Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Lucek
CYTAT(qazar @ 26 08 2007, 18:06) *
a co w tym pytaniu jest spoilerem ?

no dokladnie blink.gif
jest achievement za nieharvestowanie ani jednej- zakryte zeby znow sie ktos nie czepil wink.gif
Temper-Tantrum
CYTAT(qazar @ 26 08 2007, 15:57) *
panowie sa jakies gs za havestowanie wszystkich siostr? bo przeszedlem tak gre i nic nie dostalem biggrin.gif

Nie ma , ale jest za to czysta satysfakcja !
ranaghar
Jest! Achievment za uratowanie lub sharvestowanie wszystkich Little Sisters. Nie jest tajny, także nie rozumiem skąd te pytania (można samemu sprawdzić w konsoli).
qazar
z tego co oblookalem za 2 achve jeden za nie zabicie zadnej(odblkowalem) i drugi za uwolnienie lub/i sharvestowanie wszystkich siostr, z tym ze pierwszy odlokowuje sie w laboratorium, nim mamy dostep do wszystkich siostr wink.gif
Limak122
Nie wiem czy to dobry temat , ale w sumie pytanie związane z Bioshockiem. Wie ktoś może gdzie we Wrocławiu mogę kupić zwykłą edycję i za ile PLN ?
Ghouligh
uwaga moze byc spoiler (zeby pozniej mi nie plakac):

przechodze gre na easy, zeby wlasnie sobie nie psuc zabawy. chce sie dowiedziec wszystkiego z pamietnikow jakie pozostawiali po sobie wszyscy mieszkancy rapture. jest tylko jedno ale... panowie od bioshocka spaprali subtitles'y i oczywiscie bez nich sie gra do dupy, a z nimi jest jeszcze gorzej. apropos, nie wiem jak wy lapiecie calusienka fabule, ale ja mam olbrzymie problemy. pani z niemieckim akcentem w grze to majstersztyk. ;]

ps.: gra jest jaka miala byc: 100/100.
bartek2515
Mnie udało się kupić gre w Media Markt w piątek,boże byłem cały szczęśliwy!! jak dziecko.Pudełko jest odjazdowe uwielbiam takie bajery.Sama gra jest OK nie straszy tak jak myślałęm ale nie jest żle,jeszcze nie skończyłem jej ale czuje że to juz prawie koniec.Denerwujący jest limit kaski 500 ADAM nie wiem dlaczego to zrobili.Jest też lekki GLITCH tzn.kiedy walcze np. z Big D. i zginę przenosi mnie do Vital ch.i tam oddaje strzał w szybę tak jak by gra pamietała ze chciałem strzelić.Tak na pozytyw rzeczywiście graficzka jest super efekty dzwiękowe też.Generalnie mogę polecić każdemu tą gre.Pozdrawiam
teddy
Wczoraj, mniej więcej około godziny 18 spacerowałem sobie po Empiku w moim rodzimym mieście przeglądając gry na X360. Nie znalazłem niczego interesującego, ale postanowiłem jeszcze zerknąć na dział z prasą. Po drodze coś przykuło moją uwagę, były to dwa szaro-brązowe pudełeczka z napisem "Bioshock" leżące na małej półeczce z innymi hiciorami pokroju CSI czy Przygód Kubusia Puchatka. Serce zabiło mocniej, biorę pudełka do ręki, wersja z metalowym opakowaniem w tej samej cenie co zwykła... Wybór był prosty. Czym prędzej popędziłem do domu i...

Przepadłem, takiej gry na X360 jeszcze nie widziałem. Rozsiadłem się wygodnie, odpaliłem konsolę z grą i zacząłem oglądać demko. Postać wypłynęła na powierzchnię wody, a ja w dalszym ciągu siedziałem i patrzyłem się jakby to był dalszy ciąg intra. Szok po prostu szok (Bioszok?).

Dalej było tylko lepiej, wspaniała grafika, design plansz po prostu powala, inteligentni przeciwnicy, ciągłe uczucie zagrożenia. Klimat tej gry jest po prostu nie do oddania za pomocą słów. Czułem się jakby gdzieś tam na dnie oceanu naprawdę spoczywała ta metropolia, a nie była wymysłem paru developerów.

