ImOwnYou
4 12 2007, 09:26
Kiedy wkońcu bedzie do zdobycia ten sekretny Achievement??
A przeczytałeś to co napisał signap?
Byle źródło newsa było wiarygodne:]
Tutaj macie źródło najbardziej wiarygodne w sprawach dotyczących BioShock.

Wszystko się zgadza.
Nowy achievement nazywa się "Brass Balls" i dostaje się go za przejście na hardzie bez użycia vita- chemberów. Już zdobyły go 2 osoby.
Z tego co tam pisze, w menu gry można wyłączyć Vita Chambery.
Jak tylko dorwę się do mojej płytki (Maniii!!!) przechodzę brakujące 100 GS do pełnego 1100 GS.
edit:
http://www.videogamer.com/news/04-12-2007-7028.htmlPełne porównanie co tak naprawdę wprowadza dzisiejsza łatka do Bioshocka w samym wyświetlaniu gry na ekranach szerokokątnych.

LOL?
texz: to prawda gdy w opcjach da się na OFF opcje "FOV wtedy wlasnie wiecej widzimy na naszym ekranie.
Hmm mam trochę kłopotliwe pytanie, może ktoś z was się orientuje, bo w necie nie mogłem znaleźć odpowiedzi - Czy po ściągnięciu tych nowych plazmidów i toniców, one wliczają się do achievementa "Tonic Collector"? Jestem właśnie w trakcie przechodzenia gry na hardzie (Hephaestus) i nie chcę stracić tyle gry, jeśli jakiś tonic możemy zdobyć we wcześniejszych misjach (bądź kupić w GG, a mi nie starczy EVE)...
CYTAT(Fab3r @ 5 12 2007, 01:11)

Hmm mam trochę kłopotliwe pytanie, może ktoś z was się orientuje, bo w necie nie mogłem znaleźć odpowiedzi - Czy po ściągnięciu tych nowych plazmidów i toniców, one wliczają się do achievementa "Tonic Collector"? Jestem właśnie w trakcie przechodzenia gry na hardzie (Hephaestus) i nie chcę stracić tyle gry, jeśli jakiś tonic możemy zdobyć we wcześniejszych misjach (bądź kupić w GG, a mi nie starczy EVE)...
Nie, nowe toniki nie wliczają się do achievementa. Własnie skonczylem gre i po zebraniu ostatniego w Point Prometeus normalnie wyskoczyło osiągnięcie.
Kto juz jest w trakcie robienia tygo nowego achiva, moze ktos zrobil ? Trudno jest ?
CYTAT(elimiko @ 5 12 2007, 02:14)

Nie, nowe toniki nie wliczają się do achievementa. Własnie skonczylem gre i po zebraniu ostatniego w Point Prometeus normalnie wyskoczyło osiągnięcie.
To świetnie, dzięki

wolek92 - a jak myślisz

?
No mysle (rzadko sie zdarza, ale jednak

) ... jest trudno i fajnie. Mam racje ??
No, zrobienie Brass Balla to będzie kozak zadanie. Praktycznie ciągły sejvik. A ile się będzie trzeba nakąbinować z załatwieniem BD

Coś czuję, że kuuuuuupe czasu zajmie zrobienie tego achiva
^___^ 46/50 achievów, 760/1000 - aktualnie jestem w Proving Grounds. Gra jest po prostu genialna, mam zamiar ją jutro skończyć. Ale w Brass Balls nie mam ochoty się bawić
W bioshocku będzie max GS 1100 czy jeszcze dodadzą i będzie 1250 ???
jestem teraz po uratowaniu tej malej dziewczynki i nie wiem co wybrac w automacie
co mi sie najbardziej przyda ?
Da się wykonać Brass Ball bez zabijania BD'ych?
CYTAT(t3xz @ 6 12 2007, 17:20)

Hie hie, no ciekawe

A co texz, chcesz przeleciec migiem po wszystkich levelach? Też zastanawialem sie czy gra uznalaby takie przejscie.
CYTAT(elimiko @ 6 12 2007, 19:29)

CYTAT(t3xz @ 6 12 2007, 17:20)

