Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
artur z londynu
CYTAT(Krzys PL @ 4 03 2008, 09:44) *
Kontynuacja bioshocka może zależeć od zakończenia jakie twórcy sobie wybiorą

Kto nie skończył bioszoka niech nie czyta

Zakończenie dobre. Nasza postać dowiaduje sie o podobnym miejscu do rapture w nim znajduje coś co może pomóc ludziom z Rapture.

Zakończenie złe. Jesteśmy jakimś naukowcem, który pomaga Litle sisters i ich opiekunce powstrzymać splicery przed zniszczeniem świata (to drogie troche tandetne mi wyszło:) )

Dobre i zle zakonczenie ???
To jakie ja mialem ?? lodzie ratunkowe wyplywaja na powierzchnie wody i splicery atakuja marynarzy na lodzi podwodnej.

Pozdrawiam
Diabeu
powiedzmy że pesymistyczne
bo trudno nazwać je złym per se
koso
CYTAT(t3xz @ 2 03 2008, 17:53) *
Kilka artworków z powstającej drugiej części gry:
http://benmauro.blogspot.com/2008/02/mid-term-update.html

Najciekawsze jest przedstawianie czegoś w rodzaju pozaziemskiej rasy. Nie wiadomo też czy dwójka będzie prequelem, czy bezpośrednim sequelem (wcześniej pojawiały się głosy, że bardziej to pierwsze).

A gdzie jest napisane, że to artworki z BioShock 2?
Krzys PL
Zepsułeś zabawę wink.gif
"These images are for a proposed sequel to 'Bioshock'."
Bedzie związane z bioszokiem na drogim obrazku jest stacja rapture tylko skąd rapture na powierzchni???
Diabeu
koso, nigdzie, dlatego nie wiem co o tych artach sądzić
a że dwójka będzie to wiadomo, więc sobie pierdzielimy luźno
koso
Teraz powinienem wkleić gołą d.upę i napisać, że to może być jedna z subbossek w BioShock 2. Wiarygodność byłaby porównywalna, zwłaszcza że dziewczyna budziłaby uczucia tak jak Little Sister, więc byłby pretekst wink.gif

Sequel BioShock 2 zapowiada się jako spora próba wyobraźni twórców. Prequel odbywający się w Rapture czy sequel gdziekolwiek indziej? Pierwsze rozwiązanie wymuszałoby mniej akcji i bardziej przygodowy charakter. Drugi wariant jest ryzykowny z wielu powodów... Pewne jest, że B2 nie będzie tak świeży, oryginalny i pomysłowy. Takie genialne dzieła rzadko zdarzają się kilka razy w skali jednej serii.

Popuszczając wodze wyobraźni - w latach 60. szalony naukowiec przejmuje paryski Luwr, otacza go nieprzekraczalną barierą, a w muzeum reintepretuje dzieła światowej sławy malarzy, tworząc własną rzeczywistość. Tadam!
Diabeu
obiecanki cacanki a gołej dupy nie ma
t3xz
CYTAT(koso @ 4 03 2008, 14:04) *
A gdzie jest napisane, że to artworki z BioShock 2?

Artworki ze swojej specyficznej roli przedstawienia czegoś, co tkwi jak na razie jedynie w umysłach artystów pracujących nad powstającym dopiero projektem, spełniają takie właśnie zadanie. Tak więc to coś jest pewnie jeszcze na papierze i czy można to nazywać Bioshock 2?

CYTAT(Diabeu @ 4 03 2008, 15:13) *
nie wiem co o tych artach sądzić

Students work, nie mają nic wspólnego z 2K Games, a zwłaszcza z Bioshock 2, jeżeli w ogóle kiedyś powstanie.
jiloo
CYTAT(t3xz @ 3 03 2008, 22:07) *
Ekonomiczny RTS? Nie, to nie przejdzie. W dalszym ciągu FPP only.

CYTAT(Diabeu @ 4 03 2008, 09:12) *
dżizas, Adam, ja cię proszę - bo się zemszczę w sobotę okrutnie

ludzie! nie widzicie w tym nutki ironii?
jak dla mnie to Bioshock 2 to na razie wielkie marzenia, wiec postanowilem sobie zazartowac wymyslajac absurdalne podejscie do tematu. troche dystansu tongue.gif wink.gif
Swiechu
Pierwszy BioShock zmiótł, bardzo liczę na drugiego, lae nie przed połową 2009 - 2008 należy do GTA IV i GOW 2, a pierwsza połowa 2009 do Mafii II. (Mówcie co chcecie, ale pierwszą część uważam za jedną z najlepszych gier w jakie grałem - przynajmniej wersja PC)
t3xz
Lista PLOTEK co nowego przyniesie E3 2008 (Boże, jak ten czas leci... jeszcze chwilę temu śmialiśmy się ze Sony na E3 2006 biggrin.gif )
http://www.gameguru.in/features/2008/04/cr...-101-and-facts/

