Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Dabman
Po pierwsze, piszesz jak gracz ktory ogarnie gre na kopii, jak sie nie spodoba, to nara... nie przyklada wagi do tego za co placi.
Po drugie, jestem userem kilku systemow operacyjnych, wiec jak cos znajde nie ak zaraz chce sie podzielic, badz pisze do znajomych co jest nie tak, co do zalatania, tak na wszelaki... wiec raza mnie bledy, nie tylko takie na ktore sam sie natkne ( narazie sam sie nie natknolem ) lecz co to ma do zeczy? czy ja czy ktos inny? jest? JEST! wiec jest problem, pomysl, nad tym, jak by koles spadl tam nizej i jakims cudem przezyl, czy nie bylo by akcji ze nie moze sie cofnac, bo dzwi sa pozamykane? na pc to bedzie szlo ogarnac ( god mode... ) ale to takie gdybanie. jestem po konczeniu 5x Prince of Persia Warrior Within, az wkoncu zucilem ta gra bo bylo tyle syfu ze grac sie nie dalo, wiec jestem max uczulony na kazdy blad, a tymbardziej ze gra jeszcze nie wyszla. Co do gier nie napisalem ze nie mialy bledow ( czyt. byly idealne ) lecz mialy ich znacznie mniej, badz nie byly tak razace.
jiloo
dla mnie taki blad, to zaden blad. np w prownaniu do takich GoW gdzie czasem sie wlazilo w sciane.
trzeba sie niezle napocic (co widac na filmie) zeby sie dostac na zewnatrz, a ja pytam: "po ch...?
nie ma to zadnego zwiazku, ani z odkrywaniem swiata, ani posuwaniem scenariusza do przodu.
i nie odpowiadaj, ze widocznie nie zglebam gier. zglabiam, ale nie na tyle, zeby sie wybijac jak z katapulty z przewroconego wozka. ciekawe jeszcze ile mu zalelo przepchanie tego wozka w tamto miejsce i testy w innych miejscach.
a tobie Dabman (i to calkiem powaznie, bez podsmiewania sie) proponuje poszukanie sobie roboty wlasnie jako beta tester - z Twoich postow widze, ze to robota dla Ciebie idealna.
Xymek
CYTAT(Dabman @ 16 08 2007, 13:04) *
Po pierwsze, piszesz jak gracz ktory ogarnie gre na kopii, jak sie nie spodoba, to nara... nie przyklada wagi do tego za co placi.
Po drugie, jestem userem kilku systemow operacyjnych, wiec jak cos znajde nie ak zaraz chce sie podzielic, badz pisze do znajomych co jest nie tak, co do zalatania, tak na wszelaki... wiec raza mnie bledy, nie tylko takie na ktore sam sie natkne ( narazie sam sie nie natknolem ) lecz co to ma do zeczy? czy ja czy ktos inny? jest? JEST! wiec jest problem, pomysl, nad tym, jak by koles spadl tam nizej i jakims cudem przezyl, czy nie bylo by akcji ze nie moze sie cofnac, bo dzwi sa pozamykane? na pc to bedzie szlo ogarnac ( god mode... ) ale to takie gdybanie. jestem po konczeniu 5x Prince of Persia Warrior Within, az wkoncu zucilem ta gra bo bylo tyle syfu ze grac sie nie dalo, wiec jestem max uczulony na kazdy blad, a tymbardziej ze gra jeszcze nie wyszla. Co do gier nie napisalem ze nie mialy bledow ( czyt. byly idealne ) lecz mialy ich znacznie mniej, badz nie byly tak razace.

po raz kolejny powtarzam - to Demo - podejrzewam ze w grze bedzie to wygladac troche inaczej, a demko jest bardziej prezentacja w ktorej dostalismy pare pomieszczen, przeciwnikow, bron i plazmidy - ot tak zeby sie chwilke pobawic. Ja nie trafilem podczas przechodzenia dema na zaden razacy blad, ktory by mi uniemozliwil albo utrudnial rozgrywke, ba nie trafilem nawet na blad ktory by sprawil ze sie skrzywilem obserwujac grafike w grze. Demko przeszedlem juz z 10 razy za kazdym razem troszke inaczej, raz uzywajac tylko broni, raz tylko plazmidow, raz hackujac wszystko, a raz nic...poskakalem sobie przy sciankach, poszperalem i nic. Dlatego takie dziwactwa jak to z filmiku rozpatruje w charakterze ciekawostki i proby oszukania gry w jakis max szalony sposob. Sam zawodowo zajmuje sie testowaniem gier i wiem jak ciezka to praca.

