Jaka maja wersje ?
Zastanawiam sie czy w sklepach bedzie mozna wogole kupic Collector's Edition.
CYTAT(szkieli @ 24 08 2007, 16:52)

Czy ktoś mi pomoże bo jestem w tym momencie gdzie koleś ucieka i wysadza za sobą wejscie musze gdzieś znaleś telekineze gdzie ona jest?
Wez nie spoiluj dobra??? zaznaczaj jakas czarna ramka albo pisz SPOILEr ----- problem ---- SPOILER.... grrrr dostalem dzis gre i chce czytac opinie osob grajacych a nie problemy z przejsciem wrrrr
A co myślicie o grafice w tej grze jak ona ma się do Gears Of War pytam bo jestem ciekaw a gre dopiero kupie w przyszłym tygodniu
Gralem tylko w Demo, ale jak pierwszy raz zobaczylem ta gre to grafika zdecydowanie bardziej spodobala mi sie od tej z Gears Of War. Mimo, ze obydwie gry sa robione na tym samym Engine - Unreal Engine 3, to moim zdaniem Bioshock wyglada jakos lepiej.
szkieli
24 08 2007, 17:16
Już udało mi się prześć sorki opall
CYTAT(saptis @ 24 08 2007, 17:55)

Gralem tylko w Demo, ale jak pierwszy raz zobaczylem ta gre to grafika zdecydowanie bardziej spodobala mi sie od tej z Gears Of War. Mimo, ze obydwie gry sa robione na tym samym Engine - Unreal Engine 3, to moim zdaniem Bioshock wyglada jakos lepiej.

Irrational drastycznie zmodyfikowało UE3
Wiadomo, ze Engine jest modyfikowany, nie robi sie wszystkiego tak jak leci z dostepnych zasobow tylko tworzy swoje odpowiednie elementy.
jedni jadą na tym co dostali, drudzy lekko go podkręcają a jeszcze inni traktują go jako bazę wyjściową
UE3 w GoW i BioShock to dwa diametralnie inne silniki
szkieli jak masz kłopoty ze słuchem to weź odpal sobie napisy, kwestia "otwarcia" tych drzwi jest ordynarnie podana na tacy - mnie to zdeka zmierziło, nie potrzebuję tego typu wskazówek
CYTAT(Diabeu @ 24 08 2007, 19:39)

szkieli jak masz kłopoty ze słuchem to weź odpal sobie napisy, kwestia "otwarcia" tych drzwi jest ordynarnie podana na tacy - mnie to zdeka zmierziło, nie potrzebuję tego typu wskazówek
heh juz tez bylem w tym momencie i rzeczywiscie czasem gra zbyt nachalnie ( i nie mowie o quest arrows bo je od razu wylaczylem) prowadzi gracza za reke....moze nie jestem jakims super mega hardkorowcem ale lubie jak gra jest wymagajaca...choc akurat w Bioshocku to klimat na mnie caly czas wywiera nacisk tzn. nie potrafie grac w te gre dla rozluznienia, caly czas napiety jak struna siedze i robie w gacie jak tylko jakis splicer wyskoczy

nie wiem ale wydaje mi sie ze troche zbyt rposte te pierwsze achivmenty sa

.. moze to tak na zachete?? i pozniej beda trudniejsze?? hmmmmm
Czy ktos ma jakies informacje na temat dostepnosci Collector's Edition w sklepach takich jak np. Media Markt, Empik itp. ?
Zastanawiam sie czy beda sprzedawac takze to wydanie czy tylko zwykle i nie wiem czy juz zamawiac Collector's Edition na internecie czy czekac az bedzie ewentualnie dostepne w sklepie i kupic na miejscu.
CYTAT(opall @ 24 08 2007, 19:53)

choc akurat w Bioshocku to klimat na mnie caly czas wywiera nacisk tzn. nie potrafie grac w te gre dla rozluznienia, caly czas napiety jak struna siedze i robie w gacie jak tylko jakis splicer wyskoczy

dokladnie klimatem trafili idealnie ciagle siedze jak na szpilkach

Ogolnie gierka jest swietna, szkoda ze mi sie glosniki 5.1 spieprzyly bo dzwiek musi dawac dodatkowe odczucia !!
Temper-Tantrum
24 08 2007, 21:31
Ktos pytal skad wziac kolekcjonerska wersje
Amazon jak masz karte
CYTAT(Paczek @ 24 08 2007, 22:30)

