Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
koso
CYTAT(Jinxters @ 30 07 2007, 19:59) *
Koso pilnuje słownictwa...przecież to nie jest jakieś mega przekleństwo(wogóle nie jest nawet)

Ale użyłeś go w stosunku nie innych, co nie wszystkim może się podobać. Gdybyś napisał "ALE MNIE POPIERDZIELIŁO, ZA MAŁO MI TU POSTÓW!!!!111", nawet bym się nie przyczepił, bo po pierwsze, miałbyś rację, a po drugie, nikt nie poczułby się smutny.
Ryo-San
CYTAT(qazar @ 30 07 2007, 21:23) *
czas zlozyc preordera biggrin.giftongue.gif

fajnie, ale czy musisz o tym informowac cale forum? ludzie piszcie na temat - czy to takie trudne - ostatnie 2 strony to w 99% spam w najczystrzej postaci - sklepy internetowe, figurki big daddy'ego i skladanie preorderow - kogo to obchodzi??
Sanryu
CYTAT(qazar @ 30 07 2007, 20:23) *
czas zlozyc preordera biggrin.giftongue.gif

No wlasnie, nie widzialem nigdzie kolekcjonerskiej confused.gif (chodzi mi o polskie sklepy) Ja chce ta fajna figurke Big Daddy'ego smile.gif

Ile czasu zajmie przejscie gry?(wedlug tworcow)
Keymaker
Wiesz Jinxters, to jest jedna z tych gier, które mimo swojego ogromu, piękna i misternego geniuszu po prostu zostanie olana przez wielu graczy. Podobnie było przecież z Oblivionem. "A bo co to za RPG w FPP", "FPP na konsoli ? Żal...", takie opinie słyszało się o Oblivionie. Tak jak Oblivion, Bioshock ma ostro specyficzny klimat, który nie spodoba się wielu osobom. Ale ja to postrzegam jako zaletę, gdyż świadczy to o tym, że twórcy nie tworzą "pod publikę", tylko chcą stworzyć coś naprawdę kreatywnego smile.gif Ja trzymam cały komplet palców u rąk i stóp za tę grę, bo do Mass Effect droga daleka, a dobrego szpila nigdy za wiele. Rzekłem !!!
POK
Oblivion chyba sprzedał się całkiem nieźle...

Na Bioshocku też razcej nieźle zarobią, bo wychodzi w świetnym okresie. Po wakacyjnej suszy i akurat miesiąc przed premierą Halo 3.
Brolly PL
bedzie hicior!!! pierwsze oceny gry: Oficial Magazin Xbox- 10/10
a inna nie pamietam wystwiona przez kogo to 9,5/10
Jinxters
Ja stawiam na największą grę tego roku....serio...przynajmniej taką która namiesza w gatunku...no i ocenka w PSX myślę,że w okolicach 9+(zależy kto się weżmie za recke...Koso?)

CYTAT(Brolly PL @ 30 07 2007, 22:38) *

spójrz pare postów wyżej zanim coś napiszesz tongue.gif
SiuSiu
CYTAT(Keymaker @ 30 07 2007, 21:55) *
Bioshock ma ostro specyficzny klimat

może niektórzy właśne boją się tej gry, z powodu na klimat i choć zapowiada się świetnie omiają ją szerokim łukiem ;]
il capitano
Etam, gra nie dla dzieci co pewnie jest sygnowane toteż bez obaw. Gra skopie mój umysł - kasa jest odkładana co by zakupić jak najwcześniej.

Bać sie gry? w moim przypadku to jest jeszcze większy motor do zgłębienia jej. Lubię się bać ale jestem cholernie ciekaw co jest dalej wink.gif
Jinxters
Właśnie im gra bardziej straszna,brutalna tym lepiej gracze ją odbiorą...mnie np. w takim Manhuncie do grania ciągnęło wyłącznie chyba ze względu na egzekucje, a tu(w Bioshocku) do tego mamy tyle innych plusów tongue.gif
Lucek
CYTAT(Brolly PL @ 30 07 2007, 22:38) *

95% w PC Gamer - to dla scislosci
Artix
Zastanawia mnie fakt, skąd recenzja na miesiąc przed premierą, gdy gdziekolwiek indziej nie ma jeszcze żadnych ocen.
Lucek
CYTAT(Artix @ 31 07 2007, 15:51) *
Zastanawia mnie fakt, skąd recenzja na miesiąc przed premierą, gdy gdziekolwiek indziej nie ma jeszcze żadnych ocen.