CYTAT(jiloo @ 16 08 2007, 13:17) *
dla mnie taki blad, to zaden blad. np w prownaniu do takich GoW gdzie czasem sie wlazilo w sciane.
trzeba sie niezle napocic (co widac na filmie) zeby sie dostac na zewnatrz, a ja pytam: "po ch...?
nie ma to zadnego zwiazku, ani z odkrywaniem swiata, ani posuwaniem scenariusza do przodu.
i nie odpowiadaj, ze widocznie nie zglebam gier. zglabiam, ale nie na tyle, zeby sie wybijac jak z katapulty z przewroconego wozka. ciekawe jeszcze ile mu zalelo przepchanie tego wozka w tamto miejsce i testy w innych miejscach.
a tobie Dabman (i to calkiem powaznie, bez podsmiewania sie) proponuje poszukanie sobie roboty wlasnie jako beta tester - z Twoich postow widze, ze to robota dla Ciebie idealna.

wlasnie od 3 postow probuje mu to przekazac wink.gif zreszta koles mowi podczas tego filmiku ze ta cala sytuacje moze byc trudno odtworzyc bo on sam caly dzien trenowal zeby sie w koncu udalo...a co do testow...probowac moze ale jak w CV bedzie robil takie bledy jak w postach ("zeczy") to nie sadze zeby sie udalo hyh.gif

co do grania na kopii - stary...mnie stac na gre za 200zl, i nie kradne wiec ten zarzut jest glupi...tez chce zeby to za co place bylo dopracowane...ale bez przesady i czepialstwa prosze hyh.gif
Mikes
Takie blędy zdarzały sie w każdej grze, na PSXa rowniez z tym ze gracze byli mniej drobiazgowi. A jak na razie jedynym bugiem był ten duzy skok i wyjscie poza plansze do oceanu a ty piszesz teraz o bioshocku jakby był najbardziej zabugowaną grą świata.

"natknąłem" i "rzeczy" tak przy okazji.
chmura
Chociazby glitch oraz akcja z wyspa... nie razace, ale jakos bardziej by zadowalalo gdyby tego nie bylo, wkoncu placi sie za gre nie 100 a 2x tyle... wiec chcialo by sie otrzymac dopracowany produkt, oraz supportowany latkami. Chyba ze masz inne zdanie?
whistling.gif
i ty takie rzeczy piszesz whistling.gif rozumiem, ze w trosce o innych twisted.gif

I jeszcze cos, odkryles juz to, ze Stonehenge nie lezy w irlandii, czy nadal bedziesz sie upierac tongue.gif ?
Owiec
Cos jest nie tak z bioshockiem ,bo niby jest ,a jak zaczynam sciagac to ,ze sie nie da. Moze go wykasowali... a moglem sie strescic ze sciaganiem
Mendrek
No ale gracze są też po to, żeby odkrywać przypadkiem bądź nie efekty niedopracowania gry, patche mają za zadanie naprawiać to, a jeśli to nie zostanie zrobione, to można zarzucić twórcom zwyczajne niechlujstwo. Mnie nie obchodzi czy wyjdę poza planszę gdzieś na krańcach mapy, czy w jej głównym punkcie. Każdy bug oddala grę od ideału, a świat sprawia mniej realistyczny, a co za tym idzie ocena musi spaść w dół nieco za każdy taki przypadek. Po to się najmuje beta testerów, żeby takich kwiatków nie było, a gra nie polega jedynie na parciu naprzód jak twórcy przewidzieli. Jest dziś wystarczająco dobra technologia, od której czegoś się wymaga. Nie uważam ten bug za rażący, ale skoro wystarczył dzień na jego odnalezienie... Cóż, dobrze by było dla gry, gdyby potem nie było takich śmiesznych rzeczy smile.gif Przy okazji im większa ilość dziur w grze hype'owej, tym większa mobilizacja graczy do odnajdywania nowych smile.gif Mnie tylko wkurzyła "boska ryba" w tym tunelu co się do niego woda wlewała, chciałem ukrócić jej cierpienia, a tak sad.gif
Ghouligh
akcja z wyspa czy w tunelu z samolotem jest dla mnie logiczna. autorzy gry po prostu skupili sie na budowaniu klimatu grozy, co mozna zobaczyc na koncu dema. te drobne mankamenty akurat mi nie przeszkadzaja. oby gra dalej mnie tak zaskakiwala jak w demie to bedzie to perfekcyjny tytul.
saptis
Taki Glich to nie jakis konkretny blad, przeciez nie jest tak, ze gracz idzie i nagle wpada pod plansze. biggrin.gif
Nie jest to zaden blad ktory psuje lub uniemozliwia rozgrywke i nawet jesli w pelnej wersji gry bedzie mozliwosc wychodzenia dzieki takim trikom poza plansze to co z tego.
Niektorym graczom zapewne to nie bedzie przeszkadzalo i nawet nie zwroca na to uwagi, a poszukiwaczom wrazen dostarczy jeszcze wiecej radosci dzieki eksporacji terenu poza plansza. biggrin.gif
Gra juz od dawna zapowiadala sie wysmienicie, teraz gdy wyszlo demo mozna sie takze przekonac, ze gra sie naprawde swietnie. Juz nie moge sie doczekac premiery ! biggrin.gif
dureń
O Jezu! Przecie w Gta Sa są glitche z wychodzeniem z planszy w siłowni, i komuś to przeszkadza? Chyba odwrotnie dostarcza emocje czy gra się zatnie czy nie, czy stracimy sejwa czy nie, itp, ihwd
Lucek
CYTAT(dureń @ 16 08 2007, 15:20) *
dostarcza emocje czy gra się zatnie czy nie, czy stracimy sejwa czy nie, itp

