Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
saptis
Gre ocenia sie za to jaka jest, a nie taka jaka powinna byc, ocenie podlega to co jest, a nie to czego nie ma, wiec brak trybu Multiplayer nie moze byc ujemnym aspektem wplywajacym na koncowa ocene.
Na szczescie Gamespot w swojej recenzji nie marudzi na brak trybu Multiplayer. smile.gif
Mimo wszystko milo byloby gdyby taki tryb znalazl sie w grze, jednak jak juz wiadomo Developer'zy skupili sie tylko i wylacznie na trybie dla jednego gracza, aby dostarczyc wraz z nim jak najwieksza zabawe, jednoczesnie dopracowujac go w jak najwiekszym stopniu. smile.gif
komar737
CYTAT
wiec brak trybu Multiplayer nie moze byc ujemnym aspektem wplywajacym na koncowa ocene.

Dokladnie tak. Wkur mnie dzisiejsze podejscie do gier. Ze niby kazda powinna miec multiplayer, ze szczegolnym naciskiem na FPS?? Bzdura. Sa gry stricte multi, i sa gry single. Do ktorej grupy zalicza sie BS?Nie trudno zgadnac. Nawet jesli mialby to byc maly dodatek do caloksztaltu i tak bym kladl na to lache i zasiadl za multi w takim UT2k7 czy Halo 3.
Od BS powinno sie wymagac fabuly, klimatu, rozmachu w singlu- dzisiaj to rzadkosc w swiecie zalania multiplayerowych first-person bzdetow,w ktorych single to tylko ciekawostka.
Zeratul
e tam... wlasnie ta gierka ma niesamowity potencjal jesli chodzi o tryb multiplayer i mogli nad nia podlubac dluzej dodajac go... naparzanie sie plazmidami, ochrona little sister, capture little sister... kto zdobedzie wiecej ADAM'a... to az boli, gdy sie o tym pomysli.
Piasecznik
CYTAT(Zeratul @ 21 08 2007, 14:30) *
e tam... wlasnie ta gierka ma niesamowity potencjal jesli chodzi o tryb multiplayer i mogli nad nia podlubac dluzej dodajac go... naparzanie sie plazmidami, ochrona little sister, capture little sister... kto zdobedzie wiecej ADAM'a... to az boli, gdy sie o tym pomysli.

No chyba że powstaje odrębny produkt BioShock MP za który zczeszą z nas kolejny raz grubą kabone.
Zeratul
z przyjemnoscia ja wydam, a tymczasem siedze w robocie i odliczam czas do konca... bo dzis jest TEN dzien, gdy mily pan z UPS ma dla mnie paczuszke z figurina! Jako, ze w demko nie gralem, bede tu dzis chyba na forum wieczorem spiewal psalmy pochwalne pod adresem 2kboston/2kaustralia.
saptis
Sami Developer'zy juz sie wypowiadali na temat trubu Multiplayer i stwierdzili, ze nie zostanie on umieszczony w grze poniewaz caly team skupia sie na trybie Single Player, poza tym zrobienie Multi musialoby troche potrwac, a jak wiadomo pierwsze zapowiedzi gry byly juz w 2004 roku, a prace trwaly zapewne jeszcze dluzej.
Zreszta chcieli zrobic gre Single Player i tyle. smile.gif

Co do oceny gry w serwisie Gamespot to nie ma sie co przejmowac, ze jest nieco nizsza niz na innych stronach, ten sam recenzent ktory ocenil Bioshock na 9.0 dal grze na Wii: Zelda: Twilight Princess ocene 8.8 a w moim przekonaniu zasluguje ona na zdecydowanie wiecej. Jak widac recenzent jest po prostu dosyc surowy i ma swoje podejscie do oceniania, ma do tego prawo. smile.gif Osobista ocena i odczucia podczas grania to indywidualna sprawa dla kazdego gracza, wiec nie ma co sie sugerowac ocena koncowa recenzenta, najlepiej przeczytac cala recenzje i oczywiscie zagrac samemu w gre. smile.gif
Bojan_Zaw
CYTAT(Zeratul @ 21 08 2007, 14:30) *

Widziałeś te mapy? dry.gif Ja sobie nie wyobrażam rozgrywki w takiej ciasnocie. Chociaż mogłoby to wyglądać jak UT, to jednak nie jestem przekonany co do trybu multi w BSie :F
Ghouligh
ja uwazam, ze gs daje oceny wedlug wlasnego widzimisie i jak recenzentom czapka stoi. dac soccerowi 9.0 i tyle samo bioshockowi to dla mnie grubo za surowe podejscie. dojdzie do tego, ze gamespot straci popularnosc i nikt nie bedzie sie przejmowal ocenami tego serwisu, ktore glownie sa brane z kosmosu. nawet wzgledem porownania bs'a do gow'a, ktory dostal 9.6, ze niby wskazcie mi w czym gow jest lepszy? ze swoja strasznie prostolinijna fabula i krotkim coopem oraz beznadziejnym mp moim zdaniem to wlasnie bioshock zasluguje na przynajmiej 9.6 a gow na 9.0. rozumiem rowniez zeratula, bo wiadome jest ze gre przejdzie sie gora kilka razy i za kazdym razem gra bedzie tracila ta dawke napiecia, ktora na nas wisiala za pierwszym razem. ale z drugiej strony kazda gre to czeka. z drugiej strony zas jak bym mial znow otrzymac beznadziejny i losowy mp, jaki jest w gow'ie, to wole juz bioshocka wspominac od tej najlepszej strony.

