Kroolik
21 11 2007, 15:23
CYTAT(jiloo @ 21 11 2007, 15:12)

Rzeźnik ! Ile pracy w to było włożone. Efekt zadowalający, obczajcie to, bo warto.
Masakra. Nie źle

Jeszcze takich fanów Biszkopta nie widzialem

A swoją droga mam pytanie. Nie moge zdobyć acziva za full research wszystkich grup. Osiągnięcia dotyczące poszczególnych przeciwników zdobyłem, a wiec był pełny research. Helikopterków i wieżyczek również. Tak mi się wydaje. Acziv jednak nie wskoczył. Brakuje mi już tylko dwóch aczivów do calaka. Gra na hardzie i za full research. Można gdzieś sprawdzić, co się kompletnie/niekompletnie zresearchowało?
nie da się sprawdzić poziomu badań, jak nie możesz komuś zrobić foty to znaczy że jest max (albo ten konkretny obiekt został sfotografowany masę razy)
masz wymaksowane wszystkie badania w jednym podejściu?
Wydaje mi się, że tak. Znaczy się, grę ukończyłem, ale nie chcąc przechodzić od nowa, cofnąłem się do ostatniego sava (”Fontaine”) i wskoczyłem jako Big Daddy w batyskaf. Teraz latam po wszystkich lokacjach z aparatem w ręku w nadziei, że chwyci jakiś obiekt. Ale niestety, ciągle w obiektywie znaczek negatywny. Czy możliwe, że w finałowej akcji są jakieś elementy do fotoggrafowania?
Nie podczas walki z Fountainem nie ma nic do sfotografowania. Sprubuj zrobić fotę każdemu obiektowi i zobacz czy w prawym górnym rogu wyskakuje napis "object is max reserched" lub "the score is too low".
No, wreszcie się udało. Pomimo, że fotografując security camera miałem w prawym górnym rogu napis "pictures already have" (co mnie myliło, bo w związku z tym, myślałem, że mam już max zdjęć) coś mi tam minimalnie pasek naciągał, aż wreszcie wskoczyły trzy plusiki

i osiągnięcie zdobyte. Teraz został tylko hard. A na tym poziomie nie powiem, potyczka z Big Daddy (przynajmniej w pierwszych lokacjach) wymaga około pięciu odwiedzin vita chamber
Ja na hardzie z pierwszym Big Daddym walczyłem ok. 1,5 godz. Nie chciałem marnować ammo więdz z kluczem na niego

- dla mnie jest to dobra metoda, ale mozolna
Kroolik
23 11 2007, 14:47
CYTAT(dureń @ 23 11 2007, 14:13)

Ja na hardzie z pierwszym Big Daddym walczyłem ok. 1,5 godz. Nie chciałem marnować ammo więdz z kluczem na niego

Podpalić, prądem i skrzynki amunicji, inaczej to dłuuuuuga zabawa w kotka i myszkę

Ewentualnie pszczoły, lub zamrozić i z kluczem na fajfusa, ogólnie ciężka przeprawa
CYTAT(_Kroolik_ @ 23 11 2007, 14:47)

CYTAT(dureń @ 23 11 2007, 14:13)

Podpalić, prądem i skrzynki amunicji, inaczej to dłuuuuuga zabawa w kotka i myszkę

Ewentualnie pszczoły, lub zamrozić i z kluczem na fajfusa, ogólnie ciężka przeprawa
troche Cie ponioslo. gdzie na pierwszym BD pszczoly i skrzynki amunicji.
Tylko, że na początku masz jedynie z plazmoidów: prądzik, ogień, telekineze oraz Bull eye oraz nieupgrajdowane podstawowe bronie. Dlatego taka walka jest trochę mozolna.
Fajnym sposobem na szybsze załatwienie BigDaddy'ego (Bouncera) jest wcześniejsze zaminowanie terenu i sprowokowanie, by Daddy w furii leciał do ciebie przez pole minowe