Wśród nich rzekoma rewelacja, że Microsoft grubo posmaruje T2 za ekskluzywność Bioshock 2.
A tak na serio to gameguru.in wtf?
Swiechu
Cóż, ja na przykład autentycznie żałuję że BioShock wyszedł na PC, gdyby był exclusive na Xboxa, znacznie poprawiło by to jego (xboxa) sytuację - BioShock stałby się legendą tej konsoli, myślę że dobrze zrobiłoby to też samej grze, nie wiem czy Metroid Prime, pierwszy Silent Hill, czy Vagrant Story byłyby takimi legendami gdyby twórcy rąbali je na każdy możliwy sprzęt
Diabeu
CYTAT(t3xz @ 4 03 2008, 14:20) *
CYTAT(Diabeu @ 4 03 2008, 15:13) *
nie wiem co o tych artach sądzić

Students work, nie mają nic wspólnego z 2K Games, a zwłaszcza z Bioshock 2, jeżeli w ogóle kiedyś powstanie.

akurat nie o to mi chodziło, ale nieważne

szczerze to nie wiem czy chcę kontynuację zobaczyć, Bio jest nad wyraz dopracowany i przemyślany
jak zaczną mielić ten temat to może z tego wyjść totalna gnojówka
Hejas
Dlatego muszą odciąć się od tego całego Rapture i pojechać z czymś (nie)zupełnie nowym, nawiązując tylko do kultowej już "jedynki". tongue.gif
BartX
I właśnie stąd te obawy, bo Rapture był czymś niezwykłym i jakoś nie wyobrażam sobie kontynuacji Bioshocka bez tego tajemniczego miasta.
Hejas
Hej, bierzesz tych samych ludzi, którzy wykminili Rapture i mówisz, że mają zrobić coś w tym klimacie, ale skrajnie różnego, zostawiasz pewne mechanizmy i patenty z Bioshocka i - tadaam - mamy równie kultowy Bioshock 2. tongue.gif

No, to wersja optymistyczna, ale na takie coś właśnie liczę. wink.gif
BartX
CYTAT(Swiechu @ 4 03 2008, 23:54) *
Cóż, ja na przykład autentycznie żałuję że BioShock wyszedł na PC, gdyby był exclusive na Xboxa, znacznie poprawiło by to jego (xboxa) sytuację - BioShock stałby się legendą tej konsoli, myślę że dobrze zrobiłoby to też samej grze, nie wiem czy Metroid Prime, pierwszy Silent Hill, czy Vagrant Story byłyby takimi legendami gdyby twórcy rąbali je na każdy możliwy sprzęt

W Silent Hill akurat grałem na PC (nieoficjalny port, nie na emulatorze)biggrin.gif Gracze PC szybko o Bioshock zapomną, więc nie zapisze się jakoś szczególnie w historii. Gracze X360 ciągle o niej jednak pamiętają i myślę, że dlatego właśnie Bioshock stanie się legendą konsoli Billa.
Swiechu
Gracze konsolowi IMO lepiej sobie "radzą" z głębokimi grami, może dlatego że się do takich przyzwyczaili, a może dlatego że gracz konsolowy (u nas w kraju) to prawdziwy gracz, który wie czego chce i to jest jego pasją, a gracz pecetowy (zazwyczaj, żeby mi się ttu nikt nie rzucał) to osoba która ma komputer, w sumie jak każdy, i czasem gra dla zabicia czasu.
Gooralesko
A ja wam powiem, że już nie chcę dwójki. Jak mają na siłę wymyślać sequel to wolę aby ta gra nie doczekała się kontynuacji.
adi
CYTAT(Gooralesko @ 9 03 2008, 15:53) *
A ja wam powiem, że już nie chcę dwójki. Jak mają na siłę wymyślać sequel to wolę aby ta gra nie doczekała się kontynuacji.

Nie rozumiem takiego myslenia.Przeciez nikt Ci nie karze zagrać w druga część,prawda?Uważasz że kontynuacja jest nie potrzebna?-nie grasz.
Swiechu
Niekoniecznie, chodzi tez o imie serii
Sorry za brak polskich znakow, klawa mi sie rabie.
Sokolov
Prawda, jeśli nie zrobią kolejnej części BioShock zostanie zapamiętany jako gra genialna, innowacyjna i bliska ideałowi. Jak skopią BioShock 2 to niestety zostanie już skaza. Miejmy jednak nadzieję, że tytuł z numerkiem dwa będzie tak dobry jak pierwowzór, albo nawet lepszy. Chociaż nie mogę sobie wyobrazić jakoś kolejnej części.
Gooralesko
CYTAT(Sokolov @ 9 03 2008, 22:05) *
Prawda, jeśli nie zrobią kolejnej części BioShock zostanie zapamiętany jako gra genialna, innowacyjna i bliska ideałowi. Jak skopią BioShock 2 to niestety zostanie już skaza. Miejmy jednak nadzieję, że tytuł z numerkiem dwa będzie tak dobry jak pierwowzór, albo nawet lepszy. Chociaż nie mogę sobie wyobrazić jakoś kolejnej części.