Official Xbox Magazine to chyba oczywiste, a PC Gamer - hmmm - moze tez dostali gre tak wczesnie, a moze maja z torrentow, a moze ocenili na podstawie dema ;-)
jiloo
CYTAT(SiuSiu @ 30 07 2007, 23:02) *
CYTAT(Keymaker @ 30 07 2007, 21:55) *
Bioshock ma ostro specyficzny klimat

może niektórzy właśne boją się tej gry, z powodu na klimat i choć zapowiada się świetnie omiają ją szerokim łukiem ;]

ja moge sie zaliczyc do tej grupy ktora ma mieszane uczucia.
z jednej strony uwielbialem SystemShock 2 (jakby ktos nie wiedzial, gra od tych samych tworcow) za specyfike i klimat. ale z drugiej strony pare razy ostro zabrudzilem gacie grajac.

dlatego z jednej strony czekam na recenzje i na to jaka bedzie ta gra, z drugiej obawiam sie jej nadejscia, bo klimat zdaje sie byc ostro bardziej pojechany niz w SS2.
Soul
http://www.gamersyde.com/stream_4181_en.html

o_O must have!!!!
Sanryu
CYTAT(Soul @ 2 08 2007, 02:14) *

No co ty O_o tongue.gif
Widzial ktos jakis punkt odniesienia(celownik) jak strzelamy? Bez niego moze byc troszke dziwnie(ale nie musi wink.gif )
Kurcze dlaczego jeszcze tak daleko do premiery dry.gif
Jinxters
CYTAT(Sanryu @ 2 08 2007, 09:55) *

No co ty O_o tongue.gif
Widzial ktos jakis punkt odniesienia(celownik) jak strzelamy? Bez niego moze byc troszke dziwnie(ale nie musi wink.gif )

Właśnie mnie też to zastanawiało...np. jak strzelał z kuszy to bylo chyba widac celownik(bo był zoom)..ciekawe jak się gra w FPP'sa bez celownika hehe ...no do premiery jeszcze sporo...ja licze na demo
jiloo
CYTAT(Jinxters @ 2 08 2007, 11:54) *

No co ty O_o tongue.gif

Właśnie mnie też to zastanawiało...np. jak strzelał z kuszy to bylo chyba widac celownik(bo był zoom)..ciekawe jak się gra w FPP'sa bez celownika hehe ...no do premiery jeszcze sporo...ja licze na demo

do premiery juz nie tak daleko, raptem dwadziescia dni. nie panikujcie tongue.gif
a na demo jakos nie licze. pewnie bedzie jak z GoW, ze demo sie nigdy nie pojawilo, choc ludzie czekali.
Dorian Gray
Ja mam ciśnienie straszne na tą grę. Całkiem niedawno przeszedłem System Shocka 2 i wierzę że chłopaki nie zawiodą smile.gif Wiadomo kto to będzie w Polsce dystrybuował ?
koso
Cenega.
Keymaker
Cenega jest chyba dystrybutorem wersji PC, a gry na X360 wydaje CD-Projekt, nie ?
wrog
Cenega ma pod sobą wersje na obie platformy. Szkoda, że limitki coś w polskich sklepach nie widać.
Diabeu
CYTAT(jiloo @ 2 08 2007, 13:44) *
CYTAT(Jinxters @ 2 08 2007, 11:54) *

No co ty O_o tongue.gif

do premiery juz nie tak daleko, raptem dwadziescia dni. nie panikujcie tongue.gif
a na demo jakos nie licze. pewnie bedzie jak z GoW, ze demo sie nigdy nie pojawilo, choc ludzie czekali.

ja tam demka nie chcę, jeszcze trudniej by się czekało do 24go
Zimol
CYTAT

Jeśli Bioshock ma być kosiorem na miarę GoW, to mogę sobie w tym tytule również podarować demo tongue.gif Byleby ta właściwość: brak dema --> "mega killer gra pełna miodu" się sprawdzała wink.gif
cycu16
Mnie w też demko specjalnie nie interesuje ,bo do premiery gry mało czasu zostało ,więc demo można sobie odpuscic biggrin.gif
jarken
PC Gamer UK: 9.5
OXM UK: 10
Game Informer: 10
Alternative Press: 10
Xbox World: 9.4
Gamers: 9.8

Nie wiem, czy to pewne.
jiloo
CYTAT(jarken @ 3 08 2007, 17:38) *

hehe. nie wiedzialem, ze AP recenzuje tez gierki.
dawno dawno temu kupowalem ten magazyn jako pismo muzyczne wink.gif
Jinxters
CYTAT(jarken @ 3 08 2007, 17:38) *
PC Gamer UK: 9.5
OXM UK: 10
Game Informer: 10
Xbox World: 9.4
Gamers: 9.8

