Ghouligh
22 08 2007, 22:28
rozumiem rozczarowanie collectors edition a z drugiej strony wydaje mi sie diabeu, ze przesadzasz. ;] ja zawsze (tak jak ty widze - vide mario) bralem wszystko z czym sie nie zgadzam metoda porownan. nie lubie moby'ego to raz. collectors edition kosztuje grubo w uk, bo 50 funtow to dwa. ale trzy juz nie bedzie (a jednak bedzie - limitka ma metal case a collectors nie ma), bo...
porownujac:
collectors edition call of duty3:
- gowniana strategia przejscia 1 lvl w grze (nie no super, potraktowali mnie jak 4 letnia malpe z porazeniem mozgowym).
- gowniana mapa normandii (mam jeszcze atlas w domu i goole map na kompie).
- gowniany plakat (wiekszy mam z jednego z magazynow o grach).
cena: 50 funtow (sic!).
halo3 collectors edition:
- za cene 50 funtow to nie jest nadal legendary edition.
- metal case (kazda limitka ma juz metal case za 40 funtow - vide bioshock limited edition).
- bonusowy dysk (ale to tylko pierwsza czesc z serii dyskow z legendary edition, sic!).
cena: 50 funtow.
nfs: carbon Collectors Edition:
- 4 Exclusive Cars
- 10 Pre-Tuned Cars
- 6 New Races
- Bonus DVD
- cena: 46 funtow.
bioshock Collectors Edition:
- Soundtrack CD
- Bonus DVD with "Making Of..." Videos
- Big Daddy Figurine
czyli nie jest tak zle. ;]
ekhem, moim zdaniem to wlasnie bioshock usmiecha sie w strone klientow, a reszta ich beszczelnie puka na kase. z drugiej strony nie wiem jak jest w pl, ale w uk masz limitke tansza od kolekcjonerskiej i jest wlasnie w metal case. edycja kolekcjonerska jest tylko i wylacznie dla fanatykow, ktorzy oddadza kazdego pena za to, by miec wyjatkowa kopie gry. ;]
ps: ja mam zamiar zrobic jeden myk, hehe. kupie collectors, wymienie na jakas nowosc zwykla cd, wymienie cos lub kupie limitke i bede mial wszystko. ;]
Hmmm w zapowiedziach 2K Games (tych ostatnich dotyczących krajów UE) była mowa i metalowym opakowaniu na płyty w wersji z figurką. Żarty sobie robią?
Edit: Dobra, poczytałem updejty na
http://www.2kgames.com/cultofrapture/updates.html i o metalowym wykończeniu opakowania CE było wspomniane tylko przy Europie. W 100% okaże się jak już ktoś odbierze swoją sztukę
Fotki ktore zamiescilem na poprzedniej stronie raczej potwierdzaja ta teorie, jednak 100% pewnosc bedziemy mieli jesli ktos "tutejszy" kupi Bioshock Collector's Edition w wersji PAL.
Zeratul
23 08 2007, 00:25
http://pl.youtube.com/watch?v=fOiE0KcZCswobiecane intro... spoilerow nie ma.
moj pierwszy spalony Big Daddy

kurde czy jestem jedyna osoba ktora postac big daddy'ego wogole nie przeraza i wydaje sie byc troche smieszna ?

co do gry demo skonczylem dwa razy i wiecej nie ruszam czekam do piatku

a i jeszcze pyanie ile czasu trzeba poswiecic na ukonczenie ?
elimiko
23 08 2007, 01:34
CYTAT(Zeratul @ 23 08 2007, 01:25)

Znane, ale pewnie nie wszystkim... Ten filmik jest ukryty w menu głownym dema. Na uaktywnienie sie go, trzeba odczekac kilkanaście sekund, nie ruszając pada.
Zeratul
23 08 2007, 02:01
i tak samo w pelnej wersji... zadna to ukryta rzecz.
druga czesc programu showshowshowshow... tym razem na powaznie
walka z Big Daddy.
http://pl.youtube.com/watch?v=kDgmh6uj06w&eurl=
CYTAT(saptis @ 23 08 2007, 00:40)