Bardzo podobało mi się również trochę nawiązań (IMO) do Fallouta, którego ubóstwiam. Muzyczki z lat 60, śmieszne filmiki opisujące działanie Plasmidów, ikonki to wszystko trochę przypominało mi dzieło Interplay.

Poza tym jako miłośnik konsolowych horrorów, muszę stwierdzić, że od czasów Silent Hill 2 nie spotkałem się w grze z tak ciężkim klimatem i tak popapranymi przeciwnikami (mówię tu raczej o bossach, których zachowania budzą grozę).

Mógłbym tak pisać godzinami o zaletach tej gry, ale to przecież jest zbędne bo i tak wszyscy wiedzą, że ta produkcja zarządziła smile.gif

W moim prywatnym rankingu zjadła Gears of War, w które jeszcze niedawno zagrywałem się z przyjemnością (i w dalszym ciągu są one dla mnie grą bardzo dobrą), klimat i rozbudowanie rozłożyło mnie na łopatki. Polecam każdemu (nieco starszemu) odbiorcy, który chciałby zagrać w dojrzałą, dosyć brutalną i naprawdę epicką produkcję na X360. Lepszej gry (przynajmniej obecnie) nie znajdziecie.

Punktacja może być tylko jedna 100/100
kuligosky
CYTAT(Limak122 @ 27 08 2007, 01:31) *
Nie wiem czy to dobry temat , ale w sumie pytanie związane z Bioshockiem. Wie ktoś może gdzie we Wrocławiu mogę kupić zwykłą edycję i za ile PLN ?

W sobotę w MM w galerii i Empiku w rynku było po 10 sztuk i żadnego zainteresowania...
qwertyman
No to teraz tylko czekamy na patcha poprawiajacego synchronizacje napisow:)
Bandi
Dzisiaj zniknęło z live demo bioshock - czyżby można było spodziewać się nowego w najbliższtm czasie. I dlaczego starego nie można było pobrać - ktoś wie?
maciucha
Jak to zniknęło ? Po prostu zniknęło z Nowych Propozycji ....
szkieli
I tak Psx Extreme oceni ją na 9+ lub mniej. Jestem w stanie się założyć o paczke drobsów ,że dychy ona nie zachaczy.
A szkoda by było. 360 razy drogi redaktorze się zastanów zanim podejmniesz ostateczny werdykt.
saptis
CYTAT(qwertyman @ 27 08 2007, 12:19) *

No i patcha poprawiajacego Widescreen i dziwne "zwiechy" w grze. smile.gif
Limak122
CYTAT(kuligosky @ 27 08 2007, 11:12) *
W sobotę w MM w galerii i Empiku w rynku było po 10 sztuk i żadnego zainteresowania...

Wiesz może w jakiej cenie ? 219zł ?
Zeratul
to w grze sa zwiechy? np. podczas przeladowania kuszy?
saptis
Tak sa, w niektorych momentach gra dziwnie przerywa. smile.gif
qazar
CYTAT(Limak122 @ 27 08 2007, 16:13) *
CYTAT(kuligosky @ 27 08 2007, 11:12) *

Wiesz może w jakiej cenie ? 219zł ?

w krk po 259zl, wiec wszedzie pewnie tak samo smile.gif
YETI
Mam pytanie, zdobyłem telekineze, ale zniknęło mi rażenie pradem - obecnie moge uzywac tylko ognia i właśnie telekinezy. Jak zamienić np. ogień na prąd?

Co do samej gry, największy plus tej gry to KLIMAT, czuc rok 1960 (muzyka itp.) swietny desing lokacji, sam pomysł podwodnego miasta ostro roxuje wink.gif Mam za sobą ponad 3 godziny gry i jest zachwycony tym tytułem.
Graficznie bardzo ładnie, ale spodziewałem się troche lepszego poziomu, gdzie niegdzie widac słAbe tekstury (np. gdy przyblizymy bron prawą gałką... katastrofa x_X ). Poza tym lokacje są dośc małe i zazwyczaj w kontach jest zupełnie ciemno.

