji i spadochronu wrzucą tam twórcy..
wortigern - San Andreas na pewno nie było liczone w tysiącach kilometrów kwadratowych, a na pewno było duuuuuużo mniejsze ;]
wortigern
mialo chociaz z 16 km2?
walek
Spadasz ze spadachronem, lądujesz na bryce, przejmujesz ją, strzelasz do złych panów, potem bierzesz kolejną "maszyne jeżdząco-latającą", i robisz to co poprzednio, i tak dalej, itd. (żeby to było chociaż w stylu Gear Of War). Mnie te motywy nie rajcują, a rozmiary mapy, owszem, są imponujące- i to tyle. Just Cause to nie powód, aby rzucać sie w przepaść...
A teraz wiersz, z dedykacją dla Sony:

Ta gra jednym mi zaimponowała,
i moje samopoczucie mocno "napompowała",
To nie była trailer'owa ściema,
lecz gameplay'owa ziemia (obiecana).
Boj ty się Kutaragi pomsty graczy,
bo przyjdą skopać Ci tylek wściekli ślązacy!
KILL
Mimo wszystko tereny sa jakies wyjalowione z ludzi czy domostw do GTA:SA to sie nie umywa narazie , ale napewno bedzie lepiej , nie jestescie pewni ze gra powinna sie nazywac James Bobd in hwaye tongue.gif
Ryo-San
trailer
http://xboxyde.com/news_3236_en.html
dawac mi to!
Zeratul
niezle, kiedy premiera w US? bo zas wejde na jakis ign i beda stare dane _-_
_Blaze_
Zapowiada sie kolejny must-have, takiej swobody nie widzialem juz dlugo.... Mozliwosci ktore mozna wykorzystac w grze sa naprawde kozackie, np spadochron smile.gif Nie moge sie doczekac tej gry i mam nadzieje ze nie bedzie miala za duzo bugow a grac bede w nia miesiacami tak samo jak w SA hyh.gif Btw Ryo widze ze tez jestes fanem Mudvayna, respect ;]
Piasecznik
Jeśli dobrze słyszę to koleś mówi o 250 000 akrach.
Co daje 1000km2
YETI
Ciekawe czy wersja na X-Boxa i PS2 zostanie w jakis sposob pocieta (chodzi o tereny)
Piasecznik
Teren nie jest jakimś sporym problemem. I tak nie widać go całego.
Od mocy maszyny będzie zależała ilość detali raczej.
Drzewka widzę oszukane są starą jak węgiel metodą płaskich spritów które znikają zastępowane przez objekty 3D w dosyć bliskiej odległości.
Widać to wyraźnie w ujęciach ze spadochronem kiedy koleś się obraca a wraz z nim wszystkie korony drzew smile.gif
Silnik DICE wykorzystany w ich ścigałce a potem we wszystkich battlefieldach robi dokładnie to samo.
Diabeu
zawsze chciałem pośmigać Davidem Hasselhoffem

a silnik to wymaga wymiany, dobry był na starą generację
Piasecznik
Podchodzę do tego z dystansem. Już napalałem się swego czasu na Soldnera a wyszło z niego to co wyszło.
Dla wielbicieli Davida H
http://video.google.pl/videoplay?docid=-3382491587979249836
biggrin.gif hahaha.gif crazy.gif chair.gif stretcher.gif
spidey
Polecam zapoznanie się z recenzją wersji beta na gry-online.
Nie przypuszczałem że ta gra może być aż taka DOBRA !
Butcher
Achievements List - tradycyjnie wiele mówi o zawartości: stuntsy, killsy czy 50 misji pobocznych zapowiadają niezłego molocha...
Mastah27
Zapowiedź:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/jus...4&mode=previews

-w Just Cause znajdzie się łącznie 303 misji

-gra pomyka jak szalona (no prawie wink.gif) i obecnie nie ma żadnych spadków framerate'u
Goldi69-PL-
Calkiem przyjemnie sie gra, choc jak zwykle w tego typu pozycjach (gta itp) jest troche bledow w kodzie ale ogolnie bardzo pozytywnie, tylko w demie jakis smieszny poziom trudnosci jest, chyba very very very easy wink.gif
kermit
Demko naprawdę mnie zachęciło do kupna - dla mnie must have. Polecam wszystkim demko!!! Gra na 9/10 jak narazie,
Diuk
Dla mnie gra fenomenalna - nie mam pytań.
spidey
Dołącze się do zachwytów.
Czyżby czarny koń sezonu??!!! biggrin.gif
Diuk
Małe pytanko: gracie z blurem na on czy off?
Goldi69-PL-
Ja gralem na blur on potem zmienilem na off tylko na poczatku widzialem roznice potem juz nie, zreszta i tak i tak wyglada swietnie.
Super jest animacja naszego typa (Rico jak dobrze pamietam), jak spada z wiekszej wysokosci to jak la parkourzysta robi fikoleczka po upadku.
Raz jak zestrzelilem helikopter a ten spadl sunac po ziemi w moja strone, wpadl na mnie i mnie pyknął ze polecialem ze skarpy, lecialem tak z 200m w pozycji jak by mi ktos kijem bejzbolowym w kałdun (pipi).., po czym Rico nagle zblizajac sie do ziemi zlapal przyczepnosci i bez straty energi stanal na nogach smile.gif
jedyne co mi nie pasuje to to ze nie ma praktycznie dialogow, i przez to jakos nie czuje sie ze jest jakas wazna misja do wykonania, mogli by dialogi ale te z sinte row wrzucic to by bylo milo
Diuk
Hmm, czy mi się wydaje, czy Rico może wytrzymywać pod wodą ile tylko dusza zapragnie 0_O mam nadzieję, że to jakieś niedopatrzenie.
nWo
Czizes ale wypas. Chyba zaczne odkładac na 360 tke bo naprawde wartoooooo dla tego tytułu.
Ryo-San
ok troche pogralem, narazie gry jakos zbytnio nie katowalem(likwiduje 3 kolesia - ten w helikopterze) ale juz widze ze gra mi sie baardzo podoba...