I właśnie o to mi chodzi. Zrobią na siłę druga część to gra nie będzie juz taka miodna jak pierwowzór bo nie moga skopiować pomysłu jedynki czyli umieścić akcji w Rapture. W końcu to miasto i kilka innych elementów Bio stanowiły o jego wyjątkowości. Po nieudanej drugiej części skaza pozostanie, tak jak Sokolov napisał.
marshall
Moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym ostatnim osiagnieciu za 100punktow?Dawno nie gralem w ta gre i nawet nie wiedzialem ze jest 1100do zdobycia.
Gooralesko
Dodatkowe 100pkt zdobędziesz jak skończysz grę na Hardzie bez użycia ani jednego vita-chambera.
okens
CYTAT(Sokolov @ 9 03 2008, 22:05) *

Innowacyjna? Wybacz...
Bioschock jest gra wspaniala ale innowacji sie tam nie dopatrzylem, gre robili ludzie od system shocka i to widac
Sokolov
W system shock'a nie miałem okazji zagrać i jak dla mnie BioShock jest jedyny w swoim rodzaju. Jak na razie nigdy nie spotkałem się z podobną grą.
Diabeu
byś zagrał w SS2 (system shock 2) to byś zobaczył wiele wspólnego
maciek88
mendzicie dla samej idei mendzenia jesli to ma w ogole jakas idee... to ze sequel Bajoszoka bedzie kolejna zaiebista gra najwyzszych lotow jest pewne jak snieg w zimie. gierki nie robi zaden przypadkowy team... to artysci w swoim fachu, rzemieslnicy. do tego dochodza pewnie gigantyczne dochody bo gierka sprzedala sie pieknie - tak jakby gdybac nad watpliwa swietnoscia nowego DżiTiEj. dlatego nastepna gra od 2k cos tam raczej bedzie miala dwojeczke w tytule - wyrobiona marka lepiej sie sprzeda - i daje kazde pieniadze, ze oceny wylapie w granicach 9/10.

musze to znowu kupic... tylko zawczasu naszpacic jakies dobre audio i wiadra puscic w ruch.
Victorino
Mam pytanko. Ile Little Sisters jest na całym poziomie Neptunes Bounty?? Na razie uratowałem 4. Jestem tuż przed końcem poziomu.
Po wejściu do pomieszczenia gdzie pukało się do Peacha Wilkinsa i po wejściu mam komunikat, że niby nie uratowałem/harvest wszystkich Little Sis na poziomie.

Pozdrawiam
Jędrek
Wcisnij start i zobaczysz ile siostr w danym poziomie musisz uratowac/zabic.
Victorino
Sęk w tym ze uratowałem cztery i po wciśnięciu start też pokazane są cztery. Dlatego dziwi mnie ten komunikat, chyba że pojawia się zawsze jeśli opuszczasz jakiś teren i potem nie można do niego wrócić nawet jęsli uwolniło się/harvest wszystkie siostry mellow.gif
Diabeu
są tylko dwa miejsca do których nie wrócisz - welcome to Rapture i biuro Ryana
Jędrek
CYTAT(Victorino @ 18 03 2008, 12:55) *
Sęk w tym ze uratowałem cztery i po wciśnięciu start też pokazane są cztery. Dlatego dziwi mnie ten komunikat, chyba że pojawia się zawsze jeśli opuszczasz jakiś teren i potem nie można do niego wrócić nawet jęsli uwolniło się/harvest wszystkie siostry mellow.gif

Przeciez one nie znikaja, zmnienia sie tylko ikonka w menu.
Victorino
CYTAT(Jędrek @ 18 03 2008, 13:01) *
Przeciez one nie znikaja, zmnienia sie tylko ikonka w menu.