PS. Wykonanie wody daje rade ^^
Juchy
pozniej beda urzadzenia ktorymi sobie zmienisz to, na razie musisz sobie rade dawac bez zmian

Prime Hunter
Nie ma jeszcze gry, więc się pytam smile.gif Czy to prawda, że w menu możesz ustawiać jakoś ilość FPSów?
Ghouligh
CYTAT(qwertyman @ 27 08 2007, 12:19) *

to naprawde wkurza. nie tylko tym, ze np atlas uzywa dosc powszechnych angielskich zwrotow (np "lads"). cholera mimo, ze mieszkam w uk to czasem naprawde potrzebuje subtitles'ow i w.k.u.r.w.i.a. mnie ostro to, ze za kazdym pamietnikiem po odsluchaniu musze siegac do messages w panelu gry i czytac tego na nowo. bo nie kupilem tej gry napewno po to, by zabic bouncera na milion sposobow tak jak to pokazywal pewien general assistant w ktoryms z reklamowych spot'ow tylko wlasnie dla fabuly i tetniacego zyciem rapture. wielki minus za subtitles'y, naprawde autorzy mogli sie przy tym postarac. patch nic nie pomoze, bo zaloze sie ze drugi raz przejscie gry nie bedzie az tak majestatyczne i empatyczne z graczem jak pierwsze. zreszta cholera patch to zadne tlumaczenie dla takiego buga, bo jak mozna bylo pominac taka rzecz? to tak jak by zapomnieli o tym, ze angielskie fabryki aut na europejski rynek maja kierownice z drugiej strony.
qazar
CYTAT(Prime Hunter @ 27 08 2007, 18:28) *
Nie ma jeszcze gry, więc się pytam smile.gif Czy to prawda, że w menu możesz ustawiać jakoś ilość FPSów?

Tak mozna zmienic ilosc fps,kosztem grafy wink.gif

yeti, to ustaw lepiej jasnosc, bo ja nie uswiadczylem przypadlosci podobnych do twoich smile.gif
saptis
Duzo zalezy od TV na jakim grasz, na jednych jest ciemniej a na innych jasniej, poza tym mozna zawsze stawic sobie jasnosc, jak nie poprzez TV to poprzez sama gre. smile.gif
Soul
I jak bawiliście się coś tymi fpsami ? Czy zostawiliście tak jak było? bo nie wiem czy jest sens coś grzebać xD BTW GRA JEST MASAKRATOREM!!!!!
Diabeu
CYTAT(YETI @ 27 08 2007, 18:06) *
Mam pytanie, zdobyłem telekineze, ale zniknęło mi rażenie pradem - obecnie moge uzywac tylko ognia i właśnie telekinezy. Jak zamienić np. ogień na prąd?

w Banku Genów (Gene Bank)
w Neptune's cośtam jest jeden na początku

chcesz się dostać do pomieszczeń w Medical Pavillon?
meli
witam
mam male pytanko
czy little sister zawsze chodzi z big daddim?
w arcadii pokonalem go 2x ale tylko raz byla z nim mala siostrzyczka... sad.gif
czy to normalne?
piewszy raz pokonalem go w maly ogrodzie gdzie byl Vita-Chamber - siostra byla z nim
drugi raz chwile pozniej zanim spotkalem sie z Julie Langford
czy to normalne czy przeoczylem jedna siostrzyczke?
z gory dzieki za odp.

btw: trafilem juz do farmer's market.. jestem juz w polowie? wolalbym zeby nie tongue.gif
YETI
Jasnosc mam odpowiedni ustawioną, gra ma słabe tekstury w pewnych miejscach i juz. I nie wiem jak bys podkrecił jasnosc, to zazwyczaj w rogach pokoi nic nie widać.