ps.: chyba sie przeniose do usa jak tak dalej bedzie z premierami. ;p
Alexej
Po necie krazy informacja, jakoby widescreen w Bioshocku to tak naprawde uciete z gory i z dolu 4:3. Nie powiem, dosc nowatorskie rozwiazanie ;f

http://kotaku.com/gaming/shortscreened/bio...-off-291697.php
saptis
CYTAT(Ghouligh @ 21 08 2007, 18:36) *

Wcale nie jest zle, gra ukaze sie u nas zaledwie trzy dni pozniej co jest na prawde dobrym wynikiem patrzac na inne gry. smile.gif
Zeratul
CYTAT(saptis @ 21 08 2007, 19:27) *
CYTAT(Ghouligh @ 21 08 2007, 18:36) *

Wcale nie jest zle, gra ukaze sie u nas zaledwie trzy dni pozniej co jest na prawde dobrym wynikiem patrzac na inne gry. smile.gif

tak naprawde 2 dni, bo dzis gry w sklepach nie ma... bedzie jutro. Dzisiaj trafia tylko do tych co zaplacili ekstra za wysylke i zamowili preordera. tzw Shipping day.
Juchy
takie male jeszcze ale, w grze sa 3 stopnie trudnosci z tym ze najnizszy psuje klimat gry bo jest za prosta, grajac na easy czuje sie niezniszczalny przez co nie ma podstawowej rzeczy, obawy o wlasne zdrowie a tym samym skradania sie i nasluchiwania gdzie wrog itp., na easy mozna isc przed siebie nie robiac sobie nic z tego ze nas ktos atakuje itp.
gre od poczatku trzeba zaczac na hardzie wtedy jest dodatkowy smaczek i na dluzej zapewni rozrywke (bo tak na prawde dluga to ona nie jest niestety sad.gif )
tym bardziej ze jak nas zabija to i tak zmartwychwstajemy bez utraty zebranego ekwipunku i jeszcze dostajemy troche zycia...

co do samej gry, nie chce sie narażać entuzjasta, moim zdaniem jesli miano gry idealnej pod kazdym wzgledem w danej kategorii mialo by sie przyznawac 10 to ten tytul zasluguje na nie wiecej niz 9
rozumiem ze zachwyt jest fabula i klimatem ale nie jest to gra idealna i do idealu niestety troche brakuje

brakuje mi wielu rzeczy w tej grze (oprocz tych co juz wczesniej w postach wypisywalem)
podstawa to brak rozbijania zrodel oswietlenia by moc troche podzialac z zaskoczenia, sa umiejetnosci ktore daja taka mozliwosc ale sama gra do tego wogole nie zacheca i ogranicza, nie wspominajac juz o dziwnych rzeczach w stylu, lodu-sopli nie mozna skruszyc kluczem czy olowiem a tylko ogniem jak i niektorych przedmiotow nei mozna rozwalic ktore az sie prosi by byly do rozwalenia
same umiejetnosci jakie zdobywamy w grze tak na prawde rzadko z nich sie korzysta bo malo przydatne a jak sie gra na hardzie to uzycie jest niemal minimalne bo energii ubywa w zabojczym tempie
nie wiedziec czemu ale nasz portfel na kase ograniczony jest do 500dolcow co jest makabra jak np. otwarcie jakiegos zabezpieczenia moze kosztowac nawet ponad 200, juz nie mowiac o zakupie dobrej amunicji, chodzac i zbierajac kase po trupach od ktorych wczensiej nie moglismy jej zabrac bo bylo przepelnienie jest denerwujace, chyba jedna z niewielu gier gdzie ograniczenie w zbieraniu kasy jest i to ze jest to ok, ale czemu na tak niskim poziomie to nie rozumiem

sam multiplayer mi wisi bo nie przepadam za gra w sieci, ale jakby to malbybyc tytul idelany to jakiegos MP powinien miec zeby nie bylo sie do czego przyczepic a z uwagi na szybkie przejscie singla wydluzyc okres zachwytu gra jak to bylo np w GOW, ile razy mozna przechodzic singla, gdzie przy dobrej wprawie mozna go calego zrobic w kilka godzin?...

tak na zakonczenie, nie wazne sa oceny gry i czy jest idealem czy nie, wazne ze mozna pograc i poczuc klimat innej rzeczywistosci i zapewne kazdy w nia zagra nawet jaby jedni pisali ze daja 7/10 a inni 10/10
jeszcze jedna uwaga, ocena ogolnie gier za bardzo oscyluje w gornej granicy rozpietosci ocen, jesli gra jest do kitu to potrafi dostac 5-6, a dla mnie to taka gra powinna dostawac oceny 1-2 bo pozniej jak cos jest naprawde dobre i dostaje 8 to ludzie biadola ze to za slaba ocena, a przeciez 8 w 10 stopniowej skali to jest b. dobry wynik...