...szkoda ze mi sie glosniki 5.1 spieprzyly bo dzwiek musi dawac dodatkowe odczucia !!
jak masz sluchawki to nic innego sluchawek i odczuc tym towarzyszacych nie zastapi

najlepszy klimat to grajac w nocy w sluchawkach...
CYTAT(Juchy @ 25 08 2007, 07:34)

CYTAT(Paczek @ 24 08 2007, 22:30)

...szkoda ze mi sie glosniki 5.1 spieprzyly bo dzwiek musi dawac dodatkowe odczucia !!
jak masz sluchawki to nic innego sluchawek i odczuc tym towarzyszacych nie zastapi

najlepszy klimat to grajac w nocy w sluchawkach...
Juchy zarowno 5.1 jak i sluchawki maja swoje zalety w tej grze. ale fakt klimatu w nocy nic nie zastapi

wklejam jeszcze link do soudtracku , w koncu jakas porzadna muza a nie jak te trzy kawalki z edycji kolekcjonerskiej
http://www.2kgames.com/cultofrapture/home.htmla ze pewnie na forum jest niemalo zdolnych grafikow to jeszcze taki konkursik dot. artow z big daddym:
http://www.shacknews.com/onearticle.x/48639
Moze ktos sprawdzic czy mozna zmienic sterowanie w pelnej wersji?
CYTAT(yaczes @ 25 08 2007, 11:54)

Nie mozna. A co cos jest nie tak ze sterowaniem?? Mi sie wydaje ze rozlozenie przyciskow jest calkiem niezle pomyslane- szczegolnie jak panuje pozniej duze zamieszanie z plasmidami i bronia to intuicyjnie sie przeskakuje pomiedzy wszystkim.
Temper-Tantrum
25 08 2007, 11:19
Gra jest genialna . Wczoraj grajac wpadlem w dziwny stan oderwania od rzxeczywistosci . Do tego , zamiast realizowac cele , biegalem i zabijalem sobie dla przyjemnosci . Przy okazji zabilem 3 kolesi ktorych mialem sfotografowac ... cieakwe , czy bede od poczatku zaczynal
MA ktos moze namiary na jakas strone gdzie mozna zobaczyc wyniki sprzedazy BIOSHOCKA?? Albo przynajmnjiej gdzie w najblizszym czasie bedzie mozna sie tego dowiedziec?? Strasznie jestem ciekaw jak gra sie rozeszla w pierwszych dniach w USA/Europie/Świecie...
ech dzis skonczylem po 14h zmagania z bioshock

GENIALNA GRA!!! O GENIALNYM KLIMACIE I GRAFICE!!! imho Najlepsza gra od czasu HALO!!!:D nie dziwie sie ocena w graniach 100%
Panowie mam pytanie, doswiadczylem pewnego zgrzytu w koncowej fazie gry w laboratorium, zaczely na ekranie wyskakiwac jakies dziwne,mhmm zaklucenia ? Obraz lekko rwalo i pokazywaly sie przez chwiel rozne dropy, doswiadczyl ktos tego ?
Z tego co wiem to duza ilosc graczy skarzy sie na ten mankament, jest to jakis blad w grze i przydaza sie posiadaczom roznych konsol X360 - zarowno tych starszych jak i posiadaczom wersji Elite, wiec nie jest to wina konsoli tylko gry.

Pewnie niebawem pojawi sie jakis Patch, trzeba czekac.
marcin_N
25 08 2007, 12:42
Najważniejsze, że nie przeszkadza to w grze aż tak bardzo
Czyli gra do przejscia w 2 dni. Myslalem ze bedzie trzeba posiedziec te 5 dni... dluzsza jest od Gowa ?
Dla wszytskich którzy psioczą na OST z BioShock wrzucam link do :
BioShock SCORE. Dwanaście utworów, które zdecydownie pozwinny zająć miejsce płytki z Mobym w Collector`s Edition
Znaczy sie 5 dni ? jak grasz dzienie po 3 h to pograsz 5 dni zakaldajac poziom easy/medium, na hard 20 bitych godzin
CYTAT(opall @ 25 08 2007, 12:16)