klimat powala - (zywcem wyjety z kraju Ameryki Pld czy Kuby), do tego Viva La Revolution - ktora az sie czuje dookola;]
kapitalna nuta(szczegolnie ten chorek), dobry model sterowania, polacie terenu o_O, klimatyczne furki, motocykle, swobodne opadania+spadochron - swietny pomysl, grafa daje rade..
Jedyne do czego moge sie przyczepic jak narazie to pop-up i animacja glownego bahtera(chociaz tak szczerze mowiac to tylko na poczatku mi nie podpasila, im dluzej gram tym jest...lepsza; )

Niby to klon GTA ale za to jaki ohmy.gif - bardzo oryginalny i nowatorski, do tego niezla oprawa graficzna i tony miodu...dla mnie gra zapowiada sie tak dobrze ze spokojnie kupilbym pelną wersje tuz po premierze...

Klon GTA w postaci Saint's Row to IMO wielka kupa, natomiast takim klonom GTA jakim jest Just Cause mowie stanowcze tak good.gif
Mikes
mały OT, wkurza mnie stwierdzenie klon GTA.
GTA jak akżda inna gra, TPP z pojazdami i (pozorną) nieliniowością, każda gra na podobnym schemacie jest nazywana klonem. to tak jakby na każdego FPSa mówić klon Half Life'a czy klon Wolfensteina.
Bez sensu.

a co do just cause, gra naprawdę mi się podobado prmeiery została jeszcze trochę czasu więc pewnie pop-up naprawią(chociaż, mi on nigdy w zadnej grze nie przeszkadzał)

coś czuje ze wyrośnie z tego konkurent GTA smile.gif
Ryo-San
QUOTE(Mikes @ 25 08 2006, 19:58) *

mały OT, wkurza mnie stwierdzenie klon GTA.

fakt ze jest to troche wrzucanie wszystkich do tego samego wora - ale niestety jezeli w grze kradniemy komus fury, kamera jest TPP i przez wieksza czesc gry jezdzimy i strzelamy to chcac niechcac te trzy magiczne literki zawsze musza sie pojawiac. GTA bylo pierwsze, GTA jest kultowe - dlatego takie porownania bedą zawsze; )
Zeratul
przeciez pierwsze GTA nie bylo TPP tongue.gif

gra bedzie hitem na bank... viva la revolution!!!

skakala wam grafa? bo ja nic takiego nie zauwazylem...
kermit
Graficzka płynna i piękna, przynajmniej u mnie :>
Ile jeszcze do premiery, ehh
WildFirePL
nie wiem czym tu sie tak podniecać, gra nie powiem może i wygląda ładnei ale ogólnie szybko sie nudzi, zagrałem w demo 2 razy i juz mi sie nie chce, ciagle tylko strzelanie i strzelanie, jak dla mnie troszke za szybka akcja, wjezdzasz, rozwalasz, zaliczasz i znow to samo, ale nie powiem gra wygląda ladnie
ememiks
Normalnie az demko zasysam bo wy tu takie pozytywy mowicie o tej grze a w necie po zdjeciach wyglada to dosc ubogo brzydko? a jakosc drzew wola o pomstwe to boga!
No ale niedlugo sam sprawdze.
YETI
Pierwsze co się rzuca w oczy to animacja głownego herosa
Byłem przekonany ze Driver posiada najgorsza animacja, ale to co zobaczyłem w JC…hahaha nie mogłem powstrzymac smiechu, jak ten gosc się porusza smile.gif masakra.
Tak poza tym to ładny rozległy teren, nasz bohater jest niesmiertleny, sam celuje w przeciwników, skacze z samochodu do samochodu, taki superman smile.gif
Postacie zbudowane sa z jakies nędznej ilości poligonow, wyglada to strasznie.
Dla mnie to gra na gora 6/10 co mi się podoba to muzyka.
Diabeu
QUOTE(Diuk @ 25 08 2006, 11:55) *

