Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Platformówka... a może jednak nie... ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Kiedyś w platformówkach można było tylko biec przed siebie, skakac po platformach (stąd nazwa wink.gif tongue.gif ) ewentualnie jeszcze dodatkowo skakac po przeciwnikach...
Gry te coraz bardziej ewoluowały i... oto co mamy dzisiaj biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Strzelanina z możliwością widoku FPP, Elementy RPG (postac zdobywa levele, broń także), wyścigi, nawet czesanie trików na deskorolce (deskolotka w Jak II), i dużo, dużo wiecej rzeczy których nie znajdziecie w żadnym klasycznym platformerze, ale czy to dobrze, czy źle ???
Ja uwarzam, że to wręcz ZAJ***ŚCIE dobrze, mnie te wszystkie elementy się podobają jak mało co biggrin.gif
Chociaz czasem przesadzają, i nie ma żadnych elementów Platformówki (Ratchet Gladiator), a to już nie jest dobrze, Platformówka, ma nią byc chociaż po części, i basta tongue.gif
A jak wy uważacie ??? cool.gif
Chicken
QUOTE(one_winged_angel @ 17 05 2006, 18:05) *

Kiedyś w platformówkach można było tylko biec przed siebie, skakac po platformach (stąd nazwa wink.gif tongue.gif ) ewentualnie jeszcze dodatkowo skakac po przeciwnikach...
Gry te coraz bardziej ewoluowały i... oto co mamy dzisiaj biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Strzelanina z możliwością widoku FPP, Elementy RPG (postac zdobywa levele, broń także), wyścigi, nawet czesanie trików na deskorolce (deskolotka w Jak II), i dużo, dużo wiecej rzeczy których nie znajdziecie w żadnym klasycznym platformerze, ale czy to dobrze, czy źle ???
Ja uwarzam, że to wręcz ZAJ***ŚCIE dobrze, mnie te wszystkie elementy się podobają jak mało co biggrin.gif
Chociaz czasem przesadzają, i nie ma żadnych elementów Platformówki (Ratchet Gladiator), a to już nie jest dobrze, Platformówka, ma nią byc chociaż po części, i basta tongue.gif

Nic dodać, nic ująć. O ile pamiętam to Ratchet Gladiator w założeniach twórców miał być shooterem. Jak to ktoś powiedział - "Ludzie chcą strzelać, a my im to dajemy" czy jaoś tak
Krychuone
dla mnie idealną platformówką był i jest CRASH B. WARPED wub.gif

te na current geny mają dużo z przygodówek, co nie zmienia że są dobre
Pabelek
Ja również sądzę, iż to dobrze, że w latformówkach pojawia się tyle nowych elementów lubię urozmaicenia. Chociaż z drugiej strony czasem autorzy przesadzają z ilością "dodatkowych gameplayów" i robi się nieciekawie.
PS. Dla mnie pierszy Prince of Persia (chociaż to raczej nie platformówka) był tym czymś co łączyło kilka stylów w spójną całość, Spyro The dragon podobnie gorzej było z Blinxem ale ogólnie nie tak najgorzej.
Sokolov
Mi platformówki na currnet-geny już się tak nie podobają jak na PSXa i inne starsze konsole.
Artesal
A ja chcialbym wiecej gier takich jak Sly, Jaki, Crashe, a Ratchet neich bedzie platformerem bardziej strzelankowym. Wiecie, zeby miecc wybor w gustach.
jurget
QUOTE(_one_ @ 17 05 2006, 17:05) *

Nie zgadzam się, że w Ratchet:Gladiator nie ma żadnych elementów platformówki. Fakt, że jest ich mało, ale momentami są dosyć trudne te wspinaczki różne, szczególnie ostatnia wspinaczka po ciągle odwracających się platformach z ogniem. Tak za trzecim razem dopiero wychodzi z biegu cool.gif
Sylvan Wielki
Oczywiscie to stricte subiektywne podejscie smile.gif

Choc notabene jak w PE oblookalem iz DMC to .... shoter to.... ohmy.gif

Wystarczyu przyuwazych serie R&C , w jedynce po 16min. grania ubijamy z 4 moskow, sequel juz lepiej , pierwsza plansza i juz kilku na raz oponentow, 3ka....wiadomo , ze o gladiator nie wspomne unsure.gif

Podobnie jest z castlevania : SotN, niby skaczemy po platformach , skill prowadzenia postacoi wazny jest et cetera , no ale elementy RPG sprawiaja ze jest jak jest, trudno defioniowac zatem co i jak ale ja osobiscie tesknie do na 2d TYPOWYCH platformowek , no chyba tylko o Diablo 2 NIKT nie powie ze to platfomer laugh.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.