PS.
jest tez jeden mankament samej gry, w pewnym zadaniu jakie wykonujemy gra dziwnie sie zachowuje, co 1 sek. przycina i tak przez cale zadanie, jak wykona sie je to wraca gra do normalnosci, jakis blad...
Dabman
Gre zaczolem na hardzie, jestem po etapie gdzie rzekomo konczylo sie demko... i co moge powiedziec? no tak, max trudna, jedna zecz mnie zaskoczyla. Mianowicie gdy zranimy oponenta, zginiemy, dalej tluczemy od pcozatku, przeciwnik nie traci energii jak to sie ma do medium/easy. Gra dobra, lecz ocena 10/10 troche przesadzona, na razie dal bym jej mocne 7/10. Zobaczymy jak to bedzie gdy pogram wiecej, na chwile obecna nie podchodzi mi tak jak np. Gears of War. Nie wkreca tak bym nie mogl sie oderwac, a liczylem na to:(
Zeratul
o wiec tak... gre dostalem... ale w zwiazku z tym, ze przy okazji moje lacze sie spier%lo, to jakies 4 godz wrzucam te fotki... wiec prosze to docenic!!

Wiem, ze i tak macie to w (pipi)e...

Jak chcecie zobaczyc wiecej, to pojawia sie na http://onlinecenter.pl

GRA ZABIJA!! O JA PIER(&^LE!! Normalnie masakra!! PS3 laugh.gif
Lair laugh.gif :zomg: Warhawk :zomg: HS ROTFL... 5 baniek spokojnie pojdzie... boshe ten klimat... pierwszy raz grajac w gre jestem przestraszony, niepewny, spiety i zagubiony... masakra!! Do tej pory czulem co najwyzej strach!
Graficznie O JA PIER%&LE
KLIMAT tysiacpincetstodziewiecet out of 10

Figurka jest duza, spodziewalem sie mniejszej, troche ciezka i MEGA KLAWA!!
Ogolnie nie ma zadnego metalowego pudelka, calosc wyglada ladnie... dodatkow na DVD nie ogladalem, ale sa dwie dodatkowe plytki.

Za(pipi)isty design wnetrz... ten klimacik z lat 50-tych, zimna wojna i te sprawy... plazmidy... woda to w ogole poezja!!

Big Daddy mnie podnieca laugh.gif

artur z londynu
Hmmm. Decyzja zapadla. Kupie limitowana wersje ( juz w ten piatek wycieczna na lunchu do Game Store ) - caly czas sie wachalem - normalna czy limited edition. A teraz juz wiem. Big Daddy bedzie stal na biurku w pracy i straszyl odwiedzajacych. Dzieki sliczne za zdjecia. Ja to doceniam.

Pozdrawiam

Artur
Prime Hunter
BioShock
Review HD

http://www.gametrailers.com/player/23825.html
Sanryu
CYTAT(Zeratul @ 22 08 2007, 03:52) *
o wiec tak... gre dostalem... ale w zwiazku z tym, ze przy okazji moje lacze sie spier%lo, to jakies 4 godz wrzucam te fotki... wiec prosze to docenic!!

Wiem, ze i tak macie to w (pipi)e...

Jak chcecie zobaczyc wiecej, to pojawia sie na http://onlinecenter.pl

GRA ZABIJA!! O JA PIER(&^LE!! Normalnie masakra!! PS3 laugh.gif
Lair laugh.gif :zomg: Warhawk :zomg: HS ROTFL... 5 baniek spokojnie pojdzie... boshe ten klimat... pierwszy raz grajac w gre jestem przestraszony, niepewny, spiety i zagubiony... masakra!! Do tej pory czulem co najwyzej strach!
Graficznie O JA PIER%&LE
KLIMAT tysiacpincetstodziewiecet out of 10

Figurka jest duza, spodziewalem sie mniejszej, troche ciezka i MEGA KLAWA!!
Ogolnie nie ma zadnego metalowego pudelka, calosc wyglada ladnie... dodatkow na DVD nie ogladalem, ale sa dwie dodatkowe plytki.

Za(pipi)isty design wnetrz... ten klimacik z lat 50-tych, zimna wojna i te sprawy... plazmidy... woda to w ogole poezja!!

