Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
bountyhunter
QUOTE(Diabeu @ 15 09 2008, 16:39) *
nie porównuj przygodówki ze strzelaniną, zaprawdę powiadam ci kumie że gra na hard z wyłączonymi vita chamberami dodaje do pieca - nie lecisz wtedy z mordą na wroga tylko szukasz sposobu by zrobić to szybko i bez strat własnych

w bioshocku jest za duzo strzelania, by moc ta gre nazwac przygodowka. metroid prime - idealny przyklad gry przygodowej z kamery fpp. bioshock to zwykla strzelanka.

Gooralesko
Nie powiedziałbym, że zwykła strzelanka.
bountyhunter
no to zwykla z dodatkami tongue.gif Plazmidy itp nie sa w kazdym fpsie spotykane, ale wciaz do przygodowki to jej daleeeko.
TheBesTia
Dla sprostowania : przygodowy-fps.
Fader
A co tam jest takiego "przygodowego"? Jakieś zagadki? Poszukiwania przedmiotów? Dłuższe konwersacje? Nie, zauważyłem. Prawda jest taka, że to FPS z akcją umieszczoną w fajnym i orginalnym miejscu. Oczywiście to nic złego, ale nie można twierdzić żę BioShock jest jakiś strasznie skomplikowany.
htp
Warto ją wybrać jako grę na singla? ile czasu zajmuje jej przejście?
Albert Wesker
nie, nie warto... oceny powyzej 90% na gamerankings, 10 w pe i n+ swiadcza o tym, ze gra jest zwyczajnie biedna... ale dla cudownego multiplayera warto

btw. powie mi ktos, skad sie tacy ludzie biora?
Gromi
Fajna gra ale nic więcej. Nie jest taka super genialna jak wszyscy się rozpisują ale zagrać powinien każdy.
signap
gra nie ma multi XD
Dante
CYTAT(htp @ 23 09 2008, 15:16) *

Gra to popłuczyny po System Shock ale na current geny najbardziej klimatyczny fps i śmiało może pretendować do miana najlepszego.
Dlatego warto zagrać. Co do przejścia gry to chyba nie zajmie więcej niż 15 godzin kiedy zbierasz po drodze dzienniki.
bountyhunter
zalezy tez na jakim poziomie, na hard z wylaczonymi VC gra troche czasu mi zajela, jednak na easy z mapkami do dziennikow audio poszlo w dwa dni.
signap
6-7, dzienniki to zaden problem - sam 95% znalazlem bez poradnika
mobie
Na normal 18 godzin. Delektowałem się. To chyba najlepsza pozycja na next geny.
Gooralesko

Myślę, że akurat ty nie powinieneś grać w ten tytuł. I tak go nie skumasz.

Rzekłem
Albert Wesker
CYTAT(Gooralesko @ 23 09 2008, 22:38) *

Myślę, żakurat ty nie powinieneś grać w ten tytuł. I tak go nie skumasz.

Rzekłem

dokladnie
nie wiem, dlaczego inni wysilali sie odpowiadajac mu
luck1985
Bio tylko na single , oslawiony Gears of War powinno byc tylko na multi wink.gif W single bez zbednych emocji biggrin.gif
sznurek
Może ktoś tak na szybko napisać o co w tej gierce chodzi? Sorry, ale nie ma mczasu na orzegladanie całego tematu. Doiszedłem do mokmentu gdize miałem dwa wybory co zrobic z tą dziewczynką. Gdzioe kupuje "miejsca na nowe psi wepons"? Jakieśrady wskazówki co robic a czego nie? Pozdro.
Strong
Za zhervestowanie dziewczynki dostaniesz wiecej adama, za uratowanie mniej, ale co trzecia dziewczynke dostaniesz prezent znajdujacy sie kolo bodajze bankow genow. Sa tam rozne bonusy, a najcenniejsze to nowe plazmidy.
sznurek
A co to ten adam? Ta niebieska energia? Więcej w sensie, że uzupełni czy, że się powiększy. Lepiej ratować czy zabijać? Jest mozę gdzieś jakis tekst opisujacy co robić itp?
Sokolov
Adam to jest swojego rodzaju waluta za którą kupujesz plazmidy...

"Lepiej ratować czy zabijać?" - co za pytanie. Od ciebie zależy, czy wolisz ocalić biedną dziewczynkę czy wolisz zabić dziecko ale zgarnąć więcej Adama. Wybór należy do ciebie.