Nadzianie się na kilka min trochę go zdrowia pozbawi, a ty w między czasie sypniesz go ogniowym plazmoidem i poprawisz kilkoma shootganami.
Najlepiej się sprawdza rozmieszczenie łukiem tych jakby żyłek pod napięciem i sprowokowanie by przez nie przebiegł. Wtedy na hardzie ginie, gdy przebiegnie przez czwartą pułapkę.
Lecz pułapek elektrycznych jest dość mało. Można dziada łatwo rozwalić za pomocą zhakowanego turreta
marcin0903
24 11 2007, 14:50
CYTAT(dureń @ 24 11 2007, 09:08)

Lecz pułapek elektrycznych jest dość mało. Można dziada łatwo rozwalić za pomocą zhakowanego turreta
To je tworzysz za pomocą kuszy

- najlepszy spsób na Big Daddyego to jest, granatnik, albo podrasowany shotgun
wujakamil
24 11 2007, 21:06
Biedny Big Dady
A jeszce fajniej to zahipnotyzować tauśka i pozwolić mu sie tłuc z nastepnym , a ty w tym czasie bawisz sie w reportera faktu
Intotherain
24 11 2007, 21:41
zawsze ladnie wchodza explosive bucks z shotguna( bron stworzona przez samego boga)xD i trap bolty ofkoz.

najpierw rozkladasz trapy, potem 2-3 strzaly z granatnika a jak podbiegnie to po combo trap + grenade wystarcza 2 strzaly z armaty i gg no re big daddy:P
Ale wczoraj urządziłem jatkę

Napuściłem na siebie tatuśków i rzuciłem na nich plazmoid Bull's Eye... wchodząc oczywiście pod security camera. To był widok. Nawalające się dwa tatuśki, ostrzeliwane z góry przez boty

Spróbuję teraz zrobić jeszcze większą zadymę. Dwóch tatuśków z plazmoidami Bull's Eye plus kilka splicerów na plazmoidzie Enrage

...no i boty
Dziobak_
25 11 2007, 16:14
Standarowy sposób na zabicie BD to ustawienie pułapki + żel elektryczny + ustawione wcześniej kilka sztuk proximity mine. Ew shotgun jak się bedzie jeszcze stawiał
Wie ktos, czy niemiecka wersja gry nie jest przypadkiem ocenzurowana? mam na mysli zielona krew i inne bzdety.
Bleh! No to calak zaliczony. A dla przyszłych maniaków w uzyskaniu HARDA kilka moich porad. Oczywiście, inni mogą mieć inne strategie i odmienne zdania:
- nie wydawać Adama na bzdurne toniki;
- zawsze przy każdym ogródku, w miarę możliwości, pakować na maxa zdrowie i Eve
- zrobić całkowity research na Hudinich - nagroda jest wielka
- zdobyć plazmoida Bulls Eye, Hipnotize Big Daddy, ogień, prąd i insekty
- w Power of the Peolple nie ma sensu upgejdować pistoletu, Tommy guna czy granatnika
- pakować w kuszę, chemiczny rozpryskiwacz i shootguna.
No i liczyć się ze stałym odwiedzaniem vita chamber
wolek92
25 11 2007, 21:53
Zrobiłeś tez tego dodatkowego achiva, tego sekretnego ?
Dziobak_
25 11 2007, 22:26
No dokładnie, ja wstrzymuję sie z Hardem bo chcę wiedzieć co to za achievement
wolek92
25 11 2007, 22:47
Ja tak samo

a po za tym gram teraz w AC i wyciskam STrangleholda
Plotki chodzą, że przejście na any difficult bez odwiedzin vita chambers. Ale jeden czort wie. Na razie achievement jest nieaktywny.
CYTAT(Dziobak_ @ 25 11 2007, 23:26)

No dokładnie, ja wstrzymuję sie z Hardem bo chcę wiedzieć co to za achievement
Mam prawie wszystkie achivy odblokowane poza trzema, z czego żaden z tych trzech nie jest sekretny. Sprawdź mój profil porównaj achievementy i bedziesz wiedział który z nich to ten właściwy
KICEK, nie o to biega. Do gry został dodany jeden achievement extra dający dodatkowo 100 GS, czyli w sumie zrobienie calaka będzie równe 1100 GS. Niestety, achievement na tą chwilę jest jeszcze nieaktywny. Niby jest, ale zdobyć go nie można... jeszcze
CYTAT(DaBig @ 26 11 2007, 01:02)

