Bartezoo
7 11 2007, 18:00
Jeszcze dostaniesz po tym jak z tego ula zabierzesz jakies butle i wrócisz się do biura tej typiary co dostałeś miotacz.
Achivmenty Tonnic Colector, Historian i za uratowanie sióstr odblokowuje się np. gdy zbierzesz ostatni tonik czy na koniec gry ??
McDriv3r
9 11 2007, 22:49
Mam jeden problem problemy
1. Found Cohen's Room
The player has entered Sander Cohen's personal quarters.
Nie możesz zabić Cohena w Fort Frolic! Gdy dotrzesz do jego apartamentu w Olympus Heights (dokładniej w Mercury Suites) zobaczysz tańczącą parę. Cohen powie Ci żeby im nie przeszkadzać. Ty oczywiście musisz zrobić inaczej i następnie ich zabić. Zdenerwowany artysta zejdzie z piętra, załatwisz go i pójdziesz na górę.
Za cholere tego miejsca nie moge znalesc.Koles caly czas stoi przy tej wystawie co zbieralem zdjecia.
CYTAT(McDriv3r @ 9 11 2007, 22:49)

Mam jeden problem problemy
1. Found Cohen's Room
The player has entered Sander Cohen's personal quarters.
Nie możesz zabić Cohena w Fort Frolic! Gdy dotrzesz do jego apartamentu w Olympus Heights (dokładniej w Mercury Suites) zobaczysz tańczącą parę. Cohen powie Ci żeby im nie przeszkadzać. Ty oczywiście musisz zrobić inaczej i następnie ich zabić. Zdenerwowany artysta zejdzie z piętra, załatwisz go i pójdziesz na górę.
Za cholere tego miejsca nie moge znalesc.Koles caly czas stoi przy tej wystawie co zbieralem zdjecia.
Bo to jest do znalezienia dopiero w późniejszej lokacji - Olympus Heights
McDriv3r
9 11 2007, 23:46
Dobra juz mam.Musze najpierw przejsc Hephaestus a pozniej bedzie to.Przeczytalem na online center.Dzieki za pomoc Hela ;]
Gooralesko
10 11 2007, 00:13
A ja zabiłem COhena w Fort Frolic. Czy o czymś nie czy konsekwencje mego czynu wyjdą poźniej?
CYTAT(Gooralesko @ 10 11 2007, 00:13)

A ja zabiłem COhena w Fort Frolic. Czy o czymś nie czy konsekwencje mego czynu wyjdą poźniej?
Tak, po prostu w Olympus Heights nie otworzysz drzwi do jego pokoju
Co za tym idzie nie dostaniesz achievmenta za odnalezienie jego pokoju

Innych konsekwencji brak
W tym pokoju jest jeszcze jedna stacja power for the people takze, nie zubgrejdujesz wszystkich broni.
Gooralesko
10 11 2007, 13:55
CYTAT(Jakuza @ 10 11 2007, 01:00)

Innych konsekwencji brak

Niech to szlag. Będe musiał się cofnać do save z Arcadii. A wszystko przez chciwość chciałem sobie zdjęcie zrobić Cohena i wziaść mu klucz aby otworzyć taką jedną gablotkę.
McDriv3r
10 11 2007, 14:19
Fort Frolic – idź do Poseidon Plaza przez zamarznięty tunel, potem spójrz na mapkę i skocz do Sinclairs Spirits. Przy barze znajdziesz przycisk otwierający przejście za lejącą się z sufitu wodą. W środku jest automat.
Za chiny nie moge znalesc tego miejsca.Gdzie to jest dokladnie?Moze ktos pokazac na mapie?(bede wdzieczny)
elimiko
10 11 2007, 15:54
CYTAT(McDriv3r @ 10 11 2007, 14:19)

Fort Frolic – idź do Poseidon Plaza przez zamarznięty tunel, potem spójrz na mapkę i skocz do Sinclairs Spirits. Przy barze znajdziesz przycisk otwierający przejście za lejącą się z sufitu wodą. W środku jest automat.
Za chiny nie moge znalesc tego miejsca.Gdzie to jest dokladnie?Moze ktos pokazac na mapie?(bede wdzieczny)
Chodzi Ci o maszyne Power to the People?? Jesli tak to prosze bardzo:
_mapka_ Nr. 5
CYTAT(Gooralesko @ 10 11 2007, 13:55)

CYTAT(Jakuza @ 10 11 2007, 01:00)