Nie wiem, czy to pewne.

jeżeli te oceny są "pewne" to na 100% jest hicior ala gears of war(ofkoz bioshock moze trafic do mniejszego grona odbiorców)
jiloo
a widzial juz ktos jakas recke online? z checia bym poczytal.
POK
Bioshock nie będzie miał trybu online.
El Loco Chocko
huh.gif Mu chodzilo zeby PRZECZYTAC recke online.
jiloo
czyli taka recenzje, ktrej nie zamiescili w drukowanej gazecie tylko w internecie.
dzieki Evil wink.gif
POK
A spoko, źle cię zrozumiałem.
Ja osobiście czekam na recenzje od IGN'u.
jiloo
CYTAT(POK @ 4 08 2007, 21:11) *
A spoko, źle cię zrozumiałem.
Ja osobiście czekam na recenzje od IGN'u.

ja na Eurogamera. jakos ich recki do mnie trafiaja i chyba mam podobne do nich gusta.
nie zawiodlem sie na zadnej grze przez nich ocenionej dobrze, a zjechanej przez inne (w tym znane Gamespot i IGN) serwisy.
ale w tym momencie czekam na jakakolwiek wink.gif
Gooralesko
Czytalem recke i recenzent ma dokladnie takie same odczucia co do Bioshocka jak ja. Po prostu czuje to ze bedzie to killer roku na X-a (W koncu na PC wychodzi mocny konkurent - Crysis).
komar737
Mam nadzieje, ze bedzie trzymala w napieciu, tak jak swego czasu System Shock 2, z ktorym to mialem problemy, aby go skonczyc tongue.gif . Straszakowy klimat moglby byc taki jak w starusienkim Aien: Ressurection na PSX. Gadajcie, co chcecie, ale SH to przy tym w moich odczuciach byla telenowela.
Wojtq
Można liczyć na recenzję tego cuda w nowym numerze PE ? smile.gif
Jinxters
CYTAT(Gooralesko @ 5 08 2007, 11:54) *
Czytalem recke i recenzent ma dokladnie takie same odczucia co do Bioshocka jak ja. Po prostu czuje to ze bedzie to killer roku na X-a (W koncu na PC wychodzi mocny konkurent - Crysis).

Gdzie czytałeś recke?
jiloo
Czytalem zapowiedz w (khm...) N+
Nie wykazal niczego co by mnie zaniepokoilo.
Reasumujac artykul moge napisac, ze gra specyficzna i nie dla kazdego. DOsc wysoki poziom trudnosci. Trzeba duzo kombinowac, bo amunicji malo, apteczek tez i zmusza to nas do kombinowania jak inaczej zalatwic przeciwnikow, tudziesz dostac sie dalej.
qazar
I to wlasnie jiloo jest piekne w tej grze, kombinowanie biggrin.gif pozatym mniej wazne rzeczy jak muzyka,grafika i gameplay wink.gif
Dorian Gray
Mam nadzieję że gierka będzie trudna. Dosyć mam pozycji które można zrobić w dwa wieczory bez najmniejszego problemu. Ja chcę porządnego wyzwania, chcę kupki nerwówki przed każdą walką, palpitacji pikawy przed wejściem do następnej lokacji, czajenia się po kątach i kombinowania jak skurczybyka ubić bo zostały tylko dwie kulki w spluwie. Jednym słowem chcę gry dla hardkorowców, casual gamerzy niech idą pykać na Wii wink.gif
Soul
Gierka jest trudna , przynajmniej tak pisali w nowym Neo + biggrin.gif
cycu16
Zgadzam sie z przedmówcą;]

Biochock musi być wyjątkowo trudny hyh.gif Bo szkoda było by tak dobrą grę skonczyc w jeden lub dwa wieczorki sad.gif
jiloo
CYTAT(qazar @ 5 08 2007, 21:12) *
I to wlasnie jiloo jest piekne w tej grze, kombinowanie biggrin.gif pozatym mniej wazne rzeczy jak muzyka,grafika i gameplay wink.gif

dlatego na nia czekam. jakos wlasnie wole kombinowanie i przygote od czystego siepania wink.gif

CYTAT(Dorian Gray @ 5 08 2007, 21:21) *
Ja chcę porządnego wyzwania, chcę kupki nerwówki przed każdą walką, palpitacji pikawy przed wejściem do następnej lokacji, czajenia się po kątach i kombinowania jak skurczybyka ubić bo zostały tylko dwie kulki w spluwie.