CYTAT(yaczes @ 25 08 2007, 11:54)

Nie mozna. A co cos jest nie tak ze sterowaniem?? Mi sie wydaje ze rozlozenie przyciskow jest calkiem niezle pomyslane- szczegolnie jak panuje pozniej duze zamieszanie z plasmidami i bronia to intuicyjnie sie przeskakuje pomiedzy wszystkim.
Jak ktos gra na southpaw (lewa galka sie rozgladasz) od 10 lat to jest duzy problem.
CYTAT(Zwirz @ 25 08 2007, 15:39)

Dla wszytskich którzy psioczą na OST z BioShock wrzucam link do :
BioShock SCORE. Dwanaście utworów, które zdecydownie pozwinny zająć miejsce płytki z Mobym w Collector`s Edition
a moze warto sledzic watek???? bo ten link juz sie pojawil chociazby na poprzedniej stronie
Bojan_Zaw
25 08 2007, 18:24
Mi się podoba tylko 1 utwór, czyli BioShock Theme

Reszta jakaś taka lipna. Szkoda też, że takie krótkie kawałki
Muzyka bardzo dobra - trzeba przyznac, szkoda tylko, ze nie wrzucili tego na plyte z OST dodawanym do Collector's Edition.
To gdzie mozna teraz najtaniej wyrwac edycje kolekcjonerska ? W Merlinie ?
http://allegro.pl/item229591389_bioshock_l..._360_sklep.html - hm, tylko nie wiem czy to jest ta prawdziwa limitka, czy uznali wersje steelbox za limitowana
Tez wlasnie tą aukcja widzialem ale wydaje mi sie ze to zwykla limitka tzn. nie wersja kolekcjonerska
CYTAT(Lucek @ 25 08 2007, 20:21)

http://allegro.pl/item229591389_bioshock_l..._360_sklep.html - hm, tylko nie wiem czy to jest ta prawdziwa limitka, czy uznali wersje steelbox za limitowana
To jest Limited Edition.

Wersja z figurka to Collector's Edition.
heh.. to wlasnie napisalem wyzej
Do mnie gra została wysłana wczoraj (kurier), niestety nie doszła, będę musiał sobie poczekać do poniedziałku

Dostał ktos dzis gre od ultimy?
Z góry thx za odpowiedz.
Yeti, nie rozpaczaj. Wszyscy z Ultimy ( i zapewne nie tylko) grzecznie czekają na swoją wersję. Jutro pójdzie się grzecznie do kościółka, pomodli się za to aby kurier szybciutko wraz z nastaniem poniedziałkowego świtu, podjechał z paczuszką pod drzwi.
Zeratul
26 08 2007, 05:31
nie no gierka mnie rozklada na lopatki swoim klimatem, grafa i chorymi akcjami... z planszy na plansze coraz lepiej... tu sie zachwycalem arcadia, a dzis przelazlem do metro station i dostalem orgazmu... do tego niektore miejscowki sa tak klimatyczne, ze az sie wyje z radosci... Jedyne, co to jest lekko rozczarowany walka z BG, bo wcale nie sa skurczybyki takie trudne do pokonania... jezeli juz gine w grze, to dlatego, ze jakis wiesniak mnie zajdzie od tylu, albo mi sie slot z plazmidem pomyli i pakuje sie na dzialko , ktorego mi sie nie udalo zamrozic... gra 10/10 i nie zmienia sie nic w tej kwesti.
maciucha
26 08 2007, 07:07
Jest tu w ogóle multi ?
nie, gra jest tylko z trybem single plajer.
bo ja wiem czy BD jest sredni ? mnie juz 3-4 razy ukatrupil
Napiszcie cos wiecej o roznicach pomiedzy poziomami trudnosci.
maciek88
26 08 2007, 09:59
Wiedziałem, że gierka mi się spodoba, ale nie myślałem, że aż tak mnie wciągnie. Dawno nie miałem u siebie syndromu "jeszcze chwilkę". Doprawdy tytuł jest zrobiony z sercem, wszystko przemyślane i dopracowane na tip top. To się nazywa profesjonalizm. Nie chcę zgłębiać się w szczegóły żeby nie psuć nikomu zabawy, ale nie spodziewałem się, że gierkę tą można by sklasyfikować jako... horror. Niektóre akcje są nieźle odjechane.
Co do poziomu trudności to ja gram na medium i nie jest jakoś hardkorowo, tak "akurat" bym powiedział. Na chama na pewno iść nie można i każda większa wymiana ognia wymaga skupienia.
easy - lepiej omijac z daleka, za prosty tryb i duzo traci sie z klimatu bo praktycznie nie ma sie czego bac bo jestesmy wytrzymali jak robocop (chyba ze to tryb dla małoletnich graczy, ale czy tacy moga grać w ogóle w ta gre?