lol no bez przesady ;D
jiloo
Eurogamer dal dyche
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=81479
POK
Jak próbuje ściągnąć Bioshocka lub Stranglehold to wyskakuje mi napis: "nie można ściagnąć z bieżącej lokalizacji". Jestem zarejestrowany na UK, a mieszkam w Polsce. Ogólnie jestem strasznie wk****ony mad.gif
wrog
Spóźniliście się jak widać, zablokowali ściągnie tego przez wszystkich.
ping

CYTAT
Najbardziej "ostrożny" serwis, Eurogamer, dał Bioshockowi 10/10. Dla porównania GoW dostało tylko 8/10... Sweet

Przeoczyles wink.gif tyle ze przynajmniej poparles informacje linkiem
Marvel
Nie spodziewalem sie,ze znajdzie sie ktos,kto bedzie jechal demo tej gry za takie nieistotne bugi.Grajac normalnie;nie szukajac bugow na sile w zyciu sie na cos takiego nie da natknac.Jedyne co dziwi,to zle zesynchronizowane napisy,o czym pisalem wczesniej.
Lucek
CYTAT
Nie spodziewalem sie,ze znajdzie sie ktos,kto bedzie jechal demo tej gry za takie nieistotne bugi.Grajac normalnie;nie szukajac bugow na sile w zyciu sie na cos takiego nie da natknac.Jedyne co dziwi,to zle zesynchronizowane napisy,o czym pisalem wczesniej.

