Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
ImOwnYou
Kiedy wkońcu bedzie do zdobycia ten sekretny Achievement?? smile.gif
koso
A przeczytałeś to co napisał signap?

Byle źródło newsa było wiarygodne:]
signap
to bylo z GRY ONLINE
wrog
Tutaj macie źródło najbardziej wiarygodne w sprawach dotyczących BioShock. smile.gif Wszystko się zgadza.
dureń
Nowy achievement nazywa się "Brass Balls" i dostaje się go za przejście na hardzie bez użycia vita- chemberów. Już zdobyły go 2 osoby.
t3xz
Z tego co tam pisze, w menu gry można wyłączyć Vita Chambery.

Jak tylko dorwę się do mojej płytki (Maniii!!!) przechodzę brakujące 100 GS do pełnego 1100 GS.

edit:

http://www.videogamer.com/news/04-12-2007-7028.html
Pełne porównanie co tak naprawdę wprowadza dzisiejsza łatka do Bioshocka w samym wyświetlaniu gry na ekranach szerokokątnych.

LOL?
k0ntra
texz: to prawda gdy w opcjach da się na OFF opcje "FOV wtedy wlasnie wiecej widzimy na naszym ekranie.
Fab3r
Hmm mam trochę kłopotliwe pytanie, może ktoś z was się orientuje, bo w necie nie mogłem znaleźć odpowiedzi - Czy po ściągnięciu tych nowych plazmidów i toniców, one wliczają się do achievementa "Tonic Collector"? Jestem właśnie w trakcie przechodzenia gry na hardzie (Hephaestus) i nie chcę stracić tyle gry, jeśli jakiś tonic możemy zdobyć we wcześniejszych misjach (bądź kupić w GG, a mi nie starczy EVE)...
elimiko
CYTAT(Fab3r @ 5 12 2007, 01:11) *
Hmm mam trochę kłopotliwe pytanie, może ktoś z was się orientuje, bo w necie nie mogłem znaleźć odpowiedzi - Czy po ściągnięciu tych nowych plazmidów i toniców, one wliczają się do achievementa "Tonic Collector"? Jestem właśnie w trakcie przechodzenia gry na hardzie (Hephaestus) i nie chcę stracić tyle gry, jeśli jakiś tonic możemy zdobyć we wcześniejszych misjach (bądź kupić w GG, a mi nie starczy EVE)...

Nie, nowe toniki nie wliczają się do achievementa. Własnie skonczylem gre i po zebraniu ostatniego w Point Prometeus normalnie wyskoczyło osiągnięcie.

wolek92
Kto juz jest w trakcie robienia tygo nowego achiva, moze ktos zrobil ? Trudno jest ?
Fab3r
CYTAT(elimiko @ 5 12 2007, 02:14) *
Nie, nowe toniki nie wliczają się do achievementa. Własnie skonczylem gre i po zebraniu ostatniego w Point Prometeus normalnie wyskoczyło osiągnięcie.

To świetnie, dzięki smile.gif

wolek92 - a jak myślisz biggrin.gif ?
wolek92
No mysle (rzadko sie zdarza, ale jednak tongue.gif) ... jest trudno i fajnie. Mam racje ?? biggrin.gif
DaBig
No, zrobienie Brass Balla to będzie kozak zadanie. Praktycznie ciągły sejvik. A ile się będzie trzeba nakąbinować z załatwieniem BD biggrin.gif Coś czuję, że kuuuuuupe czasu zajmie zrobienie tego achiva smile.gif
Fab3r
^___^ 46/50 achievów, 760/1000 - aktualnie jestem w Proving Grounds. Gra jest po prostu genialna, mam zamiar ją jutro skończyć. Ale w Brass Balls nie mam ochoty się bawić smile.gif
wolek92
W bioshocku będzie max GS 1100 czy jeszcze dodadzą i będzie 1250 ???
Siwy_
jestem teraz po uratowaniu tej malej dziewczynki i nie wiem co wybrac w automacie
co mi sie najbardziej przyda ?
t3xz
Da się wykonać Brass Ball bez zabijania BD'ych?
elimiko
CYTAT(t3xz @ 6 12 2007, 17:20) *

Hie hie, no ciekawe cool.gif A co texz, chcesz przeleciec migiem po wszystkich levelach? Też zastanawialem sie czy gra uznalaby takie przejscie.

t3xz
CYTAT(elimiko @ 6 12 2007, 19:29) *
CYTAT(t3xz @ 6 12 2007, 17:20) *

Hie hie, no ciekawe cool.gif A co texz, chcesz przeleciec migiem po wszystkich levelach? Też zastanawialem sie czy gra uznalaby takie przejscie.

