Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
luck1985
Co do samej gry , to do momentu spotkania dziewczyny demo od pelnej wersji nie rozni sie niczym - NICZYM
Dla bardziej zagubionych gra po pewnym czasie pokazuje kierunek (strzalka na gorze ekranu) gdzie trzeba zmierzac .
Save mozna zrobic w dowolnym momencie gry , wiadomo wieksza akcja , jedzie sie winda czy cos to nie , ale normalnie juz grajac mozna zrobic i autosavy sa , na razie byl jeden ohmy.gif Nie ma jakiegos podzialu na leve 1 level 2 , tzn nie wiem kiedy sie konczy demko , chwile po dziewczynce ? Jezeli tak , to tylko wyskoczyl napis ze mam 10 pkt za zaliczenie levelu WELCOME i tyle . Podczas wczytywania tylko zmienia sie napis i tlo ;p To tyle chyba !?
I to nie jest gra gdzie sie wchodzi w gnatem na srodek pokoju i robi sie zadyme !? Amunicja sie skonczy po 10 s i WTF !?
Hackowanie jest spoko, czasami trwa chwile i lajtownie czasem maszyna jest taka ze trwa to dluzsza chwile i pocie czola ohmy.gif
saptis
Ja zadnej dziewczyny w Demo nie spotkalem zadnej poza zenskimi Splicer'ami, a udalo mi sie przejsc cale. biggrin.gif
Co do strzalki pokazujacej kierunek to mozna ja wlaczyc w opcjach rowniez w Demo. biggrin.gif

Pamietaj, tylko zadnych spoilerow. biggrin.gif
qazar
on mial na mysli dziewczynke zbierajaca adama wink.gif
luck1985
CYTAT(saptis @ 17 08 2007, 12:00) *
Ja zadnej dziewczyny w Demo nie spotkalem zadnej poza zenskimi Splicer'ami, a udalo mi sie przejsc cale. biggrin.gif
Co do stralki pokazujacej kierunek to mozna ja wlaczyc w opcjach rowniez w Demo. biggrin.gif

Nie wiem czy mozna ta wylaczyc czy nie , bo w demie nawet tego nie widzialem rolleyes.gif

Mowa o Little sister i ochroniarzu Big Daddy hyh.gif Jezeli tego nie miales w demie , to chyba gralismy w inne gry huh.gif
popiol
Jak ktoś jest bardzo niecierpliwy to jest rozwiązanie... z tym, że mowa o wersji PC'towej: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35900
Ghouligh
CYTAT(popiol @ 17 08 2007, 12:25) *
Jak ktoś jest bardzo niecierpliwy to jest rozwiązanie... z tym, że mowa o wersji PC'towej: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35900

bez przesady, nie po to kupywalem konsole do gier, zebym teraz gral na blaszaku. tydzien zostal, preordera nie kupie, ale jak wyjdzie juz to kupie sobie special edition z bigg'iem.
Keymaker
o_O http://bioshockpwns.ytmnd.com/
qazar
CYTAT(Keymaker @ 17 08 2007, 12:46) *

genialne biggrin.gif
saptis
Jak widac Bioshock zbiera bardzo wysokie oceny: smile.gif
http://www.gamestats.com/objects/793/793105//articles.html
luck1985
Wersja NTSC ma lepsza okladke ;> Bardziej klimatyczna hyh.gif

Duzo sie mowilo o Big Daddy - jaki to on dobry , silny , szybki i w ogole kozak . Jak na razie nie zrobil problemu , moze dlatego ,ze to pierwszy ktorego spotkalem.
Lucek
ten pierwszy jest bardzo latwy do rozwalenia smile.gif
saptis
Do tego wiele zalezy od poziomu trudnosci na jakim grasz. Z tego co czytalem to na Hard nie jest wcale latwo i trzeba sie troche nameczyc zeby pokonac Big Daddy. biggrin.gif
komar737
Ale sam efekt "respawnu" po zgonie i sytuacja z zyciem Daddiego, ktore sie nie odnawia, troche kiszkowaty jest.
saptis
Bioshock - Playstation fanboy review - score 5/10: biggrin.gif

http://www.sonydefenseforce.com/?p=83
CYTAT
To conclude, let this game cook in the oven just a little bit longer and wait for the superior PS3 version. Cleaned up textures, animations, AI, extra weapons, Home space, standard HDD and Blu-ray will make this flawed game into a perfect gem.

