Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dark Cloud 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
_One_
Grał w to ktoś ? Po co się pytam, napewno xD. RPG'a tego skombinowałem sobie dopiero niedawno, i uwarzam że to świetna gra, ale najbardziej mi sie w niej podoba grafika biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif cel-shading to był dobry pomysł bo prezentuje się to... poprostu świetnie biggrin.gif biggrin.gif :DFabuła tylko jakas taka nie tego... ale mniejsza z tym.
W grze jest świetny patent, znany z części pierwszej, gdy rozbudowujemy wioskę (Trochę to przypomina strategie w stylu "Age of Empires" tongue.gif ) By stworzyc konkretną rzecz, potrzeba surowców, potem ją stawiamy, w domach zasiedlamy ludzi, ale najlepsze jest toże można się przenieśc w czasie o 100 lat w przyszłośc i zobaczyc efekty swojej pracy, czy dobrze zrobiłeś np: zasiedlając w tym domu konkretnego człowieka biggrin.gif
W grze istnieje także możliwośc ulepszania... bardzo wielu rzeczy, np: broń, pistolet, czołg, wedke biggrin.gif
Grę plecam gorąco każdemu, gdyż jest poprostu świetna... a co wy o niej sądzicie ?
Jakim
poszukaj bo tak temat jest na bank
Markus
Grałem w nią niedawno i gra daję rade. Chociaż niezbyt przypadł mi do gustu główny bohater, ale dzieciaki w jrpg to standart i nie ma się co dziwić. Gra jest dobra, ale po kilkudziesięciu godzinach grania staję się trochę schematyczna(walki i lokacje) i wieje nudą. Dobrze, że autorzy wrzucili parę dobrych patentów(odbudowywanie wiosek, rozbudowa ridepod`a), mini-gier(spheda, robienie zdjęć) i zabawę w tworzenie i rozbudowę broni/przedmiotów, co trochę przedłuża życie gry. Nie grałem w pierwszą cześć, ale dwójka nie jest zbyt wymagająca pod względem trudności o ile rozbudowujemy regularnie swoją broń. Ogólnie dobra gra smile.gif

PS
Innego tematu Dark Cloud 2/Dark Chronicle nie znalazłem
bigcookie
Mnie też ta gra się podoba chociaż przyznaję, po kilkunastu godzinach robi się schematyczna.
Świetny patent z upgrade'm broni a na łowieniu ryb spędziłem parę godzin tongue.gif tongue.gif
the_gullwing
Moim zdaniem Dark Chronicle jest ok'a przez jakies pierwsze 20 -30 godzin a potem jak juz ktos wczesniej napisal jest schematyczna, co prawda jest kilka dobrych patentow nad ktorymi mozna posiedziec i to wszystko. Troche nudno tak chodzic sobie po losowo generowanych dungeonach, ale mniejsza o to. Osobiscie bylem zafasynowany ta gra ale po dluzszym spedzeniu przy niej kilkudziesieciu godzin dalem sobie siana i polecam tylko dla najwytrwalszych ;] pozdro !
AumaanAnubis
ja gralem tylko w demo Dark Clouda(pierwszego)....i to chyba z 30 razy!Gra jest super chociaz fabula wiadomo jaka jest...Chcialem ja kupic ale nigdzie juz jej nie bylo ani Dark Cloud 2...szkoda
Sanryu
Gra byla ladna, miala pare ciekawych patentow, ale niestety byla nudna jak flaki z olejem. Ale jak juz obadalo sie inne ciekawsze pozycje to mozna zagrac wink.gif
Belcoot
CYTAT
Gra byla ladna, miala pare ciekawych patentow, ale niestety byla nudna jak flaki z olejem. Ale jak juz obadalo sie inne ciekawsze pozycje to mozna zagrac

Heh, w takim razie zupełnie jak każda gra od Level 5... Chciałem właśnie Dark Chronicle sprawdzić, ale skoro tak z tą grą właśnie jest...
AumaanAnubis
W tej grze jest najlepsze to budowanie wioski ze znalezionych elementow.reszta jest srdnia.wkurza niemilosiernie zbyt szybkie zuzywanie sie broni.mysle jednak ze warto kupic zwlaszcza druga czesc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.