Dzieki za odpowiedz, jeszcze jedno pytanko. Co zyskam/strace gdy zabije/oszczedze małą siostre.
Jeszcze nie walczyłem z Big Daddym wiec pytam aby nie wtopić.
qazar
mhmm BD nie zawsze chodzi razem LS , nieraz trzeba czekac az ja przywola wink.gif lub chodzi poprostu sam biggrin.gif
Najlepiej sie oplaca robisz mieszanie, raz zabijac raz ratowac, ale sami do tego dojdziecie wink.gif

Mam pytanie, kto zna polozenei wszystkich power to the people smile.gif <upgrde broni> ja juz 3 raz przechodze i znow mi brakuje jednego automatu do upgradu confused.gif

yeti, textruy sie dogrywaja z opoznieniem, jak w GOW ,taki urok UE wink.gif
suli
Yeti niemarudz ta gra jest fenomenalna a po twoich wypowiedziach dostrzegam ,że po prostu faworyzujesz sprzęt PS3 ta gra jest jedną z najładniejszych gier na Xboxa 360 .
YETI
CYTAT(suli @ 27 08 2007, 22:28) *
Yeti niemarudz ta gra jest fenomenalna a po twoich wypowiedziach dostrzegam ,że po prostu faworyzujesz sprzęt PS3 ta gra jest jedną z najładniejszych gier na Xboxa 360 .

Zgadzam sie, obok, GeOW, to jest najładniejsza gra na X360, szczena na podłodze slinotok.gif . Ja tylko pisze ze gra w pewnych momentach ma słabe tekstury (np. na broni gdy ja przyblizymy prawa gałka) i tyle.
Poza tym w tak dobry FPS grałem za czasów pierwszej czesci HALO.

KLIMAT w tej grze jest przepotężny.

PS. To jak, zabijac te małe smarkule czy nie ? co zyskam gdy jej daruje zycie?
qazar
CYTAT(YETI @ 27 08 2007, 22:38) *
CYTAT(suli @ 27 08 2007, 22:28) *

Zgadzam sie, obok, GeOW, to jest najładniejsza gra na X360, szczena na podłodze slinotok.gif . Ja tylko pisze ze gra w pewnych momentach ma słabe tekstury (np. na broni gdy ja przyblizymy prawa gałka) i tyle.
Poza tym w tak dobry FPS grałem za czasów pierwszej czesci HALO.

KLIMAT w tej grze jest przepotężny.

co jakis czas misia z 200 jednostkami adama,plus bonusy wink.gif
kuligosky
CYTAT(szkieli @ 27 08 2007, 14:25) *
I tak Psx Extreme oceni ją na 9+ lub mniej. Jestem w stanie się założyć o paczke drobsów ,że dychy ona nie zachaczy.
A szkoda by było. 360 razy drogi redaktorze się zastanów zanim podejmniesz ostateczny werdykt.

Kali napisał, że gdyby HS było dłuższe byłaby 10. A HS to gra odtwórcza, ze średnim klimatem i piękną grafą z tego, co wnioskuję po recenzjach. Jak taki HS dostaję 9+, to Bioshock musi dostać dychę, za to, że autorom się naprawdę chciało (klimat, możliwości, grafika art deco, mnówstwo smaczków). Inaczej to będzie lekki skandal. Tak uważam.
YETI
Edge ocenil BioShocka na 8/10... wiec wszystko jest mozliwe wink.gif
qazar
ale edge jest wyjatkiem potwierdzajacym regule ze gra jest GENIALNA!!! i ma chyba jedna z najwyzszych srednich ocen biggrin.gif chodz w sumie to nas powinny walic oceny i serwisow i gazet, dlamnie sie liczy to ze od jutra przechodze gre 4 raz biggrin.giftongue.gif
C1REX
CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 22:15) *
ale edge jest wyjatkiem potwierdzajacym regule ze gra jest GENIALNA!!! i ma chyba jedna z najwyzszych srednich ocen biggrin.gif chodz w sumie to nas powinny walic oceny i serwisow i gazet, dlamnie sie liczy to ze od jutra przechodze gre 4 raz biggrin.gif:P

Tylko stresujesz, że gra do najdłuższych nie należy. A bez multy to powinno dyskwalifikować do pełnej dychy.
Jednak średnia ocen największych serwisów imponuje i stawia ten tytuł w szeregu najwyżej ocenionych gier w historii.