Hahahaha...... Bioshock - only on XBOX 360 and PC. biggrin.gif
opall
duzo bylo koncepcji na temat tego jakby mogl wygladac multi w BS.
Czaicie np. druzynowy multiplayer z podzialem na role? np. ktos jest little sister i ma za zadanie dotrzec do jakiegos celu, ktos inny gra big daddym ( powiedzmy ze to jeden team) kolejny team sklada sie z samych splicerow, trzeci team to powiedzmy ludzie ktorych mutacja tak bardzo nie dotknela itd itp. mysle ze takie podejscie do multi mogloby sie sprawdzic... dla mnie wejscie w skore little sister byloby niesamowitym przezyciem biggrin.gif

http://www.sonydefenseforce.com/?p=83 ---> boze jak bardzo trzeba byc zaslepionym zeby pisac takie rzeczy confused.gif
Zeratul
kurcze jestem niezle wsciekly przez te zakichane plotki o sprzedazy gry przedpremierowo. Dzis az sie chyba przejade do Gamestop zeby sprawdzic co i jak. Niby preordera i tak mialbym dostac w srode, ale przede mna weekend i nieodparta chec pogrania w ta gre.
cycu16
Bioshock jest w region free?
saptis
Tak Bioshock jest Region Free i posiada jezyki (english, french, italian, german, spanish), jednak nalezy uwazac na niemiecka, ocenzurowana wersje z wiadomych powodow, ktora posiada jezyki english, german. smile.gif
Zwirz
jak Region Free to sobie na PlayAsia zamówie biggrin.gif
saptis
Czy ja wiem czy to takie dobre wyjscie skoro gra u nas ukaze sie zaledwie trzy dni po premierze US. biggrin.gif
Zeby sie nie okazalo, ze bedziesz czekal na przesylke dluzej niz do 24 sierpnia. biggrin.gif
Master JIN
ostr oz tym bioshockiem średnia ocen na necie to 98,9 do tej pory sporo ocen 100% a na ign 9,7
buzra102
Wiadomo cos, jakie bede rodzaje trybow multiplayer ??
saptis
Wiadomo, ze gra nie posiada w ogole trybu Multiplayer. biggrin.gif
Sokolov
Czy to pewne na 100 %, że gra jest region free? Pytam, ponieważ korci mnie play-asia ze swoim 49$ biggrin.gif
saptis
Tak pisza sami producenci gry, jednak osobiscie nie sprawdzalem czy gra jest Region-Free. biggrin.gif
Mikes
http://www.gametrailers.com/player/23662.html

Nareszcie pokazali jak to jest z little sister, trochę naiwne ze po podaniu jej mikstury robi się normalna, i nam dziekuje xD