Innych konsekwencji brak
Niech to szlag. Będe musiał się cofnać do save z Arcadii. A wszystko przez chciwość chciałem sobie zdjęcie zrobić Cohena i wziaść mu klucz aby otworzyć taką jedną gablotkę.
Cohena można skośić też później, wystarczy przeszkodzić tancerzom
wolek92
10 11 2007, 18:53
No ja mam 960/1000gs, zostało tylko na HARD, jest bardzo trudny ??
Jak można drugi raz ściagnąć update, bo go wyinsalowałem a chcem miec 1100GS
Master_Lukas
11 11 2007, 18:54
Sam powinien sie sciagnac po odpaleniu gry
elimiko
11 11 2007, 20:20
Pojawiło się nowe utajnione osiągniecie warte 100 GS. Jak narazie nikt nie wie w jaki sposób będzie można je zdobyć. Chodzi dużo różnych pogłosek, najprawdziwszą wydaje się być dodatek, który rzekomo szykują dla nas developerzy BioShock. Pozostaje czekać na w pełni prawdziwe informacje.
CYTAT(elimiko @ 11 11 2007, 22:20)

Pojawiło się nowe utajnione osiągniecie warte 100 GS. Jak narazie nikt nie wie w jaki sposób będzie można je zdobyć. Chodzi dużo różnych pogłosek, najprawdziwszą wydaje się być dodatek, który rzekomo szykują dla nas developerzy BioShock. Pozostaje czekać na w pełni prawdziwe informacje.
Na zachodnim forum przeczytałem, że achi ma nazywać się "Bullet Proof" i odblokuje się po przejściu Harda bez używania vita chamberów, czyli bez zginięcia. Co prawda to tylko plotki. A przy okazij mam pytanie. Czemu jak w Fort Frollic odnalazłem wszystkie trzy Little Sisters i jeszcze jedną dodatkową to kiedy chcem iść do batyskfu by dostać się do następnej lokacij to wyskakuje mi wiadomość, że nieuratowałem lub zabiłem wszystkie LS.
Gooralesko
14 11 2007, 11:51
CYTAT(dureń @ 13 11 2007, 18:51)

Czemu jak w Fort Frollic odnalazłem wszystkie trzy Little Sisters i jeszcze jedną dodatkową to kiedy chcem iść do batyskfu by dostać się do następnej lokacij to wyskakuje mi wiadomość, że nieuratowałem lub zabiłem wszystkie LS.
Jak jeszcze jedną dodatkowa LS?
zdarzają się nadprogramowe siostrzyczki, czy to bug czy celowy zabieg to kij wie
CYTAT(Diabeu @ 14 11 2007, 13:58)

zdarzają się nadprogramowe siostrzyczki, czy to bug czy celowy zabieg to kij wie
tru
mi sie zdarzyly 3 nadprogramowe (lol?)
dwie ubiłem w Arcadii, kiedy ozywilem ten las pokazalo mi kolejne dwie zywe. no to jeszcze raz ubitka
CYTAT(Specu @ 14 11 2007, 14:02)

tru
dwie ubiłem w Arcadii, kiedy ozywilem ten las pokazalo mi kolejne dwie zywe. no to jeszcze raz ubitka

jak dostajesz za nie Adama, to chyba nie ma nic zlego, ze sie pojawiaja ponownie
CYTAT(jiloo @ 14 11 2007, 16:57)

CYTAT(Specu @ 14 11 2007, 14:02)

tru

jak dostajesz za nie Adama, to chyba nie ma nic zlego, ze sie pojawiaja ponownie

Wiem właśnie ale zabiłem wszystkie 3 i jedną dodatkową na Fort Frollic i pod koniec levelu gdy szedłem do Heafastus to wyskoczyła mi tabliczka, że nie ubiłem wszystkich?
Utknąłem w jednym miejscu. Na końcu w Smuggler's Hideout, kiedy wybucha ten batyskaf, otwiera mi się wejście do Arkadii. Wchodzę, ale po kilku krokach, tunel jest zawalony skrzynkami. Nic się z nimi nie da zrobić, ani wysadzić, ani spalić, ani telekinezą. Strzałka mi pokazuje, że mam iść w stronę metra, ale nie mogę przejść przez tą zaporę.
Kroolik
15 11 2007, 12:59
A może ma tak być?
Po prostu masz na lokacji np. 2, zharvestujesz je, scenariusz pchasz dalej i przez to kolejne się pojawiają.
CYTAT(DaBig @ 15 11 2007, 09:54)

Utknąłem w jednym miejscu. Na końcu w Smuggler's Hideout, kiedy wybucha ten batyskaf, otwiera mi się wejście do Arkadii. Wchodzę, ale po kilku krokach, tunel jest zawalony skrzynkami. Nic się z nimi nie da zrobić, ani wysadzić, ani spalić, ani telekinezą. Strzałka mi pokazuje, że mam iść w stronę metra, ale nie mogę przejść przez tą zaporę.
Z góry taki koleś rzuca bombami. Musisz jedną wziąć i za pomocą telekinezy cisnąć o tą zaporę i po kłopocie
Jakoś mnie ta gierka nie porwała. Ładna, extra design ale nic ponadto. Mimo to polecam każdemu
Widać nie czaisz klimatu rapture. Mnie wessało od pierwszej misji .
A ja gralem tylko w demo i zostalem ZNISZCZONY