(aktualna średnia wynosi ponad 95% według gamerankings.com)

Chociaż na mnie grafika większego wrażenia nie zrobiła. Co prawda artystycznie jest super zaprojektowane, ale technicznie IMHO sporo poniżej GoW.

BTW: Walić oceny. Blue Dragona w Europie/USA średnio oceniono na około 7, podczas gdy w Japonii jest grubo powyżej 9 oceniana.
Dorian Gray
Co wy chcecie od długości ? Męczę tę grę od piątku po 5 godzin dziennie i dobiłem właśnie do Apollo Square. Patrząc po dostępnych stacjach metra to jakies 3/4 gry za mną. Ale zamiast lecieć na pałę staram się zwiedzić każdy kąt, shackować każdą wieżyczkę, kamerę, sejf. A co do grafiki to jest piękna, strasznie mi się podoba styl w jakim jest zrobiona, wolę takie podejście do tworzenia gier niż techniczną orgię efektów.
qazar
CYTAT(C1REX @ 28 08 2007, 03:38) *
CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 22:15) *
ale edge jest wyjatkiem potwierdzajacym regule ze gra jest GENIALNA!!! i ma chyba jedna z najwyzszych srednich ocen biggrin.gif chodz w sumie to nas powinny walic oceny i serwisow i gazet, dlamnie sie liczy to ze od jutra przechodze gre 4 raz biggrin.giftongue.gif

Tylko stresujesz, że gra do najdłuższych nie należy. A bez multy to powinno dyskwalifikować do pełnej dychy.
Jednak średnia ocen największych serwisów imponuje i stawia ten tytuł w szeregu najwyżej ocenionych gier w historii.

Chociaż na mnie grafika większego wrażenia nie zrobiła. Co prawda artystycznie jest super zaprojektowane, ale technicznie IMHO sporo poniżej GoW.

BTW: Walić oceny. Blue Dragona w Europie/USA średnio oceniono na około 7, podczas gdy w Japonii jest grubo powyżej 9 oceniana.

ale jedna poprawka, ja mam urlop i siedze po 12 h z gra dzienie biggrin.gif
opall
CYTAT(YETI @ 27 08 2007, 22:38) *

SPOILER dla wrazliwych (jak ja tongue.gif)
Za zharvestowanie dostajesz wiecej adama; nie harvestujesz dostajesz mniej ale co jakis czas obok automatow leza prezenty z adamem i innymi itemami
Jesli przejdziesz gre bez zharvestowania ani jednej masz achivmenta.
SPOILER koniec

CYTAT(C1REX @ 28 08 2007, 03:38) *

ekhmmm 96,1 % wersja x360 biggrin.gif

CYTAT(qazar @ 27 08 2007, 22:25) *
Mam pytanie, kto zna polozenei wszystkich power to the people smile.gif <upgrde broni> ja juz 3 raz przechodze i znow mi brakuje jednego automatu do upgradu confused.gif

Jeśli chcesz znać rozłożenie automatów Power to the People
Would You kindly go to: http://xbox360achievements.org/forum/showthread.php?t=36125
cool.gif
maciek88
Przeszedłem i nie wiem jak będę mógł harvestować LS przy ponownym przejściu... smile.gif Niebawem wezmę się za hard, ale trzeba trochę odpocząć. Klimat ciężki, długość gry bardzo przyzwoita, zakończenie mocno satysfakcjonujące, reszta wiadomo. Szkoda, że więcej developerów nie robi gier z taką dokładnością. Tu nikt nie odwalił fuszerki.
Biada temu, który przejrzał wcześniej achievementy. Sporo zdradzają.
opall
CYTAT(maciek88 @ 28 08 2007, 12:31) *
Biada temu, który przejrzał wcześniej achievementy. Sporo zdradzają.

zauwaz ze WSZYSTKIE achivmenty dotyczace fabuly sa ustawione jako secret, wiec jak pierwszy raz odpalasz gre to achivmentow fabularnych w ogole nie widac.
Wydaje mi sie ze wlasnie chlopaki z Irrational wiedzieli co zrobic aby nie zespoilowac fabuly.
Would you kindly go to:
http://xbox360achievements.org/achievements.php?gameID=271 cool.gif

I tam mozesz zobaczyc ktore achivy byly ukryte(secret), a które nie.