Sorry tongue.gif

Polecam te nowe filmiki(już jest kilka), powiem tylko tyle ze muzyka i ogólne efekty dźwiękowe po prostu miazdzą.
Juchy
Gra jest region free bylo o tym pisane juz, jak ktoś chce mieć 101% pewności po prostu niech spyta tam gdzie kupuje smile.gif
z little sister moze byc roznie, wszystko zalezy od Twojej decyzji smile.gif
gilber7
Dostane szału. Nie moge pobrać demka Bioshocka. Pokazuje mi sie komunikat pod tytułem "Ten element nie może zostać pobrany z bieżącej lokalizacji". Zaznaczam że często ściągam demka z marketplace i coś takiego przytrafia mi się pierwszy raz, abonament Gold mam oplacony, mam miejsce na dysku, juz nie mam pojęcia o co chodzi. POMOCY!!!!!
maciucha
Było kilka stron temu . M$ zablokował to demko po pewnym czasie dla pewnych lokalizacji . My mamy LIVE nielegalnie i pozakładane na inne kraje . Masz takie wyjscie , spakowac konsole do plecaka , wyjechac do usa , podlaczyc do netu i pobrac wink.gif . Ja tez nie zdazylem , mialem 95% i a następny dzień du.pa już była confused.gif
Zwirz
Może... jak jesteś zarejstrowany?
gilber7
Nie kumam co to znaczy nie legalnie. To M$ leci w kulki, bo przy rejestracji konta nie ma opcji "POLSKA". Byłem zmuszony (podobnie chyba jak większość) zarejestrować sie na inny kraj i tylko z tego powodu nie moge sobie spokojnie pobrać demka?
To juz nie pierwszy raz kiedy rzucam Ku...mi na M$ jeszcze troszke i podziekuje Gatesowi za współprace i zmienie ixsa na PS3.
Master_Lukas
Demka mozna sciagac z tor.... wiadomo czego wink.gif Nagrywasz demo na plytke (np. DVD-RW) i grasz wink.gif
Aem
I tak nawiasem mowiac nie tylko juz demka smile.gif Swoja droga ciekawe jakim cudem tak szybko przenikneły, dawniej myslalem ze MS bardziej sie bedzie starać
gilber7
Nigdy nie siedziałem na tor... więc nie zabardzo nawet wiem jak tego szukać. Jeśli masz taką możliwośc to na gg mozesz mi podać jakiś szczegulik.

Czyli może sie kiedys okazac ze M$ zablokuje całą zawartość marketplace?
POK
I nie trzeba mieć "specjalnej" wersji konsoli, aby dobrze chodziło. W sumie demka Bioshocka i Stranglehold chętnie bym sprawdził.
kubson
dla mnie poprostu rewelacja grafika klimat zabijaaaaaaaaaaaaaaaa uwielbiam fps wiec nie moge doczekac sie piatku smile.gif
Juchy
CYTAT(Aem @ 18 08 2007, 12:25) *
I tak nawiasem mowiac nie tylko juz demka smile.gif Swoja droga ciekawe jakim cudem tak szybko przenikneły, dawniej myslalem ze MS bardziej sie bedzie starać

przez sklepy, ktore dostaja pelne wersje gier wczensiej niz premiera co oczywiste, a w sklepach pracuja tylko "ludzie" smile.gif

gilber7: nielegalne jest to ze my w PL mamy XBL, wg infolinii MS to zarejestrowalismy sie nielegalnie i tak bedzie do czasu jak nie bedzie XBL oficjalnie, parodia ale tak jest...

tak blizej przygladajac sie grze to
ciagle hackowanie systemem ukladania rur zeby przeplynela ciecz nie pasuje mi do tego mogli wymyslec wiecej lamiglowek takich a nei tylko jedna na 101 spsoobow
sporo błedów niestety mozna zauwazyc
napotkany martwy kot zachowuje sie jak drewniana lalka, nogi by mu dali zeby zwisaly i calkiem inny bylby juz obraz tego
trupy i ogolnie przedmioty wpadaja nieraz w jakis rezonans, skacza same, zdazylo sie ze stojac na trupie wpadl w ten rezonans podrzucajac mnie do gory blink.gif
animacja postaci w fazie zgonu jest dziwna, jak pada pacjent to animacja jakby haczyla, dziwny efekt i bardzo nieprzyjemny dla oka, ten efekt nie maja chyba wszsytkie postacie ale niektóre, mzoe latka to zalata...
interacja z otoczeniem niestety jest bardzo mala

na pewno gra nadrabia klimatem i grywalnoscia jak i oprawa dzwiekowa

saptis
W Bioshock wszystko od grafiki, poprzez muzyke i fabule buduje niesamowity klimat ktory napewno odroznia ta gre od innych co widac w bardzo wysokich i pozytywnych ocenach recenzentow. smile.gif