Hie hie, no ciekawe

A co texz, chcesz przeleciec migiem po wszystkich levelach? Też zastanawialem sie czy gra uznalaby takie przejscie.
Pytanie: Czemu by nie miała uznać?
Uznać by pewnie uznała, tylko ciężko by było w paru momentach, gdzie MUSISZ wykończyć przeciwników, żeby przejść dalej. Bez pakowania statsów ciężka sprawa. Hard + brak vita chambers + krótki pasek życia i mało amunicji
Troche szkoda czasu. Przechodzisz całą grę bez zdobywania adama, masz krótki pasek życia i pod koniec gry padasz, jak mucha w głównej potyczce. Bez sensu. Właśnie powinno się zaliczać każdą siostrzyczkę i pakować w Adama i Eve na maxa.
No nie wiem, ja grając na moim hardzie, zginąłem kilka, może 5 razy. Częste save'y, a na BD electric gel i exploding buck. Za dużej filozofii nie ma... Tylko że od nowa to wszystko męczyć :|. Ewentualnie na level harvestować jedną siostrę, żeby mieć na upgrade'y życia i eve (oba po 80 adama). Z toniców przydatne są jedyni na dłuższą metę electric bolt i winter cośtam

.
luck1985
7 12 2007, 00:19
Jestem w Olympic cos tam .......... maniacy beda wiedziec
Mam na dole winde , schody sa tylko do 3 pietra pozniej sie urywaja . Na pietrze jest tatus i siostra . Kod do windy jest z pamietniku fotografa czy cos takiego , gdzie ten pamietnik odszukac , bo przelecialem cale 3 pietro i nic
qwerty_91
7 12 2007, 00:47
Gdzieś wyżej jest napisane. Na którymś pietrze jest aparat i martwy fotograf a obok niego pamiętnik w nim masz zapisany kod, jeśli nie to przejrzyj pamiętniki jakie masz czy już go nie zebrałeś.
luck1985
7 12 2007, 01:01
PRzeszukalem ciala i nikt nie ma pamietnika , ale z tego co pamietam (moge sie mylic , dluga przerwe w tej grze mialem) to pamietniki sa najczesciej w formie kasety i leza sobie luzem ......A przerylem cale gorne pietro lacznie z 1 pietrem i parterem ............NIE MA .
Odsluchalem te ktore mam i nadal kodu nie znam
Gooralesko
7 12 2007, 01:58
Nie wiem czy któs próbował ale bez zabicia ani jednej dziwczynki nie skończysz gry. Zapewne na każdej lokacji trzeba ubić conajmniej jedną. Bez vita chamberów zaciachać BD jeszcze w medical pavillon to jest naprawdę wyzwanie.
CYTAT(luck1985 @ 7 12 2007, 01:01)

PRzeszukalem ciala i nikt nie ma pamietnika , ale z tego co pamietam (moge sie mylic , dluga przerwe w tej grze mialem) to pamietniki sa najczesciej w formie kasety i leza sobie luzem ......A przerylem cale gorne pietro lacznie z 1 pietrem i parterem ............NIE MA .

Zajrzyj na strone 42. Tam masz odpowiedź, gdzie znajduje się nagranie z kodem do windy.
CYTAT(Gooralesko @ 7 12 2007, 01:58)

Nie wiem czy któs próbował ale bez zabicia ani jednej dziwczynki nie skończysz gry. Zapewne na każdej lokacji trzeba ubić conajmniej jedną. Bez vita chamberów zaciachać BD jeszcze w medical pavillon to jest naprawdę wyzwanie.
zawsze można na początku odpuścić i później zaatakować jak już poczujemy się silniejsi
Gooralesko
7 12 2007, 10:39
Jak chciałem opuścić Medical Pavillon bez zabicia LS dostałem po oczach komunikatem o tym że jestem zbyt słaby by wybrać się dalej. O tym mówiłem w poprzednim, poście.
albo mam sklerozę albo ja opuściłem Medical zanim ubiłem pierwszego Tatuśka
Możecie mi powiedzieć w jaki sposób wyłącza się vita chambery? Jestem już w Medical Pavilon, na hardzie, zoero zgonu, ale wciąż po drodze pojawiają się kapsuły. W opcjach gry nic takiego nie zauważyłem.
tutaj chyba tego nie bylo (dawalem w ciekawych filmikach)
http://www.youtube.com/watch?v=rVTOjZ_rK84jesli bylo to DEL
CYTAT(Gooralesko @ 7 12 2007, 12:39)