Big Daddy mnie podnieca laugh.gif

http://img460.imageshack.us/img460/6871/biosh020nm7.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/9152/biosh025wn3.jpg

http://img201.imageshack.us/img201/7938/biosh009nv2.jpg

http://img454.imageshack.us/img454/1994/biosh017qt3.jpg

Wlasnie tacy ludzie nie powinni pisac recenzji bo byloby OMFG przez cale 2 strony(i wiecej), a nie przepraszam jeszcze pol strony Ps3 lol itp.

Juchy wlasnie recenzent Gamespotu wspominal o tym mankamencie i pisal, ze pozniej to przycinanie mu sie przytrafilo nawet pare razy...bizzare. Obada sie juz w trakcie przechodzenia smile.gif
t3xz
Zer, jakby nie było czekamy na jakieś impresions z samej gry, nie tylko same superlatywy wink.gif
maciek88
Czy ktoś wie gdzie będzie można dostać tą grę w dniu premiery lub kilka dni po? Ojciec zapomniał złożyć preordera w PSXextreme. Kiedy wróciłem wczoraj późnym wieczorem z ponad dwu tygodniowego wyjazdu było już za późno, na allegro tak samo. Cholernie mi zależy na tej gierce, przetłukę się nawet do innego miasta tylko proszę o konkretne namiary.
qazar
moze empik lub satrun lub mm smile.gif
Lucek
CYTAT(qazar @ 22 08 2007, 11:09) *
moze empik lub satrun lub mm smile.gif

taaa, to Ci co w dniu premiery GTA:LCS spytali:

"a to bedzie GTA na PSP?" oO
Xymek
jezeli mieszkasz w wawie to pewnie w Ultimie beda, choc nie wiem czy pierwszy transport nie pojdzie wlasnie na PRE Orderowcow. Sam zamowilem w Ultimie PO z odbiorem osobistym - licze na to ze gre bede mogl odebrac dzis albo jutro - zobaczymy hyh.gif. Bynajmniej wczoraj dzwonilem i jeszcze nie dostali paczki z grami - co jest troche dziwne :|
saptis
Na Allegro jak na razie nie widac aukcji z gra w wersji Collector's Edition, a taka wlasnie chcialbym kupic. smile.gif
Mysle, ze wybiore sie w piatek do Media Markt i zobacze czy mozna tam kupic gre. smile.gif
Juchy
CYTAT(Dabman @ 22 08 2007, 01:50) *
Gre zaczolem na hardzie, jestem po etapie gdzie rzekomo konczylo sie demko... i co moge powiedziec? no tak, max trudna, jedna zecz mnie zaskoczyla. Mianowicie gdy zranimy oponenta, zginiemy, dalej tluczemy od pcozatku, przeciwnik nie traci energii jak to sie ma do medium/easy. Gra dobra, lecz ocena 10/10 troche przesadzona, na razie dal bym jej mocne 7/10. Zobaczymy jak to bedzie gdy pogram wiecej, na chwile obecna nie podchodzi mi tak jak np. Gears of War. Nie wkreca tak bym nie mogl sie oderwac, a liczylem na to:(