Swoja droga tylko Gamespot nie ma jeszcze recenzji gry Bioshock, pewnie chlopaki graja sobie w najlepsze i w sumie sie nie dziwie bo sam z checia bym w nia pogral. smile.gif
luck1985
CYTAT(Juchy @ 18 08 2007, 09:41) *
Gra jest region free bylo o tym pisane juz, jak ktoś chce mieć 101% pewności po prostu niech spyta tam gdzie kupuje smile.gif
z little sister moze byc roznie, wszystko zalezy od Twojej decyzji smile.gif

Od naszej decyzji zalezy GS ;> Jak przejdziemy cala gre ratujac ja , to dostaniemy 100 pkt . Tysiaka nie da sie zrobic za jednym podejsciem , trzeba gre skonczyc min 2 razy.

CYTAT(Juchy @ 18 08 2007, 13:12) *
CYTAT(Aem @ 18 08 2007, 12:25) *

tak blizej przygladajac sie grze to
ciagle hackowanie systemem ukladania rur zeby przeplynela ciecz nie pasuje mi do tego mogli wymyslec wiecej lamiglowek takich a nei tylko jedna na 101 spsoobow
sporo błedów niestety mozna zauwazyc
napotkany martwy kot zachowuje sie jak drewniana lalka, nogi by mu dali zeby zwisaly i calkiem inny bylby juz obraz tego
trupy i ogolnie przedmioty wpadaja nieraz w jakis rezonans, skacza same, zdazylo sie ze stojac na trupie wpadl w ten rezonans podrzucajac mnie do gory blink.gif
animacja postaci w fazie zgonu jest dziwna, jak pada pacjent to animacja jakby haczyla, dziwny efekt i bardzo nieprzyjemny dla oka, ten efekt nie maja chyba wszsytkie postacie ale niektóre, mzoe latka to zalata...
interacja z otoczeniem niestety jest bardzo mala

na pewno gra nadrabia klimatem i grywalnoscia jak i oprawa dzwiekowa

Ja tylko hakuje do pewnego pulapu , bo bedzie 40 pkt . Wiekszosc maszyn mozesz hakowac na slepo , wciskasz guzik i albo hack sie uda albo nie.Wiec ciagle ukladanie rur mozna sobie odpuscic.
Interakcja z otoczeniem jest nikla chytry_.gif Pozniej sie poprawia jak sie zdobedzie odpowiednia moc w rekach hyh.gif

Na poczatku gry jest jedno miejsce gdzie duzo osob ma zawieche i postoj ..... na zagranicznych forach pytaja o to , ja sam stalem w miejscu godzine nie wiedza o co chodzi o dokad isc chytry_.gif
Xymek
dobra juz wystarczy...nie chce zadnych spoilerow...nie chce tez takich opowiastek co sie dzieje a co nie...masz graj...ale nie psuj zabawy innym
luck1985
Jak w moim poscie byl jakikolwiek spoiler to pozdro dla ciebie , wiekszosc i tak oglada 24h filmy na necie i jest fajnie happy.gif laugh.gif

JEszcze napisze o samej grze, a raczej o rozgrywce . To nie jest taki FPP ze zaczynamy nowy level i idziemy przed siebie koszac wszystko co sie rusza do nastepnych drzwi-nastepnego levelu . Tutaj trzeba troche polazic , zeby tam cos zrobic , to trzeba wczesniej cos tam , pozniej jak sie zrobi to , to idziemy z tym tam itp rolleyes.gif

To tez nie jest spoiler :*
Trufs
CYTAT(saptis @ 18 08 2007, 14:12) *
Swoja droga tylko Gamespot nie ma jeszcze recenzji gry Bioshock, pewnie chlopaki graja sobie w najlepsze i w sumie sie nie dziwie bo sam z checia bym w nia pogral. smile.gif