Plotki chodzą, że przejście na any difficult bez odwiedzin vita chambers. Ale jeden czort wie. Na razie achievement jest nieaktywny.
Ja przeszedłem na easy bez bycia w vita- chamber i nie wpad mi achi. Pewnie będzie jak już pisałem jako DLC, a na razie trzeba zadowolić się 1000
Nie wpadł, bo jeszcze jest nieaktywny i być może tak jak piszesz, będzie to DLC. Pożyjemy, zobaczymy
wujakamil
26 11 2007, 15:02
CYTAT(Zajcik @ 25 11 2007, 20:04)

Wie ktos, czy niemiecka wersja gry nie jest przypadkiem ocenzurowana? mam na mysli zielona krew i inne bzdety.
Wzgledem demka jest tylko jakby mniej krwi przy zabijaniu co zreszta zauwazyłem przy drugim przechodzeniu gry .
Gooralesko
28 11 2007, 01:32
Mam problem ze zdobyciem achievementa "Lucky Winner". Nie znam się za bardzo na gamblingu i nie wiem co znaczy "Hit the jackpot" w automacie.
GOORALESKU, jest jeden dobry sposób. Jedziesz do Fort Frolic, tam jest od groma "jednorękich bandytów" (automaty do gry). Już jak zaczynasz poziom to po lewej stronie stoją dwa. Podchodzisz do automatu i robisz sejva. Następnie przepuszczasz całą kasę grając na chybił trafił. Jak zabraknie kasy... wczytujesz sejva i od nowa. Jak zdobędziesz achieva również wczytujesz sejva i w ten sposób nie tracisz ani jednego $$