max trudna to nie jest, po prostu wymaga wiecej kombinowania, na hardzie nie staniemy oko w oko z BD, trzeba znalezc miejsce gdzie nie bedzie mogl nas dopasc i wtedy mozna mu nawtykac...
co do ran oponenta po naszej reanimacji, to nie uswiadczylem tego, rozwalam kolesia do polowy, gine i szybko lece do niego i ma polowe energii, moze w Twoim przypadku gdzies sie uleczyl, zerkne przy okazji na ten aspekt, na pewno uswiadczylem przy walce z BD jak jest przy nim LS ze po reanimacji po prostu ona ucieka do "dziupli"...
Maniek84
Tak przyglądałem się temu topicowi i w końcu nie wytrzymałem i musiałem coś napisać.
Otóż nie wiem w którym momencie gry jestem, ale bite 5-6 godzin z życiorysu zostało stracone. Stracone? Co ja pisze... To były jedne z najlepszych godzin spędzonych przy konsoli in my entire life i nie żałuje ani chwili. Ba wręcz z niecierpliwością obgryzam pazury i rozkminiam co będzie później (gdyby nie kampania wrześniowa, czyli poprawki, tłukł bym do upadłego).
Grafa powala od pierwszych chwil, co zresztą zdążyli już zauważyć ci co ściągnęli demko, a potem... A potem jest jeszcze lepiej. Nie będę pisał o konkretnych miejscówkach, co by nikomu nie popsuć zabawy, więc napiszę tylko, że na moim starym tiviku (CRT) gierka w wielu miejscach zrobiła na mnie o wiele większe wrażenie niż takie Gears of War (a zaznaczam,że chyba nawet nie jestem w połowie). Klimat jest tak gęsty, że można go wręcz kroić nożem. Samo łażenie i obserwowanie Big Daddy-ch i malutkich dziewczynek przyprawia o mrowienie karku, a już sceny przygotowane przez autorów stricte w celu przestraszenia nas sprawiły, że byłem zmuszony parokrotnie zmienić gacie wink.gif Pewnego wieczoru podczas samotnego ciorania postanowiłem spasować, bo uznałem że to nie na moje nerwy, a jakieś tajemnicze trzaski dochodzące z drugiego pokoju tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu cool.gif Muzyka i generalnie dźwięk to taki mały Mount Everest świata gier. Wystarczy przystanąć na chwilę i wsłuchać się w dźwieki dochodzące z otoczenia, aby docenić mistrzowski kunszt twórców. Woda przeciekająca tu i ówdzie, splicery rozpaczające nad swoją egzystencją (now loook at me !!! look at meeeee!!), no i ten kozacki odgłos "Tatuśka" przechadzającego się gdzieś w oddali- MOC!!! Kumpel twierdzi, że niektóre dźwięki są żywcem przeniesione z kultowego system shocka 2- nie wiem, nie grałem, ale chyba po ukończeniu Bioshocka trzeba będzie zaprzęgnąć do pracy mojego starusieńkiego kompa( po dwukrotnym ukończeniu of course, bo na razie wyżynam w pień wszystkie little sisters, abym mógł sobie pozwolić na wszystkie atrakcje które gra oferuje, hehehehe). Zatraciłem się w tej grze bezpowrotnie, po raz pierwszy poczułem sie tak naprawdę jakbym to ja przemierzał klaustrofobiczne przestrzenie Rapture, a nie tylko kierował głównym bohaterem jak to ma miejsce w innych grach. To miejsce żyje własnym życiem, co tworzy niezwykle sugestywny klimat. Levele gry, czy raczej określone części metropolii, bo nie ma tu podziału na levele, nie są zbyt duże, ale to nie sprawia że przechodzi się je szybko. Przynajmniej taki ktoś jak ja, który musi zajrzeć w każdy zakamarek i przeszukać każdą dostępną skrzynkę, miał masę radochy z odkrywania smaczków przygotowanych przez twórców. Tu nie należy biegać bezmyślnie i strzelać do wszystkiego co się rusza, aby jak najszybciej udać sie do celu. Tą grą należy się delektować jak najwyższej klasy whiskaczem, a nie cisnąc na raz jak nalewkę pod sklepem dla szybkiego efektu. Według mnie wyłączenie strzałki wskazującej kierunek wyznaczonego zadania to podstawa. Ba, ja nawet stararam się rzadko spoglądać na mapę aby naprawdę wczuć się w postać i powiem szczerze, że miejscówki tak mocno zapadają w łepetynę, że nie zdarzyło abym się zgubił. Nie będę wnikał w mechanizmy rozgrywki, ale powiem, że możliwości jest multum i z tego co czytałem to nie poznałem nawet 1/3 z nich. Tak zachwalam non stop, że pewnie wielu z was uzna mnie za osobę nieobiektywną, więc muszę coś naskrobać o wadach... Powiem wam, że ciężko się do czegoś przyczepić. Ktoś już napisał o dość małej interaktywności otoczenia, ale mi się wydaje że przesadził. Owszem było parę gier które, przewyższały Bioshocka w tym względzie, a wiele jeszcze powstanie, vide nowy Battlefield tudzież Crysis, ale w niczym nie przeszkadza to w rozgrywce, a rzeczy które powinny mieć realtimeowo liczoną fizykę, ją mają (najbardziej rzuca się w oczy brak możliwości przenoszenia skrzynek za pomocą telekinezy). Mam też jedno przemyślenie, zaznaczam przemyślenie, nie pewność odnośnie jeszcze innego braku, ale nie mam zamiaru spoilować więc kto chce niech przeczyta: Brak cienia może być celowym zabiegiem twórców(duch czy cuś) No i najczęściej przytaczany zarzut, czyli odnawianie życia w Vital Chaimbers, bez praktycznie żadnych konsekwencji, to rzeczywiście może prowadzić do sytuacji w której dojeżdżamy silnych przeciwników na 5 razy i wolimy zginąć nie zużywając przy tym apteczki niż walczyć do ich wyczerpania (zwłaszcza jak komora odnawiania jest niedaleko). Tu jednak chodzi o radość samą w sobie, płynącą z eliminowania przeciwników i wymyślanie w tym celu najefektywniejszych i najbardziej widowiskowych sposobów oraz to uczucie dumy po zwycięstwie bez ponoszenia śmierci. Ode mnie ta gra już dostaje dychę bez żadnych dyskusji i polemiki.
Gratuluje tym którzy dotarli do końca mojego tekstu i zapraszam was do Rapture na jedną z najlepszych przygód w historii gier. Ja bynajmniej zaraz tam wracam.
Bojan_Zaw
Wie ktoś, co jest najlepsze na Big Daddy'ego?
POK
Maniek - bardzo fajny tekścik piwo.gif
Zapomniałeś tylko dodać oceny. Napisz na ile oceniasz samą gierkę, grafikę i dźwięk.
Zeratul
ok, ok... necik zaczal rano dzialac. Mam nadzieje, ze wieczorem tez bedzie, bo jak nie to czeka mnie 2 tyg czekanie na panow technikow confused.gif

anyway, napisze ponizej co sadze o tej grze. Wypowiedz bedzie subiektywna, wiec nie wyskakiwac z durnymi tekstami.