Lookalem troche na forum gamespotu i podobno GS nie ocenia gier przed premiera, wiec musimy poczekac przynajmiej do wtorku jesli sie nie myle bo wtedy amerykance maja swoja premiere tongue.gif Ciekawe czy bs dostanie 8.5 9.0 9.5 czy 10.0, pewno ~9.0/9.5, bo oceniaja tylko co .5 tongue.gif
saptis
No i o to chodzi, gra nie jest dzieki temu taka liniowa. smile.gif
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy zagram w pelna wersje, mam tylko nadzieje, ze nie bedzie problemu z zakupem, najlepiej byloby gdyby udalo mi sie ja kupic jeszcze przed piatkowa premiera. smile.gif
Xymek
CYTAT(luck1985 @ 18 08 2007, 14:46) *
Jak w moim poscie byl jakikolwiek spoiler to pozdro dla ciebie , wiekszosc i tak oglada 24h filmy na necie i jest fajnie happy.gif laugh.gif

JEszcze napisze o samej grze, a raczej o rozgrywce . To nie jest taki FPP ze zaczynamy nowy level i idziemy przed siebie koszac wszystko co sie rusza do nastepnych drzwi-nastepnego levelu . Tutaj trzeba troche polazic , zeby tam cos zrobic , to trzeba wczesniej cos tam , pozniej jak sie zrobi to , to idziemy z tym tam itp rolleyes.gif

To tez nie jest spoiler :*

nigdzie na napisalem ze spoilowales - tylko ze jak znam zycie to jeszcze chwila i do tego dojdzie...co do tych co ogladaja filmiki - robia to bo sami chca...ja nie chce nic wiedziec co jest w grze zanim sie ona ukaze...Ty miales tego farta ze ja rzekomo "kupiles" i teraz sie chwalisz - a to ze BD jest slaby, a to co sie dzieje z LS...kurde czlowieku zachowaj to dla siebie...nie kazdy moze sobie jeszcze pograc...a mi juz cos takieg psuje zabawe i wkurza:/
opall
CYTAT(Trufs @ 18 08 2007, 14:50) *
CYTAT(saptis @ 18 08 2007, 14:12) *

Lookalem troche na forum gamespotu i podobno GS nie ocenia gier przed premiera, wiec musimy poczekac przynajmiej do wtorku jesli sie nie myle bo wtedy amerykance maja swoja premiere tongue.gif Ciekawe czy bs dostanie 8.5 9.0 9.5 czy 10.0, pewno ~9.0/9.5, bo oceniaja tylko co .5 tongue.gif

glupoty gadasz gamespot daje oceny typu 8.4 czy 9.6 wiec skala nie zmienia sie o 0.5 oceny. Co do recenzji na tym serwisie to wlasnie Gamspot i IGN byly dla mnie internetowymi odpowiednikami neo+ i PE, (czyli najbardziej opinioksztaltujacymi mediami... przynajmniej dla mnie). Wydaje mi sie ze Gamespot bedzie wzbranial sie od 10.0 (Okaryna i Soul Calibur dostaly wlasnie w tym serwisie 10 a to bylo ladnych pare lat temu) ale skoro Gears of War dostaly 9.6 to np. taka ocena jak 9.8 dla BS jest wysoce prawdopodobna.
polecam przeczytac recenzje Eurogamera. Koles pisze rzeczywiscie o tym ze BS jest gra z przyszlosci tzn. pewna rewolucja w dziedzinie gier komputerowych ktora w normalnym ewolucyjnym toku powinna sie ukazac dopiero za 5/6 lat. A teraz Irrational Gmaes pokazalo nam czego mozna wymagac od tworcow gier. I nie mowie tu tylko o grafice, muzyce i gameplayu ale przede wsyztskim KLIMACIE, Fabule i Głębi jaką gra posiada, o wysokim stopniu artyzmu w grze... to jest tak ze w grach godzilismy sie przez wiele lat na pewna umownosc w tych kwestiach, a BS po prostu przezuwa, rozgryza i wypluwa takie sztampowe podejscie i otwiera ludziom oczy sorry ale nie moge odgonic uczucia ze to na prawde rewolucyjna gra ktora bedziemy wspominac za kilka/kilkanascie lat tak jak teraz wspomina sie Zelde: Ocarina fo Time na N64 czy Soul Calibura na Dreamcasta przy tym apel do redaktorow PE - nie bojcie sie dac 10 ( a moze nawet 11 i liczyc ze korekta nie wychwyci) tongue.gif
Orange
CYTAT
glupoty gadasz gamespot daje oceny typu 8.4 czy 9.6 wiec skala nie zmienia sie o 0.5 oceny.