czyli klimat rodem z SystemShock2.
te palpitacje i nerwowki byly jedna z moich obaw. pozatym ostatnie video zapodawane przez tworcy skupialy sie raczej na ostrej strzelance i to powodowalo moje kolejne obawy.
dla uspokojenia obejrzalem sobie trailer z E3 '06 i... zlozylem preordera.
wlasnie w kombinacjach i zmuszaniu gracza do wysilenia szarych komorek pokladam nadzieje dla tej gry.
oczywiscie cala oprawa jest przemilym dodadkiem
il capitano
Taa plus widok z oczu, że tak powiem. Będzie grubo a ja już ślinię sie co by w końcu pomłócić w Bioshock. Wszystko niemal wyjęte z moich snów, klimat, grafika, dźwięki no i Daddy - palce lizać - ubóstwiam takie gry - robione z polotem w zalewie sztucznych komercyjnych gówienek zawsze trafi się rodzynek, z nutką oryginalności i powiewu świeżości.
qazar
ech ja np. mam plan ze bioschock musi wystarczec do czasu HALO 3 a wiec obcykanie wszystkich achv wink.gif i rowniez wierze ze gra nie bedzie pekac w 7-8 h tylko wystarczy na duzej biggrin.gif

imho jeden z najsliniejszych eksluziwow na xboxa 360 biggrin.gif obok GOW I HALO 3
Jinxters
CYTAT(qazar @ 5 08 2007, 21:52) *
ech ja np. mam plan ze bioschock musi wystarczec do czasu HALO 3 a wiec obcykanie wszystkich achv wink.gif i rowniez wierze ze gra nie bedzie pekac w 7-8 h tylko wystarczy na duzej biggrin.gif

imho jeden z najsliniejszych eksluziwow na xboxa 360 biggrin.gif obok GOW I HALO 3

Twórcy zapowiadają 20 h rozrywki...a ja juz teraz wiem,że zagram w tą gre nie raz więc ta liczba się pomnoży...to jest objawienie dla rynku FPP...rzygam już wszystkimi tymi "FPP", nastawionymi na masowego gracza...czegoś takiego mi brakuje..tego klimatu. Dziś pokazałem to dzieło bratu..skomentował to tylko "zagrałby noo" tongue.gif Będzie dało się kupic tą gre w czasie premiery w szwajcarii? ile dni idzie przesyłka z tego kraju do Polski?
jiloo
CYTAT(Jinxters @ 5 08 2007, 22:07) *
o jest objawienie dla rynku FPP...rzygam już wszystkimi tymi "FPP", nastawionymi na masowego gracza...czegoś takiego mi brakuje..tego klimatu.

no jest ewenementem. ja ogolnie nie przepadam za FPP. SystemShock2 i Half-Life sa jedynymi ktore zaliczylem w calosci.
no i Metroidy, ale to nietypowe przedstawiciele FPP
CYTAT
Będzie dało się kupic tą gre w czasie premiery w szwajcarii? ile dni idzie przesyłka z tego kraju do Polski?

nie znam tamtejszego rynku, ale podejzewam, ze tak.
poczta europejska dziala lepiej niz polska.
jak zamawiam gre z anglii to zwykla poczta idzie dwa dni, priorytetowa 1 dzien.

Sanryu
Jedyne czego sie obawiam to jak juz napisali w pewnym pismie z "N" w tytule, ze aby zaciukac nawet Big Daddy'iego wystarczyc moze klucz francuski bo jak nas nawet zabije to my sie zrespawnujemy(z full energy), a on juz bedzie mial mniej energii dry.gif(o tyle ile mu wczesniej zabralismy) (wiec spokojnie mozna go "zabijac" na raty...bez odsetek wink.gif )
Ale to juz bedziemy mogli przetestowac jak bedziemy grac w Bioshock'a.
Prime Hunter
CYTAT(Sanryu @ 6 08 2007, 09:38) *
Jedyne czego sie obawiam to jak juz napisali w pewnym pismie z "N" w tytule, ze aby zaciukac nawet Big Daddy'iego wystarczyc moze klucz francuski bo jak nas nawet zabije to my sie zrespawnujemy(z full energy), a on juz bedzie mial mniej energii dry.gif(o tyle ile mu wczesniej zabralismy) (wiec spokojnie mozna go "zabijac" na raty...bez odsetek wink.gif )
Ale to juz bedziemy mogli przetestowac jak bedziemy grac w Bioshock'a.

Wolisz grać normalnie 20h, czy 50h ciągle umierając? thumbsup.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.