ale to sie nie liczy, bo narzeka gosc ktory krytykowal MS za walke z piractwem i podobno twierdzil ze stonehenge jest w irlandii biggrin.gif
Dragen
Wydaje mi sie że to mega FanBoye PS3 i reszty, tudzież pałętający sie PC-owcy smile.gif
Zazdrość zjada szare komórki i wypisują głupoty, ludzie nie ma gry idealnej bez bugów!!, i nigdy nie będzie, chyba że będzie robiona 20 lat...heh
Gra obudziła we mnie iskrę, i to co miałem daaawno temu, grając w takie gry jak Metal 1 , HL, Resident E C veronica, i wiele innych perełek dla których warto było poświęcić nockęsmile.gif nie jedną..a kobicie coś naściemniaćtongue.gif KLIMAT!! to się liczy w grach, a nie sama grafa, a jak przy okazji jest konkretna to juz zakrawa na pozycję roku..
Pozdrawiam wszystkich ceniących klimat w grach.
Salwador
Powątpiewam jeśli chodzi o pc-towaca ..gdyż na PC to też ma wyjść:P
qazar
ech nie ma co sie podiecac takimi bzdetami biggrin.gif demo jest genialne:D przeszedlem je 8 razy i ciagle mi malo, dobrze ze halo 3 i HS wychodza we wrzesniu bo boje sie ze bym je olal przechodzac bioshocka biggrin.gif
saptis
My tu gadu gadu, a sa szczesciarze za oceanem ktorzy juz graja w pelna wersje (w oryginal nie pirata) przed premiera. Fajnie byloby gdyby u nas takze gra pojawila sie nieco szybciej chociaz w takim nakladzie zeby udalo mi sie kupic przynajmniej jedna sztuke. biggrin.gif Jesli nie pojawi sie szybciej to i tak nic bo przeciez premiera juz 24 sierpnia, wiec niebawem. biggrin.gif
emik
Heh, dziwne, bo ja sciagalem od wczoraj 22:00 przez dzisiejsza noc i mam oba demka. Tez konto UK.
Good luck!
emik
W Empikach i marketach typu Auchan takie gry dlugo sie utrzymuja na polkach jesli na nie trafia, wiec powinno byc dobrze ;]
saptis
Tak bo pewnie kosztuja 249 zl tak jak Gears Of War jeszcze niedawno (nie wiem jak teraz) u mnie w Media Markt. biggrin.gif
Za taka cene podziekowalem i GOW kupilem taniej na Allegro. biggrin.gif
Jak na razie widze, ze jest Preorder Bioshock na Allegro edycja kolekcjonerska - 279.90 zl. i edycja w metalbox - 229.90 zl. biggrin.gif
buzra102
Nawet fajna cena, ale wysylka dopiero ok 27.08, czyli 3 dni po premierze, wiec chyba kupie w sklepie PSX.
Dragen
Heh, to jest właśnie to że jesteśmy jednak jeszcze trochę zacofani w stosunku do sąsiadów..sad.gif w takiej W. Brytani maja w ten sam dzień..
chociaż niemieckim graczom nie zazdroszczę zielonej krwi:) hyhy
qazar
ciekawe czy paczke sla kurierem czy poczta bo jak poczta to lipa i dostane dopiero w poniedzialek biggrin.gif, ech ciezko wytrzymac do 24 biggrin.gif naszczescie nic nie zminany terminu premiery biggrin.gif
jiloo
CYTAT(qazar @ 16 08 2007, 20:16) *
ciekawe czy paczke sla kurierem czy poczta bo jak poczta to lipa i dostane dopiero w poniedzialek biggrin.gif, ech ciezko wytrzymac do 24 biggrin.gif naszczescie nic nie zminany terminu premiery biggrin.gif

zalrzy o kogo pytasz. sklep pse? tak - sla kurierem za doplata.
Blim
Gdybym moim największym problemem był brak gier do grania i zamartwianie się czy Bioshock będe miał w czwartek czy piatek to bylbym naprawde szczesliwym czlowiekiem. Ludzie wyluzujcie! happy.gif
saptis
CYTAT(buzra102 @ 16 08 2007, 19:41) *
Nawet fajna cena, ale wysylka dopiero ok 27.08, czyli 3 dni po premierze, wiec chyba kupie w sklepie PSX.

To jest tylko sugerowana data, dali ja tak "na zapas" gdyby byly jakies opoznienia. biggrin.gif
Blim
Kolejne recenzje - czyżby najlepsza gra w historii Xboxa (jedynki, 360)?

http://gamerankings.com/htmlpages2/931329.asp
Uzny
Ciekawe czy przebije Ocarine. 1up - 10/10 smile.gif
maciucha
Wczoraj sciagalem sobie demko Bioshocka i miałem 95% . Dziś włączam sobie ponownie ściąganie i pisze , że jest bład i , że nie moge pobierac n aktualnej lokalizacji ....
Alexej
Podsumowujac

OXM 10/10
Eurogamer 10/10
Game Informer 10/10
Games radar 10/10
1up 10/10
Console Gameworld 99/100
PC Zone 96/100
PC Gamer UK 95/100 (m.in. wada 'about killing kids')

Jest jeszcze lepiej niz myslalem. Znaczy chyba ze pelna wersja conajmniej trzyma poziom dema
saptis
Czekam na recenzje Gamespot i IGN. smile.gif
Jak na razie widac, ze gra zbiera naprawde wysokie oceny i recenzenci sa nia zachwyceni. smile.gif
Maniek84
http://www.gamestats.com/objects/793/793105//articles.html

Jeszcze nigdy nie widziałem takiej zgodności w ocenie gry!!! Wprost Un-fucking-believable... W końcu jakiś nietuzinkowy tytuł w tym zalewie wyświechtanych rozwiązań. Klimat miażdży ci czachę i momentalnie wczuwasz się w postać. Nie jesteś biernym obserwatorem, lecz to ty przeżywasz rozterki razem z bohaterem... To jest dopiero wczuta