Z twoich wypowiedzi to mi się wydaję, że ta gra chyba nie jest dla Ciebie...
Gooralesko
CYTAT(sznurek @ 30 09 2008, 10:08) *
Może ktoś tak na szybko napisać o co w tej gierce chodzi? Sorry, ale nie ma mczasu na orzegladanie całego tematu. Doiszedłem do mokmentu gdize miałem dwa wybory co zrobic z tą dziewczynką. Gdzioe kupuje "miejsca na nowe psi wepons"? Jakieśrady wskazówki co robic a czego nie? Pozdro.

CYTAT(sznurek @ 30 09 2008, 22:06) *
A co to ten adam? Ta niebieska energia? Więcej w sensie, że uzupełni czy, że się powiększy. Lepiej ratować czy zabijać? Jest mozę gdzieś jakis tekst opisujacy co robić itp?

Sprzedaj Bioshocka, bo to nie dla ciebie.
Sasori
Zmuliłem się wczoraj trochę, szukając panelu z moim progressem w researchowaniu przeciwników (oraz bonusów za kolejne levele). Bez jaj, nie mówcie mi tylko, że czegoś takiego nie ma w tej gierce. Mam sobie notatki prowadzić?
MasterShake
no z tego co pamietam nic takiego nie bylo
Psyko
Gram w weekendy, gdy wracam z uczelni do domu. Graficznie jest fpyte, ale to co mnie urzeka to klimat i historia. Po prostu cudo, miod na serce. Pozycja nie jest jakos specjalnie trudna (Normal), walki z Duzymi Tatusiami moga tylko przysporzyc co nieco klopotow czasem. Nie podoba mi sie tylko motyw z aparatem, choc moze jakos to sie rozwinei potem, bo na razie jestem tuc po jego zdobyciu. Coz za tydzien 4 dniowy weekend, wypadaloby skonczyc. Narazie najlepsza rzecz jaka widzialem na tej generacji, a moze i nie tylko, grajac wieczorem na sluchawkach mozna poczuc dreszcz na plecach. I o to chodzi.
Fisiu
Motyw z aparatem Ci się nie podoba? Rób zdjęcia to dostaniesz bonus do zadawanycho obrażeń. Za pierwszym podejściem udało mi się zdobyć tyle GS ile widzicie w MGC. Źle? Dobrze? happy.gif
Intotherain
zwykle achievy za zrobienie gry by miec zakonczenie bad tzn harvestujac male nuffin special
Psyko
Wiem po co jest aparat. Ale cykanie zdjec splicerom i innym jakos mnie nie bawi. Zobaczymy potem.
Gooralesko
CYTAT(Psyko @ 1 11 2008, 23:54) *
Wiem po co jest aparat. Ale cykanie zdjec splicerom i innym jakos mnie nie bawi. Zobaczymy potem.

Sens cykania zdjęć wytłumaczył ci Fisiu. Robisz zdjęcia danemu gatunkowi splicera i dzięki temu możesz poznać jego słabe strony. Wykorzystujesz ta wiedzę przy ich zabijaniu czyli dostajesz bonus do obrażeń zadawanych danemu gatunkowi. Research bonus dostajesz również za strzelanie fotek wieżyczkom ochronnym, tatusiom i małym siostrzyczkom, kamerom i latającym botom ochronnym.
Psyko
Fajnie, ale przeciez napisalem, ze wiem o co chodzi, jak kamerka dziala... czytanie ze zrozumieniem chlopaki. Po prostu ten motyw wydaje mi sie byc wepchanym na sile.
Fisiu
Moim zdaniem jest to pomoc, ale okej - skoro jest to wepchnięcie na siłe to nie powiem czym jest dla mnie lancerka w GoW1 - dla mnie zbędny bajer happy.gif
Gooralesko
CYTAT(Psyko @ 2 11 2008, 10:20) *
Fajnie, ale przeciez napisalem, ze wiem o co chodzi, jak kamerka dziala... czytanie ze zrozumieniem chlopaki. Po prostu ten motyw wydaje mi sie byc wepchanym na sile.