Hmm, czy mi się wydaje, czy Rico może wytrzymywać pod wodą ile tylko dusza zapragnie 0_O mam nadzieję, że to jakieś niedopatrzenie.

do tego skacze pomiędzy wirnikami lecącego helikoptera

nie wiem co myśleć o tej grze, serio
wrog
Po wirnikach to nawet chodzić można, przez przypadek się na nie jakoś dostałem. Oby poprawili te bugi w full wersji, zwłaszcza nurkowanie.
Butcher
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 08 2006, 22:54) *

nie wiem co myśleć o tej grze, serio

Mam dokładnie to samo - grałem w demo w Lipsku na GC, dośc długo. Gdy obserwowałem kogoś grającego z boku, wydawało się rewelka. Gdy sam siadłem, szybko ochłonąłem - widowiskowe to jest na pewno, ale pytanie ile można. Porównań do GTA nie da się uniknąc, mając szerokie możliwości interakcji i wielki świat do free-roamingu. Obawiam się jednak znużenia jak w GTA:SA czy Saint's Row - jedź tam, zrób to, zastrzel, uwolnij.
Po powrocie do chaty zassałem demo.... i do dzisiaj nie chciało mi się zagrac - to chyba najlepiej podsumowuje moje odczucia.
Diabeu
drugą misję z demo to zrobiłem na paukensa (blokady), biegałem lewo/prawo i rzucałem granaty, niby do mnie strzelali i trafiali ale jak straciłem 10% wachy to max - a typa w helikopterze to już nie chciało mi się gonić

może to zmęczenie po EP5 ale wrażenie na mnie zrobiło tylko niebo - takie sielankowe
kermit
Jak już ktos tutaj pisał w demku chyba przesadzili ze stopniem trudności (a raczej jego brakiem). Nie jest to może symulator (nurkowanie, helikopter itp.) ale gra się przyjemnie hyh.gif
ememiks
Ok nie wiem mam mieszane poglady co do tej gry niby ladna ale widac tandete. Postacie kiepsko z iloscia poligonow takie sa bo sa owszem teren rozlegly ale mi to widzi sie o tak: kiepska oprawa dobrze zapakowana czyli kolorowe rozmyte itp. Moze dlatego akcja jest taka szybka zeby nie zwracac na to uwagi?
Mikes
Moze dlatego akcja jest taka szybka zeby nie zwracac na to uwagi?

loool laugh.gif a może akcja szybka zeby gra była widowiskowa i grywalna?
YETI
QUOTE(Mikes @ 28 08 2006, 20:34) *

widowiskowa i grywalna?

te dwa słowa nie pasują w temacie o tym "zacnym" tytule wink.gif
Diabeu
oi już nie wymyślaj

na pewno coś jest z tym tytułem nie tak, na razie jak dla mnie to opiera się on na freefallu i grappling hooku - zdeka mało
Pabelek
Mi niestety nie dane było pograć w betę ale i tak oblukałem całe sterty filmików z gameplayu, zapowiedzi itd.i jestem pod dużym wrażeniem. Pierwsze co zwróciło moją uwagę to animacja bohatera świetna, efekciarska, dymaniczna. Bardzo ciekawie wygląda akcja kiedy Rico ląduje na spadochronie i zapodaje najprawidziwszego rolla (fikołek). Grafika także trzyma poziom. Słyszałem, że teren po jakim będzie można chasać w JC jest 3 razy większy od tego w San Andreas, no ładnie.
Jednak niektóre rzeczy mi nie podchodzą, Rico przeskakujący na wirnikiem samolotu, wyskakujący i wyskakujący z/do samolotu po czym łapący sie skrzydła zbyt realnie to nie wygląda. Mimo wszystko sądze, iż będzie do świetna gra wróżę jej 8+/10.
kubson
a mi sie to podoba smile.gif fajne patenty mega nie realne no ale to gra tongue.gif czyli ma byc w dobrze tak by bawic a nie mega realistycznie oczywiscie moje zdanie

czekam na pelna wersje pewnie stestuje smile.gif
Mastah27
86 screenów:

http://www.xboxyde.com/news_3469_en.html
cronosik
Czy ktos juz gral w pelna wersje? Wiem ze premiery jeszcze nie bylo ale na necie mozna juz znalezc tongue.gif .
Dlatego pytam a jak tak to jakie wrazenia z gry?
saa
Cytat z innego forum :
"Pograłem chwilę w pełną wersję i gra mi się bardzo spodobała. Sam początek gry i odrazu akcja Kurde jaki teren jest ogromny !!! By to wszystko zwiedzić trzeba kupę czasu poświęcić. Mi ta gra przypadła bardziej do gustu niż "elo" GTA SA. Jeśli chodzi o model jazdy jest taki sam jak w demie. Mi on jakoś specjalnie nie przeszkadza"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.