, a achivek jest.
Gooralesko
28 11 2007, 12:33
Aha dzięki. Tak właśnie myślałem że trzeba będzie zrobić. Wróciłem przed chwilą do Fort Frolic i mam zaraz zamiar wybąbać całe siano przy tej maszynce. Zobaczymy może wpadnie. Czy jackpot to trzy wygrane pod rząd? Bo coś tak mi się wydaje.
Aha i jeszcze jedna rzecz związana z achievementami - z moich obliczeń wynika, że zdobyłem każdy dziennik audio jaki był do zdobycia. A achievementa nie odblokowałem. Czy go zdobędę jak skończę grę. Tak samo jest z achievem dla którego wszystkie siostrzyczki zostały przeze mnie uratowane. Nie zabiłem ani jednej. A na każdej lokacji wszystkie uratowałem. Coś mi tu nie gra. Jestem obecnie w momencie gdy muszę kluczem pacnąć w szyb wentylacyjny aby LS się pojawiły.
EDIT: Hit the jackpot zrobiony
GOORALESKO, z niektórymi achievami jest różnie. Generalnie, w tym momencie, co jesteś, powinieneś mieć już acziva za siostrzyczki. Sprawdź dobrze na poszczególnych lokacjach, czy wszystkie uratowałeś/zharvestowałeś.
Ja np. zdobyłem dwa aczivy za siostrzyczki za jednym razem. Nie wiem jak to się stało, może jakiś bug. Grałem ratując wszystkie siostry i kiedy uratowałem ostatnią wskoczyły dwa aczivy, za uratowanie wszystkich i za uratowanie paru, a resztę zharvestowanie.
Co do dzienników, niestety, musisz wspomóc się tym adresem
http://www.gamefaqs.com/console/xbox360/file/931329/49868, bo najgorzej jest jak pominiesz któryś dziennik i teraz szukaj tego jedynego po wszystkich lokacjach. Ja robiłem tak. Wszedłem na tą stronkę i liczyłem dokładnie dzienniki ile powinno być do znalezienia w poszczególnych lokacjach. Później w grze wchodziłem do menu mapki i goalsów i liczyłem, ile ja znalazłem, a ile powinienem znaleźć i jakich mi ewentualnie brakuje
Gooralesko
28 11 2007, 14:48
Więc tak - achieve'y za nie harvestowanie siostrzyczek i znalezienie wszystkich audio diaries zaliczyłem. I najgorsze na koniec. Grałem cały czas na Hardzie z myślą o achievemencie. Skończyłem grę ładny filmik się uruchomił a achieve'a za hard nie dostałem. Masakra jakaś. Tyle się męczyłem na najwyższym poziomie trudności i wielka kupa z tego wyszła. Mam 960 pkt i tylko jeden się nie odblokował. Musiałem w pewnym momencie bawić się opcja poziomu trudności (i tak było zmieniłem i od razu będąc cały czas w menu z powrotem przywróciłem HARD) i wtedy właśnie gra uznała że zmieniłem w czasie rozgrywki difficulty. Efekt jest taki, jaki opisałem wcześniej. Żenada.
Jeżeli masz save przed zmianą trudności to go wczytaj i przechodż ot tamtego momentu.
Gooralesko
28 11 2007, 16:30
Gdybym to ja jeszcze wiedział gdzie byłem gdy poziom trudności zmieniałem.
Dałem gierce 2 szanse i sie opłaciło! Wkręciłem sie gdzieś tak od połowy, wczesniej był to dla mnie tylko ładny graficznie tytuł. Klimat miasta jednak zabija ale co sie bede powtarzał wszystko to już było pisane wiele razy
Czasem warto dawać 2 szansę. Mnie się opłaciło w przypadku Dead Rising
To prawda, że na TV SD obraz zostaje ucięty? Macie może jakieś screeny porównawcze ???
Ja grałem pierwsze godzinki na zwykłym crt 29' i nie spotkałem sie z żadnym ucięciem obrazu
Mastah27
1 12 2007, 17:15
Łatka i dodatki do gry (między innymi nowe plasmidy) do ściągnięcia w przyszłym tygodniu:
http://xbox360.ign.com/articles/838/838862p1.html
Również grałem na CRT-ku i nie zauważyłem żadnych przycięć.
Pewnie w momencie wejścia łatki zostanie odblokowany ostatni achievement, aby jeszcze bardziej zachęcić do kolejnego przejścia gry. Nowe plazmoidy, nowy achievement i jedziemy
Co do Gamer Score'a - najlepszy poradnik jaki do tej pory znalazłem -
http://guides.gamepressure.com/bioshock/guide.asp?ID=3350Służy mi do dzienników i toniców, bardzo fajnie wszystko opisane. No i polak jest autorem

//Aktualnie męczę Harda, nie jest może aż tak źle, gorzej jak się trafi na BD - połowa amunicji się marnuje... A słyszeliście jaki to achievement będzie? "Bulletproof" - przejdź całą grę na poziomie Hard bez użycia Vita-Chamber. Jak to przeczytałem to mi się odechciało wszystkiego, ale jak teraz widzę że będą nowe plazmidy to hmm... może się skuszę