Ale jak na siłę? Nie rozumiem jak aparat może być na siłę wepchniętym elementem. Pomoc z tego jest duża. A ponadto nikt nie każe graczowi tego uzywać. najwyżej siębędzie dłużej męczył z danym wrogiem i wywali na niego więcej nabojów.
Yahoosh
wystarczy każdemu z typów (czy slicerów, czy daddym/l-sis/kamerom i turrent'om) zrobić 3-4 serie po 3-4 zdjęcia (aż nie będzie zysku) i więcej z cwiczeń z aparatem nie ma, więc to chyba nie za dużo bólu hmmm ? wychodzi 12-16 fotek na osobnika*5 typów splicerów + 12-16*3 (2typy B-Daddy+L-sis) +12-16*3 (turrent+alarmowe) = 12-16*11=

od 132 do 176 razy będziesz musiał sfotografować postacie, to są razem 2 pełne klisze, what's the deal ? jakikolwiek byłby to poziom i tak się zregenerujesz w vitachamber'ze więc nic nie tracisz. Szkoda że nie da się ich zapisywac na hdd, dobre tapety by wychodziły.
Psyko
Dobra, po prostu motyw z aparatem jest wepchniety na sile. Cos co przedluza czas gry, no i achievment do zaliczenia. Cykanie tych zdjec prowadzi tylko do bezsensownych zgonow bohatera.
Krzys PL
To wy chyba nie umiecie robić zdjęć ani razu nie zabili mnie od robienia zdjęcia a brakuje mi tylko kamer. Poza tym zdjęcia nie są obowiązkowe.
ShtaS
No dokładnie, ja grałem na hardzie bez vital chambers i również nie zginąłem od robienia zdjęć, a mam wszystkie achivmenty z tym związane oO
Gooralesko
CYTAT(Psyko @ 3 11 2008, 12:32) *
Dobra, po prostu motyw z aparatem jest wepchniety na sile. Cos co przedluza czas gry, no i achievment do zaliczenia. Cykanie tych zdjec prowadzi tylko do bezsensownych zgonow bohatera.

Chyba sobie żartujesz. Zgonów? Jak ty to robiłeś? wink.gif I po raz kolejny powtarzam - to nie jest element wepchnięty na siłę bo robienie zdjęć daje zauważalne profity czyli zwiększenie zadawanych obrażeń danemu typowi wroga.
Sasori
To, czy coś jest na siłę czy nie, to jest subiektywna opinia. Przestańcie chłopaka molestować :]
Psyko
Przez VC moge wpasc w grupe Splicerow i ciachac im foty az do zgonu, nabijajac sobie damage i inne duperele. Jak jest ich kilku to latwo zginac z aparatem w dloniach, a szkoda uzywac med kitow. Nie lubie watkow kolekcjonerskich, a walenie zdjec takim jest. Geeez czepiacie sie byle (pipi) icon_twisted.gif
signap
Przeciez nikt nie kaze ci robic wiecej fot niz wymaga tego zdanie - a co powiesz na zbieranie srobek, rurek,itp by potem zrobic z nich amunicje? Jak mozna zginac przy splicerach skoro zazwyczja ja walielm ze 3 foty naciskajac shot po zrobnieniu foty (dawalo mniej puntow ale bylo cos)
Sasori
Bo to był paparazzi-artysta. Ważniejsze było dobre ujęcie niż blokowanie gazrury cymbałem.
Fisiu
Nie, moim zdaniem chciał uchwycić piękne mordy splicerów. Mimo to, nawet Bouncerom strzelałem takie foty i nie ginąłem? Denerwowałem się tylko tym, że max kasy to 500 baksów, a jak potrzeba dużo floty to brakuje nawet na głupie apteczki happy.gif
Psyko
Po co sie bawic w jakies uniki itd, jak gra i tak bez strat cofa do VC. Cykamy foty do smierci bohatera i tyle. Ile tylko sie da c'nie?
signap
nie kazdy chce isc na latwize jak ty - casual gamer - wogole mogli by jeszcze dac unlimited ammo, unlimite eva,itp
Psyko
Nie jestem casualem. Po prostu gra nie premiuje w niczym unikania, nie zacheca do tego.
Gooralesko
Psyko robisz z igły widły. Graj se jak chcesz. Używaj VC ile wlezie.
Cold
Zawaliłem achiva z fotografowaniem Rosie, bo doszedłem do etapu, gdzie już same Bouncery są i nie wiem teraz, czy grać od nowa bo nie wiem czy jak będę chciał później zaliczyć tylko to, to czy zaliczy mi od razu acziv z całkowitym zbadaniem wszystkich grup przeciwników confused.gif Wiecie może jak to mogę jeszcze odratować, bo nie chce mi się od nowa zaczynać fotografować wszystkich sad.gif
XM16E1