Po pierwsze to lekko bylem wczoraj podku#%ny tym, ze mi net nie dziala i mialo to na bank wplyw na postrzeganie calej gry. No ale po kolei. Paczuszka przyszla, a ja caly podniecony zrobilem jej sesje zdjeciowa. Dziwie sie, ze wam sie figurka nie podoba, gdyz jest naprawde klawa. I uwierzcie mi, zdjecia nie oddaja rzeczywistosci. Ale z drugiej strony biorac pod uwage roznice cenowa, to moze nie warto przeplacac. W szczegolnosci, ze Wheezzzy na forum GO pokazal fotki zwyklego wydania i rowniez jest klawe. Zanim odpalilem Bio... zdazylem zwyzywac swoje lacze, help desk u swojego ISP... itd. No ale tak to jest jak nie mozesz wrzucic na serwer pliku 60kb _-_ I tak, odzwyczailem sie od padow neta, bo to pierwszy raz od mojego przyjazdu do US. Jak juz wspominalem zrobilem sesje zdjeciowa... pudelko prezentuje sie naprawde klawo. Szkoda, ze pudelko z plytami jest zwykle. Mogli dac metalowe. Ale whatever.

Odpalilem gre i obejrzalem intro. Nie wiem czy intro bylo dostepne w demku, ale nagralem je wiec wrzuce na you tube, jak mi net bedzie dzis chodzil. Jest naprawde klawe! Acha zapomnialem wspomniec, ze nie gralem w demo, wiec byl to moj pierwszy kontakt z gra, nie wiem na jakim momencie demo sie konczy, ale powiedzmy, ze i tak nie bede nic opisywal. W skrocie gierka miazdzy. Juz od samego poczatku, akcja w samolocie niczym w Lost. lubudubu lubudubu niech nam zyje prezes naszego klubu i sie okazuje, ze ladujemy w wodzie itd. Bajecznie to wszystko wyglada. Porozgladalem sie i poplynalem dalej. Cala akcja dostania sie do Rapture wymiata, ba pozniej przedstawienie ulepszen, a w szczegolnosci plazmidow jest mega klawe. Do tego dochodza oczywiscie plakaty reklamowe!! Wszystko w swoim niepowtarzalnym klimacie. Okres zimnej wojny, pelna propaganda! Tasmy ktore zbieramy porozrzucane rowniez daja rade, powzalaja niezle wczuc sie w klimat gry. Najbardziej spodobala mi sie tasma laski co byla w obozie i jakiegos innego kolesia co opierdziel robil, ze woda jest bardzo zimna i moze zamarznac w rapture. To chyba lekko nierealne fizycznie, ale whatever. Rzeczywiscie zamarza ;p Tak czy inaczej, walki z kolesiami daja rade, o ile na poczatku w ogole nie uzywalem broni palnej bo uwazalem ze zgarniety klucz francuski (right?) daje rade, to pozniej juz zaczalem sie nia bawic. Efekt... szybko wyczerpuje sie amunicja. Oczywiscie zabawa z plazmidami daje rade, a widok spalonych cial (spalone cialo Big Daddiego ROX!) jest czyms niesamowitym. Do tego dochodza energia elektryczna, telekineza, robienie sobowtorow, i to wszystko co znaczie z filmikow... najlepszy i najbardziej efektowny plazmid ktory do tej pory nabylem to zamrazanie... rodem z Mortal Kombat... zamrazasz kolesia, podbiegasz i naparzasz w niego... a on sie rozpada. Nie wiem, czy przypadkiem nie wiaze sie to z tym, ze nie mozesz go potemprzeszukac, ale to jeszcze potwierdze.
Co do fightow z Big Daddy, to jestem lekko rozczarowany jedna rzecza, a mianowicie... tym, ze pokazali jego pasek energi. O wiele moim zdaniem lepszym rozwiazaniem byloby tego nie pokazywac! Sama walka, to poki co moje same porazki. Zabilem lacznie 3... i tylko w przypadku jednego wykorzystalem dodatkowe pomoc. Dalej nie wszystko mam obcykane i paru rzeczy jeszcze nie pojalem, plus mieszaja mi sie przyciski czasem (przez Shadowruna) i zamiast wystrzelic plazmida, to go zmienie na inny. Ale to kwestia opanowania. Gre przechodze na medium i zbyt prosto to nie jest. Cala wielka sprawa z vital chamber. Po czesci owszem ulatwia to rozgrywke, ale nie odczuwasz tego. Raz mialem fight z BD, gdzie pechowo zginalem (bo mi sie kurna przyciski pomylily confused.gif) i zabraklo mi kasy... i broni... i tylko podlatywalem na jednego szluga to BD spowrotem do Vital Chamber i tak z 7 razy... Nie jest to zbyt przyjemne, wiec takie pojscie na latwizne psuje tylko gre... of course jest taka mozliwosc, ale podkreslam nie ma to sensu. Kazdy twoj blad w grze, to praktycznie smiertelny blad ktory sie predzej czy pozniej zemsci na tobie. A dzieki samej vital chamber odpadaja loadingi. Jest to jak teleport. Energia nie odnawia ci sie do pelna, tylko do polowy. Dobry patetnt!! Z Little Sister jest zabawa konkretna, poki co wszystkie ratuje... wiec nie wiem jak wyglada akcja z przejsciem na druga strone mocy. Juz nawet zostalem za to wynagrodzony raz :ninjadance: Patent z ADAM, to tak jakbys od laseczek dostawal kase... boli ograniczona ilosc slotow i to, ze na poczatku masz dostepne tylko dwa. Ale przeciez nie moze byc zbyt prosto. Ogolnie ciezko jest sie zgubic, gdyz pod reka mamy mape, ale i tak chodzi podrozuje sie intuicyjnie, po chwili poznajac cala lokacje. Jest ona dosyc spora i zadnych loadingow! Dopiero po przejsciu sublevelu, czy wjechaniu na wyzszy poziom winda. Poki co skonczylem gre na drugim poziomie, po uzyskaniu granade launcher, ale jeszcze go nie testowalem w praktyce. Design ma konkretny.
Gierka zdecydowanie 10/10... wszystko pienie cacus...
Moze cos jeszcze pozniej dopisze, jak sa jakies pytania, to smialo smile.gif
Juchy
CYTAT(Bojan_Zaw @ 22 08 2007, 14:10) *