Mam nadzieję że ten dodatek będzie darmowy?
Przeszedłe gre, bardzo mi się podobała, jednak żałuje, że ustawiłem poziom trudności na normal. Gra dla mnie była za prosta, w każdym momencie można sejwować, ani razu nie skożystałem z Vita-Chamber.
Mój czas gry to około 30 godzin, lizałem każdą ściane i zebrałem chyba wszystko co możliwe.
W tej grze nie darady się nigdzie zaciąć, tatusiek sprawił mi tylko problem na początku, po pewnym czasie jest bardzo łatwy i pada po 5 strzałach z dopakowanej strzelby + elektryczne naboje. Wtedy nawet nie drgnie i my nie tracimy energii.
Podobało mi się prawie wszystko wiec zalet nie będe wymieniał.
Wady.
-Doczytujące się textury
-Płynność animacji w niektórych miejscówkach ( zauważyłem, że im bliżej ścian tym bardziej animacja lubi szarpać) ale i tak jest dobrze tylko na pewno nie idealnie. Pomaga wyłączenie V-sync ale wtedy obraz się rozjezdza.
-Praktycznie brak zagadek
-Niski poziom trudności, nie sposób się zaciąć ale po ostatnich pozycjach to chyba staje się normą. Najwiekszy rynek zbytu Ameryka a oni nie lubą trudnych gier.
Chciałem drugi raz przejść gre na hardzie, doszedłem do Arcadi i dałem spokój. Nigdy nie lubiłem 2 rzy przechodzi tej samej gry tylko dla troche wyższego poziomu trudności.
Moja ocena 9
No widzisz, ja na Medium doszedłem do Fort Frolic, potem stwierdziłem że nie będzie mi się chciało przechodzić jeszcze raz, więc skasowałem save'y i zacząłem od nowa na Hardzie. Póki co na jednego Tatusia zużywam połowę strzelby, 6 pocisków elektrycznych, 2 granaty i kilka jego min odrzuconych telekinezą...
W poniedzialek otrzymam gre. Sugerujecie, zeby zaczac rozgrywke na hardzie?
ImOwnYou
2 12 2007, 13:13
Mam pytanie. Czy jak się przejdzie Bio na najwyższym poziomie, to wyskoczy achievement za niższe poziomy??
http://wsgfmedia.com/uploads/paddywak/scre...BioshockFOV.jpgPonoć tak na CRT TV jest ucinany, albo dodawany nawet...już nie pamietam jak to było...
CYTAT
Mam pytanie. Czy jak się przejdzie Bio na najwyższym poziomie, to wyskoczy achievement za niższe poziomy??
Nie ma achievementów za przejście na niższych poziomach trudności. Jest tylko za hard.
Zajcik - jak najbardziej. Każdy inny poziom jest zbyt prosty, to na hardzie rozgrywka wciąga bo opłaca się hackowanie działek i kamer, oraz kombinowanie jak zatłuc BD.
ImOwnYou - nie ma achievów za niższe, są tylko za samo przechodzenie etapów i za hard.
Już za kilkadziesiąt minut firma 2K Games opublikuje w Internecie długo oczekiwaną łatę do gry BioShock, która nie tylko wyeliminuje zauważone przez użytkowników błędy (np. błędne wyświetlanie obrazu w trybie panoramicznym) ale oferuje również kilka innych udogodnień, m.in. niewidziane wcześniej plazmidy.
Fanów z pewnością ucieszy fakt, że poprawka wprowadzi do gry nowe plazmidy i toniki. W sumie dostępnych będzie siedem premierowych ulepszeń: Sonic Boom, Sonic Boom II, Eve Saver, Machine Buster, Machine Buster II, Vending Expert i Vending Expert II. Autorzy dodali również moc o nazwie Human Inferno, która istniała w pierwowzorze, ale w wyniku błędu nie można było jej zdobyć i użyć.
Twórcy BioShocka zdecydowali się ponadto na wprowadzenie opcji pozwalającej wyłączyć komory Vita-Chambers. Bez kapsuł regenerujących gracz nie może wskrzeszać głównego bohatera po jego śmierci, co automatycznie zwiększa poziom trudności zmagań. Z poprawką tą związana jest zresztą jeszcze jedna nowość, która dostępna będzie wyłącznie dla użytkowników konsol Xbox 360. Chodzi tu o warte 100 punktów osiągnięcie (achievement) Brass Balls. Gracz zaliczy je, jeśli uda mu się ukończyć rozgrywkę na ostatnim poziomie trudności, z wyłączonymi komorami Vita-Chambers.
Łatki do gry BioShock powinny zostać udostępnione po godz. ósmej polskiego czasu. Tyczy się to zarówno wersji na PC, jak i edycji na konsolę Xbox 360. Użytkownicy ostatniej platformy nie będą musieli płacić za nowe plazmidy – firma 2K Games postanowiła w ten sposób wynagrodzić graczom cierpliwość w oczekiwaniu na poprawkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.