Pytanie: Czemu by nie miała uznać? whistling.gif
Mathez
Uznać by pewnie uznała, tylko ciężko by było w paru momentach, gdzie MUSISZ wykończyć przeciwników, żeby przejść dalej. Bez pakowania statsów ciężka sprawa. Hard + brak vita chambers + krótki pasek życia i mało amunicji wink.gif
DaBig
Troche szkoda czasu. Przechodzisz całą grę bez zdobywania adama, masz krótki pasek życia i pod koniec gry padasz, jak mucha w głównej potyczce. Bez sensu. Właśnie powinno się zaliczać każdą siostrzyczkę i pakować w Adama i Eve na maxa. smile.gif
Fab3r
No nie wiem, ja grając na moim hardzie, zginąłem kilka, może 5 razy. Częste save'y, a na BD electric gel i exploding buck. Za dużej filozofii nie ma... Tylko że od nowa to wszystko męczyć :|. Ewentualnie na level harvestować jedną siostrę, żeby mieć na upgrade'y życia i eve (oba po 80 adama). Z toniców przydatne są jedyni na dłuższą metę electric bolt i winter cośtam tongue.gif.
luck1985
Jestem w Olympic cos tam .......... maniacy beda wiedziec wink.gif
Mam na dole winde , schody sa tylko do 3 pietra pozniej sie urywaja . Na pietrze jest tatus i siostra . Kod do windy jest z pamietniku fotografa czy cos takiego , gdzie ten pamietnik odszukac , bo przelecialem cale 3 pietro i nic confused.gif
qwerty_91
Gdzieś wyżej jest napisane. Na którymś pietrze jest aparat i martwy fotograf a obok niego pamiętnik w nim masz zapisany kod, jeśli nie to przejrzyj pamiętniki jakie masz czy już go nie zebrałeś.
luck1985
PRzeszukalem ciala i nikt nie ma pamietnika , ale z tego co pamietam (moge sie mylic , dluga przerwe w tej grze mialem) to pamietniki sa najczesciej w formie kasety i leza sobie luzem ......A przerylem cale gorne pietro lacznie z 1 pietrem i parterem ............NIE MA .
Odsluchalem te ktore mam i nadal kodu nie znam confused.gif
Gooralesko
Nie wiem czy któs próbował ale bez zabicia ani jednej dziwczynki nie skończysz gry. Zapewne na każdej lokacji trzeba ubić conajmniej jedną. Bez vita chamberów zaciachać BD jeszcze w medical pavillon to jest naprawdę wyzwanie.
elimiko
CYTAT(luck1985 @ 7 12 2007, 01:01) *
PRzeszukalem ciala i nikt nie ma pamietnika , ale z tego co pamietam (moge sie mylic , dluga przerwe w tej grze mialem) to pamietniki sa najczesciej w formie kasety i leza sobie luzem ......A przerylem cale gorne pietro lacznie z 1 pietrem i parterem ............NIE MA .

Zajrzyj na strone 42. Tam masz odpowiedź, gdzie znajduje się nagranie z kodem do windy.

Diabeu
CYTAT(Gooralesko @ 7 12 2007, 01:58) *
Nie wiem czy któs próbował ale bez zabicia ani jednej dziwczynki nie skończysz gry. Zapewne na każdej lokacji trzeba ubić conajmniej jedną. Bez vita chamberów zaciachać BD jeszcze w medical pavillon to jest naprawdę wyzwanie.

zawsze można na początku odpuścić i później zaatakować jak już poczujemy się silniejsi
Gooralesko
Jak chciałem opuścić Medical Pavillon bez zabicia LS dostałem po oczach komunikatem o tym że jestem zbyt słaby by wybrać się dalej. O tym mówiłem w poprzednim, poście.
Diabeu
albo mam sklerozę albo ja opuściłem Medical zanim ubiłem pierwszego Tatuśka
DaBig
Możecie mi powiedzieć w jaki sposób wyłącza się vita chambery? Jestem już w Medical Pavilon, na hardzie, zoero zgonu, ale wciąż po drodze pojawiają się kapsuły. W opcjach gry nic takiego nie zauważyłem.
signap
tutaj chyba tego nie bylo (dawalem w ciekawych filmikach)

http://www.youtube.com/watch?v=rVTOjZ_rK84

jesli bylo to DEL
t3xz
CYTAT(Gooralesko @ 7 12 2007, 12:39) *
Jak chciałem opuścić Medical Pavillon bez zabicia LS dostałem po oczach komunikatem o tym że jestem zbyt słaby by wybrać się dalej. O tym mówiłem w poprzednim, poście.