Wiem, że nie znikają. Wszystkie cztery zmieniły ikonkę tym bardziej dziwi mnie ten komunikat jaki mi wyskoczył. Poza tym obszedłem cały level. Rosie sobie chodzą od dziury, do dziury i walą w poszukiwaniu LS, ale żadnej nie ma. Dziwne.
Zebra
Niedawno kupiłem Bioshocka i miałem lekkie obawy czy gra mi podejdzie. Widziałem filmy, kumple coś tam o grze mówili ale chciałem poczuć ją u siebie. Na początku było średnio, ale gdy musiałem dokonać wyboru co do pierwszej little sister i doszedłem do dramatycznego momentu przy batyskafie... zrozumiałem że Bioshock stał się jedną z moich ulubionych gier. Klimat rozłożył mnie na łopaki. Bez wątpienia jedna z najlepszych gier ostatnich lat!
marcin0903
Kilka postów wyżej rozlegała się dyskusja o Bioshock 2 smile.gif. Może zrobią coś innowacyjnego, czego się nikt nie spodziewa (hmm... ktoś bedzie musiał miec głowę z tysiącami pomysłów tongue.gif), liczę albo na nową przygodę, coś jak teraz z tym że nie koniecznie w Rapture, albo niech jakoś zgrabnie nawiążą fabułą do Rapture.
Amer
pytanko: czy opcja auto-hack zalicza się do zrobienia achievementa "skilled hacker" - successfully complete 50 hacks?
hooki
tak.
2razyjot
Skonczylem gre 2 raz, tym razem ratujac wszystkie dziewuszki. Genialny tytul - najlepsze co na 360tke. smile.gif
Yap
A ja skończyłem tytuł wczoraj po raz pierwszyratując wszystkie Little Sisters. Coś wspaniałego. Każdy element gry podoba mi się w każdym względzie. Poezja. Następne podejście na Hard'zie zrobimy.
qb3k
Pytanko. Jestem w Neptune's Bounty, zrobiłem wszystkie potrzebne zdjęcia, ale kiedy wracam do tego gościa za drzwiami wyskakuje mi komunikat, że nie 'zrobiłem' wszystkich Little Sisters na danym poziomie O_o. Z tego, co czytałem Little Sisters nie są czymś 'do odnajdywania' i powinienem je spotykać w miarę rozwoju wydarzeń w grze... Any idea?
Gooralesko
CYTAT(qb3k @ 21 04 2008, 22:46) *
Pytanko. Jestem w Neptune's Bounty, zrobiłem wszystkie potrzebne zdjęcia, ale kiedy wracam do tego gościa za drzwiami wyskakuje mi komunikat, że nie 'zrobiłem' wszystkich Little Sisters na danym poziomie O_o. Z tego, co czytałem Little Sisters nie są czymś 'do odnajdywania' i powinienem je spotykać w miarę rozwoju wydarzeń w grze... Any idea?

qb3k a w menu ile siostrzyczek masz ubitych? Wszystkie czy jedna ikonka jest inna od reszty?
okoolarnik

Little sisters nie pojawiaja się raczej w ramach rozwoju fabuły a łażą sobie po levelach, jak ominąłeś którąś to jeszcze się wrócisz, nawet z któregoś z następnych etapów[w etapach do których nie można wrócić nie ma little sisters]...
2razyjot
CYTAT(okoolarnik @ 22 04 2008, 02:50) *

Little sisters nie pojawiaja się raczej w ramach rozwoju fabuły a łażą sobie po levelach, jak ominąłeś którąś to jeszcze się wrócisz, nawet z któregoś z następnych etapów[w etapach do których nie można wrócić nie ma little sisters]...

Ja tam wrecz lazilem sobie po levelach i jak slyszalem ze big dedi sobie tez czlapie to lazilem za nim i czekalem az z ktorej dziury wylezie mala dziewucha i wtedy RATATATATATATATA!
xiii-13
Macie moze wszystkie scenki z napisami pl gdzies zgrane? Dobre bylyby tez same teksty przetlumaczone lub jakies streszczenie fabuly Bo nie wszystko do konca zrozumialem.
Diabeu
CYTAT(xiii-13 @ 26 04 2008, 11:20) *
Macie moze wszystkie scenki z napisami pl gdzies zgrane? Dobre bylyby tez same teksty przetlumaczone lub jakies streszczenie fabuly Bo nie wszystko do konca zrozumialem.

bodajże wszystkie dialogi są dostępne z menu, słownik w łapkę i jedziesz
nie zaszkodzi nic a nic
Krzys PL
Napisz na forum PC (bo na kompa jest polska wersja) o te dialogi może ktoś porobi screen szoty. A i nie zapomnij sie nimi podzielić biggrin.gif
z2djtkose
Gore Verbinski wyreżyseruje Bioshock ?
http://www.xbox360achievements.org/news/ne...-Hollywood.html
MESHtro
CYTAT(z2djtkose @ 10 05 2008, 14:45) *

To ten gostek od Piratów z Karaibów ta? Piraci to był dobry film więc i to może mu wyjdzie. Dobrze przynajmniej, że to nie Uwe Boll weźmie się za ekranizacje tej gierki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.