Fotki ktore zamiescilem na poprzedniej stronie raczej potwierdzaja ta teorie, jednak 100% pewnosc bedziemy mieli jesli ktos "tutejszy" kupi Bioshock Collector's Edition w wersji PAL.

ja potwierdzam. mam collector's. nie wrzucalem fotek, bo Ty to zrobiles.
ale zeby nie bylo, ze mam BS nielegalnego.
pudelko jest metalowe i tloczone.
Slyszalem ze wystarczy 7-8h zeby ukonczyc cala gre,moze to ktos potwierdzic?
w gazetach pisali. ze okolo 20. zreszta tak twierdza tez developerzy.
Zeratul
23 08 2007, 05:57
i kolejny filmik... tym razem fight z BD z ktorym tak naprawde nie musialem walczyc...
http://pl.youtube.com/watch?v=-xs-p8BSYtEludzie ktorzy nie bywaja na forum NEO+ nie zrozumieja opowiesci... ale filmik daje jako ciekawostke
4chapter po 7h gry:| wiec to 20 to takie troche z pupy... z tym ze gram na hard.
na hardzie i zbierajac wszystko co sie da (aby 1000GS zdobyc) to moze i te 20h sie zrobi, ale to jest chyba maxymalna wartosc jaka da sie wyciagnac z tej gry explorujac kazdy zakamarek centymetr po centymetrze...
grajac na easy i nie starajac sie szukac wszystkiego co mozliwe to spokojnie w te 5-7h zrobimy calosc, a biegajac tylko za strzalka od zadania do zadania to i ponizej 5h...
Nareszcie gra w ktorej mozna zdobyc cale 1000 GS offline.
Zeratul
23 08 2007, 15:46
hmm ja spedzilem z gra juz ok 5h i nadal jestem na drugim pietrze. Gram tylko na medium, ale nie brne slepo na pale, tylko sobie powoli wszystko rozpracowuje i smakuje gre... mysle, ze peknie do poniedzialku, ale to i tak dlugo.
Dzisiaj bylem w Media Markt w moim miescie i pytalem o Bioshock.

Jak narazie nie dostali jeszcze tej gry, ale dowiedzialem sie ze moze jutro bedzie, ale to nic pewnego, wiec z pewnoscia jutro sie tam przejde i zobacze.

Oby tylko byla i to wersja Collector's Edition - oczywiscie w dobrej cenie.
raczej zmien ton na taki : "oby wogole byla";)

sa jutro ide na wycieczke po empikach,mm i saturnie
Bojan_Zaw
23 08 2007, 18:10
Walka z bossem

Muszę przyznać, że pięknie go odpicowali
Zapadla cisza w tym temacie, chyba juz wszyscy poza mna graja w Bioshock.
Tymczasem w poszukiwaniu gry na Allegro znalazlem jedynie na sprzedaz egzemplarze na PC, na X360 niestety nie ma zadnych.
w Bioshock najgorszy achi to bedzie ze znalezieniem wszystkich nagran, teraz przechodzac na hardzie czesze wszsytko, jak sie okaże na koncu ze brakuje czegos to sie potne bo przeczesuje nieraz to samo miejsce 5 razy i nie usmiecha mi sie czesac od nowa cala gre znów chociaz w Crackdownie byla jeszcze lepsza jazda z szukaniem
Jak co to pozniej daj znac ile zajelo ci przejscie gry.

Najlepiej wszystko dokladnie przeszukiwac, a nie przechodzic gre jak najszybciej.