Chyba chodzi Ci o komunikat, że w poziomie który chcesz opuścić została niezharvesterowana siostrzyczka, nic ponad to. Mi przynajmniej gra nie pisała, żebym troszkę "przypakował" bo w następnym levelu mogę mieć problemy wink.gif
A BD przechodząc BB warto zainteresować się w późniejszych levelach. Robimy im research, ewentualnie stworzymy próbę sił z innym BD. Później wracamy do BD, których ominęliśmy. Kaszka z mlekiem.

BTW. jeżeli ktoś ma dość zaawansowanego save z poprzednich rozgrywek, gdzie jest absolutnie pewien, że nie zginął ani razu - może od niego zacząć zabawę. Gra zaliczy za to achievementa.
Soul
Podoba mi się obraz po pachu , więcej widać ;D
luck1985
CYTAT(elimiko @ 7 12 2007, 03:02) *
CYTAT(luck1985 @ 7 12 2007, 01:01) *

Zajrzyj na strone 42. Tam masz odpowiedź, gdzie znajduje się nagranie z kodem do windy.

Dzieki.Zajrzalem i ..... i nadal wiem to samo co wiedzialem , czyli ze mam szukac kolo paparazi na ostatnim pietrze , ale cale pietro przejrzalem. Zaraz bede lizal dokladnie kazda sciane , ale juz to wczoraj zrobilem - bezskutecznie. Bede probowac , odslucham wszystko co mam ......
Snejk
ta tasma z tego co pamietam swiecila na zloty kolor i raczej nie mogles jej przegabic ;] musiz miec ;]
qwerty_91
Taśma leżała zaraz obok tego aparatu przy barierce. Przeszukaj jeszcze raz dokładnie taśmy, które masz.
DaBig
Czy ktoś wie jak się wyłącza vita chambery?
teddy
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:26) *
Czy ktoś wie jak się wyłącza vita chambery?

W grze wciskasz Start -> Options i tam masz taką opcje do wyboru.
DaBig
Nie ma tam takiej opcji. Właśnie tak samo myślałe, że po updejcie pojawi się opcja on/off... ale nic takiego nie znalazłem. Może inaczej się nazywa?
teddy
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:36) *
Nie ma tam takiej opcji. Właśnie tak samo myślałe, że po updejcie pojawi się opcja on/off... ale nic takiego nie znalazłem. Może inaczej się nazywa?

W tej chwili nie mogę sprawdzić, ale u mnie się pojawiła, na pewno ma w nazwie Vita-Chamber. Zupdatowałem grę na starcie, ściągnąłem bonusowe toniki i mogę wyłączać Vita-Chambery teraz. W sumie to miałem domyślnie ustawione, na OFF.
DaBig
Zaraz, zaraz... to nie wystarczy automatyczny updejt? Trzeba dodatkowo ściągnac jakiś DLC z marketu?
teddy
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:41) *
Zaraz, zaraz... to nie wystarczy automatyczny updejt? Trzeba dodatkowo ściągnac jakiś DLC z marketu?

Nie wiem, ja zainstalowałem to i to w tym samym czasie, więc nie bardzo wiem co jest odpowiedzialne za te Vita-Chambery. Tak czy inaczej te dodatkowe toniki są darmowe i ważą 20 MB, więc na Twoim miejscu bym spróbował.
elimiko
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:41) *

Tak, oprócz update'u musisz zassać z bazaru paczke Ryan Industries Plasmids and Gene Tonics ważącą 20 MB.

signap
wie moze dlaczego pare BD niepojawilo sie w grze bo znalazlem takie screeny

http://img.hexus.net/v2/internationalevent...ock_large_1.jpg
http://www.joystiq.com/media/2006/05/biosh...ted_screens.jpg
Zajcik
Ciekawe... ale ten drugi, to nie jest przypadkiem zwykly Bouncer?
signap
http://www.joergspielt.de/wp-content/uploa...k_big-daddy.jpg

tutaj wyrazniej wydac ze jego "rece" sa czyms zajete
Diabeu
CYTAT(teddy @ 7 12 2007, 20:38) *
CYTAT(DaBig @ 7 12 2007, 20:36) *

W tej chwili nie mogę sprawdzić, ale u mnie się pojawiła, na pewno ma w nazwie Vita-Chamber. Zupdatowałem grę na starcie, ściągnąłem bonusowe toniki i mogę wyłączać Vita-Chambery teraz. W sumie to miałem domyślnie ustawione, na OFF.

inna sprawa że ta opcja musi być ustawiona na ON żeby działała
zauważyliście że po apdejcie gra jest szybsza? chodzi mi o poruszanie się postaci, teraz to na maxymalnym wychyleniu koleś biegnie jak podupcony

i jakoś tak ładniej wszystko widać, hmmm
wolek92
W Bioshock max będzie 1100gs czy dodadzą coś jeszcze i będzie 1250gs ??
Fab3r
Póki co nic na ten temat nie wiadomo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.