od pewnego czasu Gamespot zmienil swoj system oceniania i teraz oceny zmieniaja sie o 0,5....wiec on wcale glupot nie gada
raulos
"Ciekawe czy bs dostanie 8.5 9.0 9.5 czy 10.0, pewno ~9.0/9.5, bo oceniaja tylko co .5 tongue.gif"

GoW dostal 9.6 wiec nie tylko co .5 smile.gif. Preorder zlozony gra tak jak i GoW przewyzsza wszystkie inne jesli chodzi o singla. Linia fabularna, klimat, grafika.
Trufs
opall: nie gadam glupot, gdybys sie troche pokrecil po forach gamespotu to moze bys tez sie dowiedzial ze jak kiedys dawali rozne tak teraz zmieniaja sie tylko o 0.5. Prosze cie, nie gadaj od tak, nie sprawdziles a juz uwazasz ze jak kiedys dali taka ocene to znaczy ze nie moglo sie nic zmienic....

http://www.gamespot.com/news/show_blog_ent...pic_id=25721552 <--- dowod

Co do rewolucji w grach zgadzam sie w zupelnosci, to co wlasnie mi sie podoba w BS to to, ze jest wiele roznych mozliwosci, uzywanie plazmidow, broni, hackowanie, kustomizacja swojej postaci (poprzez jakies toniki itp), wybieranie odpowiednich dla siebie plazmidow, wybory typu co zrobic z mala siostrzyczka itp ;]
opall
CYTAT(Trufs @ 18 08 2007, 15:49) *
opall: nie gadam glupot, gdybys sie troche pokrecil po forach gamespotu to moze bys tez sie dowiedzial ze jak kiedys dawali rozne tak teraz zmieniaja sie tylko o 0.5. Prosze cie, nie gadaj od tak, nie sprawdziles a juz uwazasz ze jak kiedys dali taka ocene to znaczy ze nie moglo sie nic zmienic....

http://www.gamespot.com/news/show_blog_ent...pic_id=25721552 <--- dowod

przepraszam, przyznaje się do błędu; faktycznie patrzyłem na to że jeszcze niedawno były przyznawane inne oceny niz tylko z końcówką .0 lub .5...
dzieki za konstruktywna odpowiedz i sprostowanie a ja jedynie pale sie ze wstydu ze wyzywam kogos nie majac racji catfight.gif
w takim razie szkoda troche ze zmienili system oceniania bo teraz tym bardziej beda bronic sie od wystawienia czegos powyzej 9.5 ( w takim wypadku tylko 10:P )
luck1985
CYTAT(Xymek @ 18 08 2007, 15:07) *
a to ze BD jest slaby, a to co sie dzieje z LS...kurde czlowieku zachowaj to dla siebie...nie kazdy moze sobie jeszcze pograc...a mi juz cos takieg psuje zabawe i wkurza:/

Psuje Ci zabawe moja opinia , ze BD jest slaby chytry_.gif Nie napisalem co sie dzieje z LS , jedynie napisalem zeby miec 100% gry trzeba ja tylko ratowac . Nic nie psujacego zabawe , bo nie napisalem co daje jej zabicie czy ratowanie - to kazdy spr osobiscie ;>
Ale skoro Ciebie to razi to spox .........
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.