... jak tylko skoncze skate, to kupuje Bioshocka.
ZAJCIK... skoro demo cię zniszczyło, to full cię zmiażdży, rozerwie, rozłoży na molekuły

Serio, motywy są wybitnie psycho
Następna scenka mnie zmiażdżyła. Idę tunelem, na końcu którego jest lampa oświetlająca biurko (oczywiście rzuca cień na inne ściany). Na biureczku oczywiście stuf. Podchodzę do biureczka... rozglądam się... jest spoko... cisza. Nachylam się nad biureczkiem, biorę amunicję, podnoszę głowę i... widzę kur*** cień na ścianie osoby, która mi stoi za plecami.... odwracam się i................ JUUUUUUDAAAAAAS!!!!! ..... bam, bum... i serducho w gardle.
\mam problem otóż rzuciłem na Big Daddy'iego czar który zamienia go na chwilę w mojego przyjaciela. BD łaził za mna spory kawałek drogi niestety kiedy czar minął musiłałem go zabić (zaatakował mnie ) i tu jest problem bo nigdzie nie ma Little Sister . naszukałem się ale ona gdzieś wyparowałą . W menu natomiast pokazuje mi że na tej planszy są 2 LS z tatuśkami i jedna LS sama.Miał może ktoś taką sytuację ???
qwerty_91
17 11 2007, 22:06
Musisz poczekać aż sie pojawi kolejny Big Daddy, a siostra pewnie schowała sie pewnie do dziury w ścianie.
PS. Tylko nie "czaruj" go jeszcze raz bo siostra sie przestraszy.
CYTAT(qwerty_91 @ 17 11 2007, 22:06)

Musisz poczekać aż sie pojawi kolejny Big Daddy, a siostra pewnie schowała sie pewnie do dziury w ścianie.
PS. Tylko nie "czaruj" go jeszcze raz bo siostra sie przestraszy.
Dokładnie, rzucają Mr. Big plasmida, mała ucieka momentalnie i nie możesz od niej nabrać ADAM. Generalnie to tak robiłem z BD tylko jak już nie było przy nich little sister, bo juz je harvest/rescue, a pojawił się drugi Daddy w tym miejscu.
CYTAT
Dokładnie, rzucają Mr. Big plasmida, mała ucieka momentalnie i nie możesz od niej nabrać ADAM.
czy zmienia to coś w grze? Znaczy nie wiem zakończenie będzie inne albo coś w tym stylu ???
CYTAT
Generalnie to tak robiłem z BD tylko jak już nie było przy nich little sister, bo juz je harvest/rescue, a pojawił się drugi Daddy w tym miejscu.
bleh ten plazmid jest do pupy w takim razie .
Dzięki za rady.
Mam duży problem ponieważ niewiem co się stało z płytą wszystko przedtem było wporządku a teraz gra przycina i to mocno nieraz potrafi przyciąć po paru krokach normalnie gdyby by brakowało ram i teraz niewiem co mam zrobić przeszłem połowę gry i wszystko było dobrze a teraz zaczyna się pieprzyć ,za pierwszym razem gdy przechodziłem grę takie rzeczy się nierobiły .Gra non stop przycina , .Prosze o pomoc lub podpowiedz a może płyta jest porysana niewiem a strasznie mi na tym zależy bo gierke kupiłem zaraz po premierze i szlak mnie trafia .Żadnych patchów nieściągałem ponieważ nieposiadam neta podłączonego do 360 .POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Spróbuj wyczyścić cash. Też mi się przycinała i jak to zrobiłem, to się poprawiło. Gdzieś na forum jest jak się to robi.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polega wyczyszczenie cash Będe naprawde wdzięczny prosze o pomoc
Dziobak_
18 11 2007, 22:28
CYTAT(STERN @ 18 11 2007, 08:42)