Dzisiaj premiera Bioshock w Europie !
Pytanie do osób zamawiających grę w ultimie. Dostaliście potwierdzenie ze gra zostałą juz wysłana?
Dorian Gray
24 08 2007, 09:58
Ktoś widział grę może w jakimś sklepie na półce ? Empik ? MM ? Electro World ?
Bylem w kazdym sklepie z grami w moim miescie i nigdzie nie ma Bioshock..... spodziewalem sie tego, a i tak mialem nadzieje, ze uda mi sie kupic dzisiaj ta gre.

Premiera gry w Europie jest dzisiaj, ale chyba nie w Polsce, a jesli juz to nie w moim miescie.
kfadratson
24 08 2007, 11:20
w polsce oficjalna premiera jest 27 o ile mnie pamięć nie myli. Imo gra powinna pojawić się już jutro z importu (ale pewnie tylko na giełdach, allegro etc).
Zdaniem ultimy, dzis maja miec gre i ją wysyłać
kfadratson
24 08 2007, 11:28
CYTAT(YETI @ 24 08 2007, 12:25)

Zdaniem ultimy, dzis maja miec gre i ją wysyłać
czyli będzie dopiero w poniedziałek z wysyłki, ja tam idę osobiście, szansy na dorwanie bioshocka na weekend nie przepuszczę
No tak, a ja chcialem kupic gre normalnie w sklepie, ale niestety nie ma. Ciekawe czy i kiedy bedzie, jesli nie bedzie to pozostaje Allegro bo w sklepie Ultima nie ma Collector's Edition ktora chce kupic.

Dziwne, ze Ultima dopiero dzisiaj bedzie wysylac gry, moim zdaniem powinni je wysylac wczesniej tak zeby ludzie otrzymywali je w dniu premiery.
kfadratson
24 08 2007, 11:34
CYTAT(saptis @ 24 08 2007, 12:30)

No tak, a ja chcialem kupic gre normalnie w sklepie, ale niestety nie ma. Ciekawe czy i kiedy bedzie, jesli nie bedzie to pozostaje Allegro bo w sklepie Ultima nie ma Collector's Edition ktora chce kupic.

Dziwne, ze Ultima dopiero dzisiaj bedzie wysylac gry, moim zdaniem powinni je wysylac wczesniej tak zeby ludzie otrzymywali je w dniu premiery.

tak jak napisałem wcześniej, polska premiera jest 27, więc cenega pewnie ich ciśnie...
Tak jesli polska premiera bedzie dopiero 27 to gra trafi do sklepow moze jeszcze pozniej.....

Swiat > Europa > dlugo nic...... > Polska > moje miasto - jesli chodzi o dostepnosc gier w dniu premiery.

Musze jednak przyznac, ze "nowke" Resident Evil 4 (oczywiscie bez folii i punktow VIP) na Gamecube kupilem w dniu premiery EU. w sklepie Polsce, ale to chyba wyjatek .
Coś ruszyło w Ultimie:
"UWAGA - PIERWSZA DOSTAWA GRY ZOSTAŁĄ WYPRZEDANA. SPOODZIEWANY TERMIN KOLEJNEJ DOSTAWY TO 30 SIERPNIA."
Mam nadzieję, że się załapałem...
maciek88
24 08 2007, 12:01
CYTAT
Już od dzisiaj można zamawiać w naszym sklepie internetowym www.sklep.cenega.pl następujące wydania:
-angielską, kolekcjonerską wersję gry na PC; w cenie 179,90 złotych
-polską, kolekcjonerską wersję gry na PC; w cenie 179,90 złotych
-polską, standardową wersję gry na PC; w cenie 99,90 złotych
-angielską, kolekcjonerską wersję gry na Xbox 360; w cenie 279,90 złotych
-angielską wersję gry na Xbox 360 w metalowym pudełku; w cenie 259,90 złotych
Informacje na temat polskiej premiery gry zostaną podane wkrótce.
To info ze strony Cenegi z przed ponad tygodnia. Czyli zwykła wersja jest w metalowym pudełku...? Poza tym tak na chwilę obecną można wcisnąć "kupuję" tylko przy tej "zwykłej" edycji.
U mnie w mieście też nie ma. W Empiku mówią, że ma się pojawić w tym tygodniu, a w Media Markt mają niby magazyny czynne do 17 więc jeszcze może nawet dzisiaj przyjść. Zdawali się niby trochę zorientowani w Media, ale chyba mówią tylko tak żeby mówić.
Pytalem (mail) sprzedawce z Cenega i napisal mi, ze wersja Collector's Edition na X360 nie bedzie juz dostepna, ale dla mnie to co najmniej dziwne.