BTW GameSpy 10/10
zolwik777
IGN 9.7 (pipi)a mać BioShock zamiata każdego recenzenta.
saptis
Jeszcze tydzien do premiery ! smile.gif
Ta gra to prawdziwy HIT i Must-Have dla kazdego posiadacza konsoli XBOX 360 - to pewne, jak widac recenzenci to potwierdzaja i oceny mowia same za siebie ! smile.gif
Matrox
No ladnie, Bioshock pewnym krokiem zmierza po miano najlepszej gry w historii (no moze to zaduzo powiedziane, ale najlepiej ocenianej napewno wink.gif ) smile.gif
nietomasz
Demko juz jest dawno dostepne a ja go nie moge sciagnac , o co chodzi??? Pisze że region jest do du... i nic , próbowałem na europe USA a nawet Jpn. Co robić???
SiuSiu

uaa..nie ma to jak nożycami dostać między oczy - już nie mogę się doczekać tej giery biggrin.gif:D:D
Keymaker
CYTAT(nietomasz @ 17 08 2007, 01:25) *
Demko juz jest dawno dostepne a ja go nie moge sciagnac , o co chodzi??? Pisze że region jest do du... i nic , próbowałem na europe USA a nawet Jpn. Co robić???

Nie ma rady...Widocznie jakoś zablokowali dostęp do demka albo coś się walnęło na Live!
Trufs
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/931329.asp?q=bioshock

Srednia ocen robi wrazenie happy.gif Ja zamowilem preorder z ultimy po zagraniu w demko, ta gra miazdzy ;] Ktos wie czy jest szansa zeby doszla gierka w przyszlym tygodniu? Podobno ultima wysyla dzien przed premiera, to prawda? Jezeli tak to jest szansa ze mialbym w przyszly piatek ;]
carlos
Kurcze, niech ktoś wymyśli sposób na ściągnięcie dema Bioshocka, nie zdążyłem ściągnąć do końca:(.
Lucek
CYTAT(carlos @ 17 08 2007, 09:06) *
Kurcze, niech ktoś wymyśli sposób na ściągnięcie dema Bioshocka, nie zdążyłem ściągnąć do końca:(.

bierzesz konsole do plecaka, jedziesz do usa, albo jakiegos normalnego europejskiego kraju (tu nie jestem do konca pewien wiec lepiej od razu do usa) podlaczasz sie do netu i pobierasz (bo sciagnac to mozesz majtki lasce). voila! sorcerer.gif wink.gif
Sanryu
Co tu duzo mowic, oceny oczywiscie zasluzone i mam nadzieje, ze sprzedaz bedzie duza bo autorom gry nalezy sie porzadna kasa za tak solidny tytul smile.gif (smuci znowu to, ze najprawdopodobniej EA ze swoim Madden shi*em zarobi wiecej kasy confused.gif )
luck1985
Kiedy sie konczy demo ? JA demo zakonczylem jak zobaczylem dziewczyne i jej ochraniarza w akcji - wtedy konsola wylaczylem.
Ghouligh
CYTAT(Mendrek @ 16 08 2007, 14:09) *
Mnie tylko wkurzyła "boska ryba" w tym tunelu co się do niego woda wlewała, chciałem ukrócić jej cierpienia, a tak sad.gif

mozesz ja zabic boltem, kluczem jakby "nie siegalo".

kolejna dziwna rzecz: wale kluczem w szyby i niszczy sie jak zwykle. lece do strzykawy z boltem i po wspanialej dawce nie ma juz tych "pajeczyn". wiem, jestem chory. przeszedlem demo juz kilkanascie razy, wiec po prostu sie bawie.

dla mnie jak pelna wersja bedzie jak demo:

ocena: 10/10.
Blim
Według IGN (9.7 na 10) grafika nie jest aż tak technicznie zaawansowana i nie robi takiego wrażenia co ta z GoW, ale efekty specjalne tworzą super klimat. Muzyka - voice acting na najwyższym poziomie, a dźwięki to jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek wrzucono do gry. Świetnie rozwiązane sterowanie, inteligentni przeciwnicy, 20 godzin czystego gameplayu. I o to chodzi!! wink.gif
saptis
Grafika jest rewelacyjna, a co do porownania jej z Gears OF War to jest poprostu inna pomimo zastosowania tego samego Engine'u, ale czy gorsza - no nie wiem, jest po prostu inna, ale napewno nie gorsza, jak juz to lepsza. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.