CYTAT
Dokładnie, rzucają Mr. Big plasmida, mała ucieka momentalnie i nie możesz od niej nabrać ADAM.
czy zmienia to coś w grze? Znaczy nie wiem zakończenie będzie inne albo coś w tym stylu ???
CYTAT
Generalnie to tak robiłem z BD tylko jak już nie było przy nich little sister, bo juz je harvest/rescue, a pojawił się drugi Daddy w tym miejscu.
bleh ten plazmid jest do pupy w takim razie .
Dzięki za rady.
A gdzie tam! czasami znajdziesz BD bez LS. Czarujesz go i napuszczasz na innego- tak dla zabawy. Cos niesamowitego
komar737
19 11 2007, 07:28
CYTAT
Następna scenka mnie zmiażdżyła. Idę tunelem, na końcu którego jest lampa oświetlająca biurko (oczywiście rzuca cień na inne ściany). Na biureczku oczywiście stuf. Podchodzę do biureczka... rozglądam się... jest spoko... cisza. Nachylam się nad biureczkiem, biorę amunicję, podnoszę głowę i... widzę kur*** cień na ścianie osoby, która mi stoi za plecami.... odwracam się i................ JUUUUUUDAAAAAAS!!!!! ..... bam, bum... i serducho w gardle.
Motyw z dentysta lepszy.
Mam problem z wydostaniem jednego nagrania. W lokacji Hepheastus, w trakcie kolekcjonowania składników do bomby, jeden nadajnik leży pod schodami. Wejścia pod schody nie ma, żadnej dziury, szybu wentylacyjnego etc. też w pobliżu nie widzę. Dodam, że telekinasa działa na wszystkie przedmioty wokół nadajnika, ale jego kompletnie nie rusza. Jak go wyciąnąć?
z2djtkose
19 11 2007, 08:57
A pojawiło się Wam to ostatnie dodatkowe osiągnięcie warte 100 po którym suma wychodzi 1100 ? Bo zrobiło mi update ale nic nie mam żadnego dodatkowego "acziwa"
Lord Tidek
19 11 2007, 09:13
CYTAT(DaBig @ 19 11 2007, 10:55)

Mam problem z wydostaniem jednego nagrania. W lokacji Hepheastus, w trakcie kolekcjonowania składników do bomby, jeden nadajnik leży pod schodami. Wejścia pod schody nie ma, żadnej dziury, szybu wentylacyjnego etc. też w pobliżu nie widzę. Dodam, że telekinasa działa na wszystkie przedmioty wokół nadajnika, ale jego kompletnie nie rusza. Jak go wyciąnąć?

Z tego co pamiętam to od schodów trzeba odbić w prawo i tam jest chyba jakies wejscie przez dziure(chyba obok działek)
Kroolik
19 11 2007, 10:19
Albo użyć Telekinezy, ale obstawiam wejście z prawej strony schodów (nie tuż obok, tylko przy ścianie, na maxa po prawej)
Rzeczywiście. Wielkie dzięki. Obok karabinów znajdowała się słabo widoczna drewniana zasuwka. Praktycznie zlewała się ze ścianą. Nagranie zdobyte.
Może i post wydaje sie zbędny ale... mimo że nie jestem szczególnym fanem FPPS'ów to ta gra naprawdę przypadła mi do gustu. grałem co prawda tylko w demo, ale niemal od początku czuć... jakiś klimat, fajny design i..... Big Daddy

Jedna z najlepszych postaci w swiecie gier IMO, robi ogromne wrażenie i ma świetny design.
Nie mam niestety X360 i nie szybko będę miał (jeśli w ogóle) bo w planach mam PS3. Mam jednak wielką chęć na przejście tej gry.. będę się musiał z kumplem dogadać aby pożyczył mi X'a

Mam nadzieję, że tydzień starczy na przejście (licząc ok 2h dziennie)...?
2razyjot
21 11 2007, 10:15
CYTAT(Emet @ 21 11 2007, 09:52)

Mam nadzieję, że tydzień starczy na przejście (licząc ok 2h dziennie)...?
Jak chcesz sucho przejsc gre od bandy do bandy nie zachwycajac sie designem poziomami (ja tam lazilem od kata do kata a w CoD4 probuje wlezc i wsadzic lufe karabinu nawet tam gdzie programisci nie pozwalaja) to starczy i 10, jak chcesz sie bawic, szukac fantow to 14 IMO malo.
Czyli musze 2 tyg zarezerwować w jakiś sposób

Bo już tak mam że łaże wszędzie gdzie się tylko da i sprawdzam co sie tylko da
grajac ze 2h dziennie i idac do przodu wykonujac zadania zajmie ci to z max 3dni - 3,5 dnia, bo gra nie jest wcale trudna oraz do zadania prowadzi 1 sciezka
2razyjot
21 11 2007, 11:06
CYTAT(Emet @ 21 11 2007, 10:19)

Czyli musze 2 tyg zarezerwować w jakiś sposób

Bo już tak mam że łaże wszędzie gdzie się tylko da i sprawdzam co sie tylko da

Ta gra warta jest tego zeby jej poswiecic duuuzo czasu, naprawde swietny tytul. Pozyczaj iXiaka, walcz i graj!
cos dla odprezenia:
Niezle przebrania na Helloweeni relacja w postaci 330 zdjec, czyli
jak stroje powstawaly
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.