Co do Media Markt to zadzwonie tam jeszcze dzisiaj, troche pozniej i zapytam czy dostali Bioshock, znajomy powiedzial, ze mooozliwe, ze jeszcze dzisiaj przyjedzie w dostawie, ale to nic pewnego, poza tym przy tym calym zamieszaniu jakie panuje tam dzisiaj to nic nie wiadomo.
Jesli ktos jeszcze nie wie to dzisiaj w Media Markt jest prawdziwy Mayhem, wielka wyprzedaz i takie tam, u mnie przed Media Markt rano byla kolejka jak za czasow PRL'u, byly bramki przed wejsciem, duzo ochrony, policja i karetka.

Pewnie obawiali sie ze bedzie Dead Rising Live, ale na szczescie jak bylem to do niczego nie doszlo - moze dlatego, ze to co chcialem to kupilem bez problemu, no moze poza Bioshock, ale w tej sprawie jak juz pisalem bede jeszcze dzwonil, wiec darowalem im to - przynajmniej chwilowo.
szkieli
24 08 2007, 12:39
Mam Bioshocka wersja w metalowym opakowaniu 259 zł w empiku z łodzi w manufakturze. Były tylko 3 szt. kupiłem jedną sztuke więc jeszcze dwie zostały. W empiku na pietrynie nie mają. Wejdzcie na strone empik.pl i tam znajdzcie na górze strony adresy wszystkich sklepów i tam są numery i dzwoncie i pytajcie ja tak zrobiłem. Nie ma sciecia ekranu cały ekran mam gry. O co tym ludzią chodzi?
o jaaaaa

ja sobie tu czytam temat o bioshocku i o dostepnosci w dniu premiery a tu nagle dzwonek do dzrwi i kurier

Nie cieszylem sie tak od czasow kupna XO

brawa dla cenegi ze mozna pograc w dniu europejskiej premiery... ja poczekam do wieczora z graniem co by sobie klimat zrobic

A co dostepnosci wersji kolekcjonerskiej w Polsce to od poczatku bylo wiadomo ze w normalnych (czyt empik, mm etc.) sklepach nie bedzie ona dostepna wiec nie ma raczej czego szukac poza internetem
Nikt nie ma zadnego sciecia.

Chodzi o to, ze Widescreen w grze jest podrabiany i obcina obraz z gory i dolu, a na ekranie 4:3 widac wiecej np. widac rekaw postaci trzymajacej bron np. Wrench.
Czyli jak to w końcu jest, ta "zwykła" wersja sprzedawana w Ultimie (229zł) jest w metalboxie?
szkieli
24 08 2007, 13:32
Tak, w metalboxie jest zwykła wersja
No i jestem po 2h grania. Jest za(pipi)iscie i sie rozpisywac nie bede. Mam natomiast pytanie dot. 4:3. Wszyscy na forach krzyczeli, ze widescreen to pociete 4:3. Ja aktualnie gram na monitorze, mam ustawiona rozdzialke natywna w xboxie 1280x1024 nie mam gry w pelnym ekranie. Sa normalne czarne paski na gorze i na dole. Wiec o co chodzi z tym 4:3 i widescreenem? To jest tylko w wersji na pieca, a na 360tce nie ma obslugi pelnego 4:3?
Dorian Gray
24 08 2007, 14:45
Ekstaza

Dorwałem grę w Empiku w Gdyni. Ostatni egzemplarz więc nie biegnijcie

W każdym razie Empiki są miejscami w których warto szukać, jak gadałem z ludzikiem ze stoiska to dzisiaj dostali wrzutkę gry do sieci

Znikam grać
maciek88
24 08 2007, 14:46
http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/p...8.html#fullinfoEdycja kolekcjonerska za 264 zł. W sprzedaży od 27 sierpnia.
Super, dzieki za linka !

