witam!!!
Podtrzebuje w miare dobrego pada do pc przypominającego DualSHocka2.
najleoiej logitecha...
Pablo_el
25 05 2006, 16:41
a nie lepiej przejsciowka na USB + dual Shock 2?
wortigern
26 05 2006, 09:58
http://allegro.pl/item105189024_rewelacyjn...racje_wawa.htmlmam taki pad tylko ze innej firmy (w sumie no name taki) ale spisuje sie swietnie. Gralem na nim w tekkena, pes'a i mase wyscigowek, dziala identycznie jak na poczatku tylko leciutko sie poprzecieral na raczkach, od gory tego nie widac.
PS. Na dniach kupuje od kumpla rozwalonego pada od ps2 i sobie zmienie obudowe i przyciski, bede mial ds2 na usb ;p
mckoniu15
26 06 2006, 19:14
Ja polecam :
Logitech Rumblepad 2 (z kablem)
Logitech Cordless Rumblepad 2 (bezprzewodowy).
sentinel
26 06 2006, 20:45
a może by tak przewodowy od 360-tki? imo lepszego pada do pc (szczególnie w tym przedziale cenowym) po prostu nie ma.
Firekage
26 06 2006, 23:50
Egon a moze zamiast wywalac kase na pada ku sobie przejsciowke i podlacz Dual Shocka do pc.Taniej,wygodniej i lepiej bo nie ma lepszych padow od Dual Shockow.
Pablo_el
27 06 2006, 02:33
QUOTE(Firekage @ 26 06 2006, 18:50)

Egon a moze zamiast wywalac kase na pada ku sobie przejsciowke i podlacz Dual Shocka do pc.Taniej,wygodniej i lepiej bo nie ma lepszych padow od Dual Shockow.
I to jest wlasnie zloty srodek
mckoniu15
6 07 2006, 19:49
Heh... Dual Shock'i napewno nie są najlepsze. Skoro Logitech to bierz te co Ci podałem.
Pozdrawiam
QUOTE(SIKI @ 19 05 2006, 17:19)

witam!!!
Podtrzebuje w miare dobrego pada do pc przypominającego DualSHocka2.
najleoiej logitecha...
jak juz napisal senti - wciagaj kablowego od 360tki - zdecydowanie najlepszy pad na rynku
Mozecie jeszcze tylko podać jaki to pad - jak wygląda, jaka jest cena i na jakiej zasadzie wspolpracuje on z PC, czy są jakies przejsciowki? Czy moze przez USB a jak tak to czy sa jakies sterowniki?
Firekage
6 07 2006, 20:19
Przejsciowki sa na USB.Winda sama je wykrywa(np firmy Manta).
A co do X....kupoiwac samego pada za 100...przejsciowka kosztuje w okolichach 15...no chyba ze wogole nie masz pada.
Mam przejsciowke samoróbke pod wejscie drukarki do tego sterowniki, wykrywa wszystkie pady SONY łącznie z NEG-CON'em i nie narzekam wszystko smiga jak nalezy. Tylko zeby w DualShocku miec wibracje to przeba podpiąc pod przejsciowke bateryjke 
No ciekawi mnie pad od 360 tki czy w grach nie bedzie z nim problemu, czy windows wykryje to ustrojstwo i czy z samym podłączeniem nie bedzie problemu. Swój pad zawsze sie przyda nawet mozna do kogos wpasc to juz ze swoim padem, a wlasny pad to jak trzecia ręka.
QUOTE(nWo @ 6 07 2006, 21:31)

No ciekawi mnie pad od 360 tki czy w grach nie bedzie z nim problemu, czy windows wykryje to ustrojstwo i czy z samym podłączeniem nie bedzie problemu. Swój pad zawsze sie przyda nawet mozna do kogos wpasc to juz ze swoim padem, a wlasny pad to jak trzecia ręka.
[/b][/color]
pad od 360tki jest pod USB, do tego Microsoft oficjalnie mowil ze bezproblemowo bedzi mozna go podpiac pod Windowsa, wiec wydaje mi sie ze zadnych problemow byc nie powinno..ot plug and play
QUOTE(nWo)
jak wygląda

i w lapach lezy kapitalnie...praktycznie w kazdej recenzji sprzętu byl stawiany wyzej od Dual Shocka
QUOTE(nWo)
, jaka jest cena
oficjalna to 24 funty o ile sie nie myle...ale na allegro napewno dostaniesz taniej
Pablo_el
6 07 2006, 23:21
QUOTE(Ryo-San @ 6 07 2006, 16:55)

i w lapach lezy kapitalnie...praktycznie w kazdej recenzji sprzętu byl stawiany wyzej od Dual Shocka
recenzja recenzją a zycie zyciem. DS2 jest znacznie wygodniejszy od tego pada no i ten ma fatalny krzyzak.
pad kwestia gustu..IMO pad od 360tki jest wygodniejszy od Duala Shocka, do tego galki analogowe sa duuuuzo bardziej wygodniej rozmieszone do tego triggery - nie wiem Pablo ile trzymales pada od 360tki w lapie ale widze ze zdecydowanie za krotko; )
Pablo_el
7 07 2006, 22:44
Moze i te galki sa wygodniejsze ale ja i tak ich nie uzywam. Pada fatkycznie trzymalem dosc krotko (raptem 2h w sklepie siedzialem

) ale nie sprawil na mnie najlepszego wrazenia - uwazam ze jakiekolwiek spusty w padzie to porazka (ten kto chce grac kupuje kiere i tak) a i w rekach nie lezal zbyt wygodnie.
Dla mnie mistrzostwem swiata jest pad od PSX (ten pierwszy) i do tego ksztaly (a wlasciwie wymiary) do ktorych porocono w PS3
No i w końcu dotarł do mnie pad od 360, niestety po tygodniu grania stwierdzam ze w tym czasie jedynie sie do niego jedynie przyzwyczaiłem co jest stanowczo za mało aby twierdzić ze jest lepszy niż wymysł Sony. DualShock jest za ciężki a oryginalny pad od sony ten pierwszy faktycznie jest lekki poręczny i doskonale sprawdza sie w kazdej grze. teraz za wyjątkiem Racerów do czego dedykowana jest kierownica. Pozostane jednak przy padzie sony, to mnie raz na zawsze nauczy żeby nie eksperymentować.
czy po podpięciu pod usb wszystko jest ok? nic nie trzeba instalować?
to może chcesz sprzedać

?? ja jestem chętny
jakub93
29 12 2006, 18:49
Ja polecam ze swojej strony pad'a logitech'a Rumblepad 2. Kształt ma identyczny jak DS2, jest minimalnie większy, lepiej wykonany, i ma gumowe podbicie.
Zeby nie zakladac nowego tematu - czy jakies przejsciowki ps2-> pc pod usb obsluguja analogowe przyciski duala ? Bo jakby nie bylo pad od 360tki co najmniej 130 zl
Tzn analogowe przyciski z DS2? W grach na PC? A jakie gry to obsługują na PC? Nie ma takich gier.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.