w zaleznosci co masz pod reka smile.gif
najlepiej z granatnika walic, a z takich bardziej przystepnych to strzelba, pozniej tez mozna kusze wykorzystac jeszcze
najbardziej dla mnie nieprzydatna, nieporeczna bronia to jest ten niby miotacz, chociaz teraz przechodze na hardzie i zapewne trzeba bedzie wykorzystac go bo amunicji na kazda walke troche sie wywala i kazda bron sie przydaje do exterminacji wroga, na drugim poziomie ledwo mi wystarczylo calego arsenalu i kasy na zabicie 3 x BD, pozniej bedzie jeszcze ciezej zapewne...
jiloo
Ogolnie nie ma zadnego metalowego pudelka

w europejskiej edycji z figurka jest tez metalowe pudelko (embossed steel case), a plytki dodatkowe sa w osobnym pudelku.
myslalem tylko, ze soundtrack CD to bedzie troche wiecej niz 3 kawalki od Moby'ego wink.gif
Xymek
CYTAT(jiloo @ 22 08 2007, 18:55) *
Ogolnie nie ma zadnego metalowego pudelka

w europejskiej edycji w edycji z figurka jest tez metalowe pudelko (embossed steel case), a plytki dodatkowe sa w osobnym pudelku.
myslalem tylko, ze soundtrack CD to bedzie troche wiecej niz 3 kawalki od Moby'ego wink.gif

no to ladny mi soundtrack - 3 utwory :|, ale np artbook ktory jest za darmo do pobrania tez jest strasznie kiepski...dlatego wlasnie kupuje normalna wersje...
Bojan_Zaw
CYTAT(Juchy @ 22 08 2007, 17:53) *
CYTAT(Bojan_Zaw @ 22 08 2007, 14:10) *

w zaleznosci co masz pod reka smile.gif
najlepiej z granatnika walic, a z takich bardziej przystepnych to strzelba, pozniej tez mozna kusze wykorzystac jeszcze
najbardziej dla mnie nieprzydatna, nieporeczna bronia to jest ten niby miotacz, chociaz teraz przechodze na hardzie i zapewne trzeba bedzie wykorzystac go bo amunicji na kazda walke troche sie wywala i kazda bron sie przydaje do exterminacji wroga, na drugim poziomie ledwo mi wystarczylo calego arsenalu i kasy na zabicie 3 x BD, pozniej bedzie jeszcze ciezej zapewne...

Aha. No kusza dobra jest. Zawsze są tylko 3 siostry mapę?
jarken
Jeśli ktoś zamawiał na allegro u Cenegi, to mają już na stanie. Do jutra mają wysłać.
saptis
w europejskiej edycji z figurka jest tez metalowe pudelko (embossed steel case), a plytki dodatkowe sa w osobnym pudelku.