)
medium- mozna od tego zaczac rozgrywke by pierwszym razem sobie przejsc gre bo poziom trudnosci jest taki jak powinien byc aby zapoznac sie z gra
hard - moim zdaniem od tego poziomu nalezy zaczac aby najdluzej delektowac sie gra i maxymalnie wczuc sie w role ofiary na ktora wszyscy czyhają, bardziej przemyslanie trzeba planowac ataki na BD z LS, czyli wybierac odpowiednie miejsca by najlepiej wykorzystac teren na ktorym bedzie potyczka
Czy poszczegolne poziomy trudnosci roznia sie od siebie wytrzymaloscia przeciwnikow, ich sila, iloscia, czy dostepnoscia i iloscia amunicji, czy moze czyms wiecej ?
Nareszcie udalo mi sie zakupic bioshocka ale przytrafila mi sie nie mila akcja z tym zwiazana a mianowicie w mm w gdansku po zakupie nauczony doswiadczeniem odpakowalem gre przed wyjsciem ze sklepu no i mam to czego sie obawialem bo plytka z gra jest zdjeta ze trzpienia i jest porysowana na maxa wiec wrocilem zeby ja wymienic i co sie okazuje na 10 pudelek jakie koles przy mnie sprawdzal az 8 bylo z porysowanymi plytami jest to wersja w blaszanym pudelku wiec uwazajcie przy zakupie.
ranaghar
26 08 2007, 15:06
Gdzie można zmienić sobie aktywne plazmidy w slotach? Tzn. mam np. 3 plazmidy, ale tylko 2 sloty i chciałbym zmienić jeden z aktywnych na ten aktualnie nieaktywny. Podobno można to zrobić w Gatherers Garden, ale jakoś nie mogę odnaleźć tej opcji
pierwsza z opcji to opcja zmiany plazmidow
panowie sa jakies gs za havestowanie wszystkich siostr? bo przeszedlem tak gre i nic nie dostalem
ranaghar
26 08 2007, 16:09
Jakich opcji?!
edit: już wiem. Plazmidy można zmieniać w Gene Bank (pierwszy jest dopiero w 3 levelu), a nie w Gatherers Garden.
och sorka skrot mysliowy , podchodzisz do gene banks, dusisz A, i tam pierwsa opcja to mozliwosc zmiany "mocy";)
CYTAT(ranaghar @ 26 08 2007, 16:06)

Gdzie można zmienić sobie aktywne plazmidy w slotach? Tzn. mam np. 3 plazmidy, ale tylko 2 sloty i chciałbym zmienić jeden z aktywnych na ten aktualnie nieaktywny. Podobno można to zrobić w Gatherers Garden, ale jakoś nie mogę odnaleźć tej opcji

Wszystko masz czarno na białym napisane w instrukcji do gry...
CYTAT(qazar @ 26 08 2007, 16:57)

pierwsza z opcji to opcja zmiany plazmidow
panowie sa jakies gs za havestowanie wszystkich siostr? bo przeszedlem tak gre i nic nie dostalem

k....wa wez nie spoiluj napisz przed takimi wstawkami SPOILER ... bo mi np. popsules zabawe
jak chcesz sie dowiedziec jakie sa achivmenty to:
http://xbox360achievements.org/achievements.php?gameID=271ale wez nie zadawaj juz pytan w stylu: "Wlasnie przeszedlem gre i czy jest inne zakonczenie niz xyz???" bo to na serio maxymalnie psuje zabawe...
a co w tym pytaniu jest spoilerem ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.