Zeratul
przelazlem wczoraj gre i mna potargala jako calosc, dawno nie gralem w kawalek tak dobrego softu jako calosc. Po prostu nie ma sie do czego doczepic. Fabula pierwsza klasa, Klimat miazdzy, grafika kopie jaja, dzwiek to poezja, dlugosc gry jak na shooter nienajgorsza. Finalowa walka daje rade, chociaz na medium jest prosta.
Teraz bede sie zabieral za powrot do lokacji by zrobic pare achv, a potem lykam gre na hard. Mam jednak pare pytan.
SPOILEROWE PYTANIA

Czy po tym jak odprowadzimy dziewczynke bezpiecznie, tuz przed sama walka z bossem mozemy jakos zdobyc ten Adam co ona zbiera? Jakos ja zharvestowac czy uratowac? Jesli tak, to gdzie ona stoi?
Czy zeby zdobyc pelne upgrady i ekwipunek lepiej jest je harvestowac czy ratowac?
Jak jest z tym achv za zdjecia? mam zrobic kazdemu splicerowi na kazdym poziomie?

Dzieki za odp.

YETI poradnik do Bio wyszedl, moze zaopatrz sie...
qazar

Czy po tym jak odprowadzimy dziewczynke bezpiecznie, tuz przed sama walka z bossem mozemy jakos zdobyc ten Adam co ona zbiera? Jakos ja zharvestowac czy uratowac? Jesli tak, to gdzie ona stoi?

NIe da sie tego zrobic smile.gif looknij na jej oczy to juz nie LS tylko zwykla dziewczynka smile.gif

Czy zeby zdobyc pelne upgrady i ekwipunek lepiej jest je harvestowac czy ratowac?

Ratowac, ew. kombinacja poszczegolnych mozliwosci smile.gif

Jak jest z tym achv za zdjecia? mam zrobic kazdemu splicerowi na kazdym poziomie?

Masz zrobic fotki wszystkim wyroznionym, tylko na jednym z poziomo trudnosci, pozniej dostajesz zza kazda grupe achv, do zrobie za pierwszym razem(lepiej na medium, bo na hard to extremalnie trudne wink.gif)

maciucha
Ile godzin czystego gameplay'u oferuje gra na Medium ?
Zeratul
mam takie male zastrzezenie odnosnie fabuly, co dodatkowo udowadnia finalowa walka...

Spoiler

Skoro w finalowej walce uzywamy strzykawki, ktora dostajemy od laseczki by zdobyc ADAMA, to po cholere niby mielismy wczesniej zajmowac sie nimi. Nie prosciej byloby zabic jedna zabrac jej strzykawke i samemu go zbierac? Taki blad w fabule...

qazar a ktorzy niby sa wyroznieni ?
qazar
mama na mysli, 2 rodzaje ochroniazy, turenty,boty,kamery i kazdy rodzaj przeciwnikow"ludzkich";)

medium daje jakies 15-17 h czystej gry smile.gif
Dorian Gray
Masz oddzielnego achieva za każdego zreserczowanego na full splicera, Rosie, Bouncera i Little Sister. Dodatkowo trzeba zreserczowac na maxa wieżyczki, kamery i te latające boty żeby mieć achieva za wszystkie risercze.
qwertyman
CYTAT
Masz oddzielnego achieva za każdego zreserczowanego na full splicera, Rosie, Bouncera i Little Sister.

No wlasnie nie czaje tego. Na "full" to znaczy że trzeba przeszukać wszystkich w grze czy jak?
qazar
cykac fotki az do bolu biggrin.gif
Dorian Gray
CYTAT(qwertyman @ 28 08 2007, 15:21) *
CYTAT
Masz oddzielnego achieva za każdego zreserczowanego na full splicera, Rosie, Bouncera i Little Sister.

No wlasnie nie czaje tego. Na "full" to znaczy że trzeba przeszukać wszystkich w grze czy jak?

Dokładnie, oprócz przebadania na maxa wszystkich wrogów, musisz dodatkowo obadać systemu obronne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.