Czy ktos juz tam kupowal, sprawdzone, pewne ?
Jesli tak to mysle, ze tam kupie o ile oczywiscie nie znajde lepszej oferty.
bartek2515
24 08 2007, 14:59
No witam,u mnie w Bielsku-białej dziś dzwoniłem do MM i nie mieli jeszcze rano ale o 12 pani zadzwoniła ze własnie dotarła dostawa,wersje w metalowym pudełku cena 259zł,właśnie wysłałem swoją kobitke żeby mi kupiła.Zarezerwowałem sobie hehe, a w sklepie psx extreme złożyłem zamówienie 16/08/2007 a 22/08 napisali mi że niestety ale nie dostane gry na weekend ku... myślałem ze sie zastrzele.Już dziś wkraczam w świat RAPTURE
maciek88
24 08 2007, 15:05
CYTAT(saptis @ 24 08 2007, 15:58)

Super, dzieki za linka !

Czy ktos juz tam kupowal, sprawdzone, pewne ?
Jesli tak to mysle, ze tam kupie o ile oczywiscie nie znajde lepszej oferty.

Kupowałem tam książki. Sklep jest pewny na 100%, ale najlepiej chyba jakbyś do nich zadzwonił i się upewnił czy mają już egzemplarze żeby później nie czekać dłuuuuugo na paczkę.
Juz wyslalem E-Mail'a i czekam na odpowiedz, jesli sie czegos dowiem to napisze co i jak.

Fajnie bo wysylke kurierem UPS dla towarow powyzej 150 zl maja za Free, do tego cena samej gry nie jest wcale zla.
To ja spróbuję anulować zamówienie w Ultimie, bo merlin to mój ulubiony sklep. Od 50 zł mam darmową przesyłkę, dopłacę 34 zł i mam zamiast zwykłej edycji kolekcjonerską.
Temper-Tantrum
24 08 2007, 15:48
MEGA !!!!! Gralem dzis 2 godziny , zaraz siadam dalej . Na medium jest trudno troche

Genialne patenty , raczej na dllugo zabawa.
szkieli
24 08 2007, 15:52
Czy ktoś mi pomoże bo jestem w tym momencie gdzie koleś ucieka i wysadza za sobą wejscie musze gdzieś znaleś telekineze gdzie ona jest?
Bojan_Zaw
24 08 2007, 15:55
CYTAT(jarken @ 24 08 2007, 16:14)

To ja spróbuję anulować zamówienie w Ultimie, bo merlin to mój ulubiony sklep. Od 50 zł mam darmową przesyłkę, dopłacę 34 zł i mam zamiast zwykłej edycji kolekcjonerską.
LOL! nie na tego posta chcialem odpowiedziec

CYTAT(Temper-Tantrum @ 24 08 2007, 16:48)

MEGA !!!!! Gralem dzis 2 godziny , zaraz siadam dalej . Na medium jest trudno troche

Genialne patenty , raczej na dllugo zabawa.
Będziesz grał hardkorowo, to w poniedziałek masz finisz
maciek88
24 08 2007, 16:10
Sweeeeeeeet... Sorry za lekki ot, ale kurde w Media mają już grę tylko typ nie ma faktury i nie może jej wystawić

Będzie albo jutro popołudniu albo dopiero w poniedziałek. W sumie nie znam się na tym i nie wiem o co chodzi, ale trochę to wkurzające
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.