Wiesz moze jaki motyw jest na metalowym i plastikowym pudelku wersji EU. ? smile.gif
jiloo
CYTAT(saptis @ 22 08 2007, 19:13) *

Wiesz moze jaki motyw jest na metalowym i plastikowym pudelku wersji EU. ? smile.gif

nie wiem jak wygla wersja plastikowa.
znalazelm tylko maly obrazek okladki pudelka z collector's
saptis
Wlasnie wiem, ze tak wyglada, zastanawiam sie tylko jaki jest motyw na plastkikowym pudelku ktore wyciagamy z metalowego. smile.gif Mam tylko nadzieje, ze inny niz ten na wersji US. i ze na wersji EU jest Big Daddy. smile.gif
jiloo
CYTAT(saptis @ 22 08 2007, 19:34) *
Wlasnie wiem, ze tak wyglada, zastanawiam sie tylko jaki jest motyw na plastkikowym pudelku ktore wyciagamy z metalowego. smile.gif Mam tylko nadzieje, ze inny niz ten na wersji US. i ze na wersji EU jest Big Daddy. smile.gif

nie wyciagasz nic z metalowego (tylko plyte z gra).
tak wyglada okladka. jest to takie same metalowe pudelko jak w przypadku Dead Rising i Lost Planet.
na okladce nie ma Big Daddy'ego tylko wlasnie taki rdzawy motyw i wytloczone logo Bioshock.
jak wroce do chaty z roboty to moge wrzucic fotki na forum.
Diabeu

eeeee te songi Mobiego to mają być bodajże tylko w USA i to tylko dodatek do limita
Ghouligh
w uk tez ma byc soundtrack z collectors edition:

Collectors Edition Contains:
Soundtrack CD
Bonus DVD with "Making Of..." Videos
Big Daddy Figurine

link do game shop.
Diabeu
CYTAT(Ghouligh @ 22 08 2007, 20:12) *
w uk tez ma byc soundtrack z collectors edition:

Collectors Edition Contains:
Soundtrack CD
Bonus DVD with "Making Of..." Videos
Big Daddy Figurine

link do game shop.

jeżeli ten "ost" to te 3 kawałki, coś mi się wierzyć nie chce, to z tego limita jedynie metal case jest ciekawy - figurka jest brzydka (jak można było ją tak pomalować? toż to porażka jest, zresztą sam jej design jest wątpliwej jakości)

edit: ost to faktycznie tylko 3 utwory, to ja może lepiej tego nie skomentuję bo słowa dalekie od parlamentarnych się cisną na usta
Zeratul
kiedys wydawali limitki z jednym dodatkowym DVD... i narod kupowal. Teraz dorzucaja figurki, OSTki... (pipi)ki...i jest zle...

Diabeu
a co ja naród jestem? lubię dobrze zrobione limity, ten to kupsztajn, co to za OST co ma 3 kawałki na dodatek zmixowane przez łysego anorektyka?
mi by stykał metal case, jak z DR
Zeratul
Akurat co do OST to sie zgadzam bo sam tej cioty nie lubie... ale IMO figurka mi bardzo podpasowala... ale to tez kwestia gustu. Ale z drugiej strony obojetnie czego ktos nie wyda, to zawsze ktos musi ponarzekac...
jiloo
CYTAT(Zeratul @ 22 08 2007, 20:45) *
Akurat co do OST to sie zgadzam bo sam tej cioty nie lubie... ale IMO figurka mi bardzo podpasowala... ale to tez kwestia gustu. Ale z drugiej strony obojetnie czego ktos nie wyda, to zawsze ktos musi ponarzekac...

zawsze bedzie ktos niezadowlony. bo nie moze byc inaczej. zobacz na spolecznosc Rapture. a mialo byc tak pienie...
figurka jest spoko, ale ja mam zamiara swoja troche podretuszowac wink.gif

a OST? sory, ale ciota nie ciota, 3 kawalki to slaby OST.
Diabeu
OST do Super Mario ma więcej kawałków:f
nie narzekam tylko stwierdzam
Zeratul
jeszcze powstaje pytanie ile minut zajmuje ten OST... bo kawalek kawalkowi nierowno...
jiloo
CYTAT(Zeratul @ 22 08 2007, 20:59) *
jeszcze powstaje pytanie ile minut zajmuje ten OST... bo kawalek kawalkowi nierowno...

jakies 11 minut
opall
ja od cenegi nie dostalem zadnego info ze wyslali mojego preordera:/ ehh bede musial dluzej poczekac na zaszczyt zagrania w ta perle...
a tymczasem rozwalila mnie ankieta na gamspocie:

Gamers, mark your calendars! Which of these events are you most interested in?
Leipzig Games Convention/GCDC (August 20-26)
Penny Arcade Expo (August 24-26)
GDC Austin (September 5-7)
Tokyo Game Show (September 20-23)
Halo 3 launch (September 25)
Can't talk now, playing BioShock. smile.gif

szydera z gemonly sie im udzielila hehe smile.gif
saptis
Dzisiaj dowiedzialem sie od sprzedawcy z Allegro ze sklepu Cenega, ze nie bedzie juz u nich w sprzedazy wersji Collector's Edition. smile.gif Trudno, mam tylko nadzieje, ze uda mi sie kupic taka wersje Bioshock w piatek w sklepie na miescie. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.