Jak chciałem opuścić Medical Pavillon bez zabicia LS dostałem po oczach komunikatem o tym że jestem zbyt słaby by wybrać się dalej. O tym mówiłem w poprzednim, poście.
Chyba chodzi Ci o komunikat, że w poziomie który chcesz opuścić została niezharvesterowana siostrzyczka, nic ponad to. Mi przynajmniej gra nie pisała, żebym troszkę "przypakował" bo w następnym levelu mogę mieć problemy
A BD przechodząc BB warto zainteresować się w późniejszych levelach. Robimy im research, ewentualnie stworzymy próbę sił z innym BD. Później wracamy do BD, których ominęliśmy. Kaszka z mlekiem.
BTW. jeżeli ktoś ma dość zaawansowanego save z poprzednich rozgrywek, gdzie jest absolutnie pewien, że nie zginął ani razu - może od niego zacząć zabawę. Gra zaliczy za to achievementa.
Podoba mi się obraz po pachu , więcej widać ;D
luck1985
7 12 2007, 17:50
CYTAT(elimiko @ 7 12 2007, 03:02)

CYTAT(luck1985 @ 7 12 2007, 01:01)

Zajrzyj na strone 42. Tam masz odpowiedź, gdzie znajduje się nagranie z kodem do windy.
Dzieki.Zajrzalem i ..... i nadal wiem to samo co wiedzialem , czyli ze mam szukac kolo paparazi na ostatnim pietrze , ale cale pietro przejrzalem. Zaraz bede lizal dokladnie kazda sciane , ale juz to wczoraj zrobilem - bezskutecznie. Bede probowac , odslucham wszystko co mam ......
ta tasma z tego co pamietam swiecila na zloty kolor i raczej nie mogles jej przegabic ;] musiz miec ;]
qwerty_91
7 12 2007, 20:02
Taśma leżała zaraz obok tego aparatu przy barierce. Przeszukaj jeszcze raz dokładnie taśmy, które masz.
Czy ktoś wie jak się wyłącza vita chambery?
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:26)

Czy ktoś wie jak się wyłącza vita chambery?
W grze wciskasz Start -> Options i tam masz taką opcje do wyboru.
Nie ma tam takiej opcji. Właśnie tak samo myślałe, że po updejcie pojawi się opcja on/off... ale nic takiego nie znalazłem. Może inaczej się nazywa?
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:36)

Nie ma tam takiej opcji. Właśnie tak samo myślałe, że po updejcie pojawi się opcja on/off... ale nic takiego nie znalazłem. Może inaczej się nazywa?
W tej chwili nie mogę sprawdzić, ale u mnie się pojawiła, na pewno ma w nazwie Vita-Chamber. Zupdatowałem grę na starcie, ściągnąłem bonusowe toniki i mogę wyłączać Vita-Chambery teraz. W sumie to miałem domyślnie ustawione, na OFF.
Zaraz, zaraz... to nie wystarczy automatyczny updejt? Trzeba dodatkowo ściągnac jakiś DLC z marketu?
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:41)

Zaraz, zaraz... to nie wystarczy automatyczny updejt? Trzeba dodatkowo ściągnac jakiś DLC z marketu?
Nie wiem, ja zainstalowałem to i to w tym samym czasie, więc nie bardzo wiem co jest odpowiedzialne za te Vita-Chambery. Tak czy inaczej te dodatkowe toniki są darmowe i ważą 20 MB, więc na Twoim miejscu bym spróbował.
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:41)

Tak, oprócz update'u musisz zassać z bazaru paczke
Ryan Industries Plasmids and Gene Tonics ważącą 20 MB.
Ciekawe... ale ten drugi, to nie jest przypadkiem zwykly Bouncer?
CYTAT(teddy @ 7 12 2007, 20:38)

CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:36)

W tej chwili nie mogę sprawdzić, ale u mnie się pojawiła, na pewno ma w nazwie Vita-Chamber. Zupdatowałem grę na starcie, ściągnąłem bonusowe toniki i mogę wyłączać Vita-Chambery teraz. W sumie to miałem domyślnie ustawione, na OFF.
inna sprawa że ta opcja musi być ustawiona na ON żeby działała
zauważyliście że po apdejcie gra jest szybsza? chodzi mi o poruszanie się postaci, teraz to na maxymalnym wychyleniu koleś biegnie jak podupcony
i jakoś tak ładniej wszystko widać, hmmm
wolek92
15 12 2007, 12:19
W Bioshock max będzie 1100gs czy dodadzą coś jeszcze i będzie 1250gs ??
Póki co nic na ten temat nie wiadomo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.